Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

John Titor : Η μηχανή του χρόνου μπορεί να υπάρξει?

John Titor : Η μηχανή του χρόνου μπορεί να υπάρξει?

... Tempus Edax Rerum ... Αλλιώς "Time, that devours all things" ή αλλιώς στα ελληνικά "Χρόνος, Αυτός που καταβροχθίζει τα πάντα".

Γεία σας για άλλη μια φορά.
Μετά από αυτή την μικρή εισαγωγή θα καταλάβατε ότι το σημερινό άρθρο είναι λίγο διαφορετικό από αυτά που έχετε συνηθίσει. Μιας στις τόσες μια μικρή διαφυγή από την ρουτίνα είναι καλό πράγμα. Δεν νομίζετε?

Μερικοί ισως ξέρετε την ιστορία του Titor άλλοι μπορεί όχι. Σίγουρα όμως είναι ενδιαφέρουσα!

Όλα ξεκίνησαν κάπου το 2000....
Ήταν Παρασκευή στις 2 του Νοέμβρη του 2000, μια απο εκείνες τις μέρες που όλοι στις Η.Π.Α συζητούσαν παθιασμένα για τις 'χαμένες' ψήφους στην Φλόριντα οι οποίες με την απουσία τους θα έδιναν το προεδρικό χρίσμα στον Τζορτζ Μπούς τον νεότερο. Οι ίδιες παθιασμένες συζητήσεις γίνονταν σε όλον τον κόσμο ακόμα και στο ίντερνετ.

Πολλοί άνθρωποι, μέσα και έξω απο την Αμερική, δεν μπορούσαν να χωνέψουν οτι ένας άνθρωπος ολοφάνερα μειωμένης διανοητικής ικανότητας, θα έπαιρνε στα χέρια του την εξουσία του δυνατότερου κράτους του πλανήτη. Προειδοποιούσαν οτι ο Μπούς δεν ήταν μονο αδύναμος στο μυαλό αλλα και ότι πιθανότατα εκπροσωπούσε ολους τους πολεμοχαρής και φανατικούς των Η.Π.Α, οτι για τα συμφέροντα εκεινων θα ξεκινούσε μια σειρά πολέμων σε ολο τον κόσμο, οτι θα δημιουργούσε στις Η.Π.Α ενα 'αστυνομικό κράτος' και αν γινόταν πρόεδρος θα χρησιμοποιούσε κάποιο πρόσχημα για να σιωπήσει και να απομακρύνει τα καθε λογης 'ανήσυχα στοιχεία'.

Σε κάποιο φόρουμ που ασχολούνταν με την λεγόμενη 'επιστήμη του περιθωρίου' (fringe science , δηλαδή με τις νέες και αιρετικές για το επιστημονικό κατεστημένο θεωρίες) δημοσίευσε εκείνο το βράδυ ένα μήνυμα κάποιος που υπέγραφε με το ψευδώνυμο 'Time Travel_0' (χρονοταξιδι _0 θα αναφέρεται από εδώ και μπρος σαν TTO). Δεν ηταν η πρώτη φορά που ο ΤΤΟ, οπως τον ονόμαζαν μερικοί συνομιλητές του, εμφανιζόταν στις συζητήσεις των διαφόρων φόρουμ. Αντίθετα, συνδεόταν ήδη σχεδον ένα μηνα, αλλά επαιρνε μέρος στις συζητήσεις διαβαζοντας περισσότερο τις απόψεις των άλλων παρα γράφοντας τις δικές του.

Εκείνο όμως το βράδυ αποφάσισε να τραβήξει πάνω του την προσοχή των ιντερνετικων συνομιλητών του αποκαλύπτοντας τους μια πληροφορία που κανείς δεν περίμενε να ακούσει. Τους αποκάλυψε λοιπόν οτι ήταν χρονοταξιδιώτης απο το μέλλον και οτι χρησιμοποιώντας μια χρονομηχανή ειχε έρθει στο 2000 απο το 2036 για να εκτελέσει μια συγκεκριμένη αποστολή!!!

Φαντάζομαι οτι οι κοροϊδίες που του απευθύνθηκαν οταν τόλμησε να δημοσιεύσει το προηγούμενο μήνυμα πρέπει να ήταν ατέλειωτες.
Όπως τώρα μπορεί να κάνετε το ίδιο και σε μένα αλλα σκεφτείτε λίγο αν κάποιος την δεκαετία του 90 σας έλεγε για την κλώνοποίηση θα του πετούσατε πέτρες , σήμερα όμως είναι ένα ιατρικό - τεχνολογικό θαυμα.

Αυτός δεν φάνηκε να πτοείται. Αντίθετα, την ίδια ώρα που οι άλλοι γελούσαν, άρχισε να 'ανεβάζει' στα φόρουμ μια σειρά αποφωτογραφίες και σχηματικά διαγράμματα που πραγματικά απεικόνιζαν μια παράξενη μηχανή. Τα κείμενα πάνω σε αυτά τα διαγράμματα περιέγραφαν την ικανότητα της μηχανής να παραμορφώνει τον χρόνο (time distortion) και περιέγραφαν αναλυτικά τα εξαρτήματα απο τα οποία ηταν κατασκευασμένη.
( Οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές (?) , αυτές που δημοσίευσε ο Titor ο ίδιος )

Εξαιτίας αυτής της αποφασιστικής κίνησής, την αρχική απόρριψη του ΤΤΟ διαδέχτηκε το ενδιαφέρον. Μόλις είδαν τις φωτογραφίες, αρκετοί συνομιλητές του αποφάσισαν να παίξουν το παιχνίδι του,οχι αναγκαστικά γιατι τον πίστεψαν αλλα γιατι στο ιντερνετ υπάρχει ο άγραφος κανόνας που λεει οτι αν ο αλλος ξοδέψει χρόνο και ενέργεια για να στήσει οτιδήποτε δεν έχεις το δικαίωμα και δεν πρέπει να του το χαλάσεις με την μια.

