Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Υπονόμευση της Ψυχαγωγίας από τη Νέα Εποχή((Χρησιμοποίηση της μουσικής ως μέσο επηρεασμού της νεολαίας))

Υπονόμευση της Ψυχαγωγίας από τη Νέα Εποχή



Χρησιμοποίηση της μουσικής ως μέσο επηρεασμού της νεολαίας

Για την Alice Bailey (1880-1949), 3η Προέδρου της Θεοσοφικής Εταιρείας, η μουσική είναι ένα από τα πιο σύγχρονα μέσα επηρεασμού των μαζών, ενώ αποτελεί ένα μέρος της όλης προσπάθειας για την υποδοχή από τους νέους των ιδεών της Νέας Εποχής.
Ο Πλάτωνας στον "Πρωταγόρα" παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τη διαπαιδαγώγηση των νέων και αναφέρει ότι τη μεγαλύτερη επίδραση στη διάπλαση του χαρακτήρα, το ήθος και την καλλιέργεια των νέων έχουν: η μουσική, η ποίηση και ο ρυθμός.
Ο Πλάτων είχε σπουδάσει μουσική κοντά στον Δράκοντα, που ήταν μαθητής του Δάμωνος, συντρόφου του Περικλή. Ο Δάμων είχε γράψει ένα δοκίμιο, στο οποίο υποστήριζε ότι οι μουσικές αρμονίες συνδέονται άμεσα με τις ηθικές αξίες και ότι το κράτος έπρεπε να επιμελείται τα είδη σύνθεσης που εκτελούνταν, για να προστατεύσει το ήθος των νέων κατά τη σωστή διάπλαση του άπλαστου χαρακτήρα τους.
Στον «Τίμαιο», ο Πλάτωνας, υποδεικνύει τρόπους για την τέλεια σωματική και ψυχική υγεία, για τη διάπλαση του τέλειου ανθρώπου. Πιστεύει, πως στο μεν σώμα είναι απαραίτητη η γυμναστική, ενώ στην ψυχή η Φιλοσοφία και η Μουσική.
«Το δε κατά φύσιν αυτού διόρθωσις ουκ αν δύναιτο άνευ μουσικής ορθότητος. Μουσική δε άνευ παιδείας της πάσης ουκ αν αυ ποτέ δύναιτο». (Πλάτωνος Νόμοι 642α).

Ο John Rockwell (ψευδώνυμο, καλός γνώστης της μουσικής που υμνεί τον Σατανά) περιγράφει τα αποτελέσματά της στους νέους:
Αυξανόμενη κτηνωδία μεταξύ των νεαρών, αυξανόμενα ποσοστά αυτοκτονίας, αυτοκακοποιήσεις και ακρωτηριασμοί, απειλές σεξουαλικής μορφής, βιασμοί, ομομειξίες, πορνεία μεταξύ εφήβων, αυτοκτονίες, φόνοι και πράξεις βίας, αύξηση της κατανάλωσης ναρκωτικών με όλες τις κρίσιμες παρενέργειες.
Η ολοκληρωτική μετατόπιση των παραδοσιακών αξιών, εναντίον της οικογένειας, του σχολείου, της θρησκείας σε όλες τις μορφές, αθεΐα και βλασφημία.
John Rockwell, Trommel fener – Rock texte und ihre Wirk angen, Asslar 1983 p.10-11.
Στο βιβλίο Γκίνες με τα ρεκόρ, ο Μακ Κάρτνεϊ αναφέρεται ως ο πιο πετυχημένος εμπορικά τραγουδιστής και συνθέτης στην ιστορία της μουσικής, έχοντας ξεπεράσει τρεις φορές σε πωλήσεις τα 100 εκατομμύρια δίσκων. Περιοδικό Εικόνες.
Ως υπ αριθμόν ένα επικίνδυνος ροκάς στις Η.Π.Α. χαρακτηρίζεται ο John Denver, που αυτοαποκαλείται Μεσσίας και χαρακτηρίζει τη μουσική του Ευαγγέλιο μιας Νέας Θρησκείας. Ο ίδιος δηλώνει Θέλω τα πάντα. Κάποια μέρα θα γίνω τόσο τέλειος, που δεν θα είμαι πια άνθρωπος αλλά Θεός.
Διάσημα θύματα της γοητείας του Ντένβερ υπήρξαν οι Πρόεδροι Ford και Carter, καθώς και 30 κυβερνήτες, γερουσιαστές κ.α. που επικαλέστηκαν επανειλημμένα τη βοήθειά του στις Η.Π.Α.
Άλλωστε στη θετή του πατρίδα, το Κολοράντο, ο Ντένβερ με κάθε επιτυχία του πωλήσεις 30 εκατομμυρίων δίσκων, τιμάται ως ο καλύτερος Αμερικανός ποιητής!

Σταχυολογώντας από το περιοδικό Τζαζ άρθρο του Marshall W. Stearns, σελίδες 49 και 54:
Με πιο τρόπο η επίδραση της Δυτικής Αφρικής διατηρήθηκε στη Νέα Ορλεάνη και αναμίχθηκε με την ευρωπαϊκή μουσική; Φαίνεται καθαρά πως δύο στάθηκαν οι παράγοντες: Οι ιδιωτικές τελετουργίες του βουντού και οι δημόσιες εκδηλώσεις στη Πλατεία Κονγκό. Ο πρώτος παράγοντας συντήρησε την αφρικανική μουσική – και ιδιαίτερα τους ρυθμούς της- μέσα από τις τελετουργίες του βουντού, ενώ ο δεύτερος ώθησε την ίδια αυτή μουσική προς τα έξω όπου η αμοιβαία επίδραση με την ευρωπαϊκή ήταν δυνατή.
Κρυφό και παράνομο το βουντού συντηρεί στοιχεία της αφρικανικής λατρείας. Ανάμεσα στα άλλα αποτελεί για τον πολιτισμό μας μια δεξαμενή ρυθμών.
Το 1619 χιλιάδες μαύροι από τη Δυτική Αφρική μεταφέρθηκαν στην Αϊτή, η οποία είναι νησί της Καραϊβικής, για να δουλέψουν σαν σκλάβοι στις απέραντες φυτείες του νησιού. Στη νέα τους πατρίδα προσπάθησαν να διατηρήσουν τα ήθη και τα έθιμά τους και την προγονική τους θρησκεία, το βουντού. Η λέξη βουντού προέρχεται ετυμολογικά από τη λέξη vaundoun που σημαίνει πνεύματα. Ο πιστός του βουντού καλεί το πνεύμα είτε να τον βοηθήσει σε οτιδήποτε θέλει ή απλώς για να ζητήσει την ευμένειά του. Πρέπει όμως απαραίτητα να κάνει θυσία. Το σπουδαιότερο είναι ότι πρέπει να γνωρίζει τι ζώο θα θυσιάσει, διότι τα πνεύματα έχουν τις δικές τους προτιμήσεις. Ορισμένα προτιμούν τα ζώα να είναι ζωντανά, για να έχουν την ικανοποίηση να τους ρουφήξουν το αίμα ή να τους σχίσουν τις σάρκες. Λέγεται ότι υπάρχουν και πνεύματα τα οποία απαιτούν ανθρωποθυσίες.
Η τελετή αρχίζει με τους αφρικανικούς ήχους των τάμ – τάμ, στην αρχή αργά – αργά και έπειτα όλο και πιο γρήγορα, δημιουργώντας μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα οι πιστοί χορεύουν ασταμάτητα με πάθος. Όταν η ένταση φτάνει στο αποκορύφωμά της, οι πιστοί εκστασιάζονται, υπνωτίζονται και τελικά πέφτουν σε καταληψία, δηλαδή τους κυριεύει ένα πνεύμα. Όσοι κυριεύονται από τα πνεύματα της φωτιάς περνάνε πάνω σε αναμμένα κάρβουνα ή βάζουν φωτιά στο στόμα τους δίχως να νιώθουν το παραμικρό πόνο. Άλλοι κυριεύονται από τον Λινγκλασού, τον Ταύρο με τους τρεις όρχεις, δυναμώνουν ερωτικά και αρχίζουν ομαδικά όργια με τις γυναίκες που είναι στη τελετή.
Υπάρχουν περιπτώσεις που ο (ιερέας) για να βοηθήσει τη κατάληψη από το πνεύμα, δίνει στους πιστούς ένα ειδικό μίγμα, το οποίο αποτελείται από ρακί, ειδικά βότανα και κόκκινο πιπέρι τα οποία είναι ραντισμένα από σκόνη νεκροκεφαλής.
Συνήθως αυτές οι τελετές, όπως βεβαιώνουν διάφοροι ερευνητές του βουντού, τελειώνουν με θυσίες ανθρώπων και οι πιστοί του βουντού πίνουν το αίμα τους και τρώνε τις σάρκες τους.

Ο John Lennon είπε: Το καλύτερο ροκ – εντ- ρολ είναι το πρωτόγονο. Ο ήχος του ήρθε από τη ζούγκλα. Περιοδικό Rolling Stone 7/1/1971 σελίδα 4.

Στο βιβλίο Dizioyario dell' Ηοποr Rοck(Λεξικό του Ροκ της Φρίκης) του Ιταλού Στέφανο Μαρτσοράτι υπάρχει µία µελέτη 380 ονοµάτων συγκροτηµάτων και τραγουδιστών από όλο τον κόσµο που υµνούν τον Διάβολο. Ταξινοµούνται στις εξής κατηγορίες: 1) Ηοποr Rock,2)Black Rock,3)Death Metal,4)Splatter Rock,5)Epic Rοck,6)Industrial Ηοποr,7)White Meta1,8)Doom Metal και 9)Science Fiction Metal. Μερικά ενδεικτικά είναι: Ρίnk Floyd,Black Sabbath,Venom,Alice Cooper(Vincent Damon Furnier; February 4, 1948),Εlectic Lusifer,Κiss,Ronnie James Dio,Fleetwood Mac,Black Widow,Coven, Leviathan,Κing Diamond/Merciful Fate,Motley Crue, Magic Sun,The Who,Fleetwood Mac,Ozzy Osbourn, Meat Loaf, Led Zeppelin, Jethro Tull ,Bee Gees,Jefferson Starship, John Elton, Possessed, Rolling Stones,Elo,Iron Maiden, AC/DC,Lucifer's Friends, Lucifer, Queen, Santana,The Eagles, Valhalla,Belfegore,Poltergeists,,Megadeth, Brewer and Shipley, Crossfire,Black Oak Arkansas,Electric Light Orchestra, Dr John,Beatles, Sex Pistols, The Κings, The Grateful Dead,Boston,Diamanda Gallas,Ramones,Metallica,Demolition Hammer, W.A.S.P, Plasmatics.

