Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Η εξαφάνιση των πάγων της Αρκτικής

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Η εξαφάνιση των πάγων της Αρκτικής

Μαθετε περισσοτερα

Η εξαφάνιση των πάγων της Αρκτικής

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ «ΣΤΟΙΧΗΜΑ» ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ… ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Θα λιώσει φέτος ο Βόρειος Πόλος;


Ένα στοίχημα πενήντα - πενήντα είναι κατά τους επιστήμονες η δραματική προοπτική να λιώσουν για πρώτη φορά στην Ιστορία οι πάγοι στον Βόρειο Πόλο και το φθινόπωρο να είναι δυνατός ο διάπλους μέχρι το βορειότερο σημείο της Γης.
«Από επιστημονική άποψη, ο Βόρειος Πόλος είναι απλώς άλλο ένα σημείο της Γης αλλά από πλευράς συμβολισμού είναι τεράστια η σημασία του. Υποτίθεται ότι πρέπει να υπάρχει πάγος στον Βόρειο Πόλο, όχι υγρό στοιχείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαρκ Σερίζ του Αμερικανικού Κέντρου Δεδομένων Χιονιού και Πάγου στο Κολοράντο.
Η εξαφάνιση των πάγων της Αρκτικής από τη μια αποτελεί ένα από τα πλέον δραματικά παραδείγματα των επιπτώσεων από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Παράλληλα όμως, αν πράγματι συντελεστεί, οι χώρες του αρκτικού κύκλου θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το κοιτάσματα πετρελαίου και μετάλλων, που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεκμετάλλευτα, επειδή είναι αδύνατη η εξόρυξή τους εξαιτίας του στρώματος πάγου που τα καλύπτει.

Ειδικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οι πιθανότητες μέσα στο καλοκαίρι να χαθούν απολύτως οι πάγοι από τον Βόρειο Πόλο είναι μεγαλύτερες από 50%, επειδή το παχύ στρώμα πάγου που είχε σχηματιστεί στην περιοχή στη διάρκεια πολλών χρόνων δεν υπάρχει πλέον και έχουν στη θέση του σχηματιστεί τεράστιες ζώνες από ένα πολύ λεπτότερο στρώμα σε διάστημα μόλις μιας χρονιάς.
Είναι φυσικό πως το στρώμα αυτό είναι πολύ πιο ευάλωτο στην τήξη μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ σύμφωνα με στοιχεία από δορυφόρους, τις τελευταίες εβδομάδες εκτιμάται ότι έχει σημαντικά αυξηθεί ο ρυθμός με τον οποίο λιώνουν οι πάγοι και είναι ο σχετικός δείκτης μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι, όταν σημειώθηκε ρεκόρ όλων των εποχών στο λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής σε ένα καλοκαίρι.
«Αν ρωτούσατε εμένα ή άλλους επιστήμονες πριν από μερικά χρόνια, θα λέγαμε ότι μπορεί να χαθεί ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος του στρώματος πάγου κάποια στιγμή από το 2050 έως το 2100», δήλωσε ο Μαρκ Σερίζ. «Στη συνέχεια, σχετικά πρόσφατα, αναθεωρήσαμε κατά κάποιον τρόπο αυτές τις εκτιμήσεις και τοποθετήσαμε το οριακό σημείο ίσως και στο 2030. Τώρα υπάρχουν επιστήμονες που λένε ότι μπορεί ακόμη συντομότερα. Τα πράγματα εξελίσσονται, προφανώς, ταχύτατα».
Επίσης, αν και εκτιμάται ότι ο περιορισμός των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα καθυστερήσει λίγο μια τέτοια εξέλιξη, στην ουσία το να μείνει μια μέρα ο Βόρειος Πόλος χωρίς πάγο είναι αναπόφευκτο.

ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=96597776

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ?

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ?

Μαθετε περισσοτερα

ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ?




ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ?

