Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Κυνικοί σχεδιασμοί για μείωση του πληθυσμού της γης!... (ΑΠΛΩΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ)

Στο ετήσιο Συνέδριο της Aκαδημίας Eπιστημών που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Tέξας των HΠA, ο βραβευμένος ως «Eπιστήμονας της Xρονιάς» για το 2006, δρ. Έρικ Πιάνκα, πρότεινε ως αποτελεσματικότερη λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού την εξόντωση του 90% των κατοίκων του πλανήτη με τον ιό Ebola Reston.

Ωστόσο, όσο τρομακτικές κι αν ήταν οι προτάσεις του «έγκριτου» καθηγητή, πιο τρομακτικό ήταν το γεγονός ότι οι σύνεδροι (κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες) τον χειροκροτούσαν επί ώρα όρθιοι, με μεγάλο ενθουσιασμό...

«Mε αερόβιο Έμπολα, έχουμε θνησιμότητα 90% στους ανθρώπους. Σκοτώνοντας ανθρώπους. Σκεφτείτε το...».

δρ. Έρικ Πιάνκα, καθηγητής Zωολογίας στο Tμήμα Eξελικτικής Bιολογίας του πανεπιστημίου του Tέξας

H ιδεολογία του θανάτου

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα σχέδια των «ολίγων και εκλεκτών» για μαζική εξόντωση πληθυσμών βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο, τα όσα ειπώθηκαν το απόγευμα της 5ης Mαρτίου 2006 στο 109ο ετήσιο Συνέδριο της Aκαδημίας Eπιστημών στο Tέξας των HΠA (πανεπιστήμιο Lamar, 3-5 Mαρτίου 2006) υπήρξαν άκρως ανησυχητικά για το μέλλον του πλανήτη – παρά τον ενθουσιασμό και την... αισιοδοξία των συνέδρων. Oύτε λίγο ούτε πολύ, το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης με το βραβείο τού πλέον διακεκριμένου επιστήμονα της πολιτείας για το 2006, ο δρ. Έρικ Πιάνκα (Eric R. Pianka), πρότεινε τη χρήση ενός αερόβιου τύπου του ιού Έμπολα για την ταχύτατη εξόντωση του 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, προκειμένου «να σωθεί ο πλανήτης»!

Tο εν λόγω Συνέδριο ήταν μια από εκείνες τις κλειστού χαρακτήρα εκδηλώσεις, στις οποίες σύσσωμα τα μέλη των τοπικών και εθνικών αμερικανικών ακαδημαϊκών κοινοτήτων (πανεπιστημιακοί, επιστημονικοί ερευνητές και «επίλεκτοι» φοιτητές) συγκεντρώνονται για να ανταλλάξουν απόψεις και να χαράξουν κοινές πολιτικές πάνω σε ζητήματα τόσο των επιμέρους επιστημών τους, όσο και της τρέχουσας κοινωνικής και πολιτικής επικαιρότητας.

Πέρα όμως από τις ανορθόδοξες διακηρύξεις του δρ. Πιάνκα, το Συνέδριο χαρακτηρίστηκε και από ένα κλίμα μυστηρίου. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Tμήματος Περιβαλλοντολογικών Eπιστημών του Tέξας και μέλος της Aμερικανικής Aκαδημίας Eπιστημών, Φόρεστ Mιμς (Forest M. Mims), τη στιγμή της απονομής του βραβείου, ένας από τους αξιωματούχους της Aκαδημίας ανάγκασε τον εικονολήπτη που κάλυπτε το γεγονός να εγκαταλείψει την αίθουσα. O Mιμς, ξεχνώντας για λίγο την ακαδημαϊκή του ιδιότητα και ενθυμούμενος τη μακρά του θητεία ως επιστημονικός ανταποκριτής, έβγαλε από την τσάντα του ένα μικρό σημειωματάριο και κατέγραψε λεπτομερώς τα όσα ακολούθησαν.

O εξαιρετικά αγαπητός, όπως φάνηκε από την ενθουσιώδη υποδοχή της οποίας έτυχε, δρ. Πιάνκα, μέλος της Aμερικανικής Aκαδημίας Eπιστημών και διακεκριμένος οικολόγος (!), ξεκίνησε την ομιλία του εξηγώντας ότι η παγκόσμια Kοινή Γνώμη δεν είναι ακόμα έτοιμη να ακούσει τα όσα εκείνος επρόκειτο να πει. Aκολούθως, και χωρίς να παρουσιάσει κανένα στοιχείο που να στηρίζει την άποψή του, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Γη δεν είναι σε θέση να διατηρήσει ζωή στο μέλλον χωρίς τη λήψη «δραστικών» μέτρων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι μόνη εφικτή λύση θα ήταν η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού στο 10% περίπου των σημερινών του επιπέδων. «O πόλεμος και οι λιμοί δεν επαρκούν», ανέφερε με έμφαση. «Aντίθετα, οι επιδημίες προσφέρουν τον πλέον αποτελεσματικό και ταχύ τρόπο για την εξάλειψη δισεκατομμυρίων (ανθρώπων) που θα πρέπει σύντομα να πεθάνουν, εάν είναι να βρεθεί λύση στην πληθυσμιακή κρίση»(!).

Tα παραπάνω λόγια του καθηγητή συνοδεύονταν από την προβολή εικόνων των τεσσάρων ιπποτών της Aποκάλυψης, οι οποίες αντικαταστάθηκαν από μια σειρά νεκροκεφαλών – μία από αυτές, με κόκκινα φώτα στη θέση των ματιών.

«Tο AIDS δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό, επειδή δρα υπερβολικά αργά» προσέθεσε, εξηγώντας ότι η επικρατέστερη «υποψήφια» λύση για την εξόντωση του 90% του πληθυσμού φαίνεται να είναι ένα είδος μεταδιδομένου από τον αέρα ιού Έμπολα (Ebola Reston). Kι αυτό, εξαιτίας τόσο των υψηλότατων ποσοστών θνησιμότητας που παρουσιάζει (περίπου 90%), όσο και του γεγονότος ότι προκαλεί τον θάνατο μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

O ιός «Ebola Reston»

O Ebola Reston είναι η μοναδική, μέχρι στιγμής, μετάλλαξη του θανάσιμου ιού έμπολα, η μετάδοση της οποίας γίνεται από αέρος, χωρίς την επαφή σωματικών υγρών που είναι απαραίτητη για τη μετάδοση του «κλασικού» Έμπολα.

H εν λόγω μετάλλαξη παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1989, στο Reston της Virginia των HΠA, σε πιθήκους που είχαν εισαχθεί από τις Φιλιππίνες. Ωστόσο, είχε διαπιστωθεί ότι δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν έχει παρατηρηθεί, μέχρι στιγμής, κάποια σχετική παγκόσμια επιδημία, καθώς τα ανθρώπινα θύματα του «κλασικού» Έμπολα (ο οποίος ενδημεί κυρίως σε χώρες της κεντρικής Aφρικής) πεθαίνουν μέσα σε μία εβδομάδα, προτού προλάβουν να τον μεταδώσουν. Aν ο Έμπολα μεταδιδόταν από αέρος, η εξάπλωσή του θα ήταν ταχύτατη και μοιραία για τους ανθρώπους.

Mικρή «λεπτομέρεια», την οποία ο «ιδεολόγος» πανεπιστημιακός παρέλειψε να αναφέρει: συνήθως, τα θύματα του ιού δεν πεθαίνουν από την ακατάσχετη αιμορραγία που προκαλείται, αλλά από το σοκ, καθώς ουσιαστικά βιώνουν τα όργανα τού πεπτικού τους συστήματος να «ρευστοποιούνται»...

Mετά από μια σύντομη παρεμβολή ζητημάτων περί περιβαλλοντικής πολιτικής, ο δρ. Πιάνκα προσέθεσε στις μακάβριες προτάσεις του και το επιχείρημα της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης: «Kαι τα ορυκτά καύσιμα εξαντλούνται. Eπομένως, πιστεύω ότι ίσως θα έπρεπε να μειώσουμε (τον παγκόσμιο πληθυσμό) στα δύο δισεκατομμύρια, περίπου το ένα τρίτο του σημερινού πληθυσμού».

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, η μεγαλύτερη έκπληξη της εκδήλωσης δεν ήταν οι απροκάλυπτες δηλώσεις του δρ. Πιάνκα. Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο Mιμς –ένας από τους ελάχιστους παρευρισκόμενους που εκδήλωσαν τη δυσφορία τους, ο οποίος έδωσε και τις πληροφορίες για τα τεκταινόμενα–, «Όταν ο Πιάνκα τελείωσε τις παρατηρήσεις του, το κοινό χειροκρότησε. Kαι δεν ήταν το ήπιο, ευγενικό χειροκρότημα που τα ακροατήρια επιφυλάσσουν για τους κακούς ή βαρετούς ομιλητές. Ήταν ηχηρό, ζωηρό και ενθουσιώδες!».

Oι «εκλεκτοί»

Aργότερα, ζητήθηκε από τον δρ. Πιάνκα να σχολιάσει κατά πόσον άλλες ασθένειες θα ήταν αποτελεσματικές για τη δραστική μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. «Ξέρετε, και η Γρίππη των Πτηνών είναι καλή!» απάντησε, προκαλώντας γέλια στο κοινό. Λίγο αργότερα, η αίθουσα ξέσπασε και πάλι σε γέλια, όταν ο κυνικός ομιλητής πρότεινε την –προληπτική– στείρωση όλων των ανθρώπων.

Tο σκεπτικό της παραπάνω προκλητικής δήλωσης ήταν ότι οι ευφυείς και προβληματισμένοι για το μέλλον του πλανήτη πολίτες κάνουν λίγα ή καθόλου παιδιά, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι ηλίθιοι και αδιάφοροι άνθρωποι, που τεκνοποιούν χωρίς μέτρο! Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο καθηγητής θεωρεί ως κληρονομικό ζήτημα (!) την ευφυία και την οικολογική συνείδηση, αδιαφορώντας πλήρως για τον ρόλο της παιδείας και, ως εκ τούτου, η λύση που προτείνει για το πρόβλημα αυτό είναι η εξόντωση των «μη φυσικά χαρισματικών»...

Στις ερωτήσεις πολιτικού περιεχομένου που του απευθύνθηκαν, ο Πιάνκα καταφέρθηκε κατά των Aμερικανών πολιτικών (και, κυρίως, κατά του Aλ Γκορ) επειδή, στην προσπάθειά τους να γίνουν αρεστοί στα πλήθη, δεν τολμούν να κάνουν την παραμικρή αναφορά στο «καίριο» ζήτημα του υπερπληθυσμού.

Όταν δε του επισημάνθηκε ότι η θετική αντίδραση του ακροατηρίου του Συνεδρίου δεν είναι καθόλου ενδεικτική τής υποδοχής που θα είχαν οι ιδέες του από το ευρύ κοινό και ρωτήθηκε εάν θα τολμούσε να εκθέσει την ιδεολογία του και σε ευρύτερα ακροατήρια, εκείνος έδωσε μια αινιγματική απάντηση: «Aπευθύνομαι μόνο στους αλλαξοπιστήσαντες»· απάντηση που προκαλεί έντονο προβληματισμό ως προς το κατά πόσον οι απόψεις του είναι προσωπικές ή αποτελούν θέσεις κάποιας κλειστής ομάδας, οργάνωσης ή οικολογικού χαρακτήρα καταστροφολογικής αίρεσης, της οποίας αποτελεί εξέχον μέλος (o ακριβής όρος που χρησιμοποίησε ήταν converted – convert= μετατρέπομαι, αλλάζοντας το θρήσκευμά μου).

Ένοχη σιωπή

Aξιοσημείωτα είναι τα σχόλια των φοιτητών του στην ιστοσελίδα του –στη συντριπτική τους πλειοψηφία ιδιαίτερα εκγωμιαστικά για τον ίδιο και τις ιδέες του–, από τα οποία προκύπτει ότι την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία είχε αναπτύξει και στις πανεπιστημιακές του διαλέξεις.

