Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΟΤΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ (( ΜΕΛΙΣΣΕΣ))............

Η κριση των Μελισσων

Ζωτικής σημασίας η παγκόσμια κρίση της μέλισσας
 Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έλεγε κάποτε ότι «αν οι μέλισσες εκλείψουν, το ανθρώπινο είδος δεν θα αργήσει να τις ακολουθήσει». Ερευνητές και άνθρωποι του μελισσοκομικού κλάδου μιλούν  για τη σημασία της μέλισσας και εφιστούν την προσοχή της ελληνικής πολιτείας για την προστασία του μικρού στο δέμας αλλά σπουδαίου για το οικοσύστημα, εντόμου.
Πρόσφατα δημοσιεύματα του BBC και του Reuters έθεταν επιτακτικά το ερώτημα για το τι προκαλεί το θάνατο των μελισσών σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο και ποιες ενδεχομένως να είναι οι συνέπειες τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο οικοσυστήματος.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το κόστος που θα κληθούμε να πληρώσουμε για την κρίση της μελισσοκομίας και της αυξανόμενης θνησιμότητας των μελισσών δεν θα φανεί μόνο στην αύξηση της τιμής του μελιού του καφέ ή του χυμού από πορτοκάλι -και αυτό διότι οι μέλισσες επικονιάζουν την πλειονότητα των δέντρων του καφέ και τις πορτοκαλιές-, αλλά θα έχει αρνητικές συνέπειες στην ισορροπία της ευρύτερης διατροφικής αλυσίδας.
«Το μέλι και τα άλλα προϊόντα της κυψέλης είναι πολύ μικρής σημασίας όταν συγκρίνονται με τις ωφέλειες που έχει ο άνθρωπος από τη μέλισσα με την επικονίαση που επιτελεί στις διάφορες καλλιέργειες και στην άγρια βλάστηση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πασχάλης Χαριζάνηςγεωπόνος-αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου και επικεφαλής του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πληθώρα ερευνών αποπειράται να αναδείξει τη σχέση της μέλισσας και τη συμβολή της στην παραγωγή τροφίμων με μετρήσιμα δεδομένα, έργο εξαιρετικά δύσκολο που απαιτεί απαραιτήτως συνεχή επιστημονική σύγκλιση και συνεργασία. «Ένα πολύ μεγάλο μέρος των φυτών του πλανήτη μας παράγουν καρπούς και πολλαπλασιάζονται με την συνεισφορά της μέλισσας μέσω της επικονίασης. Βέβαια, δεν είναι εύκολο να μετρήσει κανείς πόσο ακριβώς είναι η εξάρτηση από τη συμβολή της μέλισσας στα τρόφιμα που έρχονται στο τραπέζι μας», εξηγεί στο kathimerini.gr η κ. Φανή Χατζίναβιολόγος και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Μελισσοκομίας του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ).
Ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει κατά προσέγγιση ότι τα τρία τέταρτα της παραγωγής τροφίμων εξαρτώνται από τις μέλισσες την ίδια στιγμή που 4 στα 5 λαχανικά που καλλιεργούνται σε ευρωπαϊκό έδαφος εξαρτώνται από την επικονίαση των μελισσών.
Όσο για την οικονομική αποτίμηση της παραγωγής του κυριότερου επικονιαστή καλλιεργούμενων φυτών: «μελέτη που διεξήχθη το 2005 από δύο ιδρύματα της Γαλλίας και Γερμανίας αναφέρει ότι η επικονίαση από τα έντομα συνεισφέρει κατά 153 δισ. ευρώ ετησίως και αντιστοιχεί στο 9,5% της παγκόσμιας γεωργικής παραγωγής», μας πληροφορεί ο κ. Χαριζάνης.
Σύνδρομο κατάρρευσης, το περιβάλλον προειδοποιεί
Η διαταραχή ή αλλιώς το σύνδρομο κατάρρευσης των μελισσιών (Colony Collapse Disorder) είναι η ονομασία που έδωσαν ερευνητές στις ΗΠΑ στο φαινόμενο μαζικών απωλειών μελισσιών. Οι απώλειες έφτασαν κατά περίπτωση μέχρι και στο 90% με το μέσο όρο απωλειών το 2007 να ανέρχεται στο 31,8%.
Info 
H Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη πυκνότητα μελισσοσμηνών ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και είναι τέταρτη στην παραγωγή μελιού. Δεν ασχολούνται όλοι επαγγελματικά άρα η παραγωγή ανά κυψέλη μειώνεται. Συνήθως μια κερδοφόρα παραγωγή πρέπει να υπερβαίνει τα 25-40 κιλά/κυψέλη. Όταν ο μέσος όρος στη χώρα είναι 15-20 κιλά σημαίνει ότι οι μικροί παραγωγοί, εκείνοι που δεν κάνουν νομαδική μελισσοκομία, έχουν μικρότερη παραγωγή, γεγονός που "ρίχνει" το μέσο όρο.
Πέρα από την απώλεια εισοδήματος αναφορικά με το μέλι και άλλα προϊόντα της κυψέλης, αισθητή ήταν και η οικονομική απώλεια από την ενοικίαση των μελισσιών σε καλλιέργειες για επικονίαση. Από τότε, η διεθνής επιστημονική κοινότητα ερευνά τα συμπτώματα αλλά και τις αιτίες που οδηγούν στις πέρα από το συνηθισμένο απώλειες των μελισσιών. Το CCD χωρίς ακόμα να είναι ένα πλήρως κατανοητό φαινόμενο -χρησιμοποιείται περισσότερο για να περιγράψει τις ταχύτατες απώλειες του ενήλικου πληθυσμού του μελισσιού-, έχει δώσει το ερέθισμα και στην Ευρώπη να ασχοληθεί με την παρακολούθησή και την ερμηνεία του.
«Στην Ευρώπη γενικότερα υπάρχει μια αρκετά μεγάλη μείωση του πληθυσμού των μελισσοσμηνών αλλά και των ίδιων των μελισσών οι οποίες δεν είναι ικανές να επιζήσουν. Τα ποσοστά αυτά κυμαίνονται από 30% έως και 40%», σχολιάζει η κ. Χατζίνα. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει o Eυρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) από τα κράτη-μέλη, δεν διευκρινίζεται εάν η αναφερόμενη θνησιμότητα μελισσιών είναι η ίδια με αυτή των ΗΠΑ.
Για παράδειγμα στην Ελλάδα αν και έχουμε απώλειες μελισσιών δεν έχουμε παρατηρήσει τα ίδια συμπτώματα με το Σύνδρομο Κατάρρευσης όπως περιγράφεται στις ΗΠΑ. «Η κατάρρευση μελισσιών στη χώρα μας οφείλεται σε αρκετές ίδιες αιτίες αλλά ο συνδυασμός των αιτιών είναι τέτοιος που δεν έχει τα ίδια συμπτώματα», διευκρινίζει ο κ. Χαριζάνης.
