Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Νοητικοί πόλεμοι και κοινωνικός έλεγχος (( Ψυχικές Ανακαλύψεις από την εποχή του ψυχρού πολέμου ))


Ψυχικές Ανακαλύψεις από την εποχή του ψυχρού πολέμου

Τον Ιούνιο του 1968 η Sheila Ostrander, μια Καναδή και ο Lynn Schroeder, ένας Αμερικάνος, ήταν προσκαλεσμένοι για να παρακολουθήσουν ένα παγκόσμιο συνέδριο σχετικό με την ESP (εξωαισθητήρια αντίληψη) στη Μόσχα. Η πρόσκληση προερχόταν από έναν από τους πιο ένθερμους ιεραπόστολους της σοβιετικής ψυχικής έρευνας, τον Edward Naumov, που ήταν τότε 36 ετών. Μερικά χρόνια νωρίτερα, όταν το φανερό ενδιαφέρον σε τέτοια θέματα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει κάποιον σε μεγάλης διάρκειας ‘διακοπέςΆ στη Σιβηρία, η πραγματοποίηση ενός τέτοιου συνεδρίου θα ήταν αδύνατη. Τότε ξαφνικά, στα μέσα της δεκαετίας του 60, οι πόρτες του αποκλεισμού στη Ρωσία, κάτω από το κυβερνητικό καθεστώς της Troika άνοιξαν διάπλατα. Οι Ostrander και Schroeder ενθαρρυμένοι, αλλά ακόμη αμφιβάλλοντας για την εξέλιξη των γεγονότων, ξεκίνησαν να γράφουν σε σοβιετικούς επιστήμονες και ερευνητές. Για τρία χρόνια, τα γράμματα και τα πακέτα που περιέγραφαν τη σοβιετική ψυχική έρευνα ήταν άφθονα, συμπληρώνοντας την πρόσκληση του Naumov να έρθει κάποιος και να δει από μόνος του.
Επισκέφτηκαν ακόμη τη Βουλγαρία, αλλά μόλις λίγο πριν το τέλος του συνεδρίου το καθεστώς καταστολής επέστρεψε. Το συνέδριο έκλεισε και οι
Ostrander και Schroeder αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο στην Πράγα. Για ακόμη μια φορά βρέθηκαν ένα βήμα πριν από τα σοβιετικά πειθαρχικά μέτρα, φεύγοντας από την Πράγα λίγες μέρες πριν την επιδρομή των σοβιετικών τανκ. Κατά τη διάρκεια αυτού του σύντομου διαλείμματος της σοβιετικής καταστολής προέκυψε ένα επικό βιβλίο, που άνοιξε τα μάτια του κόσμου στην εκπληκτικά επαναστατική πρόοδο της ψυχικής έρευνας στις κομουνιστικές χώρες. Εκείνο το βιβλίο, 'Ψυχικές ανακαλύψεις πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα', που εκδόθηκε το 1971, έγινε αμέσως η 'underground' επιτυχία στους κύκλους της Νέας Εποχής και ακόμη κι αν ποτέ δεν κατάφερε να φτάσει τη θέση ενός best-seller στην πλειοψηφία του αναγνωστικού κοινού, παρολαυτά αποτελεί σήμερα ένα κλασσικό ανάγνωσμα.

Μέχρι το σημείο εκείνο, όλα όσα υπήρχαν ήταν κάποια πολύ διστακτική έρευνα του Dr. Rhine του πανεπιστημίου Duke από τη δεκαετία του 50. Ενώ κάποια από τα συμπεράσματα του Rhine ήταν θετικά και δραματικά, η επίδραση ήταν αμφισβητήσιμη, λόγω του ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είχαν εκφραστεί σε προσεχτικούς, στεγνούς στατιστικούς όρους και συνεπώς ήταν δύσκολο να εκτιμηθεί η πραγματική επίδραση. Αλλά η έκδοση των Ψυχικών Ανακαλύψεων τα έκανε όλα πολύ αληθινά. Το μέλλον της ανθρώπινης φυλής έγινε αντικείμενο ευφάνταστων θεωριών και ταυτόχρονα πολύ ανατριχιαστικό. Οι συγγραφείς υπαινίχτηκαν ότι ενώ αυτές οι ανακαλύψεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια Ουτοπία αν χρησιμοποιούνταν κατάλληλα, θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε μια κόλαση στη Γη, αν γινόταν κατάχρηση.

