Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

"Ταξίδι στο κέντρο της Γης..!" (("Μία πυρηνική βόμβα και περίπου 100.000 τόνοι λιωμένου σιδήρου αρκούν για να εξασφαλίσουν ένα ταξίδι στο κέντρο της Γης, σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο όχημα με μέγεθος γκρέιπφρουτ.))

Δεν θα ησυχάσουν αν δεν ανατινάξουν τον πλανήτη!!!

"Ταξίδι στο κέντρο της Γης..!"
"Μία πυρηνική βόμβα και περίπου 100.000 τόνοι λιωμένου σιδήρου αρκούν για να εξασφαλίσουν ένα ταξίδι στο κέντρο της Γης, σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο όχημα με μέγεθος γκρέιπφρουτ. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο David Stevenson από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, ο οποίος είχε αυτή την πρωτότυπη ιδέα. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα...
δουλέψει.
Ωστόσο το κίνητρο μου είναι να κάνω και άλλους να σκεφθούν ιδέες σαν και αυτές. Πιστεύω ότι δεν έχουμε σκεφθεί αρκετά σχετικά με το πώς μπορούμε να εισχωρήσουμε στο εσωτερικό της Γης .Το σχέδιο του καθηγητή Stevenson περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ρωγμής στο φλοιό της Γης με τη βοήθεια πυρηνικής κεφαλής ή με κάποιον άλλο τρόπο που μπορεί να απελευθερώσει παρόμοια ποσότητα ενέργειας. Στη συνέχεια η ρωγμή θα γεμίσει με τον υγρό σίδηρο μέσα από τον οποίο θα κινείται το μικρό όχημα. Ο σίδηρος, όντας βαρύτερος από τα περιβάλλοντα πετρώματα, θα διευκολύνει την προς τα κάτω Γης μέσα σε λίγες ημέρες. Καθώς το όχημα θα προσεγγίζει τον πυρήνα, θα στέλνει, χρησιμοποιώντας σεισμικά κύματα, πληροφορίες στην επιφάνεια για το πώς είναι φτιαγμένο το εσωτερικό της Γης. Αυτές οι εκπομπές θα είναι είναι ιδιαίτερα ασθενείς και θα ανιχνευθούν από υπερευαίσθητες συσκευές ανίχνευσης βαρυτικών κυμάτων που υπάρχουν στις Η.Π.Α.
Σε περίπτωση που μια τέτοια συνταρακτική αποστολή πραγματοποιηθεί με επιτυχία, θα δώσει απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο πλανήτης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή Stevenson: «Ίσως μάθουμε πράγματα για τη σύνθεση του πυρήνα και τη θερμοκρασία του, τον τρόπο με τον οποίο σχηματίστηκε ο πλανήτης, τον τρόπο που διαχωρίστηκε ο υγρός πυρήνας από τον στερεό μανδύα, καθώς και το πώς σχηματίστηκε το μαγνητικό πεδίο της Γης».
ΠΗΓΗ ((  http://antidimos.blogspot.com/2010/07/blog-post_3262.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+aboleftos+(Αβόλευτος)  ))

Με νόμο, υποχρωτικές οι βιομετρικές ταυτότητες στις Η.Π.Α.

Με νόμο, υποχρωτικές οι βιομετρικές ταυτότητες στις Η.Π.Α.

Όλοι οι Αμερικανοί υποχρεούνται να φέρουν βιομετρικές ταυτότητες προκειμένου να εργασθούν στις ΗΠΑ βάσει του νέου νόμου