Ο έμπειρος χρήστης του ίντερνετ ο οποίος εχει παίξει και αρκετά παιχνίδια ρόλων ( RPG ) ξέρει οτι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις κάποιον που λεει κάτι υπερβολικό ειναι να εξερευνήσεις τις ασυνέπειες της δήλωσης του και να του αποδείξεις οτι τα λεγόμενα του δεν θα μπορούσαν να ειναι αλήθεια, οχι για κανέναν άλλο λογο αλλα γιατι δεν 'στέκουν'. Ετσι λοιπόν αυτοι που είχαν διαβάσει τα μηνύματα του οταν αργότερα συνάντησαν τον ΤΤΟ σε κάποια chat rooms άρχισαν να μιλούν μαζι του σαν να ηταν κανονικός χρονοταξιδιώτης.
Περίμεναν λοιπόν να τον 'πιάσουν' σε κάποιο λάθος που θα έκανε...


Είχε προετοιμαστεί για αυτό η μήπως ήταν....


'Με στενοχωρει το οτι δεν καταλαβαίνετε την πραγματική σας αξια ως φύλακες πληροφορίας κι πείρας. Ίσως το τέλος που φοβάστε, θα ανοίξει τα μάτια σας και θα δείτε την πραγματική σας αξία σαν άτομα. Οι νεοι χρειάζονται σοφία. Ο καπετάνιος του πλοίου πρέπει να ξέρει που ειναι οι σωσίβιες λέμβοι.'
John Titor

Όταν ο ΤΤΟ που συστήθηκε ως John Titor άρχισε να μιλάει για την χρονομηχανή του και την εποχή από την οποία ερχόταν, φαινόταν να ειναι πολύ καλα προετοιμασμένος. Η ιστορία που περιέγραφε ηταν πλούσια σε λεπτομέρειες αλλα αυτες οι λεπτομέρειες έδεναν αρμονικά, χωρις καμία να ακυρώνει κάποια άλλη. Τα επιχειρήματα και τα σχόλιά 'έστεκαν' ακλόνητα, αποδεικνύοντας ώριμο τρόπο σκέψης.Τα σχόλια και ο κάπως τσουχτερός κυνισμός του αποκάλυπταν μια προσωπικότητα που ειχε ως κύριο χαρακτηριστικό εναν αρρενωπό αυτοσεβασμό, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν ταίριαζε με κάποιον που δημιουργούσε εναν μύθο απλά και μόνο για να τραβήξει την προσοχή των άλλων.

Το δυσκολότερο όμως σημείο για να καλυφθεί απο κάποιον απλό μυθομανή ειναι οι επιστημονικές γνώσεις. Αν κάποιος ισχυρίζεται οτι έρχεται απο το μέλλον και ειναι χείριστης μιας χρονομηχανής, έχεις κάθε δικαίωμα να απαιτήσεις απ αυτόν να ειναι πλήρως καταρτισμένος σε μια σειρά απο τις πλέον προωθημένες γνώσεις και θεωρίες της φυσικής. Επιπλέον, μπορείς να απαιτήσεις να σου τις εξηγήσει απλά και επίσης να σου εξηγήσει με απλούς όρους την λειτουργία του μηχανήματος που τον έφερε εδώ.

Σε αυτό το σημείο στο οποίο συνήθως την "πατάνε" οι διάφοροι τσαρλατάνοι και οι τρελοί ο Τitor πέρασε τις εξετάσεις με άριστα. Αποστόμωσε πολύ εύκολα τους συνομιλητές του με τα στοιχεία που τους αποκάλυψε, τους εξήγησε με απλά λόγια το μοντέλο λειτουργίας της χρονομηχανής, έδειξε σε ποιες θεωρίες της σημερινής φυσικής βασιζόταν και τους ενημέρωσε ποιες πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις θα εξελίσσονταν τελικά ώστε να οδηγήσουν στην κατασκευή της. Ο Titor φαινόταν να εχει υπόψη του ακόμη και τις πιθανές αντιρρήσεις που θα μπορούσαν να αναπτύξουν αργότερα, πανω στις πληροφορίες που έδινε, οι ειδικοί στην πυρηνική φυσική.

Τόνισε οτι καποιες τεχνολογικές εξελίξεις, που δεν ειχε σκοπό να αποκαλύψει, θα προσπερνούσαν κάποια συγκεκριμένα τεχνικά προβλήματα. (Ακόμα και σήμερα, ενω έχουν πλέον μεταδοθεί σε πολύ κόσμο, οι επιστημονικές διασαφηνίσεις του Titor εκείνης της πρώτης νυχτας δεν έχουν απορριφθεί ουτε εχει αποδειχθεί καπoια ασυνέπεια τους...)

Φυσικά ο Titor αρνήθηκε να αναλύσει τα τεχνολογικά κόλπα του εξηγώντας οτι δεν ειχε κανέναν λόγο να προδώσει ειδικές πληροφορίες που θα διατάρασσαν την φυσιολογική εξέλιξη της τεχνολογίας μας. Επίσης, πρόσθεσε οτι είχε καθε λόγο να μη γίνει ιδιαίτερα πιστευτός, όπως θα γινόταν αν αποδείκνυε οτι πραγματικά κατέχει ανώτερη τεχνολογία γιατι θα τραβούσε εναντίον του καθε λογής μυστικές υπηρεσίες και πράκτορες. Ήταν, όπως ειπε ο ίδιος, καλύτερα να μείνει ενας 'πιθανά τρελός' οποτε δεν θα προκαλούσε μεγάλη φασαρία.