Πολυδιάστατη αντιμετώπιση, έκκληση στην πολιτεία
Δεν είναι εύκολο να αποφανθεί κανείς με μια απάντηση για το τι φταίει για τη μείωση του πληθυσμού των μελισσοσμηνών και των διαταραχών που παρατηρούνται στη συμπεριφορά τους. Οι απαντήσεις των επιστημόνων συγκλίνουν, αποδεικνύοντας ότι η γνώση για τις ασθένειες που εμφανίζουν οι μέλισσες υπάρχει. Αυτό που μάλλον είναι το ζητούμενο είναι η ερμηνεία της αλληλεπίδρασης των αιτιών που προκαλούν την κατάρρευση των μελισσιών.
«Οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν αλλάξει και το επιβαρυμένο περιβάλλον στο οποίο ζούμε επηρεάζει και την υγεία της μέλισσας. Την ίδια στιγμή, η αύξηση των εντομοκτόνων -σκευασμάτων εξαιρετικά ισχυρών- που πέφτουν στις περιοχές γύρω από τα μελίσσια αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες για τις απώλειες των μελισσών, τις οποίες και δηλητηριάζουν», επισημαίνει στο kathimerini.gr o Ανδρέας ΘρασυβούλουΚαθηγητής Μελισσοκομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
«Απώλειες παρατηρούνται επίσης από μια νέα ασθένεια που οφείλεται στο παράσιτο (πρωτόζωο) Nosema ceranae το οποίο εντοπίστηκε στη χώρα μας το 2006», συμπληρώνει.
Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Νικήτης, ποσότητες μελιού τα τελευταία χρόνια 
2005: 990 τόνοι
2006: 1035 τόνοι
2007: 530 τόνοι
2008: 280 τόνοι μέχρι αρχές Νοέμβρη - πιθανόν να είναι και η τελική ποσότητα
Αν και στην Ελλάδα δεν έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης της υγείας των μελισσοσμηνών (αξιολόγηση συρρίκνωσης πληθυσμού, κατάρρευσης μελισσιών και θνησιμότητας τους) όπως συστήνεται από την ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα 96/23/EC, η συνεργασία των διάφορων ερευνητικών εργαστηρίων με τους μελισσοκόμους φαίνεται να είναι αγαστή, ανεπαρκής όμως εξαιτίας της απουσίας οργανωμένου σχεδίου από την πολιτεία.
«Συνεργαστήκαμε με το ΕΘΙΑΓΕ και το εργαστήριο Ζωολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, φτιάξαμε ερωτηματολόγια για την καταγραφή των απωλειών των μελισσών ώστε να συνταχθεί σχετική μελέτη», λέει στο kathimerini.gr o κ. Βασίλης ΝτούραςΑντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, κάνοντας παράλληλη έκκληση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για ταχύτερη συμπαράσταση στο μελισσοκομικό κλάδο.
«Έχουμε ζητήσει την απαγόρευση των νεονικοτινοειδών εντομοκτόνων τα οποία ήδη έχουν απαγορευτεί στην Ευρώπη. Κανονικά, μπροστά σ' αυτήν την κρίση, θα έπρεπε να έχουμε τα αρμόδια υπουργεία συνεταίρους μας σ' αυτήν την προσπάθεια», καταλήγει ο κ. Ντούρας.
Περιμένοντας κονδύλια και αποφάσεις
Ενώ ο μελισσοκομικός κλάδος επλήγη ιδιαίτερα το 2007 (απώλειες 50%-60%) και αναμένει κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις -όπως την επίλυση του ζητήματος της τοποθέτησης των μελισσοσμηνών, τις αποζημιώσεις για το 2007 καθώς και την τελεσφόρηση της απόφασης του ΕΛΓΑ (Oργανισμού Eλληνικών Γεωργικών Aσφαλίσεων) για το επίδομα ασφάλισης ασθενειών των μελισσών- οι επιστήμονες, από τη μεριά τους, εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για τους μελισσοκόμους, ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν στα ελάχιστα κονδύλια που τους αναλογούν για έρευνα.
«Οι Έλληνες μελισσοκόμοι είναι πάρα πολύ καλοί σαν επαγγελματίες. Διαβάζουν και ενημερώνονται διότι αγαπούν αυτό που κάνουν και το βλέπουν σαν μεράκι», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Θρασυβούλου. «Οι μελισσοκόμοι της Ελλάδος είναι οι πιο διαβασμένοι αγρότες που έχουμε», συμφωνεί και ο κ. Χαριζάνης.
Ωστόσο, τα ερωτηματολόγια που καλούνται να διαμορφώσουν οι ερευνητές, η ένταξη ποιοτικών χαρακτηριστικών στην έρευνα με ad hoc συνεντεύξεις καθώς και ο εξοπλισμός των εργαστηρίων που εξετάζουν την τοξικότητα των σκευασμάτων που πλήττουν ή όχι τις μέλισσες, είναι ένας μηχανισμός που απαιτεί αν μη τι άλλο κονδύλια και δη δίκαιη και έγκαιρη διανομή τους.
«Όσον αφορά στα ερευνητικά προγράμματα και τις επιδοτήσεις για τη 'βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας σύμφωνα με τον κανονισμό 797/04 (Ε.Κ.), ένα πολύ μικρό μέρος αντιστοιχεί στην έρευνα και αυτό δεν ξεπερνά το 6-7%», επισημαίνει η κ. Χατζίνα. «Από το 1987 μέχρι σήμερα, τα χρήματα που προορίζονται για την μελισσοκομία δεν έχουν κατορθώσει να πάνε σε παραγωγικές δράσεις και υποδομές. Όταν τελειώσουν αυτές οι επιδοτήσεις από την Ε.Ε. θα διαπιστώσουμε ότι χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές ανάπτυξης», συμπληρώνει ο κ. Θρασυβούλου.
Η εικόνα της έρευνας στον μελισσοκομικό κλάδο δεν συγκρίνεται βέβαια με αυτή του εξωτερικού. Σε χώρες όπως η Βρετανία ή η Ολλανδία το ποσό που απορροφάται στην έρευνα και αρκετές φορές με τη συμμετοχή εθνικών κονδυλίων αγγίζει το 50%. Πρόσφατα μάλιστα στη Βρετανία, η Ομοσπονδία των Μελισσοκόμων ζητούσε οκταπλάσια αύξηση των ερευνητικών δαπανών από 200.000 λίρες σε 1,6 εκατομμύρια λίρες. Και αυτό σε μια χώρα που έχει τέσσερις φορές μικρότερη παραγωγή μελιού από την Ελλάδα και αριθμεί περίπου 5 φορές λιγότερες μελισσοκυψέλες

Τί και γιατί μας ταϊζουν;....




