Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

«Στεγνώνει» από νερό η Κρήτη..............

«Στεγνώνει» από νερό η Κρήτη



Eνα σπάνιο κλιματικό φαινόμενο που εμφανίστηκε φέτος για πρώτη φορά έπειτα από 60 χρόνια, σημαίνει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αποθέματα νερού της Κρήτης τα αμέσως επόμενα χρόνια. Οι σφοδροί νοτιάδες από την περιοχή της βόρειας Αφρικής που έπνεαν τον περασμένο Ιανουάριο έλιωσαν πρόωρα τα χιόνια των Λευκών Ορέων, προκαλώντας μεγάλο πρόβλημα -μεσούσης της τουριστικής περιόδου- στα Χανιά. Οι επιστήμονες φοβούνται πως η μείωση των υδάτων στον νομό Χανίων, που είναι η πλουσιότερη σε νερό περιοχή της Κρήτης, είναι απλά πρόγευση ενός μελλοντικού εκτεταμένου προβλήματος λειψυδρίας.

Σύμφωνα με τα μοντέλα των επιστημόνων, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας είναι γεωγραφικά η αμέσως επόμενη περιοχή που αναμένεται να αισθανθεί τις επιπτώσεις της λειψυδρίας μετά την Κύπρο και τις περιοχές της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Το ενδεχόμενο ακόμα μεγαλύτερης μείωσης των αποθεμάτων νερού στην Κρήτη θα έχει δραματικές συνέπειες για την οικονομία ολόκληρης της χώρας, καθώς, εκτός από τον τουρισμό, τα κρητικά προϊόντα καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό από τη συνολική αγροτική παραγωγή της Ελλάδας.

Μείωση βροχοπτώσεων κατά 50%!
Τον περασμένο Ιούλιο η ΔΕΥΑΧ (Δημόσια Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων) ανακοίνωσε πως η ζήτηση νερού στην περιοχή είναι 20% μεγαλύτερη από τα διαθέσιμα αποθέματα, αντιμετωπίζοντας ένα έλλειμμα που έφτανε τα 5.000 κυβικά μέτρα κάθε μέρα. Τελικώς, τα Χανιά έβγαλαν το καλοκαίρι με διακοπές στην παροχή νερού για κάποιες ώρες της ημέρας, σε διάφορες -αγροτικές κυρίως- περιοχές του νομού. «Αυτό που συμβαίνει το καλοκαίρι στα Χανιά είναι ενδεικτικό του προβλήματος», αναφέρει ο Νίκος Νικολαΐδης, καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης. «Σε ολόκληρη την Κρήτη, οι βροχοπτώσεις λαμβάνουν χώρα τον χειμώνα, η ζήτηση του νερού όμως κορυφώνεται το καλοκαίρι, οπότε τα αποθέματα δεν γίνεται να ανανεωθούν».

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, ο Ν. Νικολαΐδης είναι ο επιστήμονας που έχει αναλάβει την εκπόνηση διαχειριστικού σχεδίου για το υδάτινο σύστημα των Χανίων. Με τα δεδομένα που υπάρχουν, όμως, η δουλειά του έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη. «Επιστημονικά, η Κρήτη βρίσκεται στην τρίτη συνεχόμενη χρονιά ξηρασίας. Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος, οι μετρητές των βροχοπτώσεων στα Λευκά Ορη κατέγραφαν μέσο επίπεδο βροχών 1,5 μέτρου τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος τα επίπεδα δεν ξεπέρασαν τα 700 χιλιοστά, μια μείωση μεγαλύτερη του 50%», σημειώνει ο καθηγητής.

«Το πρόβλημα των Χανίων δεν οφείλεται στην επάρκεια του νερού, αλλά στον τρόπο που το διαχειριζόμαστε. Στην Κρήτη, αλλά και σε καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας δεν έχουν καταρτιστεί διαχειριστικά προγράμματα για το νερό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει», ήταν η τοποθέτηση του νομάρχη Χανίων, Γιώργου Αρχοντάκη.

Αγροτική παραγωγή
Οπως συμφωνούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, η γεωργία είναι ο κυριότερος τομέας που θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που διαχειρίζεται τα αποθέματα υδάτων. Στην Κρήτη η αγροτική παραγωγή απορροφά το 85% του διαθέσιμου νερού. Το κλιματικό φαινόμενο που μείωσε τα υδάτινα αποθέματα στα Χανιά φέτος ήταν αδύνατο να μην επηρεάσει τους αγρότες. «Η παραγωγή μας φέτος θα είναι πολύ μειωμένη», λέει ο Δημήτρης Βλαστάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γραμβούσας Κισσάμου, προσθέτοντας πως το πρόβλημα λειψυδρίας απασχολεί τους Κρητικούς αγρότες εδώ και αρκετά χρόνια. «Τελευταία, βέβαια, τα πράγματα έχουν χειροτερέψει. Κάνουμε γεωτρήσεις και το νερό που βρίσκουμε είναι αλμυρό. Εγινε μια κίνηση να έρθει νερό από άλλη περιοχή, ακόμα κι εμείς όμως που δεν είμαστε επιστήμονες καταλαβαίνουμε πως αυτό δεν είναι λύση»...

