Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ( απεικονίζουν καταστραμμένα κτίρια με τεράστιους θόλους κατασκευασμένα από ύαλο καθώς λίθινοι πύργοι που φαίνονται να ‘κάθονται’ στον αέρα.)

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ( απεικονίζουν καταστραμμένα κτίρια με τεράστιους θόλους κατασκευασμένα από ύαλο καθώς λίθινοι πύργοι που φαίνονται να ‘κάθονται’ στον αέρα.)

Μαθετε περισσοτερα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ( απεικονίζουν καταστραμμένα κτίρια με τεράστιους θόλους κατασκευασμένα από ύαλο καθώς λίθινοι πύργοι που φαίνονται να ‘κάθονται’ στον αέρα.)

Η ΝΑΣΑ απέκρυβε σαράντα χρόνια τα σεληνιακά ευρήματα
Ο πρώην διευθυντής του τμήματος ελέγχου δεδομένων και φωτογραφιών, στο εργαστήριο επεξεργασίας σεληνιακών φωτογραφιών της ΝΑΣΑ, Κεν Τζόνστον, που ήταν υπεύθυνος στη διάρκεια του επανδρωμένου σεληνιακού προγράμματος Απόλλων, έχει αποκαλύψει αρκετά συγκλονιστικά πράγματα τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ.
Ο εξειδικευμένος αυτός επιστήμονας αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί αστροναύτες βρήκαν απαρχαιωμένα μηχανήματα άγνωστης προέλευσης στο έδαφος της Σελήνης.
Εντόπισαν ακόμη κάποιο μηχάνημα τεχνολογίας ελέγχου της βαρύτητας. Και δεν ήταν μόνον αυτά που βρήκαν όταν προσεληνώθηκαν.Οι αστροναύτες φωτογράφισαν τα αντικείμενα αλλά η ΝΑΣΑ διέταξε τον Τζόνστον να καταστρέψει αμέσως τις φωτογραφίες. Ο Τζόστον όμως δεν ακολούθησε τις οδηγίες.Στα δημοσιεύματά του ο πρώην διευθυντής ανέφερε πως η Αμερικανική Κυβέρνηση κρατούσε τις πληροφορίες αυτές μυστικές για σαράντα χρόνια.
Οι αποκαλύψεις αυτές του Τζόνστον που αρχίζουν από την εποχή του προγράμματος Απόλλων, παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε ένα νέο βιβλίο που τιτλοφορείται «Σκοτεινή Αποστολή: η μυστική ιστορία της ΝΑΣΑ», ("Dark Mission: the Secret History of NASA" ). Το βιβλίο αυτό συνυπογράφεται και από τον πρώην σύμβουλο της ΝΑΣΑ Ρίτζαρντ Χώγκλαντ καθώς και τον Μάικ Μπάρα που είναι σύμβουλος αεροδιαστημικής εφαρμοσμένης μηχανικής.
Όπως έγινε γνωστό ο διευθυντής του διαστημικού προγράμματος Κέι Φερράρι, (JPL Director of the SSA Program) έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Τζόνστον, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση που κατείχε στο διαστημικό πρόγραμμα. Ο λόγος ήταν ότι επικρινόταν η ΝΑΣΑ.
Ο Τζόνστον αρνήθηκε να παραιτηθεί και δήλωσε πως προστατεύεται από το νόμο για την ελευθερία του λόγου. Παρόλα αυτά ο Φερράρι τον έβγαλε, αυτήν την εβδομάδα, από το διαστημικό πρόγραμμα της ΝΑΣΑ, δίχως να δικαιολογήσει την απόφασή του αυτή.
Πάντως, οι χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίες που περιέχονται στο αναφερόμενο βιβλίο απεικονίζουν καταστραμμένα κτίρια με τεράστιους θόλους κατασκευασμένα από ύαλο καθώς λίθινοι πύργοι που φαίνονται να ‘κάθονται’ στον αέρα.
«Δεν έχω τίποτε πια να χάσω. Είμαι σε διένεξη με τη ΝΑΣΑ και βρίσκομαι εν θερμώ» είπε ο Κεν Τζόνστον.
Η ΝΑΣΑ πιστεύει πως ο αρχαίος πολιτισμός που βρέθηκε στη Σελήνη δεν είναι σοβαρός.
Πάντως οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως ο Πρόεδρος Τζον Φ. Κέννεντυ, που προώθησε τη διαστημική προσέγγιση με τη Σοβιετική Ένωση σκόπευε, πραγματικά, να μοιραστεί τις εξωγήινες τεχνολογίες με τη Μόσχα.
Μάλιστα σε μια ομιλία του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 1963, ο Κέννεντυ έκανε μια πρόταση στην ΕΣΣΔ να οργανώσουν κοινή αποστολή στο φεγγάρι.