Τί και γιατί μας ταϊζουν;....

Πολλές φορές ακούμε πως κάποιος ανάμεσά μας έχει καρκίνο! Γιατί άραγε? Φταίει το τσιγάρο? Μα... δεν κάπνιζε! Φταίει το κινητό? Μα, βγαίνουν "επιστήμονες" και λένε πως δεν προκαλούν καρκίνους! Τότε στην Αμερική γιατί οι περισσότερες συσκευές βγαίνουν με εξωτερικές κεραίες? Καθημερινά διαβάζω για ψεκασμούς πόλεων, βγαίνουν κάποιοι και λένε διάφορα! Δοκιμάζουν κάτι σε λαούς εκ του ασφαλούς? Ισως! Κι όμως... θεωρώ πως με όσα διαβάζω κατά καιρούς δεν είναι τα μόνα παράξενα!
Κάποιοι μιλάνε για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων! Δεν έχω τις γνώσεις να αναλύσω το θέμα, ας δοκιμάσετε και εσείς να βρείτε πόσο παλιό θέμα είναι και πόσα "τρελά γράφονται" για αυτό το θέμα, τα περισσότερο μου φαίνονται λογικά και εξελίξιμα! Κάτι που αναφέρουν είναι για έλεγχο γεννήσεων, πως πρέπει να λιγοστέψει ο πληθυσμός της Γης! Εκεί στέκομαι σήμερα με αυτό το θέμα!
Πώς μπορεί να λιγοστέψει ο πληθυσμός της Γης?
Ουσιαστικά εύκολα, αν προσέξουμε τί γίνεται παγκόσμια! Πχ Ακούμε για πολέμους! Ως γνωστό, ο πόλεμος έχει θύματα, έχει όμως και μεγάλες μπίζνες για αυτούς που θα αναλάβουν να ξαναφτιάξουν τις χώρες που έχουν καταστραφεί! Θα έχουν μετά λόγο στη διοίκηση των πόρων, θα έχουν πουλήσει όπλα, θα έχουν πουλήσει φάρμακα, θα έχουν κάνει πολλά πειράματα σε ανθρώπους! Αρα, δεν υπάρχει λόγος ο Πόλεμος να μη γίνεται, είναι πολλά τα φράγκα και δεν μοιράζονται ούτε αγνοούνται από πολλούς!
Το τσιγάρο έχει μέσα μέχρι και Βενζόλιο! Γιατί αφήνουν να μας βάζουν μέσα φάρμακα και δηλητήρια να εμπνεύσουμε? Μάλλον γιατί αν προσέξουμε λίγοι είναι αυτοί που κινούν τα νήματα που έχουν ακουμπήσει το τσιγάρο! Τυχαίο άραγε? Το σίγουρο είναι πως ξέρουμε πως το τσιγάρο θα σκοτώσει το 1/3 των καπνιστών και εμείς ελπίζουμε πως θα είμαστε από τους "τυχερούς" που δεν θα πάθουμε τίποτα! Πολλή διαφήμιση είχε γίνει για να καπνίζει ο κόσμος, χαρακτηριστικό είναι και η προσπάθεια να πείσουν πως η "δυναμική" γυναίκα και ίση προς τον άντρα καπνίζει! Γιατί δεν κάνουν το τσιγάρο όπως παλιά που είχε μόνο καπνό και καθόλου χημικά? Ετσι θα "φύγει" πολλής κόσμος και κοσμάκης, με τη διαφήμιση που γίνεται τώρα ξέρουμε πως θα πεθάνουμε οι καπνιστές, δεν κάνουν τίποτα οι κυβερνήσεις για να στρώσουν τη ποιότητα, απλά μετά μας λένε, πως ό,τι παθαίνουμε το ξέραμε γιατί απλά καπνίζαμε! Το ότι επιτρέπουν οι κυβερνήσεις τα χημικά κάτι παράξενο μου αφήνει...
Αλλος τρόπος για να λιγοστέψει ο πληθυσμός, είναι η Πείνα! Ας πεινάς, σιγά να μη μπορείς να κάνεις παιδιά, άλλωστε όταν δεις το παιδί να να πεθαίνει από τη πείνα, πώς να σου πάει καρδιά να κάνεις άλλο? Πιστεύετε πως δεν μπορούσαμε εμείς οι άνθρωποι να σταματήσουμε τη πείνα στην Αφρική? Εύκολα πια, αλλά σκασίλα μας! Πιστεύετε πως αν στείλει η θείτσα από την Ελλάδα φασόλια σε διάφορες οργανώσεις καλής θέλησης θα λύσει το πρόβλημα? Αρα, θα ναυλώσουν ολόκληρο αεροπλάνο, θα χαλάσουν τόσα καύσιμα και αμοιβές σε πλήρωμα για να τους στείλουμε ζάχαρη και φασόλια? Είναι πιο οικονομική λύση? Μπα, απλά έτσι φαίνεται πως ενώ προσπαθούμε (!) δεν γίνεται τίποτα για αυτούς τους άμοιρους ανθρώπους, άρα πρέπει να πάρουμε και άλλα μέτρα, και άλλες "επιδοτήσεις" για να μη πεθαίνει ο κόσμος! Αποδεδειγμένα και πολλές φορές ειπωμένα, το 20% το πολύ από αυτά τα χρήματα που μαζεύονται για ανθρωπιστικούς σκοπούς πηγαίνουν στο προορισμό τους, τα υπόλοιπα πηγαίνουν σε γνωστές τσέπες ή σε γκαλά και δεξιώσεις!
Τί έγινε με το AIDS? Ακόμα να βρεθεί το αντίδοτο? Γιατί πολλοί λένε πως είναι εργαστηριακός ιος? Αν δεν χρησιμοποιείς προφυλακτικό δεν θα κολλήσεις από το AIDS, αλλά δεν θα κάνεις και περισσότερα παιδιά! Τυχαίο είναι πάλι πως βγήκε στην Αφρική αυτός ο ιος, εκεί που γεννοβολούσαν σαν τα κουνέλια? Εκεί που πέφτουν τεράστιες επιδοτήσεις για να φάει ο κόσμος ένα κομμάτι ψωμί? Τώρα, όλοι σκεφτόμαστε το AIDS, άρα κόβονται και πολλές ανεπιθύμητες γέννες!