«Οι συνθήκες της Σαχάρας μεταφέρονται στο νησί»

Η αμέσως επόμενη περιοχή της Μεσογείου που θα πληγεί από τις κλιματικές αλλαγές είναι η Κρήτη, όπως δηλώνει ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερευνας και Κατάρτισης, Γρηγόρης Τσάλτας. «Τα τελευταία 20 χρόνια το φαινόμενο του θερμοκηπίου εμφανίζεται στη γεωγραφική ζώνη που βρίσκεται πάνω από τον ισημερινό. Η Μεσόγειος είναι μια περιοχή που βρίσκεται στον κλοιό των κλιματικών αλλαγών. Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι μια τάση μεταφοράς των συνθηκών που επικρατούν στη Σαχάρα βορειότερα», δηλώνει ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Τι σημαίνει όμως αυτό για τα υδάτινα αποθέματα της Κρήτης; «Στο μέλλον θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο των ανεξέλεγκτων βροχοπτώσεων, θα έχει δηλαδή λιγότερες αλλά πιο βίαιες βροχές, οι οποίες δεν εμπλουτίζουν τα αποθέματα νερού».

Ο Γρ. Τσάλτας πιστεύει πως το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί τόσο με τη δημιουργία εργοστασίων αφαλάτωσης όσο και με την αλλαγή στην αγροτική παραγωγή, με την καλλιέργεια ειδών που απαιτούν λιγότερο νερό. Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των μειωμένων αποθεμάτων νερού φαίνεται πως δεν μπορεί να περιμένει. Μόλις πριν από τρία χρόνια, ανάλογο αλλά πολύ πιο οξύ πρόβλημα αντιμετώπισε η Κύπρος. Το καλοκαίρι του 2007, η κυβέρνηση της Μεγαλονήσου αναγκάστηκε να προχωρήσει σε εισαγωγές νερού μέσω υδροφόρων πλοίων για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση. Η Κρήτη ήταν τότε μία από τις περιοχές που εξήγαγαν νερό στην Κύπρο, όπως φαίνεται όμως ήταν και η τελευταία φορά που είχε τη δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο.
ΠΗΓΗ  ((  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=4907&catId=5  ))

Φάκελοι “Λασέρτα” 1 από 8 (( Δεν είμαι ανθρώπινο πλάσμα όπως εσύ και για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι πραγματικά θηλαστικό ))

Φάκελοι “Λασέρτα” 1 από 8

 
Σήμερα 15/ 08/ 2010 Το Πρώτο από τα οχτώ μέρη της ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ Επικοινωνίας – Συνέντευξης που έδωσε η “Λασέρτα” ένα Θηλυκό μη Ανθρώπινο Ερπετοειδές πλάσμα. Χάριν ευκολίας της ανάγνωσης αποτελείται από 8 (οκτώ) αριθμημένα μέρη. Είναι στα Ελληνικά για να βοηθήσουμε τους φίλους που δυσκολεύονται με τα Αγγλικά. Θα μπορείτε να την διαβάσετε από εδώ ή να την κατεβάσετε ΔΩΡΕΑΝ σε PDF Μορφή βιβλίου. Στο τέλος της δημοσίευσης των άρθρων Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση, και σχόλια.
Πιστεύω πως Σκόπιμα η Λασέρτα παραπληροφορεί για να προστατεύσει τον κόσμο της. Λέει όμως και πολλές Αλήθειες. Αν διαβάσεις την συνέντευξη με την καρδιά χωρίς συναισθηματισμούς και όχι με τον Νου, τότε ίσως καταφέρεις να ανακαλύψεις αυτές τις Αλήθειες. Αν πάλι δεν σε νοιάζει, απόλαυσε μια ενδιαφέρουσα οπτική από ένα αλλόκοσμο Ον. Δες το σαν κείμενο Πραγματικότητας ή σαν κείμενο Φαντασίας. Έτσι κι αλλιώς η διαφορά αυτών των δύο είναι δυσδιάκριτη, Αν υπάρχει διαφορά. Όπως και αν το διαβάσεις .. ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ. Theodosia Kriketou

© Μετάφραση στην Αγγλική από Chris Pfeiler, © μετάφραση στα Ελληνικά από τον Α.Τ. © για τη μεταφορά Ion Maggos ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΙΩΣΗ και σύνδεσμο στην κάθε σελίδα.
Η Γνήσια συνέντευξη βρίσκεται στην σελίδα του Chris Pfeiler μεταφρασμένη σε δέκα γλώσσες περίπου. Η Ελληνική μετάφραση μέσα είναι του Α.Τ. όλες οι υπόλοιπες που κυκλοφορούν στο Ιντερνέτ είναι αντιγραφές αυτής της πρώτης, για όποιον καταλαβαίνει. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το κείμενο ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ
.
 