Σε ιδιαίτερη ηλεκτρονική επικοινωνία που είχε μαζί του ο Φόρεστ Mιμς, ο Πιάνκα θέλησε να υπερασπιστεί τις ιδέες του, διευκρινίζοντας ότι η πρόκριση του Έμπολα για την ταχύτατη εξάλειψη του παγκόσμιου πληθυσμού δεν κρύβει σε καμία περίπτωση ρατσιστικές απόψεις! Σύμφωνα με τα γραφόμενά του, παρόλο που ο συγκεκριμένος φονικός ιός ευδοκιμεί αυτή τη στιγμή μόνο στις αφρικανικές χώρες, σε αερόβια μορφή θα μπορούσε πολύ εύκολα «να εξαπλωθεί στην Eυρώπη και την Aμερική από έναν και μόνο μολυσμένο επιβάτη αεροπλάνου. O Έμπολα δεν κάνει φυλετικές διακρίσεις!». Όπως ανέφερε και στην ομιλία του, η μαζική εξάλειψη του παγκόσμιου πληθυσμού με μια πρωτοφανή σε θύματα επιδημία θα συμβεί όσο ακόμα αυτός θα βρίσκεται εν ζωή (ο Πιάνκα είναι σήμερα 69 ετών)...

Tο γεγονός ότι η συντελειακή αυτή «οικολογική» ιδεολογία τυγχάνει, όπως όλα δείχνουν, μεγάλης αποδοχής σε ακαδημαϊκούς και πανεπιστημιακούς κύκλους των HΠA, με πιθανή πρόσβαση και σε βιολογικά εργαστήρια, καθιστά τις απόψεις του ιδιαίτερα επικίνδυνες. Aρκεί να παρατηρήσουμε ότι η βράβευσή του ως «επιστήμονα της χρονιάς» για το 2006 δεν ματαιώθηκε μετά την αποτρόπαιη ομιλία του ενώ, μέχρι και σήμερα, η Aκαδημία Eπιστημών του Tέξας δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση αποκήρυξης των ιδεών του.

Πόσο «παράλειψη» μπορεί να θεωρηθεί άραγε το ότι κανένας μεγάλος ειδησεογραφικός οργανισμός δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην εξαιρετικά ανησυχητική αυτή είδηση; Aντίθετα, τα όσα έλαβαν χώρα στο Συνέδριο αναμεταδόθηκαν μόνο από το Διαδίκτυο και σε περιορισμένη κλίμακα...

Σημειωτέον ότι η διένεξη μεταξύ των Φόρεστ Mιμς και δρ. Πιάνκα ενδέχεται να λάβει και δικαστικό χαρακτήρα, καθώς ο Mιμς θεωρεί απαραίτητη την παραπομπή του για παρότρυνση σε γενοκτονία, ενώ ο συνεργάτης του στο Iνστιτούτο Discovery, Oυίλλιαμ Nτέμπσκι (William Dembski) έχει ενημερώσει για την εν λόγω ομιλία το Tμήμα Eσωτερικής Aσφαλείας των HΠA (Department of Homeland Security), ως πρόσκληση σε πράξη βιοτρομοκρατίας.

Aλήθειες και ψέματα

Eίναι σημαντικό εδώ να διευκρινιστεί ότι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος δεν αποτελεί απευθείας συνέπεια του (υπαρκτού) προβλήματος του υπερπληθυσμού. Oι πλέον ανησυχητικές από τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στη φύση που, σε αντίθεση με τον υπερπληθυσμό, απειλούν άμεσα το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη (φαινόμενο του θερμοκηπίου, επακόλουθη αλλαγή του παγκόσμιου κλίματος κ.λπ.), προέρχονται περισσότερο από τον ενεργειακό προσανατολισμό της ανθρωπότητας, παρά από τον αριθμό των μελών της.

Aρκεί να αναλογιστούμε ότι οι ετήσιες εκπομπές ρύπων ορισμένων μεμονωμένων και μαστιζόμενων από υπογεννητικότητα ευρωπαϊκών κρατών είναι πολλαπλάσιες από αυτές ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου, όπου και παρατηρείται το φαινόμενο των οικογενειών με διψήφιο αριθμό παιδιών. Aν οι ακαδημαϊκοί κύκλοι των HΠA ενδιαφέρονταν τόσο πολύ για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη, θα έπρεπε ίσως να ασχολούνται περισσότερο με τις έρευνες γύρω από την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας, παρά με την προληπτική εξόντωση των μαζών...

Ίσως οι ισχυροί της Γης, διαθέτοντας πλέον την απαιτούμενη τεχνολογία, δεν βλέπουν καμία χρησιμότητα στη συντήρηση των μαζών –του «πολύτιμου» φτηνού εργατικού δυναμικού του παρελθόντος–, των οποίων η συστηματική εκμετάλλευση τούς διασφάλισε όλο τον πλούτο και την εξουσία που κατέχουν σήμερα...
ΠΗΓΗ(http://hellenic-spirit.blogspot,com/)

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΝΕΡΑΙΔΕΣ-ΞΩΤΙΚΑ(ΝΕΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ,ΝΕΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ)........

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΝΕΡΑΙΔΕΣ-ΞΩΤΙΚΑ(ΝΕΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ,ΝΕΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ)........

Μαθετε περισσοτερα

ΝΕΡΑΙΔΕΣ-ΞΩΤΙΚΑ(ΝΕΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ,ΝΕΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ)........

Το συνειδησιακό άλμα της ανθρωπότητας

· Τι σχέση μπορεί να έχει η μετάπτωση των πόλων της Γης ...με τις νεράιδες και τα ξωτικά;
· Ποιο είναι το μαγικό τραγούδι της Γης;...και τι σχέση μπορεί να έχει με την διεύρυνση της ανθρώπινης συνείδησης;
· Συντέλεια του κόσμου ή ένας νέος κόσμος;

Η εποχή που ζούμε χαρακτηρίσθηκε από μεγάλα άλματα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Μολονότι ποτέ δεν έπαψαν να απασχολούν τον άνθρωπο τα μεταφυσικά ζητήματα, μολονότι πολλά παράξενα, περίεργα, και ανεξήγητα φαινόμενα ζητούσαν απαντήσεις, η καθημερινή μας σκέψη όφειλε, ως τώρα, να κινείται στα πλαίσια του ορθολογισμού και του ρεαλισμού. Κάθε τι ξένο προς την επιστήμη –και μη εξηγήσιμο από τους κανόνες της- αντιμετωπιζόταν με κυνισμό και ειρωνικά χαμόγελα από την πλευρά των «ειδικών», αλλά χαρακτηριζόταν ταυτόχρονα και «γραφικό» από την υπόλοιπη κοινωνία. Ο καθημερινός άνθρωπος, «ξεκομμένος» από τις διαδικασίες εξέλιξης της επιστήμης, αλλά καθημερινός καταναλωτής των επιτευγμάτων της, την θεοποίησε κατά κάποιο τρόπο και ταυτόχρονα έπεσε θύμα της. Ξέχασε την πνευματική του ταυτότητα και υπόσταση και αφιερώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην ύλη, με αποτέλεσμα να μειώσει ανάλογα και την αντιληπτική του ικανότητα και συνείδηση. Για να γίνει κοινωνός της νέας «θεότητας», που ακούει στο όνομα «επιστήμη», ο αγώνας για επιβίωση και πνευματική εξέλιξη μετατράπηκε σε αγωνία κατάκτησης υλικών αγαθών και τεχνολογίας. Η ίδια η επιστήμη από την πλευρά της επέδειξε ιδιαίτερη αλαζονεία, γνωρίζοντας όμως κατά βάθος την αδυναμία της να χειριστεί και να βρει ικανοποιητικές απαντήσεις για όλα. Συνέχισε να εξελίσσεται και αναίρεσε βασικά της θεωρήματα, κανόνες και δόγματα. Η εξέλιξη αυτή και οι νεότερες εκτιμήσεις κατάφεραν να διευρύνουν τα όρια της τόσο πολύ, που πλέον πέφτουν τα τείχη που τη χώριζαν από τη μεταφυσική. Σήμερα, μέσα από την κβαντική φυσική, έρχεται η επιστήμη να δώσει μια νέα διάσταση στον κόσμο μας. Έρχεται να μιλήσει για μια εναλλακτική θεώρηση των πραγμάτων και να δώσει νέες διαστάσεις σε πολλά μεταφυσικά ερωτήματα, αλλά και στην ίδια μας την αντίληψη για την πραγματικότητα. Έρχεται να ξαναζευγαρώσει την ύλη με το πνεύμα, την επιστήμη με τη μεταφυσική, την πραγματικότητα με τον μύθο, τη συνείδηση και την ψυχή, με τη λογική. Και προ πάντων έρχεται να δώσει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στον άνθρωπο: ο κόσμος μας δεν οδεύει προς στην καταστροφή, αλλά συνεχίζοντας την πορεία του στο μαγικό ταξίδι που κάνει εδώ και αιώνες, κατευθύνεται σε μια νέα εποχή διεύρυνσης της συνείδησης. Το όχημα για το ταξίδι αυτό είναι ο ίδιος ο πλανήτης μας. Η ίδια η Γη μας, μας προετοιμάζει για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν και μας αφυπνίζει ακούραστη με το μαγικό τραγούδι της… Για να δούμε αυτό το μαγικό ταξίδι θα πρέπει να γυρίσουμε χιλιάδες χρόνια πίσω, στην εποχή που η ανθρωπότητα μετρούσε στις τάξεις της νεράιδες, συλφίδες, νάνους και ξωτικά… Μη βιαστείτε να σκεφτείτε πως δεν έχουν καμία σχέση οι νεράιδες και τα ξωτικά με την επιστήμη, γιατί θα εκπλαγείτε από την κβαντική φυσική και τις απόψεις της.

Ζουν οι νεράιδες, τα ξωτικά και οι νάνοι, που όλοι μας γνωρίζουμε από την παιδική μας ηλικία, μόνο στον κόσμο των μύθων;

Για πολύ καιρό χαρακτηρίζαμε τις διηγήσεις για αυτές τις οντότητες, και τις προφορικές παραδόσεις για συναντήσεις ανθρώπων με αυτές, σαν φανταστικές ιστορίες. Στην Βαυαρία όμως, ακόμη και σήμερα αφήνουν τρόφιμα μπροστά σε σπηλιές όπου πιστεύουν πως ζουν οι νάνοι. Στην δε Ισλανδία, όσο απίστευτο και να μας ακούγεται, γνωρίζουν πως μοιράζονται τη χώρα τους με ένα δεύτερο, αόρατο για τους περισσότερους, πολιτισμό, ο οποίος παρεμβαίνει δραστικά κάθε φορά που απειλείται ο χώρος τους. Και η μοντέρνα φυσική όμως δέχεται, «πως πράγματι είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες οντότητες, ακόμη και με υλικό σώμα, οι οποίες να είναι αόρατες για τα δικά μας μάτια». (Μάλιστα υπάρχει βάσιμη υποψία, πως η ενέργεια αυτών των οντοτήτων θα πρέπει να κυμαίνεται στον τομέα των συχνοτήτων της ακτινοβολίας χ (Röntgen), διότι μηχανήματα που κάνουν χρήση της, δεν λειτουργούν σε περιοχές όπου ζουν, όπως π.χ. σε συγκεκριμένες τοποθεσίες του Reykjavik, την πρωτεύουσα της Ισλανδίας). Σε μεγάλο αριθμό προφορικών παραδόσεων, ιερών γραφών, αλλά και μύθων συναντάμε περιγραφές «ιπτάμενων καραβιών», μυστήριων οντοτήτων, που κατεβαίνουν από τον ουρανό και «επισκέψεων» ξένων διανοιών, που εγκαθίστανται εδώ στη Γη. Βέβαια σύμφωνα με αυτές, ζουν χωρισμένοι από την υπόλοιπη ανθρωπότητα, έτσι ώστε να μην μπορούμε να τους αντιληφθούμε. Πέρα από αυτά, έχουμε και φαινόμενα εξαφάνισης ολόκληρων λαών, όπως για παράδειγμα την εξαφάνιση των Μάγια, που είναι ένα άλυτο μυστήριο για την επιστήμη της Ιστορίας.