Οι συγγραφείς έγιναν παγκόσμιες αυθεντίες σε αυτά τα θέματα και έγιναν περιζήτητοι. Με την έκδοση του νέου τους βιβλίου από τον εκδοτικό οίκο Marlowe & Company της Νέας Υόρκης, το ζευγάρι βρέθηκε και πάλι κάτω από το φως της διασημότητας. Το νέο βιβλίο αποτελεί έναν εκσυγχρονισμό του πρωτοτύπου και φέρει το συντομευμένο τίτλο 'Ψυχικές Ανακαλύψεις'. Η επανέκδοση κινητοποιήθηκε από τη ροή πρώην άκρως απόρρητων πληροφοριών, που προήλθαν από τη Σοβιετική Ένωση από την εποχή του τέλους του Ψυχρού Πολέμου. Το νέο βιβλίο περιέχει μια συντμημένη εκδοχή του παλαιού κλασσικού και ένα δεύτερο τμήμα με τον τίτλο 'Ψυχικές Ανακαλύψεις, το Σιδηρούν Παραπέτασμα σηκώθηκε'. Χωρίς να αδρανούν από το 1971, οι συγγραφείς εξέδωσαν το 1991 το βιβλίο 'Υπερ-μνήμη' (Supermemory). Το βιβλίο, το οποίο εξελίχτηκε από τις επαφές και τα ενδιαφέροντά τους που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας των πρωτότυπων Ψυχικών Ανακαλύψεων, τείνει να γίνει κλασσικό στο είδος του.

Οι αποκαλύψεις και στα τρία αυτά βιβλία είναι αρκετά ενδιαφέρουσες κι όμως, για πάνω από 25 χρόνια, ο τύπος και το κοινό μόλις που έδωσαν σημασία. Σύμφωνα με το γενικότερο μοντέλο που χαρακτηρίζει το φαινόμενο των ΑΤΙΑ, μερικοί πιστεύουν ότι η κατάσταση ίσως υπαινίσσεται μια παγκόσμια συγκάλυψη. Στην ουσία, οι συγγραφείς δήλωσαν ότι τώρα αναγνώρισαν πως τα μυστικά των ΑΤΙΑ και τα μυστικά των Ψυχικών Φαινομένων μοιάζουν να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Ακόμα και ο Uri Geller ισχυριζόταν ότι απέκτησε τις δυνάμεις του από εξωγήινες πηγές. Το νέο βιβλίο περιέχει έναν πρόλογο από τον Geller όπου αναφέρει την εντύπωση που του έχει έκανε το γεγονός, ότι ο τύπος έδωσε μικρή σημασία στο θέμα. Αναφέρει μια συνέντευξη τύπου το 1977, κατά την οποία ο Stansfield Turner αποκάλυψε ότι η CIA είχε σε λειτουργία ένα πρόγραμμα παραψυχολογίας και βρήκε έναν άνθρωπο, που μπορούσε να δει μέσα από τοίχους (Pat Price). Η αποκάλυψη δε δημιούργησε καμία αντίδραση στα ΜΜΕ!

Ωστόσο, αν και οι αποκαλύψεις στις Ψυχικές Ανακαλύψεις δεν είχαν ευρεία δημοσιότητα, ήταν επαναστατικές. Η ανακάλυψη ενός κρυφού ηλεκτρικού επισκευαστή από την πόλη Black Sea του Krasnodar αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στον Δυτικό κόσμο, μέσα από το βιβλίο 'Ψυχικές Ανακαλύψεις' και το δράμα που περιέβαλλε τον πειραματισμό του Semyon Kirlian και της γυναίκας του Valentina, ήρθε τελικά στο φως. Ήταν σ' αυτό το κεφάλαιο, που οι έννοιες 'ενεργειακό σώμα' και 'βιοπλασματικό σώμα' χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά και έγινε περισσότερο γνωστή η ιδέα της αύρας. Ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα των εν λόγω αποκαλύψεων ήταν μια νέα κατανόηση της αρχαίας κινεζικής πρακτικής του βελονισμού. Ένας Ρώσος χειρουργός, ο Dr. Mikhail Gaikin έδειξε ότι τα χρωματιστά φώτα που εκπέμπονται από το σώμα και εμφανίζονται στις φωτογραφίες Kirlian, στην πραγματικότητα προερχόντουσαν από τα 700 σημεία βελονισμού.