Εισαγωγή του Δημοσιογράφου Ole K.
Βεβαιώνω ότι το ακόλουθο κείμενο είναι απολύτως αληθές και όχι έργο φαντασίας. Τα παρακάτω είναι τμήματα σημειώσεων μίας συνέντευξης που πήρα από ένα μη Ανθρώπινο ερπετοειδές πλάσμα τον Δεκέμβριο του 1999. Αυτό το θηλυκό πλάσμα ήταν ήδη σε επαφή με έναν φίλο μου (Του οποίου το όνομα δίνεται μόνο με τα αρχικά Ε.Φ. στο κείμενο) εδώ και κάποιους μήνες. Ας μου επιτραπεί να πω πως ήμουν σε όλη μου την ζωή επιφυλακτικός σχετικά με τα ΑΤΙΑ, τους εξωγήινους και άλλα περίεργα πράγματα και σκέφτηκα ότι ο Ε.Φ. μου έλεγε είτε όνειρα είτε φανταστικές ιστορίες όταν μου μίλησε σχετικά με τις πρώτες του επαφές με το μη Ανθρώπινο πλάσμα «Λασέρτα».
Ήμουν επιφυλακτικός όταν γνώρισα αυτό το πλάσμα στις 16 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους (1999) σε εκείνο το μικρό ζεστό δωμάτιο στο απομονωμένο σπίτι του φίλου μου κοντά σε μία πόλη στον νότο της Σουηδίας, παρά το γεγονός ότι την έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια ότι δεν ήταν Ανθρώπινη. Μου είχε πει και μου είχε δείξει τόσο πολλά απίστευτα πράγματα στην συνάντησή μας που πλέον δεν μπορώ να αρνηθώ την πραγματικότητα και την αλήθεια στα λεγόμενα της. Δεν πρόκειται για μια ακόμη λανθασμένη δημοσίευση για ΑΤΙΑ που ισχυρίζεται ότι λέει την αλήθεια ενώ είναι φανταστική, έχω πεισθεί ότι το κείμενο περιέχει την μόνη αλήθεια και γι’ αυτό πρέπει να το διαβάσετε.
Μίλησα μαζί της για πάνω από 3 ώρες, οπότε το κείμενο περιέχει περίληψη της συνέντευξης, γιατί μου ζήτησε μετά την συνέντευξη να μην δημοσιεύσω ότι μου είχε εκμυστηρευθεί. Η σειρά των ερωτήσεων στο κείμενο δεν είναι πάντοτε με την ίδια σειρά που την ρώτησα, οπότε μερικές φορές μπορεί να σας φανεί ασαφές. Δεν ήταν εύκολο να αφαιρέσω όλα τα σημαντικά τμήματα που μου ζήτησε από το κείμενο, γι’ αυτό συγχωρήστε με για την ίσως ασυνήθη σειρά. Έχω στην κατοχή μου όλο το κείμενο της συνέντευξης (49 σελίδες μαζί με κάποια σκίτσα μου του σώματός της και του εξοπλισμού της) και κάποιων κασετών στις οποίες έχω όλη την συνέντευξη, όμως δεν θα την αποκαλύψω πριν έχω την άδειά της. 

Επίσης βεβαιώνω ότι, διάφορες παραψυχολογικές ικανότητες του είδους της όπως η τηλεπάθεια και η τηλεκίνηση (όπως η μετακίνηση και ο χορός του μολυβιού μου πάνω στο τραπέζι χωρίς να το ακουμπήσει και το πέταγμα ενός μήλου περί τα 40 εκατοστά πάνω από τα χέρια της) μου παρουσιάστηκαν στην διάρκειας των 3 ωρών και 6 λεπτών της συνάντησης μας και είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτές οι ικανότητές της δεν ήταν τρικ. Τα παρακάτω είναι σίγουρα δύσκολο να γίνουν κατανοητά και πιστευτά για κάποιον που δεν τα έζησε, αλλά ήμουν πραγματικά σε επαφή με τον νου της και είμαι τώρα απολύτως βέβαιος ότι όλα όσα είπε στην συνέντευξη είναι η απόλυτη αλήθεια για τον κόσμο μας.
Δυστυχώς, εάν διαβάσω όλο το κείμενο (και πολλά περισσότερα) η παρούσα πολύ συντομευμένη μορφή έχω την έντονη εντύπωση, ότι όλα όσα έγραψα ακούγονται πολύ απίστευτα για να είναι αλήθεια, ότι όλα ακούγονται σαν αποτυχημένη επιστημονική φαντασία για την τηλεόραση ή το σινεμά και αμφιβάλω ότι κάποιος θα πιστέψει τις εμπειρίες μου. Αλλά είναι η αλήθεια, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Δεν περιμένω από εσάς να πιστέψετε τα απλά μου λόγια χωρίς αποδείξεις, αλλά δεν μπορώ να σας τις δώσω. Σας παρακαλώ να διαβάσετε το κείμενο και να το σκεφτείτε και ίσως να δείτε την αλήθεια στα λόγια μου.
Θα υπάρξει μία νέα συνάντηση ανάμεσα σε εμένα και σε αυτήν (ξανά στο ίδιο σπίτι στην Σουηδία) στις 23 Απριλίου,2000 και μου υποσχέθηκε να μου δώσει ίσως κάποιες αποδείξεις της ύπαρξής της. Στο μεταξύ συλλέγω ερωτήσεις τις οποίες και θα την ρωτήσω τότε. Ίσως μου δώσει και την άδεια να αποκαλύψω περισσότερα από τα παραλειπόμενα τμήματα του κειμένου σχετικά με τον επερχόμενο πόλεμο.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό δεν έχει καμιά ουσιαστική σημασία (αλλά ελπίζω να πιστέψετε.)
Όλε Κ. – 8 Ιανουαρίου, 2000

