Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

«Ταχύτητα του φωτός σημαίνει να κάνεις μέσα σε ένα δευτερόλεπτο την περιστροφή της Γης επτά φορές.

Είναι άραγε δυνατό στο μέλλον να ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο;



Σύμφωνα με τον Στίβεν Χόκινγκ, ναι. Ο διάσημος βρετανός αστροφυσικός, στην εκπομπή με τίτλο «Στο Σύμπαν με τον Στίβεν Χόκινγκ» η οποία θα μεταδοθεί την προσεχή Κυριακή 9 Μαΐου από το τηλεοπτικό δίκτυο Discovery Channel, υποστηρίζει ότι ένα δυνητικό ταξίδι στον χωρόχρονο μπορεί κάποτε να γίνει πραγματικότητα. Και να ανοίξει απίθανους ορίζοντες στην ανθρωπότητα, δεδομένου ότι ο πλανήτης Γη καταστρέφεται συστηματικά από την κλιματική αλλαγή.

Ο 68χρονος επιστήμονας διαψεύδει τον… 
εαυτό του! Πριν από μερικά χρόνια είχε υποστηρίξει ότι «δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε στον χρόνο, γιατί αν αυτό ήταν εφικτότότε θα είχαμε σήμερα στη Γη τουρίστες από το μέλλον». Ο ίδιος ισχυρίζεται εδώ και δεκαετίες πως ένα ταξίδι στον χρόνο θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί, αφού το όποιο διαστημικό όχημα να περάσει με την ταχύτητα του φωτός μέσα από μια «σκουληκότρυπα» με άνοιγμα ενός δισεκατομμυριοστού του τρισεκατομμυριοστού του τρισεκατομμυριοστού του εκατοστού. Επιπλέον, το ίδιο το ταξίδι θα ήταν μια τρομακτική εμπειρία για τον αστροναύτη, ο οποίος θα ένιωθε ακριβώς όπως η Ελι Αρογουέι, η φυσικός που υποδύθηκε η Τζόντι Φόστερ στην ταινία «Επαφή» του σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ζεμέκις.

Τώρα όμως θεωρεί ότι ένα τέτοιο θεωρητικό ενδεχόμενο κάθε άλλο παρά αδύνατο είναι. Θα χρειαστεί όμως η μέγιστη δυνατή συνδρομή της καλύτερης υλικοτεχνικής υποδομής που έχουμε στη διάθεσή μας, δηλαδή του μεγάλου επιταχυντή στοιχειωδών σωματιδίων (Large Ηaldron Collider- LΗC), του κέντρου πυρηνικών ερευνών CΕRΝ της Γενεύης. Ο LΗC, το μεγαλύτερο επιστημονικό όργανο του κόσμου σήμερα, διαμέτρου 27 χιλιομέτρων, είναι το μόνο «εργαλείο» το οποίο ενδεχομένως να μπορεί να φτάσει την κυριολεκτικά «διαστημική» ταχύτητα των 299.792.458 μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

«Ταχύτητα του φωτός σημαίνει να κάνεις μέσα σε ένα δευτερόλεπτο την περιστροφή της Γης επτά φορές. Για τέτοια μεγέθη μιλάμε. Ενα ταξίδι στον χρόνο θα χρειαστεί τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα πάνω στον πλανήτη,κάτι που μόνο ο επιταχυντής στοιχειωδών σωματιδίων του CΕRΝ μπορεί να μας παρέχει» τονίζει ο βρετανός κοσμολόγος στην εκπομπή.

Αν συμβεί αυτό τότε το μόνο που θα χρειαστούμε, σύμφωνα με τον κ. Χόκινγκ, είναι η «σκουληκότρυπα», μια έννοια που στη Φυσική επίσης καλείται «Γέφυρα Αϊνστάιν- Ρόζεν» και αποτελεί τον συντομότερο δρόμο μέσω του χώρου και του χρόνου. Σύμφωνα με τον Αλβέρτο Αϊνστάιν και τον Νέιθαν Ρόζεν, οι οποίοι συνέλαβαν τη θεωρία αυτή το 1935, οι τρύπες αυτές ενεργούν σαν σήραγγες, συνδέοντας σημεία του χωρόχρονου κατά τέτοιον τρόπο ώστε το ταξίδι μεταξύ των δύο σημείων της «σκουληκότρυπας» να διαρκέσει λιγότερο χρόνο απ΄ όσο το «συμβατικό» ταξίδι μέσω του συνηθισμένου χώρου. Ακριβώς δηλαδή όπως ένα σκουλήκι ανοίγει μια τρύπα σε ένα μήλο προκειμένου να φτάσει συντομότερα στην άλλη πλευρά του φρούτου.

