Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ο πλανήτης Ουρανός είναι ένοχος για τους υποθαλάσσιους σεισμούς που αναστατώνουν τον πλανήτη, επειδή είναι ασυνήθιστα κοντά στη Γη!

Ουρανός

     Ο πλανήτης Ουρανός είναι ένοχος για τους υποθαλάσσιους σεισμούς που αναστατώνουν τον πλανήτη, επειδή είναι ασυνήθιστα κοντά στη Γη!
Αρχείο:Uranus2.jpg     Υπό τον τίτλο "Τιμωρός Ουρανός", μία σειρά από ειδικούς, από επιστήμονες της ΝΑΣΑ, από σχολιαστές και αστρολόγους, συμφώνησαν ότι ο  έβδομος από τον Ήλιο πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος (εμείς είμαστε ο τρίτος πλανήτης), κατέχει ένα "τετραπολικό" μαγνητικό πεδίο που λειτουργεί σαν γιγάντια συμπαντική ηλεκτρική σκούπα! Αυτή η ουράνια "σκούπα" υποτίθεται ότι κυριολεκτικά ρουφά τις τεκτονικές πλάκες της Γης από τα θεμέλιά τους. Οι μαγνητικές δυνάμεις είναι αρκετά δυνατές στον Ισημερινό, ώστε να ενοχλούν την κρούστα της Γης και να γεννούν δολοφονικούς υποθαλάσσιους σεισμούς και τσουνάμι!
     Σύμφωνα με όλα αυτά, ο λόγος που τα αφύσικα φαινόμενα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, είναι ότι η τροχιά του μακρινού πλανήτη έχει φέρει τον Ουρανό, ενοχλητικά κοντά στην Γη. Αντί για τα συνηθισμένα 3,14 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα που απέχει από την Γη, αυτήν την εποχή είναι 2,48 δις χιλιόμετρα μακριά και θα μείνει τόσο κοντά μας έως το 2012!
     Ως τότε, ως το 2012, που θα αρχίσει να απομακρύνεται, ώσπου να επιστρέψει στην σωστή του θέση στο ηλιακό σύστημα, υπάρχουν προειδοποιήσεις για περισσότερες καταστροφές.....
     Με τους 11 δακτυλίους και τα τουλάχιστον 18 φεγγάρια του, ο Ουρανός είναι πολύ διαφορετικός από τους άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος! Οι φωτογραφίες του Voyager (1989) από τα πολύ παράξενα πέντε μεγαλύτερα φεγγάρια του Ουρανού, αποκάλυψαν περίπλοκες επιφάνειες που δείχνουν ποικίλα γεωλογικά παρελθόντα. Τα δεδομένα έδειξαν ότι ο χρόνος περιστροφής του είναι μονάχα 17 ώρες και 14 λεπτά. Το διαστημόπλοιο ανακάλυψε επίσης, ότι το μαγνητικό του πεδίο είναι πάρα πολύ μεγάλο και ασυνήθιστο. Επειδή ο άξονάς του είναι σε ορθή γωνία με τους άλλους πλανήτες και οι δακτύλιοί του είναι σε 90 μοίρες προς την τροχιά του πλανήτη γύρω από τον Ήλιο.
     Για όλα αυτά, ο Ουρανός ήταν πάντοτε ένα παράδοξο. έχει ταυτιστεί με λοιμούς, καταποντισμούς και γενική αναστάτωση, από τότε που ανακαλύφθηκε, στα τέλη του 18ου αιώνα. Αυτή την στιγμή, υπάρχει μία πλανητική σύνοδος που προοιωνίζει πλημμύρες και σεισμούς.
     Επίσης, πολλοί υποστηρίζουν ότι η όλη κινδυνολογία για το 2012, σχετικά με φυσικές καταστροφές, ξεκίνησε υπόγεια από την παρατήρηση του πλανήτη Ουρανού και την σχέση του με καταστροφές στη Γη, έως το τέλος του 2012, και συνδέθηκε με το τέλος του ημερολογίου των Μάγιας.
     Πάντως, είναι ακόμη μία από τις αμέτρητες "συμπτώσεις" σε σχέση με το 2012.........
Πέντε δορυφόροι του έγιναν ορατοί από τη Γη, αλλά δεν μπορούμε να μάθουμε αρκετά γι' αυτούς εξαιτίας της τόσο μεγάλης απόστασης. Το Voyager τους παρατήρησε λεπτομερώς και επίσης ανακάλυψε άλλους δέκα δορυφόρους.


Ο Ουρανός σε αριθμούς
·         Μέση απόσταση από τον Ήλιο: 2870 εκατομμύρια χιλιόμετρα (19,2 x την απόσταση της Γης)
·         Έτος του Ουρανού: 84 γήινα έτη
·         Ημέρα του Ουρανού: 17 γήινες ώρες
·         Διάμετρος: 52400 χλμ. (4 x τη γήινη διάμετρο)
·         Βαρύτητα: 0,9 x τη γήινη βαρύτητα.
·         Δορυφόροι: 4 μεγάλοι, 11 μικροί
·         Δακτύλιοι: 11, πολύ στενοί και σκοτεινοί