Το μόνο επιχείρημα που έμενε στους συνομιλητές του Titor εκείνο το βράδυ ηταν για να αποδείξουν οτι δεν ειναι πραγματικός χρονοταξιδιώτης, ήταν σχετικά με το κίνητρο του. Τον ρώτησαν λοιπόν τι δουλειά είχε ενας χρονοταξιδιωτης σε ενα Chat Room του ίντερνετ και για ποιον λόγο τους αποκάλυπτε την ιδιότητα του. ο Titor απάντησε:

1.Οτι έμπαινε γιατι είχε ελεύθερο χρόνο στην διάθεση του μέχρι να έρθει μια συγκεκριμένη ημερομηνια που η χρονομηχανη του θα μπορούσε να δουλέψει ξανά.
2. Ηθελε να μελετήσει τους ανθρώπους της εποχής μας μιλώντας μαζι τους.
3. Είχε την περιέργεια να δει τις αντιδράσεις των ανθρώπων του 2000 αν τους αποκάλυπτε κάποια πράγματα για το μέλλον τους.

Στο διάστημα των επόμενων πέντε μηνών ο Titor συνδεόταν σχεδόν καθε βράδυ σε αρκετά chatrooms σε διαφόρους server της ιστοσελίδας που σχετίζεται με την έρευνα του παράξενου anomalies.net και στο φόρουμ της διάσημης ραδιοφωνικής εκπομπής του παράξενοι του Art Bell).

Εκεί συνομιλούσε με τους διάφορους περίεργους που ειχαν ακούσει την φήμη για τον 'ταξιδιώτη απο το μέλλον' και μαζεύονταν στο ιδιο chatroom ειτε για να τον περιγελάσουν ειτε για να καταφέρουν να αποδείξουν οτι ελεγε ψέματα. Με αρκετή υπομονή απαντούσε στις ιδιες ερωτήσεις που του γίνονταν ξανά και ξανά αποκαλύπτοντας συνεχώς νεες λεπτομέρειες, αλλα χωρίς ποτε να του ξεφύγει κάποια ένδειξη οτι ελεγε ψέματα. Τα μηνύματα του σώζονται αυτούσια στοhttp://www.johntitor.com

Μέσα απο τα μηνύματα αυτα σχηματίζεται η ιστορία που θα περιγράψω παρακάτω. Έχω επιλέξει να μην την παρουσιάσω οπως την παρουσίασε ο Titor, γιατι αυτος την ανέπτυξε καπως χαοτικά, σαν να ειχε ζήσει πραγματικά τα οσα περιέγραφε δηλαδή μεσα απο μια προσωπική οπτική γωνία (πράγμα που ειναι ακόμα μη ενδειξη αληθειας η μεγαλοφυούς σκηνοθεσίας). Είναι πιο εύκολο να αμφισβητήσεις τις απόψεις του Titor αν δεν έχεις διαβάσει ολα τα κείμενα του και δεν τα έχεις βαλει σε μια λογική σειρά. Αντίθετα με την σειρά που τα περιγράφει φαίνεται περισσότερο η συνέπεια τους.


Οδηγός χρονικής μετατόπισης απο το 2036 ??

'Σκέψου αυτό. Είσαι ένας χρονοταξιδιώτης που επιθυμεί να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο στο 1941, γιατί οι παππούδες σου ζούνε κοντά στο Περλ Χαρμπορ (οπου θα γίνει η φονική και ύπουλη επίθεση των Ιαπώνων). Συνειδητοποιείς οτι δεν μπορείς να σταματήσεις τον πόλεμο αλλα τουλάχιστον μπορεις να τους βοηθήσεις να προετοιμαστούν. Παραδόξως η 7η Δεκεμβρίου περνά και φεύγει χωρίς την ύπουλη επίθεση. Καθώς ο πόλεμος στην Ευρώπη συνεχίζεται η Ιαπωνία δεν συμμαχεί με τον Άξονα και δεν γίνεται πόλεμος στον Ειρηνικό κι οι Η.Π.Α παραμένουν ουδέτερες. Τότε ανακαλύπτεις οτι η Γερμανία εχει ξεκινήσει την ανάπτυξη της ατομικής βομβας... μονο αυτή καμία άλλη χώρα.'
Τζον Τιτορ

Το ονομα 'Titor' δεν πρέπει να ειναι το πραγματικό του αλλα μάλλον ειναι ψευδώνυμο που δημιουργήθηκε απο το ακρώνυμο του ονόματος του με το οποίο συνδέθηκε για πρώτη φορά στο ιντερνετ, δηλαδή Time Traveler_0. Oπως και αν τον λένε πραγματικά, ο Titor υποστηρίζει οτι είναι ενας 38χρονος στρατιωτικός που ζει το 2036 στην περιοχή της Καλιφόρνια της Αμερικής. Υπηρετεί σε ένα στρατιωτικό σωμα που ονομάζεται 'χρονικά αναγνώριση' (Τemporal recon) και ο δικός του ρόλος σε αυτό το σώμα είναι 'οδηγός χρονικής μετατόπισης' (Temporal Displacement Driver) κατι που πάνω-κάτω πρεπει να σημαίνει 'χειριστής χρονομηχανης'