Οι προβλέψεις αυτές του κορυφαίου αστροφυσικού έρχονται να προστεθούν δίπλα σε αυτές δύο κορυφαίων ρώσων επιστημόνων. Οι μαθηματικοί Ιρίνα Αρέφεβα και Ιγκορ Βόλοβιτς υποστηρίζουν ότι ένα ταξίδι στον χρόνο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους κιόλας μήνες. Σύμφωνα με τη θεωρία των δύο επιστημόνων, η σύγκρουση των πρωτονίων μέσα στον επιταχυντή στοιχειωδών σωματιδίωνμπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας «τρύπας» στο μέλλον, καθώς και τη δημιουργία μιας μηχανής που θα μας ταξιδέψει στο μέλλον. Στη μελέτη τους, οι δύο ρώσοι μαθηματικοί, οι οποίοι ειδικεύονται σε ζητήματα χωρόχρονου, υποστηρίζουν ότι η ίδια διαδικασία μπορεί να προκαλέσει μέχρι και τη δημιουργία μιας μαύρης τρύπας.

ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΑΛΛΑ......((Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα μπορούσαν... αντί των αγγλικών στην Α΄ δημοτικού να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά, εκείνη απάντησε ότι τα αρχαία ελληνικά είναι πλέον μία νεκρή γλώσσα! ))

Υπουργείο Παιδείας: τα ελληνικά είναι μία μικρή γλώσσα!!!

Tο πρωί 21 Ιουνίου 2010, στις 9:20, στο Σκάι, στην εκπομπή του Άρη Πρωτοσάλτε μίλησε η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα Δραγώνα για το Νέο Δημοτικό Σχολείο που θα ξεκινήσει πιλοτικά από το σχολικό έτος 2010-2011.

Είπε ότι από την Α΄ και τη Β΄ Δημοτικού τα παιδιά θα μαθαίνουν αγγλικά για να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν και άλλες γλώσσες εκτός από την ελληνική. Επίσης, είπε ότι τα ελληνικά είναι μία μικρή γλώσσα (!) σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί πολύ λίγοι άνθρωποι μιλάνε ελληνικά.

(Μήπως ξεχνάει η κυρία αυτή την εμβέλεια που είχε η ελληνική γλώσσα στην αρχαία ελλάδα, στα ελληνιστικά χρόνια, στην περίοδο του βυζαντίου; Μήπως είναι στο χέρι μας να την ξανακάνουμε μία παγκόσμια γλώσσα;)

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα μπορούσαν... αντί των αγγλικών στην Α΄ δημοτικού να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά, εκείνη απάντησε ότι τα αρχαία ελληνικά είναι πλέον μία νεκρή γλώσσα!

(Μήπως ξεχνάει η κυρία ότι τα αρχαία ελληνικά είναι η μητέρα των γλωσσών; Να της υπενθυμίσουμε ότι έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου δίνουν διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια μιλώντας ελληνικά και γίνονται αντιληπτοί γιατί οι ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούν είναι ρίζες ξένων λέξεων; Να της υπενθυμίσουμε ότι οι περισσότερες επιστήμες χρησιμοποιούν ορολογία με ελληνικές λέξεις; Να της υπενθυμίσουμε ότι η αρχαία και η νέα ελληνική διδάσκεται σε ξένα πανεπιστήμια; Να της υπενθυμίσουμε ότι η Καινή Διαθήκη και η Αποκάλυψη γράφτηκαν σε γλώσσα ελληνική;)

Επίσης μίλησε για τη δασκάλα κα Νικοπούλου που δίδαξε στη Θράκη, ότι το πέρασμά της από τα σχολεία στα Πομακοχώρια ήταν ατυχές γιατί δίχασε την τοπική κοινωνία. (Αποσιωπά το γεγονός ότι η κα Νικοπούλου προσπάθησε να κάνει σωστά τη δουλειά της και να διδάξει την ελληνική γλώσσα στους Πομάκους που είναι Έλληνες πολίτες).


