Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Μεταμόσχευση μνήμης...άραγε υπάρχει?

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Μεταμόσχευση μνήμης...άραγε υπάρχει?

Μαθετε περισσοτερα

Μεταμόσχευση μνήμης...άραγε υπάρχει?

Μεταμόσχευση μνήμης...άραγε υπάρχει?

Θα μπορούσε μαζί με την καρδιά, τους πνεύμονες και τα νεφρά να μεταφέρονται οι προσωπικές μνήμες του δότη?
Έχει περάσει σχεδόν μισός αιώνας από τότε που πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση.Έκτοτε, έχουν γίνει περισσότερες από 500.000 επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις, δίνοντας την ευκαιρία σε συνανθρώπους μας να ζήσουν μία φυσιολογική (ή σχεδόν φυσιολογική) ζωή.
Από την πρώτη μέρα όμως που οι μεταμοσχεύσεις έγιναν ιατρική πραγματικότητα, βγήκαν στο φως της δημοσιότητας δεκάδες αναφορές για ανθρώπους που έλαβαν όχι μόνο ένα μόσχευμα αλλά και ένα τμήμα της προσωπικότητας του δότη!
Ορισμένες αναφορές μάλιστα μιλούν ακόμα και για κληρονόμηση τμημάτων μνήμης, ενώ βέβαια η ιατρική κοινότητα απορρίπτει κάθε τέτοιο ισχυρισμό. Τι πραγματικά συμβαίνει όμως? Υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτές τις αναφορές ή είναι απλώς αποκυήματα της φαντασίας κάποιων?
Δεκάδες περιστατικά, με κοινό σημείο την ύπαρξη ενός μυστηριώδους δεσμού μεταξύ δότη και λήπτη οργάνων. Όπως οι λήπτες αποκτούσαν καθημερινές συνήθειες που είχαν οι δότες σχετικά με την διατροφή τους, τον τρόπο που ζούσαν άλλοι έβλεπαν στο όνειρο τους πως σκοτώνονταν σε ατύχημα το ίδιο δηλαδή ακριβώς όπως είχε συμβεί με τους δότες τους.Μία γυναίκα η οποία ήταν ετεροφυλόφιλη μετά την μεταμόσχευση άρχισε να νιώθει έλξη για τις γυναίκες και άλλα τέτοια περιστατικά.
Υπάρχει άραγε εξήγηση για όλα αυτά? Είναι δυνατόν έπειτα από μεταμοσχεύσεις οργάνων να κληροδοτούνται στον λήπτη μνήμες και χαρκτηριστικά της προσωπικότητας του δότη?
Η ιδέα πως τα όργανα μπορούν να μεταφέρουν μέρος των χαρακτηριστικών ενός ανθρώπου δεν είναι καινούρια. Είναι γνωστέ οι κανιβαλιστικές συνήθειες κάποιων αρχαίων λαών που έτρωγαν την καρδιά των νεκρών εχθρών τους για να αποκτήσουν θάρρος αλλά και τον εγκέφαλο για να γίνουν πιο έξυπνοι.
Ευτυχώς βέβαια στην σύγχρονη εποχή δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά η θεωρία υπάρχει ακόμη σε μια εκπολιτισμένη πλέον μορφή.
Η εν λόγω θεωρία ασχολείται με τη κυτταρική μνήμη, το ενδεχόμενο δηλαδή όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας, και όχι μόνο τα εγκεφαλική κύτταρα, να αποθηκεύουν πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες, τα ενδιαφέροντα και τις μνήμες μας.
Πόσο πιθανό είναι όμως να ισχύει μια τέτοια θεωρία?
Ας ασχοληθούμε συγκεκριμένα με την καρδιά, που είναι και το όργανο στο οποίο αποδίδονται οι περισσότερες ''κυτταρικές μνήμες'' στις μεταμοσχεύσεις.
Σύμφωνα λοιπόν με την επικρατούσα ιατρική άποψη, η καρδιά είναι απλώς μια μυική αντλία που βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος στο σώμα μας και τίποτα περισσότερο.
Το 1991 όμως ένας νευρολόγος από τον Καναδά ανακάλυψε κάτι το εκπληκτικό..ότι η καρδιά διαθέτει ένα μικρό αλλά πολύπλοκο δίκτυο νευρώνων, το οποίο ο ίδιος έχει ονομάσει ''ο μικρός εγκέφαλος της καρδιάς''.
Σύμφωνα με τον ίδιο το νευρολόγο, οι νευρώνες αυτοί έχουν μνήμη και συνθέτουν ένα καρδιακό νευρικό σύστημα, που λειτουργεί ανεξάρτητα από τον εγκέφαλο και το κεντρικό νευρικό σύστημα του οργανισμού.
Που χρησιμεύει όμως η μνήμη της καρδιάς??
Ο νευρολόγος υποστηρίζει ότι οι νευρώνες είναι υπεύθυνοι για τον συντονισμό όλων των μυών του οργάνου και διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του.
Μία ισχυρή απόδειξη καρδιακής μνήμης είναι η ίδια η διαδικασία της μεταμόσχευσης..παρότι η καρδιά αφαιρείται από το σώμα, όταν μεταμοσχευθεί σε κάποιο δέκτη ''θυμάται'' πως να χτυπάει χάρη σε αυτό το σύστημα μνήμης που διαθέτει..
Τα συμπεράσματα δικά σας..