Ο Titor εξηγεί οτι με χρονoμηχανές σαν την δική του δεν ειναι ασφαλές να κινηθείς σε μια χρονική απόσταση μεγαλύτερη απο 60 χρόνια μπροστά η πίσω απο το χρονικό σημείο που ξεκίνησες. Αυτο συμβαίνει γιατι δεν υπάρχει μονάχα μια χρονική ευθεία (timeline) δηλαδή ένας κοσμος με μια ιστορία αλλα άπειροι παράλληλοι κόσμοι οπου ολα ειναι πιθανά και τα πάντα συμβαίνουν. Αυτό σημαίνει οτι για καθε πραγματικότητα υπαρχουν εκατομμύρια παρόμοιες στις οποίες αλλάζουν μονάχα αδιόρατες λεπτομερείς. Αυτές τις πραγματικότητες ο Τitor τις ονομάζει worldlines. Οταν κάποιος κινείται στον χρονo κινείται αναγκαστικά ανάμεσα σε αυτούς τους παράλληλους κόσμους. Οσο απομακρύνεται απο το χρονικό σημείο απο όπου ξεκίνησε, τοσο απομακρύνεται και απο την πιθανότητα να γυρίσει σε μια worldline που μοιάζει με την δική του. Αν επιστρέψει σε μια τέτοια είναι σαν να γύρισε σπίτι του. Φυσικά υπάρχουν πολλοι πανομοιότυποι εαυτοί του Titor που εχουν ξεκινήσει και αυτοι ενα χρονοταξίδι απο αλλες σχεδόν παρόμοιες με του Titor worldlines οι οποιοι αν φτάσουν στην δικη του πραγματικότητα θα ολοκληρώσουν με αυτον τον τροπο την αποστολή του. Ποια ηταν ομως αυτη η αποστολή...?


Iος του 2038 ??


'Είδα ακόμη μια ιστορία σήμερα σχετικά με την μετακίνηση ρωσικών πυρηνικών στα Βαλκάνια, για να παρεμποδιστεί η μελλοντική επέκταση του ΝΑΤΟ. Αλλα δεν εχω ακούσει κανέναν σας να με ρωτά για το 'πληροφοριακό πείραμα' στον IBM 5100 ή να τσεκάρει τις πληροφορίες που σας έδωσα για την αχρήστευση του UNIX στο 2038. Με ολον τον σεβασμό, μου είναι δύσκολο να σας πάρω στα σοβαρά'.
Τζον Τιτορ

Στην εποχή του Titor οι τεχνικοί αντιμετωπίζουν ενα πρόβλημα παρόμοιο με αυτο που περιμέναμε να συμβεί την Πρωτοχρονιά του 2000 με τον περίφημο και τελικά μάλλον ανύπαρκτο ιο του 2000 ( ΥΓ: Τα λογιστικά προγράμματα αν δεν κάνω λάθος είχαν κάποιο πρόβλημα ) . Το λειτουργικό σύστημα UNIX το όποιο χρησιμοποιείται στους υπερ-υπολογιστές, θα αχρηστευτεί το 2038 γιατι δεν είναι προγραμματισμένο να δέχεται πληροφορίες μεγαλύτερες απο το 2038. Μαζί του θα αχρηστευτούν ολα τα ηλεκτρονικά μηχανήματα που βασίζονται στο UNIX. Αυτά ομως εινα περισσότερα και πιο σημαντικά απο οσο θα περίμενε κανείς. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά στρατιωτικά συστήματα ασφαλείας, οι γέφυρες, τα υδροηλεκτρικά φράγματα, τα πυρηνικά εργοστάσια, οι γραμμές παραγωγής κτλ χρησιμοποιούν προγράμματα που εχουν γραφτεί με UNIX γιατι αυτο θεωρείται απόλυτα ασφαλές - μέχρι τοτε.

Γι' αυτον τον λόγο ο Titor στάλθηκε πισω στο 1975 για να βρει ενα παλιό φορητό υπολογιστή της ΙΒΜ μοντέλο 5100 το οποιο ειχε ενσωματωμένη την δυνατότητα να μετατρέπει αυτόματα σε αλλες γλώσσες προγραμματισμού τα προγράμματα 'γλώσσας μηχανής' που ηταν γραμμένα για το UNIX.

Ο Titor ταξίδεψε πίσω στο 1975 οπου εντόπισε και επισκευτηκε τον παππού του, που δούλευε ως μηχανικός στην ΙΒΜ. Απο οτι αφήνει να εννοηθεί, για να του δώσει ο παππούς του το συγκεκριμένο μηχάνημα πιθανώς για να τεστάρει εαν πράγματι ηταν χρονοταξιδιώτης ζήτησε απο τον εγγονό του κάποια συγκεκριμένη χαρη που σχετίζεται με το 2000 την οποία ο Titor δεν ξεκαθάρισε ποια ηταν.

Ο εγγονός ( Ο Titor δηλαδή ) ταξίδεψε έτσι στο 2000. Εκει επισκευτηκε τους γονείς του και τον 3χρονο εαυτό του στην Φλόριντα, έγραψε τα κείμενα στο ιντερνετ αντάλλαξε πολλα μηνύματα με διαφόρους και χάθηκε οριστικά τον Μάρτιο του 2001 γιατί επέστρεψε οπως ειχε προειδοποιήσει στον δικό του χρόνο. Ομως πρώτα γύρισε ξανα στο 1975 για να αποφύγει τις αλλαγές που προκάλεσε στο 2000 με την ανάμιξη του στο δικό μας worldline (το ονόμασε διόρθωση απόκλισης και το εξηγούσε με μια περίπλοκη φυσική εξήγηση).

