Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Συναγερμός στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία φαρμάκων για το pandemrix

Συναγερμός στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία φαρμάκων για το pandemrix


Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία φαρμάκων έχει αρχίσει έρευνες προκειμένου να διαπιστώσει αν εμβόλιο που είχε χρησιμοποιηθεί εναντίον της γρίπης Α, έχει προκαλέσει κρίσεις ναρκοληψίας, δηλαδή ακατανίκητες τάσεις για ύπνο, σε ασθενείς σε χώρες της Ευρώπης.
Πρόκειται για το εμβόλιο pandemrix, που παρασκευάζεται από βρετανική εταιρεία και είχε χορηγηθεί σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια άτομα. Η Φινλανδία ανέφερε έξι κρούσματα ναρκοληψίας σε παιδιά μετά τη χορήγηση του εμβολίου, ενώ άλλα εννέα πιθανόν να συνδέονται με τον εμβολιασμό. Ύποπτα κρούσματα εμφανίστηκαν επίσης στη Σουηδία και τη Γαλλία.

ΠΗΓΗ  ((  http://www.sigmalive.com/news/international/300058  ))

Έκρηξη διαστημικού ηφαιστείου στον γαλαξία Μ87


Έκρηξη διαστημικού ηφαιστείου στον γαλαξία Μ87

http://img.protothema.gr/02DFFF033577A04AC3723207375EE088.jpg
Οι ηφαιστειακές εκρήξεις μπορούν να σπείρουν την καταστροφή στον πλανήτη μας αλλά και στο διάστημα, όπως απεικονίζεται σε μία καινούρια φωτογραφία του γαλαξία "Μ87". Η μαύρη τρύπα στο κέντρο του εν λόγω γαλαξία εκπέμπει διαρκώς ενεργειακά σωματίδια και αέρια σε τεράστιες ποσότητες. Το φαινόμενο το οποίο ονομάστηκε "διαστημικό υπερ-ηφαίστειο" από επιστήμονες, αποτρέπει την ανάπτυξη εκατομμυρίων νέων αστέρων και ουράνιων σωμάτων.

Η καινούρια αυτή φωτογραφία απεικονίζει τα σύννεφα αερίων σε μπλε χρώμα και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα με κόκκινο. Υπό κανονικές συνθήκες τα θερμά αέρια θα συνέκλιναν προς το κέντρο του γαλαξία και εν τέλει θα μετατρέπονταν σε συμπαγή σώματα τα οποία θα ανέφλεγαν τη γέννηση καινούριων αστέρων.

Στο γαλαξία "Μ87", όμως, ο οποίος βρίσκεται περίπου 50 εκατομμύρια έτη φωτός μακρυά, οι εκκρίσεις ενεργειακών σωματιδίων από την μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία δεν επιτρέπουν τη δημιουργία τέτοιων κοσμογονιών. Τα ενεργειακά ρεύματα αυτά επηρεάζουν τα κρύα αέρια κοντά στο κέντρο του γαλαξία κινούμενα με υπερηχητικές ταχύτητες, προκαλώντας έτσι ωστικά κύματα στην ατμόσφαιρα του γαλαξία. Όλα αυτά τα επηρεασμένα αέρια θα μπορούσαν να μετατραπούν σε εκατοντάδες εκατομμυρίων νέων αστέρων εάν το κοσμικό αυτό ηφαίστειο δεν τους έκλεβε την ευκαιρία.

Τελικά, σε γενικότερη εικόνα, οι τρομακτικές στιγμές που επηρέασαν ολόκληρο τον πλανήτη μας με την πρόσφατη έκρηξη του Ισλανδικού ηφαιστείου "Eyjafjallajokull", δεν μπορούν να συγκριθούν με την άλλοτε κοσμογονική και άλλοτε καταστροφική, απόλυτη δύναμη του σύμπαντος.

Δύο πλανήτες σε τροχιά γύρω από μακρινό άστρο κατέγραψε το Kepler


Δύο πλανήτες σε τροχιά γύρω από μακρινό άστρο κατέγραψε το Kepler

 

Μετά από μήνες εξαιρετικά καρποφόρων ερευνών με το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν την ανακάλυψη του πρώτου ζεύγους πλανητών που διέρχονται μπροστά από το ίδιο άστρο, όπως φαίνεται από τη Γη.

Η διέλευση των πλανητών προκαλεί εξαιρετικά μικρές μεταβολές στη φωτεινότητα του άστρου γιατί σκεπάζουν το δίσκο και περιορίζουν την ποσότητα της ακτινοβολίας που φτάνει στις ευαίσθητες κάμερες του Kepler.

Αν το φαινόμενο της μεταβολής της λαμπρότητας επαναλαμβάνεται με σταθερή συχνότητα είναι μία σαφής ένδειξης ότι το άστρο φιλοξενεί πλανητικό σύστημα. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν και πλανήτες που δεν πραγματοποιούν διελεύσεις αλλά εντοπίζονται με διαφορετικές μεθόδους.

