Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Πυροβολούν με λέιζερ τον ουρανό και δημιουργούν σύννεφα και βροχή!


Πυροβολούν με λέιζερ τον ουρανό και δημιουργούν σύννεφα και βροχή!




(σ.σ.Tα κλιματικά όπλα είναι εδώ!!Τι να τα κάνεις τα τάνκς και τους πυραύλους,όταν με ένα σεισμό και δύο θεομηνίες μπορείς μέσα σε μια ώρα να "γονατίσεις" μια χώρα;)
Ομάδα ευρωπαίων φυσικών παρουσίασε μια καινοτομική τεχνολογία, η οποία με τη βοήθεια λέιζερ που στοχεύουν τον ουρανό μπορεί να ενεργοποιήσει τον σχηματισμό νεφών και τη δημιουργία σταγόνων νερού μέσα σε αυτά, τεχνική που, όταν τελειοποιηθεί, θα είναι σε θέση να προκαλεί βροχή κατά παραγγελία σε οποιαδήποτε περιοχή.
Η ανακάλυψη, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό “Nature Photonics”, έγινε από ελβετούς, γερμανούς και γάλλους ερευνητές υπό τον οπτικό φυσικό Τζερόμ Κασπαριάν του πανεπιστημίου της Γενεύης.
Εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια οι προσπάθειες των επιστημόνων για τη δημιουργία τεχνητής βροχής έχουν επικεντρωθεί στη δημιουργία νεφών μέσω του διασκορπισμού στο αέρα μικροσκοπικών σωματιδίων ιωδιούχου αργύρου, τα οποία αποσκοπούν στο να δράσουν ως πυρήνες συμπύκνωσης, γύρω από τους οποίους μπορεί να αναπτυχθούν σταγόνες βροχής. Ο Κασπαριάν και οι συνεργάτες του αναζήτησαν μια εναλλακτική τεχνική, πιο φιλική προς το περιβάλλον. Στέλνοντας στον αέρα μια ακτίνα λέιζερ, αποτελούμενη από βραχείς παλμούς, προκαλούν ιονισμό των μορίων αζώτου και οξυγόνου, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο πλάσμα ιονισμένων μορίων, τα οποία, στη συνέχεια, δρουν ως φυσικοί “πυρήνες συμπύκνωσης” για τις σταγόνες βροχής. Οι ερευνητές δοκίμασαν τη μέθοδό τους αρχικά στο εργαστήριο, όπου πέτυχαν να δημιουργήσουν μικρά νέφη και μικροσκοπικές σταγόνες βροχής με διάμετρο 80 μικρομέτρων η καθεμία. Στη συνέχεια έκαναν ανάλογες δοκιμές σε εξωτερικό χώρο, πάνω από τον φθινοπωρινό ουρανό του Βερολίνου, όπου κατόρθωσαν να δημιουργήσουν αδιόρατα σύννεφα με μικρές σταγόνες βροχής.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την υψηλής ενέργειας φορητή συσκευή εκπομπής λέιζερ “Teramobile” που στόχευε σε ύψος μόλις 60 μέτρων. Η συμπύκνωση σταγόνων στην ατμόσφαιρα δεν ήταν ορατή με γυμνό μάτι, αλλά επιβεβαιώθηκε με άλλα επιστημονικά όργανα.
ΠΗΓΗ(( http://www.promitheasblog.com/2010/05/blog-post_3520.html ))

Alex Jones ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ! 1/2 (Greek subs)



H δημισιογράφος Helen Skopis, απτην Αθήνα, ζητάει τις απόψεις του Άλεξ Τζόουνς για την οικονομική κρίση της Ελλάδος. Οι απαντήσεις του σημαντικές και αποτυπώνουν πολλές αλήθειες. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ συνέντευξη!

Alex Jones ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ! 2/2 (Greek subs)



H δημισιογράφος Helen Skopis, απτην Αθήνα, ζητάει τις απόψεις του Άλεξ Τζόουνς για την οικονομική κρίση της Ελλάδος. Οι απαντήσεις του σημαντικές και αποτυπώνουν πολλές αλήθειες. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ συνέντευξη!