Πριν από την έκδοση των Ψυχικών Ανακαλύψεων, είχαν γραφτεί αρκετά βιβλία σχετικά με τις μοναδικές και παράξενες διαστάσεις της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας, περιλαμβάνοντας στοχασμούς σχετικά με τη σημασία τους. Αλλά χάρη στο ταξίδι τους στην Πράγα, οι Ostrander και Schroeder έγιναν οι πρώτοι που μίλησαν στον κόσμο σχετικά με τη δύναμη της πυραμίδας. Εκεί ήταν που τους σύστησαν στον Karel Drbal, έναν Τσέχο ηλεκτρολόγο μηχανικό, που ανακάλυψε ότι μικρές πυραμίδες με τις ίδιες αναλογικά διαστάσεις με τη Μεγάλη Πυραμίδα, μπορούσαν να ακονίσουν τις λεπίδες των ξυραφιών! Το πυραμιδικό σχήμα προφανώς εστιάζει κοσμική ενέργεια όταν ευθυγραμμίζεται με ακρίβεια στον άξονα Βορρά Νότου, η οποία ενέργεια μπορεί να ανανεώσει την κρυσταλλική δομή του ποιοτικά καλού ατσαλιού.

Νοητικοί πόλεμοι και κοινωνικός έλεγχος

Χωρίς εξαίρεση, όλοι οι σοβιετικοί ερευνητές που έδωσαν συνέντευξη, ήλπιζαν ότι αυτές οι ανακαλύψεις θα χρησιμοποιούνταν μόνο για καλό, αλλά ξεκάθαρα αναγνώρισαν ότι πολλές από αυτές προσέφεραν δυναμικό στη ευφυΐα και στην 'αντί-ευφυΐα' και ότι κάποιοι θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για να κατασκευάσουν πολύ καταστροφικά όπλα, όπως έκανε η CIA. Αν και γνωρίζουμε ότι οι υπηρεσίες ευφυΐας των Ηνωμένων Πολιτειών διεξήγαγαν μυστικά, χρηματοδοτημένα από απόρρητες πηγές ψυχικά πειράματα για πολλά χρόνια, υπάρχουν αξιοσημείωτες ενδείξεις ότι πολλά από τα άκρως απόρρητα κυβερνητικά ψυχικά προγράμματα άντλησαν έμπνευση από τις Ψυχικές Ανακαλύψεις. Εκτεταμένα προγράμματα των Ηνωμένων Πολιτειών για την παρακολούθηση της Σοβιετικής έρευνας ξεκίνησαν περίπου εκείνη την εποχή. Οι συγγραφείς προσκλήθηκαν να μιλήσουν στο νέο 'Ίδρυμα Διευθέτησης του Μέλλοντος' του Κογκρέσου (Congressional Clearinghouse of the Future) και τμήματα του βιβλίου διαβάστηκαν στα πρακτικά του Συνεδρίου από τον γερουσιαστή Al Gore, ο οποίος αργότερα έγινε ο πρόεδρος της επιτροπής και ο οποίος διατηρούσε ένα μεγάλο βαθμό ενδιαφέροντος στα ψυχικά θέματα. Προφανώς κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, και οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε μια κούρσα ανταγωνισμού για την τελειοποίηση των ψυχικών όπλων, αλλά, όπως και με τα προγράμματα της διαστημικής, μπορεί κάλλιστα τώρα να συνεργάζονται.

