Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ(Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ).....ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.....

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ(Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ).....ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.....

Μαθετε περισσοτερα

ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ(Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ).....ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.....

Τον Οκτωβρη του 2004 το πρακτορειο «Ροιτερ» μεταδιδει την εκθεση ειδικων της Βρετανικης Ιατρικης Ενωσης, συμφωνα με την οποια, ο κοσμος ισως να βρισκεται ελαχιστα χρονια μακρια απ' την υπαρξη «τρομερων βιολογικων οπλων ικανων να σκοτωνουν μονον ανθρωπους μιας συγκεκριμενης εθνικης ομαδας» εξαιτιας των επιτευγματων στην τεχνολογια των γενετικων οπλων. Μπορει σημερα, πεντε χρονια μετα τις παραπανω προειδοποιησεις, να εχουμε στο Μεξικο την ηθελημενη η κατα λαθος χρηση βιολογικων οπλων; Οσο αποτροπαιο και εαν ακουγεται κατι τετοιο, σε συνθηκες ιμπεριαλισμου δε θα πρεπει να αποκλειεται. Αλλωστε, ουτως η αλλως, ιδιαιτερα παθογονοι ιοι γριπης εχουν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ερευνηθει και μεταλλαχθει στα βιολογικα εργαστηρια του ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (μεταξυ αλλων...) προκειμενου να χρησιμοποιηθουν σαν οπλα.




Το Μαρτη του 1997 ειχε προκαλεσει διεθνως αισθηση η αποκαλυψη των σχεδιων του Αμερικανου παθολογου Δρ. Τζεφρι Ταουνμπεργκερ για την ανασυσταση του ιου της λεγομενης «ισπανικης γριπης» στην επιθεωρηση «Science». Ο Δρ. Ταουνμπεργκερ σκοπευε (οπως και καταφερε λιγα χρονια μετα) να αναδημιουργησει τμηματα απ' το γενετικο υλικο ενος ιου της λεγομενης ισπανικης γριπης, που ξεκινησε απο τον εμβολιασμο στρατιωτων σε στρατοπεδο του αμερικανικου στρατου στο Κανσας το 1918 και προκαλεσε ως το 1919 το θανατο εως 40.000.000 ανθρωπων διεθνως.



Στις αρχες του 2001 (δηλαδη μηνες πριν τις επιθεσεις, του φθινοπωρου εκεινης της χρονιας, με ανθρακα στις ΗΠΑ), οι «Ταιμς της Νεας Υορκης» δημοσιευουν εκτενες αρθρο για πειραματα του αμερικανικου στρατου γυρω απο νεα βιολογικα οπλα που «πιθανως» να παραβιαζουν τη διεθνη συνθηκη βιοχημικων οπλων του 1974, αλλα και την ανεξηγητη (τοτε) αποφαση της νεας κυβερνησης Τζ. Ου. Μπους να αποχωρησει απ' τη συγκεκριμενη διεθνη συνθηκη...Το ιδρυμα Παθολογιας του Αμερικανικου Στρατου σε συνεργασια με την ιατρικη σχολη του «Ορους Σινα» της Ν. Υορκης ξεκινα αργοτερα πειραματα για ανασυσταση του ιου της ισπανικης γριπης.



Τον Οκτωβρη του 2002, δημοσιευονται πληροφοριες για νεο πειραμα σε εργαστηρια του ομοσπονδιακου υπουργειου Γεωργιας στην Αθηνα της Τζωρτζια, οπου ανασυντιθενται δυο γονιδια της ισπανικης γριπης. Επιστημονες δηλωνουν σε εφημεριδες της εποχης πως οι τεχνικες που χρησιμοποιηθηκαν θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν και για την ανασυσταση του ιου της ισπανικης γριπης προκειμενου να χρησιμοποιηθουν για βιοτρομοκρατια.

Το ιδιο διαστημα η βρετανικη εφημεριδα «Γκαρντιαν» αναφερει οτι Αμερικανοι ερευνητες αναπτυσσουν νεα γενια βιολογικων οπλων πιθανως παραβιαζοντας διεθνεις συνθηκες για τα βιολογικα και χημικα οπλα του 1974.



Τον Οκτωβρη του 2003, το ερευνητικο μη κυβερνητικο ιδρυμα «Sunshine Project» επισημαινει σε εκθεση του οτι Αμερικανοι γενετιστες με επικεφαλης τον Δρ. Ταουνμπεργκερ προχωρησαν στη γενετικη ανασυσταση του ιου της ισπανικης γριπης.



Ερευνητικα πειραματα



Το «CIDRAP News» του ερευνητικου κεντρου λοιμωδων του πανεπιστημιου της Μινεσοτα το Γεναρη του 2004 αναφερει πως το Κεντρο Ελεγχου και Αποτροπης Λοιμωδων (CDC) στην Ατλαντα ξεκινησε ερευνητικα πειραματα συνδυαζοντας το γενετικο υλικο του ιου Η5Ν1 της γριπης των πτηνων που κυκλοφορουσε στην Ανατολικη Ασια με κοινους ιους της ανθρωπινης γριπης. Σκοπος αυτης της ερευνας; Να εξακριβωθει εαν καποιος που ειχε ηδη μολυνθει με ιους της κοινης γριπης μπορουσε επιπροσθετως να προσβληθει και απο εκεινους της γριπης των πτηνων. Ωστοσο, ειναι κοινο μυστικο οτι αυτο το ενδιαφερον πειραμα θα μπορουσε να αποβει και επικινδυνο, αφου η «συγχωνευση» τετοιων ιων θα μπορουσε να οδηγησει σε μεταλλαξη των ιων της γριπης των πτηνων ωστε να μεταδιδεται και απο ανθρωπο σε ανθρωπο και οχι μονον απο τα πτηνα στον ανθρωπο οπως εχουμε παρατηρησει να συμβαινει εως τωρα...