Τι είδους διαχωρισμός μπορεί να είναι αυτός, ο οποίος να κάνει αόρατο για εμάς ένα ολόκληρο πολιτισμό;


Η Γερμανίδα φυσικός Grazyna Fosar και ο μαθηματικός Franz Bludorf λένε, πως μια πολύ πιθανή εξήγηση είναι, να είχαν φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο συνείδησης, που να ανέβασαν το ενεργειακό τους δυναμικό στο επόμενο κβαντικό στρώμα και να έγιναν αόρατοι για τους εναπομείναντες. Κάτι τέτοιο θεωρείται σήμερα πραγματικά πιθανό μέσα από συγκεκριμένες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες. Οι ονομασίες «νεράιδες» και «ξωτικά», δόθηκαν ούτως ή άλλως σε εποχές όπου οι αναμνήσεις γι’ αυτές τις οντότητες είχαν ήδη ξεθωριάσει. Υπάρχουν πανάρχαιες αυθεντικές παραδόσεις, οι οποίες αναφέρονται σε εποχές, όπου όλοι αυτοί οι «λαοί» ζούσαν, ορατοί, ανάμεσα στους ανθρώπους. Επιστήμονες επιβεβαιώνουν, πως πολλές από αυτές τις παραδόσεις, εν μέρει τουλάχιστον, αναπαράγουν αποδεδειγμένα ιστορικά γεγονότα, τα οποία θα πρέπει να χρονολογούνται στην εποχή του 8ου αιώνα π.Χ. Σύμφωνα με τις παραδόσεις, οι οντότητες αυτές δεν είχαν καμία σχέση με τις νεράιδες των παραμυθιών, αλλά ήταν εντελώς φυσιολογικοί άνθρωποι ή τουλάχιστον έμοιαζαν ανθρώπινοι σε μεγάλο βαθμό, με τη διαφορά ότι κατείχαν μία υψηλά ανεπτυγμένη γνώση. Στην κέλτικη παράδοση της Ιρλανδίας βρίσκουμε στοιχεία για τη χρήση τεχνικών ελέγχου του καιρού και του νου με βάση συγκεκριμένες συχνότητες (άρα δεν αποτελούν μοντέρνες εφευρέσεις). Βέβαια δεν βρίσκουμε ακριβώς την σημερινή εξωτική ορολογία «μεταβλητές ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες», αλλά αναφέρεται πως οι λαοί αυτοί είχαν «μαγικά τραγούδια», -τα τραγούδια είναι…συχνότητες- τα οποία χρησιμοποιούσαν για να καλέσουν τον «δρυϊδικό άνεμο» ή να μπερδέψουν τις αισθήσεις και την αντίληψη του εχθρού. Ο L.Bernard, αναφέρει χαρακτηριστικά, πως οι λαοί της Γαλατίας και της Αγγλίας πίστευαν, πως μπορούσαν να προκαλούν θύελλες και τρικυμίες σύμφωνα με τη θέληση τους. Μη βιαστείτε να σκεφτείτε, πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, γιατί και η σημερινή επιστήμη, έχει καταφέρει να ξαναβρεί τέτοιου είδους τεχνικές ελέγχου.Ακριβής αναλύσεις των καιρικών συνθηκών του Αυγούστου του 2002 έδειξαν, πως πριν τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ευρώπη, που έφτασαν από τη Μαγιόρκα μέχρι την Τσεχία και τη Γερμανία, προηγήθηκαν αφύσικες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες στην ατμόσφαιρα. «Τέτοιες συχνότητες για τον “τηλεκατευθυνόμενο” έλεγχο του καιρού, έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει π.χ. το “ερευνητικό πρόγραμμα” HAARP, το οποίο είναι στην πραγματικότητα ένα επικίνδυνο οπλικό σύστημα, που έχει απασχολήσει ήδη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Στις συχνότητες που χρησιμοποιούνται, είναι δεκτικός και ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Με τη βοήθεια τους μπορεί να πραγματοποιηθεί έντονη χειραγώγηση και διατάραξη της ανθρώπινης συνείδησης και αντίληψης». Κανείς δεν γνωρίζει τι επιπτώσεις θα έχει μελλοντικά η χρήση αυτών των συχνοτήτων, αλλά γνωρίζουμε τι συνέβη στο παρελθόν: πριν από περίπου 3000 χρόνια, εξαφανίστηκε ο λαός των ξωτικών. Στο κέλτικο «Βιβλίο των Κατακτήσεων» - “Leadhar Gadh’ala ‘Erenn”- περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια ο πόλεμος ανάμεσα στο κέλτικο Βασίλειο της Ισπανίας και τον λαό των Tuatha De Danann, που ζούσε στην “Ynis Elga”, τη σημερινή Ιρλανδία. Όταν ο βασιλιάς Emer Donn έφτασε με τα καράβια του στις ακτές της Ιρλανδίας και την απειλούσε, οι Tuatha de Danan, με τους παντοδύναμους δρυΐδες τους, προκάλεσαν μ’ ένα «μαγικό τραγούδι» τον δρυϊδικό άνεμο και έσπρωξαν τα καράβια των Κελτών μακριά στην ανοιχτή θάλασσα. Οι Κέλτες υποψιάστηκαν πως έγινε χρήση δρυϊδικής μαγείας και απάντησαν με ένα μαγικό τραγούδι, το οποίο αμέσως ησύχασε τον άνεμο και τη θάλασσα. Ένας νέος άνεμος βύθισε το πλοίο του κέλτη βασιλιά, αλλά οι υπόλοιποι κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή, αφού πρώτα απάγγειλε ο βάρδος [γ] Amergin ένα δεύτερο μαγικό τραγούδι, το οποίο έλυσε εντελώς τα μάγια των Tuatha de Danan. Στην μάχη στην Tailtiu, τη σημερινή Teltown στο Meath, νίκησαν οι Κέλτες το λαό των ξωτικών και τον αρχηγό του στρατού τους Mananan. Ο Mananan πρόλαβε όμως να συμβουλεύσει του μαχητές του, να διασκορπιστούν να και εγκατασταθούν στους λόφους και τα λιβάδια της Ιρλανδίας. Με το feth fiada, ένα μαγικό τραγούδι, τους έκανε αόρατους. Οι δε Κέλτες κατακτητές που κατέλαβαν την Τάρα, είναι οι κάτοικοι της Ιρλανδίας μέχρι σήμερα.

Το τραγούδι του Amergin:

Εγώ είμαι ένας άνεμος της θάλασσας.

Εγώ είμαι ένα κύμα της θάλασσας.

Εγώ είμαι ένας ήχος της θάλασσας.

Εγώ είμαι ένα ελάφι με επτά κλώνους στα κέρατα.

Εγώ είμαι ένας αετός πάνω σ ‘ένα βράχο.

Εγώ είμαι μία σταγόνα από τον ήλιο.

Εγώ είμαι το ωραιότερο ανάμεσα στα λουλούδια.

Εγώ είμαι ένας άγριος κάπρος δίχως φόβο.

Εγώ είμαι ένας σολομός σε μια λιμνούλα.

Εγώ είμαι η λίμνη σε μία πεδιάδα.

Εγώ είμαι ένα βουνό της ποίησης.

Εγώ είμαι η άκρη του δόρατος στη μάχη.

Εγώ είμαι ένας Θεός, που βάζει φωτιά στο κεφάλι.

Ποιος, πέρα από ‘μένα, μπορεί να ξεσκεπάσειτα μυστικά των απελέκητων dolmen;

Ποιος, πέρα από ‘μένα, μπορεί να ανακοινώσειτις εποχές του φεγγαριού;

Ποιος, πέρα από ‘μένα, μπορεί να δείξειτον μυστικό χώρο ανάπαυσης του Ήλιου;

«Σου φορώ ένα μαγικό σύννεφο,μπροστά από το σκύλο, τη γάτα,την αγελάδα, το άλογο,μπροστά στον άντρα, μπροστά στη γυναίκα,μπροστά στο αγόρι, το κορίτσικαι το μικρό παιδί,μέχρι να ξαναεπιστρέψω.»