Το σύμβολο S ΕΣ του κεραυνού δηλώνει τον θεό του κεραυνού που στην αρχαία Ελλάδα λεγόταν Ζεύς και στην Γερμανία Θωρ. Επίσης ο Ελληνικός θεός Ερμής ταυτίζεται με τον Γερμανικό θεό Θωρ καθώς και με τον Αιγυπτιακό θεό Θώθ ενώ λέγεται και Ερμής ο Τρισμέγιστος, ο οποίος θεωρείται ο προστάτης των αλχημιστών. Παράλληλα, ο Ελληνικός θεός Ζεύς ταυτίζεται με τον Ρωμαϊκό θεό Jupiter καθώς και με τον Ινδικό θεό Ίνδρα.
Το σύμβολο του κεραυνού χρησιμοποίησε στα φονικά SS ο Αδόλφος Χίτλερ που μαθήτευσε στην Εταιρεία της Θούλης που ήταν παρακλάδι της Θεοσοφίας.
Οι KISS στο τραγούδι τους The God of Thunder ομολογούν ότι ο θεός του κεραυνού είναι ο θεός του ροκ εντ ρολ. Οι AC/DC στο Hell’s Bells ομολογούν ότι ο Σατανάς κινεί τον κεραυνό του ρίχνωντας καταρακτώδη βροχή καθώς και ότι οι αστραπές του φωτίζουν τον ουρανό!
Ο κεραυνός είναι έμβλημα του Σατανά όπως προκύπτει από το Ιερό Ευαγγέλιο: "Εθεώρουν τον Σατανά ως αστραπή εκ του ουρανού εκπεσόντα". Κατά Λουκά 10,18.
Το σύμβολο του κεραυνού το συναντούμε και στο μέτωπο του παιδικού ήρωα Χάρι Πότερ. 
Ο κεραυνός στο μέτωπο του Χάρι απεικονίζει τη κατάρα που έλαβε από τον Βόλντεμορτ με την οποία μοιράζεται μαζί του τη σκοτεινή τέχνη να μιλάει στα φίδια. Δηλαδή κατά την επίθεση του Βόλντεμορτ προκαλείται στον Χάρι ένα ανεξίτηλο χάραγμα στο μέτωπό του, σε σχήμα κεραυνού, το οποίο όμως τον έκανε ξεχωριστό! 
Προκύπτει δηλαδή εξοικείωση με την έννοια του χαράγματος στο μέτωπο όπως με τη προώθηση του τατουάζ σαν μόδα προκύπτει εξοικείωση με το να σφραγίζεται κανείς με κάτι!
"Συμπτωματικά" σύμφωνα με τη διδασκαλία της Νέας Εποχής η "φώτιση" θα επέλθει όταν "ανοίξει το τσάκρα του τρίτου ματιού" προσφέροντας απίστευτες ενοράσεις και δυνατότητες. 
Στο μέτωπο σφραγιζόμαστε κατά το Άγιο Βάπτισμα (Σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου) και στο μέτωπο - ή στο δεξί χέρι - θα εφαρμόσει ο Αντίχριστος το σφράγισμα με το όνομά ή τον αριθμό του ονόματός του όπως μας προφητεύει ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ιωάννης στην Αποκάλυψη (Κεφάλαιο ΙΓ 16-18). 
Το σύμβολο του κεραυνού εμφανίζεται επίσης στη χορογραφία του Μαΐκλ Τζάκσον και στα εξής συγκροτήματα που υμνούν τον Διάβολο: AC/DC, Electric, Wasp, Light Orchestra, Black Sabbath, KISS, DEATH SS, Slayer.

Ο Αμερικανός Μάικλ Τζάκσον συνέχισε και φέτος να κάνει θραύση στις πωλήσεις με ένα άλμπουμ που το είχε βγάλει πριν δύο χρόνια. Στο διάστημα αυτό, έχει πωλήσει πάνω από 45 εκατομμύρια αντίτυπα και οι πωλήσεις συνεχίζονται παγκοσμίως σε δυσθεώρητα ύψη. Εφημερίδα Βήμα

Οι Aphrodite’s Child ηχογράφησαν άλμπουμ με τίτλο: 666. Οι Iron Maiden έγραψαν το δικό τους Number of the Beast. Οι ψυχεδελικοί Maze έχουν ηχογραφήσει το Armageddon, οι Merger το Armageddon Time, οι Prism το Armageddon ενώ ο τραγουδιστής των Yardbirds Renaissance, Keith Relf, ονόμασε Armageddon, ένα προσωπικό του συγκρότημα. Περιοδικό ΠΟΠ & ΡΟΚ ετήσιο 1984-1985.

Ο νεογέννητος ρυθμός BEAT του 1954-1955 βαφτίστηκε από τον νονό του Άλαν Φρίντ (DJ του Κλίβελαντ) Ροκ έντ Ρολλ. Μια λέξη που περιέγραψε δύο κινήσεις του ανθρώπινου σώματος τη στιγμή της σεξουαλικής πράξης στο πίσω μέρος αυτοκινήτου και χρησιμοποιούνταν στη λαϊκή γλώσσα των αμερικάνικων γκέτο των μαύρων. Bob Larson ROCK WHEAT ON 111, Tundale House 1980 p.3

Εκφραστής αυτού του ρυθμού η λεκάνη του αποκαλούμενου Βασιλιά του Ροκ εντ Ρολλ, Έλβις Πρίσκλεϋ ή Elvis the Pelvis (pelvis=λεκάνη). Τα τραγούδια του, όχημα των ιδεών της σεξουαλικής επανάστασης σύμφωνα με το μανιφέστο της οποίας τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ωμή, ασυγράτητη, ερωτική ορμή.
Συνεχιστές του Βασιλιά, οι Μπήτλς, οι Ρόλλινγκ Στόουνς, οι Μόντς, ο Άλις Κούπερ, οι Άνιμαλς, κ.α. Αυτοί όμως φέρνουν μια νέα θεωρία, σε πιο εξελιγμένο ρυθμό, το σκληρό ροκ, Hard Rock. Αυτό συνδυάζεται με την ανακάλυψη του L.S.D. από τον Δρ. Χόφφμαν, της Ελβετικής εταιρείας Σαντόζ. Το L.S.D. είναι ναρκωτικό που προκαλεί οπτικές και ακουστικές παραισθήσεις ενώ σε χρήση πάνω από 30 φορές προκαλεί σχιζοφρένεια. Αστραπιαία γεμίζουν από αυτό Πανεπιστήμια και σχολεία. Το τραγουδούν οι διάσημοι Eric Burdon & Animals: Μια κοπέλα που λέγεται Σαντόζ – A Girl named Sandoz είναι ο τίτλος της μεγάλης αυτής επιτυχίας.
Οι Μπήτλς μας εισάγουν με το Κίτρινο Υποβρύχιο (Yellow Submarine) την ψυχεδέλεια.
Ο όρος στη ψυχιατρική σημαίνει την οξεία παραίσθηση που προκαλούν τα ισχυρά ναρκωτικά. Ο ασθενής νομίζει πως είναι πουλί και μπορεί να πετάξει ή σούπερμαν και μπορεί να σταματήσει τρένα με το σώμα του. Είναι η εποχή της ειρηνικής επανάστασης των Χίππυς, make love not war, κάντε έρωτα και όχι πόλεμο, μέσω των ναρκωτικών (L.S.D.) και των Ινδουιστικών κοινοβίων.
Σεξουαλικά όργια και διαλογισμός, με αλχημιστικές ερωτικές πρακτικές (Vamacara Κατζουράχο Οργιαστικές απεικονίσεις, Τάντρα Γιόγκα, Γκουρού Όσο Ραζ Νίς). Απωθημένη οργή, Βιετνάμ, και δολώματα δαιμονοκρατούμενης υστερίας. Στόχος: οι νέοι όλου του κόσμου! Άλλοι σπεσιαλίστες ναρκωτικών είναι οι Ρόλλινγκ Στόουνς. Δικά τους είναι τα Μαύρη ζάχαρη- Brown sugar (που είναι μίγμα ηρωίνης, καφεΐνης και στριχνίνης), Αδελφή Μορφίνη, Ξαδέλφη Κοκαΐνη- Sister Morphine, Cousin Cocaine και Ασημένια Κυρία – Silver Lady όπου εδώ υπονοείται η υποδόρια σύριγγα. Φτάνουμε στις μέρες μας με τη κατάληξη του Ροκ εντ Ρολλ και Χάρντ Ροκ σε Πανκ Ροκ. Punk Rock (Η λέξη στην Αγγλία σημαίνει πρόστυχος ενώ στην Αμερική σημαίνει σάπιος. ) και Χέβυ Μέταλ. Heavy Metal. Και τα δύο είδη είναι πολύ διαδεδομένα στην Ελλάδα, κατέχονται από δαιμονολατρεία (απεικονίσεις δαιμόνων στα εξώφυλλα δίσκων, ύμνους στον Σατανά άμεσα ή έμμεσα, με διέγερση των παθών του ακροατή) και ωθούν τους οπαδούς τους να τραυματίσουν και να χτυπήσουν τον απέναντί τους με τη βοήθεια ξυραφιών, αλυσίδων, μπρασελέ με ατσάλινα καρφιά και στην πλήρη εκτόνωση της ψυχονευρωτικής κατάστασης, που οφείλεται στον εκκωφαντικό ήχο και τη δόλια μέθοδο υποβολής, με τη καταστροφή του χώρου υπαιθρίων συναυλιών ή άλλων χώρων (βανδαλισμοί καταστημάτων, μέσων συγκοινωνίας κλπ).
Το μεγάλο κεφάλαιο της δαιμονολατρείας στη Ροκ άνοιξε ο Πρίσλεϋ με το τραγούδι Είσαι ο Διάβολος μεταμορφωμένος – You’ re the Devil in disguise-. Ακολουθούν οι Μπήτλς με το γνωστό άλμπουμ τους Το Λευκό Άλμπουμ του Διαβόλου Devil’s White Album γνωστότερο ως Λευκό Άλμπουμ- White Album.
Οι Μπήτλς τραγουδούν επίσης τα Sgt Pepper’s Lonely Heart Band, Devil in Her Heart(ο Διάβολος στη καρδιά της). Είχαν δάσκαλο τον Γκουρού Υπερβατικού Διαλογισμού & Αγιουβέρδα Γιόγκα Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι, του αποκαλούμενου θείου βρέφους. Ο Μαχαρίσι έχει βρει τη λύση για όλα τα κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, διοικητικά, ενεργειακά προβλήματα. Κάνει εκκλήσεις μέσα από πληρωμένες διαφημίσεις μεγάλων περιοδικών όπως Times, προς όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου να δεχτούν την…υπέρτατη σοφία του που καταδέχτηκε να ασχοληθεί και να λύσει τα υλικά και πνευματικά προβλήματα του πλανήτη. Φυσικά μέχρι στιγμής κανείς από τους κυβερνώντες δεν έχει πάρει στα σοβαρά τις ανοησίες του, αλλά αυτός συνεχίζει χρόνια τώρα, κάθε τόσο να κάνει την πληρωμένη του διαφήμιση, ακολουθώντας όλους τους κανόνες του marketing. Μήπως αυτή η πληρωμένη προπαγάνδα(λόγου χάρη ο Dr. Wayne W. Dyer στο βιβλίο του Ταξίδι στην Ελευθερία, αναγνωρίζει τον Μαχαρίσι ως σοφό που έχει βρει τη λύση σε όλα τα προβλήματα) του εξωτικού σοφού που περιβάλλει τον εαυτό του με μύθους είναι για αυτοκατανάλωση; Μήπως απευθύνεται στους αφελείς οπαδούς του που του χαρίζουν αυτή τη πλουσιοπάροχη ζωή με τις εισφορές τους; Μήπως απλά ο πονηρός άνθρωπος συντηρεί τον μύθο που τον ζει;

Παρατίθεται η ομολογία της Θεοδώρας Κατελούζου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ορθόδοξος Τύπος το 1976.
Επειδή ασκήθηκα στο σύστημα Μαχαρίσι περισσότερο από δύο χρόνια εντατικά, μπορώ να πω με κάθε ειλικρίνεια και υπευθυνότητα, ότι η χαλάρωση του Διαλογισμού είναι μια παθητικότητα Ινδικού στυλ που σου παραλύει κάθε δύναμη αντιστάσεως και αγωνιστικότητας στη ζωή, απέχει δε πολύ από την αληθινή γαλήνη και τη ψυχική ευφορία. Με την τεχνική του Μαχαρίσι και όλες τις σχετικές Ινδουιστικές – Βουδιστικές τεχνικές, ο άνθρωπος αυτοϋπνωτίζεται και σιγά – σιγά χάνει κάθε δύναμη θελήσεως και κάθε πρωτοβουλία. Είναι μια πλύση εγκεφάλου, που υφίσταται σταδιακά, ιδιαίτερα όταν γνωρίσει τον ίδιο τον Μαχαρίσι, και γίνεται τελικά ετερόφωνο χωρίς προσωπικότητα. Εμένα προσωπικά μου είχε κάνει πολύ κακό και διανοητικά, γιατί ούτε να συγκεντρωθώ μπορούσα ούτε να διαβάσω και είχα χάσει την ενεργητικότητά μου. Από τότε που διέκοψα να διαλογίζομαι, μπόρεσα και συνέχισα τις σπουδές μου. Με το σύστημα του Μαχαρίσι είχαμε κατά καιρούς και πολύ επικίνδυνα κρούσματα. Ένας νέος, που έκανε άσκηση στον Υπερβατικό Διαλογισμό κι ενώ παρακολουθούσε ένα σεμινάριο του Μαχαρίσι στη Μαγιόρκα, αυτοκτόνησε. Ένας άλλος έχασε ολότελα την λαλιά του. Κάποιος Έλληνας καπετάνιος παρουσίασε πολλές ψυχικές διαταραχές και τον έκλεισαν στο ψυχιατρείο. Πολλά παιδιά που είδα με τα μάτια μου άρχισαν να κάνουν σπαστικές κινήσεις, χειρονομίες και να παρουσιάζουν διάφορα άλλα συμπτώματα που ήταν έξω από τον έλεγχό τους. Εφημερίδα Ορθόδοξος Τύπος 1976.