Από την πρωτότυπη εκδοχή του βιβλίου, ο κόσμος πρωτόμαθε σχετικά με μια εκπληκτική σοβιετική ανάπτυξη της ικανότητας του ελέγχου της συμπεριφοράς και της τηλεπαθητικής συναίσθησης. Στο κεφάλαιο που τιτλοφορείται 'το τηλεπαθητικό χτύπημα', οι συγγραφείς αναφέρονται σε πειράματα που χρονολογούνται από το 1924, στα οποία σοβιετικοί επιστήμονες τοποθέτησαν με επιτυχία υποκείμενα σε υπνωτική έκσταση και ύστερα τα αφύπνισαν τηλεπαθητικά σε αποστάσεις χιλιάδων μιλίων. Όταν η σύνδεση εγκαθιδρύθηκε, η συμπεριφορά των υποκειμένων μπορούσε να διαχειριστεί κατ' υπόδειξη, όπως σε μια κατά πρόσωπο αλληλεπίδραση. Μπορούσαν να έχουν συνειδητές συζητήσεις και δραστηριότητα μέσα στην κατάσταση της έκστασης. Στο νέο βιβλίο μαθαίνουμε ότι η CIA πήρε το νήμα από τους Σοβιετικούς και συνέχισε τη σχετική έρευνα.

Ήταν από τους Τσεχοσλοβάκους του συνεδρίου ωστόσο, που οι συγγραφείς έμαθαν σχετικά με μια ανακάλυψη που υπόσχεται ότι επιτέλους θα κάνει τον εκρηκτικό εξοπλισμό όπλων του εικοστού αιώνα να μοιάζει πρωτόγονος, όπως το αμάξι με τα άλογα σε σύγκριση με την ψυχοτρονική γεννήτρια. Και ενώ ήταν στην Πράγα συνάντησαν τον εφευρέτη Robert Pavilita, έναν διευθυντή σχεδιασμού μιας μεγάλης τσέχικης βιομηχανίας υφασμάτων. Σε ένα ντοκιμαντέρ που παρήγαγε ένα μεγάλο τσέχικο στούντιο, οι συγγραφείς είδαν παραταγμένα σε ένα τραπέζι μικρά, παράξενα μεταλλικά αντικείμενα, που έμοιαζαν να έχουν σχεδιαστεί από τον Picasso. Δεν είχαν κινούμενα τμήματα. Στην ταινία, ο Pavlita εξήγησε ότι το μυστικό ήταν στο σχήμα. Οι γεννήτριες συσσωρεύουν ανθρώπινη ενέργεια, είπε. Έπειτα, εστιάζουν αυτή την ενέργεια για να διεξάγουν διαφόρων ειδών εργασίες. Ο Pavlita και η κόρη του Janna φόρτισαν τις γεννήτριες, κοιτώντας έντονα προς αυτές. Όταν φορτίστηκαν, γύρισαν έλικες, προσέλκυσαν μη μεταλλικά σωματίδια, προκάλεσαν την ανάπτυξη μικρών δενδρυλλίων και καθάρισαν μολυσμένο νερό. Αυτή η ανθρώπινη ψυχογενής ενέργεια είχε λάβει πολλές ονομασίες από τους αρχαίους χρόνους, αναφερόμενη ως πράνα, τσι, ζωτική ενέργεια, ζωικός μαγνητισμός, αιθερική δύναμη, οργόνη (ο όρος προήλθε από τον W. Reich) και τώρα βιοπλασματική και ψυχοτρονική ενέργεια. Στο σπίτι του Pavlita στην Πράγα, οι συγγραφείς άγγιξαν τις συσκευές και είδαν προσωπικά επιδείξεις από τον ίδιο τον εφευρέτη. Αλλά τι γίνεται όταν μια ψυχοτρονική γεννήτρια στρέφεται προς έναν άνθρωπο; Η κόρη του Pavlita προσφέρθηκε εθελοντικά να γίνει το υποκείμενο του πειράματος. Ζαλίστηκε και έχασε τον χωρικό της προσανατολισμό. Οι συσκευές μπορούν ακόμη να σκοτώσουν ακαριαία μύγες.

