Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

"Η Σελήνη έχει 100 φορές περισσότερο νερό απ' ό,τι νόμιζαν οι επιστήμονες! "

"Η Σελήνη έχει 100 φορές περισσότερο νερό απ' ό,τι νόμιζαν οι επιστήμονες! "


"Υπάρχει  πολύ περισσότερο νερό στο φεγγάρι, τουλάχιστον 100 φορές πιο πολύ, από  όσο είχε ποτέ νομίσει οποιοσδήποτε επιστήμων. Βρίσκεται διάσπαρτο, βαθιά  κάτω από την...
επιφάνεια της Σελήνης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική  επιστημονική μελέτη, που εκτιμά ότι αν όλο αυτό το υπόγειο νερό  βρισκόταν στην επιφάνεια, θα δημιουργούσε έναν ωκεανό βάθους ενός μέτρου  που θα...

σκέπαζε όλο το φεγγάρι!

Οι  πρόσφατες αποστολές σκαφών στο δορυφόρο της Γης έδειξαν ότι υπάρχει  παγωμένο νερό σε σκιερούς κρατήρες, καθώς και πάγος κάτω από τη  σεληνιακή σκόνη. Το νερό αυτό μπορεί να μεταφέρθηκε στο φεγγάρι από  παγωμένους κομήτες και αστεροειδείς που...
προσέκρουσαν πάνω του.

Όμως,  η νέα μελέτη, υπό τον Φράνσις ΜακΚάμπιν του Ινστιτούτου Επιστημών  Κάρνεγκι της Ουάσιγκτον, η οποία δημοσιεύτηκε στα "Πρακτικά" της Εθνικής  Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και  το BBC, δείχνει ότι υπάρχει πολύ περισσότερο νερό κι αυτό δεν έχει  προέλθει από το διάστημα.

"Στην πραγματικότητα, το νερό μπορεί να  είναι πανταχού παρόν στο εσωτερικό της Σελήνης. Κακώς νομίζαμε επί 40  χρόνια ότι το φεγγάρι ήταν ξηρό", δήλωσε ο ΜακΚάμπιν. Μέχρι το 2008 οι  επιστήμονες θεωρούσαν ουσιαστικά άνυδρη τη Σελήνη, αλλά από τότε νέα  στοιχεία έρχονται να σκιαγραφήσουν μια πολύ διαφορετική -και πιο υγρή!-  εικόνα για τη Σελήνη, με αποκορύφωμα τη νέα μελέτη.

Σύμφωνα με  τις νέες επιστημονικές εκτιμήσεις, οι οποίες βασίστηκαν σε νέα ανάλυση  των δειγμάτων σεληνιακών βράχων που έφεραν στη Γη οι αποστολές "Απόλλων"  στις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70, η ποσότητα νερού κατ' ελάχιστον  κυμαίνεται από 64 μέρη ανά δισεκατομμύριο έως 5 μέρη ανά εκατομμύριο,  δηλαδή είναι τουλάχιστον τριπλάσια σε σχέση με τις προηγούμενες  εκτιμήσεις. Όμως το νερό αυτό - ο όγκος του οποίου είναι δυόμισι φορές  εκείνου που περιέχεται στις Μεγάλες Λίμνες της Β.Αμερικής- δεν είναι  άμεσα προσβάσιμο, επειδή είναι ενσωματωμένο στο βραχώδες εσωτερικό του  δορυφόρου, σε πετρώματα και μέταλλα.

Οι περισσότεροι επιστήμονες  πιστεύουν πλέον ότι η Σελήνη σχηματίστηκε, όταν ένα ουράνιο σώμα με το  μέγεθος του Άρη προσέκρουσε στη Γη πριν από περίπου 4,5 δισ. χρόνια,  εκτοξεύοντας σε τροχιά στο διάστημα, γύρω από τον πλανήτη μας, μεγάλες  ποσότητες βραχωδών υλικών που σταδιακά συνενώθηκαν και αποτέλεσαν το  φεγγάρι.

Ένας ωκεανός μάγματος πιστεύεται ότι σχηματίστηκε στη  διάρκεια αυτής της διαδικασίας μέσα στη Σελήνη και μερικά μόρια νερού  διατηρήθηκαν (τα περισσότερα εξατμίστηκαν λόγω υψηλής θερμοκρασίας),  καθώς το μάγμα ψύχθηκε και κρυσταλλοποιήθηκε. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε  ο ΜακΚάμπιν, "είναι σαν να προσπαθεί να φτιάξει κανείς μια μη  αλκοολούχα μπίρα. Όλο και λίγο αλκοόλ (σ.σ. εν προκειμένω νερό) θα  μείνει στο τέλος".

ΠΗΓΗ  ((  http://dinatos.blogspot.com/2010/09/100.html  ))

Πάνω από 600.000 φυτά σβήστηκαν από τον κατάλογο των καταγεγραμμένων ειδών...

