Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο: «Πειραματόζωα» Γάλλοι στρατιώτες σε πυρηνικές δοκιμές στη Σαχάρα τη δεκαετία του 1960!


Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο: «Πειραματόζωα» Γάλλοι στρατιώτες σε πυρηνικές δοκιμές στη Σαχάρα τη δεκαετία του 1960!

Εμπιστευτικό έγγραφο, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα Le Parisien, αποκαλύπτει ότι ο γαλλικός στρατός χρησιμοποίησε στρατιώτες ως πειραματόζωα στις πρώτες επιφανειακές πυρηνικές δοκιμές στην έρημο Σαχάρα, στην Αλγερία στις αρχές της δεκαετίας του 1960, για να μελετήσει τα αποτελέσματα της ραδιενεργού ακτινοβολίας στους ανθρώπους.
Αν και η γαλλική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν κατά τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο, η εφημερίδα αναφέρει, επικαλούμενη το απόρρητο έγγραφο που χρονολογείται από εκείνη την περίοδο, ότι ο γαλλικός στρατός έστειλε σκοπίμως τους στρατιώτες σε επικίνδυνες ασκήσεις στις 25 Απριλίου 1961.
Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε πέρυσι να αποζημιώσει τα θύματα των πυρηνικών δοκιμών στην Αλγερία, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στο 1960 και το 1966, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στις δοκιμές και τις ασθένειες από τις οποίες προσβλήθηκαν βετεράνοι, όπως ο καρκίνος.
Ένας από τους στόχους των δοκιμών ήταν, σύμφωνα με το έγγραφο, «να μελετηθούν οι φυσικές και οι ψυχολογικές επιπτώσεις των ατομικών όπλων στους ανθρώπους, με σκοπό να αποκτηθούν τα αναγκαία στοιχεία για τη φυσική προετοιμασία και την ψυχική εκπαίδευση του σύγχρονου μαχητή».

Ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν γνωρίζει το έγγραφο.
«Η δοσολογία (ραδιενέργειας) η οποία ελήφθη κατά τη διάρκεια των δοκιμών ήταν πολύ μικρή» δήλωσε.
Ορισμένοι βετεράνοι που έλαβαν μέρος στα πειράματα στην Αλγερία και σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ατόλες της γαλλικής Πολυνησίας, δήλωσαν ότι έλαβαν τη διαταγή να πέσουν κάτω και να καλύψουν τα μάτια τους, ενώ ήταν ντυμένοι μόνο με σορτς και μακό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περί τους 300 στρατιώτες συμμετείχαν στη δοκιμή του 1961 και περίπολοι διατάχθηκαν να επιθεωρήσουν τον τόπο της έκρηξης αμέσως μετά.

«Περίπολος στρατιωτικών οχημάτων παντός εδάφους διατάχθηκε να πραγματοποιήσει επιδρομή στο σημείο μηδέν για τη μελέτη της δυνατότητας εκδήλωσης επίθεσης σε μολυσμένη περιοχή» αναφέρεται στο απόρρητο έγγραφο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Γαλλία πραγματοποίησε πυρηνικές δοκιμές στη γαλλική Πολυνησία από το 1966 μέχρι το 1996. Πολλοί βετεράνοι έχουν δηλώσει ότι έλαβαν διαταγές να πλεύσουν προς τις μολυσμένες περιοχές μετά τις δοκιμές για να εξετάσουν τις συνέπειες.



Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/2010/03/1960.html#ixzz0iqP1lcpO