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Απάτη το μνημείο του Stonehedge ?

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Απάτη το μνημείο του Stonehedge ?

Μαθετε περισσοτερα

Απάτη το μνημείο του Stonehedge ?

Η αποκάλυψη που θα κάνει το περιοδικό National Geographic στο τεύχος του Ιανουάριου θα συνταράξει τον κόσμο της αρχαιολογίας και να ανοίξει το 2010 με μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές απάτες στην ιστορία. Σε ένα άρθρο με τίτλο "Stonehenge, η μεγάλη απάτη", στην online έκδοση των ΗΠΑ, ο αρχαιολόγος Mike Parker Pearson θέτει επί τάπητος τα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι το 90% των λίθων στο Στόουνχεντζ που βλέπουμε σήμερα δεν είναι απο την αρχική κατάρτιση και τοποθετήθηκαν αργότερα διάφορες, σαν "αποκατάσταση", ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου.


Έχει και την αλληλογραφία μεταξύ των ανθρώπων και των Βρετανικών αρχών από το 1898 και μετά που φαίνεται η απάτη των Αγγλων. Μεταξύ των εγγράφων που υπέβαλε ο Parker Pearson είναι γράμματα, σχέδια, σκίτσα του έργου και μια συλλογή φωτογραφιών που δεν είχαν μέχρι σήμερα δει το φως της δημοσιότητας . Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας . "Πρέπει να οικοδομήσουμε κάτι μεγάλο", διαβεβαίωνε ο πρώτος μηχανικός το Φεβρουάριο του 1901 σε μια επιστολή του , "Η Ουαλία πρέπει να έχει ένα μνημείο στο μυαλό όλων των ανθρώπων . Ο συντάκτης του άρθρου, ο καθηγητής Parker Pearson, έχει πάνω από δέκα χρόνια αφιερωμένα στη μελέτη αυτού του μνημείου και είναι ο πρώτος που θα αναγνωρίσει, με κάποια αμηχανία, ότι ο ίδιος υπήρξε θύμα μιας σειράς ψεμάτων που διήρκεσαν πάνω από εκατό χρόνια.
Ενας μυστηριώδης χαρακτήρας που ονομαζόταν Gowland, ο οποίος είχε εργαστεί σε μια πρώτη "αποκατάσταση" του μνημείου το 1901, φαίνεται να είναι ο εμπνευστής της απάτης. Επίσημα έγγραφα αναγνωρίζουν τον William Gowland ως μηχανικό που το 1901 βοήθησε την αποκατάσταση του μνημείου αλλά και προσθεσε δεκάδες πέτρες ακόμα. «Υάρχουν δεκάδες επιστολών μεταξύ της κυβέρνησης και του Gowland στις οποίες περιγράφονται λεπτομερώς το διεξοδικό σχέδιο να μετατρέψουν την περιοχή σε πόλο έλξης με βάση τον πολιτισμό, και να γίνουν τα πάντα με απόλυτη εχεμύθεια" .

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΕΥΤΙΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2010

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΕΥΤΙΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2010

Μαθετε περισσοτερα

ΕΥΤΙΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2010

Αγαπητοί συνταξιδιώτες του ανεξήγητου γεια σας. Ήρθε η ώρα να κάνουμε έναν μίνι απολογισμό και συνάμα να αναφερθούμε σε κάποια θέματα που εκπίπτουν από την έναρξη της λειτουργιάς του ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ. Ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας όλους και όλες εσάς που μέσα σε ένα διάστημα 5 μηνών κάνατε αυτήν την σελίδα ένα ορμητήριο γνώσης μα και ανακάλυψης. Το σκεπτικό μας από την αρχή ήταν να κάνουμε μια προσπάθεια με τα λίγα η και πολλά που γνωρίζουμε για να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις με όλους εσάς. Το αποτέλεσμα που έχουμε είναι ότι μέχρι τώρα το blog αυτό το επισκέπτονται καθημερινως περίπου 70 αναγνώστες. Να τους χιλιάσουμε…..


