Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Η Θιβετιανή Βίβλος των Νεκρών

Η Θιβετιανή Βίβλος των Νεκρών

Το παρον νημα πραγματευεται τον θιβετιανο βουδισμο. 
Όσο κι αν φαινεται περίεργος ο τίτλος. Το βιβλίο του νεκρού δεν έχει να κάνει με τίποτα το σκοτεινό ή κακο.
Το αρχαίο Θιβετιανό βιβλίο αυτο αναφέρεται στο τι συμβαίνει στην συνείδηση κατα τη διάρκεια του θανάτου του φυσικού σώματος και της μετενσάρκωσης και παρέχει οδηγίες για το πως κάποιος κατά τη στιγμή του θανάτου του θα είναι έτοιμος ώστε να ενωθεί με το φως αντί να συνεχίσει τον κύκλο των απανωτων μετενσαρκώσεων.
Τα έξι bardo
Κατά τον Θιβετιανο βουδισμο, ο κύκλος της ζωής του ανθρώπου χωρίζεται σε έξι διαστήματα που λέγονται bardo.
bardo σημαίνει στα θιβετιανά (ενδιάμεσο διάστημα).
Το πρώτο bardo είναι η περίοδος ανάμεσα στη γέννηση και τον θάνατο(Shinay bardo ).
Το δευτερο bardo ειναι αυτο των ονείρων (milam bardo)
To τριτο bardo ειναι αυτο του διαλογισμού (δεν το βιωνουν ολοι συνειδητά, παρα μονο μερικές φορές καταλαθως εκτως κι αν ασκούν διαλογισμό) (Samten bardo)
Το τέταρτο bardo ειναι αυτο της στιγμής του θανάτου (Chikkhai Bardo). ειναι η κατάσταση κατά την οποία ο άνθρωπος και το κάθε ον βιώνει το καθαρό φως, ειναι μια μόνο στιγμή κι αν την αναγνωρίσει μπορεί να ενωθεί με το σύμπαν για πάντα, συνήθως όμως δεν τη συνειδητοποιεί και παει στο επόμενο 
To πεμπτο bardo (Chönyid bardo) ειναι αυτο των παραισθησεων.
Το έκτο bardo είναι αυτό της μετάβασης. όταν δηλαδή η συνείδηση μπένει σε ενα νεο σώμα (Sidpai bardo).

Η yoga των ονείρων (Milam)
Οπως λέγαν και οι αρχαίοι Ελληνες (και συμφωνούν οι θιβετιανοί), Ο ύπνος ειναι ο δίδυμος αδερφός του θανάτου.
Η κατάσταση των bardo που έχουν να κάνουν με τον θανάτο, μοιάζει πολύ με ενα όνειρο. Οπως στο όνειρο βλέπει κανείς μπροστά του τις διάφορες καταστάσεις της ημέρας ή τις προσδοκίες του, επιθυμίες και φόβους να πραγματοποιούνται. Έτσι τα βιώνει και στο bardo του θανάτου. 
Το "καθαρό φως" το βιώνει κανείς και στον ύπνο του. Αλλα δεν το καταλαβαίνει συνήθως.
Το βιώνει κάθε ον κατα τον ύπνο του και τον θάνατο του. (Η βουδικη φύση δεν ειναι προνόμιο μόνο του ανθρώπου).
Όπως ειναι δύσκολο για κάποιον ανεκπαίδευτο να καταλάβαινει πότε ονειρεύεται. Ετσι είναι δύσκολο να καταλάβει οτι έχει πεθάνει. Τα βιώνει όλα σαν να συμβαίνουν στη ζωή του. οπως περίπου στην ονειρική κατάσταση.
Ετσι η yoga των ονείρων ετοιμάζει τον ασκούμενο για την στιγμη του θανάτου. Ωστε να εχει επίγνωση της κατάστασης του και να μπορει να ελεγξει αυτη τη κατάσταση.
Σκοπος του ασκουμενου ειναι να πετυχει την φώτηση και να ξεφυγει απο τον κύκλο της σαμσάρα (μετενσαρκώσεις) ή να ελαχιστοποιήσει το αρνητικό του κάρμα (μεσω της συνειδητότητας) και να πετύχει μια ευνοϊκη μετεσνάρκωση.

Ένα από τα ιερότερα βιβλία στον κόσμο και περιγράφει τι βιώνουν όσοι είναι κλινικά νεκροί.

Γράφτηκε το 8ο αιώνα και είναι ένας οδηγός για όσους πεθαίνουν.

Ένας χάρτης για το ταξίδι που κάνουμε στην μεταθανάτια ζωή...