Γιατί ομως οι άνθρωποι του 2036 χρησιμοποιούν ακόμη τα ιδια μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν στις αρχες του 21ου αιώνα? Η απάντηση του Titor σ' αυτο το ερώτημα σοκάρισε όλους οσους την διάβασαν για πρώτη φορά την ίδια νύχτα που ο Titor αποκάλυψε την ταυτότητα του ως χρονοταξιδιωτης. Γιατι ο πολιτισμός υπέστη ενα τρομακτικό χτύπημα το 2015 οταν συνέβη ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Η Ρωσία βομβάρδισε εκείνη την χρονιά τις Η.Π.Α με πυρηνικούς πυραύλους. Αυτός ο βομβαρδισμός ηταν συνέπεια της βαθιάς πολιτικής αναταραχής που ειχε δημιουργηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας της σταδιακής μετατροπής των Η.Π.Α σε ενα απάνθρωπο 'αστυνομικό κράτος'.

Τα 20 χρόνια που μεσολάβησαν απο το 2015 έως το 2036 ήταν ο χρόνος τον οποίο ο πολιτισμός προσπάθησε να ανασυσταθεί. Δεν υπήρχε η δυνατότητα αναβαθμίσεων των λιγοστών μεγάλων έργων που επιβίωσαν απο τον πόλεμο, ουτε υπήρχε το εργατικό δυναμικό για την αποκωδικοποίηση και την επιδιόρθωση των προγραμμάτων του UNIX ενος αρχαίου λειτουργικού. Μια άμεση λύση που θα δούλευε αυτοματα θα ηταν οτι καλύτερο.



Ο εμφύλιος πόλεμος των ΗΠΑ και ο Πυρηνικός Παγκόσμιος του 2015

'Νομίζω οτι ο πόλεμος θα ειναι καλός για εσάς και την κοινωνία σας. Δεν θέλω να τον σταματήσω. Το ζωικό βασίλειο ειναι ζωντανό και μια χαρά. Είμαι σίγουρος οτι υπέφερε αλλα υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι για να περιθωριοποιούν τους βιότοπους των ζώων τώρα. Ο πυρηνικός πόλεμος είναι ενα πολύ απίστευτο πράγμα αλλα δεν ειναι και το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν περιοχές και πόλεις που δεν μπορούμε να πλησιάσουμε και το περιβάλλον δέχτηκε μεγάλη ζημιά αλλά αναρρώνουμε. Δεν ειναι η Χιροσίμα μια ακμάζουσα πόλη σήμερα? Οι μεγάλες πληγές μας περιλαμβάνουν τον καρκίνο του δέρματος, την στειρότητα, μολύνσεις κτλ. Σχεδόν ολοι έχουμε καποιο σωματικό απομεινάρι από τον πόλεμο...' Τζον Τιτορ

Από τον πυρηνικό πόλεμο του 2015 χτυπήθηκαν εκτός απο τις ΗΠ.Α και μεγάλα κομμάτια της Ευρώπης, της Αφρικής και της Αυστραλίας. Ολες οι μεγάλες αστικές περιοχές καταστράφηκαν και το αποτέλεσμα ηταν να πεθάνουν περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Το νερό του του πλανήτη μολύνθηκε ανεπανόρθωτα ενω η ραδιενέργεια σε πολλές περιοχές ηταν θανατηφόρα. Ο πολιτισμός οπως τον ξέρουμε σήμερα σταμάτησε να υπάρχει και μαζί του καταστράφηκε και η παγκοσμιοποίηση κι η νέα ταξη πραγμάτων.

Ο Titor λέει οτι οι ΗΠΑ έχασαν τον πόλεμο αλλα έχασαν και οι 'άλλοι'. Εξηγεί: Περίπου στα τέλη του 2004 και στις αρχές του 2005 ως αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογων θα δημιουργηθεί μια βαθιά τομή στον αμερικάνικο πληθυσμό. Ο πρόεδρος που θα κερδίσει τις εκλογές του 2004 θα δημιουργήσει ενα αστυνομικό κράτος, θα παρακάμψει το σύνταγμα των ΗΠΑ και θα καταργήσει τις περισσότερες ατομικές ελευθερίες. Στην αρχή δεν θα ειναι ιδιαίτερα φανερό αλλα πολλοί δυσαρεστημένοι πολίτες θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν τις πόλεις για να αποφύγουν την σκληρή αστυνόμευση, τις συλλήψεις χωρις εντάλματα και την μεταφορά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η κυβέρνηση θα απαντήσει με την δίωξη των ανθρώπων που θα επιλέγουν την φυγή στην ύπαιθρο. Θα ειναι σαν να γίνεται μια σφαγή και καθώς θα περνάνε τα χρόνια το πράγμα ολο και θα χειροτερεύει. Ουσιαστικά θα ξεκινήσει ενας εμφύλιος πόλεμος στον οποίο θα αναμετρηθούν η κυβέρνηση των ΗΠΑ και ανεξάρτητες ομάδες οπλοφόρων Αμερικάνων πολιτοφυλάκων. Αυτοί θα δικαιολογούν την πολεμική σταση τους ενάντια στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ως υπακοή στο Σύνταγμα των ΗΠΑ το οποιο ορίζει οτι οι πατριώτες εχουν υποχρέωση να πάρουν τα όπλα ενάντια σε οποιαδήποτε κυβέρνηση καταπάτα τα ανθρώπινα δικαιωματα.

