Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Orbs - Σφαίρες Φωτός

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Orbs - Σφαίρες Φωτός

Μαθετε περισσοτερα

Orbs - Σφαίρες Φωτός


Orbs - Σφαίρες Φωτός


Με τον όρο «orb» αναφερόμαστε στις ανωμαλίες που εμφανίζονται σε αρκετές φωτογραφίες και video, δηλαδή μικρές φωτεινές σφαίρες με διάμετρο από λίγα χιλιοστά έως κάποιες δεκάδες εκατοστά. Η ονομασία τους προέρχεται από τον λατινικό όρο «orbis» που σημαίνει κύκλος ή -δευτερευόντως- σφαίρα ή δίσκος. Ο όρος «orb» έχει επικρατήσει παγκοσμίως -και στην Ελλάδα-, ενώ λιγοστές χώρες χρησιμοποιούν ακόμα τη δική τους ορολογία, όπως π.χ. η Ισπανία στην οποία αυτού του είδους οι ανωμαλίες αποκαλούνται «canoplas» . Εδώ, θα πρέπει να τονιστεί ότι τα «orbs» δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι αλλά μόνο μέσω υπέρυθρων οθόνων, ενώ μπορούν να αποτυπωθούν και στο φωτογραφικό φιλμ.
Από τις έως τώρα καταγεγραμμένες εμφανίσεις orbs μπορούμε να προσθέσουμε -γενικεύοντας με κάθε επιφύλαξη- τα εξής: συνήθως αιωρούνται ακολουθώντας ακανόνιστη πορεία, κινούνται με μεγάλη ταχύτητα αφήνοντας πίσω τους ένα ασθενές ίχνος, ποικίλουν ως προς τη φωτεινότητα και τη διαφάνεια τους, ενώ ως προς το σχήμα μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί κυκλικά, ωοειδές, ακαθόριστα ή διαμαντόσχημα orbs.
Παραφυσικές Ερμηνείες
Ας ξεκινήσουμε όμως από την επικρατέστερη, δηλαδή την παραφυσική, σύμφωνα με την οποία η εμφάνιση ενός orb αποτελεί στην πραγματικότητα «εκδήλωση ενός πνεύματος». Έτσι, σε αρκετές περιπτώσεις -σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες- άνθρωποι που προσπάθησαν να φωτογραφήσουν κάποιο πνεύμα βλέποντας ξεκάθαρα τη μορφή του, το μόνο που είδαν αργότερα στο φιλμ ήταν ένα orb! Γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο; Όπως διατείνονται αρκετοί ghost-hunters, το τι ακριβώς βλέπει ένας άνθρωπος εξαρτάται πλήρως από την προσωπική του ευαισθησία και την υποκειμενική του αντίληψη.
Με λίγα λόγια, όπως ένας χριστιανός σε κάποιο όραμα του θα δει έναν άγγελο, άγιο ή την Παναγία, ενώ ένας «άθρησκος» θα δει απλά μία ακαθόριστη φωτεινή φιγούρα, έτσι ακριβώς συμβαίνει και στις λεγόμενες παραφυσικές εμπειρίες: κάθε άνθρωπος μεταφράζει τα ίδια ακριβώς ερεθίσματα με τελείως διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με το γνωσιολογικό και πολιτιστικό του υπόβαθρο.
Κάπως έτσι, οι κυκλικές φωτεινές σφαίρες που αποτυπώνονται κατά καιρούς σε φωτογραφίες ή video αποτελούν έναν «τεχνοκρατικό» τρόπο αντίληψης των πνευμάτων που χαρακτηρίζει τα διάφορα μέσα οπτικής καταγραφής.
Μία άλλη παραφυσική ερμηνεία του φαινομένου θέλει τα orbs να αποτελούν μία ξεχωριστή μορφή ζωής που δεν έχει ακόμα παρατηρηθεί από τη συμβατική επιστήμη και η οποία τρέφεται με την ενέργεια που περικλείεται στα συναισθήματα των ανθρώπων και άλλων οργανισμών.