Στη νέα έκδοση μαθαίνουμε ότι ο πρώην αρχιστράτηγος της KGB Kalugin, ξεκίνησε να μιλά το 1990. Ισχυρίστηκε ότι ο Yuri Andropov έδινε εντολές για την ταχεία ανάπτυξη του ψυχικού οπλοστασίου στις αρχές της δεκαετίας του 70 και εξασφάλισε μια χρηματοδότηση αξίας 500 εκατομμυρίων ρουβλίων. Οι Σοβιετικοί τότε ανέπτυξαν σύνθετες γεννήτριες τύπου Pavlita. Ο Dr. Nikolai Khokhlov, ένας Ρώσος εργαζόμενος στη CIA, αποκάλυψε 20 υψηλά φυλασσόμενα και χρηματοδοτούμενα εργαστήρια, που ασχολούνταν με ψυχοτρονικές συσκευές για στρατιωτική χρήση στη δεκαετία του 70. Κάποιο μέρος αυτής της προσπάθειας μπορεί να γινόταν σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη.

Έλεγχος της μνήμης και αποκαλύψεις που σχετίζονται με θέασεις εξωγήινων σκαφών, εξωγήινων πλασμάτων ή ακόμα και ενδείξεις για πανάρχαια τεχνητά μνημεία στη Σελήνη. Όλα αυτά αποτελούν μέρος της εντυπωσιακής συλλογής αποκαλύψεων που προέρχονται από τη Σοβιετική Ένωση της εποχής του Ψυχρού Πολέμου.

Έλεγχος της μνήμης

Τουλάχιστον ένα ψυχικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Πολιτειών, απ' όσο ξέρουμε, χρονολογείται πριν από την έκδοση των Ψυχικών Ανακαλύψεων. Στην 'Υπερ-μνήμη', οι συγγραφείς αποκαλύπτουν λεπτομέρειες από το πρόγραμμα EDOM της CIA. Τα αρχικά EDOM σημαίνουν Ηλεκτρονική Διάλυση της Μνήμης (Electronic Dissolution of Memory), και προφανώς αυτή η τεχνική είχε τελειοποιηθεί πριν από χρόνια. Η CIA μπορεί να καταστρέψει την μακρόχρονη μνήμη και να μεταβάλλει κάποιον σε ένα αμνησιακό ζόμπι, μπλοκάροντας το νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη και αλληλεπιδρώντας ηλεκτρονικά με το βιοπλασματικό σώμα. Προφανώς, χρησιμοποιούσαν επαναλαμβανόμενα αυτή την τεχνική για να εξουδετερώσουν πρώην άκρως απόρρητους πράκτορες, όπως στην ταινία Ολική Επαναφορά. Αυτή η ικανότητα αναπτύχθηκε στο πρόγραμμα MK-ULTRA, όταν στη δεκαετία του 60 εκτελούσαν παράξενα πειράματα μνήμης σε ψυχικά αρρώστους, σε φυλακισμένους και σε εθελοντές, πριν το πρόγραμμα σταματήσει από το Κογκρέσο το 1976.