Μας έμαθαν πια "τους Ευρωπαίους" να έχουμε όσα παιδιά μπορούμε να θρέψουμε, άρα λίγα, αφού πια δεν φτάνει ο μισθός μας για να ζήσουμε εμείς! Λες και πριν από 50 χρόνια, τα παιδιά πέθαιναν από τη πείνα, αλλά πια φαίνεται λογικό να κάνουμε δύο άτομα μόνο ένα παιδί! Πόση δόση αλήθειας υπάρχει όμως? Πρίν από 50 χρόνια γιατί η κάθε ελληνική οικογένεια είχε 5 παιδιά και τώρα όχι? Είναι απλά πληροφορίες και κατευθύνσεις για να μη κάνουμε άλλα παιδιά και όχι πραγματική μας βούληση...
Τα τρόφιμα πια είναι χωρισμένα σε δύο ποιότητες, σε αυτά που καταναλώνεις για να ζήσεις και άλλα για να πάθεις καρκίνο ή να αρρωστήσεις με το παραμικρό! Κάποτε ξέραμε πως και οι πατάτες είχαν ποιότητα (ΑΑΑ, ΑΑ κλπ), πως μπορούσες να φας απ' ευθείας από το μποστάνι, να φας από το δέντρο τη τροφή χωρίς προβλήματα! Τώρα τί έχουμε? Τις ακριβές τροφές για λίγους που πια λέγονται "βιολογικές" και άλλες για τους πολλούς, τους εργάτες που λέγονται (!) δεν ξέρω, πράγματι δεν ξέρω πως λέγονται αυτές οι τροφές που δεν έχουν φάρμακα και είναι θεωρητικά όπως είχε προβλέψει η Μητέρα Φύση! Εσείς ξέρετε πώς λέγονται?
Βλέποντας λοιπόν διάφορες "αλήθειες" σταμάτησα και επεξεργάστηκα τις πληροφορίες που βρήκα στο youtube με όνομα "Esoteric Agenda - Greek Subtitles"! Για δείτε το, λέει πολλά πράγματα που μάλλον έχουν βάση! Πχ. Η Επιτροπή Διατροφικού Κώδικα διοικείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας. Το 1994 ο Κώδικας, χωρίς καμία ανακοίνωση σε όλη την Αμερική ανακήρυξε τα θρεπτικά στοιχεία σε τοξίνες! Κατά το Κώδικα, κάθε αγελάδα στον πλανήτη που παράγει γάλα θα πρέπει να της χορηγηθεί η αυξητική ανασυνδυασμένη ορμόνη της Monsato. Επιπλέον κάθε ζώο στο πλανήτη που προορίζεται για τροφή πρέπει να του χορηγούνται υποκλινικά αντιβιοτικά και πρέπει να του χορηγούνται εξωγενείς αυξητικές ορμόνες! Αν κάνετε τις πράξεις, κατά τις προβλέψεις του Οργανισμού Φαρμάκων, Οργανισμού Τροφίμων, τις επιδημιολογικές προβλέψεις, υπολογίζουν πως μόνο από τις βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, μόνο από τις κατευθυντήριες γραμμές θα έχει ως αποτέλεσμα, το ελάχιστο 3 δισεκατομμύρια θανάτους! Το ένα δις από απλή λιμοκτονία, αυτοί που θα πεθάνουν δεν είναι ιδιαίτερα "οικονομικοί επιτυχημένοι" όπως το εννοούν οι οργανισμοί. Τα άλλα δύο δις θα πεθάνουν από τις αναπόφευκτες ασθένειες του υποσιτισμού! Ποιοί θα ζήσουν? Πιθανότατα αυτοί που θα είναι πλούσιοι αρκετά ισχυροί αρκετά που θα έχουν δικούς τους προμηθευτές καθαρής τροφής και θρεπτικών στοιχείων!
Τί είναι το Φθόριο που έχουμε στο νεράκι που πίνουμε?
Είναι γνωστό πως έχει τρομακτικές επιπτώσεις στο καρκίνο των οστών, προβλήματα αρθρώσεων, αδυναμία οστών, πτώση οιστρογόνων και τεστοστερόνης, ενώ οδοντική φθορίωση που είναι κιτρίνισμα και διάβρωση του σμάλτου! Δεν θα ήταν πιο λογικό λοιπόν να εμπλουτίζουν το δημόσιο νερό με βιταμίνες παρά από το να φθοριώνουν? Ενα από τα σημαντικά θέματα είναι πως οι Ρώσοι έκαναν 3 πειράματα σε ανθρώπους που ζούσαν στα Γκούλαγκ, και ένα από αυτά τα 3 ήταν η φθορίωση του νερού! Γιατί? Αν φθοριώσεις το νερό, ο κόσμος δεν θα είναι τόσο επιθετικός, όσο θα ήταν! Αλλη ερώτηση: Ποιό είναι το ενεργό συστατικό του Πρόζακ? Φαντάζεστε τί εννοώ... είναι μία ένωση φθορίου!
Ξέρουμε τί είναι πραγματικά η Ασπαράμη που συναντάμε παντού?
Είναι το τεχνιτό γλυκαντικό προϊόν που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε προϊόν με λίγη ζάχαρη ή χωρίς ζάχαρη στην αγορά! Αποτελείται από 3 πράγματα, μεθανόλη η οποία φυσικά προκαλεί τύφλωση, ασπαρτικό οξύ και φαινυλαλανίνη άρα δύο δηλητήρια, που το ασπαρτικό οξύ προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες, αυτό ήταν γνωστό πίσω στη δεκαετία του 70! Η μεθανόλη προκαλεί τύφλωση, η φαινυλαλανίνη κάθεται στον εγκέφαλο και σε μεγάλες δόσεις προκαλεί τραύμα. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων εξέδωσαν τις 92 παρενέργειες της ασπαρτάμης... και οι παρενέργειες είναι εξαιρετικά σοβαρές.
Λέτε πως οι καρκίνοι εντέλει είναι απλά τυχαίο περιστατικό? Ξανασκεφτείτε το και δώστε βάση σε αυτά που γράφω, και βγάλτε εσείς τα δικά σας συμπεράσματα! Οταν πήγα σε οικολογικό super market και είδα πώς είναι το οικολογικό κρέας έμεινα παξιμάδι, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που τόσο καιρό τρεφόμαστε...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ .....................

