Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΠΟΤΕ ΖΕΣΤΗ , ΠΟΤΕ ΚΡΥΟ (( 2014: Νέα εποχή των παγετώνων ))

2014: Νέα εποχή των παγετώνων


  • Εκτύπωση
  • 2014: Νέα εποχή των παγετώνων
 Μία δυσοίωνη πρόβλεψη για το κλίμα της γης, ανακοίνωσαν 75 εμπειρογνώμονες, που συμμετείχαν στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Σικάγο!
Κόντρα στις απόψεις της  Διακυβερνητικής Επιτροπή του ΟΗΕ (IPCC), περί υπερθέρμανσης, οι παραπάνω επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: η πολυσυζητημένη κλιματική αλλαγή, δεν θα οδηγήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας όπως περιμένουμε, αλλά σε μια νέα εποχή παγετώνων!
Ο πλανήτης, υποστηρίζουν, έχει σταματήσει να υπερθερμαίνεται και έχει εισέλθει σε μια περίοδο που ενδέχεται να προμηνύει μια νέα εποχή παρατεταμένου ψύχους. Η διάρκειά της υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει και στα τριάντα χρόνια ενώ θα είναι καταστροφική για την ανθρωπότητα! Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τεράστιο αριθμό νεκρών και εξάπλωση του υποσιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο!
Πώς έφτασαν στο δυσοίωνο σενάριο των παγετώνων!
O αμερικανός γεωλόγος Ντον Ιστερμπρουκ, καθηγητής στο Western University της Ουάσιγκτον, μελέτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα τους πάγους της Γροιλανδίας, οι οποίοι θεωρούνται ως "βαρόμετρο" των κλιματικών αλλαγών του πλανήτη.
Χρησιμοποιώντας ισότοπα οξυγόνου, υπολόγισε τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν στη Γη πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Ετσι, διαπίστωσε πως το κλίμα του πλανήτη μας  χαρακτηρίζεται από μια αδιάκοπη εναλλαγή ψυχρών και θερμών εποχών!
Τα τελευταία 500 χρόνια παρατηρείται μια κανονικότητα στην εναλλαγή αυτών των εποχών, με την καθεμία να διαρκεί περίπου 27 χρόνια. Το ίδιο φαινόμενο φαίνεται να έχει επαναληφθεί τέσσερις φορές μέσα στον 20ο αιώνα.
Αναλυτικά, από το 1880 μέχρι το 1915 είχαμε κρύο, 1915 με 1945 ζέστη, από το 1945 μέχρι το 1977 κρύο, 1977 με 1999 ζέστη. Από το 1999 μέχρι σήμερα παρατηρείται μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας,άρα έχουμε εισέλθει στην περίοδο ψύχους.
"Δεν ευθύνεται το διοξείδιο του άνθρακα!"
Ο καθηγητής όμως, αμφισβητεί ευθέως και τη θεωρία περί σύνδεσης της ανόδου της θερμοκρασίας με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.  Ο ίδιος θεωρεί ότι οι εναλλαγές εποχών ζάστης- ψύχους στον πλανήτη, σχετίζονται άμεσα με την ηλιακή δραστηριότητα. Και σημειώνει ότι, όποτε η ηλιακή δραστηριότητα παρουσίαζε ύφεση, όπως συμβαίνει σήμερα, τότε στη Γη είχαμε πάντοτε περιόδους παγετώνων!
ΠΗΓΗ ((  http://www.ellinikanea.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1679:2014-νέα-εποχή-των-παγετώνων&Itemid=45  ))

ΚΡΗΤΗ --- Κάπου κοντά στο χωριουδάκι Τσούτσουρος........

