Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

NASA: Αναζητούν εξωγήινους σε Άρη και Ερμή

NASA: Αναζητούν εξωγήινους σε Άρη και Ερμή



Η αλήθεια βρίσκεται κάπου εκεί έξω... χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιήθηκε στη σειρά X Files και οι επιστήμονες της NASA φαίνεται να επιδιώκουν να βρουν την αλήθεια, καθώς μελετούν 28 προγράμματα ρομποτικών αποστολών στους πλανήτες Ερμή και Άρη που ενδεχομένως να επιτρέψουν να ανακαλυφθούν μορφές εξωγήινης ζωής στο ηλιακό σύστημα.



"Η αστροβιολογία και η έρευνα της ζωής είναι πράγματι "το κλειδί" για αυτό που οφείλουμε να κάνουμε στο εξής στην εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος", ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Στιβ Σκουάιρς, πλανητολόγος στο πανεπιστήμιοΚόρνελ της Νέας Υόρκης και πρόεδρος της επιτροπής τηςΑμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών, που είναι αρμόδια να εισηγείται θέματα προς έρευνα στηNASA.Η NASA εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής στον Άρη που θα ολοκληρωθεί τρεις φάσεις και θα επιτρέψει τη συλλογή δειγμάτων του εδάφους του πλανήτη, όπως εξήγησε ο Στιβ Σκουάιρς επιστήμονας που έχει εργαστεί στο πρόγραμμα των δύο ρομποτικών οχημάτων Spirit και Opportunity.
"Δείγματα μπορούν να μας αποκαλύψουν μορφές παρελθούσης ή παρούσας ζωής στον Άρη", ανέφερε οΣτιβ Σκουάιρς με την ευκαιρία του εξάμηνου συνεδρίου Αστροβιολογίας που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Χιούστον του Τέξας με τη συμμετοχή 700 ερευνητών και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων του κλάδου της επιστήμης αυτής.

"Μυστηριώδης" δύναμη έλκει διαστημικό σκάφος της Nasa!

"Μυστηριώδης" δύναμη έλκει διαστημικό σκάφος της Nasa!




Είναι αυτό που μεταφέρει "ειρηνικό μήνυμα" προς εξωγήινους πολιτισμούς!Ο Pioneer 10 (το όνομά του σημαίνει "πρωτοπόρος") είναι το πρώτο διαστημικό σκάφος που ταξίδεψε πέρα από την ζώνη των αστεροειδών και εξερεύνησε τον Δία από κοντά.
  Εκτοξεύτηκε το 1972  και η αποστολή του ήταν να μελετήσει τα διαπλανητικά και πλανητικά μαγνητικά πεδία, τον ηλιακό άνεμο, τις ιδιότητες της διαστημικής σκόνης, το σέλας στην αμτόσφαιρα του Δία καθώς και τα ραδιοκύματα που αυτός εκπέμπει.
  Ο Pioneer 10 μεταφέρει μαζί του την περίφημη "χρυσή πινακίδα του Πρωτοπόρου", η οποία αποτελεί  ειρηνικό μήνυμα προς  εξωγήινους πολιτισμούς. Πάνω στην αλουμινένια πλάκα με επικάλυψη χρυσού, απεικονίζονται οι φιγούρες ενός άντρα και μιας γυναίκας, μαζί με ένα χάρτη που δείχνει το μέρος απ’ όπου κατάγονται, κάτι που η NASA αποκαλεί "το κοσμικό ισοδύναμο ενός μηνύματος σε μπουκάλι".
  Μαζί με το δίδυμο του σκάφος Pioneer 11, ο Pioneer 10 έφερε επανάσταση στην αστρονομία με λεπτομερείς καταγραφές του Δία και του Κρόνου. Τον Ιούνιο του 1983, ο Pioneer 10 πέρασε τον Πλούτωνα, τον πιο μακρυνό πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα.
Η "άγνωστη δύναμη"!
  Πρόσφατα ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ο  Pioneer 10,έλκεται προς τον Ήλιο από μια "άγνωστη δύναμη". Οπως αναφέρει η Telegraph "η έλξη δε φαίνεται να μειώνεται καθώς το διαστημικό σκάφος ταξιδεύει βαθύτερα στο διάστημα, γι αυτό οι επιστήμονες αναρωτιούνται μήπως το εξερευνητικό σκάφος να έχει αποκαλύψει μια νέα δύναμη της φύσης".
 Ο Dr Philip Laing, μέλος της ερευνητικής ομάδας που παρακολουθεί το σκάφος, εξηγεί: "Έχουμε εξετάσει κάθε μηχανισμό και θεωρία που μπορούμε να σκεφτούμε και μέχρι τώρα τίποτα δεν εξηγεί το φαινόμενο. Εάν η έλξη είναι αληθινή, τότε θα έχει τεράστια επίδραση στην κοσμολογία και την πλοήγηση διαστημικών σκαφών".
Τι δείχνει η έρευνα
  Και τα δύο ερευνητικά σκάφη ταξιδεύουν τώρα με ταχύτητα 27.000 μιλίων την ώρα προς αστέρια, τα οποία θα συναντήσουν σε πολλά εκατομμύρια χρόνια από τώρα. Οι επιστήμονες συνεχίζουν να παρακολουθούν τα σήματα από τον Pioneer 10, ο οποίος βρίσκεται τώρα περίπου 7 δισεκατομμύρια μίλια μακρυά από τη Γη.
 Έρευνα, που θα δημοσιευτεί σύντομα στο “The Physical Review”, κορυφαίο περιοδικό φυσικής, θα δείξει ότι η ταχύτητα και των δυο ερευνητικών σκαφών μεταβάλλεται κατά περίπου 6 μίλια ανά ώρα κάθε αιώνα, ένα φαινόμενο το οποίο μόλις που γίνεται αισθητό αφού είναι 10 δισεκατομμύρια φορές πιο αδύνατο από τη βαρύτητα.
Τι μπορεί να συμβαίνει
  Αν και εξετάζονται διάφορες θεωρίες, η ερευνητική ομάδα λέει ότι καμία από αυτές δε μπορεί να εξηγήσει γιατί η δύναμη παραμένει σταθερή: όλες οι πιθανές δυνάμεις, από τη βαρύτητα μέχρι την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας, θα έπρεπε να μειώνονται δραστικά όσο αυξάνεται η απόσταση.
  Η πιθανότητα τα δύο σκάφη να επηρεάζονται από τη βαρυτική έλξη άγνωστων πλανητών πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, έχει ήδη αποκλειστεί, ενώ θεωρίες που ήθελαν τη δύναμη να οφείλεται σε κάποια τεχνολογική ιδιοτροπία των σκαφών Pioneer, καταρρίφθηκαν.
 Ο Dr Duncan Steel, διαστημικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Salford, επισημαίνει ότι ακόμα και μια τόσο ασθενής δύναμη μπορεί να έχει τεράστιες επιπτώσεις σε κοσμική κλίμακα: "Μπορεί να αλλάξει τον αριθμό των κομητών που έρχονται προς το μέρος μας σε διάστημα χιλιάδων ετών, κάτι που θα έχει επιπτώσεις για τη ζωή στη Γη. Επίσης ανακύπτει το ερώτημα κατά πόσο γνωρίζουμε αρκετά σχετικά με το νόμο της βαρύτητας".  
ΠΗΓΗ ((  http://www.ierosagon.org/2010/09/nasa_20.html  ))