Ο Ρίτσαρντ Χώγκλαντ δήλωσε ότι το ενδιαφέρον, τελευταία, της Ουάσιγκτον για την εξερεύνηση του Φεγγαριού, είναι βασισμένο στα σεληνιακά συμπεράσματα που αξιολογούνται εδώ και σαράντα χρόνια.
Εξάλλου, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία, ακόμη και η Ινδία έχουν δηλώσει δημόσια τα σχέδιά τους να εργαστούν για την εξερεύνηση της Σελήνης.
Αυτός είναι και ο λόγος της βιασύνης των ΗΠΑ, όπως ανέφερε ο Χώγκλαντ, να είναι οι πρώτοι που θα αξιολογήσουν τις αρχαιότητες της Σελήνης.

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Η ΑΥΡΑ( φαινόμενο της συναισθησίας.).......................

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Η ΑΥΡΑ( φαινόμενο της συναισθησίας.).......................

Μαθετε περισσοτερα

Η ΑΥΡΑ( φαινόμενο της συναισθησίας.).......................



Τι Είναι η Αύρα ?

Και τι είδους ενέργεια είναι αυτή;
Πως αυτή η ενέργεια αντιδρά με την μάζα και καταφέρνουμε και την αγγίζουμε; πως την αντιλαμβανόμαστε;
Πως μπορεί αυτή η ενέργεια να απορροφά τα φωτόνια της λάμπας, πλην αυτών που έχουν το μήκος κύματος (χρώμα) που βλέπουμε. ( αφού δεν την βλέπουμε στο σκοτάδι, άρα δεν εκπέμπει φωτόνια).
Μια αύρα, σύμφωνα με την New Age μεταφυσική, είναι ένα χρωματιστό περίγραμμα, ή ένα σύνολο συνεχών περιγραμμάτων, που υποτιθέμενα πηγάζουν από τις επιφάνειες αντικειμένων. Οι αύρες δεν πρέπει να συγχέονται με τα φωτοστέφανα ή την άλω των αγίων, που χρησιμοποιούνται από την Χριστιανική εικονογραφία για να απεικονίσουν την φώτιση ως συνέπεια της θεϊκής χάρης. Στη New Age μεταφυσική, ακόμα και οι ταπεινές αμοιβάδες έχουν αύρα, όπως έχουν και τα κουνούπια και οι κοπριές! Η αύρα υποτίθεται ότι αντικατοπτρίζει ένα υπερφυσικό ενεργειακό πεδίο ή ζωτικό πεδίο, που περιβάλλει όλα τα πράγματα. Η ανθρώπινη αύρα υποτίθεται ότι αναδύεται από τα τσάκρας. Υπό κανονικές συνθήκες, η αύρα είναι ορατή μόνο σε ορισμένους ανθρώπους με ειδικές ψυχικές ικανότητες. Παρολ’αυτά με λίγη εκπαίδευση ή με ένα σετ ειδικών Αυρογυαλιών με"πινακυανολικό βρομίδιο" (διαθέσιμο στο New Age μαγαζί της γειτονιάς σας), οποιοσδήποτε μπορεί να δεί αύρες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και φωτογραφίες Κίρλιαν για να φωτογραφήσετε την αύρα. Αυτό πιστεύουν τουλάχιστον οι New Age πνευματιστές.