Της Laura Meckler

Οι μεγαλύτερες αντιρρήσεις για τις βιομετρικές κάρτες προέρχονται από υποστηρικτές προστασίας των προσωπικών δεδομένων, οι οποίοι φοβούνται ότι... θα γίνουν de facto τα εθνικά δελτία ταυτότητας που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να παρακολουθεί τους πολίτες.
Το βιομετρικό Δελτίο ταυτότητας για τους εργαζόμενους...
.. είναι στο επικέντρο του Μετανάστευτικού Σχεδίου.
Οι νομοθέτες εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα νέο ολοκληρωμένο μεταναστευτικό νομοσχέδιο που θα αποτρέπει τους εργοδότες από την πρόσληψη παράνομων μεταναστών: ένα εθνικό βιομετρικό δελτίο ταυτότητας, που όλοι οι αμερικανοί εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αποκτήσουν.
Στο πλαίσιο του δυνητικά αμφιλεγόμενου σχέδίου που εξακολουθεί να διαμορφώνεται στη Γερουσία, όλοι οι νόμιμοι εργαζόμενοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών και των μεταναστών, θα πρέπει να προμηθευτούν δελτίο ταυτότητας με ενσωματωμένα στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα, για να συνδεθεί κάθε κάρτα με έναν εργαζόμενο.
Το σχέδιο καρτών ταυτότητας είναι ένα από τα πολλά βήματα υπέρ μιας αναθεώρησης του μεταναστευτικού νόμου, για να αντιμετωπιστούν θέματα που κατέστησαν παρόμοια νομοσχέδια στο παρελθόν ανεπαρκή.

Η προσπάθεια να περάσει το νομοσχέδιο καθοδηγείται από τους γερουσιαστές Chuck Schumer (Δημοκρατικός, Νέας Υόρκης) και Λίντσεϊ Γκράχαμ (Δημοκρατικός, Νότιας Καρολίνας), οι οποίοι προτίθενται να συναντηθούν με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αυτή την εβδομάδα, για να τον ενημερώσουν για το έργο τους . Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος δεν είχε καμία θέση σχετικά με τη βιομετρική κάρτα.
«Είναι η ουσία της επίλυσης του διλήμματος της μετανάστευσης από πολιτική άποψη», δήλωσε ο κ. Schumer σε συνέντευξή του. Η κάρτα, είπε, θα απαντήσει ευθέως στις ανησυχίες ότι μετά την υπογραφή της νομοθεσίας, άλλο ένα κύμα παράνομων μεταναστών θα αφιχθεί. "Εάν πείτε ότι δεν μπορούν να βρουν μια θέση εργασίας όταν έρχονται εδώ, θα το σταματήσετε".

«Πρόκειται ουσιαστικά για μια μαζική εισβολή στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων», δήλωσε ο Chris Calabrese, δικηγόρος της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών. "Δεν πρόκειται μόνο για λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάθε Αμερικανού, και αντιμετώπιση απλών Αμερικανών σαν εγκληματιών, προκειμένου να εργαστούν. Μιλάμε επίσης για μια κάρτα που θα εξαπλωθεί γρήγορα από τη δουλειά στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι και θα εξαπλωθεί σχεδόν σε κάθε πτυχή της αμερικανικής ζωής που απαιτεί αναγνώριση ταυτότητας. "
Ο κ. Graham λέει ότι σέβεται αυτές τις ανησυχίες, αλλά διαφωνεί. "Έχουμε όλοι μας τις κάρτες κοινωνικής ασφάλισης», είπε. "Μπορούν απλά να πλαστογραφηθούν εύκολα . Να τις κάνουμε απαραβίαστες. Αυτό είναι όλο που λέω. "
Οι εργοδότες στις ΗΠΑ έχουν πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ένα online σύστημα που ονομάζεται E-επιβεβαίωση ( E-Verify) για να ελέγξουν αν οι δυνητικοί εργαζόμενοι, βρίσκονται στις ΗΠΑ νόμιμα. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι πίεσαν για να καταστεί το σύστημα υποχρεωτικό. Αλλά και άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του κ. Schumer, διαμαρτύρονται ότι το υπάρχον σύστημα είναι αναποτελεσματικό.