Ο Titor λέει οτι μεχρι το 2008 θα ειναι ξεκάθαρο οτι ο κόσμος της ειρήνης και της ασφάλειας ειναι πλέον παρελθόν. Ο ιδιος ισχυρίζεται οτι στρατολογήθηκε σε μια ομάδα καραμπινιέρων πολιτοφυλακών (shotgun militia) σε ηλικία 13 ετων δηλαδή το 2011. Πριν οι πόλεις χτυπηθούν απο τους Ρώσους, ενα σχετικά μεγάλο μερος του πληθυσμού τους τις ειχε ήδη εγκαταλείψει και είχε ταχθεί με το μέρος των πολιτοφυλακών. Οταν εγινε η καταστροφή οι πολιτοφύλακες θεώρησαν οτι χτυπήθηκε ο εχθρός τους η 'Αμερικάνικη Ομοσπονδιακή Αυτοκρατορία' και θεώρησαν οτι επιτεύχθηκε η νίκη τους.

Στο 2036, λεει ο Titor, η Ρωσία και οι ΗΠΑ, που πλέον αποτελούνται απο μονάχα πέντε πολιτείες, ειναι σύμμαχοι και φίλοι και ανάμεσα τους εχει αναπτυχθεί μεγάλη εμπορική δραστηριότητα. Η πρωτεύουσα των ΗΠΑ εχει μεταφερθεί στην Ομάχα τη Νεμπράσκα, ενω η κοινωνία και η εξουσία έχουν αποκεντρωθεί πλήρως. Η ανθρώπινη ζωη περιστρέφεται πλέον γυρω απο μικρές επαρχιώτικες κοινότητες και δίνεται μεγαλύτερή σημασία στην θρησκεία και στις διαπροσωπικές σχέσεις. Τα μαζικά μέσα ενημέρωσης έχουν χάσει την δύναμη τους, αν και η τεχνολογία τους συνεχίζει να αναπτύσσεται. Βασικός ανθρώπινος στόχος δεν είναι πλέον ο πλουτισμός αλλα το να μπορεί να ζει κάποιος οπουδήποτε βασισμένος μονάχα στις δικες του δυνάμεις. Η ζωή εχει γίνει πολύ σκληρή και η επιβίωση πολύ πιο δύσκολη ('το νερό μας δεν πίνεται και πρέπει να το αποστάζουμε για να απομακρύνουμε τα ραδιενεργά σωματίδια' λεει ο Τitor) ενώ οι άνθρωποι δουλεύουν ολη μέρα στα χωράφια για να εξασφαλίσουν το φαγητό της κοινότητάς.
Αλλες προβλέψεις...



'Δεν γνωρίζω κάποιες συσκευές 'ελέγχου του νου' που να χρησιμοποιούνται σήμερα εναντίον σας. Παρόλα αυτά υπάρχουν παρα πολλά 'μη φονικά' οπλικά συστηματα που αναπτύσσονται και τα οποία θα αποδειχτούν αρκετά φονικά. Μερικές φορές βλέπω στην τηλεόραση σας ομάδες SWAT που χρησιμοποιούν αυτα τα 'μη-φονικά όπλα'. Συνήθως λένε: Στο μέλλον, ο στρατός και η αστυνομία θα πολεμούν τους εχθρούς τους με νέα οπλικά συστήματα..... Οταν χρησιμοποιούν την λέξη 'εχθρός' μιλάνε για ΕΣΑΣ!! Δεν πιστεύω οτι νομίζετε πως οι πεζοναύτες θα πηδούν απο το ελικόπτερο κραδαίνοντας χημικές κόλλες, σπρέι πιπεριού και λάμπες επιληψίας, έτσι δεν είναι....???
Τζον Τιτορ

Ο Titor επίσης επιμένει οτι πολυ σύντομα θα αποκτήσουμε την γνώση της δημιουργίας 'μικρομοναδικοτητων' (μικροσκοπικών μαύρων τρυπών). Αυτες θα δημιουργηθούν στον νέο υπερ-επιταχυντή σωματιδίων του CERN στην Γενεύη της Ελβετίας και οι επιστήμονες θα καταφέρουν σύντομα να βρούνε τρόπους να τις παγιδεύσουν μέσα σε μαγνητικά πεδία και να τις χρησιμοποιήσουν για διάφορους σκοπούς. Ο κυριότερος απ αυτούς τους σκοπούς θα ειναι το ταξίδι στον χρόνο αφού θα διαπιστώσουν οτι μπορούν να ελέγξουν την παραμόρφωση του χωροχρόνου μεσα απο μια τέτοια μαύρη τρυπά με την χρήση μιας δεύτερης μαύρης τρύπας που θα δρα ως οδηγός της άλλης. Μ' αυτην την λογική θα κατασκευαστούν χρονομηχανες παρόμοιες με αυτήν του Titor.