Αγαπητοί συνταξιδιώτες του ανεξήγητου γεια σας. Σήμερα το πρωί καθώς έπινα τον ζεστό καφέ μου, αναπόλησα τα παλιά και στο μυαλό μου σαν σύννεφο πέρασαν τα παιδικά μου χρόνια. Εκείνες οι βραδιές που ανάβαμε την σόμπα(καλοριφέρ δεν υπήρχαν)και η καλή μου γιαγιά έβαζε το ασημόχαρτο και επάνω τα κάστανα. Έτσι περνούσαμε τα βράδια εκείνα τα χρόνια. Οι  μεγαλύτεροι μας περνανε  αγκαλιά και εκεί  κοντά στην σομπουλα μας έλεγαν  ιστορίες ,που μια από αυτές σαν σύννεφο  σήμερα το πρωί  πέρασε από μπροστά μου.
<<Κάποτε τα παλιά  χρόνια  ψηλά σε ένα βουνό ,ζούσε ένας  μοναχός σε ένα φτωχικό καλύβι. Το μόνο που έβλεπε  ήταν οι εικόνες των αγίων που είχε το καλύβι και τον βραδινό ουρανό την ώρα της προσευχής  του. Ο γέροντας  ζούσε  σχεδόν μόνο  πνευματικά και τα επίγεια γι αυτόν ήταν  ίσως ανούσια. Τα  βράδια στο σημείο που είχε τις εικόνες του γονάτιζε με τις ώρες για να αγγίξει το θειο με την αγνή του ψυχή, και όταν έπεφτε να κοιμηθεί  η μόνη  σκέψη που είχε  ήταν ο θεός (όπως τον φανταζόταν ο ίδιος).Ένα  βράδυ   λοιπόν  προτού  πέσει να κοιμηθεί ο γέροντας  κοίταξε  ψηλά στις εικόνες και με δυνατή φωνή  είπε…((ΘΕΕ ΜΟΥ στείλε  Άγγελο  φύλακα σου και μέσω  αυτού πες μου εάν τόσα χρόνια που είμαι  μόνος και σκοτώνω το σώμα μου για χάρη  σου ,που θυσίασα τα καλύτερα  χρόνια  μου, που δεν γεύτηκα τα καλά της ζωής, πες μου μεγαλοδύναμε  <ΕΣΩΣΑ ΤΗΝ ΧΥΧΗ ΜΟΥ?>)) .Ο γέροντας  έγειρε στο σκληρό του κρεβάτι που ήταν  φτιαγμένο από χόρτα και κλαδιά και τον πήρε ο ύπνος. Λίγο  αργότερα φως γέμισε το σκοτεινό  καλύβι του και μέσα από αυτό ξεπρόβαλε  ένας  πανέμορφος  άγγελος .Ο γέροντας  έπεσε  κάτω στο πάτωμα και τα μάτια του γέμισαν  δάκρυα από την συγκίνηση που ένοιωθε (επιτέλους  είχε επαφή με το θειο).
<<Εσύ  γέροντα  κάλεσες τον θεό  άρχοντα της γης και των πάντων?>> .Ναι απάντησε με τρεμάμενη  φωνή ο παππούλης. <<Άκου  λοιπόν ,ο θεός  άκουσε την ερώτηση που του έκανες και η απάντηση του είναι αυτή:((Γέροντα την ψυχή σου δεν την έσωσες ,μα υπάρχει κάποιος  εκεί  κοντά σου που το κατάφερε. Κάτω στο χωριό  υπάρχει  ένας  οίκος ανοχής. Αυτός που τον έχει  έσωσε την ψυχή  του, ΕΣΥ ΟΧΙ)).Και σαν καπνός και σαν αστραπή ο άγγελος του θεού  χάθηκε στο σκοτάδι. Ο γέροντας  έμεινε στο πάτωμα  σκυμμένος μα την θέση στο δάκρυ  την πήρε η οργή και ο θυμός. Σήκωσε τα χέρια προς τον ουρανό και με βροντερή  φωνή  είπε:(Εσύ δεν ήσουν  άγγελος του θεού  εσύ  ήσουν  δαίμονας .Πως μπορώ να πιστέψω  κάτι  τέτοιο όταν όλη μου η ζωή έγινε  δώρο στο θεό στον κύριο των πάντων?).Έπεσε  ξανά στο κρεβάτι του μα το βάσανο δεν είχε  τέλος. Όλο το βράδυ το μυαλό του γύριζε  γύρο από αυτό,(ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ)για να σώσω την ψυχή μου και τα κατάφερε  ένας άλλος που ζει μέσα στην ακολασία και στην βρωμιά. θεέ μου δεν είσαι δίκαιος ,δεν είσαι  δίκαιος.
Το πρωί ο γέροντας  άφησε  μετά από πάρα  πολλά  χρόνια το καλύβι του και πήρε τον δρόμο για το  χωριό που ήταν στους πρόποδες  του βουνού. Όταν  έφτασε  ρώτησε στους χωριανούς που θα μπορούσε να βρει τον οίκο  ανοχής και αυτοί με μεγάλη  απορία κοιτούσαν τον γέροντα .Τι να λένε  τώρα για μένα σκέφτηκε ο παππούλης  ωωω  θεέ μου μέσα σε μια στιγμή  γκρέμισα την πνευματική μου αγνότητα ,γιατί με βασανίζεις παντοδύναμε…..