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ((ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΟ-ΠΑΤΕΡΕΣ)).................

Πτώση στη κατανάλωση καυσίμων ..


Κατά μισό ευρώ το λίτρο έχει αυξηθεί από την αρχή του χρόνου η τιμή της βενζίνης, σχεδόν αποκλειστικά λόγω των φόρων...

Από τις 4 Ιανουαρίου, πριν δηλαδή ξεκινήσει το φορολογικό μπαράζ, μέχρι και σήμερα η...τιμή της αμόλυβδης έχει αυξηθεί κατά 45 ολόκληρα λεπτά, αφού από τα 1,08 ευρώ τότε, πωλείται σήμερα προς 1,52- 1,53 ευρώ (συνυπολογίζοντας και τα 2,5-3 λεπτά της χθεσινής αύξησης λόγω ΦΠΑ).

Τα στοιχεία παρουσίασε χθες από το βήμα συνεδρίου του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γιάννης Κωστόπουλος, τονίζοντας πως στις 4 Ιανουαρίου οι φόροι για κάθε λίτρο βενζίνης ήταν 59 λεπτά για να φτάσουν στις 21 Ιουνίου στα 94 λεπτά. Έπειτα μάλιστα και από την χθεσινή αύξηση του ΦΠΑ, οι φόροι ανέρχονται σε...




96-97 λεπτά. Δηλαδή για κάθε λίτρο αμόλυβδης με τιμή 1,53 ευρώ, το… ένα ευρώ είναι φόροι ! Και δεν είναι τυχαίο ότι παρ' όλο που η τελική τιμή αντλίας έχει γίνει η 2η ακριβότερη της Ευρώπης, χωρίς τους φόρους παραμένει φθηνότερη έναντι αρκετών άλλων μεσογειακών κρατών της Ε. Ένωσης. Σημειωτέον ότι στο ίδιο διάστημα «τσίμπησαν», λίγο και οι διεθνείς τιμές από τα 39 στα 46 λεπτά, ενώ μειώθηκαν τα περιθώρια διυλιστηρίων, εταιρειών και πρατηριούχων, από τα 10 στα 9 λεπτά.

Βουτιά κατανάλωσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο επικεφαλής των ΕΛΠΕ και τα οποία συμπίπτουν με τις εκτιμήσεις και της υπόλοιπης αγοράς, η πτώση στη κατανάλωση καυσίμων μειώθηκε κατά 15% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, τον Απρίλιο η πτώση ήταν ακόμη μεγαλύτερη και έφτασε στο 20%, για να επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση τον Μάιο. Ταυτόχρονα ο κ. Κωστόπουλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι επί χρόνια δεν επιλύονται τα μόνιμα προβλήματα της αγοράς (λαθρεμπόριο, πειρατεία, νοθεία), που παρεμπιπτόντως, έχουν ενταθεί λόγω της αύξησης των φόρων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πολύ μεγάλο όγκο για τα ελληνικά δεδομένα αριθμό πρατηρίων, που για πολλούς σχετίζεται με τις υψηλές τιμές. Και έκανε λόγο για την ελληνική ιδιομορφία των πολλών μικρών πρατηρίων σε απομακρυσμένες περιοχές με χαμηλούς όγκους πωλήσεων και υψηλό κόστος λειτουργίας. Ενδεικτικά στη Πορτογαλία (χώρα με παρόμοια μεγέθη της Ελλάδας) αναλογούν 2.264 αυτοκίνητα για κάθε πρατήριο, στην Αυστρία 1.461, στην Ιρλανδία 1.063 και στην Ελλάδα μόνο …481.


Λουκέτα και συγχωνεύσεις

Επιδημία λουκέτων στα πρατήρια καυσίμων, βλέπει από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, που μιλώντας στο ίδιο συνέδριο εξέφρασε την εκτίμηση ότι από τα 8.500 πρατήρια που λειτουργούν σήμερα, θα έχουν μείνει 6.000 ως το τέλος του έτους. Δηλαδή κατά τον ίδιο θα μπαίνουν λουκέτα με ρυθμό 250 το μήνα, εκτίμηση που κατά κοινή ομολογία χαρακτηρίζεται υπερβολική από την αγορά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα φέσια στην αγορά έχουν μειωθεί. Από την έναρξη πάντως της κρίσης μέχρι σήμερα τα πρατήρια που απ' ότι λέγεται έχουν βάλει λουκέτο ανέρχονται σε 500-600 πρατήρια, ενώ αρκετά ακόμη υπολειτουργούν.


Read more: http://irakliowebradio2.blogspot.com/2010/07/blog-post_8293.html#ixzz0sY5UEsPp

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ


Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες είναι η Κοιλάδα του Θανάτου. Αυτή η τεράστια έρημος είναι επίσης ο τόπος για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια των αιώνων.
Σε μια περιοχή γνωστή ως η "Playa Racetrack" στην Κοιλάδα του Θανάτου κοντά στα δυτικά σύνορα της Αριζόνα, υπάρχει ένας εκπληκτικά μεγάλος αριθμός αινιγματικών λίθων, οι οποίοι σε μέγεθος κυμαίνονται από ένα απλό βότσαλο έως έναν ογκόλιθο μισό τόνο, που «ταξιδεύουν» τακτικά από μόνοι τους χωρίς κανείς ποτέ να είναι σε θέση να εξηγήσει το πώς!


Αυτές οι τεράστιες πέτρες που κινούνται με δική τους βούληση, διανύουν μίλια σε ζιγκ-zagged, σε καμπύλες και ευθείες γραμμές και συνεχίζουν να μπλέκουν τη επιστημονική κοινότητα επί δεκαετίες Έτσι η μεγάλη ερώτηση είναι, πώς ακριβώς αυτές οι μυστήριες πέτρες κινούνται!
Η πρώτη μελέτη των «Βράχων που ταξιδεύουν» ξεκίνησε όταν οι γεωλόγοι Allen Agnew και Jim McAllister χαρτογράφησαν την περιοχή και σημείωσαν τις διαδρομές που δημιούργησαν οι πέτρες, το 1948. Μετά από αυτό, οι «Πέτρες που ταξιδεύουν» ξεχάστηκαν ή αγνοήθηκαν από τους επιστήμονες επί δύο δεκαετίες.


Στη συνέχεια, το 1968, δύο επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια διεξήγαγαν μια φιλόδοξη επταετή μελέτη παρακολούθησης των λίθων χαρτογραφώντας τις κινήσεις τους, και σημειώνοντας τη θέση τους σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν και τα στοιχεία τους αλλά και οι μέθοδοι παρατήρησής τους ήταν καλά τεκμηριωμένες, τα συμπεράσματά τους βρέθηκαν να είναι ελαττωματικά.
Στην έκθεσή τους, οι δύο γεωλόγοι έγραψαν ότι "ο άνεμος ήταν σε θέση να τους σηκώσει και να αρχίσει να τους μετακινεί. Σπρώχνοντας τους στην πολύ ολισθηρή λάσπη, γλιστρούσαν κατά μήκος της  σταθερής επιφάνειας". Σύμφωνα με τους Sharp και Carey, το νερό της επιφάνειας πάγωνε κατά τη διάρκεια της νύχτας δημιουργώντας μια ολισθηρή επιφάνεια πάνω στην οποία οι βράχοι προωθούνταν.(!!!)


Ομολογουμένως κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών το νερό μπορεί να πλημυρήσει μάλλον γρήγορα αλλά ο όγκος και η δύναμη του ρεύματος του νερού απλά δεν θα μπορούσαν να είναι αρκετά για να παρέχουν επαρκή προώθηση.