Βέβαια εδώ πρέπει να πούμε οτι ο Titor επέμενε οτι η ανακάλυψη των μικρομοναδικοτητων θα γινόταν ως το 2004 αλλα κατι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη - η δεν εχει ακόμη αποκαλυφθεί αφου δεν ειναι σίγουρο οτι μια τέτοια κοσμοϊστορική ανακάλυψη θα βρει τον δρόμο της για το ευρύ κοινό. Από την άλλη όμως, πράγματι έχουν γίνει και έχουν ανακοινωθεί πολλές νέες ανακαλύψεις σχετικα με την ανάπτυξη τεχνολογιών παραμόρφωσης του χρόνου. Μέσα απο την προηγούμενή ανακάλυψη ο Titor επιμένει οτι θα επιβεβαιωθεί η θεωρία των παραλλήλων συμπάντων. Αυτή η θεωρία περιγράφει ενα υπερ-σύμπαν που περιέχει εναν αδιευκρίνιστα μεγάλο αριθμό κόσμων παρόμοιων αλλα και τελείως διαφορετικών απο τον δικό μας. Σ' αυτο το σύμπαν καθε πιθανότητα γίνεται πραγματικότητα και καθε επιλογή οδηγεί σε ολα τα πιθανά αποτελέσματα. Αυτό σύμφωνα με τον Titor θα οδηγήσει τους ανθρώπους σε μια νέα φιλοσοφική στάση για την ζωή τους. Από την στιγμή που αντιλαμβάνεσαι οτι ολες τελικά οι πιθανότητες γίνονται τελικά πραγματικότητα, καταλαβαίνεις οτι κάπου στο σύμπαν έχεις κανει και συ όλες αυτες τις πιθανές επιλογές. Κάπου εχεις γίνει φονιάς, κάπου εισαι απόλυτα Άγιος, κάπου ζεις μια ευτυχισμένη ζωή και κάπου είσαι κατεστραμμένος. Αυτό άμεσος ακυρώνει τον χαρακτηρισμό ενός ανθρώπου ως 'καλό άνθρωπο' η 'κακό άνθρωπο'. Οι καλές πράξεις του εαυτού σου στο υπέρ-σύμπαν είναι ίσες με τις κακές σου. Άρα στα μάτια ενος εξωτερικού παρατηρητή ο χαρακτηρισμός καθε άλλου ανθρώπου περα απο τον εαυτό του χάνει την σημασία του. Αντίθετα αποκτά μεγάλη σημασία η προσωπική επιλογή.

'Εσύ' για τον εαυτό σου ακολουθείς ενα συγκεκριμένο μονοπάτι ανάμεσα στους παράλληλους κόσμους κάνοντας συνεχως επιλογές που καθορίζουν ενα μοναδικό worldline το οποίο εχεις εσυ δημιουργήσει. Έτσι επιβεβαιώνεται η 'ελεύθερη θέληση' και αποκτά ξεχωριστή σημασία η έννοιά της επιλογής...

Η αρρώστια Greutzfeldt-Jakob (CJD) δηλ. η αρρώστια των τρελών αγελάδων οταν χτυπάει ανθρώπους, θα γίνει μέχρι το 2036 μεγάλη επιδημία. Η αρρώστια αυτη προκαλείται οταν κάποιος τρώει το κρέας ενος ζώου που πάσχει απο σπογγώδη εγκεφαλοπαθεια και ειναι μια φρικτή αρρωστια που προκαλεί την καταστροφή των ιστών του εγκεφάλου και για την οποια δεν υπάρχει φάρμακο η θεραπεία. Σύμφωνα με τον Titor η αρρώστια εχει εξαπλωθεί ήδη γιατί τρώμε απρόσεχτα οποιοδήποτε κρέας χωρίς να ξέρουμε την ποιότητα του. Επίσης ο Τitor λέει πως η εμφάνιση της αρρώστιας γίνεται περιπoυ 10 έως 30 χρόνια μετά την μόλυνση μας απο το κρέας και πολλοί έχουμε απο σήμερα κολλήσει την αρρώστια χωρίς να το ξέρουμε, η οποία όμως θα μας σκοτώσει μετα απο πολλά χρόνια.
'Στην πραγματικότητα μου η ζωή δεν ειναι εύκολη. Ζούμε σενα κόσμο που αναρρώνει απο χρόνια πολέμου δηλητηρίου και μίσους. Και ολα αυτά μας τα παρείχαν ο τροπος σκέψης και οι πράξεις των ανθρώπων που ζούνε σήμερα εδώ, στον ίδιο κόσμο που ζείτε και σεις και ανησυχούν μονάχα για το ποιες μετοχές θα αγοράσουν και αν κάποιος άγνωστος τους λεει ψέματα η οχι στο ίντερνετ... '
Τζον Τιτορ
Η λογική αλλα και η εμπειρία του ίντερνετ, που είναι ένας τόπος γεμάτος παραπληροφόρηση και φάρσες απαιτεί να χαρακτηρίσουμε την περίπτωση του Τitor ως φάρσα οχι για κανέναν αλλο λόγο αλλα ο ίδιος απαιτεί πολλες φορές στα μηνύματα του να μην τον πιστέψουμε. Πεισματικά, δεν δίνει κανένα ουσιαστικό στοιχείο στο οποιο μπορεί κάποιος να σταθεί και να συμπεράνει οτι όντως πρόκειται για έναν χρονοταξιδιωτη. Δεν αναφέρει κανένα ιστορικό γεγονός το οποίο θα συμβεί μετά το 2001 περα απο τα κοσμοϊστορικά γεγονότα του 2004-2005 σχετικά με τον εμφύλιο των ΗΠΑ και τον πυρηνικό πόλεμο του 2015.

Θεωρία της χρονομηχανης του οσο καταπληκτική και αν ειναι, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί οτι ειναι σωστή αν και συμβαδίζει απόλυτα με τις τελευταίες απόψεις των επιστημόνων πολλές απο τις οποίες βγήκαν στο φως μετα την εξαφάνιση του Titor το 2001 (βέβαια οι θεωρίες κυκλοφορούσαν και παλιότερα στους επιστημονικούς κύκλους και ο Titor μπορεί να τις γνώριζε). Οι επικριτές και οι εχθροί που δημιούργησε με τα κείμενα του (οι οποίοι ειναι αναμενόμενοι αν σκεφτεί κανεις οτι όντας Αμερικάνος κατηγορεί συνεχώς την κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλα και όλους σχεδόν τους Αμερικάνους) έχουν εντοπίσει κάποιες πολύ μικρες λεπτομέρειες στα κείμενα του με τις οποίες υποστηρίζουν οτι οTitor φαίνεται να ειναι ψεύτης. Δυστυχώς γι' αυτους αυτές οι λεπτομέρειες δεν πείθουν οτι δεν ειναι απλές συμπτώσεις.