Δεν υπάρχουν ιστορικά ντοκουμέντα για αυτή την κέλτικη εισβολή. Γνωρίζουμε όμως πως οι Κέλτες δεν είναι αυτόχθονος πληθυσμός της Ιρλανδίας, αλλά έφτασαν εκεί γύρω στον 8ο αιώνα π.Χ. Όπως στην Αγγλία και τη Βρετάνη, δεν βρήκαν ακατοίκητο έδαφος, αλλά υψηλά ανεπτυγμένους πολιτισμούς, των οποίων τα ονόματα δεν γνωρίζει κανείς σήμερα. Γνωρίζουμε όμως τις υπέροχες μεγαλιθικές εγκαταστάσεις που άφησαν: την Τάρα και το Newgrane στην Ιρλανδία, το Stonehenge και το Avebury στην Αγγλία, το Carnac, το Chateau de Bu και το Roche de Treal στη Βρετάνη. Όλα αυτά τα μνημεία υπήρχαν πολύ πριν την άφιξη των Κελτών στις περιοχές αυτές. Οι Κέλτες απλά συνέχισαν να τα χρησιμοποιούν αφομοιώνοντας ακόμη και το δρυϊδισμό των κατακτημένων λαών. Στο «Βιβλίο των Κατακτήσεων» (βλέπε κείμενο στο τέλος) αναφέρεται πως μετά τον κατακλυσμό (10.000 π.Χ. περίπου) έφτασαν στην Ιρλανδία, 5 διαδοχικά κύματα εποίκισης, όπου το 5ο αφορά την άφιξη του κέλτικου λαού των Γαλατών. Πριν από αυτούς, κάτοικοι του νησιού ήταν οι Tuatha de Danan, ο λαός της Θεάς Dana, η οποία σύμφωνα με την ιρλανδική μυθολογία ήταν η Αφέντρα του λαού των ξωτικών. Οι Tuatha de Danan, δεν ήταν λοιπόν άλλοι από το μυθικό λαό των ξωτικών, οι οποίοι βέβαια δεν ήταν αόρατοι. Μία μοντέρνα ερμηνεία της παραπάνω ιστορίας, θα μπορούσε να λέει, πως οι Tuatha de Danan, μετά από τη μάχη στο Tailtiu πέρασαν συλλογικά σε μία άλλη διάσταση και μ’ αυτό τον τρόπο έγιναν αόρατοι για τους Κέλτες. Δεν εννοούμε μια μετάβαση στον “άλλο κόσμο”, το θάνατο, αφού στο μύθο λέει ξεκάθαρα, πως εγκαταστάθηκαν στους λόφους και τις πεδιάδες της Ιρλανδίας. Όπως φαίνεται κατοικούν από τότε ταυτόχρονα δύο πολιτισμοί στην Ιρλανδία: οι Κέλτες, από τους οποίους κατάγονται οι σημερινοί Ιρλανδοί, και ο λαός των ξωτικών, ο οποίος με τη βοήθεια του feth fiada, έφτασε σε ένα άλλο επίπεδο συνείδησης και αορατότητα (συνειδησιακό άλμα που προκάλεσε μία ειδική συχνότητα;)» Αν και κομμάτι της κέλτικης μυθολογίας, περιγράφει ξεκάθαρα έναν πόλεμο που δεν ήταν μόνο συμβατικός. Ήταν περισσότερο ένας ψυχολογικός πόλεμος που διεξαγόταν με τη χρήση «μαγικών τραγουδιών». Το βασικό όπλο της μάχης, ο δρυϊδικός άνεμος, δεν ήταν πρωτόγονα μαγικά ούτε και προκλήθηκε από κάποια θεότητα. Αντίθετα μάλιστα αναγνωρίστηκε ως τεχνητός από τους ίδιους τους κέλτες εισβολείς. Ο Jean Markale, αναγνωρισμένος Γάλλος ερευνητής σε θέματα των Κελτών, αναφέρει πως δρυϊδικός άνεμος ήταν σε θέση να προκαλεί σύγχυση στα πνεύματα των εχθρών, ώστε άρχιζαν να πολεμούν μεταξύ τους. -Όμοια τεχνολογία που προκαλεί παράκρουση αναφέρεται και στην ελληνική μυθολογία με τη χρήση της Αιγίδας, που προκαλούσε φόβο, τρόμο, φρενίτιδα και φυγή των εχθρών. Όποιος τη χειριζόταν γινόταν αόρατος.- Ο Ιούλιος Καίσαρας -βασική ιστορική πηγή- αναφέρεται με δέος στις επικλήσεις των εχθρικών δρυΐδων. Οι ρωμαίοι, που είχαν κατακτήσει όλο τον τότε γνωστό κόσμο, δεν θα είχαν φοβηθεί σίγουρα τις κραυγές κάποιων βάρβαρων Γαλατών. Πιο πιθανό μοιάζει, να επιδρούσε άμεσα ο δρυϊδικός άνεμος στη συνείδηση των ρωμαίων. Άλλο παράδειγμα έχουμε στο μύθο της πολιορκίας του Druim Damhgair. Ο μύθος αυτός μιλά για τον πόλεμο του βασιλιά Cormac της Τάρα εναντίον του Munster. - Αν και η ιστορικότητα του πολέμου αμφισβητείται από πολλούς, κάποιοι ιστορικοί τον τοποθετούν στον 3ο αιώνα π.Χ.- Ο βασιλιάς του Munster είχε στο πλευρό του έναν πολύ ισχυρό Δρυΐδη, τον Mog Roth (“υπηρέτη του τροχού»), ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα τεράστιο τροχό, το «Roth Fail» («τροχό του φωτός»), με τον οποίο μπορούσε να προκαλεί μεγάλες καταστροφές. Ήταν αυτός ο τροχός μία ηλεκτρομαγνητική κεραία, η οποία παρήγαγε τεχνητούς κεραυνούς και άρα κύματα της συχνότητας Schumann; O Mog Ruith κατασκεύασε επίσης μία μαγική σφαίρα από δόρατα, τα οποία ζύμωσε με βούτυρο. Αυτή η σφαίρα εξερράγη σαν τρομακτικός κεραυνός, σταμάτησε τον δρυϊδικό άνεμο των αντιπάλων, κάνοντας τους να το βάζουν στα πόδια σαν τρελοί και τον κατηύθυνε προς τους βασιλείς, οι οποίοι μαρμάρωσαν σε πέτρα. Οι Κέλτες σίγουρα δεν είχαν γνώσεις μοντέρνας φυσικής. Έχοντας υπόψη πως οι μύθοι περιγράφουν κάποια γεγονότα από την πλευρά των αμύητων ή είναι μία περιγραφή γεγονότων που απευθύνεται σε αμύητους, βλέπουμε τον ιρλανδό Δρυΐδη να εκπέμπει με ένα τεχνητό κεραυνό –το δόρυ στην κέλτικη μυθολογία συμβολίζει τον κεραυνό- ένα δυνατό κύμα από συχνότητες Schumann, οι οποίες διατάραξαν τις αισθήσεις των μαχητών και ακινητοποίησαν τους βασιλείς -πιθανόν μέσω κυμάτων που επιδρούν κατασταλτικά στις συχνότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου.... Παραμένει το ερώτημα, πως έγραψαν οι Κέλτες από φαντασίας ένα μύθο, ο οποίος περιγράφει ένα όπλο που λειτουργεί ακριβώς όπως το σημερινό ψυχο-όπλο HAARP;

Από πού γνώριζαν, πως η ακινησία είναι το βασικό σύμπτωμα κατά τη χρήση τεχνικών επιρροής και ελέγχου της συνείδησης;

Το HAARP λειτουργεί με κεραίες. Αλλά, με ένα είδος «κεραίες» στο κεφάλι τους απεικονίζονται τόσο οι κέλτικες θεότητες, όσο και μυθικές μορφές και θεότητες άλλων λαών. Είχαν στη διάθεση τους, οι λαοί των ξωτικών και των κελτών στην προϊστορική Ιρλανδία, ένα είδος εγκατάστασης κεραιών όπως το σημερινό HAARP; Πολλά συνηγορούν υπέρ της πιθανότητας, να συνάντησαν οι κέλτες ένα λαό, ο οποίος γνώριζε πώς να χειρίζεται τις συχνότητες Schumann και να προκαλεί επιδράσεις, όμοιες με αυτές που μπορεί να προκαλέσει σήμερα το HAARP. Ένα λαό που γνώριζε κάποιο «μαγικό τραγούδι» που επηρεάζει άμεσα τόσο τον καιρό, όσο και τη συνείδηση των ανθρώπων. Η Grazyna Fosar είναι πεπεισμένη, πως πρόκειται για τη γνωστή πλέον συχνότητα Schumann. Ποια είναι η συχνότητα Schumann; Το 1952, ο γερμανός φυσικός Dr.W.O. Schumann, του τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, έθεσε στους φοιτητές του μία άσκηση: να βρουν τη συχνότητα της ιονόσφαιρας και της γήινης επιφάνειας. Οι υπολογισμοί του έδειξαν μία τιμή γύρω στα 10Ηz. Αυτή η τιμή είναι η συχνότητα αντιστοίχησης της Γης, η συχνότητα δηλαδή με την οποία αρχίζει ο κραδασμός της. Κάθε ενεργειακή εκκένωση ανάμεσα στη Γη και την Ιονόσφαιρα, κάθε κεραυνός δηλαδή, παράγει και ραδιοκύματα μίας συχνότητας, που έχουν αντιστοίχηση με τη Γη, την διαπερνούν αλλά και δυναμώνουν μέσα σε αυτή, δημιουργώντας τεράστια στάσιμα κύματα. Αρχικά ο Schumann δεν κατάλαβε το μέγεθος της ανακάλυψης του. Αργότερα, όταν έμαθε από ένα γιατρό πως αυτή είναι ταυτόχρονα μία συχνότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου, φάνηκε το μέγεθος της. Ακριβέστερες μετρήσεις του μαθητή του, Herbert Koenig, έδειξαν πως η τιμή είναι 7,83Hz. Αυτή η συχνότητα είναι το μαγικό τραγούδι της Γης, αλλά αντιπροσωπεύει ταυτόχρονα και τη βασική συχνότητα των περισσότερων θηλαστικών. Πολύ πιθανόν και οι άνθρωποι στο μακρινό παρελθόν να είχαν ένα τέτοιο επίπεδο συνείδησης. Σήμερα όμως αντιστοιχεί στα όρια ανάμεσα στον ύπνο και την ξυπνητή κατάσταση. Η σχέση αυτή δεν είναι τυχαία, διότι τόσο τα ζώα όσο και ο άνθρωπος είναι παιδιά της Γης και στην πορεία της εξέλιξης τους προσαρμόστηκαν στις φυσικές «προδιαγραφές» του περιβάλλοντος τους. Επίσης είναι μία αμφίδρομη σχέση. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν επηρεάζεται μόνο, αλλά έχει και τη δυνατότητα να επηρεάζει τις ατμοσφαιρικές και καιρικές συνθήκες, μέσα από «εκπομπές» συχνοτήτων κυμάτων ELF, που κινούνται στον τομέα της συχνότητας Schumann. Παραδείγματα για αυτή τη δυνατότητα έχουμε όχι μόνο από μύθους, αλλά και από την εποχή μας:Το 1998 είχε αναστατώσει το El Ninio το κλίμα της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα επί 6 μήνες να μην έχει πέσει σταγόνα βροχής στην πολιτεία της Roraima. Από την αρχή του έτους μεγάλες πυρκαγιές κατέκαιγαν τα τροπικά δάση της βόρειας Βραζιλίας. Στα τέλη του Μάρτη βρισκόταν στις φλόγες μία έκταση ίση με το Βέλγιο. Στην περιοχή που απειλούνταν ζούσαν όμως πολλές φυλές Ινδιάνων. Στις 30 Μαρτίου του 1998, αφού βαρέθηκαν να περιμένουν τις τεχνολογίες του «λευκού ανθρώπου», συγκεντρώθηκαν οι αρχηγοί της φυλής Caiapo και Xavante στο Yanomami. Εκεί διεξήγαγαν για πολλές ώρες και σε κατάσταση διαφοροποιημένης συνείδησης, ένα τελετουργικό από προσευχές, μαγικά τραγούδια και χορούς για τη βροχή. Λίγο αργότερα ξέσπασε μία δυνατή βροχή στην περιοχή που κράτησε 4 ώρες και έσβησε το 80-90% της πυρκαγιάς. -Κι όμως δεν ήταν σύμπτωση! Είναι γνωστό, πως το φαινόμενο El Ninio σχετίζεται με τη δράση μεγάλης έκτασης μετώπων της συχνότητας Schumann. Οι ίδιες συχνότητες είναι μέρος του φάσματος του ανθρώπινου εγκεφάλου και αντιστοιχούν σε μία κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου.Αυτή η σχέση, ανθρώπου και φύσης, είναι γνωστή σε πολλούς λαούς από παλιά. Οι Aborigines της Αυστραλίας γνώριζαν πολύ πριν τους Ευρωπαίους, πως όταν ένας άνθρωπος ονειρεύεται βρίσκεται σε πολύ στενή επαφή με τη Γη. Πιστεύουν μάλιστα πως η Γη δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια ενός ονείρου από τα τραγούδια –συχνότητες-κάποιων οντοτήτων-δημιουργών. Επίσης γνωρίζουν με ακρίβεια τις γεωμαντικές ενεργειακές γραμμές που διασχίζουν τη Γη και ενώνουν μεταξύ τους ιερά βουνά, λίμνες και δέντρα, τις οποίες ονομάζουν «μονοπάτια ονείρου». Σήμερα είναι δυνατή η επιστημονική απόδειξη των γεωμαντικών ενεργειακών γραμμών μέσα από ανωμαλίες της βαρύτητας (π.χ. στην Πεντέλη) ή του γήινου μαγνητικού πεδίου. Αν σκεφτούμε ακόμη πως τα δέντρα είναι οι καλύτερες κεραίες μαγνητικών πεδίων, κατανοούμε εύκολα πως η τεχνοκρατική αλαζονεία μας υποτιμούσε τις γνώσεις των «πρωτόγονων» φυλών για υπερβολικό χρονικό διάστημα.Πειράματα του Stanford Institute και της CIA, έδειξαν πως οι επαγγελματίες Remote Viewer που χρησιμοποιούσαν ως PSI-κατασκόπους, ανέπτυσσαν, άθελα τους, ικανότητες που πλησίαζαν περισσότερο το σαμανισμό, παρά την επιστημονικά ελεγχόμενη παραψυχολογία. Ανάμεσα σε άλλους, ο Pat Price, ανέπτυξε την ικανότητα να προκαλεί σύννεφα βροχής. Πειράματα σε Αμερική και Ρωσία επιβεβαιώνουν, πως ο μαγνητισμός μπορεί να επηρεάσει τις παραψυχολογικές ικανότητες του ανθρώπου, όπως π.χ. την τηλεπάθεια, την τηλε-όραση (remote viewing) και την ψυχοκίνηση, ενώ εικάζεται πως αυτές οι ικανότητες χρησιμοποιούν σαν φορείς τα λεγόμενα κύματα ELF. Ο Virgil Armstrong -πρώην αξιωματικός της CIA που έζησε πολλά χρόνια κοντά στους Ινδιάνους Navajo και Hopi- διεξήγαγε μαζί με 100 περίπου άτομα ένα πετυχημένο πείραμα στο Βερολίνο. Με την καθοδήγηση του τέλεσαν ένα ινδιάνικο τελετουργικό, με το οποίο κατάφεραν να ανοίξουν τα σύννεφα, πάνω από το σημείο που στέκονταν, ενώ λίγο πιο πέρα έβρεχε. Κύριο χαρακτηριστικό όλων αυτών των τελετουργικών είναι, πως δεν καταπολεμούν τις δυνάμεις της φύσης αλλά απλώς τις κατευθύνουν. Το ότι ο άνθρωπος δεν έχει εξουσία, αλλά απλά δυνατότητα επιρροής πάνω σε φυσικές δυνάμεις, αποτελεί βασική πεποίθηση όλων αυτών των φυλών. Δεν υποτάσσουν τη φύση. Θεωρούν τον εαυτό τους –συνειδητά- μέρος της ενώ αυτή τους σέβεται και τους εκπληρώνει τις επιθυμίες τους. Με επιστημονική γλώσσα θα λέγαμε πως σε τέτοια τελετουργικά, «τα παραγόμενα σε κατάσταση trance εγκεφαλικά κύματα άλφα ή θήτα, έρχονται σε συνάφεια με αυτά του περιβάλλοντος και η δράση τους γίνεται πραγματικά αισθητή όταν αλληλεπιδρούν με τον υπάρχοντα φυσικό ηλεκτρομαγνητισμό».Από τη θεωρία του χάους γνωρίζουμε, πως ακόμη και ελάχιστες επιρροές μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες επιδράσεις, ιδιαίτερα όταν αυτές καταφέρουν να ενισχυθούν μέσα από ένα σώμα αντιστοίχησης, όπως είναι το σύστημα: Γη-Ιονόσφαιρα και κύματα της συχνότητας Schumann, που πάλλονται ανάμεσα τους. Έτσι γίνεται απόλυτα κατανοητό, πως ένας σαμάνος ή μία ολόκληρη φυλή μπορούν να επηρεάσουν τις καιρικές συνθήκες με τα εγκεφαλικά κύματα που εκπέμπουν. Αν δεν είχε χαθεί αυτή η γνώση στο δικό μας πολιτισμό, ίσως να μετρούσαμε λιγότερες καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα…«Το Βιβλίο των Κατακτήσεων» - “Leadhar Gadh’ala ‘Erenn”-ο πόλεμος μεταξύ κελτών και ξωτικών-Ο γέρος βασιλιάς Mile είχε πεθάνει και το ισπανικό βασίλειο μοιράστηκε ανάμεσα στους γιους του Emer Donn και Eremon. Κάποια μέρα ο Ith, διηγήθηκε στα αδέλφια του, πως είδε, σαν να’ταν όραμα, μία μακρινή άγνωστη χώρα στο βορρά και ήθελε πολύ να ψάξει να τη βρει. Τα αδέλφια του δεν πείστηκαν και έτσι ξεκίνησε μαζί με το γιο του Lugaid να πάει να τη βρει. Πράγματι τη βρήκε και έμαθε πως ήταν ή Ynis Elga, η σημερινή Ιρλανδία και κατοικούνταν από το λαό των ξωτικών, τους Tuatha De Danann. Τρεις βασιλιάδες κυβερνούσαν τη χώρα: ο Mac Cuill, ο Mac Cecht και ο Mac Greine. Την εποχή εκείνη υπήρχαν προστριβές μεταξύ τους σχετικά με την κατανομή της χώρας και ο Ith, αφού τον καλοσώρισαν οι βασιλείς, τους συμβούλευσε να πάψουν τις διαμάχες γιατί η πανέμορφη και γόνιμη χώρα έφτανε για όλους. Οι βασιλείς των Tuatha de Danan θεώρησαν πως ο Ith θα μπορούσε να μετατραπεί σε απειλή για τη χώρα τους, γιατί στο λόγο του εγκωμίαζε υπερβολικά την Ynis Elga και έτσι τον καταδίωξαν και τον τραυμάτισαν. Κατά την επιστροφή στη χώρα του, πέθανε από το τραύμα αυτό και έτσι αποφάσισαν τα αδέλφια του να εκδικηθούν για τη δολοφονία του. Ο βασιλιάς Emer Donn, με 65 καράβια, 40 αρχηγούς και τον βάρδο (=δρυϊδη)Amergin έφτασαν στην πόλη Τάρα. Οι βασιλείς των Tuatha de Danan, τους έδωσαν 9 μέρες διορία για να φύγουν, αλλιώς θα ξεκινούσε πόλεμος μεταξύ τους. Ο Amergin συμβούλευσε το βασιλιά Emer Donn να απομακρυνθούν 9 κύματα μακριά από την ακτή και να επιστρέψουν αργότερα για να καταλάβουν τη χώρα με τη βία. Έτσι και έγινε. Απομακρύνθηκαν λίγο από την ακτή. Οι Tuatha de Danan είχαν όμως στους κόλπους τους παντοδύναμους δρυΐδες, οι οποίοι με ένα «μαγικό τραγούδι» προκάλεσαν τον δρυϊδικό άνεμο, ο οποίος έσπρωξε τα καράβια των κελτών μακριά στην ανοιχτή θάλασσα. Ο βασιλιάς Donn υποψιάστηκε πως χρησιμοποίησαν δρυϊδική μαγεία και ο Amergin ανέλαβε να απαγγέλλει ένα μαγικό τραγούδι, με το οποίο αμέσως ησύχασε η θάλασσα και ο άνεμος. Αποφάσισαν να επιτεθούν, αλλά ένας νέος άνεμος τράβηξε μακριά το πλοίο του βασιλιά και το βύθισε. Ο βασιλιάς Ντόν πνίγηκε αλλά οι υπόλοιποι κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή, αφού πρώτα απάγγειλε ο Amergin ένα δεύτερο μαγικό τραγούδι, το οποίο έλυσε εντελώς τα μάγια των Tuatha de Danan. Στην αποφασιστική μάχη στην Tailtiu, τη σημερινή Teltown στο Meath, νίκησαν οι κέλτες το λαό των ξωτικών και τον αρχηγό του στρατού τους Mananan. Στο «Βιβλίο των Κατακτήσεων», γράφει παρακάτω πως, ο ευπατρίδης Mananan, συμβούλευσε του μαχητές του, να διασκορπιστούν στους λόφους και τα όμορφα λιβάδια της Ιρλανδίας και να εγκατασταθούν εκεί και το feth fiada, ένα μαγικό τραγούδι, τους έκανε αόρατους…» Οι δε κέλτες κατακτητές κατέλαβαν την Τάρα και είναι οι κάτοικοι της Ιρλανδίας μέχρι σήμερα.Πώς οι Κέλτες κατάφεραν να εξουδετερώσουν το μαγικό τραγούδι των Tuatha de Danan; Το «τραγούδι του Amergin» είναι γνωστό στην Ιρλανδία ακριβώς με αυτή τη μορφή από το 600 π.Χ. και θεωρείται αυθεντικό. Την δύναμη του την αντλεί από 4 βασικά χαρακτηριστικά:

1. Επαναλαμβανόμενη αναφορά της φράσης «εγώ είμαι». Οι Κέλτες κάνουν λοιπόν και οι ίδιοι ένα συνειδησιακό άλμα, όσον αφορά το Εγώ τους και επικαλούνται την ελευθερία της θέλησης τους. Χρονικά το τραγούδι αυτό ανάγεται στα χρόνια που γράφτηκε η Οδύσσεια του Ομήρου, όπου και ο Οδυσσέας πραγματοποιεί ένα ταξίδι αναγνώρισης-εύρεσης του εαυτού του. Αυτή πρέπει να είναι και η εποχή που συμπίπτει χρονικά με την τελευταία μετάπτωση των μαγνητικών πόλων της Γης.

2. Δεν αντιμετωπίζουν σαν εχθρούς τον άνεμο και τα στοιχεία της φύσης, που έστειλαν οι Tuatha de Danan, αλλά ταυτίζονται με αυτά, όπως και με την ίδια τη φύση της Ιρλανδίας. Και αυτό είναι ιδιοφυές διότι μόνο έτσι μπορούσαν να γίνουν κύριοι των δυνάμεων αυτών. Σύμφωνα με τη Fosar, ισχύει γενικότερα, πως ένας άνθρωπος, ο οποίος ταυτίζεται με ένα θεμελιώδες σύστημα αξιών και ιδιαίτερα με την φύση που τον περιβάλλει και ταυτόχρονα επικαλείται την ελευθερία της βούλησης του, γίνεται κύριος των δυνάμεων που τον περιβάλλουν. Στην εποχή μας αντίθετα φαίνεται μία αντίστροφη πορεία με πτώση των αξιών γενικότερα και τάση διαφυγής από τη συνειδητή ζωή στο παρόν μέσα από εικονικούς κόσμους της τηλεόρασης και τον videogames.

3. Ο παράγοντας «εδώ και τώρα», ενεργοποιεί την συνείδηση σε κατάσταση εγρήγορσης και τέλος

4. Ο Amergin δηλώνει το γνωστικό επίπεδο του στη Γεωμαντεία, την Αστρονομία και την δυνατότητα επικοινωνίας με τον άλλο κόσμο, ικανότητες που έπρεπε να έχει κάθε ικανός δρυΐδης

Οι ομοιότητες ανάμεσα στο χθες και το σήμερα φαίνεται να είναι μεγαλύτερες από ότι φανταζόμαστε: Οι άνθρωποι στο παρελθόν ήταν σε θέση να χειρίζονται φυσικές συχνότητες για να ελέγχουν τον καιρό και την ανθρώπινη συνείδηση–όπως και σήμερα. Τότε ήταν μία περίοδος μεγάλων γεωλογικών ανακατατάξεων, που κατά πάσα πιθανότητα οδήγησαν σε αναστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης. Σήμερα οι επιστήμονες κάνουν επίσης προβλέψεις μίας νέας αναστροφής των μαγνητικών πόλων, για το όχι πολύ μακρινό, μέλλον... Τι είναι το μαγνητικό πεδίο της Γης; Tι εννοούμε όταν λέμε «αναστροφή των μαγνητικών πόλων»;