Το περασμένο έτος, εκπρόσωποι του Λευκού οίκου δήλωσαν ότι αναμένεται η προώθηση του νέου μεταναστευτικού νομοσχεδίου το 2010. Αλλά με το σύστημα υγείας και την ανεργία να κυριαρχεί στην προσοχή του, ο πρόεδρος έχει δώσει λίγο ενδείξεις ότι το θέμα αποτελεί προτεραιότητα.
Αντιθέτως, ο κ. Ομπάμα έχει πει ότι θα ήθελε να δει διακομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο πρώτα. Μέχρι στιγμής, ο κ. Graham είναι ο μόνος Ρεπουμπλικάνος που το υποστήριξε δημόσια, και θέλει τουλάχιστον άλλον ένα να συνυποστηρίξει την προσπάθεια.
Η αναμόρφωση του μεταναστευτικού έχει αποδειχθεί μακράν ένας πολύπλοκος πολιτικός στόχος. Η Λατινική κοινότητα ασκεί πιέσεις για ανάληψη δράσης και θα εξοργισθεί με μια νέα αναβολή. Αλλά πολλοί Αμερικανοί αντιτίθενται σε οποιαδήποτε πράξη που μοιάζει με αμνηστία για τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ παράνομα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που οραματίζονται οι κ.κ. Graham και Schumer, ένα εκτιμώμενο 10,8 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν παράνομα στις ΗΠΑ θα μπουν σε μια πορεία προς την υπηκοότητα, αν και θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν, να πληρώσουν φόρους, να καταβάλουν πρόστιμο και να περιμένουν στην ουρά. Ένα πρόγραμμα εργαζόμενων μεταναστών θα επιτρέψει ένα συγκεκριμένο αριθμό νέων αλλοδαπών να έρθουν στις ΗΠΑ να εργαστούν νόμιμα.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες απαιτούν οι πολίτες και οι αλλοδαποί να φέρουν κάρτες ταυτότητας. Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ένα ανάχωμα, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έκρινε τα εθνικά δελτία ως ένα τρόπο για να σταματήσει η πλαστογραφία ταυτοτήτων, να αντιμετωπισθεί η τρομοκρατία και να περιοριστεί η παράνομη είσοδος αλλοδαπών εργαζομένων. Εν μέσω ανησυχιών για το κόστος και καταγγελιών ότι οι κάρτες παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα τις καταστήσει προαιρετικές για τους Βρετανούς πολίτες. Είναι αναγκαία για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους και φοιτητές, και μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί περίπου 130.000 κάρτες.
Ο κ. Schumer πρότεινε για πρώτη φορά το βιομετρικό σύστημα, που βασίζεται σε επαλήθευση του εργοδότη, το περασμένο καλοκαίρι. Έκτοτε, η ιδέα έχει πλέον καθιερωθεί και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της νομοθεσίας που αναπτύσσεται.

Ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το νομοθετικό προγραμματισμό, δήλωσε τα βιομετρικά δεδομένα θα μπορούσαν να είναι είτε τα δακτυλικά αποτυπώματα είτε ή σάρωση των φλεβών στην κορυφή του χεριού. Θα είναι υποχρέωση όλων των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, αλλά θα τεθούν σταδιακά σε εφαρμογή, με τους σημερινούς εργαζόμενους να αποκτούν την κάρτα μόνο όταν αλλάξουν εργασία.
Η απαίτηση δελτίου, επίσης, θα τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή και μεταξύ των εργοδοτών, αρχίζοντας από τις βιομηχανίες που συνήθως βασίζονται σε παράνομο εργατικό δυναμικό.
Το αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο δεν έχει θέση επί της πρότασης, αλλά εκφράζει την ανησυχία ότι οι εργοδότες θα βρουν δαπανηρό και πολύπλοκο τον αποτελεσματικό βιομετρικό έλεγχο.

Ο κ. Schumer είπε ότι οι εργοδότες θα είναι σε θέση να αγοράσουν ένα scanner, για ελέγχο των ταυτοτήτων, που θα κοστίζει μέχρι 800 δολάρια. Μικροί εργοδότες, είπε, θα μπορούσαν να φέρουν τους αιτούντες τους, σε μια δημόσια υπηρεσία όπως το Τμήμα Μηχανοκινήτων Οχημάτων και να σαρώσουν τα χέρια τους εκεί.

Το μυστήριο με το ΑΤΙΑ, που "έκλεισε" το αεροδρόμιο στην Κίνα!

Το μυστήριο με το ΑΤΙΑ, που "έκλεισε" το αεροδρόμιο στην Κίνα!

 Ηταν Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010 όταν εμφανίσθηκε ένα περίεργο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από το αεροδρόμιο της πόλης Hangzhou στην ανατολική Κίνα. Σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, το άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο εντοπίστηκε από τα ραντάρ του αεροδρομίου γύρω στις  8.30 το απόγευμα.
Γιατί "έκλεισε" το αεροδρόμιο.
  Αν και αρχικά οι υπεύθυνοι του αεροδρόμιου, ανακοίνωσαν ότι το UFO ήταν ορατό μόνο στα ραντάρ του αεροδρομίου, σύντομα οι αυτόπτες μάρτυρες τους διέψευσαν. Μάλιστα, ένας από αυτούς κατάφερε και φωτογράφισε το αντικείμενο (η  φωτογραφία που βλέπετε δημοσιεύτηκε στο news.ifeng.com). 