Όπως ανέφερα νωρίτερα, οι Carey και Sharp ισχυρίζονται ότι πολλές φορές οι βράχοι έκαναν ζιγκ-ζαγκ στην επιφάνεια της ερήμου σε αυτά τα ασταθή σχήματα πορείας, λόγω της μετατόπισης ανέμων. Όμως ακόμα και με την πρώτη ματιά, αυτή η θεωρία είναι στην καλύτερη περίπτωση σαθρή.


Παρόλα αυτά όμως, κατά περίεργο τρόπο  αυτά ήταν ευρέως αποδεκτά μέχρι το 1991, όταν ακόμη ένας γεωλόγος μελέτησε τις αινιγματικές πέτρες και έφερε τους φοιτητές μαζί του, για να ελέγξει την εγκυρότητα των προηγούμενων ευρημάτων.
Αυτή τη φορά, ο John Reid από το Hampshire College του Amherst, στη Μασαχουσέτη και μια ομάδα σπουδαστών χρησιμοποίησαν παρόμοιες πέτρες σε μια εποχή όπου οι καιρικές συνθήκες συνέπιπταν  με εκείνες που αναφέρονται στην μελέτη του 1968. Ο Reid και οι μαθητές του γλιστρούσαν στη λάσπη αρκετά εύκολα, όταν προσπάθησαν ως ομάδα να πιέσουν, να σπρώξουν  ή  και να τραβήξουν τα βράχια με σχοινιά. Όμως τίποτα δεν μπορούσε  να κινήσει τους βράχους και παρά τις γενναίες προσπάθειές τους, τα βράχια παρέμειναν πεισματικά ακίνητα.
«Το φαινόμενο  Tristan» είναι μια ακόμη θεωρία που έχει πρόσφατα προταθεί. Η έρευνα που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης με αντικείμενο τις πραγματικές φυσικές ιδιότητες των πετρωμάτων αυτών καθ’ εαυτών. Η Θεωρία τους υποστηρίζει ότι ο αέρας μέσα στο πορώδες εσωτερικό των βράχων συμπιέζεται κατά τη διάρκεια των νυκτών με υπο το μηδέν θερμοκρασίες. Την επόμενη μέρα, η έντονη ζέστη της ερήμου και ο ήλιος προκαλούν τον αέρα στο εσωτερικό να διασταλεί για μία ακόμη φορά και συνεπώς να κινήσει τους βράχους κατά μήκος των διαδρομών τους. Ωστόσο, η συγγραφέας αυτού του άρθρου αμφιβάλλει για την εγκυρότητα αυτής της θεωρίας.


Πιστεύω πως τίποτα λιγότερο από μία έκρηξη δεν θα μπορούσε να προκαλέσει αρκετά απότομες μεταβολές στην πίεση του αέρα γύρω από τους βράχους ώστε να τους αναγκάσει να προχωρήσουν. Εάν συνέβαινε αυτό, θα ήθελα να πιστεύω ότι τα βράχια θα γίνονταν ασταθή λόγω των ως άνω επαναλαμβανόμενων αλλαγών στην εσωτερική πίεση και τελικά θα θρυμματίζονταν.
Ακόμη και σήμερα, η επιστημονική κοινότητα διερευνά και προσπαθεί να ανακαλύψει πως ακριβώς αυτά τα βράχια κινούνται. Προς το παρόν, παρακολουθούνται τα ίχνη τους με συσκευές GPS και εντοπισμού μέσω δορυφόρου. Θα ήταν επίσης ενδιαφέρον να ανακαλύψουμε αν η φωτογράφιση κατά τακτά χρονικά διαστήματα ή παρακολούθηση μέσα από βιντεοκάμερες θα μπορούσαν να ρίξουν φως στις μετακινήσεις τους.


Ίσως να πρόκειται για απλή σύμπτωση, αλλά εγώ εξακολουθώ να βρίσκω ενδιαφέρον τοο γεγονός ότι οι εν λόγω «Πέτρες Που Ταξιδεύουν» τυχαίνει να βρίσκονται σε σχετικά μικρή απόσταση από την φημισμένη περιοχή Roswell ή Area 51. Έχοντας ενδιαφέρον για τις αρχαίες γραμμές ley και τις ευθυγραμμίσεις τους με γραμμές μεγάλης ισχύος στο μαγνητικό  πεδίο της Γης δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι  μπορεί να υπάρχει κάποια σχέση.


Για τώρα, υποθέτω, πως ο πλανήτης μας και αυτές οι συναρπαστικές «πέτρες που ταξιδεύουν» θα πρέπει απλά να συνεχίσουν να μας μαγεύουν και να μας προκαλούν σύγχυση.

MAITREYA...( Ο !!!ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ?)...


ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΚΔ «§23. Τότε εάν τις είπη προς υμάς· Ιδού εδώ είναι ο Χριστός ή εδώ, μη πιστεύσητε·§24. διότι θέλουσιν εγερθεί ψευδοχριστοί και ψευδοπροφήται και θέλουσι δείξει σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε να πλανήσωσιν, ει δυνατόν και τους εκλεκτούς».



Για πάνω από χίλια χρόνια οι προβλέψεις για τον Αντίχριστο πάνε και έρχονται. Και τώρα φαίνεται ότι οι Illuminati με ραγδαίο ρυθμό κλιμακώνουν τα γεγονότα που προαναγγέλουν την επικείμενη άφιξή του, με το πρόσχημα του "Μαϊτρέγια."
Και η Έλενα Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ (Helena Petrovna Blavatsky) και η Αλίκη Μπαίηλυ (Alice A. Bailey), οι ηγέτριες της Θεοσοφικής Εταιρείας, προέβλεψαν την άφιξη του Μαϊτρέγια στον αιώνα μας. Ο Μαϊτρέγια θα ήταν το όνομα του μεγάλου ‘Παγκόσμιου Δασκάλου’ που θα ενσαρκωνόταν στον πλανήτη μας.

Η Bailey ίδρυσε την εταιρία - με μεγάλη επιρροή - ‘Lucis Trust’ το 1922, (αρχικά ονομαζόταν ‘Lucifer Trust’ πριν το ρίξει στο καμουφλάζ και η οποία σήμερα περιλαμβάνει τέτοιες προσωπικότητες όπως ο David Rockefeller, ο Χένρι Κίσινγκερ, ο Paul Volcker και ο George Schultz). Μέσω της επαφής της με τον κρυφό της αφέντη, Djwahl Khul, η Μπέιλι ισχυρίστηκε ότι ο Μαϊτρέγια θα εμφανιστεί και πάλι με σάρκα στον 20ο αιώνα.

Πιο κοντά στην δική εποχή μας, ένας άνδρας με το όνομα Benjamin Creme (γεννημένος το 1922) μαθητής των διδαχών τόσο της Μπλαβάτσκυ όσο και της Μπέιλις, ανακοίνωσε το 1959 ότι ο νέος Παγκόσμιος Δάσκαλος θα οδηγούσε τον κόσμο σε μια νέα ‘χρυσή εποχή’ της γνώσης και της ειρήνης.