Λίγα λόγια θέλω να πω για μια μερίδα αναγνωστών που ίσως αυτά που γράφουμε τους φαίνονται κάπως παράξενα. Είναι στιγμές που ακόμη και εμείς αναρωτιόμαστε σε ορισμένα θέματα τι πρέπει να υποστηρίξουμε, τι πρέπει να θεωρήσουμε σωστό, και αν πρέπει να αναρτήσουμε αυτά που δυστυχώς κάποιους τους ενοχλούν. Ακουστέ λίγο συνελληνες φίλοι μου .Δεν είμαστε θεοί και ούτε υπήρξαμε ποτέ. Δεν είμαστε παντογνώστες και ούτε θα θέλαμε να γίνουμε. Απλώς κάνουμε αυτό που κάνουν όλοι οι άνθρωποι από το πρώτο τους κλάμα.((Είμαστε εξερευνητές ,ιχνηλάτες, και όχι μάντεις )).Φυσικά σε κάποιους συνανθρώπους μας ορισμένα θέματα φαίνονται να είναι αλλόκοτα, και παράδοξα . Το σέβομαι. Ακόμη και εμείς μπροστά σε κάτι που αγνοούμε ,ανοίγουμε το στόμα και απορούμε. Όμως πιστεύουμε ότι για όλα αυτά που μας κάνουν να απορούμε υπάρχει και μια εξήγηση. Υπάρχει και μια λύση που είναι τόσο μα τόσο κοντά και δυστυχώς δεν μπορούμε να την βρούμε. Υπάρχει και κάτι ακόμη που χωρίς να το θέλουμε το θεωρούμε δεδομένο. Π.Χ. Ο γαλαξίας στον οποίον ανήκουμε έχει 100δις ,πλανήτες .Και φυσικά υπάρχουν ίσως και παραπάνω από 100δις,γαλαξιες .Είναι λοιπόν δεδομένο τουλάχιστον για εμάς που διψάμε για την ανακάλυψη, ότι κάπου μέσα σε αυτό το ΧΑΟΣ υπάρχει ζωή. Όχι απαραίτητα αυτή με τα επτά χέρια και τα 15 μάτια, όμως με τις πιθανότητες που υπάρχουν και με την άγνοια που έχουμε σαν είδος ,γιατί τα τεχνολογικά μας οπτικά εργαλεία έχουν ένα συγκεκριμένο βεληνεκές ,δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ύπαρξη ζωής κάπου σε κάποιον πλανήτη ούτε στο 0,00000000000001%.Ειναι με λίγα λόγια φίλοι μου κάτι που χωρίς να το επιθυμούμε το γνωρίζουμε ήδη. Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα γράφονται πάντα θέματα που ίσως για εκείνους που θεωρούν ότι είναι μονοί στο ΧΑΟΣ που εμείς ονομάσαμε ΣΥΜΠΑΝ, θα είναι δυστυχώς παράξενα, αλλόκοτα . Το μυαλό μας είναι ένα όργανο σκέψης που απλοϊκά μας χάρισε ο δημιουργός. Για κάποιον λόγο πιστεύω δεν αφήνουμε την σκέψη μας να ψάξει στα φωτεινά της γνώσης μονοπάτια και ζούμε στο σκοτάδι της άγνοιας. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας είπε.(πίστευε και μη, ερεύνα)μα στο πέρας των καιρών έγινε(πίστευε, και μη ερεύνα).Έτσι βόλευε κάποιους οι οποίοι ακόμη και σήμερα θέλουν να κρατήσουν στο σκοτάδι την σκέψη ,μα και την ψυχή μας. Σας ευχόμαστε ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ευτυχισμένο - δημιουργικό το 2010.Και κάτι τελευταίο. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να συνεισφέρει αναρτώντας στην ιστοσελίδα μας, ας επικοινωνήσει μαζί μας ,γιατί οι πολλές και διαφορετικές απόψεις κάνουν την διαφορά. Σας ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά. Το ταξίδι μας συνεχίζεται………………………..