Για να δούμε μερικά από τα σαρκαστικά λόγια του Τζον Λένον που τραγουδούσε μπροστά στο εκστασιασμένο τραγικά υποχείριο κοινό του:

Ο Χριστιανισμός θα χαθεί. Θα ζαρώσει, θα εξαφανιστεί. Δεν το συζητώ γιατί έχω δίκιο και θα δικαιωθώ. Είμαστε πιο δημοφιλείς από τον Ιησού Χριστό. Δεν ξέρω ποιος θα χαθεί πρώτος, το Ροκ έντ Ρόλλ ή ο Χριστιανισμός.
Christianity will go. It will vanish and shrink. I needn’t argue about that. I’m right and will be proved right. We are more popular than Jesus Christ now. I don’t know which will go first, Rock ‘n’roll or Christianity.
Όταν τα έλεγε αυτά ο John Lennon, το 1966, έπαιρνε τόσο πολύ L.S.D. που νόμιζε ότι ήταν ο Χριστός που ξαναγεννήθηκε! Ήθελε μάλιστα να κοινοποιηθεί το γεγονός μέσω της Εταιρείας τους. Στο περιοδικό Newsweek είχε δηλώσει ο Χριστιανισμός πρέπει να φύγει και στο βιβλίο του A Spaniard in the works, (Ένας Ισπανός επί το έργω) παρουσιάζει τον Χριστό στην υπονοούμενη γλώσσα των Χίππυς, σαν αστείο, κιτρινιάρη, λιγδιασμένο, φασίστα και νόθο. Θέλετε και άλλες απόψεις του;
Ναι, καθόμουν στο Λίβερπουλ, κι ονειρευόμουν την Αμερική. Ποιος δεν το κάνε; Η Αμερική ήταν ο Τσακ Μπέρυ, ο Λεονάρντο του Ροκ έντ Ρολλ. Η Αμερική ήταν ο Λίτλ Ρίτσαρντ και το Τζώνη μπι γκούντ, το Μπήμποπ α λούλα και κορίτσια με μεγάλα βυζιά. Κατάκτησα τον κόσμο, κι αυτό ήταν το αναθεματισμένο πρόβλημα. Πρέπει να είσαι μπάσταρδος για να τα καταφέρεις. Κι οι Μπήτλς, ήταν οι μεγαλύτεροι μπάσταρδοι από όλους.

Οι συνολικές πωλήσεις όλων των δίσκων των Μπητλς της Αγγλίας, που συνετάραξαν στην εποχή τους τον κόσμο, ξεπερνούν κατά πολύ τα χίλια εκατομμύρια αντίτυπα. Περιοδικό Σούπερ Κατερίνα.

Ο κιθαρίστας Martin Stone των Action και ύστερα των Nighty Baby είχε µελετήσει σε βάθος τις ανατολικές θρησκείες.
Οι William Peny Fyve ήταν µαθητές γκουρού όπως και ο Sky Saxon των Seeds και ύστερα των Ya-Ho-Wa 13.
Ο Carlos Santana ασχολήθηκε µε τον Ινδουισµό(Santana στα σανσκριτικά σηµαίνει εθελοντική άσκηση που αποβλέπει στην ένωση µε το πνεύµα).
Άλλοι µουσικοί δοσµένοι σε ανατολικές θρησκείες είναι οι Beathbous, ο Peter Town Shed των Who,o Elvis Prisley και ο Mclaugltim.

Σχεδόν πίσω από κάθε ψυχεδελικό συγκρότηµα της δεκαετίας του '60 σίην Αµερική, υπήρξε και κάποιος γκουρού. Οι Murari, Rainbow Baud ήταν οπαδοί του Κρίσνα. Οι Quinte Ssence είχαν ασπαστεί τον Βουδισµό και είχαν πνευµατικό οδηγό τον Napada Muni. Μάλιστα τα άλµπουµ των Ρορο! Nuh, Kitaro, Ma!achi, Blake Κ.α. συνίσταται για διαλογισµό. Περιοδικό ποπ & ΡΟΚ Νο 130

Στο Σαν Φρανσίσκο όσο βρισκόταν στις Η.Π.Α. ο γκουρού Τάντρα Γιόγκα Rajmeesh ένα night-club μετατρεπόταν σε discotheque των οπαδών του, που κάθε Τετάρτη με το σύνθημα λάτρεψε τον Θεό χορεύοντας, ντυμένοι στα κόκκινα, κίτρινα, μωβ κλπ. και φορώντας τη κονκάρδα – περιδέραιο του θεού- γκουρού τους, επιδίδονταν σε Ινδικές φιγούρες υπό τους ήχους της ροκ, χέβυ μέταλ κ.α. παρόμοια άντρα μουσικής πανδαισίας υπάρχουν και στην Ευρώπη.
Ο Ραζ Νίς ήρθε πάμφτωχος από την Ινδία, έστησε το πνευματικό του μαγαζάκι και εκμεταλλεύτηκε με πολλή πονηριά την απλότητα και τη γνήσια πνευματική πείνα των ανθρώπων που είχαν χάσει την επαφή με τον Χριστό. Οι πιο αφελείς του τα έδωσαν όλα και έμεινα πάμφτωχοι, δυστυχισμένοι, για να ζει αυτός με τις πολλές Rolls Roys, τα ιδιωτικά αεροπλάνα και τις πολλές επαύλεις του σε όλες τις πλούσιες χώρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια, που του έδωσε όχι μόνο τα δικαιώματα από τους δίσκους της και τη περιουσία της αλλά του παραχώρησε ακόμη και τη σύνταξη που της έδινε το Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης. Μετά από κάποιο διάστημα, την απομάκρυνε από κοντά του, και πέθανε η καημένη στην Αθήνα, με ψυχολογικά προβλήματα, δυστυχισμένη και ζώντας από οικονομικές βοήθειες φίλων, που την λυπόντουσαν.
Ο Ραζ Νίς, έδινε στους οπαδούς του χασίς, L.S.D. , κοκαΐνη. Μέσα από χορούς τους οδηγούσε σε ομαδικά σεξουαλικά όργια. Ο ίδιος είχε όποια γυναίκα και όποιο αγόρι επιθυμούσε. Μεγάλα περιοδικά, παγκοσμίας κυκλοφορίας αποκάλυψαν όλα αυτά τα γεγονότα και τη δράση του, στα διάφορα ασράμ του, στην υφήλιο. Η εφορία των Η.Π.Α. τον ανάγκασε να δραπευτεύσει από τη χώρα, γιατί ο μεγάλος γκουρού δεν πλήρωνε φόρους. Μετά τα μπλεξίματά του με το νόμο, μετονομάστηκε σε Όσσο, Osho.
Ο γκουρού Rajneesh ανήκει στον Ταντρισμό της αριστεράς χειρός, Vamacara, που έχει τη σεξουαλική πράξη στο κέντρο μυστηριακής ιεροτελεστίας, που οργανώνει ομαδικά όργια, με τα οποία επιδιώκεται η καταστροφή του εγώ. Κατζουράχο – Οργιαστικές απεικονίσεις.
Ο Γκουρού Ράτζ Νίς και μετέπειτα Osho δίδασκε:«Η σεξουαλική ενέργεια έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σαν σκάλα για την ανάπτυξη του ατόμου σε υψηλότερα επίπεδα» Περιοδικό New Age Τρίτο Μάτι τεύχος 19 σελ.54
Σύμφωνα με την Τάντρα Γιόγκα που δίδασκε ο Ραζ Νίς, η φώτιση πετυχαίνεται με την επίτευξη του Σαμάντχι κατά τη κορύφωση της σεξουαλικής πράξης.
Ο γκουρού Ραζ Νίς δήλωνε Ο Χριστός στην εποχή του είχε τον ωραιότερο όνο της Γαλιλαίας. Εγώ έχω τις Ρολλς Ρόυς μου.
Για μένα τα λεφτά. Για όλους ο έρωτας.

Το εξώφυλλο του δίσκου των Black Widow Sacrifice είναι κατάμεστο με δαιμονικές μορφές, ενώ τα τραγούδια τους διηγούνται αρχαίες τελετές, την αιώνια πάλη ανάμεσα στο φως και το σκότος, την εποποϊία του Σολομώντα με τον δαίμονα Ασταρώθ. Το τραγούδι In Ancient Days είναι η επίκληση του διαβόλου από ένα μυστηριώδες πλάσμα που έχει ζήσει 13 ζωές. Το Way to Power αναφέρεται στην Αποκάλυψη και το Come to the Sabbath κορυφώνεται με την εμφάνιση του Ασταρώθ.
Οι Black Widow λένε στο Come to the Sabbath: Βοηθείστε με στην έρευνα της Γνώσης, πρέπει να μάθω τη Μυστική Τέχνη. Ποιος τολμά να με βοηθήσει να αναστήσω εκείνο που το ίδιο του το όνομα σχεδόν ηρεμεί τη καρδιά μου. Πετάξτε τα ρούχα σας και ελάτε ξυπόλυτοι, μέσα από τα ρυάκια και τους αγρούς και τις φεγγαρόφωτες ερημιές, τα σώματά σας αλειμμένα με μυστικά λάδια, αρωματικά βότανα θα θεραπεύσουν τις πληγές σας, ελάτε μαζί μου στην έρευνα της Δύναμης, Άντρες και γυναίκες, φέρτε τους συγγενείς σας, θα ενωθούμε όλοι σε έναν εκείνη την ώρα, ας αρχίσει το Σάββατο, Έλα, έλα, έλα στο Σάββατο, Έλα στο Σάββατο, ο Σατανάς είναι εδώ!
Κάθε συναυλία των Black Widow κατέληγε σε ζωοθυσίες! Υπήρχαν δε και συναυλίες τους όπου τα σκηνικά ήταν γεμάτα μαύρα κεριά και με βωμό, στον οποίο πολλές φορές ήταν ξαπλωμένη μια γυμνή γυναίκα, υποδηλώνοντας ότι ήταν έτοιμη για ανθρωποθυσία!!!
Περιοδικό Flash τεύχος 23.

