Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ(ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ)..................



Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς τι χώρο πιάνει ο δικός μας πλανήτης μέσα στο αχανές σύμπαν; Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς από εκείνους που θέλουν να αυτοαποκαλούνται ((ΕΛΙΤ))του παγκοσμίου πληθυσμού, πόσο μικροί και ασήμαντοι είναι μπροστά στην αδιανόητη και αξεπέραστη δημιουργία του θεού; Αναρωτήθηκαν εκείνοι που πειραματίζονται και καταστρέφουν καθημερνώς κομμάτι κομμάτι την πανέμορφη γαλάζια και λιλιπούτια μικρή γειτονιά μας, πόσο ανύπαρκτοι και μοριακοί μοιάζουν στο υπερπέραν ,στο άπειρο, στο απέραντο ;Συνέρθετε γρήγορα πριν είναι αργά, πριν ο χρόνος για τον πλανήτη γη σταματήσει για πάντα………

Ενέργεια από το... Διάστημα...

Ενέργεια από το... Διάστημα...


«Ενέργεια από το Διάστημα»: πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή για μια ρεαλιστική προοπτική στο πλαίσιο αντιμετώπισης του ενεργειακού προβλήματος του πλανήτη;
Η «διαστημική ηλιακή ενέργεια» είναι ένα φιλόδοξο ιαπωνικό ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο προβλέπει γιγαντιαίους ηλιακούς συλλέκτες σε γεωστατική τροχιά (σε απόσταση 36.000 χλμ. από την επιφάνεια της Γης), οι οποίοι θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια που θα μεταφέρεται στη Γη μέσω μικροκυμάτων.
Το ιαπωνικό σύστημα, ισχύος 1 GW, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2030 και θα καλύπτει τις ανάγκες 300.000 νοικοκυριών.
Ο προϋπολογισμός του εν λόγω προγράμματος, που υποστηρίζεται από μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες και την κυβέρνηση της χώρας, ανέρχεται στα 21 δισ. δολάρια, ποσό 12 φορές μεγαλύτερο από τον προϋπολογισμό που διαθέτει η ΕΕ διαθέτει για τη διαστημική έρευνα συνολικά (μόλις 1,4 δισ. ευρώ). Oι ΗΠΑ αξιολογούν την τεχνολογία αυτή ως στρατηγική επιλογή για το μέλλον και έχουν προγραμματίσει την εκτόξευση πειραματικών δορυφόρων μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.
Μένουμε πίσω Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, καθηγητής κ. Ιωάννης Τσουκαλάς σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «για άλλη μια φορά βλέπουμε την ΕΕ να μένει πίσω στις τεχνολογικές εξελίξεις. Αν και πρόσφατα μια μεγάλη ευρωπαϊκή αεροδιαστημική εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξετάζει την έναρξη αντίστοιχου προγράμματος κατασκευής ηλιακών συλλεκτών στο Διάστημα, είναι προφανές ότι ένα πρόγραμμα με τόσο φιλόδοξο χαρακτήρα δεν έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας χωρίς τη δημιουργία μιας ισχυρής κοινοπραξίας και την υποστήριξη της ΕΕ».
Ο καθηγητής προσθέτει δε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος είναι μονόδρομος για την επιβίωση της Ευρώπης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το Διάστημα θεωρείται μια σημαντική εναλλακτική πηγή ενέργειας, φιλική προς το περιβάλλον, με ελάχιστες εκπομπές CO2.
Επιπλέον, η συλλογή ηλιακής ενέργειας στο Διάστημα δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, την εναλλαγή ημέρας και νύχτας, τις εποχές του έτους ή την παρουσία της γήινης ατμόσφαιρας. Το κόστος, ωστόσο, κατασκευής διαστημικών συλλεκτών είναι ιδιαίτερα υψηλό, ενώ εκφράζονται ανησυχίες για την ασφάλεια των μηχανισμών μετάδοσης της ενέργειας στη Γη (μικροκύματα ή laser)...

Η αθάνατη μέδουσα

Η αθάνατη μέδουσα

Η μέδουσα του είδους Τurritopsis nutricula φαίνεται ότι αποτελεί το μόνο ζώο το οποίο έχει ανακαλύψει το μυστικό της αιώνιας νεότητας. Η συγκεκριμένη μέδουσα έχει την ικανότητα να περνά από το ώριμο ενήλικο στάδιό της στο ανώριμο στάδιο του πολύποδα και πάλι από την αρχή. Ετσι, ουσιαστικώς, δεν υπάρχει όριο στο προσδόκιμο επιβίωσής της. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποτελεί το μόνο γνωστό ζώο το οποίο μπορεί συνεχώς να γυρίζει πίσω το ρολόι του χρόνου. Το «κλειδί» αυτής της θαυμαστής ικανότητας κρύβεται σε μια διαδικασία που ονομάζεται συνεχής επαναδιαφοροποίηση.