Easy AdSense by Unreal
Ερωτώ: η ύπαρξη των αγγλικών από την Α΄ και Β΄ δημοτικού δεν θα προκαλέσει σύγχυση και μαθησιακές δυσκολίες στα παιδιά; Αντιθέτως, μετά από σχετικές έρευνες φαίνεται ότι τα αρχαία ελληνικά βελτιώνουν τις αντιληπτικές και οπτικές ικανότητες και λειτουργίες των παιδιών, που συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση της δυσλεξίας. Παραθέτω σχετικό άρθρο της Καθημερινής (Aρχαία Eλληνικά κατά δυσλεξίας, Aλεξάνδρα Kασσίμη, Καθημερινή, 29-5-2004).

ΠΗΓΗ((  http://alfanea.blogspot.com/2010/06/blog-post_9576.html  ))

“Δεν θα πληρώσει την κρίση ο κοσμάκης”Αντικαθίσταται ο 13ος, 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα με…πριμ ανάλογα με την κρίση του εργοδότη. (Σωθήκαμε δηλαδή…). Τα απίστευτα ψέμματα της κυβέρνησης και της τρόικας!


Το αργότερο μέχρι τη Κυριακή, θα είναι έτοιμη η συμφωνία που θα υπογράψει η χώρα μας με ΕΕ, ΔΝΤ και Κομισιόν, στην οποία και θα καταγράφονται με λεπτομέρειες τα μέτρα και το χρονοδιάγραμμα, που θα κληθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί με τουλάχιστον 120 δις ευρώ, που ίσως να φτάσει και τα 150 δις ευρώ, την επόμενη τριετία, προκειμένου να ανταποκριθεί στις δανειακές της ανάγκες. Η ξένοι τεχνοκράτες,εμφανίζονται να θέτουν ως ένα από τα βασικότερα ζητήματα, τον 13ο και 14ο μισθό του ιδιωτικού τομέα. Είναι δεδομένη η κατάργηση των δύο συγκεκριμένων μισθών στο δημόσιο τομέα,ενώ στον ιδιωτικό γίνεται διαπραγμάτευση, να μειωθούν κατά κάποιο ποσοστό και θα «μετονομαστούν» σε επιδόματα παραγωγικότητας.
Έτσι. ο 13ος και ο 14ος μισθός θα “αναπληρωθεί”, είτε με την ενσωμάτωσή τους στις τακτικές μηνιαίες απολαβές που σταδιακά θα αυξηθούν, είτε με την υποκατάστασή τους από ένα είδος “πριμ παραγωγικότητας” το οποίο θα μπορεί να χορηγεί ο εργοδότης κατά τη κρίση του. Παράλληλα, περικόπτεται δραστικά και μέχρι 50% η αποζημίωση του εργαζόμενου που απολύεται από την επιχείρηση.HellenicBusiness
Είναι που κατα τα άλλα η κυβέρνηση έλεγε πως δεν θα πειράξει τον 13ο και τον 14ο μισθό στον ήδη κακοπληρωμένο ιδιωτικό τομέα και έδινε εντυπώσεις πως είναι σε ολονύχτιες μάχες με το ΔΝΤ για να σώσει τους μισθούς, ενώ η Κομισιόν πετούσε το μπαλάκι λέγοντας πως δεν ήταν αυτή που ζητήσε κάτι τέτοιο, ενώ τελικά το ζητούσε. Ποιος λέει αλήθεια; ΚΑΝΕΙΣ.
Ψέμματα, ψέμματα, και άλλα ψέμματα.
Δείτε τι έλεγαν και βγάλτε τα συμπεράσματα σας για το ποιος μας δουλεύει ΑΓΡΙΑ:

«Άθικτος ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα»

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δίνεται τόσος σεβασμός σε ακριτομυθίες παραγόντων εκτός πολιτικής» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι θέμα περικοπής 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει τεθεί ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων Επιτηρητών κατά τις δύο επισκέψεις στη χώρα μας.
Αυτά έλεγαν.
Μέχρι που:

“Ψαλίδι” στον ιδιωτικό τομέα ζητεί η τρόικα

Την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης στον ιδιωτικό τομέα ζητεί από το υπουργείο Εργασίας η τριμερής επιτροπή. Για το λόγο αυτό καθυστερεί η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου το οποίο ήταν προγραμματισμένο να κατατεθεί την Τετάρτη, αλλά η κατάθεσή του μετατέθηκε για τη Δευτέρα. Επίσης πρόβλημα στις συζητήσεις των δύο πλευρών έχει προκύψει για την αύξηση των ορίων ηλικίας, στις μητέρες ανηλίκων και για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα….[]…Οριακές αλλαγές στις ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις έφερε ο υπουργός Εργασίας ενημερώνοντας την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Όπως είπε, αλλάζει ο χρόνος προειδοποίησης για απόλυση. Για 1 έως 2 χρόνια εργασίας, η προειδοποίηση θα γίνεται έναν μήνα πριν. Για 2 ως 5 χρόνια, δύο μήνες πριν, για 5 έως 10, τρεις μήνες πριν, για 10 έως 15, τέσσερις μήνες πριν, για 15 έως 20, πέντε μήνες, και για 20 χρόνια εργασίας και άνω, 6 μήνες πριν. Μετά την προειδοποίηση, καταβάλλεται μισή αποζημίωση.

Μισθοί, μεροκάματα και δώρα στον ιδιωτικό τομέα

Θα προβλέπεται παράλληλα μείωση των αποδοχών για τους νέους κάτω από 25 ετών με στόχο να μειωθεί ο πρώτος τους μισθός στο 80% των 740 ευρώ που είναι σήμερα.Πλήρης ανατροπή έρχεται και στο καθεστώς των συμβάσεων αφού ανοίγει ο δρόμος για “τοπικές” ή “επιχειρησιακές” συμβάσεις με διαφορετικούς μισθούς απ’ αυτούς που προβλέπονται στις συλλογικές συμβάσεις.

Τα ψέματα για το 13ο και το 14ο μισθό του ιδιωτικού τομέα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Οπως αποκάλυψαν χθες το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της τρόικας, η κυβέρνηση δεν κέρδισε «τη μάχη για την περικοπή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα» γιατί απλούστατα, όπως αποδεικνύεται, ουδέποτε κλήθηκε να τη δώσει. Μάλιστα ο «σκληρός» της Τρόικας, ο Δανός Paul Thomsen από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπογράμμισε ότι «υπάρχουν τόσο μεγάλα περιθώρια προώθησης της ανταγωνιστικότητας του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας μέσω της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών που καθιστούν περιττή τη σύσταση για μισθολογικές περικοπές». Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, οι εκπρόσωποι της τρόικας εκτιμούν ότι ο ιδιωτικός τομέας θα επηρεαστεί από το «μήνυμα του Δημοσίου, το οποίο αποτελεί και τον μεγάλο ασθενή». Συνεπώς αναμένουν ότι και στον ιδιωτικό τομέα είτε θα υποστούν απώλειες -λόγω της γενικότερης ύφεσης- ή στην καλύτερη περίπτωση θα «παγώσουν» οι μισθοί.
Αποφασίστε μόνοι σας ποιος λέει ψέμματα. Και μέχρι να αποφασίσουμε, μην ξεχάσουμε το μεγαλύτερο ψέμα:
“Δεν θα πληρώσει την κρίση ο κοσμάκης”

ΠΗΓΗ((  http://bananiagr.wordpress.com/2010/06/28/αντικαθίσταται-ο-13ος-14ος-μισθός-στον-ιδ/  ))

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ,ΜΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ....(( Το Μνημόνιο της Ντροπής ))

Κρυμμένες συμφωνίες αποκαλύπτονται από τον Στρατηγό Νίκο Καρατουλιώτη και τον κ. Καρυπίδη από το κανάλι Flash-TV της Κοζανης.

Όλη η αλήθεια για το Μνημόνιο της ντροπής που υπεγραψε η Ελλάδα.

-Τα σημεία του μνημονίου που αποσιωπήθηκαν.
-Οι όροι που καταστούν την Ελλάδα έρμαιο στα χέρια των δανειστών.
-Η κατάργηση της δημοκρατίας.
-Το τέλος της εθνικής μας κυριαρχίας και η υποθήκευση της ίδιας της χώρας.

-Πώς θα μπορούσαμε να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο.

