Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Παρακολουθούν μέσω δορυφόρου τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας οι σύμμαχοι!!! Δείτε και μόνοι σας..


Παρακολουθούν μέσω δορυφόρου τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας οι σύμμαχοι!!! Δείτε και μόνοι σας..


Στο site “Bing” της Microsoft, το οποίο είναι μηχανή αναζήτησης δρόμων, σε πολλές περιπτώσεις με 3D απεικόνιση, που δουλεύει σαν το Google Earth, έχουν περάσει οι Αμερικάνοι εικόνες πολύ μεγάλων δρόμων του κέντρου της Αθήνας, με διαδηλώσεις. Τις εικόνες αυτές, τις βρήκαμε, ψάχνοντας για το σημείο Κλαυθμώνος-Σταδίου, με αφορμή τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της “Μαρφίν” στη Σταδίου. Απορία...

Καλά, δεν είχαν τραβήξει άλλες εικόνες από τους δορυφόρους που θα μπορούσαν να δημοσιεύσουν; Αυτές με τις διαδηλώσεις διάλεξαν; Δηλαδή, εάν ένας τουρίστας μπει στο site για να βρει έναν δρόμο στην Αθήνα, που πρόκειται να επισκεφθεί, αυτό που θα αντικρύσει, είναι Έλληνες να διαδηλώνουν και να έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους.
Δεν λέω, μας τιμά αυτή η εικόνα ως λαό που αντιδρούμε. Αλλά δεν νομίζω ότι το κάνουν γι’ αυτό τα αμερικανάκια. Άραγε, στο Αφγανιστάν, δημοσιεύουν εικόνες την ώρα που σκάνε βόμβες στο κέντρο της Καμπούλ; ‘Η στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, την ώρα που καταρρέουν οι δίδυμοι πύργοι;
Και κάτι ακόμα. Αντιλαμβάνομαι, ότι για να έχουν δημοσιοποιήσει τόσο καλές εικόνες από το κέντρο της Αθήνας, οι δορυφόροι θα έχουν τραβήξει και πολύ πιο κοντινά πλάνα από τις συγκεντρώσεις. Τελικά, τα βλέπουν όλα από κει πάνω.
ΠΗΓΗ(( http://wwwaristofanis.blogspot.com/2010/05/90.html  ))

Εξακόσια έτη φωτός από τη Γη, ένα αστέρι κατασπαράζει αργά και αδυσώπητα τον τεράστιο εξωπλανήτη που κινείται κοντά του.



 Εξακόσια έτη φωτός από τη Γη, ένα αστέρι κατασπαράζει αργά και αδυσώπητα τον τεράστιο εξωπλανήτη που κινείται κοντά του.

Το WASP 12B βρίσκεται σε τροχιά μόλις 2 εκατ. μιλίων από το αστέρι του, πράγμα που σημαίνει ότι η επιφάνεια του πλανήτη αγγίζει θερμοκρασίες 2.800 βαθμών Φαρενάιτ.

Στα επόμενα 10 εκατ. έτη, το αστέρι που κυριαρχεί του πλανήτη, θα τον έχει καταστρέψει, σύμφωνα με δημοσίευμα στο The Astrophysical Journal Letters.

Η βαρυτική έλξη του ήλιου είναι ισχυρότερη στην μπροστινή επιφάνεια του πλανήτη, παρά στην πίσω. Επομένως το σχήμα του πλανήτη είναι σε σχήμα μπάλας ράγκμπι.

Δεν είναι ακριβώς το είδος ηλιακού συστήματος που αναμενόταν να βρεθεί. “Όλα όσα δεν περιμέναμε να βρούμε τα βρίσκουμε”, δήλωσε η Κάρολ Χάσγουελ, αστρονόμος του The Open University στη Μεγάλη Βρετανία, που ηγείται των εργασιών. “Οι προκαταλήψεις μας για πως θα έμοιαζαν τα υπόλοιπα πλανητικά συστήματα, εμπνεύστηκαν από το δικό μας ηλιακό σύστημα και ιδίως το Star Trek”, αστειεύτηκε η ίδια.

Η Κάρολ και η ομάδα της χρησιμοποίησαν το διαστημικό Hubble της Cosmic Origins Spectrograph για να εξετάσει τον πλανήτη.
ΠΗΓΗ((  http://xolloth.blogspot.com/2010/05/facebook-gps-h-motorola-android-22.html  ))