Ο Δρ. Ρομπερτ Ουεμπστερ, επιφανης ιολογος στο Παιδιατρικο Νοσοκομειο Σεντ Τζουντ στο Μεμφις, μιλωντας στον καναδικο τηλεοπτικο σταθμο CTV, στις 28/12/2004 χαρακτηριζε το παραπανω πειραμα «επικινδυνο αλλα απαραιτητο», αφου κατα τη γνωμη του η επιστημονικη κοινοτητα πρεπει να μελετησει καλυτερα τη συμπεριφορα ιδιαιτερα παθογονων ιων...



Αξιοπροσεκτες συμπτωσεις



Στις 22/1/09 κατατεθηκε στο κογκρεσο νομοσχεδιο για τη δημιουργια τουλαχιστον εξι «Κεντρων Εθνικων Εκτακτων Καταστασεων» σε στρατιωτικες εγκαταστασεις με βαση την υπ' αριθμον HSPD-21 εντολη του προεδρου Μπους (18/12/07) περι «Εθνικης Στρατηγικης Δημοσιας Υγειας και Ιατρικης Ετοιμοτητας για την αντιμετωπιση βιοτρομοκρατικων απειλων τον 21ο αιωνα». Σ' αυτη την οδηγια μεταξυ αλλων αναφεροταν: «Οι επιθεσεις της 11ης Σεπτεμβρη, ο τυφωνας "Κατρινα" ηταν οι πιο σημαντικες προσφατες καταστροφες που αντιμετωπισαν οι ΗΠΑ. Ομως τα θυματα που προκαλεσαν ηταν λιγα σε σχεση με το σεισμο του 1995 στο Κομπε της Ιαπωνιας, το σεισμο του 2003 στο Μπαμ του Ιραν, το τσουναμι του 2004 στην Ινδονησια απ' ο,τι θα μπορουσαμε και να περιμενουμε στις ΗΠΑ απο μια πανδημια γριπης τυπου 1918 η μια μεγαλη επιθεση με οπλα μαζικης καταστροφης».



Στις 28 Γεναρη 2009, ο διοικητης του αμερικανικου στολου στον Ειρηνικο, ναυαρχος Ρομπερτ Γουιλαρντ, εμφανιστηκε ιδιαιτερα διορατικος. Δηλωσε τοτε (συμφωνα με ηχητικο αποσπασμα στον κομβο του αμερικανικου ναυτικου www.cpf.navy.mil/ratpac/archive/RAT-PAC REPORT-090128.mp3) οτι ο στολος του Ειρηνικου «ειναι ετοιμος και επαγρυπνα για μια πανδημια γριπης... εξεταζοντας διαφορες στρατηγικες αντιμετωπισης ...οποτε συμβει». Στην ιδια ομιλια ο Γουιλαρντ δεν ξεχασε τη γριπη του 1918, λεγοντας με νοημα πως «ξεκινησε απο στρατοπεδο στο Κανσας προκαλωντας παγκοσμια πανδημια αφου προηγουμενως πεθαναν χιλιαδες ναυτες σε Φιλαδελφεια και Βοστωνη...».

Βεβαια, το Πενταγωνο και το υπουργειο Εσωτερικης Ασφαλειας των ΗΠΑ προετοιμαζονται (αραγε και προετοιμαζουν;) για μια τετοια περιπτωση, εχοντας ετοιμες διαφορες στρατηγικες για την αντιμετωπιση μιας πανδημιας.



Ραμσφελντ, «Gilead» και «Roche»



Με λιγα λογια, οι ανθρωποι του πρωην προεδρου προετοιμαζονταν χρονια τωρα για μελλοντικα εφιαλτικα σεναρια. Αλλωστε στην προηγουμενη κυβερνηση δεν ειχαμε καθολου τυχαιους ανθρωπους. Ο πρωην υπουργος Αμυνας των ΗΠΑ Ντοναλντ Ραμσφελντ (20/1/2001 εως 18/12/2006) διετελεσε κατα τη διαρκεια 1988-2001 στο ΔΣ της βιοτεχνολογικης εταιρειας «Gilead» με εδρα στην Καλιφορνια, που εχει ως σημερα δικαιωματα πατεντας για τα αντιγριπικα χαπια «Tamiflu» της «Roche». Ο Ραμσφελντ υπολογιζεται πως εβγαλε το 2004-2005 μεχρι 25.000.000 δολαρια κερδη απ' την ανοδο των μετοχων της «Gilead», τις οποιες διατηρησε στην κατοχη του παροτι υπουργος Αμυνας. Ειναι ενδεικτικο οτι τα αποθεματικα της «Gilead» υπολογιζονταν το 2004 σε 258 εκατ. δολαρια, ενω τωρα ξεπερνουν τα 1,53 δισ. δολαρια.



ΠΗΓΕΣ : www.cidrap.umn.edu, ιστοσελιδες «Ροιτερ», «Τοροντο Σαν», «Γκαρντιαν», «Ιντεπεντεν», «Νιου Γιορκ Ταιμς», «Σπιγκελ», CNN, «La Jornada». Ιστοσελιδες Αμερικανικου Ναυτικου και Πενταγωνου, Citizens for legitimate government (www.legitgov.org). Center for Global Research on Globalization (wwww.globalresearch.ca/)