Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Έθαψαν στις Άλπεις την ανθρώπινη ύπαρξη


Έθαψαν στις Άλπεις την ανθρώπινη ύπαρξη


Φοβούμενοι ενδεχομένως το τέλος του κόσμου, Ευρωπαίοι επιστήμονες "έκρυψαν" το ψηφιακό μας γονιδίωμα, για τους ανθρώπους του μέλλοντος...

Η πετρελαιοκηλίδα απο δορυφόρο


Η πετρελαιοκηλίδα απο δορυφόρο

Η Nasa έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία αυτή που δείχνει την τεράστια έκταση της ζημιάς απο την πλατφόρμα της BP σε ολόκληρο τον κόλπο του Μεξικού. Η διαρροή συνεχίζεται αν …
και η BP εχει κάνει προσπάθειες και την έχει περιορίσει. Η καταστροφή ειναι ανυπολόγιστη και οι συνέπειες της δυστυχώς ακόμα άγνωστες.

Ζώο μυστήριο στον Καναδά


Ζώο μυστήριο στον Καναδά











ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ CHUPACABRAS
Δυο νοσοκόμες στο Οντάριο του Καναδά βρήκαν αυτό το ζώο δίπλα σε μια λίμνη. Κάποιοι λένε οτι ίσως ειναι το μυθικό Chupacabras. Ειναι πάντως πάρα πολύ περίεργο, δεν εχουμε ξαναδει κάτι τέτοιο
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ανθρώπινα ίχνη ποδιού 350.000 χρόνων !


Ανθρώπινα ίχνη ποδιού 350.000 χρόνων !

Ανθρώπινα ίχνη ποδιού 350.000 χρόνων ανακάλυψαν επιστήμονες στη νότια Ιταλία

Τα αρχαιότερα γνωστά ανθρώπινα ίχνη ποδιού ανακάλυψαν επιστήμονες στην Ιταλία. Οι πατημασιές βρέθηκαν αποτυπωμένες σε ηφαιστειακή στάχτη και χρονολογούνται πριν από... 350.000 χρόνια.

Σύμφωνα με το BBC, από την εξέταση του ευρήματος οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι, στους οποίους ανήκουν τα ίχνη, περπατούσαν στα δύο πόδια τους, αλλά χρησιμοποιούσαν και τα χέρια τους, για να σταθεροποιηθούν σε δύσκολες καταβάσεις.

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, τα ίχνη ανήκουν στον Homo Heidelbergensis (Ανθρωπο της Χαϊδελβέργης), είδος που προηγήθηκε του Ανθρώπου του Νεάτερνταλ. Οι πατημασιές ανακαλύφθηκαν στο δυτικό τμήμα του ηφαιστειακού συμπλέγματος Ροκαμονφίνα, στη νότια Ιταλία, και η ηλικία τους υπολογίζεται από 385.000 έως 325.000 έτη.
Αραιά και που εμφανίζονται και κάποια ίχνη από χέρια, τα οποία οδηγούν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι εκείνης της εποχής χρησιμοποιούσαν και τα άνω άκρα τους σε κάποιες περιπτώσεις που χρειάζονταν μεγαλύτερη σταθερότητα στο περπάτημά τους.
Τα αρχαιότερα ίχνη ανθροποειδούς χρονολογούνται πριν από 3,75 εκατομμύρια χρόνια. Πρόκειται για τα ίχνη Λατεόλι, που ανακαλύφθηκαν στην Τανζανία το 1973 και αποδίδονται στον πρόγονο του ανθρώπου Australopithecus afarensis.


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/2010/05/350000.html#ixzz0oVRmHeb6