  Ένας οδηγός λεωφορείου, περιέγραψε αυτό που είδε ως "ένα ιπτάμενο αντικείμενο που ανέπτυξε απότομα υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα, σα να ήθελε να ξεφύγει από κάτι", ενώ όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για μία "φωτεινή δέσμη" που διέσχισε τον ουρανό.  Ακριβώς το ίδιο αντίκρισαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, που παραδέχτηκαν ότι"είδαν στον ουρανό ένα φωτεινό αντικείμενο που είχε πολύ μεγάλη ταχύτητα", ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι ανέφεραν πως αυτό που είδαν έμοιαζε με κομήτη, που φλεγόταν καθώς μπήκε στην γήινη ατμόσφαιρα. Οπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκε αναστάτωση στο αεροδρόμιο , με αποτέλεσμα  να ακυρωθούν συνολικά 18 προγραμματισμένες πτήσεις. Για περίπου 50 λεπτά καμία πτήση δεν πραγματοποιήθηκε από και προς το αεροδρόμιο και η εναέρια κυκλοφορία αποκαταστάθηκε 1 ώρα μετά την εξαφάνιση του ιπτάμενου αντικειμένου από τα ραντάρ.

Τι "είδε" το Εθνικό Αστεροσκοπείο
 Τις επόμενες ημέρες οι μαρτυρίες για το περίεργο αντικείμενο πολλαπλασιάστηκαν με πιο σημαντική εκείνη από το Εθνικό Αστεροσκόπο της περιοχής που κατέγραψε ένα παράξενο αντικείμενο, να  "λάμπει"  στον ουρανό. Μέσω υψηλής ισχύος τηλεσκόπιο, κατάφεραν να δουν καλύτερα το άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο.   Οπως δήλωσε ένας από τους εργαζόμενους εκεί -ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του- " το αντικείμενο χωριζόταν σε τρεις περιοχές, η ανώτερη ήταν τριγωνική με χαμηλό φωτισμό, το κέντρο ήταν  εξαιρετικά φωτεινό, με λευκό, μπλε και κόκκινο φως να αναβοσβήνει εναλλάξ, και ακολουθούσαν τομείς που παρουσίαζαν ελαφρό πράσινο φως".  Επισήμως ο καθηγητής, ανώτερος μηχανικός Yang Zhenyu είπε ότι "σύμφωνα με την οπτική ανάλυση επρόκειτο για ένα γυαλιστερό αντικείμενο που φαινόταν να ήταν στο εσωτερικό της ατμόσφαιρας και εκτιμάται ότι ήταν τεχνητό".

Διέταξαν έρευνες οι κινέζοι.
 Κάτω από την πίεση της δημοσιότητας που πήρε το θέμα, οι αρχές της Κίνας αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε έρευνες για να διαπιστωθεί τι ήταν το αντικείμενο που αναστάτωσε ολόκληρο αεροδρόμιο. Ετσι μία εβδομάδα μετά, το Πεκίνο έδωσε εντολή να σταλούν εμπειρογνώμονες στο Hangzhou, aνάμεσά τους και δύο οργανώσεις έρευνας των  UFO: το UFO Research Center από τη Σαγκάη και η UFO Research Association από το Πεκίνο.  Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για στρατιωτικό σκάφος, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Στην πρώτη επαφή με τους δημοσιογράφους, ο Γενικός Γραμματέας Zhou Xiaoqiang από την UFO Research Association , δήλωσε ότι "το αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικειμένου, μπορεί να μην είναι τελικά UFO", σκορπώντας απογοήτευση στους ανά τον κόσμο ουφολόγους. 
  Το ερώτημα πάντως που κλασικά τίθεται σε τέτοιες περιπτώσεις, παραμένει αναπάντητο : αν ήταν UFO θα το παραδέχονταν δημοσίως; 
 
ΠΗΓΗ ((  http://toksipnitiri.blogspot.com/2010/07/blog-post_7076.html  ))

Στη Βόρεια Ελλάδα, οι γεωλόγοι διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν βουνά με διαμάντια!