Πάνω από 600.000 φυτά σβήστηκαν από τον κατάλογο των καταγεγραμμένων ειδών...

Ο κατάλογος περιελάμβανε περισσότερα από ένα εκατομμύριο είδη. Εντός του έτους επιστήμονες θα ανακοινώσουν ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν περίπου 400.000 είδη φυτών. Η έρευνά τους διήρκεσε τρία χρόνια. Κρίθηκε απαραίτητη στο πλαίσιο των προσπαθειών να εντοπιστούν και να προστατευθούν τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση και επιβλήθηκε από τη Σύμβαση για τη Βιολογική Ποικιλότητα του 2002.

«Κατά μέσο όρο, κάθε φυτό μπορεί να είχε 2-3 ονόματα», δήλωσε στον Guardian ο Άλαν Πέιτον, ο οποίος μετείχε στο πρόγραμμα καταγραφής. Όπως εξηγεί, αυτό συνέβαινε επειδή πολύ συχνά οι ερευνητές αγνοούσαν ότι το είδος που εξέταζαν είχε ήδη αποτελέσει αντικείμενο μελέτης από άλλες επιστημονικές ομάδες. Άλλες φορές, οι επιφανειακές διαφορές μεταξύ φυτών, όπως το μέγεθος των φύλλων τους, οδηγούσε στη διπλή ή και τριπλή καταγραφή τους με διαφορετική ονομασία. Όπως εξηγεί ο Πέιτον, αυτό το πρόβλημα καθιστά προβληματική την αναζήτηση πληροφοριών για ένα είδος.

Εν τω μεταξύ, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν σπόρους που θα αντέχουν στις όλο και υψηλότερες θερμοκρασίες, επιστήμονες στο Μεξικό αξιοποιούν σιτάρι ηλικίας 500 και πλέον ετών.

Μελετώντας το σιτάρι που έφεραν από την Ευρώπη Ισπανοί ιερείς προκειμένου να παρασκευάσουν την όστια για τους καθολικούς πιστούς, διαπίστωσαν ότι έχει μακρύτερους μίσχους, ικανούς να «αποθηκεύσουν» περισσότερο νερό και θρεπτικά συστατικά. Έτσι, στα εργαστήρια του Διεθνούς Κέντρου Βελτίωσης Αραβοσίτου και Σίτου, το διασταυρώνουν με τη σύγχρονη κοινή ποικιλία, ευελπιστώντας ότι το υβρίδιο που θα προκύψει θα βοηθήσει να θωρακιστούν οι αγρότες από τις συνέπειες της αλλαγής των καιρικών συνθηκών.

Πείραμα που θα καταγράφει την ανθρώπινη συμπεριφορά

Πείραμα που θα καταγράφει την ανθρώπινη συμπεριφορά

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ



Πείραμα που θα καταγράφει την ανθρώπινη συμπεριφορά


Η εταιρεία G4S Telematix και το Ινστιτούτο Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ζήτησαν και πήραν την έγκριση για την υλοποίηση πιλοτικού ερευνητικού προγράμματος και θα καταγράφουν ακόμα και τις γκριμάτσες των προσώπων εργαζομένων σε αυτούς τους χώρους, οι οποίοι θα συμμετάσχουν εθελοντικά
Ενα ανατριχιαστικό πείραμα που αφορά στην πλήρη καταγραφή της παραμικρής κίνησης ενός εργαζόμενου που κάνει με το σώμα του και με το πρόσωπό του, στο χώρο δουλειάς, θα διεξαχθεί το επόμενο διάστημα στη χώρα μας και με την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων!
Συγκεκριμένα, η εταιρεία G4S Telematix και το Ινστιτούτο Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το υπουργείο Παιδείας) ζήτησαν να λειτουργήσουν δύο χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ερευνητικό έργο ACTIBIO) πιλοτικά προγράμματα βιομετρικού ελέγχου πρόσβασης σε χώρους υψίστης ασφαλείας, με δεδομένα που σχετίζονται με τα φυσικά χαρακτηριστικά αλλά και τη συμπεριφορά του ατόμου.
ΠΗΓΗ ((  http://gitoniestonaggelon.blogspot.com/2010/09/blog-post_20.html  ))

Καληνύχτα ΔΝΤ. Και εις άλλα με υγεία.





