Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ

Η ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ((ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕ))Η ΧΩΛΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ..........................


ΝΤΡΟΠΗ να φιλοξενούνται τέτοιες απόψεις "ψευτο-μοντέρνων 

κουλτουριάρηδων στοχαστών" στην ΕΡΤ.
Με αφορμή τη σύλληψη του 38χρονου στην Κέρκυρα, που κατηγορείται για τους βιασμούς τεσσάρων γυναικών, γεγονός που έχει σοκάρει αλλά και προκαλέσει την κοινή γνώμη, φέρνουμε στην επιφάνεια μια εκπομπή που προβλήθηκε πριν από δέκα μόλις μέρες και μάλιστα στην Κρατική Τηλεόραση.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. Θέλει να τη βιάσουν. Γιατί να κλείνουν στη φυλακή τον βιαστή κι όχι την κοπέλα; Αφού η φύση τον σπρώχνει να "επιτεθεί". Δεν είναι ωραίο πράγμα η επίθεση;».
Αυτές είναι μερικές μόνο από τις...
απόψεις περί βιασμού του Κώστα Τσόκλη που κακώς πρόβαλε σε επανάληψη στις 15 Αυγούστου, η Κρατική τηλεόραση στο αφιέρωμα που του έκανε με τίτλο «Ο Τσόκλης στην Ιταλία».
Αν αυτά τα λόγια είχε εκστομίσει στην τηλεόραση κάποιος... άνευ κουλτούρας, θα τον σταύρωναν.
Στην περίπτωση του κ. Τσόκλη, ωστόσο, ο μανδύας της κουλτούρας φαίνεται ότι μπορεί να δικαιολογήσει την όποια αντίληψη περί βιασμού, όσο χυδαία ειπωμένη κι αν είναι αυτή.

Για μια φορά ακόμη υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο βιασμός που βιώνει όμως η γυναίκα έχει μόνο ένα και καμία κουλτούρα ή επίφαση αυτής δεν μπορεί να τον αλλάξει.

ΠΗΓΗ  ((  http://akommatistoi.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html  ))

Ύποπτοι ελιγμοί καταγράφονται στις τροχιές κινεζικών δορυφόρων

Ύποπτοι ελιγμοί καταγράφονται στις τροχιές κινεζικών δορυφόρων

 
Ένας σχετικά καινούργιος κινεζικός δορυφόρος πλησίασε και «τσούγκρισε» έναν άλλο δορυφόρο της Κίνας σε μια σειρά περίεργων, εσκεμμένων ελιγμών, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές. Εκτιμούν ότι οι μανούβρες είναι πιθανότατα πρόβα για ένα κινεζικό σύστημα σύνδεσης διαστημικών σκαφών σε τροχιά.

Η Κίνα είναι γνωστό ότι έχει σχέδια για την κατασκευή δικού της διαστημικού σταθμού την επόμενη δεκαετία. Σε ένα πρώτο βήμα, αναμένεται να δοκιμάσει το 2011 μια μέθοδο για τη σύνδεση του επανδρωμένου σκάφους της «Σενζού» με ένα άλλο σκάφος σε τροχιά.

Το διάστημα 20 Ιουλίου - 16 Αυγούστου, ο κινεζικός δορυφόρος SJ-12 πραγματοποίησε τουλάχιστον έξι ελιγμούς σε χαμηλή γήινη τροχιά, ανακοίνωσε το Secure World Foundation, ένας ιδιωτικός οργανισμός στις ΗΠΑ με στόχο την «ασφαλή χρήση του Διαστήματος».

Στη διάρκεια ενός από αυτούς τους ελιγμούς, ο SJ-12 φέρεται να προσέγγισε τον SJ-06F, έναν παλαιότερο δορυφόρο της Κίνας που εκτοξεύτηκε το 2008.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δορυφόρος υπέστη βλάβες, ούτε ενδείξεις για συντρίμμια, επομένως δεν θα το χαρακτήριζα σύγκρουση. Ήταν περισσότερο ένα "τσούγκρισμα"» δήλωσε στο Space.com ο Μπράιαν Ουίντεν, πρώην αναλυτής της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας και επικεφαλής της νέας μελέτης.

Σε ανάλυσή του που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Space Review, ο Ουίντεν διευκρινίζει ότι η συμπεριφορά των δορυφόρων δεν ταιριάζει στην ιδέα ότι επρόκειτο για δοκιμή καταστροφής δορυφόρων.

Η διευκρίνιση αυτή έχει σημασία, δεδομένου ότι πριν από δύο χρόνια η Κίνα εκτόξευσε πύραυλο με τον οποίο κατέστρεψε έναν ανενεργό κινεζικό δορυφόρο σε τροχιά. Η δοκιμή πυροδότησε ανησυχίες για κούρσα εξοπλισμών στο Διάστημα, και προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις για τα χιλιάδες διαστημικά σκουπίδια που δημιούργησε.

Ο SJ-12 εκτοξεύτηκε στα μέσα Ιουνίου από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρων του Ζιουκουάν, το διαστημικό κέντρο από το οποίο αναχώρησαν δύο από τις τρεις επανδρωμένες αποστολές του Σενζού, το 2005 και το 2008.

Το μυστικοπαθές διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας συνδέεται στενά με το στρατό. Η χώρα δεν περιλαμβάνεται στα 16 κράτη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
ΠΗΓΗ  ((  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231058023  ))

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231058023#ixzz0ylsyRVlW