Κάποια  στιγμή ο γέροντας έφτασε στον οίκο  ανοχής και ζήτησε το αφεντικό. Ήρθε  λοιπόν αυτός και όταν είδε τον γέροντα  έμεινε  κατάπληκτος.((Γέροντα τι κάνεις  εσύ εδώ ,δεν είναι μέρος για εσένα αυτό?)).Το ξέρω  παιδί  μου είπε ο γέροντας όμως εμείς οι δυο έχουμε να πούμε  πολλά, θα καταλάβεις. Κάθισαν  λοιπόν και γέροντας  άρχισε να διηγείται στον άνθρωπο αυτό όλα όσα  είχαν  συμβεί το προηγούμενο  βράδυ. Όταν  τελείωσε ο άνθρωπος που υπό τις υπηρεσίες του είχε τον οίκο  ανοχής  γέλασε  δυνατά:(Έλα  παππούλη μην με πειράζεις πες μου γιατί ήρθες?).Γρήγορα όμως κατάλαβε ότι αυτή η ιστορία  ήταν  αληθινή και άρχισε να σκέπτεται τι θα μπορούσε να είχε συμβεί και είχε όντως (ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΥΧΗ ΤΟΥ).Πατέρα μου είμαι  ένας άνθρωπος  αμαρτωλός ,είμαι βρώμικος και όλες αυτές τις κοπέλες τις έχω μυήσει στην αμαρτία ,τι  μπορώ να σκεφτώ  τι? Τότε  λοιπόν  θυμήθηκε  κάτι. Άκου  γέροντα πριν από ένα χρόνο  είχε  ακουστεί ότι στο χωριό θα επιτεθούν οι τούρκοι .Επειδή  λοιπόν έχω μια επιχείρηση  σκέφτηκα έναν τρόπο να μην χάσω τις κοπέλες που έχω και δουλεύουν για μένα. Εκεί  ψηλά στο άλλο βουνό  υπάρχει ένα μοναστήρι με 30 καλογριές ,και κάποιοι  είχαν πει ότι οι τούρκοι θα τις βίαζαν.  Σκέφτηκα  λοιπόν ότι εάν έστελνα τις 30 πόρνες που έχω και τις αντάλλαζα για μια μέρα οι μοναχές δεν θα πάθαιναν απολύτως  τίποτα .Και έτσι  έκανα. Όμως όταν έφυγαν οι τούρκοι οι μοναχές που τις είχα κρύψει στον οίκο  ανοχής  ξαναγύρισαν   πίσω όμως οι πόρνες δεν ξαναγύρισαν  εδώ. Άκουσα ότι έγιναν κι αυτές μοναχές. Τότε ο γέροντας  έπεσε στα γόνατα και κοιτώντας  ψηλά στον ουρανό είπε:<< Ναι  θεέ μου αυτοκράτορα των πάντων , τώρα  κατάλαβα, τώρα  κατάλαβα. Ο     έμπορος  ψυχών  και αμαρτωλός δεν είχε την ασκητική   ζωή που είχα εγώ όμως κατάφερε  χωρίς να το θέλει να σώσει 30+30=60 ΖΩΕΣ. Εγώ  όμως   ακόμη την δική μου ψυχή δεν κατάφερα να την σώσω. >>Ο μοναχός  χάθηκε από τότε δεν τον ξαναείδε  κανείς μα κατάλαβε ότι για να σώσεις την ψυχή σου πρέπει να καταφέρεις  πρώτα να βοηθήσεις  άλλους  όσους ποιο πολλούς  μπορείς.
Αυτήν την παραβολή την έβαλα σήμερα για έναν λόγο. Όσοι  έχουμε τον τρόπο και μπορούμε να βοηθήσουμε ας το κάνουμε  απλόχερα. Εμείς στην προκειμένη  περίπτωση μέσα από αυτήν  την σελίδα  προσπαθούμε να φανούμε  αντάξιοι στα μάτια σας και να βάλουμε ένα λιθαράκι ενάντια στο βρώμικο και άχρηστο σύστημα που μαστίζει τους πάντες. ΑΛΟΙΜΟΝΟ αν κανείς  σκεφτεί, ότι  εμείς  οι τυχαίοι θα σώσουμε τις ψυχές   μας. Όμως θα είμαστε  ακούραστοι και ακάθεκτοι στις θέσεις και στις απόψεις μας, θα λέμε  τα πράγματα όπως είναι και δεν θα μονάζουμε στην βρώμικη και ωμη πραγματικότητα .
Αυτοί που δυστυχώς  νομίζουν ότι κάνουν για τις τύχες τις ανθρωπότητας το σωστό ,αυτοί που κυβερνώντας  νομίζουν πως έχουν το δικαίωμα του μονολόγου, αυτοί  πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε αδέλφια τους ότι τους αγαπάμε και απλά ζητάμε λίγη από την δική τους αγάπη και βοήθεια. Σώστε τον κόσμο  μεγάλοι  αφεντάδες ,δεν θέλουμε να είστε οι γέροντες που προσπαθούν να σώσουν την ψυχή τους, θέλουμε να ήσαστε εκείνοι που θα σώσουν την ανθρωπότητα….
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ(ΕΛΛ-ΧΑ)…
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ......................