Οι KISS ( King’s in Satan’s Service) στο The God of Thunder λένε:
Ανατράφηκα από έναν δαίμονα, προετοιμασμένος να κυβερνήσω σαν ο μοναδικός. Είμαι ο Κύριος της Ερήμου. Ένας σιδηρούς άνθρωπος του μοντέρνου καιρού. Συγκεντρώνω τα σκότη για την ευχαρίστησή μου. Και σε διατάζω να γονατίσεις, μπρος τον θεό του κεραυνού, τον Θεό του Ροκ έντ Ρολ.
Ο Peter Griss των KISS δήλωσε Πιστεύω στον Διάβολο σαν σε Θεό!
Περιοδικό IBID Μάρτιος 1976 σελίδα 20.

Οι AC/DC (AntiCrist / Death to Crist) στο Hell’ s Bells λένε:
Κινώ τον κεραυνό μου, ρίχνοντας καταρρακτώδη βροχή. Έρχομαι σαν ανεμοστρόβιλος, οι αστραπές μου φωτίζουν τον ουρανό! Είσαι νέος, αλλά θα πεθάνεις! Δεν θα λυπηθώ καμία ζωή, κανένας δεν θα μου αντισταθεί. Έχω τις καμπάνες μου και θα σε πάρω στη κόλαση. Θα σε πάρω! Ο Σατανάς θα σε πάρει! Οι καμπάνες της κόλασης, Ναι! Οι καμπάνες της κόλασης.

Υπόψη ότι το συγκρότημα αυτό έχει πωλήσει από το 1974 περισσότερους από 35 εκατομμύρια δίσκους σε θαυμαστές του!

Οι Rolling Stones τραγουδούν το Sympathy for the Devil που θεωρείται ο επίσημος ύμνος των σατανιστών. Οι Rolling Stones ανήκουν σε μία αίρεση της περιοχής του San Diego και ο αρχηγός τους, ο Mick Jagger δεν κρύβει πως θέλει να είναι ο Εωσφόρος του Ροκ. Δηλώνει Επιδιώκουμε να κατευθύνουμε τη θέληση και τη σκέψη των άλλων. Όσο για τον Γκράχαμ Νάς, εξομολογείται: Νομίζω ότι με το ροκ, εμείς οι μουσικοί διαθέτουμε ένα μυθικό πλεονέκτημα. Μπορούμε να κατευθύνουμε τον κόσμο.

Χαρακτηριστικά τραγούδια σατανολατρείας των Rolling Stones, είναι και τα Invocations of My Demon Brother (Επικλήσεις του αδελφού μου δαίμονα), Dancing with Mr. D. (Χορεύοντας με τον κύριο Διάβολο) Και το άλμπουμ To Their Satanic Majesties (στις σατανικές τους μεγαλειότητες)!!!

Οι Iron Maiden σκορπούν τη φρίκη με κάθε τρόπο (στίχοι, μουσική, εξώφυλλα, σκηνική παρουσία). Βγαίνουν στη σκηνή με φόντο μια τρομερή μάσκα που μετεξελίχθηκε σε γιγάντιο δαιμονικό κεφάλι που ονομάστηκε Έντι. Ο Έντι πρωτοεμφανίστηκε στο εξώφυλλο του δίσκου Running Free. Ακολούθησε το The Number of the Beast (ο αριθμός του Θηρίου) με τον καινούριο τραγουδιστή, τον Μπρούς Ντίκινσον, και εξώφυλλο τον Έντι και τον Διάβολο.
Ο αριθμός 666 δηλαδή, ΧΞΣ , διαστρεβλώνει και καταστρέφει το όνομα Χριστός. Σύμφωνα με την Αλίκη Μπέϊλη, ο αριθμός 666 περιλαμβάνει πνευματικές ποιότητες και πρέπει να εμφανίζεται συχνά ώστε να εγκαθιδρυθεί νωρίτερα η Νέα Εποχή του κόσμου.

Οι Metalica δηλώνουν πως γνωρίζουν άπταιστα το Νεκροκομικό, τη φερόμενη ως Βίβλο των Σατανιστών, του Αλχαζρέντ! Τα Κθούλχου που αναφέρουν στο τραγούδι τους, το Κάλεσμα των Κθούλχου (Call of Ktulu) ήταν τα παράξενα όντα- πνεύματα που λάτρευε ο Αλχαζρέντ που στο τέλος – όπως λένε- τον κατέφαγαν!

Οι Black Sabbath κυκλοφορούν τον πρώτο δίσκο με ανάποδους σταυρούς και μακάβριες απωθητικές μορφές. Στο άλμπουμ Paranoid και στο τραγούδι War Pigs μιλούν για ένα Sabba. Ακολούθησαν τα άλμπουμ Volume IV και Sabbath Bloody Sabbath (Σάββατο, ματωμένο Σάββατο)! Σάββατα καλούνται οι σατανιστικές τελετές. Σε δίσκο τους είναι γραμμένο Ιησού, εσύ είσαι ο σιχαμερός! Που στο εξώφυλλό του, εικονίζεται μια διαβολική αστραπή που στεφανώνει το 666, δηλαδή τον αριθμό του Αντιχρίστου!

Ο Ozzy Osbourne έχει δηλώσει ότι: Υπάρχει μια υπερφυσική δύναμη που με χρησιμοποιεί για να γράφω το ροκ έντ ρολ. Ελπίζω ότι αυτή η δύναμη δεν είναι αυτή του διαβόλου, του Σατανά. Hit Parader Φεβρουάριος 1975.
Παρόλα αυτά πέρα από πλήθος τραγουδιών έχει και το άλμπουμ Speak of the Devil (Μιλώντας με τον Διάβολο).
Ο Ozzy Osborne των Black Sabbath έχει κόψει με τα δόντια του πάνω στη σκηνή το κεφάλι μιας ζωντανής νυχτερίδας καθώς και ενός περιστεριού!

Δύο νεαροί φίλοι από τη Νεβάδα που άκουγαν επί ώρες μουσική Heavy Metal από τον τραγουδιστή Ozzy Osbourne έφτασαν σε τέτοια πόλωση του νου ώστε αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν, πράγμα που έκαναν. Ο ένας επέζησε τελικά. Στη μουσική του τραγουδιού ακουγόταν υποσυνείδητο μήνυμα που ωθούσε στην αυτοκτονία! Περιοδικό The Economist 15-10-1988.

Τα μέλη του συγκροτήματος Necromass δηλώνουν: Η μουσική μας είναι σκοτεινή, αποκρυφιστική, απάνθρωπη και απόλυτα κτηνώδης… Η κύρια έκφρασή της βγαίνει μέσα από υπερκόσμιες και εξωσωματικές εμπειρίες που βιώνουμε. Necromass είναι μια συνδυαστική λέξη με τέλεια ερμηνεία. Το Necro είναι το αντίστοιχο του θανάτου, το Mass παραπέμπει στο Black Mass, το οποίο είναι η υπερκόσμια πράξη ένωσης με τον Απόλυτο Άρχοντα του Σκότους! Οι Necromass όπως θα κατάλαβες, είναι κάτι παραπάνω από ένα μουσικό γκρούπ. Είναι ένα όπλο στην υπηρεσία του Σκότους. Είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε και αποφασισμένοι να φθάσουμε ως την τελική νίκη!
Περιοδικό Metal Hammer/ Heavy Metal. Τεύχος 120.

Η οποία ποια είναι άραγε; Δεν προβληματίζουν αυτά κανέναν;

Σε ερώτηση του περιοδικού Metal Hammer προς τους Diabolos Rising (Ανατέλλων Διάβολος) σε ποια κατηγορία τοποθετούν τη μουσική τους, απάντησαν:
Ναι, μισώ τις ταμπέλες, αλλά θα την αποκαλούσα αιρετική industrial μουσική του σατανά!
Και στην ερώτηση ποιο είναι το περιεχόμενο των τραγουδιών τους, αναφέρουν:
Το στιχουργικό περιεχόμενο είναι σχετικό με την Αποκάλυψη, τη τελική σύγκρουση, το πόλεμο και τη καταστροφή της ανθρωπότητας. Επίσης, καταπιάνονται με το σατανισμό και τη μαγεία, αλλά με έναν παράξενο τρόπο, μυστικιστικό και προκλητικό!
Περιοδικό Metal Hammer / Heavy Metal τεύχος 117.

Στην μουσική εφημερίδα ΟΖ ο King Diamond είπε:
Δεν πιστεύω στην ύπαρξη του Χριστού και γενικά του Χριστιανισμού. Αυτό που με συγκινεί είναι οι σκοτεινές δυνάμεις και ο μυστικισμός.
Είναι δηλωμένος σατανιστής. Στο τραγούδι The Oath του Δανέζικου συγκροτήματος, Mercy Full Fate στο οποίο συμμετείχε, απαγγέλλει όρκο, με τον οποίο ορκίζεται υπηρέτης του Σατανά!

Ο Toony Skeock, κιθαρίστας των Tesla, είπε στην εφημερίδα ΟΖ:
Είμαι άθεος… η ύλη, το φυσικό περιβάλλον και η συμμετοχή του εαυτού μου στην καθημερινή πραγματικότητα, είναι η αρχή και το τέλος της δικής μου πίστης. Πες ότι είμαι ολίγον παγανιστής και υλιστής.

Οι Mortyary Drape στην ερώτηση που αναφέρονται οι στίχοι τους, απαντούν:
Οι στίχοι μας αναφέρονται σε αποκρυφιστικά θέματα όπως η Μαγεία, η Νεκρομαντεία και προσωπικές εξωσωματικές εμπειρίες. Η ενασχόλησή μας με σκοτεινές τέχνες και η φιλοσοφία που έχουμε υιοθετήσει μέσα από αυτό το χώρο, είναι ο κινητήριος μοχλός του γκρουπ όσο τίποτα άλλο. Για μας δεν είχε ποτέ σημασία η μουσική παιδεία ή οι τεχνικές δυνατότητες ενός μέλους όσο η απόλυτη προσήλωσή του στον Αποκρυφισμό. Ο σατανισμός είναι ένα ιερό βιβλίο το οποίο έχει περιορισμούς και νόμους που δεν μπορούν να παραβιαστούν. Η εμπειρία είναι ο μόνος δρόμος για να οδηγηθείς στους απόκρυφους κόσμους του σατανισμού. Το κράτος και η εκκλησία δεν μας απασχολούν καθόλου, γιατί δεν τους αποδεχόμαστε σαν αληθινούς θεσμούς στη ζωή μας. Όσο για τις θυσίες, ο σατανισμός είναι παραπάνω από μια απλή θυσία όπως ο κόσμος νομίζει!
Περιοδικό Metal Hammer / Heavy Metal τεύχος 120.

Παρατίθεται από το βιβλίο του Jean Paul Regimbal Παραβίαση της συνείδησης με μηνύματα υποσυνείδητα.
Ο Vincent Fournier διηγείται : Εδώ και μερικά χρόνια, πήγα σε μια συγκέντρωση πνευματισμού όπου ο Norman Backley ικέτευσε το πνεύμα να ακουσθεί. Το πνεύμα δήλωσε τη παρουσία του και μου μίλησε. Μου υποσχέθηκε και στο συγκρότημά μου, την δόξα, τη παγκόσμια κυριαρχία στη μουσική ροκ και πληθώρα πλούτου. Το μόνο πράγμα που ζήτησε σαν αντάλλαγμα, ήταν να αφήσω το σώμα μου για να με κυριεύσει αυτό το πνεύμα! Σε αντάλλαγμα της κατοχής του κορμιού μου, έγινα διάσημος σε όλο τον κόσμο. Για να γίνει αυτό, πήρα το όνομα με το οποίο αυτό δήλωσε τη ταυτότητά του στη συγκέντρωση. Αναγνωρίστηκα λοιπόν παγκόσμια. Διερωτάσθε γι αυτό το όνομα; Alice Cooper!!!
Αίματα, γκιλοτίνες, βία, επίκληση πνευμάτων, ράντισμα με δήθεν δηλητήριο του κοινού, καζάνια που βράζουν, κόλαση… αυτό είναι το σκηνικό των συναυλιών του Alice Cooper. Λέγεται πως στις περιοδείες του τον ακολουθεί φορτηγό με πανοπλίες, σιδερικά, σκουπόξυλα, που τα κουβαλάει στη σκηνή, φίδια, νεκροκεφαλές, σκουπίδια και ότι άλλο εφιαλτικό βάλει ο νους του ανθρώπου!
Κάτω από το μικρόφωνο του επικεφαλούς των Ministry υπάρχει μόνιμα ένας σωρός από κόκκαλα και στη κορυφή το κρανίο ενός τράγου! Σε συνέντευξή τους είπαν: Είναι σαν να χτυπάμε τον κόσμο στο κεφάλι με μια βαρειά! Είμαστε οι δυνατότεροι, οι πιο αποκρουστικοί και οι πιο ανατριχιαστικοί!
Περιοδικό Metal Hammer No 94.