Δείτε προσεκτικά το αποκαλυπτικό βίντεο που ακολουθεί:






Το Μνημόνιο της Ντροπής
ΠΗΓΗ((  http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2010/06/blog-post_28.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/hellas-orthodoxy+(Hellas-Orthodoxy)  ))

Η «αποκάλυψη» του ανθρώπου και όχι της καταστροφής του, κάποια στιγμή θα ξανάρθει.

Η «αποκάλυψη» του ανθρώπου και όχι της καταστροφής του, κάποια στιγμή θα ξανάρθει.


Επειδή στη ζωή δεν υπάρχει μόνο η απλοϊκή πολιτική που γνωρίζουμε και συγκρουόμαστε, σαν κοκόρια στο κοτέτσι ( πλην όμως για σφαγή και κατανάλωση ), αλλά και κάποια άλλη πολιτική που μας κάνει πραγματικά κοκόρια στο κοτέτσι.

Σκέφτομαι, πως τα ζώα δεν τρώνε όλα τα φυτά, ιδιαίτερα κάποια δηλητηριώδη, χωρίς εννοείται να διαθέτουν κάποια γνώση. Εμείς το ερμηνεύουμε ως έμφυτη ικανότητα επιβίωσης και στην καλλίτερη περίπτωση το λέμε ένστικτο.

Τα αποδημητικά πουλιά χαράζουν πορείες όταν αποδημούν, χωρίς καμιά πυξίδα ή άλλο τεχνικό όργανο. Ακόμα και για τα νεογέννητα, που δεν έχουν ξανακάνει τη διαδρομή, το δρομολόγιο είναι το ίδιο. Οι κυνηγοί τα λένε περάσματα και είναι τα ίδια κάθε χρόνο ( ή μάλλον ήτανε ).

Τα χέλια διασχίζουν ωκεανούς, για να πάνε σε συγκεκριμένο τόπο να γεννήσουν και μετά ακολουθούν το ίδιο δρομολόγιο της επιστροφής, χωρίς φυσικά να κάνουν χρήση
GPS ή άλλων οργάνων.

Οι μέλισσες πετούν χιλιόμετρα και επιστρέφουν στην κυψέλη τους, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να χαθεί σε μερικά τετράγωνα ή σε ένα δασύλλιο.

Θα μπορούσα να αναφέρω ατέλειωτα παραδείγματα, μη γνωστικής ερμηνείας για τον άνθρωπο, που η φύση, φυτική και ζωική, λειτουργεί με μια απίθανη τελειότητα.

Αν προσπεράσουμε την απλοϊκή ερμηνεία της «θεϊκής σοφίας του δημιουργού», εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα.

Ο άνθρωπος γιατί δεν διαθέτει παρόμοιες ικανότητες;
Μήπως τις είχε και τις έχασε, επειδή κάποιοι του καλλιέργησαν έναν άλλο τρόπο λειτουργίας του μυαλού, με αποτέλεσμα κάποιες άλλες ικανότητες να ατονήσουν;

Τα μαγνητικά πεδία που αντιλαμβάνονται τα ζώα και συμπεριφέρονται ανάλογα, πως και γιατί ο άνθρωπος, «το τέλειo όν» δεν τα αντιλαμβάνεται ; Είναι «τέλειο όν», όπως και όλα τα ζώα, ή μήπως έχασε την τελειότητά του;

Μήπως συμβολικά εκείνος ο άνθρωπος του «πύργου της Βαβέλ», πριν χιλιάδες χρόνια, πλησίαζε την απόλυτη γνώση και θα γινότανε«παντων-κράτωρ» και έπρεπε να καταστραφεί, για να υποταχτεί σε όσους αποκλειστικά θα κρατούσαν τα ιερά μυστικά και δισκοπότηρα της γνώσης;

Άλλωστε τεχνολογικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας, χιλιάδες χρόνια πριν, δεν μπορούν ακόμα και σήμερα να ερμηνευθούν.

Μάλλον στο σημερινό άνθρωπο κάποιοι στέρησαν συνειδητά γνώσεις και ικανότητες που είχαν χιλιάδες χρόνια πριν οι Μάγιας, οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες και άλλοι λαοί.
Η «αποκάλυψη» του ανθρώπου και όχι της καταστροφής του, κάποια στιγμή θα ξανάρθει.

ΠΗΓΗ((  http://a-naxios.blogspot.com/2010/06/blog-post_946.html  ))