Ο πλούτος της Ελλάδας

Κάθε βδομάδα μάς προκύπτει μια νέα ευκαιρία σωτηρίας. Η τελευταία εντοπίζεται στη Βόρεια Ελλάδα, όπου γεωλόγοι διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν βουνά με διαμάντια! Όχι ακριβώς σαν τα διαμάντια που διαθέτει η Νότια Αφρική ή η Σιέρα Λεόνε ή η Σιβηρία, ούτε σαν αυτά που συλλέγονται, κόβονται και γυαλίζονται προσεκτικά στην Αμβέρσα. Πάντως πρόκειται για διαμάντια, κατάλληλα για βιομηχανική χρήση, που θα μπορούσαν να αποδώσουν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά δεν είναι τα διαμάντια η μόνη πηγή της σωτηρίας μας από τους δαίμονες του μνημονίου. Τα βουνά της Βόρειας Ελλάδας κρύβουν, λέει, κι άλλους θησαυρούς. Έχουν χρυσάφι, τόνους από χρυσάφι, που μας περιμένει να το εξορύξουμε. Έχουν ακόμη και ουράνιο, που, αν το προσεγγίσουμε, μπορεί να μας καταστήσει μια ακόμη πυρηνική δύναμη του κόσμου. Έχουν ασήμι, βιομηχανικά μέταλλα, ακόμη και σπάνιες γαίες, λίθιο, που πρέπει να το εξορύξουμε όχι μόνο για να γλιτώσουμε από τη συλλογική μας σχιζοφρένεια, αλλά και για να γίνουμε παγκόσμιο μονοπώλιο στο πιο πολύτιμο ορυκτό της ψηφιακής εποχής.