Οι δύο πλανήτες στο άστρο με τη προσωρινή ονομασία Kepler-9 ονομάστηκαν Kepler-9b και Kepler 9c.

Και οι δύο πλανήτες έχουν μάζα περίπου ίδια ή λίγο μικρότερη από αυτή την Κρόνου, δηλαδή 95 φορές μεγαλύτερη από αυτή της Γης, και περιφέρονται κάθε 19 και 38 ημέρες αντίστοιχα.

Είναι πιθανόν ότι υπάρχει και τρίτος πλανήτης κάπως μεγαλύτερος από τη Γη σε τροχιά 1,6 ημερών.

Το διαστημικό όχημα Kepler παρακολουθεί συνεχώς ένα μικρό τμήμα του ουρανού με περισσότερα από 150.000 αστέρια και καταγράφει τις μεταβολές της φωτεινότητάς τους. Περισσότερα από 700 αστέρια που θα χρειαστούν περισσότερη προσοχή εντοπίστηκαν μέσα στις πρώτες 43 ημέρες λειτουργίας.

Τα πορίσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο Science.Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231056684#ixzz0xsyMlikj

Η ΑΠΑΤΗ της δήθεν χρεοκοπίας της χώρας αποδεικνύεται πλέον και με στοιχεία!

Η ΑΠΑΤΗ της δήθεν χρεοκοπίας της χώρας αποδεικνύεται πλέον και με στοιχεία!

Στον πίνακα που βλέπετε ανωτέρω, εμφανίζονται τα ποσά τα οποία θα δανείσουν στην Ελλάδα οι διάφορες χώρες της ευρωζώνης. Θα μπορούσε κάποιος να διερωτηθεί πως είναι δυνατόν η Πορτογαλία και η Ισπανία, χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα όπως εμείς, να μας δανείζουν χρήματα.

Η απάντηση είναι απλή, όμως είναι ταυτόχρονα ένα μαχαίρι στην πλάτη της Ελλάδος. Ένα μαχαίρι που κάρφωσε ύπουλα και εκ προμελέτης ο σημερινός πρωθυπουργός, έχοντας ως συνεργούς την σιωπή και απόκρυψη της αλήθειας, από δημοσιογράφους και Μ.Μ.Ε. με πουλημένη συνείδηση και νοικιασμένη γραφίδα. Προσέξτε λοιπόν: η Ισπανία δανείστηκε την περασμένη Πέμπτη 2,345 δις ?, με επιτόκιο 3,532% και θα μας δανείσει σε λίγες μέρες με επιτόκιο 5%. Δηλαδή η επιχείρηση « σώστε την Ελλάδα» θα αποβεί για την Ισπανία επικερδής αφού θα της προσπορίσει κέρδη με επιτόκιο 1,5%.

Τούτο σημαίνει ότι από την σωτηρία της Ελλάδος η Ισπανία θα βγει κερδισμένη με 150 εκατομμύρια ? σε μικρό χρονικό διάστημα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για την Πορτογαλία. Εκεί όμως που η «σωτηρία της Ελλάδος» προσλαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου, αν όχι κομπίνας, είναι τα κέρδη της Γαλλίας και της Γερμανίας που δανείζονται με 1,5% και μας δανείζουν με 5%. Περιθώριο κέρδους 3,5% σε ποσό 41 δις ?, δηλαδή όφελος 1,440 δις ?. Γίνεται λοιπόν αμέσως αντιληπτό γιατί η κυβέρνηση, ενώ είχε την δυνατότητα να δανειστεί μέχρι και τον Ιανουάριο, με επιτόκιο γύρω στο 2% δεν το έπραξε.

ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΛΛΑΣ να καταφύγει στον περίφημο «μηχανισμό στήριξης» για τον οποίον υπερηφανεύεται ο πρωθυπουργός. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μηχανισμό στήριξης, αλλά για κερδοφόρα επιχείρηση της ευρωζώνης σε βάρος της Ελλάδος. Επίσης έτσι εξηγείται με τον πιο σαφή μάλιστα τρόπο, η συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου να γυρίζει από χώρα σε χώρα, από τηλεόραση σε τηλεόραση και να διαλαλεί πως θα χρεωκοπήσουμε αν δεν δανειστούμε χρήματα. Λογική και απολύτως φυσιολογική συνέπεια η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος από τους διάφορους οίκους αξιολόγησης και η εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού και των spreads σε δυσθεώρητα ύψη. Δυστυχώς αυτή είναι η ΜΟΝΗ αλήθεια για την υπόθεση της δήθεν παρά λίγο πτώχευσης της χώρας μας. Οι κομπίνες της SIEMENS και του χρηματιστηρίου ωχριούν μπροστά της. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διακρατική απάτη που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί. Οι Έλληνες καλούνται να κρίνουν και θα αποφασίσουν (σύντομα μάλιστα) αν τους αξίζει τέτοια προσβολή.
ΚΑΙ ΕΛΕΓΕΣ......ΕΛΕΓΕΣ....ΑΧ ΠΟΣΑ ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΓΕΣ......
ΠΗΓΗ  ((  http://24wro.blogspot.com/2010/08/blog-post_3145.html  ))

Κακή βλέπει την κατάσταση της οικονομίας το 98% των Ελλήνων.