Κείμενο της συνέντευξης Δεκέμβριος 16, 1999
1η) Ερώτηση: Πρώτα απ’ όλα, ποιά είσαι και τι είσαι; Είστε εξωγήινο είδος ή η κοιτίδα σας βρίσκεται σε αυτόν εδώ τον πλανήτη;
Απάντηση: Όπως βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια, Δεν είμαι ανθρώπινο πλάσμα όπως εσύ και για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι πραγματικά θηλαστικό (παρά τα θηλαστικοειδή χαρακτηριστικά του σώματός μου, που είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης) Είμαι ένα θηλυκό ερπετοειδές πλάσμα, που ανήκω σε ένα μία πολύ παλιά ερπετοειδή φυλή. Είμαστε οι ιθαγενείς γήινοι και ζούμε σε αυτόν τον πλανήτη εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Αναφορές για εμάς υπάρχουν στις θρησκευτικές γραφές σας όπως η χριστιανική Βίβλος και πολλές από τις αρχαίες ανθρώπινες φυλές γνώριζαν την ύπαρξή μας και μας λάτρευαν σαν θεούς, για παράδειγμα οι Αιγύπτιοι και οι Ίνκα και πολλές άλλες φυλές.
Η χριστιανική θρησκεία παρεξήγησε τον ρόλο μας στην δημιουργία σας, οπότε μας αναφέρει ως το «κακό ερπετό» στις γραφές σας. Αυτό είναι λάθος. Η φυλή σας είναι γενετικά κατασκευασμένη από εξωγήινους και εμείς ήμασταν λίγο ή πολύ παθητικοί επισκέπτες στην επιταχυμένη εξελικτική διαδικασία σας. Θα πρέπει να μάθετε (κάποιοι επιστήμονες σας ήδη το έχουν προτείνει) ότι το είδος σας εξελίχθηκε με μία αφύσικη τελείως απίθανη ταχύτητα μέσα σε 2-3 εκατομμύρια χρόνια. Κάτι τέτοιο είναι απολύτως αδύνατο, γιατί η εξέλιξη είναι μία πολύ πιο αργή διαδικασία εάν είναι φυσική αλλά εσείς δεν το έχετε καταλάβει. Η δημιουργία σας ήταν τεχνητή και έγινε μέσω γενετικής μηχανικής, αλλά όχι από εμάς αλλά από ένα εξωγήινο είδος. Εάν με ρωτήσετε, εάν είμαι εξωγήινη, θα πρέπει να απαντήσω πως όχι. Εμείς είμαστε οι ιθαγενείς γήινοι. Είχαμε και έχουμε κάποιες αποικίες στο ηλιακό σύστημα, αλλά προερχόμαστε από αυτόν εδώ τον πλανήτη. Είναι στην πραγματικότητα δικός μας πλανήτης και όχι δικός σας — ποτέ δεν ήταν δικός σας.
2η) Ερώτηση: Μπορείς να μου πεις το όνομά σου;
Απάντηση: Αυτό είναι δύσκολο, γιατί η ανθρώπινη γλώσσα δεν μπορεί να το προφέρει σωστά (και η μη σωστή προφορά των ονομάτων μας είναι πολύ προσβλητικό για κάποιους από το είδος μου). Η γλώσσα μας είναι πολύ διαφορετική από την δικιά σας, αλλά το όνομά μου είναι –θα προσπαθήσω να το πω ομαλά χρησιμοποιώντας ανθρώπινα γράμματα– κάτι σαν «Σσσσιαασσσακκκασσκκχχχςςςς» με πολύ βαριά προφορά των «σ» και των «Κ» ήχων. Δεν έχουμε επίθετα όπως εσείς αλλά μονάχα ένα και μοναδικό όνομα το οποίο χωρίζεται και χαρακτηρίζεται από τον τρόπο που λέγεται και δίνεται όχι σε παιδιά (τα οποία έχουν τα δικά τους παιδικά ονόματα) αλλά μόνο με μία ειδική διαδικασία στην περίοδο της εφηβείας την εποχή της είτε θρησκευτικής είτε επιστημονικής διαφώτισης ή αφυπνίσεως (όπως θα το αποκαλούσατε). Θα προτιμούσα να μην προσπαθούσατε να πείτε το πραγματικό μου όνομά με την ανθρώπινη γλώσσα σας. Παρακαλώ να με φωνάζετε «Λασέρτα», αυτό είναι το όνομα που γενικά χρησιμοποιώ όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους και μιλώ μαζί τους.

3η) Ερώτηση: Πόσο χρονών είσαι;
Απάντηση: Μετρούμε τον χρόνο όχι όπως εσείς με αστρονομικά χρόνια και την περιστροφή της Γης γύρω από τον ήλιο, αλλά επειδή ζούμε κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη. Η μονάδα μέτρησης του χρόνου εξαρτάται από περιοδικούς κύκλους του μαγνητικό πεδίο της Γης και σύμφωνα με αυτό (και με τους δικούς σας αριθμούς) είμαι σήμερα — Για να υπολογίσω — 57.657 κύκλους. Έφτασα στην φάση της ενηλικίωσης και της αφυπνίσεως 16.337 κύκλους πριν (αυτή είναι μία πολύ σημαντική ημερομηνία για εμάς). Σύμφωνα με την ανθρώπινη χρονική κλίμακα είμαι περίπου 28 χρονών.
4η) Ερώτηση: Ποια είναι εργασία σου; Έχετε «δουλειές» όπως εμείς;
Απάντηση: Για να το πω στα λόγια σας: Είμαι μία περίεργη μαθήτρια της κοινωνικής συμπεριφοράς του είδους σας. Γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ και μιλάω μαζί σας, γι’ αυτό και αποκάλυψα την πραγματική μου φύση στον Ε.Φ. και τώρα σε εσένα και γι’ αυτό σου δίνω όλες αυτές τις μυστικές πληροφορίες και θα προσπαθήσω να απαντήσω όλες τις ερωτήσεις στις τόσες σελίδες χαρτιού με ειλικρίνεια. Θα δω πώς αντιδράτε, πως άλλοι από το είδους σου αντιδρούν. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρελοί και ψεύτες από το είδος σας στον πλανήτη που ισχυρίζονται ότι ξέρουν την αλήθεια για εμάς, για τα ούφο, για τους εξωγήινους κ.τ.λ. και κάποιοι από εσάς πιστεύουν τα ψέματα τους. Με ενδιαφέρει να δω πως αντιδρά το είδος σας εάν αποκαλύψω την αλήθεια (την οποία θα σου πω τώρα) στο ευρύ κοινό. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι ο οποιοσδήποτε θα αρνηθεί να πιστέψει τα λεγόμενα μου, αλλά ελπίζω να κάνω λάθος, γιατί πρέπει να καταλάβετε εάν θέλετε να επιζήσετε τα επόμενα χρόνια.