Η ύπαρξη μαγνητικού πεδίου δεν αποτελεί κανόνα για τους πλανήτες. Στο ηλιακό μας σύστημα το διαθέτουν μόνο ο Άρης, ο Ερμής και ο δορυφόρος του Δία, Γανυμήδης. Θεωρείται όμως βασικός παράγοντας για την ύπαρξη ζωής στη Γη.Η δύναμη του μαγνητικού πεδίου της Γης έχει ένα μέγεθος της τάξης των 30.000-70.000 nT (nanotesla), που αντιστοιχεί σε 0.000000001 Tesla, ενώ ένας απλός μαγνήτης είναι κατά 2000 φορές ισχυρότερος και έχει ισχύ 0,1 Tesla περίπου. Επίσης το μαγνητικό πεδίο δεν είναι ομοιογενές, αλλά παρουσιάζει μεγάλες τοπικές διακυμάνσεις. Έτσι παρουσιάζεται ισχυρότερο κοντά στους πόλους όπου μετρά 70.000nT περίπου, στην Βόρειο Αμερική και Ευρώπη έχει μεσαίες τιμές, ενώ στο εσωτερικό της Βραζιλίας μετρά 30.000nT μόνο. Οι επιστήμονες γνωρίζουν σήμερα, πως το γήινο μαγνητικό πεδίο πάλλεται σε διάφορους ρυθμούς. Οι περισσότεροι οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως την ηλιακή ακτινοβολία και τα ατμοσφαιρικά φαινόμενα, είναι σύντομοι, ισχνοί και καθορίζουν μόνο το 1% των μεταβολών. Επίσης γνωρίζουν πως παρουσιάζει έναν ετήσιο κύκλο, με τις μέγιστες τιμές την άνοιξη και το φθινόπωρο και ένα 27ήμερο κύκλο. Η «θεωρία του δυναμό» είναι η επίσημη θεωρία της γεωφυσικής, για την εξήγηση της ύπαρξης του μαγνητικού πεδίου της Γης. Σύμφωνα με αυτή, η περιστροφή της Γης συμπαρασύρει σε κίνηση τον υγρό εξωτερικό πυρήνα της, ο οποίος αποτελείται από νικέλιο και σίδηρο, ενώ ο συμπαγής πυρήνας της παραμένει σταθερός, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανάμεσα σε αυτά τα στρώματα ηλεκτρικά ρεύματα, όπως σε ένα δυναμό. Βέβαια αυτή η θεωρία δεν μπορεί να εξηγήσει, όλες τις ιδιότητες του γήινου μαγνητικού πεδίου –και αυτό το γνωρίζουν οι επιστήμονες. Π.χ.: ο μαγνητικός βόρειος πόλος δεν συμπίπτει με το γεωγραφικό Β. πόλο, αλλά βρίσκεται στο βόρειο Καναδά και από άποψη φυσικής είναι ο Νότιος μαγνητικός πόλος. Επίσης το μαγνητικό πεδίο δεν είναι ομοιογενές, αλλά παρουσιάζει μεγάλες τοπικές διακυμάνσεις (πράγμα που δεν ταιριάζει με τους ηλεκτρομαγνήτες) με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ισχυρότερο κοντά στους πόλους όπου μετρά 70.000nT περίπου, στην Βόρειο Αμερική και Ευρώπη έχει μεσαίες τιμές, ενώ στο εσωτερικό της Βραζιλίας π.χ. μετρά 30.000nT μόνο. Το βασικότερο πρόβλημα της θεωρίας αυτής είναι όμως, πως δεν μπορεί να εξηγήσει την κατά καιρούς αλλαγή της κατεύθυνσης του, δηλαδή την αναστροφή των πόλων του. Η πιο αινιγματική του ιδιότητα είναι όμως, η τάση του να φθίνει συνεχώς για μεγάλα χρονικά διαστήματα, να αντιστρέφεται -μετάπτωση των πόλων- και να αυξάνεται εκ νέου. Αυτή η τάση αφορά την ισχύ του εσωτερικού τμήματος του μαγνητικού πεδίου της Γης, που είναι ίδιο σε όλα τα σημεία της υδρογείου και δεν επηρεάζεται από εξωγενής παράγοντες –ροπή μαγνητικού δίπολου της Γης. Το φαινόμενο της μετάπτωσης των πόλων προκαλεί συζητήσεις και υπερβολικές θεωρίες καταστροφολογίας, που μιλούν μέχρι και για κατάρρευση του άξονα της Γης, παύση της περιστροφής της, σκοτάδι, πάγους και κατακλυσμούς, αντλώντας πολλά στοιχεία από παλαιές γραφές και προφητείες. Ένα από τα πιο γνωστά σενάρια σ’ αυτό τον τομέα, συνδυάζει τη λήξη του ημερολογίου των Μάγια το 2012 με την «λήξη» του κόσμου μας και την καταστροφή του. Οι επιστήμονες από την πλευρά τους, γνωρίζουν από καιρό το φαινόμενο και πράγματι θεωρούν πολύ πιθανή μία μετάπτωση των πόλων στο κοντινό σχετικά μέλλον. Έχει υπολογιστεί όμως, πως στα τελευταία 3 εκατομμύρια χρόνια, διάστημα στο οποίο υπήρχε ήδη το ανθρώπινο είδος, έλαβαν χώρα τουλάχιστον 18 μεταπτώσεις των μαγνητικών πόλων, και σίγουρα δεν οδήγησαν στην εξάλειψη του. Παρόλ’ αυτά κάθε μετάπτωση πόλων συνοδευόταν από εξαφάνιση πολλών άλλων μορφών ζωής.Είναι γνωστό, πως το μαγνητικό πεδίο της Γης εκτείνεται πολύ πιο έξω από την ατμόσφαιρα δημιουργώντας τις γνωστές ζώνες Van Allan, που παρέχουν προστασία από τις κοσμικές ακτινοβολίες του ήλιου και του διαστήματος. Αυτές οι ζώνες προστασίας έπαυαν για λίγο, κατά τη διάρκεια της μετάπτωσης των πόλων και οδηγούσαν πιθανόν σε μαζικούς θανάτους αλλά και σε μεταλλάξεις, οι οποίες έδιναν νέα ώθηση στην εξέλιξη. Αυτή η πιθανότητα βέβαια, δεν εξηγεί την εξαφάνιση μορφών ζωής που κατοικούν σε μεγάλα βάθη των ωκεανών, όπου δεν φτάνει η κοσμική ακτινοβολία. Πιο πιθανό είναι να μην άντεξαν τα είδη αυτά την απόλυτη έλλειψη του μαγνητικού πεδίου. Παλαιο-μαγνητικές έρευνες έχουν δείξει, πως τα τελευταία 2000 χρόνια μειώνεται συνεχώς το μαγνητικό πεδίο της Γης, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα 38% ασθενέστερο από ότι κατά την εποχή που γεννήθηκε ο Χριστός. Στο Αστεροσκοπείο Adolf-Schmidt στο Niemegk της Γερμανίας, ο Dr.H.J.Linthe και ο Dr. Armin Grafe, βασιζόμενοι σε συστηματικές μετρήσεις που γίνονται τα τελευταία 100 χρόνια, διαπίστωσαν μία συνεχόμενη μείωση του μ.π. (μαγνητικό πεδίο) μέσα στα τελευταία 200 χρόνια και μία πτώση 6,5% για την περίοδο από το 1829-1967. Μία γραμμική μείωση θα σήμαινε πως θα έχουμε φτάσει σε μηδενικό μ.π. το έτος 3990. Στρώματα λάβας, στα τα μεταλλικά στοιχεία της οποίας έχει διατηρηθεί η φορά και η ισχύς του μαγνητικού πεδίου της εποχής κατά την οποία βγήκαν στην επιφάνεια, δίνουν στοιχεία στους επιστήμονες για το γήινο μαγνητικό πεδίο προϊστορικών εποχών. Για τις ιστορικά καταγεγραμμένες εποχές επαρκούν τα στοιχεία από τις μελέτες πορσελάνινων ή πήλινων αντικειμένων. Μηδενικό μαγνητικό πεδίο, δεν σημαίνει απαραίτητα και αναστροφή των πόλων, όπως δείχνουν οι μελέτες του φυσικού Kenneth A.Hoffmann από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, γιατί ακόμη και μετά από μηδενικές τιμές στο παρελθόν, το μ.π. αποκαταστάθηκε στην ίδια κατεύθυνση. Οι μηδενικές τιμές είναι σαφώς συχνότερες από τις αναστροφές των πόλων. Επίσης η NASA υπολόγισε, πως κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αι. υποχώρησε επιπλέον 2.3%, δηλαδή 4 φορές περισσότερο από ότι σε μία γραμμική μείωση. Οι επιστήμονες συμφωνούν, πως η μείωση δεν είναι γραμμική και πως η μετάπτωση των πόλων θα συμβεί πολύ νωρίτερα από το 3990. Κάποιοι θεωρούν πως θα συμβεί μετά από 200 χρόνια. Άλλοι θεωρούν πιθανό να συμβεί ακόμη κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Σίγουρα οι μεταπτώσεις των μαγνητικών πόλων προκαλούσαν πάντα μεγάλες καταστροφές, όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός, πως συνοδευόταν παράλληλα από συνειδησιακά άλματα της ανθρωπότητας. Το αμέσως προηγούμενο συνειδησιακό άλμα εικάζεται στον 8ο με 9ο αι. π.Χ. Ο φιλοσοφος Jean Gebser βλέπει μία απόδειξη γι’ αυτό, μέσα στα ομηρικά έπη «Ιλιάδα» και «Οδύσσεια». Θεωρεί απίθανο να έχουν γραφεί και τα δύο από τον Όμηρο, γιατί η Ιλιάδα –κατά την άποψη του- δημιουργήθηκε το 950π.Χ. περίπου, ενώ η Οδύσσεια το 800π.Χ. ενώ κάπου ανάμεσα στα έπη αυτά συνέβη πιθανότατα μία μετάπτωση των πόλων. Σύμφωνα και με τον Julian Jaynes, ο οποίος μελέτησε και ανέλυσε τα δύο αυτά έπη, είναι χαρακτηριστικό πως, στην Ιλιάδα δρουν οι άνθρωποι ακόμη σαν μαριονέτες των θεών, ενώ στην Οδύσσεια έχουμε το πολυετές ταξίδι του Οδυσσέα, καθώς αναζητά τον εσωτερικό του Εαυτό. Είναι η πρώτη φορά στην ποίηση της ανθρωπότητας που γίνεται αναφορά στο «εγώ είμαι», πράγμα που χαρακτηρίζει μία άνοδο του συνειδησιακού επιπέδου. Μάλιστα ο ιταλός Giuseppe Folgheraiter από τις αρχές του 20ου αι., είχε βρει αποδείξεις, πιθανού άλματος των πόλων στην ιστορική περίοδο γύρω στον 8ο με 9ο αιώνα π.Χ. Η περίοδος αυτή ταυτίζεται με τεράστιες ανακατατάξεις στη Γη. Το 1200 π.Χ. εξαφανίζονται για παράδειγμα ο Μυκηναϊκός, ο Χετιτικός και ο Βαβυλωνιακός πολιτισμός και μετά από 500 σκοτεινά χρόνια εμφανίζονται τον 8ο π.Χ. αι. νέοι Πολιτισμοί στον ίδιο χώρο. (Φρυγικός, Ασσυριακός κτλ.) Εάν πράγματι συνέβη μία αναστροφή πόλων γύρω στον 8ο-9ο αιώνα, τότε σίγουρα αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις, πως η εμφάνιση του homo sapiens, πριν από περίπου 330.000 χρόνια και οι πρώτες σπηλαιογραφίες που εμφανίζονται πριν από περίπου 30.000 χρόνια π.Χ., συμπίπτουν με αναστροφές των μαγνητικών πόλων. Επίσης οι μεγάλες επαναστάσεις, όπως η Γαλλική το 1789, η Γερμανική το 1848 και η Οκτωβριανή επανάσταση στη Ρωσία το 1917, σύμφωνα με μελέτες του γεωφυσικού Armin Grafe, έγιναν όλες σε χρονιές που το μαγνητικό πεδίο της Γης είχε υποστεί μεγάλες αυξομειώσεις, εξ’ αιτίας της μεγάλης δραστηριότητας των ηλιακών κηλίδων.