Κακή βλέπει την κατάσταση της οικονομίας το 98% των Ελλήνων.



ΝΕΑ εποχή! ΝΕΑ κατοχή! ΝΕΑ αφεντικά!«Εξαιρετικά κακή» βλέπει την κατάσταση της οικονομίας το 98% των Ελλήνων, σύμφωνα με το εαρινό ευρωβαρόμετρο, τη στιγμή που ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 77%. Όσον αφορά στις προοπτικές απασχόλησης, «άθλια» βλέπει το 99% των Ελλήνων την αγορά εργασίας.

Οι Έλληνες είναι οι πλέον απαισιόδοξοι ανά την ΕΕ, αναφορικά με το πώς βλέπουν το παρόν της οικονομίας, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, ενώ μόνο οι Βούλγαροι είναι πιο απαισιόδοξοι για τη δουλειά τους. Συγκεκριμένα, το 49% των Ελλήνων αναφέρει πως είναι άσχημη η κατάσταση στη δουλειά τους, με το 18% να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα. Κακή και η κατάσταση των νοικοκυριών απαντά το 63% των Ελλήνων –τρίτη υψηλότερη αναλογία στην ΕΕ.

Τα χειρότερα τώρα έρχονται λέει το 75% των Ελλήνων, ενώ οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η κρίση πλέον «φεύγει». Παράλληλα, σε ερώτηση ποια είναι τα δύο πιο μεγάλα προβλήματα που έχετε, το 54% απαντά «η οικονομική κατάσταση» και ακολουθούν η ακρίβεια με 50% (η αναλογία είναι χαμηλότερη από 11 άλλες χώρες), η ανεργία(23%), το συνταξιοδοτικό(17%) και η υψηλή φορολογία (13%)....
Στην ερώτηση «τι περιμένετε να συμβεί τους επόμενους 12 μήνες», το 70% (μεγαλύτερη αναλογία με διαφορά στην ΕΕ) απαντά χειροτέρευση του οικονομικού τοπίου και το 74% αύξηση των πιέσεων στην απασχόληση (αύξηση 32% σε ένα εξάμηνο). Το 56% εκτιμά ότι στην οικογένειά του η κατάσταση θα χειροτερεύσει και το 35% βλέπει χειρότερες ημέρες στον εργασιακό του χώρο (έναντι 11% σε κοινοτικό επίπεδο).

Ωστόσο, το 70% λέει ότι πρέπει να γίνουν πιο πολλές μεταρρυθμίσεις για καλύτερο μέλλον και το 68% αναφέρει ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνουν ακόμα και με θυσίες της παρούσας γενιάς. Το 80% λέει ότι δεν μπορούν να αναβληθούν παρεμβάσεις μείωσης του ελλείμματος και του χρέους (74% ο κοινοτικός μέσος όρος). Το 46% δηλώνει έτοιμο να περιορίσει το επίπεδο διαβίωσης για να διασφαλίσει το μέλλον.

Στο μεταξύ, το 61% αναφέρει ότι η Ελλάδα βοηθήθηκε από τη συμμετοχή της στην ΕΕ, έναντι 53% κοινοτικού μέσου όρου, και το 42% λέει ότι εμπιστεύεται την ΕΕ πιο πολύ από την κυβέρνηση. Τη Βουλή εμπιστεύεται μόλις το 23% των ερωτηθέντων και την κυβέρνηση το 25%.

Για έξοδο από την κρίση, το 33% των Ελλήνων εμπιστεύεται περισσότερο την ΕΕ για να αναλάβει δράση, το 27% την κυβέρνηση (έναντι μόνο 19% εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων στις κυβερνήσεις τους) και το 9% το ΔΝΤ.

Γενικά, οι πολίτες της ΕΕ τάσσονται υπέρ μιας αυστηρότερης ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης. Στην Ελλάδα η αναλογία είναι 8 στους 10.

Η εξαμηνιαία δημοσκόπηση της Ε.Ε. διενεργήθηκε το Μάιο.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία του ευρωβαρόμετρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής αφενός παρατήρησε ότι η συγκεκριμένη έρευνα έγινε το Μάη, - όταν ήταν στην κορύφωση τόσο οι προσπάθειες και οι διαδικασίες προκειμένου να σταθούμε σαν χώρα- και αφετέρου υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο εύρημα είναι η ωριμότητα των πολιτών.

Την ίδια στιγμή, «καλό βαθμό» βάζουν στην Ελλάδα Ρεν και Σόιμπλε.
Δείτε σχετικές ψηφοφορίες στην δεξιά στήλη της σελίδας.