Ο Creme ίδρυσε ένα ακόμη οργανισμό, το «Share International Foundation», (και η Ελληνική έκδοση) για να προετοιμάσει το έδαφος. Ο Creme τώρα δηλώνει ότι ο Μαϊτρέγια τώρα ζει στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τον Creme, εισήλθε σε αυτόν τον κόσμο μέσω ενός «σώματος που δημιουργήθηκε μόνο του» το 1977, κάτι που, όπως φαίνεται, τον τοποθετεί ‘ένα σκαλοπάτι’ πάνω από τον Ιησού Χριστό, ο οποίος ‘αναγκάστηκε’ να στηριχθεί σε ένα τουλάχιστον γήινο γονέα για την εμφάνισή του με σάρκα.

Περαιτέρω, όπως ισχυρίζεται ο Creme, η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Μαϊτρέγια θα αναγγελθεί με γεωλογικές, κοινωνικές και οικονομικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου ενός παγκόσμιου κραχ των χρηματιστηρίων. Ο Maitreyea στη συνέχεια θα εμφανιστεί δημοσίως με θέμα "Ημέρα της Διακήρυξης" ("Day of Declaration"), όπου θα είναι σε θέση να επικοινωνεί ψυχικά (με τηλεπάθεια) με κάθε άνθρωπο στον πλανήτη, την ίδια στιγμή, ανακοινώνοντας ότι έχει έρθει να ελευθερώσει την ανθρωπότητα από την τυραννία του καπιταλισμού, της απληστίας και της διαφθοράς.

Ο Μαϊτρέγια, σύμφωνα με τον Benjamin Creme, ο οποίος προέρχεται από μία διάσημη μασονική Εβραϊκή (κομμουνιστική) οικογένεια, δεν έχει εκτίμηση για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον καπιταλισμό γενικά. Θεωρεί αυτό το οικονομικό σύστημα ως την ενσάρκωση της απληστίας και της κλοπής, σε αντίθεση με την ανιδιοτελή συνεργασία, την ειρήνη και την αρμονία που μια αγαπητή σοσιαλιστικού τύπου κοινωνία θα μπορούσε να επιβάλει στους πολίτες του κόσμου.

Φυσικά, η εμφάνιση του Μαϊτρέγια θα σημάνει την ανάγκη για μία Παγκόσμια Κυβέρνηση ενός ενωμένου κόσμου. Ταυτόχρονα, ο παγκόσμιος πλούτος θα εξάγεται από αυτές τις επιλεγμένες οικογένειες που κατέχουν και διευθύνουν την Federal Reserve και άλλες κεντρικές τράπεζες, δημιουργώντας ένα στρώμα ‘ισότητας’ στην φτώχεια, την πείνα και την απόγνωση σε όλο τον πλανήτη μας.

Στην πραγματικότητα, η Μαϊτρέγια είναι ο αγγελιοφόρος των Illuminati. Αυτός ο νέος παγκόσμιος Δάσκαλος, ο οποίος θεωρεί τον Ιησού Χριστό ως αγγελιοφόρο του (!), δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον Αντίχριστο.

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΑΕΛΙΑΝΟΥΣ

Υπάρχει ακόμα ένας άλλος πρεσβευτής, του ‘είδους’ του Μαϊτρέγια. Τον Δεκέμβριο του 1973, ο "Rael", ένας Γάλλος δημοσιογράφος, (το πραγματικό του όνομα ήταν Claude Vorilhon) ισχυρίστηκε ότι συνάντησε ένα ον από το διάστημα, το οποίο του δήλωσε ότι στόχος του ήταν να δημιουργηθεί μια πρεσβεία στη Γη για την ‘αρμονική συνεργασία όλων των ανθρώπων που ήταν έτοιμοι να ερευνήσουν την κοσμική συνείδηση’. Ανυπόμονα αποδεχόμενος τόσο το μήνυμα όσο και την ανάθεση από τους εξωγήινους της ηγεσίας, ο Vorilhon ίδρυσε τον ‘ραελισμό’ (Raelism) – μία θρησκεία που βασίζεται στα UFO και ένα είδος εξωγήινων οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δημιούργησαν τους ανθρώπους σύμφωνα με την δική τους μορφή.

Αυτός ο ‘διαστημικός πρεσβευτής’, σύμφωνα με τον ‘Rael’, θα μπορούσε να περπατάει σε οποιονδήποτε δρόμο της Ιαπωνίας ανακατεμένος με το πλήθος. Η ανθρωπότητα σχεδιάστηκε από αυτούς ‘κατ’ εικόνα τους’. Ο πλανήτης μας είχε εξελιχθεί τελικά, αρκετά χάρη σε αυτούς τους "αγγελιοφόρους", όπως ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος είχε προετοιμάσει την ανθρωπότητα να αποδεχθεί την ‘επόμενη φάση της ανθρώπινης εξέλιξης’, η φάση εκείνη που χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση του Μαϊτρέγια.

Ως μέρος της πειθαρχίας τους, οι Raelians μιλούν κατά της χρήσης ναρκωτικών, του καπνού, ενώ βάζουν όρια στον καφέ και το αλκοόλ. Είναι, ωστόσο, πολύ ‘ανοικτοί’στα θέματα της ερωτικής απόλαυσης και έχουν ‘φιλελεύθερες απόψεις’ σχετικά με την έκφραση της σεξουαλικότητας. Αρνούνται την ύπαρξη της ανθρώπινης ψυχής και ενός υπερφυσικού Θεού. Αντ 'αυτού, προσπαθούν να επιδιώξουν τη μετάδοση και την εμφύτευση του νου σε ένα νέο, χωρίς ασθένειες σώμα.

Το 1991, οι Raelians θέλησαν να εγκαταστήσουν μία διαστημική βάση στο Ισραήλ για την υποδοχή των πρεσβευτών από τον μακρινό πλανήτη. Το αίτημα τους αυτό δεν έγινε δεκτό, ίσως επειδή το Ραελιανικό σύμβολο είναι το εξάκτινο αστέρι του Δαυίδ με μια σβάστικα στη μέση!. Άλλοι ισχυρίζονται ότι η λατρεία του Ραελιανών είναι τόσο φασιστική και ρατσιστική, όπως άλλωστε έχουν δηλώσει οι ίδιοι, ότι μόνο όσοι είναι τουλάχιστον 10% πάνω από τον μέσο όρου νοημοσύνης έχουν δικαίωμα ψήφου, ως μέρος του εκλογικού σώματος.