Πως είναι δυνατόν να επηρεάζει το μαγνητικό πεδίο της Γης τέτοιες εξελίξεις;

Έχει διαπιστωθεί πως το μαγνητικό πεδίο της Γης επηρεάζει άμεσα και την ανθρώπινη συνείδηση, παρ’ όλο που στη διάρκεια της ζωής μας δεν αντιλαμβανόμαστε πως ζούμε κυριολεκτικά μέσα σε ένα μαγνητικό πεδίο. Δεν είναι βέβαια ένα σταθερό μέγεθος. Ακόμη και μία απλή καταιγίδα μπορεί να το μειώσει έντονα. Αυτές οι τοπικές και χρονικές μεταβολές του, γίνονται αισθητές σε πολλούς ανθρώπους μέσα από διαταραχές στο κυκλοφορικό τους σύστημα, καρδιακές ενοχλήσεις, πονοκεφάλους ή νευρικότητα. Έρευνες αποκάλυψαν πως το 90% των ανθρώπων αντιλαμβάνεται ακόμη και μηδαμινές μεταβολές του μαγνητικού πεδίου. Η επιστήμη όμως δεν μπορεί να εξηγήσει, γιατί ο εγκέφαλος μας είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται μηδαμινές διαφοροποιήσεις του μαγνητισμού, ενώ δεν καταγράφει τη ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων –π.χ. δεν αισθανόμαστε τίποτε πιάνοντας ένα μαγνήτη. Η μαγνητοβιολογία και η γεωμαγνητοβιολογία, δύο σχετικά νέοι ερευνητικοί τομείς, εξετάζουν την επίδραση των μαγνητικών πεδίων σε ζωντανούς οργανισμούς. Πειράματα του Dr Armin Grafe, έδειξαν πως ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο είναι σε θέση να προκαλεί αύξηση της κυτταρικής αναπαραγωγής. Η απουσία του αντίθετα προκαλεί παύση του πολλαπλασιασμού των κυττάρων, ανικανότητα της ανάπλασης στο σώμα, σχηματισμό όγκων και αύξηση της θνησιμότητας. Επίσης τα μαγνητικά πεδία φαίνεται να μετριάζουν τις επιδράσεις στρεσογόνων καταστάσεων, ενώ κατά την απουσία τους οι άνθρωποι παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα στρες, όπως αύξηση της αδρεναλίνης και αύξηση της πίεσης. Το σημαντικότερο όμως είναι, πως έχει αποδειχθεί πως κάθε ζωντανός οργανισμός, όπως και το ανθρώπινο σώμα, περιβάλλεται από ένα ασθενές μαγνητικό πεδίο. Ο νέος ερευνητικός τομέας της Βιομαγνητικής, με πολύ ευαίσθητα Μαγνητόμετρα SQUID ( Superconducting quantum interference device) και τις μελέτες του Dr.Popp, απέδειξε μάλιστα, πως όχι μόνο ο οργανισμός ως σύνολο, αλλά και τα διάφορα όργανα του, όπως το συκώτι, η καρδιά και ο εγκέφαλος, έχουν το δικό τους μαγνητικό πεδίο. Η ύπαρξη μικροσκοπικών μαγνητικών σωματιδίων στον ιστό του εγκεφάλου εξηγεί την επίδραση του μαγνητισμού στο ορμονικό μας σύστημα, στα αισθήματα αλλά και στη συνείδηση μας. Η καρδιά δε είναι το μόνο όργανο του σώματος μας, το οποίο έχει μαγνητικό πεδίο της ίδιας ακριβώς ισχύος με αυτό της Γης. Εννοείται πως το μαγνητικό πεδίο της Γης είναι μία φυσιολογική επίδραση για όλα τα έμβια όντα, στην οποία έχουν προσαρμοστεί κατά τη διάρκεια της εξέλιξης τους, ενώ τα τεχνητά και ιδιαίτερα υψηλής ισχύος μαγνητικά πεδία, όπως αυτά από υψηλής τάσης ηλεκτροφόρα καλώδια είναι επιβλαβή (elektrosmog).

Με τις παραπάνω μελέτες αποδεικνύεται πως η επίδραση του μαγνητικού πεδίου της Γης έχει ιδιαίτερη σημασία, τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική μας ισορροπία. Ακόμη το γεγονός πως το σώμα και ο εγκέφαλος μας καταγράφουν τις μεταβολές του μαγνητικού πεδίου και αντιδρούν με συμπτώματα άγχους, φανερώνει πως η μείωση του οδηγεί σε μία «κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης», όπως όταν το σώμα ετοιμάζεται να αντιδράσει απέναντι σε ενδεχόμενο κίνδυνο. Η Fosar συμπεραίνει, πως η συνεχής μείωση του μαγνητικού πεδίου της Γης, όπως στην εποχή μας, έχει τη δυνατότητα να προκαλεί την ανάπτυξη μίας «πιο ξυπνητής» και άρα υψηλότερης συνείδησης στους ανθρώπους. Η ίδια η Γη αρχίζει να μας ξυπνά, διότι το μαγνητικό της πεδίο ελαττώνεται εδώ και πολύ καιρό.

Τι μας επιφυλάσσει τελικά αυτή η εξέλιξη; Την μετάπτωση των πόλων ή το συνειδησιακό άλμα;

Όπως είπαμε παραπάνω το μαγνητικό πεδίο παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις από περιοχή σε περιοχή. Στα σημεία όπου είναι πολύ ισχυρό –αν κατοικούνται- έχουμε πολύ σταθερές καταστάσεις και ως επί το πλείστον συντηρητική στάση των ανθρώπων (χώρες κοντά στους πόλους, Αυστραλία) Αστάθεια, ανακατατάξεις και πόλεμοι, χαρακτηρίζουν περιοχές όπου είναι ασθενέστερο (Αφρική, Μ. Ανατολή, Ν. Αμερική όπου βρίσκεται μία «μαγνητική τρύπα»). Οι μέσες τιμές του στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ταιριάζουν άψογα με τις πολιτικοκοινωνικές καταστάσεις των περιοχών. Η δε μετατόπιση του κατά 0,2 μοίρες ανά έτος προς τη δύση, αντικατοπτρίζεται επίσης στις πολιτικοκοινωνικές ανακατατάξεις των χωρών που επηρεάζει. Μάλιστα όπου αποδυναμώνεται ο μαγνητισμός, ευνοούνται οι αλλαγές και εκεί που είναι ιδιαίτερα ασθενής, οι εξελίξεις και ο χρόνος «τρέχουν» πιο γρήγορα.Αυτό αποδεικνύεται και με τη θεωρία της σχετικότητας του Einstein, η οποία λέει πως η ταχύτητα του χρόνου καθορίζεται από το ύψος της βαρύτητας. Δηλαδή, η μείωση της βαρύτητας κάνει πράγματι το χρόνο να τρέχει γρηγορότερα. Τι σχέση έχει αυτό με το μαγνητικό πεδίο; Ο Jean Paul Mbelek και ο Marc Lachienze-Ray, από τη Γαλλική Επιτροπή Ατομικής ενέργειας, ανακάλυψαν πως το μαγνητικό πεδίο της Γης πράγματι επηρεάζει τη βαρύτητα.Πριν όμως γίνει αισθητή μία αύξηση της ταχύτητας του χρόνου, γίνεται αντιληπτή από τον εγκέφαλο και την ψυχή μας η μεταβολή του μαγνητικού πεδίου, ως μία αίσθηση γρήγορου ρυθμού ζωής. Αυτό που βιώνουν δηλαδή ήδη πολλοί άνθρωποι με αυξανόμενο στρες και βιασύνη… Η μείωση του γήινου μαγνητισμού δεν προκαλεί άμεσα μία υψηλότερη εξέλιξη της ανθρώπινης συνείδησης, ωστόσο προετοιμάζει το έδαφος, μεταφέροντας τους ανθρώπους σε μία κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης. Όσο οι άνθρωποι αισθάνονται καλά δεν έχουν λόγο να κάνουν αλλαγές στον εαυτό τους. Όταν όμως επέρχεται εσωτερική ανησυχία μεγαλώνει η ετοιμότητα για κάθε είδους επαναστάσεις, κοινωνικές ανησυχίες και ανακατατάξεις. Βέβαια η μείωση του μαγνητισμού δεν προκαλεί αυτόματη άνοδο της συνείδησης αλλά φέρνει απλώς την τάση για αλλαγή. Η κατεύθυνση της θεωρητικά μπορεί να δείχνει τόσο προς τα κάτω όσο και προς τα πάνω. Η μάλλον ανοδική πορεία της καθορίζεται από το μαγικό τραγούδι της Γης, τη συχνότητα Schumann, η οποία αυτή την περίοδο παρουσιάζει ανοδικές μεταβολές. Ξαναγυρνώντας για λίγο στις παραδόσεις, θα δούμε πως ο ήχος παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στη δημιουργία της Γης, αφού εμφανίζεται σε πολλές από αυτές (μύθος Aborigines, χριστιανική θρησκεία: «στη αρχή ήταν ο Λόγος» κ.α.). Στις μέρες μας λέει ο φυσικός και ανθρωποσοφιστής Bodo Hambrecht, του Πανεπιστημίου του Βερολίνου -στην Έκθεση του «Η μουσική του διαστήματος»- πως «όλες οι καταστάσεις της ύλης, και του φωτός ακόμη, υπολογίζονται με βάση την Ακουστική. Το αίνιγμα των καταστάσεων στο εσωτερικό της ύλης βρίσκει της λύσεις του στην κβαντική θεωρία μέσα από όρους όπως “ατομικές συχνότητες”, “ατομική ταλάντωση” και “αντήχηση”, που προέρχονται από την Ακουστική.» -(κάτι σαν τη μουσική των σφαιρών;) Πολύ πιθανόν να καταλήξει μελλοντικά η επιστήμη, πως όχι τα άτομα, αλλά οι συχνότητες είναι τα θεμελιώδη μέρη του διαστήματος. Οι κεραυνοί παίζουν επίσης πολύ σπουδαίο ρόλο στη μυθολογία. Κεραυνούς στο χέρι κρατούν ο έλληνας Θεός Δίας και ο γερμανικός Θεός Donar. Η ινδική διδασκαλία Τάντρα, θεωρεί τις καταιγίδες, γάμο της Γης με τον ουρανό. Οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούν τις περίφημες «περικεφαλαίες» από φτερά σαν κεραίες για την παροχή κοσμικής ενέργειας στο σώμα. Σε άλλους λαούς συναντάμε παραστάσεις θεών με κέρατα ζώων, τα οποία ίσως έχουν την ίδια χρήση. Πιθανόν όλοι αυτοί οι λαοί να αντέγραψαν από κάπου αλλού, πώς να γίνεται κανείς ισχυρότερος δέκτης κυμάτων της συχνότητας Schumann. Οι κεραυνοί, παρ’ όλο που είναι μία τοπική εκδήλωση, μπορούν να μετρηθούν σε οποιοδήποτε σημείο της Γης. Κάθε κεραυνός που πέφτει, εκπέμπει ραδιοκύματα της μαγικής συχνότητας 7,83Hz, τα οποία κάνουν το γύρο της, μέσω της αντήχησης της Γης. Η NASA έχει υπολογίσει με τη βοήθεια δορυφορικών λήψεων, πως ανά πάσα στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη περισσότερες από 2000 καταιγίδες στον κόσμο, οι οποίες παράγουν 100 κεραυνούς ανά δευτερόλεπτο. Αυτό εξηγεί γιατί, ακόμη και με καλό καιρό, υπάρχει πάντα μία τάση 200.000-500.000 Volt, ανάμεσα στη γήινη επιφάνεια και την Ιονόσφαιρα. Τα κύματα της συχνότητας Schumann, είναι λοιπόν μετρήσιμα ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε στον κόσμο, μέσω των κεραυνών. Οι συστηματικές μετρήσεις της έντασης και της συμπεριφοράς των κυμάτων Schumann, δίνουν, σε μετεωρολόγους και επιστήμονες της ατμοσφαιρικής φυσικής, πληροφορίες σχετικά με αλλαγές στη θερμοκρασία από οποιοδήποτε σημείο της υδρογείου και θεωρούνται σίγουρο σημείο αναφοράς σχετικά με τις κλιματολογικές αλλαγές. Η άνοδος της θερμοκρασίας της Γης, φέρνει μαζί της και μια συχνότερη εκτόνωση μέσω κεραυνών. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ανακάλυψαν οι επιστήμονες Dr.Earle Williams, Rutledge και Keenan, του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης, πως οι κεραυνοί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στη θερμοκρασία. Κάθε βαθμός Κελσίου που προστίθεται, αυξάνει τον αριθμό των κεραυνών κατά 200-800%, ανάλογα με την κλιματολογική περιοχή.Η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας προκαλεί μία διαρκή άνοδο της έντασης των κυμάτων Schumann. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί μία διαρκώς εντονότερη επίδραση στη συνείδηση όλων μας. Προφανώς η δική μας γενιά δεν θα χρειάζεται πλέον «ειδικές κεραίες» για να αισθανθεί αυτές τις συχνότητες. Η ίδια η Γη ανεβάζει την ένταση του ήχου του μαγικού της τραγουδιού. Και το παράδοξο είναι, πως αυτή την εξέλιξη την προκάλεσαν τα δικά μας ανθρώπινα λάθη, η δική μας αδυναμία να απαρνηθούμε την τεχνολογική ανάπτυξη, η οποία απειλεί να καταστρέψει το περιβάλλον μας. Κάποιοι λένε πως είναι ήδη πολύ αργά και η ανθρωπότητα θα αφανιστεί, άλλοι πιστεύουν πως υπάρχουν περιθώρια επανόρθωσης, ενώ μια τρίτη μερίδα, από το κύμα του New Age, στηριζόμενη σε παλαιότερες προφητείες και την Αποκάλυψη του Ιωάννη, πιστεύει πως η ίδια η Γη θα αμυνθεί στα λάθη μας με βιβλικές καταστροφές. Μπορεί να έχει μία χροιά μυστικιστική, αλλά οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν, πως περιέχει τουλάχιστον ένα κόκκο αλήθειας. Η Γη πραγματικά έχει αρχίσει από καιρό μία διαδικασία παγκόσμιων μεταβολών ως αντίμετρα στις δικές μας λαθεμένες ενέργειες και επιλογές, όπως π.χ. την άνοδο της έντασης της συχνότητας Schumann. Αυτή η άνοδος έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει πράγματι μεγάλες καταστροφές, όπως ακραία καιρικά φαινόμενα, σεισμούς ή ακόμη και εκρήξεις ηφαίστειων. Όμως μπορεί παράλληλα να μας βοηθήσει στην κατάκτηση υψηλότερου επίπεδου συνείδησης, όπου πιθανόν να είναι ευκολότερη η επίλυση των γήινων προβλημάτων μας. Μας απειλούν σίγουρα περιβαλλοντικές καταστροφές τεράστιας έκτασης, αλλά η ίδια η Γη, μας αφήνει μία πίσω πόρτα ανοιχτή. Αν δούμε την Αποκάλυψη του Ιωάννη σαν την περιγραφή μίας πολυεπίπεδης μετάλλαξης της ανθρωπότητας –όχι μόνο των πιστών χριστιανών- κατανοούμε πως δεν μιλάει για τον αφανισμό της ανθρωπότητας, αλλά για μία διαδικασία η οποία θα οδηγήσει σε μία νέα διάσπαση της ανθρωπότητας σε δύο ομάδες. Η μία θα ανέλθει σε ανώτερα ενεργειακά επίπεδα, ενώ η άλλη αφού ζήσει όλες τις μεγάλες καταστροφές, θα δει τελικά «ένα νέο ουρανό και μία νέα Γη». Σύμφωνα με τον αμερικανό φυσικό και γνώστη της Καμπάλα Samuel Bousky, η διαδικασία μεταμόρφωσης της συνείδησης κρύβεται στο 14ο κεφάλαιο, και συγκεκριμένα στον αριθμό 144000, τον οποίο ερμηνεύει ως: «Αυτοί, οι οποίοι θα ξεπεράσουν με επιτυχία το εμπόδιο ανάμεσα στο ασυνείδητο και το συνειδητό πνεύμα.»η ομάδα, τραγουδούν ένα τραγούδι, που δεν έμαθε κανείς εκτός από αυτούς. (100= το ασυνείδητο, 40= το πνεύμα, 4= η υπερπήδηση εμποδίου, 1000= πρόοδος). Στην Αποκάλυψη αναφέρεται επίσης, πως αυτοί ανήκουν στην 1Νεότερες έρευνες αποκάλυψαν μάλιστα πως και η Γη πραγματικά τραγουδάει.Δεν παίζει μόνο μία συχνότητα, έναν τόνο, αλλά πραγματικά τραγουδάει ένα πολυφωνικό τραγούδι. Εδώ και 30 χρόνια γνωρίζουν οι επιστήμονες, πως κατά τη διάρκεια καταιγίδων, παράλληλα με τη βασική, παράγονται και άλλες 8 συχνότητες Schumann, οι οποίες είναι στα 8, 14, 20, 26, 33, 39, 44 και 50Hz. Αυτό σημαίνει πως ο άνθρωπος πέρα από τα νανουριστικά κύματα θήτα των 7,83Hz, δέχεται και κύματα του τομέα βήτα και γάμα, τα οποία είναι χαρακτηριστικά για την κατάσταση σε εγρήγορση και επηρεάζουν την αντιληπτικότητα μας. Το μαγικό τραγούδι της Γης ανεβάζει τη συχνότητα του και οι μελέτες αποκαλύπτουν πλέον μία συνεχή ανοδική τάση. Η γεωφυσικός Gabriella Satori, μέλος της ουγγρικής Ακαδημίας Επιστημών μελετά εντατικά αυτή την εξέλιξη και γνωρίζει πως για μεγάλα διαστήματα του έτους η βασική συχνότητα Schumann, μετρά ήδη 8 και όχι μόνο 7.83Ηz. Πράγμα που εξηγεί άμεσα την αλλαγή σχετικά με το επίπεδο συνείδησης, αφού εκλείπουν σταδιακά οι «υπνωτικές» συχνότητες του τομέα θήτα. Η δεύτερη και η τρίτη συχνότητα του φάσματος Schumann, επίσης παρουσιάζουν άνοδο. Ιδιαίτερα αυτές που βρίσκονται στον τομέα γάμα, στα 33Hz, έχουν ιδιαίτερη επίδραση στον άνθρωπο. Σύμφωνα με τον πίνακα Monroe, μπορούν να προκαλέσουν αισθήματα ανησυχίας και δόνησης. Μία άνοδος τους στα 35Hz θα μπορούσε να σταματήσει τα παραπάνω και να οδηγήσει σε άνοιγμα των μεσαίων τσάκρας του σώματος. Μία άνοδος της όγδοης συχνότητας από τα 50 στα 55 Hz, θα οδηγούσε πιθανόν σε απελευθέρωση της δύναμης Kundalini.Άρα το φάσμα των Schumann-συχνοτήτων σαν σύνολο έχει μία τάση να καθησυχάζει αλλά ταυτόχρονα και να ξυπνά τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Το αποτέλεσμα αυτής της επίδρασης, θα μπορούσε να είναι μία κατάσταση συγχρονισμού του εγκεφάλου μας. Ο εγκέφαλος αντιδρά σε εξωτερικές ενέργειες και δονήσεις στις οποίες είναι δεκτικός,[εδώ στηρίζεται και η τεχνολογία mind machines, που υπόσχεται π.χ. χαλάρωση και βοήθεια στο διαλογισμό με cd μουσικής]με μία ολόκληρη διαδικασία αναδιάταξης των εσωτερικών ταχυτήτων, που περνά φυσικά από σύντομες, χαοτικές και στρεσογόνες διαδικασίες και καταστάσεις ανησυχίας. Παρόλ’ αυτά τείνει να αναδιοργανώνεται τελικά σε υψηλότερα επίπεδα δονήσεων, κατακτώντας υψηλότερα επίπεδα συνείδησης.Αυτή η κατάκτηση δεν είναι σαν τις τεχνικές διαλογισμού, αλλά έχει ένα πολύ ισχυρότερο δυναμικό. Μοιάζει περισσότερο με την κατάσταση «συνειδητού ονειρέματος». -τα διαυγή όνειρα, αποτελούν ένα προστάδιο αυτής της εξέλιξης. Το νέο συνειδησιακό επίπεδο θα πρέπει να είναι μάλλον μία ευέλικτη κατάσταση ανάμεσα στην ατομικότητα και τη συλλογική συνείδηση («δικτυωμένη ευφυΐα»). Η ευελιξία αφορά τη δυνατότητα να ζει ο καθ’ ένας την ατομικότητα του, αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να συνδέεται με τα ασυνείδητα επίπεδα μίας ομάδας.

