Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΡΑΣΤΕΣ..(ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!!! ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ.....)

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΕΡΑΣΤΕΣ..(ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!!! ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ.....)

Μαθετε περισσοτερα

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΡΑΣΤΕΣ..(ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!!! ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ.....)

To Εγκληματικό "Παιχνίδι" του πνιγμού!!






Θέλω αρχικά να πω δυο πραγματάκια!!! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!! ΜΗΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ "ΠΡΑΓΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΒΟΥΝ ΜΟΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ!!!ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ!!!Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!!



Μια τραγική πράξη μιμητισμού και εγκληματικής χρήσης του Ιnternet αποκαλύφθηκε χθες στα Γιαννιτσά της Πέλλας. Ένας νεαρός αποπειράθηκε να δημιουργήσει συνθήκες πραγματικού απαγχονισμού προκειμένου να επαληθεύσει εάν η ασφυξία -όπως διάβασε σε κάποια ιστοσελίδα- προκαλεί στύση(ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ)…Το περιστατικό συνέβη στις 30 Δεκεμβρίου . Ο 15χρονος έστησε την επιχείρηση απαγχονισμού μέσα στην τουαλέτα του σπιτιού της γιαγιάς του, θεωρώντας ότι την τελευταία στιγμή θα μπορούσε να απελευθερώσει το βρόχο… Κατέληξε στην εντατική… Είναι σε μηχανική υποστήριξη και δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο!!

Η απόπειρά του επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο την ύπαρξη του εγκληματικού παιγνιδιού που σαρώνει σε διάφορες χώρες: Έφηβοι προκαλούν σκόπιμα στραγγαλισμό προκειμένου να βιώσουν την ευφορία που προκαλείται καθώς το αίμα επανέρχεται στο κεφάλι ύστερα από κάποια δευτερόλεπτα ασφυξίας.

Tο εγκληματικό «choking game», ή αλλιώς το «παιχνίδι του πνιγμού» υπαγορεύει στους νέους να δέσουν μια ζώνη, ένα σκοινί ή ένα κασκόλ γύρω από λαιμό τους, αποκόπτοντας με αυτό τον τρόπο τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Λίγο προτού χάσουν τις αισθήσεις τους, απελευθερώνουν την πίεση -την οποία ασκούν οι ίδιοι ή κάποιος φίλος τους- και για ελάχιστα δευτερόλεπτα αισθάνονται έντονη ευφορία, καθώς το αίμα που έχει συσσωρευτεί στις αρτηρίες ρέει ξανά προς τον εγκέφαλο. Πρόκειται, όπως εξηγούν οι γιατροί, για μια πρακτική εξαιρετικά εθιστική για νεαρούς, που όμως καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα και προκαλεί εγκεφαλικό, καρδιακό επεισόδιο, ακόμη και θάνατο.

Το «choking game», το οποίο σκοτώνει κατά μέσο όρο 500 παιδιά κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, κάνει το γύρο του κόσμου. Οι ερευνητές αναφέρουν πως συνηθίζεται μεταξύ παιδιών ηλικίας 9-16 ετών, ενώ περίπου 25% των παιδιών δηλώνει ότι το έχει δοκιμάσει έστω και μία φορά.



Οι μαρτυρίες είναι συγκλονιστικές…..

«Πριν χάσω το γιο μου, δεν είχα ακούσει ποτέ γι’ αυτό το παιχνίδι. Αν το ήξερα, μπορεί να είχα δει τα σημάδια και να τον είχα βοηθήσει. Τώρα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω να βοηθήσω άλλες οικογένειες για να μη βιώσουν ποτέ τα συναισθήματα που βιώνω εγώ από εκείνη την ημέρα».

Το ανησυχητικότερο όλων όμως είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εφήβων που έχουν δοκιμάσει -ή και έχουν πεθάνει- από το choking game δεν είναι παιδιά που είχαν παρουσιάσει στο παρελθόν σημάδια ψυχολογικών διαταραχών। Αντιθέτως, γονείς και φίλοι των θυμάτων αναφέρουν ότι ήταν χαρούμενα κοινωνικά παιδιά, γεμάτα ενέργεια. Ακολούθησαν απλά τη μόδα, τη μόδα που λέει ότι όσο πιο κοντά φτάσεις στο θάνατο τόσο πιο cool είσαι…



Εκστρατεία ενημέρωσης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!!

Το http://www.stilllovingmygabriel.com/, ένα memorial αφιερωμένο στα θύματα του θανατηφόρου «παιχνιδιού», είναι αναμφισβήτητα από τους πιο συγκλονιστικούς ιστοτόπους। Γεμάτο από φωτογραφίες και στιγμές ζωής των αδικοχαμένων νεαρών αγγέλων, αγοριών κυρίως, δημιουργήθηκε από γονείς, συγγενείς και φίλους των νεκρών εφήβων. Όλοι όσοι δέχτηκαν να δημοσιεύσουν την ιστορία του δικού τους χαμένου παιδιού είναι μέλη της οργάνωσης GASP (Games Adolescents Shouldn’t Play), που ιδρύθηκε από πολίτες στις ΗΠΑ και την αρωγή των αστυνομικών αρχών, με στόχο να εξαλειφθεί το «παιχνίδι του πνιγμού».

Το ειδικά διαμορφωμένο website της οργάνωσης (http://www.stop-the-choking-game.com/) που δέχεται εκατοντάδες χρήστες καθημερινά και πρόσφατα μεταφράστηκε και στα γαλλικά, διαθέτει πλούσιο ενημερωτικό υλικό.

Η GASP έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι με την εκστρατεία της γνωστοποιεί την ύπαρξη του choking game στους εφήβους και τους δελεάζει να το δοκιμάσουν. Τα στατιστικά στοιχεία ωστόσο αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας (75%) γνωρίζει ήδη το «παιχνίδι του πνιγμού» και ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο το πρόβλημα μπορεί να καταπολεμηθεί σε αυτή τη φάση είναι μέσω της πρόληψης που εγγυάται η σωστή ενημέρωση. Γι’ αυτό ακριβώς, παρόμοια ενημερωτικά site -καθώς και συγκλονιστικά memorial όπως το http://www.chokinggame.net/VictimPicturesBios.html- δημιουργούνται συνεχώς τον τελευταίο καιρό στο Διαδίκτυο.



Πιστεύετε ότι πρέπει να ενημερώσουμε τα παιδιά μας για το «παιχνίδι του πνιγμού»;



ΝΑΙ ή ΟΧΙ ?

Εγώ θα σας πρότεινα πάντως να το κάνετε!Ενημερώστε τους . Μην αφήσετε να αναζητήσουν τις πληροφορίες μόνοι τους από site γιατί ψάχνοντας μπορεί να καταλήξουν σε κάποια site που είναι πολύ επικίνδυνα για τις ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ!!

Είναι τράγικο να χάνονται Ζωές Νέων με αύτο τον τρόπο!!

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!!! ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ.....

Πηγή :http://www.e-tipos.com/ και http://www.agelioforos.gr/

Οι φώτος είναι από το ενημερωτικό site http://www.chokinggame.net/VictimPicturesBios.html και δυστυχώς απεικονιζουν θυματα αυτου του Εγκληματικού "παιχνιδιού"!!!
ΠΗΓΗ(http://ilovethessaloniki.blogspot.com/2008/01/to.html)