Ίσως η πιο παράξενη ανάπτυξη στον έλεγχο της μνήμης είχε εμπνευστεί από τη διαταραχή πολλαπλών προσωπικοτήτων. Στην 'Υπερ-μνήμη' μαθαίνουμε ότι η CIA μπορεί με τεχνητά μέσα να εμφυτεύσει πολλαπλές προσωπικότητες στο ίδιο σώμα, κάθε μία με τη δική της τράπεζα μνήμης, που δε δίνει πρόσβαση στις άλλες. Ο Gil Jensen, ένας γιατρός της CIA στο Oakland της California, ισχυρίζεται ότι στις δεκαετίες του 50 και του 60 δημιούργησε μια προσωπικότητα με το όνομα Arlene Grant στο σώμα του διάσημου τοπ-μόντελ Candy Jones, χρησιμοποιώντας ύπνωση και φάρμακα που μετέβαλλαν τη μνήμη. Η Grant είχε εκπαιδευτεί ως υπερ-πράκτορας και της δόθηκε μια ολοκληρωμένη ιστορία για το παρελθόν της, καθώς και άκρως απόρρητες πληροφορίες, για τις οποίες η Jones δε γνώριζε τίποτε. Όταν η Jones πήγαινε σε δημόσια ταξίδια, προσκαλούσαν την Grant στο τηλέφωνο μέσω μιας σειράς ηλεκτρονικών ήχων και εκτελούσε τις κατασκοπευτικές της αποστολές. Η πρωτογενής προσωπικότητα δεν μπορεί ποτέ να αποκαλύψει πληροφορίες από τη δευτερεύουσα τράπεζα μνήμης, ακόμη και υπό την πίεση βασανιστηρίων και για το λόγο αυτό το άτομο με τις δύο προσωπικότητες αποτελεί τον τέλειο κατάσκοπο. Αυτό το πρόγραμμα ονομάζεται τώρα Ράδιο-Υπνωτικός Ενδο-Εγκεφαλικός Έλεγχος (Radio-Hypnotic Intra-Cerebral Control) και πιθανότατα βασίζεται σε σοβιετικές ανακαλύψεις σχετικές με τον ηλεκτρομαγνητικό χειρισμό του βιοπλασματικού σώματος.

Αποκάλυψη μυστικών σχετικά με τα ΑΤΙΑ

Αναμφίβολα, οι πιο εντυπωσιακές αποκαλύψεις που προέρχονται από τη Σοβιετική Ένωση της εποχής μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, σχετίζονται με τα ΑΤΙΑ και τη Σελήνη. Στη νέα έκδοση των Ψυχικών Αποκαλύψεων μαθαίνουμε ότι πληροφορίες από τα, τώρα πλέον, προσπελάσιμα αρχεία της KGB, αναφέρουν ότι υπήρξαν εκτεταμένες θεάσεις ΑΤΙΑ, που αναφέρθηκαν στο σοβιετικό στρατό στα χρόνια που ακολούθησαν τις απίστευτες δημόσιες προσγειώσεις του Voronezh το Σεπτέμβριο του 1989, οι οποίες είχαν γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Εκατοντάδες ενήλικοι και παιδιά είδαν τα διαστημόπλοια να προσγειώνονται και γιγάντιους εξωγήινους και μικρά ρομπότ να κινούνται ελεύθερα κοντά στο κέντρο της πλατείας Zavodsk, στο άπλετο φως της ημέρας. Χιλιάδες περισσότεροι είδαν γιγάντιους δίσκους να αιωρούνται πάνω από το σταθμό πυρηνικής ενέργειας της πόλης. Σύμφωνα με τα αρχεία της KGB, το Μάρτιο του επόμενου έτους, στις Εναέριες Αμυντικές Δυνάμεις υπήρξαν πάνω από 100 στρατιωτικές αναφορές για παρατηρήσεις ΑΤΙΑ και για έναν δίσκο διαμέτρου 300 ποδιών, που αιωρούνταν πάνω από τα αρχηγεία των Εναέριων Αμυντικών Δυνάμεων, ο οποίος αναφέρθηκε τον Απρίλιο. Ακόμη, στα αρχεία της KGB, σύμφωνα με τον ούγγρο υπουργό άμυνας George Keleti, πρώην συνταγματάρχη του στρατού, ΑΤΙΑ συγκεντρώθηκαν πάνω από την Ουγγαρία ταυτόχρονα με τις προσγειώσεις στο Voronezh, και εξωγήινα σκάφη προσγειώθηκαν σε στρατιωτικές εναέριες βάσεις σε όλη τη χώρα. Ο Keleti ισχυρίστηκε ότι τα τετράποδα ρομπότ προσπάθησαν κυριολεκτικά να σκαρφαλώσουν στα ουγγαρέζικα MIGS και απώθησαν τους φύλακες με όπλα ακτινών! Μετά, τα δεκάποδα ανθρωποειδή έγιναν αόρατα όταν πυροβολήθηκαν με πολυβόλα όπλα. Σύμφωνα με τις Ψυχικές Ανακαλύψεις, ένα μεγάλο πλήθος θεάσεων, προσγειώσεων, κοντινών επαφών, απαγωγών κ.α. που μέχρι τότε είχαν παραμείνει κρυφά, διέρρευσαν στον τύπο και στις πρωτοσχηματισμένες από το 1990 ρώσικες ομάδες ΑΤΙΑ.