Οι W.A.S.P. πίνουν πραγματικό αίμα από κρανίο πάνω στη σκηνή, κόβουν κρέατα με το τσεκούρι και στη συνέχεια τα πετούν στο κοινό! Στα πόδια τους υπάρχουν νεκροκεφαλές!!!

Όπως στη Θεία Λειτουργία συμμετέχουμε και με το Σημείο του Σταυρού που κάνουμε κατά τη διάρκειά της, έτσι και στις σατανικές συναυλίες γίνεται η φοβερή χειρονομία, του Ronnie James Dio που δείχνει ότι Obey to Devil (Υπακούω στον Διάβολο), χειρονομία που επαναλαμβάνουν αδιάκοπα στη διάρκεια των συναυλιών οι ταλαίπωροι οπαδοί. Άραγε το έχουν συνειδητοποιήσει; Ξέρουν, πραγματικά, τι κάνουν;
Στη Θεία Λειτουργία γίνεται η επίκληση του Αγίου Πνεύματος.
Βασιλεύ ουράνιε, Παράκλητε, το Πνεύμα της Αληθείας, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός, έλθε και σκήνωσον εν ημίν και καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδος, και σώσον, Αγαθέ, τας ψυχάς ημών.
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος προτρέπει Μάθε να ψάλλεις και τότε θα νιώσεις την ηδονή του Πνεύματος.

Στις μουσικές τελετές μαύρης μαγείας, που ονομάζονται Σάββατα, οι μάγοι και οι μάγισσες καλούν όλα τα πνεύματα του κακού, τον Σατανά και τις λεγεώνες των δαιμόνων. Η διαδικασία αυτή παίρνει τη μορφή κάποιας λειτουργίας, της μαύρης λειτουργίας (Black Mass) που είναι παρωδία της Χριστιανικής Θείας Λειτουργίας!

Μία έρευνα το 1981 έδειξε ότι πολλοί νέοι άκουγαν επί ώρες κάθε μέρα ροκ. Τώρα με τα μίνι κασετόφωνα walkman οι ώρες αυτές αυξήθηκαν σημαντικά.

Ο δίσκος του Brian Ferry που πούλησε δισεκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, έχει τίτλο Bete – moiré- Μαύρο Κτήνος. Αυτή η ονομασία χρησιμοποιείται για το μεγάλο δαίμονα Μπάκα στις τελετές μαγείας των Βουντού! Ο ίδιος ο Ferry παρουσιάζεται στο εξώφυλλο του δίσκου με αλλοιωμένα, διαβολικά χαρακτηριστικά, ανθρωπόμορφου θηρίου με τη μέθοδο της φωτοσύνθεσης.
Στις 16/17 Ιουλίου 1988 διοργανώθηκε φερστιβάλ Αφρικανικής Ρέγκε μουσικής (ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή, η Αφρο- ρέγκε) στον Άλιμο Αθηνών με μετακλήσεις διάσημων νέγρων καλλιτεχνών του είδους. Ένας από αυτούς, ο King Sunny Ade από τη φυλή Γκρούμπα της Νιγηρίας, υμνήθηκε από τις στήλες Ελληνικών και ξένων εντύπων ισάξιος του Bob Marley και εκφραστής της Τριτοκοσμικής μουσικής, με έντονα μηνύματα πολιτικής διαμαρτυρίας όσο και της θρησκείας της πατρίδας του, από τον Τοπικό Τύπο. Η συναυλία του μεταδόθηκε από ένα κανάλι της Κρατικής τηλεόρασης. Κατόπιν εορτής μαθαίνουμε ότι ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης αντλεί τη θεματολογία των τραγουδιών του από τις τελετές μαγείας της πατρίδας του που δεν διαφέρουν από τα ήθη στης Ελλάδας !? σύμφωνα με έντυπο πλατειάς κυκλοφορίας.
Δικαιολογημένα λοιπόν, ο εν λόγω τραγουδιστής εμφανίστηκε κι αυτός να επικαλείται σε έναν τραγούδι του, τον παντοδύναμο Μπάκα της θρησκείας των περισσοτέρων μαύρων μουσικών, της Σαντέρια, ενώ οι δέκτες της τηλεόρασης έδειχναν τους ανύποπτους Έλληνες σε κατάσταση αισθησιακού ολοφυρμού, να συναινούν εν αγνοία τους χορευτικά! Είναι το μήνυμα της σύσφιξης των δύο λαών! Το ρεύμα του μουσικόφιλου κοσμοπολίτη σύμφωνα με το πνεύμα της Νέας Εποχής (New Age) και τις τάσεις των καιρών.
Αθηναϊκή εφημερίδα έγραψε:
Αγία της Κουβανικής μουσικής είναι μια μητρική φιγούρα με θερμό χαμόγελο. Η Σελίνα Γκονζάλες. Η Σελίνα και το συγκρότημά της Κάμπο Αλλέγκρε συνδέουν το παρόν με την προεπαναστατική Κούβα, μία και η καλλιτέχνης κυριαρχούσε στη μουσική Κουβανική σκηνή μαζί με τον άντρα της Ρεουτίλιο Ντομίνγκεζ, ήδη από το 1950. Σήμερα συνεργάζεται με το υιό της κι έχει μια καθημερινή δίωρη εκπομπή στο ραδιόφωνο. Οι Κουβανοί τη λατρεύουν. Δηλώνει Καστρική και τονίζει ότι η θέση των μουσικών έχει βελτιωθεί εξαιρετικά μετά την επανάσταση. Ωστόσο το σαλόνι της κοσμεί ένα τεράστιο άγαλμα της Σάντα Μπάρμπαρα. Όπως και πολλοί άλλοι, κατά κανόνα μαύροι μουσικοί, εξασκεί τη Σαντέρια, μια μυστική Αφροκουβανική λατρεία, που αναμιγνύει στοιχεία, Καθολικισμού και της θρησκείας των Αφρικανών Γιορούμπα. Είναι απολύτως φυσικό να έχω την Αγία στο σαλόνι μου, λέει η ίδια. Κανείς δεν με παρότρυνε ποτέ να την βγάλω ή να την βάλω σε μια πιο διακριτική θέση.

Εγώ είμι Κύριος ο Θεός σου. Ουκ έσονται σοι θεοί έτεροι πλήν εμού. Μη προσκυνήσεις τα είδωλα ουδέ μη λατρεύσεις αυτά. Δευτερονόμιο Ε 6-21.

Ο Ραββί Σανκάρ, πολυλατρεμένος γκουρού του 1960, με τους μυστικιστικούς ήχους του σιτάρ του, εμφανίστηκε στο Ηρώδειο το 1988 με το κύρος του σύγχρονου Μεσσία made in India διακηρύσσοντας στο Intercontinental τις αρχές του Ινδουισμού σαν άμεση προϋπόθεση για την εκμάθηση του σιτάρ! Και τον διαλογισμό σαν την μόνη αλήθεια!
O Bob Larson πρώην diskjockey και αρχηγός ενός γκρούπ που πίστεψε στον Χριστό, γράφει στο βιβλίο του Rock and the Church: Όποιος είναι απελεύθερος του Χριστού, θα πρέπει τους δίσκους και τις κασέτες της ροκ μουσικής, της εκκλησίας του διαβόλου, να τις καταστρέψει.
Στο βιβλίο του Η μουσική πέθανε, διαιρεί τα τραγούδια της ροκ σε 4 κατηγορίες, ανάλογα με τα θέματα που ασχολούνται:
1) Όσα αναφέρονται στη θρησκεία
2) Τη σεξουαλική ανηθικότητα
3) Τα ναρκωτικά
4) Τις πολιτικές και φιλοσοφίες και ιδέες

Στα θρησκευτικά ανήκουν τραγούδια όπως η φωτιά, Mrs Robinson, των Saymon & Garfunkel, Συμπάθεια στο Σατανά που όλα βλάσφημα και ασύστολα μεταχειρίζονται τον Χριστό άλλοτε με περιφρόνηση και άλλοτε πρόστυχα. Μερικά από αυτά τα έχουν ονομάσει σατανικά ροκ.

Η Νέα Εποχή έκανε τη πρώτη της εµφάνιση στο τραγούδι των Led Zeppelin που προωθήθηκαν από WICCA: Witches Intemational Crafts and Conjuration Arts(Διεθνείς Εmδεξιότητες Μαγισσών και Εξορκιστικές Τέχνες) Stαirwαy to Heαven που αν παιχτεί αντίστροφα ακούγονται µηνύµατα δαιµονολατρίας. Συγκεκριµένα ακούγεται αντίστροφα ] have got to live for Sαtαn(πρέπει να ζήσω για τον Σατανά). Το κοµµάτι Stairway to heaven αναφέρεται η ανάβαση από µια γυναίκα της σκάλας του ουρανού. Αν το σηµείο Υπάρχουν δύο δρόµοι που µπορείς να διαλέξεις παιχτεί ανάστροφα τότε ακούγεται Δεν υπάρχει έξοδος φυγής ... Αυτό οδηγεί στο γλυκό µου Σατανά. Αλλού είναι γραμμένο αντίστροφα το μήνυμα υπήρξε ένα παιδί που γεννήθηκε γυμνό…τώρα είναι Σατανάς, θα τραγουδήσω γιατί ζω με τον Σατανά!
Το Τάγµα WICCA αριθµεί 2.000.000 µέλη στις ΗΠΑ, 500.000 µέλη στην Μ. Βρετανία και 500.000 µέλη στη Γαλλία. Οι WICCA διαθέτουν τρεις εmχειρήσεις δίσκων µουσικής και προώθησαν πολλούς διάσηµους καλλιτέχνες όπως οι Μπόµπ Ντύλαν, Άλις Κούπερ, Μικ Τζάγκερ και συγκροτήµατα όπως των Κiss(Κings ίη Satan' s Service), Black Sabbath, Rolling Stones, Who, Zepelin κλπ.
Άλλες σατανιστικές οργανώσεις είναι η Witches Society και η Gaπy Funkel.

Το Υδροχοϊκό µήνυµα της Νέας Εποχής µεταδόθηκε πρώτη φορά µε το Song Aquarius από το µιούσικαλ Hair τη δεκαετία του 1970:
Αρµονία και δικαιοσύνη και σαφήνεια! Συµπάθεια και φως και αλήθεια! Κανείς δεν θα φιµώσει την ελευθερία, δεν θα νεφελώσει κανείς το πνεύµα! Θα µας φέρει κατανόηση ο µυστικισµός και ο άνθρωπος θα µάθει να σκέπτεται ξανά! Ευχαριστίες στον Υδροχόο, στον Υδροχόο!

