Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ποιός πληρώνει τα εμβόλια!! (16 εκ δόσεις εδώ έναντι 50 εκ στη Γερμανία πχ )

Ποιός πληρώνει τα εμβόλια!!


Πριν μερικούς μήνες η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εμβολιάστηκε παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων στον «Ευαγγελισμό» κατά του ιού της γρίπης των χοίρων. Δεν πρωτοτύπησε. Στη Γερμανία οι πολιτικοί παρήγγειλλαν να εμβολιαστούν με εμβόλια που αρχικά δεν ήταν προσβάσιμα στους απλούς πολίτες. 

Λίγο πολύ σε όλες τις χώρες παραγγέλθηκαν πολλά πάρα πολλά εμβόλια κατά της γρίπης , στην Ελλάδα σε σχέση με τον πληθυσμό λίγα παραπάνω (16 εκ δόσεις εδώ έναντι 50 εκ στη Γερμανία πχ ). Τελικά χρησιμοποιήθηκαν με τους πιο γενναιόδωρους υπολογισμούς μισό εκατομμύριo, άλλοι λένε 250.000 από παρτίδες εμβολίων που άρχισαν να λήγουν-μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν λήξει όλα. Τώρα η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας υποστηρίζει ότι 6 από τους 14 ειδικούς της δούλευαν και για τις εταιρείες που κατασκεύαζαν τα εμβόλια.

Ιατρική έρευνα χωρίς τις εταιρείες δεν γίνεται σε κανένα μέρος του κόσμου. Πολύ περισσότερο στην Ελλάδα με το χρεωκοπημένο ΕΣΥ. Αλλά, αυτά που λέει σήμερα η που θα έπρεπε να τα γνωρίζουμε από την αρχή όχι ότι θα άλλαζε κάτι στον τρόπο που αξιολογήθηκε η «επιδημία» από τον καθένα. Αυτού του είδους οι αξιολογήσεις είναι και θέμα «πολιτισμού» απέναντι στην αρρώστια . (σς συχνά οι επιδημίες ξεκινούν στο μυαλό βλέπε τι έγινε με το κλείσιμο των σχολείων το χειμώνα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ) αλλά είναι πάντα καλύτερα να γνωρίζει ο καθένας που θα πάρει μία απόφαση από την αρχή όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα, και αυτό είναι ένα. 

Η παταγώδης αποτυχία της καμπάνιας για εμβολιασμό, παρά την συστράτευση πολλών ΜΜΕ στα οποία το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων) έδωσε χρήματα προεκλογικά μέσω περίεργων «γραφείων δημοσίων σχέσεων», έδειξε ότι ο πολίτης είχε δεύτερες σκέψεις για την «πανδημία», όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Μόνο που η χώρα μας πρέπει να δώσει 100 εκατομμύρια για τα εμβόλια σε μία περίοδο που δεν έχει να πληρώσει γάντια για τα χειρουργεία και χαρτί τουαλέτας για τα δωμάτια του ΕΣΥ. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει δόλος γιατί δεν το ξέρω αλλά δεν μας οφείλουν πολιτικό προσωπικό (κυρίως ο κ Αβραμόπουλος και δευτερευόντως η κα. Ξενογιαννακοπούλου) και πάνω από όλα οι Έλληνες ειδικοί κάποιες εξηγήσεις για τους βαρβάρους που περίμεναν στην αγορά αλλά δεν …ήρθαν; 
ΠΗΓΗ  (( http://ramnousia.blogspot.com/2010/08/blog-post_5045.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Ramnousia+(
RAMNOUSIA
)
  ))