Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Οι Κατευθυντήριοι Λίθοι.( "ταφόπλακα της ανθρωπότητας" )

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Οι Κατευθυντήριοι Λίθοι.( "ταφόπλακα της ανθρωπότητας" )

Μαθετε περισσοτερα

Οι Κατευθυντήριοι Λίθοι.( "ταφόπλακα της ανθρωπότητας" )

Μόνιμη Διεύθυνση για 'Οι Κατευθυντήριοι Λίθοι.' 

Οι Κατευθυντήριοι Λίθοι.



Αλήθεια τί ξέρετε για τους Κατευθυντήριους Λίθους της Γεωργίας;Τί είναι και για ποιόν λόγο κατασκευάστηκαν;

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο που ακολουθεί και προβληματιστείτε.





Σε έναν από τους ψηλότερους λόφους του Elbert County, στην Georgia των ΗΠΑ στέκει ένα αινιγματικό μνημείο.

Το κατασκεύασμα έχει σχεδόν έξι μετρά ύψος (είκοσι πόδια) και είναι κατασκευασμένο από έξι πλάκες γρανίτη, που ζυγίζουν πάνω από 100 τόνους συνολικά. Μία πλάκα βρίσκεται στο κέντρο, με τις άλλες τέσσερις διατεταγμένες γύρω απ’ αυτήν. Στην κορυφή βρίσκεται η έκτη πλάκα, ως κορωνίδα του κατασκευάσματος. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πλάκες είναι ευθυγραμμισμένες αστρονομικά. Μια πρόσθετη πέτρινη πλάκα, είναι τοποθετημένη στο έδαφος και σε μικρή απόσταση προς τα δυτικά της κατασκευή, η οποία παρέχει ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με την ιστορία και τον σκοπό των "Κατευθυντηρίων Λίθων".

Χαραγμένες σε 8 διαφορετικές γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Αραβικά, Κινεζικά, Ινδικά, Σουαχίλι και Εβραϊκά) βρίσκονται 10 οδηγίες ή εντολές, επάνω στις τέσσερις γιγάντιες λιθόπλακες οι οποίες συγκρατούν έναν κοινό κορυφαίο οριζόντιο λίθο.

Είναι ένα μήνυμα αποτελούμενο από δέκα οδηγίες, οι οποίες είναι χαραγμένες σε οκτώ σύγχρονες γλώσσες, επίσης υπάρχει ένα μικρότερο μήνυμα γραμμένο σε τέσσερις αρχαίες γλώσσες :Αρχαία Ελληνικά με μικρογράμματη Ελληνική γραφή, Βαβυλωνιακά με σφηνοειδή γραφή, Αρχαία Αιγυπτιακά με ιερογλυφική και Σανσκριτικά με γραφή devanagari.

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί την μετάφραση του μηνύματος από τα Αγγλικά:

* Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000, σε συνεχή ισορροπία με τη φύση.
* Κατευθύνετε σοφά την αναπαραγωγή, βελτιώνοντας την φυσική κατάσταση και την πολυμορφία.
* Ενώστε την ανθρωπότητα μέσω μιας ζωντανής νέας γλώσσας.
* Τιθασεύστε το πάθος, την πίστη, την παράδοση και όλα τα πράγματα με ψύχραιμη λογική.
* Προστατεύστε τους ανθρώπους και τα έθνη με δίκαιους νόμους και δίκαια δικαστήρια.
* Αφήστε όλα τα έθνη να κυβερνούν εσωτερικά, επιλύοντας τις εξωτερικές διαφορές σ' ένα παγκόσμιο δικαστήριο.
* Αποφύγετε ασήμαντους νόμους και άχρηστους αξιωματούχους.
* Εξισορροπήστε τα προσωπικά δικαιώματα με τα κοινωνικά καθήκοντα.
* Να εκτιμάτε την αλήθεια, την ομορφιά, την αγάπη, αναζητώντας την αρμονία με το άπειρο.
* Να μην είστε καρκίνος για τον πλανήτη - Αφήστε χώρο για τη φύση - Αφήστε χώρο για τη φύση.


το αντίστοιχο Ελληνικό κείμενο αναγράφεται: "Οἴτε οί λίθοι την ὀδών δεικνύντων οἰῶνοι σωφροσύνης". Αν και δεν είναι απόλυτα αναγνωρίσιμο από την φωτογραφία, το νόημα που προφανώς ήθελαν να δώσουν με αυτό είναι: «ας είναι αυτοί οι λίθοι οδηγοί στην οδό μιας εποχής σωφροσύνης».


Η επιγραφή στα Αρχαία Ελληνικά στο μέτωπο της κορωνίδας λίθου.