5η) Ερώτηση: Διάβασα όλη την δήλωσή σου (που είχες δώσει στον Ε.Φ.) σχετικά με αυτό, αλλά μπορείς να μου δώσεις τώρα μια σύντομη απάντηση: πετάνε στα αλήθεια τα ΑΤΙΑ με πιλότους εξωγήινους ή ανήκουν στο δικό σας είδος;
Απάντηση: Κάποια από τα ΑΤΙΑ που παρατηρείτε — όπως τα αποκαλείτε — ανήκουν σε εμάς, αλλά τα περισσότερα όχι. Τα περισσότερα από τα «μυστήρια» ιπτάμενα αντικείμενα στον ουρανό δεν είναι τεχνολογικές συσκευές αλλά κυρίως παρερμηνείες φυσικών φαινομένων που οι επιστήμονες σας δεν κατανοούν (όπως η αυτανάφλεξη του πλάσματος στην ανώτερη ατμόσφαιρα). Όμως, κάποια από τα ΑΤΙΑ είναι πραγματικά σκάφη που ανήκουν είτε στο είδος σας (ειδικά στους στρατιωτικούς) είτε σε άλλα εξωγήινα είδη ή στο τέλος και σε εμάς (αλλά μία μειοψηφία των θεαμένων σκαφών ανήκει πραγματικά σε εμάς, γιατί γενικά προσέχουμε πολύ με τις κινήσεις μας στην ατμόσφαιρα και έχουμε ειδικούς τρόπους να κρύβουμε τα σκάφη μας).
Εάν διαβάσετε αναφορά για θέαση ενός μεταλλικού ανοιχτού-γκρίζου σχήματος πούρου κυλινδρικού αντικειμένου με μήκος –υπάρχουν διάφοροι τύποι– ας πούμε μεταξύ 20 και 260 των δικών σας μέτρων και εάν αυτό το αντικείμενο έκανε έναν πολύ βαθύ βόμβο και εάν είχε 5 λαμπερά κόκκινα φώτα πάνω στην μεταλλική επιφάνεια του πούρου (ένα πάνω, ένα στην μέση, δύο στο τέλος) τότε μάλλον κάποιος δικός σας είδε ένα από τα σκάφη μας και αυτό σημαίνει ότι είτε υπήρξε βλάβη είτε κάποιος από εμάς δεν ήταν αρκετά προσεκτικός. Έχουμε επίσης έναν πολύ μικρό στόλο από δίσκο-ειδή σκάφη, αλλά τέτοια ΑΤΙΑ ανήκουν συνήθως σε άλλο εξωγήινο είδος. Τα τριγωνικά ΑΤΙΑ ανήκουν γενικά στους δικούς σας στρατιωτικούς αλλά χρησιμοποιούν ξένη τεχνολογία για να τα κατασκευάσουν. Εάν πραγματικά θέλετε να προσπαθήσετε να δείτε ένα από τα σκάφη μας, θα πρέπει να κοιτάξετε στα βουνά πάνω από την Αρκτική, την Ανταρκτική και πάνω από την κεντρική-Ασία (ειδικά πάνω από τα βουνά εκεί).
6η) Ερώτηση: Έχετε κάποιο ειδικό σύμβολο ή κάτι τέτοιο που να αντιπροσωπεύει το είδος σας;
Απάντηση: Έχουμε δύο κύρια σύμβολα που αντιπροσωπεύουν το είδος μας. Το πρώτο (το αρχαιότερο σύμβολο είναι ένα μπλε ερπετό με τέσσερα πτερά πάνω σε μαύρο φόντο (τα χρώματα έχουν θρησκευτική σημασία για εμάς). Αυτό το σύμβολο χρησιμοποιούταν από κάποια τμήματα της κοινωνίας μας, αλλά σήμερα είναι σπάνιο –εσείς οι άνθρωποι το αντιγράψατε πολλές φορές στα παλιά σας γραπτά. Το άλλο σύμβολο είναι ένα μυστικιστικό πλάσμα που το ονομάζετε «Δράκο» σε σχήμα κύκλου με επτά άσπρα άστρα στο μέσον. Αυτό το σύμβολο είναι περισσότερο κοινό σήμερα. Εάν δείτε κάποιο από αυτά τα σύμβολα σε κυλινδρικό σκάφος που περιέγραψα στην προηγούμενη απάντηση ή σε κάποια υπόγεια εγκατάσταση, αυτό το αντικείμενο ή το μέρος ανήκει σίγουρα σε εμάς (και θα σας συμβούλευα να απομακρυνθείτε όσο τον δυνατόν γρηγορότερα).
7η) Ερώτηση: Τα επτά άστρα στο δεύτερο σύμβολο που ανέφερες — εννοούν τις πλειάδες;
Απάντηση: Πλειάδες; Όχι. Στην πραγματικότητα, τα επτά άστρα είναι πλανήτες και φεγγάρια και είναι σύμβολα για τις πρότερες επτά αποικίες μας στο ηλιακό σύστημα. Τα άστρα βρίσκονται πάνω σε μπλε φόντο και ο Δράκος-κύκλος σημαίνει το σχήμα της γης. Τα επτά άστρα σημαίνουν την Σελήνη, τον Άρη, την Αφροδίτη και 4 φεγγάρια του Δία και του Κρόνου που είχαμε αποικίσει κατά το παρελθόν. Δύο αποικίες δεν χρησιμοποιούνται πλέον και εγκαταλείφθηκαν, οπότε 5 άστρα θα ήταν σωστότερο.