Όπως πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ και από τα blogs, το ΔΝΤ, αφού διαπίστωσε ότι οι συνταγές του οδηγούν σε ύφεση, σε πληθωρισμό και σε κίνδυνο να μην πάρει ούτε το ίδιο ούτε τα κράτη της ΕΕ (που το χρησιμοποίησαν σαν μπαμπούλα) τα χρήματά τους από την Ελλάδα, πανικοβλήθηκε και κάνει τώρα άλλη «βαθυστόχαστη» πρόταση: «Βάλτε όλους τους φοροφυγάδες φυλακή» λέει προς τους κυβερνητικούς εντολοδόχους..
Τώρα «ψώνισε από σβέρκο».
Πίστεψαν εκεί στο ΔΝΤ ότι, φοβίζοντας με φυλακή θα σπεύσουν οι «φοβισμένοι» Έλληνες να καταβάλουν χρήματα στο κράτος.
Πόσο μακριά νυχτωμένοι είναι!!
Νομίζαμε κι εμείς, όταν μας μίλαγαν για την υπογραφή του μνημονίου, ότι το ΔΝΤ έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τουλάχιστον μπορεί να υποφέρουμε λίγο, αλλά τελικά θα σωθούμε. Τόσα χρόνια απογοητευμένοι από τους Έλληνες πολιτικούς, υποθέσαμε ότι θα ήταν καλύτερα να είχαμε ξένους διαχειριστές. Όμως, όπως αποδεικνύεται, οι άνθρωποι είναι παντελώς…. άσχετοι και επικίνδυνοι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν ενδιαφέρονται παντελώς για την ελληνική οικονομία, παρά μόνο για το πώς θα εξοφληθούν οι ντόπιες και ξένες τράπεζες που κατέχουν ελληνικά τοξικά ομόλογα.
Να δείτε που στο τέλος θα χάσει και το ΔΝΤ τα χρήματά του και θα εξευτελιστεί.
Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ έχουν στο μυαλό τους ένα μοντέλο χώρας που διαθέτει μια αξιοπρεπή παραγωγική υποδομή, ένα κράτος με μια αξιοπρεπή δημόσια διοίκηση, μια Δικαιοσύνη που υποτίθεται ότι δουλεύει, ένα λαό που έχει μια μέση φορολογική συνείδηση και μια άρχουσα τάξη που έχει εθνική συνείδηση και η οποία υποτίθεται ότι θα ενδιαφερθεί πρώτιστα για την σωτηρία της εθνικής οικονομίας.
Έ! λοιπόν οι τεχνοκράτες αυτοί, είναι παντελώς ανίκανοι και επικίνδυνοι για την περίπτωση της χώρας μας. Δεν γνώριζαν σε βάθος τον τρόπο λειτουργίας της χώρας μας και ούτε μπήκαν κάν στον κόπο να κάνουν μια στοιχειώδη μελέτη.
Αν έμπαιναν στον κόπο να μελετήσουν σε βάθος την περίπτωση της Ελλάδας θα διαπίστωναν ότι:1) δεν υπάρχει καμία σοβαρή παραγωγική υποδομή που θα μπορούσε να αποτελέσει την ατμομηχανή για ένα ξεκίνημα ανάπτυξης,
2) η δημόσια διοίκηση είναι ένα γραφειοκρατικό και ράθυμο τέρας,
3) Δικαιοσύνη απλά δεν υπάρχει,
4) καμία φορολογική συνείδηση δεν καλλιέργησε στο λαό με το κακό παράδειγμά του το ίδιο το πολιτικό σύστημα και
5) η άρχουσα τάξη είναι ένα κρατικοδίαιτο κηφηναριό το οποίο αντί να ενδιαφέρεται για την εθνική οικονομία, απλά κατασπαράσσει ότι δημόσιο κονδύλι κυκλοφορεί στη χώρα.
Τώρα παραγγέλλουν στην κυβέρνηση να βάλει στη φυλακή όλους τους Έλληνες φοροφυγάδες. Ποιους άραγε; Τους κρατικοδίαιτους κηφήνες που κυβερνούν τον τόπο ή τους απλούς Έλληνες που έχουν στεγνώσει οικονομικά;
Καληνύχτα ΔΝΤ και εις άλλα με υγεία.
ΠΗΓΗ  ((  http://www.promitheasblog.com/2010/09/blog-post_19.html ))

Οι αποκρύψεις της NASA για ευρήματα στην Σελήνη!!!

Οι αποκρύψεις της NASA για ευρήματα στην Σελήνη!!!


ΕκτύπωσηE-mail
NASAΗ ΝΑΣΑ απέκρυβε σαράντα χρόνια τα σεληνιακά ευρήματα. Ο πρώην διευθυντής του τμήματος ελέγχου δεδομένων και φωτογραφιών, στο εργαστήριο επεξεργασίας σεληνιακών φωτογραφιών της ΝΑΣΑ, Κεν Τζόνστον, που ήταν υπεύθυνος στη διάρκεια του επανδρωμένου σεληνιακού προγράμματος Απόλλων, έχει αποκαλύψει αρκετά συγκλονιστικά πράγματα τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ.