Γιώργος Λιάνης: επρεπε να ζήσουμε ταπεινοί, δεν το κάναμε και o κόσμος μας ταπεινώνει, έτσι ακριβώς όπως μας αξίζει".



Γιώργος Λιάνης: επρεπε να ζήσουμε ταπεινοί, δεν το κάναμε και o κόσμος μας ταπεινώνει, έτσι ακριβώς όπως μας αξίζει".

Ο Γιώργος Λιάνης ο οποίος εγκαταλείπει την πολιτική, άρχισε να λέει  συγκλονιστικές αλήθειες για τους πολιτικούς και την κοινωνία...
"Μας τιμωρεί ο ελληνικός λαός. 
Του φερθήκαμε με άσχημο τρόπο και τώρα δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο. 
Δεν μπορώ να πάω με τη γυναίκα μου ούτε στο θέατρο, ούτε να περπατήσω στο δρόμο, ούτε να πάω στο εστιατόριο!
Έπρεπε να ζήσουμε ταπεινοί, δεν το κάναμε και o κόσμος μας ταπεινώνει, έτσι ακριβώς όπως μας αξίζει".

Σχόλιο...Έρχεται λίγο αργά αυτή η αυτοκριτική διάθεση από τον Σύντροφο Γιώργο Λιανη και φυσικά ποτέ δεν καταλάβαμε (η μάλλον καταλαβαίνουμε πολύ καλά) γιατί οι πολιτικοί μας έχουν την ανάγκη αυτοκριτικής....πάντα στη δύση της καριέρας τους!!..
...αλλά όπως λέει και ο σοφός Λαός κάλιο αργά πάρα ποτέ...
...συγχωροχάρτι από το Λαό όμως.. δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ!!!

Τα κόκκινα δάκρυα ενός 15χρονου


Ένας 15χρονος από το Τέννεσι έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ιατρική κοινότητα εξαιτίας μιας σπάνιας πάθησης , η οποία τον ταλαιπωρεί. Τρεις φορές την ημέρα τα μαγουλά του τα αγκαλιάζουν δάκρυα αίματος! Χωρίς κανέναν λόγο, ξαφνικά αρχίζει να τα βλέπει όλα κόκκινα!
Η διάρκεια του φαινομένου δεν είναι σταθερή. Δύο - τρεις στάλες αρκούν για να ξεσπάσει η μπόρα , η οποία μπορεί να βασανίζει τον μικρό Καλβίνο Ινμαν για μια ώρα! Οι συμμαθητές του βλέποντας την αιματηρή εικόνα για πρώτη φορά, θεώρησαν οτι είναι... 

δαιμονισμένος.

Ο Καλβίνος με τη συνοδεία της μητέρας του εμφανίζεται σε τηλεοπτικά προγράμματα διεθνούς βεληνεκούς με την ελπίδα οτι η έκθεση θα φέρει την πολυπόθητη εξήγηση για τα σημάδια που αποτελούν ένα ανεξήγητο ιατρικό γρίφο. Κοιτώντας τη τηλεοπτική κάμερα, δηλώνει: "Μερικές φορές αισθάνομαι υγρά τα μάτια μου , γεγονός που σηματοδοτεί την αρχή του δράματος. Οι φίλοι μου αρχικά φοβήθηκαν. Δεν μου μιλούσαν. Τώρα πια υποθέτω πως έχει γίνει μια συνήθεια. Είναι δύσκολο..." προσθέτει.



Όταν η μητέρα του, Τάμμυ, αντίκρυσε το παιδί της υπό αυτές τις συνθήκες, τρομοκρατήθηκε. Κάλεσε κατευθείαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Θυμάται: "Είναι οτι πιο τρομακτικό έχω δει μέχρι τώρα. Εκείνη την μέρα νόμιζα οτι τον χάνω. Με κοίταξε και με ρώτησε: "Μαμά θα πεθάνω;" Οι χτύποι της καρδιάς μου ξαφνικά σταμάτησαν..."

Δυστυχώς μέχρι σήμερα το ιατρικό μυστήριο δεν έχει αποκωδικοποιηθεί. Ο οφθαλμίατρος δρ Ρεξ Χάμιλτον υποστηρίζει οτι ο νεαρός ίσως πάσχει από μια σπάνια πάθηση , γνωστή ως haemolacria, που σημαίνει "αιματηρά δάκρυα". "Τα συμπτώματα αυτά περιγράφουν ακριβώς το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του συμβάντος. Ακόμα δεν γνωρίζουμε που οφείλεται".
ΠΗΓΗ ((  http://news24gr.blogspot.com/2010/09/15.html  ))