Ορισμένα ζώα έχουν μια περιορισμένη ικανότητα τέτοιου είδους διαφοροποίησης «αναγεννώντας» ορισμένα όργανά τους, όπως οι σαλαμάνδρες. Η Τurritopsis nutricula ωστόσο μπορεί να αναγεννά ολόκληρο το σώμα της ξανά και ξανά. Για τον λόγο αυτό έχει εξάψει την περιέργεια των επιστημόνων, οι οποίοι αναζητούν με ποιον τρόπο η μέδουσα αναστρέφει τη διαδικασία της γήρανσης.

Βέβαια, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ζώο νικά τον θάνατο, το είδος έχει ήδη κατακλύσει τους ωκεανούς, ενώ οι ειδικοί μιλούν για μια επικείμενη σιωπηρή παγκόσμια επιδρομή.


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/2010/06/blog-post_8643.html#ixzz0r2p5C5mT

Ποια είναι η Moody’s που μας υποβάθμισε

Ποια είναι η Moody’s που μας υποβάθμισε


  • Θα ήταν κακόγουστο ανέκδοτο εάν δεν εξυπηρετούσε συμφέροντα μεγαλοκαρχαριών της διεθνούς τοκογλυφίας
  • Η αξιοπιστία της Moody's αγγίζει τις προεκλογικές υποσχέσεις του Παπανδρέου
  • Εταιρεία εξυπηρέτησης (και εξασφάλισης) χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που αξιολογεί (αποδεδειγμένα) κατά... παραγγελία!
Πάνω που η ‘Τρόικα’ του ΔΝΤ της ΕΕ και της ΕΚΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) διαπίστωνε ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας μας είναι λίγο καλύτερη από ότι την περίμεναν, την ίδια στιγμή, με αστραπιαία κίνηση, η Moody’s έριξε τα ελληνικά ομόλογα στη κατηγορία των ‘σκουπιδιών’ (junk).
Ο σκοπός είναι απλός και προφανής.
Μέσω του καίριου πλήγματος στις ελληνικές τράπεζες (προκειμένου να δανειστούν από την ΕΚΤ πληρώνουν καπέλο άλλο ένα 5%) διευκολύνουμε όσο μπορούμε περισσότερο την πορεία της Ελλάδας προς την πτώχευση, καταφέρνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα στην ΕΕ και το Ευρώ.
Μήπως έχουμε πολύ φαντασία;
Καθόλου για όσους ξέρουν τι ακριβώς είναι η αμερικανική εταιρία Moody’s η οποία κατά κύριο λόγο ανήκει στην Berkshire Hathaway του πολύ γνωστού Αμερικανού πάμπλουτο επιχειρηματία Warren Buffet.
Η Moody’s κατέχει το 40% της παγκόσμιας αγοράς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας. Το άλλο 40% ανήκει στην Standard & Poor’s.
Τώρα κρατηθείτε.
Ξέρετε πως η Moody’s αξιολόγησε την Lehman Brother's πριν αυτή καταρρεύσει;
Την αξιολόγησε ως υπεράριστη δίνοντας της την ανώτατη βαθμολογία ‘Aaa’. Και αμέσως μετά κατέρρευσε.
Ξέρετε τι έκανε η Moody’s κατά τη διάρκεια της κρίσης των ακινήτων στην Αμερική; Απέλυε όποιο στέλεχός της προσπαθούσε να προειδοποιήσει τον κόσμο για την επερχόμενη καταστροφή (Επιτροπή McClatchy).
Είναι λοιπόν δυνατόν κάποιοι αναλυτές υπάλληλοι της Moody’s που δεν λογοδοτούν πουθενά, που δεν εκλέγονται και που κρίνουν όπως αυτοί θέλουν, να έχουν την δύναμη να εξυψώνουν ή να ρίχνουν στα τάρταρα και να καταστρέφουν ολόκληρα κράτη;
Ναι είναι δυνατόν αφού ο μόνος σκοπός τους είναι να βοηθούν τους πελάτες της Moody’s να πλουτίσουν. (ή καλύτερα… και να πλουτίσουν)
Τώρα το ποιοι είναι οι ‘πελάτες’ της Moody’s που έχουν όφελος από την καταστροφή της χώρας μας και της ΕΕ ε… αυτό το αφήνουμε στη φαντασία σας.

ΠΗΓΗ(( http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/2010/06/moodys_16.html  ))