Τα δάση που σκεπάζουν τον πλανήτη Άρη είναι...

Τα δάση που σκεπάζουν τον πλανήτη Άρη είναι...

Pyles.tv

Όταν η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την φωτογραφία που βλέπετε, κάποιοι μίλησαν για ένα μοναδικό παιχνίδι της φύσης, ενώ κάποιοι άλλοι για προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας!
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τοHiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) την πιο ισχυρή κάμερα που έχει σταλεί ποτέ σε άλλο πλανήτη και όπως μπορείτε να δείτε, σε αυτήν φαίνεται η επιφάνεια του πλανήτη Άρη να είναι σκεπασμένη από... δέντρα!
Οσο προσεχτικά κι αν κοιτάξει κανείς την εικόνα που τράβηξε το διαστημικό σκάφος της NASA που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη, θα δει σειρές από κωνοφόρα δέντρα πάνω στους λόφους του Άρη!
"Οφθαλμαπάτη", λέει η Nasa!
Αντιλαμβάνεστε τι θα σήμαινε μία τέτοια ανακάλυψη, για την έρευνα εξωγήινης ζωής αλλά και πλανητών που θα μπορούσαν να μας φιλοξενήσουν στο μέλλον! Σύμφωνα όμως με τη Nasa, αυτό που βλέπουμε δεν είναι παρά οφθαλμαπάτη! Μία μοναδικής ομορφιάς παρειδωλία αφού τα "δέντρα" είναι στην πραγματικότητα ίχνη από φερτές ύλες, που δημιουργούνται από τις κατολισθήσεις, όταν οι πάγοι λιώνουν στον Άρη, την άνοιξη.
Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες της αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, η φωτογραφία απεικονίζει αμμόλοφους σκεπασμένους από ένα λεπτό στρώμα παγωμένου διοξειδίου του άνθρακα, ή ξηρού πάγου, περίπου 400 χλμ. νοτιότερα από το βόρειο πόλο του πλανήτη. Καθώς το παγωμένο διοξείδιο λιώνει, δημιουργεί την ψευδαίσθηση των δέντρων πάνω στον Κόκκινο Πλανήτη.
Αυτά, υποστηρίζει η Nasa. Το τι πιστεύει ο καθένας και τι όχι, είναι εντελώς προσωπική υπόθεση!
ΠΗΓΗ((  http://xolloth.blogspot.com/2010/09/blog-post_2779.html?spref=tw  ))