Από την άλλη, μπορείτε να δείτε αύρες αν έχετε ημικρανίες, κάποια μορφή επιληψίας, βλάβη στο οπτικό σύστημα ή μια εγκεφαλική διαταραχή. Οι περισσότερες ασκήσεις εκπαίδευσής για την αύρα, περιλαμβάνουν το να κοιτάτε επίμονα ένα αντικείμενο πίσω σε άσπρο φόντο, σε ένα δωμάτιο χαμηλού φωτισμού. Αυτό που βλέπει κανείς οφείλεται στην κούραση του αμφιβληστροειδούς χιτώνα και σε άλλες λειτουργίες αντίληψης, οχι στην εξαπόλυση ψυχικών δυνάμεων. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και όταν κοιτάτε επίμονα σε σχήματα με χρωματιστές ή μαύρες και άσπρες κουκίδες .Η όραση δεν είναι η αυτούσια καταγραφή του εξωτερικού κόσμου. Για παράδειγμα, όταν κοιτάτε ένα χρωματιστό αντικείμενο, το μάτι δεν μεταδίδει στον εγκέφαλο μια συνεχή σειρά εικόνων.Ο ίδιος ο εγκέφαλος παράγει μεγάλο ποσό απ’ αυτό που τελικά αντιλαμβανόμαστε (σ.τ.μτφ: η φυσιολογία της όρασης έχει μελετηθεί εκτενώς μιας και το 90% της πληροφορίας που λαμβάνει ο εγκέφαλος είναι οπτική. Ο Φράνσις Κρικ (Francis Crick) στο βιβλίο του "Μια Εκπληκτική Υπόθεση" περιγράφει τις μελέτες και τα πειράματα που έχει κάνει πάνω στο θέμα. Τα πειράματα από μόνο τους είναι εντυπωσιακά μιας και ξεδιπλώνουν τον τρόπο που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται την οπτική πληροφορία. Ανάμεσα στ’άλλα, αναφέρονται και τα πειράματα για το λεγόμενο τυφλό σημείο. Το τυφλό σημείο είναι μια περιοχή στο οπτικό πεδίο όπου το μάτι δεν μπορεί να δει! Αν κάποιος σας "πετάξει" φως στο μάτι με ένα φακό που βρίσκεται στο σημείο αυτό, εσείς δεν θα το αντιληφθείτε. Παρ’όλο λοιπόν που δεν βλέπουμε το σημείο αυτό, αντιλαμβανόμαστε το οπτικό πεδίο σαν να είναι συνεχές. Χωρίς "τρύπες". Αυτό που γίνετε είναι ότι ο εγκέφαλος αναπλάθεί και αναπληρώνει την εικόνα στο τυφλό σημείο με βάση το τι βλέπουμε γύρω του. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε δηλαδή εκεί, δεν είναι αυτό που πραγματικά υπάρχει, αλλά μια εκτίμηση του εγκεφάλου για το τι υπάρχει εκεί. Το ίδιο εντυπωσιακά είναι και τα πειράματα πάνω σε ασθενείς με εγκεφαλικές βλάβες που επηρεάζουν το οπτικό κέντρο. Μερικοί ασθενείς βλέπουν αντικείμενα αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν το τι ακριβώς βλέπουν (π.χ. βλέπουν ένα φλιτζάνι αλλά δεν μπορούν να το ονομάσουν, ότι είναι ένα φλιτζάνι δηλαδή γιατί δεν καταλαβαίνουν τι βλέπουν). Άλλοι παθαίνουν το ίδιο όταν το αντικείμενο βρίσκεται στο αριστερό οπτικό τους πεδίο, ενώ όταν μετακινείται στο δεξί αμέσως το αναγνωρίζουν. Μερικοί ασθενείς δεν μπορούν ν’αναγνωρίσουν τα οικεία τους πρόσωπα (χωρίς να έχουν αμνησία) ενώ μπορούν να αναγνωρίσουν τον σκύλο τους! Γενικά, η μελέτη της όρασης έχει αναδείξει ότι η λειτουργία της είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία η οποία μπορεί εύκολα να συμπεριφερθεί με απρόβλεπτους τρόπους). Κοντολογίς, ακόμα και αν οι αύρες όντως γίνονται αντιληπτές, αυτό δεν είναι απόδειξη ότι υπάρχει ένα υπερφυσικό ενεργειακό πεδίο που τις προκαλεί.