Εκτός από το να δηλώνουν ότι η ανθρωπότητα σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από εξωγήινους, οι Raelians πιστεύουν στην κλωνοποίηση του ανθρώπου,«Γενοκρατία» ("Geniocracy") (η διακυβέρνηση των λαών από μια ελίτ ιδιοφυΐων) και φυσικά, την έλευση του Μαϊτρέγια, του μεγάλου Παγκόσμιου Ηγέτη και Παγκόσμιου Διδασκάλου. Ο Rael έχει δηλώσει επίσης, ότι ο ίδιος είναι «Ο Μαϊτρέγια της Δύσης».

Καθώς πλησιάζουμε το έτος 2012, για το οποίο το Χόλιγουντ και άλλοι μας έχουν προειδοποιήσει για τις προφητείες των Μάγια, ότι πρόκειται για το δυναμικό «τέλος του κόσμου», φαίνεται να μην υπάρχει έλλειψη υποψηφίων για την θέση του νέου Αντίχριστου. Είτε κάποιος επιλέξει τον Benjamin Creme ή τον Claude Vorilhon ως άμεσες ενσαρκώσεις του Μαϊτρέγια, είτε κάποιος προτιμά την πιο ‘παραδοσιακή’ μορφή του διαβόλου με τη μορφή του αυτο-ενσαρκωμένου Μαϊτρέγια ο οποίος φέρεται ότι εμφανίστηκε στην Κένυα το 1988, προτού αποφασίσει ότι το Λονδίνο ήταν ένα μέρος που ταίριαζε σε ένα δαίμονα του αναστήματός του, δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι ο Creme και ο «Rael» βρίσκονται στην ίδια ‘αίθουσα αναμονής’ της άφιξης του «νέου κοσμικού δασκάλου», τον οποίο για πρώτη φορά ανέφερε η Μπλαβάτσκυ και η Bailey πάνω από έναν αιώνα πριν.

Επιπλέον, αυτός ο νέος «Maitreyea» έχει υποτίθεται εμφανιστεί σε χιλιάδες σημαίνοντες ηγέτες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Mikhail Gorbachev. Κατά τη διάρκεια αυτών των εμφανίσεων, υποτίθεται ότι ενεργεί «θαύματα» για να πείσει τους ‘σκεπτικιστές’ ότι είναι, πράγματι, ο νέος Παγκόσμιος Δάσκαλος.

Ωστόσο, ακόμα και μια βιαστική ανάγνωση ορισμένων βιβλικών χωρίων θα μας πείσει ότι ο Μαϊτρέγια αν πράγματι υπάρξει, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο Αντίχριστος του οποίου, σύμφωνα με τη Βίβλο, «τα σημεία και τα τέρατα» θα είναι μια άλλη ψευδαίσθηση με την οποία θα παραπλανήσει τους ευκολόπιστους στον δρόμο του Σατανά και τη δημιουργία μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων και μίας Παγκόσμιας Κυβέρνησης, η οποία - σύμφωνα και με τους δύο τον Creme και τον «Rael» - είναι ακριβώς αυτό που η ανθρωπότητα χρειάζεται αυτόν τον καιρό των περιβαλλοντικών κινδύνων και των οικονομικών δοκιμασιών.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο – το κοσμικό «timing» του Μαϊτρέγια είναι σωστό σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εάν κοιτάξει κανείς την τρέχουσα κατάρρευση όλων των μεγάλων οικονομιών στον κόσμο, την καταστροφική διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, την αυξανόμενη ηφαιστειακή και τεκτονική δραστηριότητα, και τις προβλεπόμενες ηλιακές εκλάμψεις που φέρεται να έρχονται στα τέλη του 2012 και στις αρχές του 2013, που μπορεί να διαταράξουν όλες τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες στη Γη (bye bye στο Διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα).

Βάλτε μαζί όλα αυτά τα φυσικά φαινόμενα με τις βιβλικές προβλέψεις, τις προφητείες των Μάγια, τις καταστροφικές ταινίες του Hollywood, το Project Blue Beam, και τους ‘προφήτες’ που προαναγγέλλουν την άφιξη ενός νέου «πνευματικού» Δάσκαλου στη Γη, και μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι οι Illuminati είναι κοντά να πείσουν τους αφελείς ότι ο Μαϊτρέγια θα εμφανιστεί για ν αναλάβει τον πλανήτη μας, υπό τις «ευλογίες» της Παγκόσμιας Θρησκείας του και προς όφελος της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

ΠΗΓΗ: RaidersNewsNetwork.com by L C  Vincent (June 13, 2010)

Εκτός όμως από τις παραπάνω περιπτώσεις (Χριστών) κάποιοι ισχυρίζονται πως υπάρχει και άλλος ένας υποψήφιος… προσωπικά αποκλείω αυτό το άτομο από τον κατάλογο των υποψήφιων «Μεσσίων».
David Mayer de Rothschild: Είναι ο αντίχριστος;

Ο Αντίχριστος γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 25 Αυγούστου του 1978 και το ονομά του είναι David Mayer de Rothschild !!!
(πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί,για το αν είναι η αληθινή ημερομηνία γέννησης του! Διότι ο Αντίχριστος γνωρίζει ότι πολλοί ερευνητές προσπαθούν να τον ξεσκεπάσουν! και γι αυτό,αυτός επίτηδες, μπορεί να αλλιώνει κάποια από τα αληθινά του στοιχεία για να μας παραπληροφορήσει)!!!
Παρόλα αυτά, αν προσθέσουμε τα νούμερα αυτής της ημερομηνίας, μας δίνει την ημερομηνία 2011!!! (25+8+1978=2011). Καλό είναι επίσης να γνωρίζουμε ότι κατά το παλαιό ημερολόγιο η παραπάνω ημερομηνία μεταφράζεται σε
12 Αυγουστου του 1978!!!

Είναι το νεότερο από τα τρία παιδιά της Βικτώριας Schott (γεν. 1949) και του Sir Evelyn de Rothschild (β. 1931) της γνωστής τραπεζικής οικογένειας των Rothschild της Αγγλίας. Το μεσαίο όνομα "Mayer" έχει ληφθεί από το όνομα του ιδρυτή της Rothschild αυτοκρατορίας, Mayer Amschel Rothschild.
Σπούδασε στο Oxford Brookes University Πολιτικές Επιστήμες και Συστήματα Πληροφορικής, και αργότερα ακολούθησε με ένα προηγμένο Δίπλωμα Φυσικής Ιατρικής από το Σώμα της Naturopathic Ιατρικής του Λονδίνου. (Πηγή : Από την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια με θέμα : David Mayer de Rothschild)
Ο David Mayer de Rothschild είναι ένας βρετανός Adventurer και Περιβαλλοντολόγος, και επικεφαλής της οικολογικής οργάνωσης Adventure ecology ( οικολογική περιπέτεια, που δημιουργήθηκε το 2005), με αποστολή την αύξηση της ευαισθητοποίησης για την αλλαγή του κλίματος.