Αν πάντως έχετε υψοφοβία και αποφεύγετε τα βουνά ή κλειστοφοβία και δεν θα μπαίνατε με τίποτα σε στοές και γαλαρίες ορυχείων, υπάρχει εναλλακτική, μόνο που είναι υποθαλάσσια. Ο βυθός του Αιγαίου, λένε, κρύβει αμύθητο πετρελαϊκό πλούτο, τόσο που θα μπορούσε να καταστήσει την Ελλάδα το Κατάρ της Ανατολικής Μεσογείου, αν προκάμουμε να δεσμεύσουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη που μας αναλογεί στην περιοχή. Αλλά ακόμη κι αν δεν θέλουμε να καταβάλουμε την παραμικρή επιπλέον προσπάθεια που απαιτεί η εξόρυξη διαμαντιών, ουρανίου, λιθίου ή πετρελαίου, έχουμε κι άλλες μοναδικές πηγές πλούτου. Έχουμε 13.500 χιλιόμετρα ακτών, έχουμε πάνω από 2.000 νησιά, τα περισσότερα απ’ αυτά ακατοίκητα, αλλά κι 165 κατοικημένα, μικρούς ή μεγάλους τουριστικούς παραδείσους για τους διψασμένους για ήλιο και θάλασσα Ευρωπαίους και Αμερικανούς. Έχουμε επίσης χιλιάδες μικρά και μεγάλα μνημεία- μνήμη τεσσάρων χιλιετιών κι όχι τεσσάρων ετών μνημονίου- για τους γεμάτους ιστορική περιέργεια ανθρώπους της Δύσης.
Κι αν δεν υπήρχαν τα πολύτιμα μέταλλα ή τα ενεργειακά ορυκτά, τα φυσικά κάλλη ή τα ιστορικά μας προσόντα, ακόμη κι αν η Ελλάδα ήταν ένας άνυδρος ξερότοπος χωρίς παρελθόν και μνήμη, θα αρκούσε -μας λένε- να συλλάβουμε μόνο τον υλοποιημένο πλούτο της φοροδιαφυγής για να λύσουμε διά παντός το πρόβλημά μας, να διαγράψουμε το χρέος και να μην ξαναχρειαστεί να προσφύγουμε στις αγορές. Να τους πούμε: «Πάρτε τα να μη σας τα χρωστάμε». Έχουμε πολύ λίπος να κάψουμε, κατά την έκφραση του συρμού, που υπονοεί ότι η μικροαστική Ελλάδα θα επιβιώσει ακόμη κι αν το μέσο εισόδημα μειωθεί κατά 50%. Κι αν η φοροδιαφυγή μείνει ασύλληπτη, υπάρχει και η εισφοροδιαφυγή που θα μπορούσε να γεμίσει λεφτά τα ταμεία των Ταμείων. Υπάρχει η τεράστια μη καταγεγραμμένη ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, υπάρχουν τα χιλιάδες εθνικά κληροδοτήματα, υπάρχει η εκκλησιαστική περιουσία, κι ίσως- πού ξέρετε;- στην πορεία βρεθούν αυτοκρατορικά χρυσόβουλα ή σουλτανικά φιρμάνια που μας δίνουν δικαιώματα κυριότητας στη μισή Ευρασία.
Θα μας σώσουν τα διαμάντια; Θα μας σώσουν το ουράνιο, το λίθιο, ο χρυσός, το πετρέλαιο, η θάλασσά μας, τα νησιά μας, τα ανεκμετάλλευτα ακίνητα, το άκαυτο λίπος της μικροαστικής ευημερίας μας, η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή, τα χρυσόβουλα; Αν ένα απ’ όλα αυτά απέδιδε όσα υπόσχεται, ίσως αρκούσε για να μας απαλλάξει από τον ζυγό της τρόικας. Αν συνέτρεχαν όλα μαζί κι απέδιδαν τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που υπόσχεται η μυθολογία της εθνικής μας απόγνωσης, ίσως αρκούσαν για να διαγράψουμε το μισό παγκόσμιο χρέος. Υπό την αίρεση, όμως, ότι καμιά από αυτές τις άδηλες πηγές πλούτου του έθνους δεν μας ανήκει ολοκληρωτικά. Στον βαθμό που υπάρχουν κι αξίζουν όσα υπόσχονται, είναι υποθηκευμένα στους πιστωτές μας, όπως ορθά κοφτά λέει η συμφωνία δανεισμού.
Αλλά, ακόμη κι αν ξεπεράσουμε τον σκόπελο αυτό και υποθέσουμε πως όλες αυτές οι πηγές του αμύθητου πλούτου του έθνους απλώς μας περιμένουν να τις αδράξουμε, κάτι πρέπει να μεσολαβήσει για να ξυπνήσουμε πλούσιοι, ωραίοι και χωρίς χρέη. Κάποιοι πρέπει να σκάψουν στοές στα βουνά της Βόρειας Ελλάδας, κάποιοι πρέπει να χειριστούν τα μηχανήματα που θα ανοίξουν τα σωθικά της γης, κάποιοι πρέπει να κατέβουν στις σκοτεινές γαλαρίες, κάποιοι πρέπει να ζήσουν πάνω στις πλωτές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου. Κι ακόμη, κάποιοι πρέπει να κάνουν τις ακτές, τις παραλίες, τα νησιά προσιτά στα εκατομμύρια τουριστών που θέλουν να τα απολαύσουν, κάποιοι άλλοι πρέπει να κάνουν τους κακούς και να συλλάβουν τη φοροδιαφυγή ή την εισφοροδιαφυγή, κάποιοι πρέπει να δώσουν ζωή στα ανεκμετάλλευτα ακίνητα του κράτους και κάποιοι άλλοι πρέπει να αποδεσμεύσουν τη σχολάζουσα περιουσία των κληροδοτημάτων από την λεηλασία και τη διαπλοκή. Κανένας από τους υπαρκτούς ή φανταστικούς «θησαυρούς» του έθνους δεν πρόκειται να μας απαλλάξει από τον ζυγό του χρέους και των πιστωτών αν δεν παρεμβληθεί η εργασία.