Κάποιοι ψυχικοί ισχυρίζονται ότι συγκεκριμένα χρώματα της αύρας έχουν συγκεκριμένη σημασία. Ο Έντγκαρ Κέϋσι για παράδειγμα, οχι μόνο έδωσε την σημασία για το καθένα από τα επτά χρώματα της αύρας, αλλά συνέδεσε κάθε χρώμα με μια μουσική νότα, ένα πλανήτη στο Ηλιακό μας σύστημα και με πιθανές διαταραχές της υγείας. Ο Ρόμπερτ Μπρούς (Robert Bruce), ένας ειδικός της αύρας,στο μυαλό του τουλάχιστον, αντιτίθεται στην ιδέα ότι τα χρώματα έχουν κάποια συγκεκριμένη σημασία. Κατά την άποψη του ακόμα και τα χρώματα έχουν αύρες, οπότε ανάλογα με το χρώμα των ρούχων σας, αντίστοιχα επηρεάζεται και το χρώμα της αύρας σας. Σύμφωνα με τον Μπρούς,



Η ανθρώπινη αύρα είναι ένα ενεργειακό πεδίο αλλά και μια εικόνα των "λεπτών" ενεργειών μέσα στο ανθρώπινο σώμα.Αυτές οι ενέργειες μας κάνουν αυτό που είμαστε και αντίστροφα, επηρεάζονται από το περιβάλλον μας και τον τρόπο ζωής μας.Η αύρα αντικατοπτρίζει την υγεία μας, τον χαρακτήρα μας, την πνευματική δραστηριότητα μας και την συναισθηματική μας κατάσταση.Ακόμα, αποκαλύπτει τις αρρώστιες πολύ προτού φανούν τα πρώτα συμπτώματα.



Η ιδέα ότι η αύρα αντικατοπτρίζει την υγεία είναι συχνή ανάμεσα στους πραγματικούς πιστούς της αύρας. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Ποιό χρώμα αντικατοπτρίζει ποιά πάθηση; Δεν υπάρχει ομοφωνία ως προς το τι σημαίνει κάθε χρώμα, οπότε και είναι δύσκολο να κατασκευάσουμε εμπειρικά πειράματα για να ελέγξουμε αν υπάρχει πραγματική συσχέτιση μεταξύ χρωμάτων και παθήσεων. Με άλλα λόγια, το να διαβάζει κανείς αύρες μοιάζει με το να διαβάζει τεστ Ρόρσαχ (Rorschach) με την επιπρόσθετη δυσκολία, κάθε ψυχικός (μέντιουμ) να βλέπει διαφορετικό πρότυπο. Για οποιοδήποτε άλλο θέμα που σχετίζεται με χρώματα, έχουμε επιστημονικές συσκευές που μπορούν να μετρήσουν την ενέργεια που εκπέμπει ένα αντικείμενο καθώς και το μήκος κύματος του φωτός που αντανακλάται από ένα άλλο αντικείμενο. Παρ’ όλο που υπάρχει εξοπλισμός που μπορεί να μετρήσει ακόμα και εξαιρετικά μικρά επίπεδα ενέργειας, κανείς και ποτέ δεν έχει καταφέρει να ανιχνεύσει μια αύρα ή την ενέργεια που δημιουργεί την αύρα, χρησιμοποιώντας επιστημονικά εργαλεία. Ο ανθρώπινος ιστός είναι γύρω στο ένα εκατομμύριο φορές λιγότερο ευαίσθητος από έναν τομογράφο εκπομπής ποζιτρονίων (PET scanner), και όμως είμαστε υποχρεωμένοι να πιστέψουμε ότι κάποιοι άνθρωποι μπορούν να "δουν" αυτό που κατά τα άλλα δεν μπορεί ν’ανιχνευθεί. Ή πρέπει να πιστέψουμε ότι όλοι μας έχουμε την δύναμη να δούμε αύρες, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο αυτή η ικανότητα μας έχει "καταπιεσθεί" ή ότι δεν έχουμε εκπαιδεύσει τον ψυχικό εαυτό μας στο να τις βλέπει.