Λίγα μέτρα δυτικά του κατασκευάσματος, μία ακόμα γρανιτένια πλάκα βρίσκεται τοποθετημένη στο έδαφος. Αυτή η πλάκα προσδιορίζει τη δομή και τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται, παραθέτει διάφορα στοιχεία σχετικά με το μέγεθος, το βάρος, και τα αστρονομικά στοιχεία των λίθων, την ημερομηνία που ανεγέρθηκε και τους χορηγούς του έργου. Επίσης, μιλά για μια χρονική κάψουλα θαμμένη κάτω από την πλάκα, αλλά οι θέσεις -πάνω στην πλάκα- που προορίζονταν για τη συμπλήρωση των ημερομηνιών κατά τις οποίες η κάψουλα θάφτηκε καθώς και αυτών που επρόκειτο ν' ανοιχτεί, απουσιάζουν. Όποτε δεν είναι σαφές αν η χρονική κάψουλα τοποθετήθηκε ποτέ.




Η κατασκευή του καλύπτεται από μυστήριο γιατί κανένας δεν γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα των ανθρώπων που ανέλαβαν την ανέγερση του. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τον Ιούνιο του 1979, ένας καλοντυμένος ξένος επισκέφθηκε τα γραφεία της τοπικής εταιρείας Elberton Granite Finishing Company και ανακοίνωσε ότι ήθελε να κτίσει ένα οικοδόμημα για να αποστείλει ένα μήνυμα στην ανθρωπότητα. Παρουσιάστηκε ως R. C. Christian, αλλά σύντομα έγινε αντιληπτό ότι αυτό δεν ήταν το πραγματικό του όνομα, καθώς και ο ίδιος το παραδέχθηκε αργότερα. Δήλωσε ότι αντιπροσωπεύει μια ομάδα ανθρώπων που ήθελαν να προσφέρουν μια κατεύθυνση στην Ανθρωπότητα.

Σήμερα αν και έχουν περάσει τρείς δεκαετίες από τότε, κανένας δεν γνωρίζει το πραγματικό του όνομα ή αυτών που αντιπροσώπευε, ενώ βρίσκεται κτισμένο επάνω σε έδαφος αμφιβόλου ιδιοκτησίας. Βρίσκεται πολύ κοντά σε μια περιοχή που οι ινδιάνοι Τσερόκι ονομάζουν Al-yeh-li A lo-Hee δηλαδή ‘το κέντρο του κόσμου'.

Στην δημόσια βιβλιοθήκη του Elberton, βρέθηκε ένα βιβλίο που γράφτηκε από τον R.C. Christian. Εκεί αναφέρεται ότι το μνημείο που ανέλαβε να κατασκευάσει, ανεγέρθη εις αναγνώριση του Thomas Paine και της απόκρυφης φιλοσοφίας την οποία εκείνος είχε υιοθετήσει εναντίον της Ιουδαιο-Χριστιανικής θρησκείας.



Η τρύπα στον κάθετο κεντρικό μονόλιθο που διακρίνεται, ζητήθηκε από τον Κο R.C.Christian ώστε να δείχνει τον Πολικό Αστέρα από κάθε σημείο. Αυτό ήταν ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που απαίτησε ο εν λόγω κύριος και αντικατοπτρίζει την εμμονή των ομοϊδεατών του στην ευθυγράμμιση των αστέρων του ηλίου και της σελήνης και την λατρεία τους ως μέρος των θρησκευτικών τους τελετών και
πράγματι οι λεγόμενες ‘κατευθυντήριες πλάκες της Georgia, χρησιμοποιούνται για μυστικές τελετές μέχρι και σήμερα.

Η έλλειψη πληροφοριών πάντως δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μυστήριου η οποία αφήνει χώρο σε πολλές εκδοχές. Ομάδες όπως οι Ροδόσταυροι και οι Μασόνοι θεωρούνται κατά πολλούς οι πιθανοί κατασκευαστές του. Το RC στο ψευδώνυμο του μυστηριώδη κυρίου “Christian RC” από πολλούς εξηγείται σαν «Rosicrucian”, δηλαδή «Ροδόσταυρος». Επίσης αυτό το οποίο προκαλεί τρομερή εντύπωση, είναι η αναφορά στον έλεγχο του πληθυσμού και συγκεκριμένα στην μείωση του σε κάτω από 500.000.000, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι περίπου το 99% του πληθυσμού θα πρέπει να πεθάνει. Γι’ αυτό το λόγο πολλοί αποκαλούν το μνημείο "ταφόπλακα της ανθρωπότητας".