Στη µουσική ροκ µνηµονεύονται κυρίως τέσσερα ονόµατα:
Aleister Crowley: Είναι ο πρωτοπόρος του νεοσατανισµού. Το πραγµατικό του όνοµα ήταν Edward Alexander. Το 1899 έγινε µέλος του Ροδοσταυρικού Τάγµατος Golden Dawn στου οποίου τις τελετές χρησιµοποιούνταν κοκαίνη, όπιοο και χασίς. Το 1900 πήγε στη Κευλάνη και διδάκτηκε γιόγκα από το δάσκαλό του Allan Benett που έγινε βουδιστής µοναχός µε το όνοµα Ananda Mettya. Μετέβη στη συνέχεια στην Ινδία και ύστερα στο Κάιρο. Έγραψε υπό τη καθοδήγηση πνεύµατος (δαίµονα)µε τη µορφή του Guardian Angel Aiwass το λεγόµενο Βιβλίο του Νόµου» των σατανιστών. Η βασική προσταγή του Βιβλίου του Νόµου» είναι Κάνε ότι θέλεις. Η πανουργία κρύβεται στο ότι ο άνθρωπος µέχρι να φθάσει σε πολύ υψηλά πνευµατικά µέτρα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι λογισµοί είναι δικοί του, ποιοι προέρχονται από τον Θεό και αποβλέπουν στην ωφέλειά του και ποιοι από τον Διάβολο και αποσκοπούν στη καταστροφή του.
Ο Crowley ασχολήθηκε µε αντίστροφη γραφή, µουσική και γλώσσα. Στο βιβλίο του Οδηγίες για τη χρήση της μαγείας επιβάλλει στους οπαδούς του να εκπαιδευτούν στο να σκέφτονται ανάποδα! Στο γράψιμο, την ακουστική, την ομιλία, ακόμη και στο ανάποδο περπάτημα! Κι αυτό γιατί φαίνεται ότι ο εγκέφαλος είναι ικανός να χειρίζεται ανάποδες εικόνες! Πρόκειται για εκπαίδευση στη Μη Πράξη που αποβλέπει στον παραγκωνισμό της λογικής. Ένας σύντροφος στη μαγεία του Κάρλος Καστανέντα, ο Πάμπλο (ή Παμπλίτο της ομάδας του Χενάρο Φλόρες) είχε ως Μη Πράξη το ανάποδο περπάτημα!
Μέχρι και ο Χάρι Πότερ διδάσκει την αντίστροφη γραφή! Δες στο Τόμο Α σελίδα 178 και στο Τόμο Β σελίδα 330.
Keneth Anger: Οπαδός του Crοwley,µύησε τον Μικ Τζάγκερ των Rolling Stones στον αποκρυφισµό. Επηρεασμένος από τις μάγισσες Marianne Faithfull & Anita Palleubeng ο Μικ Τζάγκερ αφιερώθηκε στον Σατανά και αναφέρεται χαρακτηριστικά ως δαίμονας του Ροκ.
Anton La Vey: Είναι ο ιδρυτής του Σατανιστικού Τάγµατος Η Εκκλησία του Σατανά και μέντορας του συγκροτήματος των Eagles. Η ομάδα Εκκλησία του Σατανά ιδρύθηκε το 1966 από τον πρώην θηριοδαμαστή και ιδιωτικό αστυνομικό Lave που υποδυόταν τον Σατανά στο φιλμ του Πολάνσκυ με τίτλο Το μωρό της Ρόζμαρυ που αντιστρέφει την χριστιανική ηθική και βοήθησε στη παγκόσμια διαφήμιση του σατανισμού. Το μυθιστόρημα στο οποίο βασίστηκε η ταινία είναι του Αιρα Λέβιν. Η ομάδα Εκκλησία του Σατανά θεωρεί την εκδίκηση και την πλεονεξία αρετές, στα 9 Statements του ιδρυτή, ενώ αναφέρεται ότι ο Σατανάς ενσαρκώνει την ικανοποίηση των παθών. Όταν ο Αμερικάνικος κινηματογράφος προέβαλε τη ταινία Το μωρό της Ροζμαρυ δημιουργήθηκε στην Αμερική ένα κύμα ανατολικών θρησκειών και σατανιστών. Οι σατανιστές, οπαδοί του Charles Manson, επιτέθηκαν στη γυναίκα του Πολάνσκυ, ηθοποιό Σάρον Τέιτ η οποία ήταν έγκυος και την σκότωσαν, για να αφαιρέσουν το έμβρυο και να το θυσιάσουν σε τελετή μαύρης μαγείας!!
Carlos Castaneda Ρh.D.:Ιδρυτής του ροκ συγκροτήµατος Eagles μαζί με τον Anton La Vey. Το δημοφιλέστερο τραγούδι τους, το Hotel California, αναφέρεται στο Hotel California που είναι πραγµατικό και µάλιστα αυτό στο οποίο ο Anton La Vey στέγασε πρώτη φορά την Εκκλησία του Σατανά το 1969. Στο εσωτερικό σαλόνι του εξωφύλλου του δίσκου τους, υπάρχει μια μεγάλη φωτογραφία του χώρου υποδοχής του ξενοδοχείου, με αρκετό κόσμο, όπου ποζάρουν τα μέλη του συγκροτήματος. Εκεί διακρίνεται και ο Λα Βέι! Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται σε ένα τρομακτικό και παράξενο ξενοδοχείο στο οποίο αν κάποιος μπει μέσα, δεν μπορεί να ξαναβγεί!
Το τραγούδι περιλαμβάνει υποσυνείδητο μήνυμα σατανιστικής τελετουργίας.
Με αντίστροφο παίξιμο του δίσκου(πάλι αντιστροφή!), ακούμε το υποσυνείδητο μήνυμα μια σατανιστική τελετουργία η οποία καλείται «Μαύρη Λειτουργία» (Black Mass που αποσκοπεί στην ένωση με τον Διάβολο). Με αντίστροφο παίξιμο του τραγουδιού Hotel California ακούμε: «Ο Σατανάς δίνει διαταγή πάνω στη διαταγή, οργανώνει τη δική του θρησκεία. Ναι θα μπορούσες να γνωρίζεις, Όλη αυτή η νύχτα ήταν υπέροχη. Ε, αυτός το μαγειρεύει σε μια δεξαμενή, κάνει στον υιό του μια ένεση ναρκωτικού. Του κάνει δώρο άλλη μια ένεση. Ναι! Μείνει για λίγο αγόρι, κάθησε κάτω. Η αγγελική μου σκόνη ακουμπά εκεί πάνω. Άφησε να σου δείξω κάτι, τον λυπημένο Σατανά μέσα σε ένα Χίποπ». Το αγόρι είναι ο Αντίχριστος και Χίποπ είναι είδος ναρκωτικού. Όσο για τη θρησκεία που οργανώνει ο Σατανάς, αυτή είναι η πανθρησκεία της Νέας Εποχής.
Οι Eagles τραγουδούν τα Witch Woman και Journey of the Sorcerer που υμνούν τη δόξα του Εωσφόρου και το βασίλειό του, την κόλαση! Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από το πονηρό πνεύμα που εδρεύει στους Ινδιάνους Cosmos.
Ο Κάρλος Καστανέντα αυτοαποκαλείται ανθρωπολόγος και είναι µυηµένος στον σαµανισµό των Ινδιάνων της Αµερικής από έναν Ινδιάνο µάγο µε το όνοµα Χουάν Μάτους. Η διδακτορική του διατριβή είχε θέµα τα παραισθησιογόνα φυτά εχινόκακτο πεγιότλ, ντατούρα ινοξία, στραµόνιο και τα µανιτάρια ψιλοσιµπίν Μεξικάνα.

Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί της ροκ μουσικής, δηλαδή οι David Crosby, Nathan Young και Graham Nash είναι μέλη της Εκκλησίας του Σατανά.

Τα μουσικά είδη δημιούργησαν ένα παγκόσμιο κοινό ανεξάρτητα από εθνότητες, φυλές, µόρφωση ή κοινωνικές διαφορές! Οι Hippies στις δεκαετίες 1960 και 1970 διαφήμισαν τη χρήση παραισθησιογόνων ουσιών όπως το L.S.D. και διακήρυξαν την ελεύθερη συμβίωση καθώς και ότι είναι αναχρονιστικός ο θεσμός της οικογένειας. Στους Μοντς άρεσε η κατάχρηση αµφεταµινών και των συναφών χαmών.
Οι Ρόκερς είχαν αφρόντιστο ντύσιµο µε δερµάτινα ρούχα, µπότες, αλυσίδες, καρφιά και µαλλιά µακριά και λιγδωµένα ενώ οι Πανκ προβάλλουν στίχους εmθετικούς, προκλητικούς και χυδαίους και οι Φουτουριστές φορούσαν εντυπωσιακά ρούχα ή µάλλον στολές παρωχηµένων εποχών και διαφόρων χωρών, χρησιµοποιούσαν άφθονο µεικ- άπ, και άλλα είδη του γυναικείου µακιγιάζ.
Η Μαίρη Κουάντ διαφηµίζει τη µίνι φούστα που σε ελάχιστο χρόνο κατακλύζει τον πλανήτη! Η Άνι Λένοξ παρουσιάζεται με κόκκινα μαλλιά και μαύρα δερμάτινα παντελόνια που αμέσως μιμούνται οι οπαδοί της. Ομοίως και η Τίνα Τάρνερ που προβάλλει τα δερμάτινα στενά παντελόνια ή μίνι και τα παπούτσια με το ψηλό τακούνι. Η Μαντόνα προβάλλει τη γυµνή µέση, το αισθησιακό σώµα και ένα ιδιαίτερο γυναικείο στυλ που µιµούνται χιλιάδες κορίτσια σε ολόκληρο το κόσμο. Μαντόνα στα Ιταλικά σηµαίνει Παναγία και ενώ αρχικά ήταν σεµνή εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα προκλητική. Διαφήµισε µάλιστα δανταλωτά εσώρουχα µε σταυρούς συνδυάζοντας έτσι σεξ µε θρησκευτικά σύµβολα. Παρουσίασε δηλαδή τα χριστιανικά θρησκευτικά σύµβολα ως µόδα.
Η Νέα Εποχή πρεσβεύει ότι είναι υπεράνω ορίων, συνόλων και συµβόλων οδηγώντας έτσι στη παραµέριση του Χριστιανισµού(Μόδα ήταν και ... πέρασε!?).
Εμπορικό ροκ από τη πιο αντιπροσωπευτική τραγουδίστρια του 1980 την περίφημη Μαντόνα. Ελάχιστος υποτυπώδης ρουχισμός, πρόκληση και πρώτο χιτ το τραγούδι Like a virgin- σαν μια παρθένα. Δεύτερο χιτ: Open your heart- άνοιξε τη καρδιά σου. Όπου η σταρ γοητεύει ένα οκτάχρονο αγοράκι σε πορνοσόου, σε βίντεο κλιπ, τον Ζαν Μπατίστ Μοντινό, που τυγχάνει και παιδί – θαύμα της Γαλλικής αβανγκάρντ σκηνής. Εξαχρείωση από πάσης πλευράς; Για τους θαυμαστές: Αυτή είναι τέχνη!(;) Δισεκατομμύρια πωλήσεις και ορυμαγδός μίμησης της σταρ. Και έρχεται το επόμενο συγκλονιστικό βίντεο –κλιπ με την επιτυχία Like a prayer – σαν προσευχή. Εμφάνιση ηδονικά αισθησιακή, και η Μαντόνα φυλάει τα πόδια ενός Αγίου μέσα σε μία εκκλησία, και σε άλλη σκηνή τραυματίζεται στα χέρια με ένα μαχαίρι, θυμίζοντας τα σημάδια του Χριστού. Ακολουθούν εικόνες σεξουαλικής βίας πάνω στην Αγία Τράπεζα και σαδομαζοχισμός. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών. Ας αφήσουμε τον ίδιο τον Genesis P Ottidge να μας το πει:
Θέλουμε να υπονομεύσουμε ιδεολογικά και να διαφθείρουμε τη νεολαία, όχι όμως με την έννοια που πιστεύει ο κόσμος, όχι σύμφωνα με τις Χριστιανικές αντιλήψεις, που έχουν επιβληθεί από άτομα που υπάρχουν μόνο και μόνο για να κάνουν όλους τους άλλους να νιώθουν ένοχοι.