Αλλά τα μυστικά που προέρχονται από τα σοβιετικά διαστημικά προγράμματα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά. Σε ένα συνέδριο στο San Francisco το 1989, η Marina Popovich, συνταγματάρχης των Σοβιετικών Εναέριων Ενόπλων Δυνάμεων, έδειξε φωτογραφίες που πάρθηκαν από τη σοβιετική ερευνητική αποστολή Φόβος-2 και απεικόνιζαν ένα αντικείμενο μήκους 15 μιλίων, που πετούσε κοντά στον δορυφόρο του Άρη, Φόβο. Η σοβιετική ερευνητική αποστολή στη Σελήνη Luna 9, η οποία προσγειώθηκε στον 'Ωκεανό των Καταιγίδων' στις 4 Φεβρουαρίου του 1966, πήρε μερικές θεαματικές τρισδιάστατες φωτογραφίες πάνω από τη 'Θάλασσα της Ηρεμίας', οι οποίες έδειξαν μια ομάδα από κώνους, που απεδείχθησαν ότι είχαν σχήμα οβελίσκου και ήταν πιθανότατα τεχνητές κατασκευές. Ο σοβιετικός μηχανικός διαστήματος, Dr. Alexander Abramov, υπέβαλλε τις φωτογραφίες σε μια πολύπλοκη μαθηματική ανάλυση και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για αρχαιολογικά ερείπια. Επιπλέον, είπε στους συγγραφείς ότι οι οβελίσκοι στη Σελήνη ήταν τοποθετημένοι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως οι πυραμίδες της Γκίζας, όταν αυτές τοποθετούνταν σε έναν άβακα, δηλαδή έναν αρχαίο αιγυπτιακό πλέγμα 49 τετραγώνων. Έπειτα, ο Dr. S. Ivanov, ένας από τους πιο διαπρεπείς επιστήμονες της Ρωσίας, δημοσίευσε μια ανάλυση στο σοβιετικό περιοδικό 'Τεχνολογία για τη Νεολαία', υποστηρίζοντας ότι τα μνημεία ήταν τοποθετημένα σύμφωνα με σαφείς γεωμετρικούς νόμους και ήταν προφανώς τεχνητές κατασκευές εξωγήινης προέλευσης.

Φωτογραφίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που πάρθηκαν από τον Orbiter 2 στις 20 Νοεμβρίου του 1966 έτειναν να επιβεβαιώσουν τα σοβιετικά ευρήματα. Ο Δρ. Ivan T. Sanderson, επιστημονικός εκδότης του περιοδικού Argosy, ανέλυσε αυτές τις φωτογραφίες και υποστήριξε ότι η μεγαλύτερη κατασκευή είχε ύψος περίπου 15 ορόφων και η μικρότερη περίπου το ύψος ενός ελάτου. Οι συγγραφείς αργότερα ανακάλυψαν ότι η NASA είχε ταξινομήσει εκατοντάδες φωτογραφίες από τη Σελήνη, τις οποίες ακόμη αρνείται να τις δημοσιοποιήσει.

Οι 'Αποκαλύψεις' καταλήγουν με μια περιεκτική και εύγλωττη σύνοψη της κατάστασης από τον πρώην αστροναύτη Dr. Brian O'Leary, όπως αυτή παρατέθηκε στις Ψυχικές Ανακαλύψεις. Το κοσμικό 'Watergate' των UFO, οι εξωγήινοι, ο νοητικός έλεγχος, η γενετική μηχανική, η ελεύθερη ενέργεια, η αντιβαρυτική προώθηση και άλλα μυστικά κάνουν το Watergate να μοιάζει με ασκήσεις νηπιαγωγείου μπροστά στις σκανδαλώδεις αλήθειες που αποκαλύπτονται. Αλλά, η αλήθεια πρέπει και θα γίνει τελικά γνωστή.