Επιπρόσθετα, ο καλύτερος κριτής αυρών στην δύση ελέγχθηκε μπροστά σε "ζωντανό" τηλεοπτικό κοινό και απέτυχε παταγωδώς.Το Berkeley Psychic Institute (BPI) έστειλε τον καλύτερο κριτή αύρας που είχε για να κερδίσει $10.000 αν απεδείκνυε τις ικανότητες της. Συμφώνησε ότι το πείραμα που επινοήθηκε ήταν δίκαιο και ακριβές. Το πείραμα καλυπτόταν τηλεοπτικά από μια εκπομπή του Bill Bixby. Ο James Randi προσέφερε τα $10.000. Παρουσιάστηκαν στο μέντιουμ 20 άτομα και ρωτήθηκε αν μπορούσε να δει τις αύρες τους. Απάντησε καταφατικά και ότι ο καθένας είχε μια αύρα που προεξείχε τουλάχιστον 30 με 60 εκατοστά πάνω από το κεφάλι τους. Οι είκοσι αυτοί άνθρωποι στη συνέχεια οδηγήθηκαν πίσω απ’το πλατό. Σηκώθηκε μια κουρτίνα αποκαλύπτοντας 20 διαμερίσματα όπου σε μερικά απ’ αυτά καθόντουσαν μέσα κάποιοι απο τους προηγούμενους ανθρώπους. Το μέντιουμ λοιπόν και ο Bixby έβλεπαν 20 διαμερίσματα με μόνο μερικά απ’αυτά να περιέχουν ανθρώπους. Το μέντιουμ ρωτήθηκε αν μπορούσε να δει αύρες να ξεπηδούν μέσα απ’τα διαμερίσματα.Απάντησε πως μπορούσε. Για να πάρει λοιπόν τα δέκα χιλιάδες δολλάρια έπρεπε να βρεί ποιά διαμερίσματα περιείχαν τους ανθρώπους. Αυτό θα το έκανε με το να δει την αύρα κάθε ανθρώπου να ξεπηδά μέσα απ’το διαμέρισμα. Το κοινό παρακολουθούσε την όλη διαδικασία μέσω μιας υπερυψωμένης κάμερας.Το μέντιουμ λοιπόν ισχυρίσθηκε ότι έβλεπε την αύρα και στα είκοσι διαμερίσματα.Τα διαμερίσματα αφαιρέθηκαν αποκαλύπτοντας έξι ανθρώπους. Ούτε καν το μέντιουμ δεν φάνηκε να εξεπλάγει. Μάλλον παρηγορούσε τον εαυτό της ότι 6 στους 20 δεν είναι και άσχημα για μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον.