8η) Ερώτηση: Μίας και δεν μου επέτρεψες να πάρω φωτογραφίες –που θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για την απόδειξη της ύπαρξης σας και της αλήθειας της ιστορίας– μπορείς να περιγράψεις με λεπτομέρεια τον εαυτό σου;
Απάντηση: Το ξέρω πως θα ήταν πολύ χρήσιμο για την αυθεντικότητα της συνέντευξης εάν έπαιρνες κάποιες φωτογραφίες μου. Αλλιώς, εσείς οι άνθρωποι είστε πολύ δύσπιστοι (και αυτό είναι καλό για εμάς και για τα πραγματικά εξωγήινα είδη που δρουν μυστικά στον πλανήτη, μπροστά στα μάτια σας,) αλλά και να είχες τέτοιες φωτογραφίες, πολλοί από το είδος σου θα έλεγαν πως είναι μια απάτη, ότι είμαι απλά μια γυναίκα μεταμφιεσμένη ή κάτι τέτοιο (το οποίο θα ήταν πολύ προσβλητικό για εμένα). Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορώ να επιτρέψω να πάρεις φωτογραφίες μου ή του εξοπλισμού μου. Και αυτό για διάφορους λόγους, τους οποίους δεν θα συζητήσουμε περαιτέρω , εκτός του ότι ένας λόγος είναι η απόκρυψη της ύπαρξής μας και ο άλλος είναι πιο θρησκευτικός. Παρόλα αυτά έχεις την άδεια μου να κάνεις σκίτσα και δικά μου και του εξοπλισμό μου που θα σου δείξω αργότερα. Μπορώ επίσης να προσπαθήσω να περιγράψω τον εαυτό μου, αλλά αμφιβάλλω εάν άλλοι του είδους σας θα μπορέσουν να φανταστούν την πραγματική μου όψη μέσα από απλές λέξεις, γιατί η αυτόματη άρνηση της ύπαρξης ερπετικών ειδών και γενικά ευφυών ειδών άλλων από το δικό σας είναι μέρος του προγραμματισμού του μυαλού σας. Καλά λοιπόν, θα προσπαθήσω.
Φανταστείτε το σώμα ενός κανονικού θηλυκού ανθρώπου και έχετε μια πρώτη εντύπωση του σώματός μου. Όπως και εσείς, έχω κεφάλι, δύο χέρια, δύο παλάμες, δύο πόδια και δύο πατούσες και οι αναλογίες του σώματός μου είναι σαν τις δικές σας. Αφού είμαι θηλυκό έχω και δύο μαστούς (παρά την ερπετική προέλευση μας, ξεκινήσαμε να δίνουμε γάλα στα μωρά μας κατά την διάρκεια της εξελικτικής διαδικασίας — αυτό συνέβη πριν 30 εκατομμύρια χρόνια — γιατί αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατηθούν τα μικρά ζωντανά. Η εξέλιξη το είχε κάνει αυτό για το είδος σας την εποχή των δεινοσαύρων — και λίγο αργότερα — και για το δικό μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε τώρα θηλαστικά) όμως οι μαστοί μας δεν είναι τόσο μεγάλοι όσο των ανθρώπινων γυναικών και το μέγεθός τους είναι σχεδόν ίδιο για κάθε θηλυκό του είδους μας. Τα εξωτερικά μας όργανα αναπαραγωγής είναι και για τα δύο είδη μικρότερα από αυτά των ανθρώπων, αλλά είναι εμφανή και έχουν την ίδια λειτουργία με τα δικά σας (άλλο ένα δώρο της εξέλιξης στο είδος μας).

Το δέρμα μου είναι πράσινο-μπεζ χρώματος — περισσότερο ωχρό πράσινο — και έχουμε κάποια σχέδια από καφέ ακανόνιστες βούλες (κάθε βούλα με μέγεθος 1-2 εκατοστά) στο δέρμα μας και στο πρόσωπό μας (τα σχέδια είναι διαφορετικά για κάθε φύλο αλλά τα θηλυκά έχουν περισσότερα, ειδικά στο κάτω μέρος του σώματος και στο πρόσωπο). Μπορείτε να τα δείτε στην δικιά περίπτωση σαν δύο γραμμές πάνω από τα φρύδια κατά μήκος του μετώπου μου, στο μάγουλο και στο πηγούνι μου. Τα μάτια μου είναι λίγο μεγαλύτερα από τα ανθρώπινα (γι’ αυτό βλέπουμε καλύτερα στο σκοτάδι) και γενικά κυριαρχούνται από τις μεγάλες μαύρες κόρες, που περιβάλλονται από μία μικρή ανοιχτό-πράσινο ίριδα (τα αρσενικά έχουν σκούρο-πράσινες ίριδες). Η κόρη είναι σχιστή και μπορεί να αλλάζει μέγεθος από μία μικρή μαύρη γραμμή σε ένα μεγάλο ανοικτό αυγοειδές οβάλ, επειδή ο αμφιβληστροειδής είναι πολύ ευαίσθητος στο φως και η κόρη πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτό.
Έχουμε εξωτερικά στρογγυλά αυτά αλλά είναι μικρότερα και όχι τόσο καμπύλα όσο τα δικά σας, όμως ακούμε καλύτερα γιατί είναι περισσότερο ευαίσθητα στον ήχο (ακούμε μεγαλύτερο ηχητικό φάσμα). Υπάρχει ένας μυς ή ένα καπάκι πάνω από τα αυτά που μπορεί να τα κλείσει τελείως (για παράδειγμα κάτω από το νερό). Η μύτη μας είναι περισσότερο μυτερή και υπάρχει μία χάραξη σχήματος V ανάμεσα στα ρουθούνια, που επέτρεπε στους προγόνους μας να «βλέπουν» την θερμοκρασία. Έχουμε χάσει αυτήν την ικανότητα, αλλά μπορούμε ακόμα να αισθανθούμε την θερμοκρασία με αυτό το «όργανο». Τα χείλη μας έχουν σαν το σχήμα των δικών σας (των θηλυκών λίγο μεγαλύτερα από των αρσενικών) αλλά ωχρού καφέ χρώματος και τα δόντια μας είναι πολύ άσπρα και δυνατά και λίγο μακρύτερα και αιχμηρά απ’ ότι τα δικά σας μαλακά θηλαστικών δοντιών. 
Δεν έχουμε διαφορετικά χρώματα μαλλιών όπως εσείς (αλλά υπάρχει μία παράδοση να χρωματίζουμε τα μαλλιά σε διαφορετικές ηλικίες) και το πραγματικό τους χρώμα είναι — σαν τα δικά μου–πρασινίζων καφέ. Τα μαλλιά μας είναι πυκνότερα και πιο δυνατά από τα δικά σας και μεγαλώνουν πολύ αργά. Επίσης, το κεφάλι είναι το μόνο μέρος του σώματος που έχουμε τρίχες.
Το σώμα μας, τα χέρια και τα πόδια είναι παρόμοια στο σχήμα και στο μέγεθος με τα δικά σας, αλλά το χρώμα είναι διαφορετικό (πράσινο-μπεζ, όπως το πρόσωπο) και υπάρχουν δομές που μοιάζουν με λέπια στο πάνω μέρος των ποδιών (πάνω από το γόνατο) και στο πάνω μέρος τον χεριών (πάνω από τον αγκώνα). Τα πέντε δάχτυλα μας είναι λίγο μακρύτερα και λεπτότερα από τα ανθρώπινα δάχτυλα και το δέρμα στην παλάμη είναι ομαλό, οπότε δεν έχουμε γραμμές όπως εσείς όμως πάλι ένας συνδυασμός δομών λεπιών από καφέ βούλες (και τα δύο φύλα έχουν βούλες στην παλάμη) και δεν έχουμε αποτυπώματα όπως εσείς. Εάν αγγίξτε το δέρμα μου, θα αισθανθείτε ότι είναι ομαλότερο από το τριχωτό δέρμα σας. Υπάρχουν μικρά μυτερά κέρατα στο πάνω μέρος και των δύο μεσαίων δακτύλων.