Πριν από μερικά χρόνια, το 1996, την Κυριακή 12 Μαϊου, εμφανίσθηκε ένα δημοσίευμα στην εφημ. 'ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ' με τίτλο: Οι "Κυνηγοί" της μούμιας του Μίνωα. Τι κρύβουν τα νότια παράλια της Κρήτης και το ξαφνικό ενδιαφέρον του Ντένικεν;
Το άρθρο που υπογράφει ο Δημήτρης Κόκκορης αναφέρεται σε μια επίσκεψη του Ντένικεν στην Κρήτη με επίκεντρο το χωριό Τσούτσουρος, στο οποίο γίνονται απίστευτες περιγραφές.
Επειδή έχω σκανάρει το άρθρο, αλλά δεν μπορώ να το στείλω με μορφή εικόνας, το αντιγράφω:
Περίεργα πράγματα. Και ακατανόητα. Εξαιρετικά δύσκολο να τα προσεγγίσει η κοινή λογική. Μοιάζουν περισσότερο με καλοδουλεμένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας.Κανένας δεν είναι σε θέση να ξεδιαλύνει τα πραγματικά περιστατικά μέσα από ένα περίπλοκο κουβάρι αφηγήσεων, φημών και μυθοπλασιών, όπου εμπλέκονται και ζητήματα μεταφυσικής. Απόπειρα κατάδυσης λοιπόν σε μια ερεβώδη ιστορία, που τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα, χωρίς ωστόσ να έχει βγει επίσημα ποτέ προς τα έξω:
Νότια παράλια της Κρήτης. Κάπου κοντά στο χωριουδάκι Τσούτσουρος. Σε μια απόσταση γύρω στα 80 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου. Σε μια περιοχή που υπάρχουν ορισμένα μεγάλα βουνά. Οταν ο ήλιος του μεσημεριού αρχίζει να γέρνει και κοιτάζει κάποιος από μια συγκερίμένη οπτική γωνία, μπορεί να διακρίνει στα βουνά, ασυνήθιστα σχήματα. Κεφαλές λεόντων, ανθρώπινες μορφές και πυραμιδοειδείς απεικονίσεις.
ΜΙΝΩΑΣ ΚΑΙ ΦΑΡΑΩ
Κάτω από αυτά τα έγκατα της γης κρύβεται ένας λαβυρινθώδης κόσμος. Κάπου στο κέντρο του είναι ο μεγάλος τάφος του μυθικού "κοσμοκράτορα Μίνωα". Πλάι του υπάρχουν ταριχευμένοι και άλλοι βασιλείς εκείνης της περιόδου κατ'αντιστοιχία των φαραωνικών πυραμίδων της Αιγύπτου. Στην είσοδο βρίσκεται μια τεράστια κληματαριά. Φτιαγμένη από χρυσάφι. Με χρυσό είναι επίσης φτιαγμένα τα τσαμπιά των σταφυλιών που κρέμονται απ'αυτήν.
Γύρω-γύρω έχουν φιλοτεχνηθεί χρυσά πουλιά με πάμπολλα διαμάντια. Ομως, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Αλλωστε, οι θρύλοι δεν υποκύπτουν σε περιορισμούς. Στα σπλάχνα της ίδιας αυτής γης, βρίσκονται θαμμένα τα μεγαλύτερα μυστικά της ανθρωπότητας. Δείγματα ενός ανώτερου πολιτισμού που προυπήρχε στα βάθη των αιώνων. Οι επιγραφές σε είδη γραμμικών γραφών είναι πολλές. Το ίδιο και οι αναπαραστάσεις. Γίνεται μάλιστα λόγος και για ύπαρξη διαστημοπλοίων της εποχής. Οποιος καταφέρει να ερμηνεύσει τις γραφές θα γίνει κτήτορας επτασφράγιστων μυστικών, που ξεκινούν από την "απόλυτη πολεμική μηχανή" και τις δυνατότητες των εγκεφαλικών λειτουργιών και φτάνουν μέχρι το ελιξήριο της ζωής και τον "διαπλανητικό πολιτισμό"!
Οπως είναι φυσικό, όποιοι γίνονται δέκτες όλων αυτών των αφηγήσεων, η πρώτη αντίδρασή τους, είναι το ειρωνικό μειδίαμα. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι πιο επιρρεπείς σε αυτού του είδους τις αναφορές, οι οποίοι δείχνουν ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη περιοχή της Κρήτης, έχει ήδη δώσει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και τελεί υπό τη συνεχή έρευνα των αρμοδίων επιστημόνων και την άμεση εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού.
Ξαφνικά όμως γι αυτήν την "τρελή ιστορία" έδειξε ενδιαφέρον και ο διάσημος ερευνητής και πατριάρχης της θεωρίας των εξωγήινων επισκέψεων Εριχ φον Ντένικεν. Πρόσφατα μάλιστα ήρθε στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά ταξίδεψε στην επίμαχη περιοχή της Κρήτης. Σε αποκλειστική συνέντευξή του, που έδωσε στο ειδικό περιοδικό "Τρίτο Μάτι", ο Ντένικεν αναφέρει μεταξύ άλλων ότι του χρόνου θα ξανάρθει στην Ελλάδα για έρευνες μαζί με συνεργάτες του και ένα μέρος του εξοπλισμού του. Ομως το "Τρίο Μάτι" προχωρά ακόμη περισσότερο και σημειώνει επί λέξει τα ακόλουθα:
Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και για τον Ελληνισμό γενικότερα. Πολλοί ερευνητές και άνθρωποι του πνεύματος, σε όλον τον κόσμο, έχουν εκδηλώσει ένα ενδιαφέρον που έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ενδιαφέρον αυτό συνδέεται με διάφορα "μυστικά", που υποτίθεται ότι υπάρχουν στον ελληνικό χώρο, τα οποία σχετίζονται με αρχαίες τεχνολογίες, με μυθολογικές παραδόσεις αλλά και με την ειδική γεωδετική θέση του τόπου.
Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους αναζητητές δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Εριχ φον Ντένικεν. Οι πληροφορίες μας λένε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Κρήτη για να ερευνήσει κάποιο από αυτά τα "μυστικά". Υπάρχει μια περιοχή στη Νότιο Κρήτη όπου υποτίθεται ότι "κάτι" βρίσκεται θαμμένο εκεί, από την αρχαιότητα!! Ενας από τους λόγους της επίσκεψης του φον Ντένικεν στη μεγαλόνησο, είναι να ερευνήσει τη συγκεκριμένη τοποθεσία αυτού του "μυστικού"...Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, το ότι γι αυτό το θέμα έχουν εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον και οι ...ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Τι συμβαίνει στη Νότιο Κρήτη; Ας ελπίσουμε ότι ο δαιμόνιος κύριος φον Ντένικεν θα θελήσει να μας το αποκαλύψει στο επόμενο βιβλίο του. 