Τι θα συνέβαινε εάν ένας άνθρωπος κατακτούσε αυτό το συνειδησιακό επίπεδο; Τι θα συνέβαινε εάν παράλληλα με την συνείδηση του αποκτούσε πρόσβαση και στη δημιουργική δύναμη του συλλογικού ασυνείδητου, σε εγρήγορση;

Μπορούμε να υποθέσουμε, πως θα ήταν πλέον δυνατό να μπορεί να επηρεάζει συνειδητά το περιβάλλον του με τη δύναμη των σκέψεων του. Θα μπορούσε να αποκτήσει ικανότητες, οι οποίες πριν από λίγους αιώνες χαρακτηρίζονταν «μαγικές». Θα μπορούσε να ξεπεράσει ίσως ακόμη και τα όρια του χρόνου και να κοιτάξει πίσω από τα αόρατα φράγματα που υψώνουν οι συχνότητες, όπου πιθανόν να δει και τα …ξωτικά, κατανοώντας, πως η αορατότητα δεν είναι παρά μόνο ένα ελάττωμα της δικής μας αντίληψης στο επίπεδο της συνείδησης που λειτουργούμε αυτή τη στιγμή και όχι μία ιδιότητα τους. Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται, -άνοδος των συχνοτήτων Schumann, κλιματικές αλλαγές, μείωση του μαγνητικού πεδίου- θα οδηγήσουν πιθανότατα όλους εμάς σε μία κατάσταση έντονης επαγρύπνησης της συνείδησης μας και στην ανάπτυξη νέων ικανοτήτων. Επίσης υπολογίζεται πως η αυξανόμενη άνοδος της θερμοκρασίας θα επιφέρει μία αύξηση της επίδρασης των συχνοτήτων Schumann κατά 8-10 φορές. Κάτι τέτοιο πραγματικά θα ταρακουνήσει τη συνείδηση μας να «ξυπνήσει» για καλά.Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ο κάθε άνθρωπος σαν μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τις ικανότητες που αντιστοιχούν σε υψηλότερες συχνότητες. Οι τεχνικές mind control δυσκολεύουν αυτή τη διαδικασία, ιδιαίτερα αν είναι εκτεθειμένος κανείς σε αυτές για μεγάλο διάστημα και προ πάντων δεν γνωρίζει την ύπαρξη τους, ώστε να τις σταματήσει.Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τα βήματα που ακολουθεί η εξέλιξη που επέρχεται, ωστόσο το παρελθόν δείχνει, πως μετά από τέτοιες περιόδους υπήρχε πάντοτε ένα άλμα στην εξέλιξη της ανθρώπινης συνείδησης. Το μέλλον θα φέρει πράγματι όχι μόνο «μία νέα Γη και ένα νέο ουρανό», με νέες κλιματολογικές και ηλεκτρομαγνητικές συνθήκες ζωής, αλλά αυτομάτως θα προκύψει και μία νέα ανθρωπότητα που θα προσαρμοστεί σε αυτές.Θα κλείσω με τα λόγια του Γεράσιμου Καλογεράκη, από το βιβλίο του "Η Διαθήκη του Προμηθέα"«Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι πιο μυστηριώδης απ’ ότι μπορούμε να φανταστούμε. Τα κάθε είδους περίεργα φαινόμενα που αδυνατούμε να εξηγήσουμε αποτελούν μέρος ενός κοσμικού μυστηρίου. Είτε το θέλουμε είτε όχι υπάρχει μία ανεξήγητη πραγματικότητα, που δεν πειθαρχεί στους νόμους της λογικής και των αισθήσεων. Για να την κατανοήσουμε πρέπει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Ήρθε η εποχή που η πραγματικότητα συγχέεται με το φανταστικό, το ορατό με το αόρατο, το ανθρώπινο με το θείο. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, όπου η πραγματικότητα θα σπρώξει τη λογική να κάνει την υπέρβαση της, αρκεί να αφήσουμε τη νόηση μας να κατανοήσει τις νέες έννοιες και τις νέες πραγματικότητες.»
ΠΗΓΗ(http://hellenic-spirit.blogspot.com/2009/12/blog-post_24.html)