Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Το καλύτερo «κρυσφύγετο» απολιθωμάτων του Άρη πιστεύουν ότι εντόπισαν ερευνητές(( Σύμπλεγμα βράχων του Nili Fossae))


Το καλύτερo «κρυσφύγετο» απολιθωμάτων του Άρη πιστεύουν ότι εντόπισαν ερευνητές

Σύμπλεγμα βράχων του Nili Fossae

Ο Κόκκινος πλανήτης (Φωτογραφία της NASA)
Ο Κόκκινος πλανήτης (Φωτογραφία της NASA)Associated Press
Καλιφόρνια: Σε βραχώδη περιοχή στο Nili Fossae του κόκκινου πλανήτη πιστεύουν ερευνητές ότι είναι πιθανότερο να έχουν διατηρηθεί ίχνη ζωντανών οργανισμών που πιθανώς να υπήρξαν κάποτε στον Άρη. 

Ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον Έιντριαν Μπράουν του SETI, εντόπισαν το σύμπλεγμα βράχων που παρουσιάζει τεράστιες ομοιότητες με την Πιλμπάρα στην Αυστραλία, η οποία φύλαξε κάποια από τα αρχαιότερα ίχνη οργανισμών στη Γη. 

Η ομάδα πιστεύει, αναφέρει το ΒΒC, πως οι ίδιες «υδροθερμικές» διαδικασίες που έλαβαν χώρα στην Πιλμπάρα μπορούν να επαναλήφθηκαν στο Nili Fossae. Το σύμπλεγμα πιστεύεται πως βρίσκεται στη θέση του για τα τελευταία 4 δισεκατομμύρια έτη (περίπου τα τρία τέταρτα της «ιστορίας» του Άρη), άρα είναι αρκετά πιθανό εάν ποτέ υπήρξε ζωή στον Κόκκινο Πλανήτη να έχει αφήσει εκεί ίχνη. 

To 2008 είχαν βρεθεί ενδείξεις ύπαρξης ανθρακικού άλατος στην ίδια περιοχή, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες ύπαρξης οργανισμών στον Άρη. Η ομάδα υπό τον Ε.Μπράουν προχώρησε τη διαδικασία, χρησιμοποιώντας στοιχεία από το όργανο Crism πάνω στο ΜRO της ΝΑSA (που βρίσκεται σε τροχία γύρω από τον Άρη) για να εξετάσει τα βράχια με υπέρυθρες. 

Εφαρμόζοντας την ίδια διαδικασία στην Πιλμπάρα, βρήκαν ότι τα αποτελέσματα παρουσίαζαν σημαντικές ομοιότητες. Η έρευνα δημοσιεύτηκε και στο Earth and Planetary Science Letters. 

«Εάν υπήρξε ζωή που θάφτηκε στον Άρη, οι ίδιες φυσικές διαδικασίες μπορεί να επαναλήφθηκαν στο σύμπλεγμα» ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας, λέγοντας πως αυτό θα εξηγούσε την ομοιότητα που παρουσίασαν οι δύο περιοχές στην εξέταση με υπέρυθρες.


Εγκλημα χωρίς τιμωρία ((ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ --ΒΛΗΜΑΤΑ--))

Εγκλημα χωρίς τιμωρία

ΤΟ 2004 ο αμερικανικός στρατός βομβάρδιζε επί οκτώ μήνες ανηλεώς την πόλη του Ιράκ Φαλούτζα, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Βαγδάτη.
Εξι χρόνια μετά ο απολογισμός είναι τραγικός, κυρίως για τα παιδιά, και επιβεβαιώνει ότι η αγριότητα εκείνης της επίθεσης αγγίζει τα όρια των εγκλημάτων πολέμου.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ αποκαλύπτουν ότι στον βομβαρδισμό εκείνον οι Αμερικανοί είχαν χρησιμοποιήσει επικίνδυνες ουσίες, τα κατάλοιπα των οποίων θερίζουν ζωές μέχρι και σήμερα. Λίγους μήνες μετά την επίθεση στην πόλη, οι γιατροί παρατήρησαν αλματώδη αύξηση στη βρεφική θνησιμότητα, προβληματικές γέννες και αύξηση των καρκινοπαθειών. Οι αριθμοί των πορισμάτων μιας πανεπιστημιακής έρευνας προκαλούν ανατριχίλα: οι μορφές καρκίνου τετραπλασιάστηκαν και στα παιδιά δωδεκαπλασιάστηκαν. Τα κρούσματα λευχαιμίας αυξήθηκαν 38 φορές. Η παιδική θνησιμότητα αυξήθηκε τέσσερις φορές απ' ό,τι στην Ιορδανία και οκτώ φορές απ' ό,τι στο Κουβέιτ, που είναι γειτονικές χώρες.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ με τρόμο οι επιστήμονες ότι οι μορφές του καρκίνου στη Φαλούτζα μοιάζουν με εκείνες που παρατηρήθηκαν στη Χιροσίμα. Εξήντα πέντε χρόνια μετά τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων από τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας, μια άλλη μικρή Χιροσίμα, αυτή τη φορά στο Ιράκ, έρχεται στην επιφάνεια. Με τα χρόνια, ο εγκληματικός αυτός πόλεμος του Τζορτζ Μπους τζούνιορ τείνει να ξεχαστεί. Η Ιστορία, όμως, δεν ξεχνάει.
ΜΕ ΤΗΝ επίθεση των Αμερικανών και των Αγγλων ούτε η δημοκρατία ούτε η ηρεμία αποκαταστάθηκαν στο πολύπαθο Ιράκ, όπως ισχυρίζονταν οι εισβολείς. Οι πολίτες της χώρας αυτής ζουν μέσα στην ανασφάλεια, οι απώλειες ζωών είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και το βιοτικό επίπεδο έχει χειροτερέψει. Τώρα έρχονται στο φως και άλλες αγριότητες που έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους στη μαρτυρική πόλη της Φαλούτζα. Και μάλιστα πάνω στο σώμα των παιδιών της, που άλλα πεθαίνουν την ώρα που γεννιούνται και άλλα γεννιούνται με γενετικές δυσπλασίες και καρκίνους και η ζωή τους θα είναι μαρτυρική και σύντομη.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ, με αυτά τα εγκλήματα οι διεθνείς οργανισμοί δεν θα ασχοληθούν καν. Δεν θα εκδώσουν ούτε μία καταδικαστική ανακοίνωση, έστω εκ των υστέρων. Τώρα που έρχεται η επιβεβαίωση, με τον τραγικότερο τρόπο, όσων καταγγέλλονταν τότε για τη χρήση επικίνδυνων ουσιών κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Φυσικά, δεν πρόκειται να συγκροτηθεί κανένα ειδικό διεθνές δικαστήριο για να κληθούν να λογοδοτήσουν οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων.
ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ κοινότητα επικρατούν δύο μέτρα και δύο σταθμά και πάνω απ' όλα ο νόμος του ισχυρού. Ομως, σήμερα ισχυρός του πλανήτη δεν είναι ο εγκληματίας πολέμου Τζορτζ Μπους. Ισχυρός είναι ο Μπαράκ Ομπάμα, του οποίου ο λόγος τόσο συγκίνησε και τόσες ελπίδες γέννησε. Τα νέα από τη Φαλούτζα τα έμαθε; Ή μήπως δεν θέλει να τα ξέρει;