Τρίτον, κινούμενοι πάντα στη σφαίρα των παραφυσικών ερμηνειών, υπάρχει μία θεωρία που αναφέρει ότι τα orbs αποτελούν μη-νοήμονες μάζες ενέργειας που υλοποιούνται από τα πνεύματα ώστε να κάνουν εμφανή την παρουσία τους. Μάλιστα, εφόσον στον ίδιο χώρο υπάρχουν αρκετά orbs, τότε κάποιο πνεύμα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ώστε στιγμιαία να αποκτήσει μορφή.
Και οι σχετικές θεωρίες δεν τελειώνουν εδώ.. αντιθέτως μάλιστα! Συνεχίζουν επιδεικνύοντας ακόμα μεγαλύτερη ποικιλομορφία. Κάπως έτσι, υπάρχουν άνθρωποι που στα orbs βλέπουν οντότητες φωτός άρρηκτα συνδεδεμένες με τη φύση και τα δέντρα (elfs, κλπ.), ενώ κάποιοι άλλοι -σαφώς φιλικά προσκείμενοι προς τη συνωμοσιολογία- πιστεύουν ότι αποτελούν συσκευές υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται από εξωγήινους πολιτισμούς ώστε να παρακολουθούν τις δραστηριότητες της ανθρώπινης φυλής!
Πώς Να Αναγνωρίσουμε Ένα Παραφυσικό Orb
Οι ιδιότητες που πρέπει να έχει ένα orb ώστε να μην αποτελεί φυσικό οπτικό αποτέλεσμα αλλά κάτι το παραφυσικό, καθώς και τις συνθήκες που πρέπει να ισχύουν κατά τη φωτογράφηση:
1. Μη χρήση flash κατά τη φωτογράφηση.
2. Σχήμα του orb πέρα του κυκλικού. Όσο πιο ακανόνιστο σχήμα φέρει, τόσο μειώνεται η πιθανότητα φυσικού φαινομένου.
3. Στην περίπτωση των κυκλικών orbs , να μην φέρουν στο εσωτερικό τους ομόκεντρους κύκλους.
4. Orbs με χρώμα που δεν φωτογραφήθηκαν υπό το φως του ηλίου.
5. Μέρος του orb να καλύπτεται από κάποιο αντικείμενο στη φωτογραφία.
6. Το orb να εμφανίζεται με τρεις διαστάσεις ή να έχει φωτογραφηθεί ταυτόχρονα από διαφορετικές γωνίες.
Όμως, ακόμα και αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, πάλι θα πρέπει εξαρχής να έχετε εκμηδενίσει την πιθανότητα κάποιο «ξένο στοιχείο» που βρίσκεται πάνω στην εξωτερική ή εσωτερική πλευρά του φακού ή στο κυρίως σώμα της φωτογραφικής σας μηχανής, να έχει παίξει το ρόλο ενός μορίου κατασκευάζοντας έτσι το δικό σας orb!
Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω, θα πρέπει κάθε φωτογραφία orb που μελετάτε να είναι υψηλής ανάλυσης(όσο το δυνατόν περισσότερα megapixel και σίγουρα μεγαλύτερο του 1 mp), ειδάλλως καμία ουσιαστική έρευνα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Τρομακτική Αύξηση Των Orbs Τα Τελευταία Χρόνια!
Αν και παλαιότερα το φαινόμενο των orbs δεν ήταν γνωστό παραμόνο σε λιγοστούς ανθρώπους, εντούτοις σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο -χιλιάδες ανά την Ελλάδα- έχουν παρατηρήσει έκπληκτοι έστω και μία φορά κάποιο orb σε δική τους φωτογραφία! Γιατί όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο; Η αιτιολόγηση της ραγδαίας αυτής αύξησης σε εμφανίσεις orbs είναι απλή.
Από τη μία έχουμε την τρομακτική διάδοση που γνωρίζουν πλέον οι ψηφιακές μηχανές, ώστε σχεδόν κάθε σπίτι να έχει από μία. Αυτό, σε συνδυασμό με τη φύση της ψηφιακής κάμερας που επιτρέπει εκατοντάδες φωτογραφίες δίχως κόστος, έχει ως αποτέλεσμα σε κάθε φωτογραφία που τραβιόταν πριν από 5-6 χρόνια σήμερα να αναλογούν εκατοντάδες!