Οι Throbbing Gristle (τιναζόμενο μηχανικό στρίγλισμα) ήταν η πεμπτουσία του βιομηχανικού ήχου (πριν γίνουν οι Psycic TV). Αιφνιδιάζοντας και τα προοδευτικότερα μυαλά…σαν πιστή αντανάκλαση της γκρίζας νεοαστικής πραγματικότητας…, βέβηλοι καταστροφείς οργάνων της ανθρώπινης φωνής, επιδίδονται σε κάθε συναυλία τους σε μουσικές πράξεις θορύβου και βίας, που μόνο με τις άλλες καθαρά σκηνικά πράξεις τους, θα μπορούσαν να παραλληλιστούν. Θα αντέχατε εσείς, εκεί, μπροστά στα ανύποπτα μάτια σας, την έμπρακτη πρόκληση σαδομαζοχιστικής βίας; Της αυτοϊκανοποίησης; Της ουρολαγνείας και κοπρολαγνείας; Της ουροποσίας και κοπροφαγίας;
Δεν είναι απλώς ακραίες ενέργειες για τη προσέλκυση δημοσιότητας ή πλούτου αλλά είναι επ ακριβώς αυτοκαταστροφικές ενέργειες οι οποίες απαντώνται σε Σατανιστικά Τάγματα. Το Σατανιστικό Τάγμα του Αργυρού Αστέρα Thelema ιδρύθηκε το 1972 στο Βερολίνο από τον Dietmar Eschner, που διακήρυττε ότι είναι μετενσάρκωση του Crowley. Η κίνηση αυτή διδάσκει το βιασμό, την ομομειξία, την μοιχεία και τη παιδεραστία. Το Τάγμα αυτοδιαλύθηκε. Όμως πριν τη διάλυσή του, ανώτερο Δικαστήριο του Βερολίνου, γνωμάτευσε ότι Σκοπός του Τάγματος είναι η μετουσίωση του ανθρώπου σε μία ανώτερη βαθμίδα συνείδησης. Αυτό επιδιώκεται με τη καταστροφή των μέχρι τώρα αντιλήψεων περί ηθικής, μεταξύ άλλων μέσω αναγκαστικού σεξ, μέσω της λεγόμενης εκγύμνασης στο συναίσθημα της αηδίας, με ουροποσία, κοπροφαγία, τα θύματα καλούνται να εξετάσουν τις αναστολές τους, σε δεδομένη περίπτωση με τη χρήση αλκοόλ σαν βοηθητικό μέσο.
Ο Τζένεσις Π Οριντζ και η σέχτα του δεν θα ήταν αυτοί που είναι, αν το μήνυμά τους γινόταν δεχτό από όλους αδιαμαρτύρητα, αν η παρουσία τους περνούσε απαρατήρητη, όπως όλων των ομοτεχνών του, Βρετανών ή μη.

Λέγεται Dirty Dancing Βρώμικος χορός, και τα ζευγάρια στη πίστα δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκονται στη κρεβατοκάμαρά τους, κάνοντας διάφορες αισθησιακές κινήσεις με όλα τα μέρη του σώματος. Είναι σαν να κάνουμε έρωτα όρθιοι, λένε οι ένθερμοι υποστηρικτές του. Και δικαιολογούνται: τώρα που το AIDS βρίσκεται σε έξαρση, είμαστε αναγκασμένοι να μην αλλάζουμε ερωτικούς συντρόφους. Κάτι έπρεπε, λοιπόν, να επινοήσουμε για να διεγείρουμε το ενδιαφέρον μας, διαβάζουμε σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

Ο Ulrich Ratista, φανατικός οπαδός της Hard Rock, αναλύοντας την παράσταση στο εξώφυλλο ενός δίσκου σατανιστικής µουσικής υπογραµµίζει ότι µέσω αυτού διαµορφώνεται νέα συνείδηση: Νεκροταφεία, φέρετρα, πτώµατα, καταστροφές τάφων, νεκροκεφαλές, κρεµάλες, ταφόπετρες, τάφοι, αρουραίοι και τα παρόµοια, δεν είναι πλέον πράγµατα αποκρουστικά. Με την αύξηση των επισκέψεων σε τέτοια κονσέρτα, γίνονται πράγµατα καθηµερινά, και τότε χάνει κανείς την αίσθηση πως τα πράγµατα αυτά είναι τροµακτικά. Σε αυτό το σηµείο οικοδοµεί ο σατανισµός και ο αποκρυφισµός
(Ulrich Batista, Satanismus ίn Hardrock, heavy metal, Materialbienst der EZW, Stuttgart 7/1985 ρ.202)
Ψυχαγωγία, δηλαδή, Αγωγή ψυχής σύμφωνα με την οποία οι ηθικές αξίες θεωρούνται ταμπού, ο εθισμός στο φόβο, τη φρίκη και το εξωπραγματικό θεωρούνται αγωνία, έντονη συγκίνηση και μυστήριο!! Άραγε πόσο συνειδητοποιούν εκείνοι που επιδιώκουν να θεωρούνται από τα επιβεβλημένα πρότυπα IN και μέσα στη μόδα, ότι αγωνίζονται να υιοθετήσουν συμπεριφορές και τρόπους σκέψης που τους καταστρέφουν;

Ένας από τους πρωτεργάτες της Rock, ο Jimmy Hendrix δήλωσε στο περιοδικό Life τα ακόλουθα τα οποία δείχνουν την ύπουλη παγίδα αυτής της µουσικής
Από τη µουσική θα δηµιουργηθούν ψυχικές καταστάσεις, γιατί η µουσική είναι από µόνη της ένα πνευµατικό αντικείµενο. Μπορείτε να υπνωτίσετε ανθρώπους µε τη µουσική και όταν τους οδηγήσετε στο πιο αδύνατο σηµείο αντίστασής τους, µπορείτε να κηρύξετε απ' ευθείας στο υποσυνείδητό τους ότι θέλετε να τους πείτε.

Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα προπαγάνδας του unisex μέσω της μουσικής ροκ και των παραφυάδων της.
Οι Beatles είναι οι πρώτοι που παρακίνησαν τους νέους να µην κουρεύουν τα µαλλιά τους(σταδιακή προπαγάνδα του unisex) και δηλώνουν ότι η µουσική µας είναι ικανή να προκαλέσει µια συγκινησιακή αστάθεια, µια παθολογική συµπεριφορά και µάλιστα την εξέγερση και την επανάσταση.
Ηart Lowell: Satan' s Music Exposed, Salem Κirban, Huntington Valley, Pensylvania, 1980. Ρ.81.1Ο1-1Ο2).
Ο χαρακτηριστικός ρυθµός του ροκ επιδρά βιοψυχολογικά στον οργανισµό µε τέτοιο τρόπο ώστε µπορεί να προκαλέσει αύξηση των καρδιακών παλµών και της αδρεναλίνης στο αίµα. Στη συνέχεια µπορεί να προκαλέσει σεξουαλική ευφορία, σεξουαλικό ερεθισµό µέχρι και σεξουαλικό οργασµό.
Πρόκειται για το βίπρασεξ το οποίο επινόησαν οι Μπήτλς.
Στο τραγούδι τους Revolution Number 9 ακούγεται αντίστροφα Turn me on dead mαn(διέγειρέ µε σεξουαλικά νεκρέ άνδρα) υπονοώντας τον Χριστό!

Ο Ντέιβιντ Μπόουι προβάλλει το στυλ του ανθρώπου δίχως φύλο, η Άννυ Λένοξ της ανδροπρεπούς γυναίκας και ο Βoy George του ερµαφρόδιτου.

Unisex προωθούν και ο Πρινς, ο Μάρτιν Γκόρ, ο Γκάρυ Γουώλτερ, ο Πήτερ Μπέρυς των Dead or Alive, οι Μίλλυ Βανίλλι, και οι Ντουράν- Ντουράν. Ο Vincent Fournier (Alice Cooper) έχει µια παράξενη αµφίφυλη εικόνα -όπως ο Λου Ρήντ και ο Μάικλ Τζάκσον µε το κατάλληλα διαµορφωµένο πρόσωπο ύστερα από αλλεπάλληλες χειρουργικές επεµβάσεις - και πιστεύει ότι οι άνθρωποι είναι αρσενικοί και θηλυκοί µαζί συµφωνώντας µε το δόγµα της Καµπάλα!

Μία άλλη ομάδα, η Garry Funkell παράγει δίσκους με σκοπό τη μεθοδική εισαγωγή των νέων στο Σατανισμό. Όλοι οι τέτοιου είδους δίσκοι παράγονται πάνω στις ίδιες βάσεις που είναι ο ρυθμός Beaty ο οποίος διεγείρει το σεξουαλικό ένστικτο. Ξαφνικά ο λάτρης της μουσικής αυτής έχει το αίσθημα πως βρίσκεται σε κατάσταση έξαψης. Συχνά υπάρχουν και περιπτώσεις υστερίας λόγω υπέρμετρου αισθησιασμού.
Ακόμη, συνειδητά, χρησιμοποιείται η ένταση ήχου 7 decibel, που είναι ακριβώς υπολογισμένη πάνω από τα ανεκτά όρια του νευρικού συστήματος. Όταν για ένα διάστημα εκτεθούν άτομα σε αυτή την ένταση ήχου, δημιουργείται μέσα τους ένα είδος καταπίεσης και μελαγχολίας, οργής και επανάστασης και επιθετική διάθεση. Πέρα από αυτά, χρησιμοποιούνται ηχητικά σήματα πάνω από την ακουστική ικανότητα, δηλαδή αρμονίες της τάξεως των 5000 παλμών ανά δευτερόλεπτο. Ο ακροατής δεν τις ακούει διότι ανήκουν στη περιοχή των υπερήχων. Αυτός όμως ο υπέρηχος έχει επίδραση ναρκωτικού. Σκοπός αυτής της τακτικής είναι η δημιουργία προδιάθεσης και ανάγκης του οργανισμού για τα ναρκωτικά!
Τα κείμενα όλων αυτών των τραγουδιών γράφονται μέσα στα ίδια πλαίσια, που είναι αντίσταση κατά των γονέων, κατά της κοινωνίας, ενάντια σε κάθε τι, η αποχαλίνωση των σεξουαλικών παθών, η δημιουργία κατάστασης αναρχίας.

Ο σεξουαλικός πληθωρισμός της νεολαίας οφείλεται στη σύγχρονη μουσική.
Εφημερίδα Αθηναϊκή 29-10-1966.
Αλλά και η εφημερίδα Καθημερινή την ίδια χρονολογία, παρουσιάζει την μουσική ως την αιτία του ερωτισμού των μαθητών.

Τεράστιες όμως είναι οι επιπτώσεις της ροκ, χέβυ μέταλ κ.α. στη ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου. Ο ψυχολόγος Marletta λέει πως
Οι επαναληπτικοί και έντονοι ρυθμοί της ροκ δημιουργούν μία υπνωτική κατάσταση, μία πόλωση του νου πάνω στο ρυθμό, και τότε η συνείδηση υποχωρεί και επιτρέπει την έκφραση του παραλόγου, με πλήρη ασυδοσία.