Φυσικά, το πείραμα αποδεικνύει την έλλειψη ικανότητας για ανάγνωση της αύρας από το συγκεκριμένο άτομο, οχι το ότι δεν υπάρχει αύρα ή το ότι η αύρα δεν είναι ενδεικτική της πνευματικής, συναισθηματικής, ψυχικής και σωματικής κατάσταση ενός ατόμου. Όμως, η προσφορά του Randi είναι ακόμα ανοικτή σε οποιοδήποτε μέντιουμ θέλει να προσπαθήσει, μόνο που τώρα τα έπαθλο είναι $1.000.000. Γιατί δεν συνωστίζονται τα μέντιουμ έξω από το σπίτι του Randi; Αν αυτό που λένε τα μέντιουμ για την αύρα και το πως την διαβάζουν, το να πάρουν αυτά τα λεφτά θα είναι σαν να "κλέβουν εκκλησία". Ακόμα και αν δεν υπάρχουν φτωχά μέντιουμ, μπορούν να πάρουν αυτά τα λεφτά και να τα δωρίσουν σε φιλανθρωπίες. Ο Randi όμως φαίνεται ότι θα μείνει κατά $1.000.000 πιο πλούσιος για πολύ καιρό ακόμα.



Συναισθησία
Στο τεύχος Οκτωβρίου 2004 της επιστημονικής επιθεώρησης Cognitive Neuropsychology (vol. 21 no. 7), η Δρ. Jamie Ward του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου University College του Λονδίνου, "κατέγραψε την περίπτωση μιας γυναίκας, ονομαζόμενης GW, που μπορούσε να δει χρώματα όπως το μωβ και το μπλε όταν έβλεπε ανθρώπους που ήξερε, ή όταν της διάβαζαν τα ονόματά τους", μια πάθηση γνωστή και ως συναισθηματικο-χρωματική συναισθησία.
Η συναισθησία είναι μια πάθηση που συναντάται σε 1 στους 2000 ανθρώπους
και που ο ερεθισμός μιας αίσθησης παράγει μια απόκριση σε μια ή και περισσότερες
των άλλων αισθήσεων. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι με συναισθησία μπορεί να
βιώνουν τα σχήματα με τις γεύσεις ή τις μυρωδιές με τους ήχους. Πιστεύεται ότι
προέρχεται από τον εγκέφαλο και κάποιοι επιστήμονες θεωρούν ότι ίσως να
οφείλεται σε κάποιας μορφής "δια-καλωδίωσης" του εγκεφάλου, για παράδειγμα
μεταξύ των κέντρων που είναι υπεύθυνα για την συναισθηματική επεξεργασία
και την αντίληψη της γεύσης. Είναι γνωστό ότι η συναισθησία περνάει από γενιά
σε γενιά στις οικογένειες. *
Η Δρ. Ward γράφει:Η ικανότητα κάποιων ανθρώπων να δουν τις χρωματιστές αύρες κάποιων άλλων, κατήχε υψηλή θέση στην παράδοση και στο μυστικισμό ανά τους αιώνες. Αν και αρκετοί άνθρωποι
που ισχυρίζονται να κατέχουν τέτοιες δυνάμεις μπορεί να είναι τσαρλατάνοι, είναι επίσης
πιθανό μερικοί να έχουν γεννηθεί με το χάρισμα της συναισθησίας.
Η GW δεν πιστεύει ότι έχει μυστικιστικές δυνάμεις και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τον
αποκρυφισμό. Δεν είναι όμως δύσκολο να φανταστούμε το πως θα μπορούσε να προταθεί
μια τέτοια ερμηνεία , σε κάποια άλλη εποχή και πολιτισμό.
Αντί να υποθέτουμε ότι οι άνθρωποι αναδύουν αύρες ή ενεργειακά πεδία που μπορούν
ν’ ανιχνευθούν μόνο από ευαίσθητες κάμερες ή εκπαιδευμένους παρατηρητές, μπορούμε

απλά να υποθέσουμε ότι λαμβάνει χώρα το φαινόμενο της συναισθησίας.
Συνεπώς, μπορούμε να υποθέσουμε ότι κάποιες περιπτώσεις θεάσεων αύρας μπορούν ν’ αποδωθούν στο φαινόμενο της συναισθησίας, αντί να υποθέσουμε ότι οι αύρες είναι ενέργειες που αναδύονται από τα τσάκρας ή ότι είναι σημάδια αυταπάτης ή απάτης.