NASA: Αρχαία ζωή στον Άρη


NASA: Αρχαία ζωή στον Άρη


Νέα δεδομένα φέρνει μία μελέτη που πραγματοποίησε ομάδα ερευνητών της NASA σε διάσημο μετεωρίτη του Άρη που βρέθηκε το 1996, καθώς παρατηρήθηκαν δομές που ενδέχεται να παριστάνουν απολιθώματα αρχαίας ζωής στον Άρη.
Ο βράχος από το διάστημα από τότε που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά, έχει διχάσει τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Ορισμένοι τάσσονταν υπέρ και άλλοι κατά της ύπαρξης ζωής στον Άρη.
Η NASA, με σύγχρονες μεθόδους εκτιμά πως η ύπαρξη ζωής στον Άρη κατά την πρώτη περίοδο της ζωής του, εξακολουθεί να αποτελεί πιο εύλογη εξήγηση για τις δομές που εντοπίζονται στα βράχια.
Κατέληξε μάλιστα σε αυτό το συμπέρασμα χωρίς να επικεντρωθεί στη μελέτη των αρχαίων μετεωριτών, αλλά αναλύοντας τις μελέτες που προτείνουν ότι οι δομές που βρέθηκαν σε βράχους του διαστήματος δεν έφεραν σημάδια ζωής.
Η έρευνα, που έρχεται μετά από 14 χρόνια από τότε που άλλη ερευνητική ομάδα της NASA με επικεφαλής τους David McKay, Everett Gibson και Kathie Thomas-Keprta, δημοσίευσε μια αναφορά στο περιοδικό Science που ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε βιογενή στοιχεία πάνω στον μετεωρίτη ALH84001.
"Σε αυτή τη μελέτη, ερμηνεύουμε τα αποτελέσματά μας για να δείξουμε ότι οι in situ ανόργανες υποθέσεις είναι ασυμβίβαστες με τα δεδομένα, και, επομένως, συμπεραίνουμε ότι η βιογενής υπόθεση εξακολουθεί να είναι μια βιώσιμη εξήγηση", αποκαλύπτει η Thomas-Keprta που ήταν η υπεύθυνη της έρευνας. "Πιστεύουμε ότι η βιογενής υπόθεση είναι τώρα ισχυρότερη από ό,τι όταν την προτείναμε για πρώτη φορά πριν από 13 χρόνια", προσθέτει ο Everett Gibson, ανώτερος επιστήμονας στην Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία.
Η πρόσφατη δημοσίευση έχει τίτλο "Προέλευση των Νανοκρυστάλλων Μαγνητίτη στον Αρειανό Μετεωρίτη ALH84001" και αφού μελετάει εκ νέου μία παλιά υπόθεση, προσθέτει νέα στοιχεία για την υποστήριξη των ισχυρισμών αυτών.
«Τα αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν τη δυνατότητα της παρουσίας ζωής κατά το απώτατο παρελθόν στον πλανήτη Άρη, έχει κτιστεί αργά αργά κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν σημάδια παλιών επιφανειακών νερών, που συμπεριλαμβάνουν στάσιμα ποτάμια, λίμνες και, ενδεχομένως, ωκεανούς, σημάδια νερού που έτρεχε κοντά ή πάνω στην επιφάνεια, νερό που προέρχεται από καταθέσεις αργιλικών ορυκτών και ανθρακικών αλάτων στο παλιό ανάγλυφο του εδάφους, καθώς και μια πρόσφατη απελευθέρωση μεθανίου στην ατμόσφαιρα του Άρη, μία ανακάλυψη που μπορεί να έχει διάφορες εξηγήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της παρουσίας μικροβιακής ζωής, την κύρια πηγή του μεθανίου πάνω στη Γη», εξηγεί ο David McKay, ο οποίος είναι επικεφαλής για την εξερεύνηση και την αστροβιολογία του Διαστημικού Κέντρου Τζόνσοντης της NASA.