Τα νύχια είναι γκρίζα και γενικότερα μακρύτερα από τα δικά σας. Βλέπετε ότι τα νύχια μου δεν είναι τόσο μακριά και είναι στρογγυλά στις άκρες. Αυτό είναι γιατί είμαι θηλυκό. Τα αρσενικά έχουν μυτερά νύχια με μήκος μέχρι και 5 ή 6 των εκατοστών σας.Το επόμενο χαρακτηριστικό είναι πολύ διαφορετικό από το σώμα σας και μέρος της ερπετικής μας κληρονομιάς: εάν αγγίξεις το πίσω μέρος του σώματός μου θα αισθανθείς μία σκληρή οστέινη γραμμή κάτω από τα ρούχα μου. Αυτή δεν είναι η σπονδυλική μου στήλη αλλά μία πολύ δύσκολη στο σχήμα δομή από πλάκες δέρματος και ιστού που ακολουθεί την σπονδυλική στήλη από το κεφάλι μέχρι τον γοφό Υπάρχει ένας υψηλός αριθμός νεύρων και αγγείων σε αυτήν την δομή και στις πλάκες (που είναι περίπου δύο με τρία εκατοστά μακριές και ευαίσθητες στην αφή — αυτός είναι ο λόγος που πάντα έχουμε πρόβλημα να κάτσουμε σε καρέκλες με πλάτη όπως αυτή εδώ.)
Ο κυρίως ρόλος των μικρών αυτών πλακών (πέρα από τον ρόλο τους στην σεξουαλικότητα μας) είναι απλά η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός μας και εάν καθίσουμε σε φυσικό ή τεχνητό ηλιακό φωτισμό, αυτές οι πλάκες γεμίζουν με αίμα και τα αγγεία διαστέλλονται και ο ήλιος είναι σε θέση να ζεστάνει το ερπετικό μας αίμα (το οποίο κυκλοφορεί μέσα στο σώμα και στις πλάκες) αρκετούς βαθμούς και αυτό μας δημιουργεί μεγάλη ευχαρίστηση.
Τι άλλο είναι διαφορετικό σε σχέση με το είδος σας; Α, δεν έχουμε ομφαλό, γιατί γεννιόμαστε με διαφορετικό τρόπο από τις δικές σας θηλαστικές γεννήσεις. Οι άλλες εξωτερικές διαφορές με το είδος σας είναι μικρές και νομίζω ότι δεν πρέπει να τις αναφέρω όλες τώρα μιας και οι περισσότερες δεν είναι ορατές όταν φοράμε ρουχισμό. Ελπίζω η περιγραφή του σώματος να ήταν αρκετά λεπτομερής. Θα σε συμβούλευα να κάνεις μερικά σκίτσα.
9η) Ερώτηση: Τι είδους ρουχισμό φοράτε γενικά; Υποθέτω ότι αυτός δεν είναι ο τρόπος που ντύνεστε συνήθως;
Απάντηση: Όχι, φοράω αυτά τα ανθρώπινα καθημερινά ρούχα μόνο μεταξύ ανθρώπων. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι πολύ άνετα για εμένα τόσο σφιχτά ρούχα και είναι πάντα μια ασυνήθιστη αίσθηση. Όταν είμαστε στο σπίτι μας (δηλαδή στο υπόγειο σπίτι μας) ή σε μία μεγάλη περιοχή τεχνητού ηλιακού φωτός και εάν είμαστε μαζί με άλλους κοντινούς στο όνομά μας, είμαστε συνήθως γυμνοί. Το βρίσκεις σοκαριστικό; Όταν είμαστε σε δημόσιο χώρο και μαζί με πολλούς άλλους του είδους μου φοράμε πολύ φαρδύ ρουχισμό φτιαγμένο από λεπτό, ελαφρύ υλικό. Σας είπα ότι πολλά μέρη των σωμάτων μας είναι πολύ ευαίσθητα στην αφή, κυρίως οι μικρές πλάκες στην πλάτη οπότε δεν αισθανόμαστε άνετα με στενό ρουχισμό γιατί μπορεί να μας βλάψει. Άντρες και γυναίκες συχνά φορούν τον ίδιο ρουχισμό, αλλά τα χρώματα είναι διαφορετικά για τα δύο φύλα.