Είναι σαφές ότι το δημοσίευμα "φωτογραφίζει" την αρχική ιστορία που προαναφέρθηκε, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες. Κατά τα άλλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ομάδα "αυτοδίδακτων ερευνητών" που υποστηρίζει ότι έχει βρει τη δίοδο που μπορεί να οδηγήσει στο μεγάλο τάφο του "κοσμοκράτορα". Η ομάδα αυτή απευθύνεται επί χρόνια σε σημαντικούς παράγοντες της επιστημονικής, αλλά και της πολιτικής ζωής του τόπου, χωρίς όμως να βρεί κάποια ανταπόκριση. Η ίδια αυτή ομάδα μιλά για αρχαιολογικά ευρήματα, που όταν έρθουν στο φως θα είναι πολύ πιο σημαντικά από την ...Ακρόπολη!!!
Ο δήμαρχος του Αρκαλοχωρίου Κρήτης (που βρίσκεται κοντά στο χωριό Τσούτσουρος) κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, λέει: "Είναι αλήθεια ότι ακούγονται πολλά. Οι μύθοι και οι θρύλοι είναι ευχάριστοι στα αυτιά, γι αυτό και διαδίδονται εύκολα. Πέρα όμως και ανεξάρτητα από όσα ακούγονται, η ευρύτερη περιοχή έχει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Απ'ότι γνωρίζω υπάρχουν ευρήματα που δείχνουν διασυνδέσεις του Μινωϊκού με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό. Ευρήματα που χρονολογούνται σε πάνω από 2.000 χρόνια προ Χριστού. Παλαιότερα, σε μια σπηλιά στον Τσούτσουρο, είχαν βρεθεί αρχαία αντικείμενα. Ολα αυτά είναι σε γνώση των αρχαιολόγων και του υπουργείου Πολιτισμού".
Εκείνο που παραμένει ακόμη άγνωστο είναι αν τελικά όλη αυτή η "τρελή ιστορία της Κρήτης" θα αποτελέσει το έναυσμα για να γραφεί "ένα ακόμη συναρπαστικό παραμύθι" από τον κ. Ντένικεν.
Αυτά το 1996, πριν από 7 χρόνια. Το 2000 κυκλοφόρησε στη χώρα μας το βιβλίο του κ. Ντένικεν "Στο όνομα του Δία", ένα ανούσιο με πολλά λάθη βιβλίο, όπου ο κύριος ερευνητής μιλά για την Μινωϊκή Κρήτη, αλλά δεν γράφει λέξη για το μυστηριώδες χωριό Τσούτσουρο...
Τώρα βλέπουμε αρκετά αόριστα περί μυστικών στρατιωτικών βάσεων, πειραμάτων κλπ. Φίλοι μου, όπως όλα τα μυστήρια, έτσι κι αυτό έχει τις σωστές δόσεις ασάφειας, υπαινιγμών, φημών και βέβαια ότι χρειάζεται για να φουντώσει η φαντασία (μήπως κι η προσδοκία μας;) μέσα μας...
Ορισμένα ερωτήματα που παραπέμπουν σε περαιτέρω έρευνα:
1. Τι ακριβώς είναι σε γνώση του Υπουργείου Πολιτισμού;
2. Εχει γίνει έκτοτε κάποια επιστημονική ανακοίνωση;
3. Τι ακριβώς γνωρίζουν οι κάτοικοι ή οι αρχές της περιοχής;
4. Υπάρχει ακόμη αυτή η ομάδα που ισχυρίζεται ότι έχει βρει τα σημαντικά ευρήματα;
5. Εχει γραφτεί από τότε κάτι πάνω στο θέμα;
6. Οι πολιτικοί του νησιού γνωρίζουν κάτι σχετικό; Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι γνωστή για την αγάπη της στο νησί και το ιστορικό του παρελθόν. Εχει γνώση του συγκεκριμένου χώρου και των μυστηρίων του;
Δε θέλω να σας κουράσω άλλο. Ελπίζω να σας έδωσα κάποια στοιχεία για περισσότερη ανάλυση και έρευνα.

