Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμια Κυβέρνηση VS Παγκόσμια Αφύπνιση


Πώς να εκτρέψουν έναν αστεροειδή με τη σημερινή τεχνολογία

Πώς να εκτρέψουν έναν αστεροειδή με τη σημερινή τεχνολογία

Καλλιτεχνική απεικόνιση ενός ρυμουλκού NASA

Ο αστροναύτης
 Rusty Schweickart είναι από μια διεθνή ομάδα ανθρώπων υπερασπιζόμενοι την ανάγκη για την ανθρώπινη φυλή να μας προετοιμαστεί για το τι θα συμβεί σίγουρα μια ημέρα. Έναν αστεροειδή απειλή για τη Γη. Σε ένα άρθρο σχετικά με το Σύμπαν Σήμερα που δημοσιεύθηκε χθες, ο Schweickart είπε ότι η τεχνολογία είναι διαθέσιμη σήμερα για να στείλει μια αποστολή σε έναν αστεροειδή, σε μια προσπάθεια να γίνει μετακίνηση, να αλλάξει την τροχιά του, έτσι ώστε ο αστεροειδής που απειλεί να χτυπήσει τη Γη να περάσει ακίνδυνα. Ποια θα ήταν μια τέτοια αποστολή ; 

Σε μια τηλεφωνική συνέντευξη, του Schweickart περιγράφει δύο κατηγορίες
"εκστρατείες εκτροπής" για ένα απειλητικό αστεροειδή:

Κινητική επίπτωση που θα είχε σχεδόν «σπρώχνοντας» των αστεροειδή σε μια διαφορετική τροχιά, καθώς και μια αργή ρυμούλκηση στον αστεροειδή ακριβώς στο "τελειώματα " προκύπτουσα από μία διαρκεί αλλαγή χρησιμοποιώντας τίποτα περισσότερο από τη βαρυτική έλξη μεταξύ των δύο οργάνων. 

Δεν έχουμε πραγματικά αποδείξει την ικανότητα να διαθέτουμε τις αναγκαίες ενδείξεις προκειμένου να εκτρέψουμε έναν μεσαίου μεγέθους αστεροειδή.

Σε 10-15 χρόνια ένα διαστημικό σκάφος παρατηρητής θα έχει σταλεί επάνω. Αυτό, στην πραγματικότητα, θα είναι ένα ρυμουλκό  βαρύτητας,είπε ο Schweickart .Δεν πρέπει να είναι πραγματικά μεγάλο, αλλά μεγαλύτερο κάνει τη δουλειά λίγο πιο γρήγορα. Η δυνατότητα που μας ενδιαφέρει στην αρχή δεν είναι το όχημα έλξης βαρύτητας, αλλά ο πομποδέκτης που πετά σε σχηματισμό με τον αστεροειδή για να μπορούμε να παρακολουθούμε το ΝΕΟ πίσω στη Γη και να μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς πού είναι.

 
Κρουστικό με κατεύθυνση ενός αστεροειδή nasa
 Επιπλέον, σε γενικές γραμμές, δεν γνωρίζουμε πότε να στείλουμε ένα διαστημόπλοιο παρατηρητή και τι μέτρα χρειάζεται να λάβουμε. 


Μπορεί να ξεκινήσει στον αργότερο δυνατό χρόνο, αλλά εκείνη τη στιγμή η πιθανότητα των επιπτώσεων μπορεί να είναι 1 προς 5 ή 1 ή 2. Έτσι το πρώτο πράγμα που πρόκειται να κάνουν με το διαστημικό σκάφος παρατηρητή να προβεί σε ακριβή προσδιορισμό της τροχιάς και τότε θα ξέρουμε αν πραγματικά θα έχει αντίκτυπο για την Γη. 
Rusty Schweickart 
Μετά την ακριβή τροχιά είναι γνωστή, η απαιτούμενη ενέργεια που θα πρέπει να καθοριστεί. Καθώς το κρουστικό ετοιμάζεται να επηρεάσει τον αστεροειδή, το διαστημικό σκάφος παρατηρητής τραβά  εικόνες για το τι συμβαίνει πίσω έτσι ώστε να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την επίδραση αν ήταν σταθερή, και στη συνέχεια, μετά την κρούση  το διαστημικό σκάφος παρατηρητής πηγαίνει πάλι πίσω και κάνει άλλο προσδιορισμό της τροχιάς  με ακρίβεια ώστε να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχει αλλάξει την ταχύτητα του ο αστεροειδής , και δεν θα χτυπήσει τη Γη. 
Ένας ανελκυστήρας σοβαρότητας θα μπορούσε να είναι το Deep Space 1 που ξεκίνησε το 1998"Μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε διαστημικό σκάφος ένα τρακτέρ βαρύτητας αρκετά εύκολα είπε ο Schweickart 
 ."
ΠΗΓΗ  ((http://apocalypsejohn.blogspot.com/2010/10/blog-post_16.html))