Δεν υπάρχει κανένα ανυπέρβλητο μυστήριο σ’ αυτό, το ξεκαθάρισε ο Αριστοτέλης κι αργότερα οι κλασικοί της πολιτικής οικονομίας ότι δεν υπάρχει άλλο μέτρο του πλούτου των εθνών. Αυτή είναι η φιλοσοφική λίθος της προόδου, η σκαπάνη της Ιστορίας που δημιούργησε αυτοκρατορίες, που πνίγει άλλα έθνη στην αφθονία και βυθίζει άλλα στην ανέχεια.
Και να πώς σκέφτονται και πράττουν γι’ αυτό το μέτρο του πλούτου των εθνών οι έμποροι των εθνών. Για να πλουτίσουν κι άλλο τα έθνη μας, λένε, πρέπει να υποτιμήσουμε τον δημιουργό του πλούτου. Το κύμα λιτότητας που σαρώνει πρωτίστως τη Γηραιά Ήπειρο, την κοιτίδα του καπιταλισμού, είναι η πιο ακραία αποτύπωση αυτής της σχιζοειδούς επιλογής. Μια βίαιη, μαζική απαξίωση των παραγωγών του πλούτου κι όλων των μέσων συντήρησης και αναπαραγωγής τους -του μισθού, των μηχανισμών προστασίας και αναπλήρωσης, των δαπανών υγείας, περίθαλψης, ασφάλισης- γίνεται ο όρος ύπαρξης του οικονομικού συστήματος. Η επιλογή είναι, μάλιστα, ακόμη πιο hardcore απ’ όσο φαίνεται. Παρ’ ότι είναι στη φύση του καπιταλισμού να εξωθεί την εργασία προς τα κατώτερα δυνατά επίπεδα σχετικής ή απόλυτης εξαθλίωσης υπέρ του καπιταλιστικού κέρδους κάθε εκδοχής, αυτή τη φορά η επιλογή αφορά τη διάσωση του πιο παρασιτικού τμήματος του κεφαλαίου. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες καλούνται να διασώσουν την αριστοκρατία του χρήματος, την τραπεζοκρατία, τους πιο άχρηστους σφετεριστές του πλούτου των εθνών. Η ζωντανή εργασία των εκατομμυρίων σφαγιάζεται στον Μολώχ της πιο απονεκρωμένης μορφής πλούτου, του χρήματος.
Ο πλούτος είμαστε εμείς, είναι οι άνθρωποι, αυτοί που στέκονται πίσω από τα τραπεζικά γκισέ, που φορτώνουν με αγαθά τα ράφια των σούπερ μάρκετ, που εξορύσσουν διαμάντια, κάρβουνο ή πετρέλαιο, που στρώνουν τα κρεβάτια στα ξενοδοχεία, που σερβίρουν πιάτα στα εστιατόρια, που χειρίζονται τα κομπιούτερ, τις γραμμές αυτόματης παραγωγής ή τις γαζωτικές μηχανές και τους κοπτοράπτες. Η ολιγαρχία του χρήματος και της πολιτικής εξουσίας το ξέρει πως κανένα ορυχείο ουρανίου, καμιά φλέβα χρυσού, κανένας κρυμμένος θησαυρός δεν πρόκειται να αλλάξει τις διαδρομές του πλούτου χωρίς τη μεσολάβηση των δισεκατομμυρίων πραγματικών σκαπανέων του. Δέστε με πόση απέχθεια μιλά για την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, για τη μεγέθυνση του κόσμου της εργασίας, για τη συσσώρευση παροπλισμένων στα ταμεία ανεργίας, για τον υπερπληθυσμό υποψήφιων συνταξιούχων στα ασφαλιστικά ταμεία, για τη γήρανση του πληθυσμού στη Δύση, αλλά και για το baby boom που συντελείται στην Ανατολή. Στην πραγματικότητα, νιώθει έναν πραγματικό τρόμο για την ισχύ που συσσωρεύεται στον πάτο της παραγωγικής πυραμίδας. Αν ήταν δυνατό θα ρίσκαρε έναν πόλεμο, να αραιώσουμε κομμάτι, πολλοί μαζευτήκαμε εδώ πάνω, θα στερέψουν οι πηγές του πλούτου, θα πεινάσουμε όλοι. Μα οι πηγές του πλούτου είμαστε εμείς, αυτή είναι η εφιαλτική αλήθεια που στοιχειώνει και τις μέρες και τις νύχτες τους και, αφού προς το παρόν δεν μπορούν να ξεφύγουν απ’ αυτή μ’ έναν πόλεμο, με μια βόμβα καταστροφής των ζωντανών παραγωγών, μας βομβαρδίζουν με χρέος-όπλο μαζικής καταστροφής κι αυτό όπως έχει παραδεχθεί ακόμη κι ο Σόρος.
Πώς θα γίνει να συντηρήσουμε και να αυξήσουμε αυτόν τον υπόρρητο τρόμο τους για την ισχύ των ανίσχυρων; Πώς θα φτάσουν πιο δυνατές και τρομακτικές οι φωνές οργής από τις γαλαρίες του πλούτου των εθνών;
ΠΗΓΗ ((http://toksipnitiri.blogspot.com/2010/07/blog-post_5814.html  ))