Ο εξειδικευμένος αυτός επιστήμονας αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί αστροναύτες βρήκαν απαρχαιωμένα μηχανήματα άγνωστης προέλευσης στο έδαφος της Σελήνης. Εντόπισαν ακόμη κάποιο μηχάνημα τεχνολογίας ελέγχου της βαρύτητας. Και δεν ήταν μόνον αυτά που βρήκαν όταν προσεληνώθηκαν.
Οι αστροναύτες φωτογράφισαν τα αντικείμενα αλλά η ΝΑΣΑ διέταξε τον Τζόνστον να καταστρέψει αμέσως τις φωτογραφίες. Ο Τζόστον όμως δεν ακολούθησε τις οδηγίες.
Στα δημοσιεύματά του ο πρώην διευθυντής ανέφερε πως η Αμερικανική Κυβέρνηση κρατούσε τις πληροφορίες αυτές μυστικές για σαράντα χρόνια.

Οι αποκαλύψεις αυτές του Τζόνστον που αρχίζουν από την εποχή του προγράμματος Απόλλων, παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε ένα νέο βιβλίο που τιτλοφορείται «Σκοτεινή Αποστολή: η μυστική ιστορία της ΝΑΣΑ», ("Dark Mission: the Secret History of NASA" ). Το βιβλίο αυτό συνυπογράφεται και από τον πρώην σύμβουλο της ΝΑΣΑ Ρίτζαρντ Χώγκλαντ καθώς και τον Μάικ Μπάρα που είναι σύμβουλος αεροδιαστημικής εφαρμοσμένης μηχανικής.
Όπως έγινε γνωστό ο διευθυντής του διαστημικού προγράμματος Κέι Φερράρι, (JPL Director of the SSA Program) έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Τζόνστον, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση που κατείχε στο διαστημικό πρόγραμμα. Ο λόγος ήταν ότι επικρινόταν η ΝΑΣΑ.
Ο Τζόνστον αρνήθηκε να παραιτηθεί και δήλωσε πως προστατεύεται από το νόμο για την ελευθερία του λόγου. Παρόλα αυτά ο Φερράρι τον έβγαλε, αυτήν την εβδομάδα, από το διαστημικό πρόγραμμα της ΝΑΣΑ, δίχως να δικαιολογήσει την απόφασή του αυτή.
Πάντως, οι χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίες που περιέχονται στο αναφερόμενο βιβλίο απεικονίζουν καταστραμμένα κτίρια με τεράστιους θόλους κατασκευασμένα από ύαλο καθώς λίθινοι πύργοι που φαίνονται να ‘κάθονται’ στον αέρα.

«Δεν έχω τίποτε πια να χάσω. Είμαι σε διένεξη με τη ΝΑΣΑ και βρίσκομαι εν θερμώ» είπε ο Κεν Τζόνστον.
Η ΝΑΣΑ πιστεύει πως ο αρχαίος πολιτισμός που βρέθηκε στη Σελήνη δεν είναι σοβαρός.
Πάντως οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως ο Πρόεδρος Τζον Φ. Κέννεντυ, που προώθησε τη διαστημική προσέγγιση με τη Σοβιετική Ένωση σκόπευε, πραγματικά, να μοιραστεί τις εξωγήινες τεχνολογίες με τη Μόσχα.

Μάλιστα σε μια ομιλία του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 1963, ο Κέννεντυ έκανε μια πρόταση στην ΕΣΣΔ να οργανώσουν κοινή αποστολή στο φεγγάρι.
Ο Ρίτσαρντ Χώγκλαντ δήλωσε ότι το ενδιαφέρον, τελευταία, της Ουάσιγκτον για την εξερεύνηση του Φεγγαριού, είναι βασισμένο στα σεληνιακά συμπεράσματα που αξιολογούνται εδώ και σαράντα χρόνια.
Εξάλλου, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία, ακόμη και η Ινδία έχουν δηλώσει δημόσια τα σχέδιά τους να εργαστούν για την εξερεύνηση της Σελήνης.
Αυτός είναι και ο λόγος της βιασύνης των ΗΠΑ, όπως ανέφερε ο Χώγκλαντ, να είναι οι πρώτοι που θα αξιολογήσουν τις αρχαιότητες της Σελήνης.
φωτογραφιες απο τις αποστολες LUNA

Zoom in (real dimensions: 600 x 399)Image
Zoom in (real dimensions: 650 x 281)Image
Zoom in (real dimensions: 550 x 537)Image
Zoom in (real dimensions: 600 x 331)Image
Zoom in (real dimensions: 600 x 430)Image
Zoom in (real dimensions: 600 x 394)Image
Zoom in (real dimensions: 600 x 450)Image
ΠΗΓΗ  ((  http://www.kalymniansvoice.gr/el/2010-03-08-15-27-57/2010-03-15-18-54-18/72-2009-06-24-11-45-24/4127----nasa----.html  ))