Αστρικό βαλς

Αστρικό βαλς

Ομάδα αμερικανών και γερμανών αστρονόμων ανακάλυψε το πιο «γρήγορο» ηλιακό σύστημα που γνωρίζουμε στο Σύμπαν. Το ΗΜ Cancri (ή RΧ J0806) αποτελείται από δύο άστρα, και πιο συγκεκριμένα από ένα ζευγάρι λευκών νάνων.

Τα δύο άστρα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο και ολοκληρώνουν την περιστροφή το ένα γύρω από το άλλο σε μόλις 5,4 λεπτά. Φανταστείτε την απόσταση της Γης από τη Σελήνη να μειώνεται κατά 75% και θα αντιληφθείτε το πόσο κοντά βρίσκονται τα δύο άστρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς,
τα δύο άστρα βρίσκονται στο πιο κοντινό όριο απόστασης που τους επιτρέπει να κινούνται αυτόνομα αφού αν η τροχιά τους μεταβληθεί και έλθουν ελάχιστα πιο κοντά θα μπουν αυτόματα σε τροχιά σύγκρουσης.

Στη φωτογραφία,
καλλιτεχνική απεικόνιση των δύο λευκών νάνων που στροβιλίζονται ουσιαστικά το ένα γύρω από το άλλο.


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/2010/07/blog-post_2872.html#ixzz0sSopDMyr

Μπαράζ ανατιμήσεων ‎από αύριο...

Μπαράζ ανατιμήσεων ‎από αύριο...


Αυξήσεις - φωτιά από αύριο 1η Ιουλίου σε διόδια, καύσιμα και ταξί, ενώ αυξάνονται επίσης όλοι οι συντελεστές ΦΠΑ, για δεύτερη φορά το τελευταίο τρίμηνο.
 Υποχρεωμένοι να κόβουν αποδείξεις είναι από αύριο Πέμπτη τόσο οι αυτοκινητιστές ταξί, όσο και οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καύσιμων. Οι οδηγοί, όμως, θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το...
 χέρι στην τσέπη και για τα διόδια.

Πιο «τσουχτερά» τα διόδια ‎στο Ρίο-Αντίρριο 
Σε αύξηση της τιμής των διοδίων προχωρά από την Πέμπτη και ο γαλλοελληνικός όμιλος που εκμεταλλεύεται τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, με αιτιολογικό την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και τη σύμβαση παραχώρησης που της επιτρέπει να μετακυλήσει την αύξηση αυτή στους οδηγούς. Για ΙΧ αυτοκίνητα η τιμή γίνεται 12,20 ευρώ. Για μοτοσικλέτες παραμένει 1,80 ευρώ. Για φορτηγά από 18,80 μέχρι 39,50 ευρώ. Για λεωφορεία από 28,20 μέχρι 60,80 ευρώ.Αυξήσεις από 0,20 έως 5,50 ευρώ επιβάλλονται και στις κάρτες διελεύσεων. 
Τα φάρμακα
Εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, που θα έχει ισχύ από την 1η Ιουλίου 2010.Στο νέο δελτίο τιμών περιλαμβάνονται:
- Νέες λιανικές τιμές σε 11.898 φαρμακευτικά προϊόντα, οι οποίες υπολογίστηκαν με το νέο συντελεστή ΦΠΑ 11%.
- Νέες τιμές σε 22 φαρμακευτικά προϊόντα (ΗΠΑΡΙΝΕΣ), που υπολογίστηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα Α.Δ. Πρόκειται για διόρθωση τιμών που προβλέπεται από το άρθρο 2 της με αριθ. 3/2010 Αγορανομικής Διάταξης. Σημειώνεται ότι μετά τις διορθώσεις αυτές, οι τιμές σε αυτή την κατηγορία προϊόντων διαμορφώνονται έως και 22,55% χαμηλότερα από τις ισχύουσες τον Απρίλιο, δηλαδή πριν τεθεί σε ισχύ η μεταβατική Α.Δ. 3/2010 (επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας τιμών).
- Διορθώσεις τιμών σε 10 φαρμακευτικά προϊόντα (ορφανά φάρμακα κ.λπ.)
- Διαγραφές 252 φαρμακευτικών προϊόντων, σύμφωνα με τις αντίστοιχες αποφάσεις του Ε.Ο.Φ
- Μεταβολές σε 414 προϊόντα, που αφορούν αλλαγή ονομασίας ή και υπευθύνου κυκλοφορίας και κωδικών Ε.Ο.Φ.
ΠΗΓΗ  http://epirusgate.blogspot.com/