Π.χ. Έχουν εντοπίσει ενα βιβλίο του 1950 το Alas Babylon, στο οποίο περιγράφεται η επιβίωση διαφόρων ομάδων ανθρώπων μετά απο ενα πυρηνικό πόλεμο, στο οποίο αναφέρεται οτι μετά τον πυρηνικό πόλεμο η πρωτεύουσα των ΗΠΑ θα μεταφερθεί στην Ομάχα δηλαδή εκει που την τοποθετεί και ο Titor. Οι ομοιότητες σταματούν εδω.

Μερικοί επιμένουν οτι οι μικροσκοπικές μαύρες τρύπες που υποτίθεται οτι χρησιμοποιεί η μηχανη τoυ Titor, πρέπει να εκπέμπουν ενέργεια ίση με την ενέργεια μερικών χιλιάδων ήλιων (ακτινοβολία Hawking) άρα θα έπρεπε να εκμηδενίζονται σε δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου αφου κατέστρεφαν τα πάντα γύρω τους. Με αυτήν την λογική δεν ειναι δυνατή η παγίδευση μιας μαύρης τρύπας. Δυστυχώς ομως ο Titor προλαβαίνει απο τα πρώτα του μηνύματα, πριν ακόμη εντοπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα οι επικριτές του, και γράφει οτι την λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν θα την αποκαλύψει.

Λένε οτι ο Titor δεν προέβλεψε τα κοσμοϊστορικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και τον πόλεμο ενάντια στον τρόμο ή τον πόλεμο ενάντια στο Ιράκ του Τζορτζ Μπους. Πράγματι δεν τα αναφέρει πουθενά αλλά στα κείμενα του υπάρχουν κάποιες αναφορές που θα μπορούσαν ισως να τα υπονοούν. Επίσης αν ισχύουν αυτά που λεει για τον εμφύλιο πόλεμο τοτε η 11η Σεπτεμβρίου και το Ιράκ γίνονται σε σημασία ανάλογα με την βύθιση της φρεγάτας Ελλης ή την φωτιά του Ραιχσταγκ στο Βερολίνο οταν αυτα συγκρίνονται με τον Β παγκόσμιο πόλεμο. 

'Ισως πρέπει να σας πω σε όλους σας ενα μικρο μυστικό. Δεν αρέσετε σε κανέναν στο μέλλον. Αυτήν την χρονική περίοδο την θεωρούμε γεμάτη απο τεμπέλικα εγωκεντρικα κοινωνικά αμορφωτα πρόβατά. Μάλλον πρεπει να σταματήσετε να ανησυχείτε για μένα και να ανησυχήσετε περισσότερο γι' αυτό...'
Τζον Τιτορ
Η περίπτωση του Titor ειναι ιδιαίτερα αινιγματική γιατι δεν ειναι εύκολο να κατανοηθούν τα κίνητρα του ειτε ηταν ενας πραγματικός χρονοταξιδιωτης ειτε ενας μεγαλοφυής φαρσέρ. Ως πραγματικός χρονοταξιδιωτης ειναι ακατανόητη η αποκάλυψη της ταυτότητας του, ως φαρσέρ ειναι ακατανόητο το γεγονός οτι δεν συνέχισε την φάρσα αλλα εξαφανίστηκε. Η μονή εξήγηση ειναι οτι επρόκειτο για κάποιον μεγαλοφυή τυπο με ψυχολογία 'μεσσία' ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει εναν διανοητικό ιό στο ίντερνετ με σκοπό να επιρρεασει διάφορους ανθρώπους για να ακολουθήσουν εναν πιο αφυπνισμένο τρόπο ζωής.


Φυσικά πολλοί βγήκαν αργότερα και είπαν 'εγώ ειμαι ο Titor' αλλα κανένας δεν ειχε την ενοχλητική άνεση και την βαθιά γνώση του πρωτοτύπου οποτε δεν έπεισαν. Ακόμη και σήμερα δημοσιεύονται μηνύματα που έχουν το όνομα του αλλα κανένα δεν έχει την 'στοιχειωμένη' αίσθηση ενος μηνύματός που λεει την αλήθεια και που έρχεται πράγματι απο το μέλλον, την οποία ειχαν μονάχα τα παλιά μηνύματα.


Πρόσφατα κυκλοφόρησε ενα βιβλίο που περιεχει τα πρωτότυπα κειμενα του Τitor. Αυτο σχετίζεται με κάποιον Αμερικάνο εισαγγελέα που κατέθεσε τα κείμενα για να διασφαλίσει την αυθεντικότητα τους ενω φτιάχτηκε ενα ίδρυμα το 'Ίδρυμα Τζον Τιτορ' το οποίο ομως αντιμετωπίζει την κατακραυγή γιατι πολλοι θεωρούν οτι προσπαθεί απλά να εκμεταλλευτεί το ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον του κόσμου για τον χρονοταξιδιωτη. Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή ( pdf ) Εδω. ( Κάντε Skip ad )


Δεν γνωρίζω αν ηταν πραγματικός χρονοταξιδιωτης η όχι. Γνωρίζω ομως με σιγουριά οτι, ίσως άθελα του, ο άνθρωπος πίσω απο αυτήν την ιστορία εχει ξεκλειδώσει μυστικά εξίσου σημαντικά με το ταξίδι στον χρόνο.


Λέτε αυτή η φωτογραφία που φιλοξενείτε σε ένα μουσείο της Ευρώπης να είναι τυχαία?