10η) Ερώτηση: Είπες «άλλους κοντινούς στο όνομά μας». Εννοείς την οικογένειά σας;
Απάντηση: Όχι, όχι ακριβώς. Θα μπορούσες να το πεις «οικογένεια» αλλά με την λέξη αυτή εννοείς όσους από το είδος σου ανήκουν γενετικά μαζί όπως ο πατέρας ή η μητέρα και παιδί. Όπως είπα και πρωτύτερα έχουμε ένα πολύ δύσκολο και μοναδικό όνομα. Μέρος της προφοράς του ονόματος είναι απολύτως μοναδικό και δεν υπάρχει άλλο πλάσμα με το ίδιο όνομα, αλλά μέρος του ονόματος (το μεσαίο μέρος) προφέρεται με τέτοιον τρόπο που δηλώνει στους άλλους την «οικογένεια» (πρέπει να χρησιμοποιήσω την λέξη γιατί δεν έχετε την σωστή λέξη στο λεξιλόγιο σας) που ανήκεις.
Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα μέλη της ομάδας έχουν γενετική συγγένεια με εσένα, γιατί αυτές οι ομάδες είναι γενικά πολύ μεγάλες και έχουν 40 και 70 από εμάς. Η ομάδα αυτή περιέχει γενικά του γενετικά συγγενείς σου — εκτός από αυτούς που αποφάσισαν να φύγουνε από το γκρουπ — και η σύνδεση με τον πατέρα και την μητέρα είναι συχνά η δυνατότερη. Θα ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να εξηγήσω τώρα το πολύ παλιό κοινωνικό μας σύστημα το οποίο είναι σύνθετο και θα χρειαζόμασταν πολλές ώρες μόνο για τα βασικά πράγματα. Ίσως μπορέσουμε να συναντηθούμε μία άλλη φορά και να μπορέσω να σου δώσω λεπτομερείς περιγραφές όλων αυτών των πραγμάτων.
11η) Ερώτηση: Έχετε ουρά όπως τα κανονικά ερπετά;
Απάντηση: Βλέπεις καμιά; Όχι, δεν έχουμε εμφανή ουρά. Εάν κοιτάξεις τον σκελετό μας, υπάρχει μόνο ένα μικρό στρογγυλό κόκαλο στο τέλος της σπονδυλικής στήλης μας πίσω από την λεκάνη. Αυτό είναι ένα άχρηστο στοιχείο της ουράς των προγόνων μας, αλλά δεν είναι εμφανές εξωτερικά. Α, τα έμβρυα μας έχουν ουρές στους πρώτους μήνες της ανάπτυξης, αλλά αυτές οι ουρές εξαφανίζονται προτού γεννηθούν. Η ουρά έχει νόημα για ένα πρωτόγονο είδος το οποίο προσπαθεί να βαδίσει στα δύο πόδια και πρέπει να κρατά ισορροπία με την ουρά, αλλά ο σκελετός μας άλλαξε κατά την διάρκεια της εξέλιξης και η σπονδυλική μας στήλη είναι σχεδόν ίδια στο σχήμα με την δικιά σας, οπότε δεν χρειαζόμαστε καμιά ουρά για να σταθούμε στα δύο πόδια.
 
12η) Ερώτηση: Είπες πως γεννιέστε με διαφορετικό τρόπο από εμάς. Κάνετε αυγά;
Απάντηση: Ναι, αλλά όχι όπως τα πτηνά ή τα πρωτόγονα ερπετά. Στην πραγματικότητα, το έμβρυο μεγαλώνει σε πρωτεϊνικό υγρό μέσα στην μήτρα της μητέρας, αλλά υπάρχει και ένα ωοειδές αλλά πολύ λεπτό περίβλημα από ασβέστιο γύρω του, που γεμίζει όλη την μήτρα. Το έμβρυο μέσα στο κέλυφος είναι τελείως αυτάρκες από το σώμα της μητέρας και έχει όσες ουσίες χρειάζεται για να αναπτυχθεί μέσα στο ασβεστούχο κέλυφος. Υπάρχει επίσης ένα κορδόνι σαν τον ομφάλιο λώρο σας που ενώνεται σε ένα κρυφό σημείο πίσω από την πλάκες στην πλάτη.
Όταν πρόκειται να γεννηθεί το βρέφος, όλο το αυγό πιέζεται μέσω του κόλπου καλυμμένο με μία λιπαρή πρωτεϊνική ουσία και το μωρό βγαίνει μετά από αυτό το μαλακό αυγό μετά από μερικά λεπτά. Αυτά τα δύο κέρατα πάνω στα μεσαία δάχτυλα μας χρησιμοποιούνταν ενστικτωδώς από τα μωρά για να σπάσουν το κέλυφος και να πάρουν την πρώτη τους αναπνοή. Τα μικρά μας δεν είναι τόσο μεγάλα όσο τα δικά σας μωρά όταν γεννιούνται , είναι περίπου 30 και 35 των εκατοστών σας ψηλά, το αυγό είναι περίπου 40 εκατοστά ψηλό (αυτό γιατί ο κόλπος είναι μικρότερος από τον ανθρώπινο) αλλά μεγαλώνουμε στο κανονικό μας μέγεθος 1,60 έως 1,80 μέτρα.
ΠΗΓΗ  ((  http://www.infobeto.com/forum/f12/mia-quotperiergiquot-synenteyksi-fakeloi-quotlaserta-quot-87630/))