Ενδιαφέρουσα είναι η συνέπεια ακούσματος μουσικής ροκ από φυτά που έκανε η Dorothy Retallack, στη πόλη Ντένβερ του Οχάϊο των Η.Π.Α.. Νέκρωνε φυτά διαφόρων ειδών υποχρεώνοντάς τα να ακούνε μουσική ροκ και άλλα παρεμφερή ακούσματα!
Αντίθετα επιστημονικά πειράματα απέδειξαν την ευεργετική επίδραση της κλασσικής μουσικής στη ταχύτερη ανάρρωση ασθενών. Τη δεκαετία του 1950 παιζόντουσαν δίσκοι της Μαρίας Κάλλας σε ασθενείς, γιατί είχε διαπιστωθεί η ευεργετική επίδραση του σπάνιου ηχοχρώματος της φωνής της σε αυτούς.
Ιατροδικαστικές έρευνες απέδειξαν ότι το 18% των αυτοκτονιών των νέων, και πράξεις βίας οφείλονται στη μουσική ροκ και τα ναρκωτικά που αυτό οδηγεί. Το ποσοστό αυξάνεται ήδη.
Σε συνδυασμό με τη μουσική χρησιμοποιούνται και τα φωτεινά εφέ που αποσκοπούν στη μείωση της ικανότητας κρίσεως και αντανακλαστικών των νέων, ώστε να καταστεί εύκολος ο δρόμος της υποβολής των υποσυνείδητων μηνυμάτων. Προβληματιζόμαστε άραγε για την υπάρχουσα αυτή εκτενώς διαδεδομένη μορφή διασκέδασης που αποκλείει την επικοινωνία και καλλιεργεί τον εγωισμό μέσω της επιθυμίας εντυπωσιασμού;
Όσο πιο γρήγορη είναι η διαδοχή φωτός / σκότους τόσο περισσότερο αποδυναμώνεται η αίσθηση προσανατολισμού, της κρίσης και των αντανακλαστικών. Μέσα που ευρέως χρησιμοποιούνται είναι προβολείς, στραβοσκόπιο, φωτιστικά εφέ, φωτεινοί σωλήνες, Tivoli, διαξονικά και τριαξονικά περιστεφόμενα φωτιστικά δέσμης, ακτίνες λέηζερ κλπ.
Ειδικότερα για τα βίντεοκλιπ, όταν χορηγούμε στο μάτι περισσότερες από 60 εικόνες το δευτερόλεπτο, το μάτι συγκρατεί τις 60 πρώτες και οι υπόλοιπες καταγράφονται στο υποσυνείδητο εν αγνοία μας.
6-8 διακοπές φωτός ανά δευτερόλεπτο: απώλεια αίσθησης του βάθους και της αποστάσεως.
25 διακοπές φωτός ανά δευτερόλεπτο: επιβράδυνση της ικανότητας του νου να συγκεντρώνεται.
Περισσότερες από 25 διακοπές φωτός ανά δευτερόλεπτο: Απώλεια κάθε δυνατότητας ελέγχου.
Ο ιατρός Bob Lorson παρατηρεί ότι
Φυσικά αποτελέσματα της ροκ είναι αλλαγές στο σφυγμό και στην αναπνοή, αυξημένη έκκριση των ενδοκρινών αδένων, σύσπαση του λάρυγγα όταν η μελωδία ανεβαίνει σε υψηλούς τόνους. Τα φωτορρυθμικά προκαλούν ιλίγγους, ναυτία και ψυχεδελικά φαινόμενα.
Ο μουσικοθεραπευτής Adam Knierte σημειώνει:
Η ένταση του ήχου στη ροκ προκαλεί εχθρότητα, ναρκισσισμό, εξάντληση, πανικό, δυσπεψία, υψηλή πίεση και μια παράξενη νάρκωση. Επιφέρει τα παρακάτω ψυχολογικά αποτελέσματα: Έλλειψη συγκινησιακών αντιδράσεων έως ανεξέλεγκτη βία. Απώλεια ελέγχου του ενσυνειδήτου, των αντανακλαστικών και της ικανότητας συγκέντρωσης. Αξιοσημείωτη μείωση του ελέγχου διανόησης και θέλησης στις υποσυνείδητες ωθήσεις. Νευροφρενική υπερδιέγερση που προκαλεί ευφορία, τάση για υπνωτιστική υποβολή, υστερία και παραίσθηση. Σοβαρή σύγχυση της μνήμης, των διανοητικών ενεργειών και του νευρομυϊκού συντονισμού.

Τα υποσυνείδητα µηνύµατα τα οποία χρησιµοποιούνται σε αυτή τη µουσική, εξωθούν σε σεξουαλικές διαστροφές, σε εξέγερση κατά της οικογένειας και της θρησκείας και σε ορισµένες φορές µέχρι την αυτοκτονία και το φόνο.
Τη δόλια αυτή μέθοδο την αποκάλυψε ένας πάστορας, ο Γκάρυ Γκρήνολντ, που ήταν παλιός καλλιτέχνης της ροκ. Η εγγραφή του μηνύματος γίνεται συνήθως με ανάποδη ηχογράφηση (remix), αλλά και σε χαμηλές συχνότητες, πάνω στη μουσική αλλά με διαφορετική ταχύτητα, καθώς και σε ένα κανάλι ήχου. Η πληροφορία του υποσυνείδητου μηνύματος προσφερόμενο αντίστροφα ή από αναγραμματισμό εμποδίζει το μηχανισμό άμυνας που διασφαλίζει την προκαταρκτική διαλογή και καταγράφεται στο υποσυνείδητο για να χρησιμοποιηθεί(π.χ. Dog si eh natas= Satan he is god). Ο εγκέφαλος δέχεται το μήνυμα χωρίς δυσπιστία και το οδηγεί στο υποσυνείδητο και στη μνήμη αντί να το απορρίψει! Η καταχώρηση αυτής της πληροφορίας τείνει να αλλάξει τη συμπεριφορά, τις συνήθειες, τις αρεσκείες εκείνου που τη δέχεται και μάλιστα εν αγνοία του! Το υποσυνείδητο δεν διακρίνει το καλό από το κακό, την αλήθεια από το ψέμα με αποτέλεσμα να δεχτεί(ή τουλάχιστον τείνει να δεχτεί) ως αληθινό και καλό το μήνυμα το οποίο εγκαθιδρύεται στη μνήμη με την συνεχή επανάληψη!
Πρέπει να επισημανθεί ότι τα υποσυνείδητα μηνύματα δεν εισάγονται πάντοτε εσκεμμένα σε τραγούδια από τους ίδιους τους καλλιτέχνες οι οποίοι διαπιστώνοντας την ύπαρξη τους απορούν και αναρωτιούνται πως δημιουργήθηκαν αυτά! 
Σταχυολογόντας από το βιβλίο Υποσυνείδητα μηνύματα: μια φοβερή απειλή του ΚΓ Παπαδημητρακόπουλου των εκδόσεων Φωτοδότες.
Στο τραγούδι Houses of the Holly των Led Zeppelin και στη φράση in the word that only leaves you guessing ακούγεται αντίστροφα Satan is really lord(o Σατανάς είναι ο πραγµατικός κύριος).
Στο άλµπουµ Κillers του συγκροτήµατος Queen στο τραγούδι Another One Bites Dust (ένας ακόμη πεθαίνει) υπάρχει το υποσυνείδητο µήνυµα Start to smoke marίjuanα(Αρχισε να καπνίζεις µαριχουάνα).
Στο τραγούδι Anten του συγκροτήµατος Rush αντίστροφα ακούγεται Satan ... You are one who is Shining ... walls of Satan ...walls of sacrifice . l know that you are the one Ι !ove (Ω Σατανά, εσύ µόνο λάµπεις .τοίχοι του Σατανά .... τοίχος της θυσίας ... ξέρω ότι εσύ είσαι που αγαπώ).
Στο τραγούδι When Electricity Came to Arkansas του συγκροτήµατος Black Oak Arkansas αν ένα σηµείο παιχτεί αντίστροφα ακούγεται Satan ... he is gοd»(Σατανάς ... Αυτός είναι Θεός).Στο άλµπουµ ΕΙ Dorado του συγκροτήµατος E.L.o. υπάρχει το υποσυνείδητο µήνυµα He is the nasty one, Christ the ίnfernα!(Αυτός είναι ο κακός ο σατανικός Χριστός!).
Στο άλµπουµ του Grim Reaper Μη φοβάσαι το κακό υπάρχει το τραγούδι Τελική κραυγή» που αν παικτεί αντίστροφα ακούγεται το µήνυµα Θα σε δω στην κόλαση. Στον πλατινένιο δίσκο Tatoo των Rolling Stones στο τραγούδι Tops περιλαµβάνεται το αντίστροφα γραµµένο µήνυµα Ι love you said the Deνί!(Σ' αγαπώ,είπε ο διάβολος) Στο τραγούδι Σύνδεσµος µε τον Σατανά του συγκροτήµατος νenon( =δηλητήριο) που ανήκει στο δίσκο Καλώς ήρθες στη Κόλαση περιέχεται το υποσυνείδητο µήνυµα ο Σατανάς! Αναστηµένος στην Κόλαση! Θα κάψω την ψυχή σου!
Στο άλµπουµ των Styx Θέατρο του Παραδείσου» και στο τραγούδι Τυφλός απ' το χιόνι ακούγεται υποσυνείδητα Φέρτε το Σατανά στις φωνές µας!
Στο άλµπουµ τους Κilτoy was Heaven στο τραγούδι Heavy Metal poisoning ακούγεται αντίστροφα Να που αρχίζει η νέα κοσµική εξουσία.
Στο τραγούδι Παλιά Εδέµ του Χατζή ακούγεται αντίστροφα Ζω εγώ ... θα γίνουµε άθεοι.
Στο τραγούδι Άσε µε να κάνω λάθος του Παπακωνσταντίνου ακούγεται Ω, θα µιλήσω µε το νεκρό ... η ψυχή µου καλεί εσάς και στο Δεν υπάρχω ακούγεται ήρθες Satan.
Στο τραγούδι Κι ύστερα κι ύστερα µα δεν υπάρχει ύστερα της Μαρινέλας ακούγεται Σατανάς µας ζει.
Στο Κάνε ότι σου αρέσει του Κώστα Τουρνά Σατανά είσαι ένας ... Ζήτω και στο Δεν το ξανακάνω ακούγεται να γίνω Σατανάς θέλω.
Στο πεινασµένη αλεπού της Ελένης Δήµου ακούγεται Σατανά συ θα χαρώ.
Στο τραγούδι Το ψεµµατάκι της Καίτης Γαρµπή ακούγεται Σατανάς ζει.
Το υποσυνείδητο µήνυµα Σατανάς υπάρχει στο Small Town Βoy των Bronski Beat, στο Ι need you των Foreiguer καθώς και στους παρακάτω ελληνικούς δίσκους: Παραδώσου λοιπόν και Και δεν κάνουµε συµβόλαιο του Πασχάλη, Εξ επαφής της Δήµητρας Γαλάνη, Πολύ µιλάς, Φως και Είµαι όλο σου το είναι» της Άwας Βίσση, Καίγοµαι του Χαριτοδιπλωµένου, Πάρε µε της Σοφίας Βώσου, Εσύ και Στοιχηµατίζω της Μαντώ Σταµατοπούλου, Τι τραβάω για σένα και Να είσαι εκεί του Μ. Ρακιντζή, Στην πολυθρόνα τη µπαµπού της Πωλίνας, Γιατί σ' αγαπώ της Σοφίας Αρβανιτάκη, Πυρετός της Λίτσας Διαµάντη, Ποτέ µη λες ποτέ του Νίκου Καρβέλα, Ψεύτικος κόσµος της Αλέξιας, Στους πέντε ανέµους του Στέφανου Κορκολή και Κωνσταντίνας.
Φράσεις όπως κούκ νούκ σε δίσκους της Μαντόνα δεν σηµαίνουν τίποτα αλλά όταν τραγουδιούνται είναι εξαιρετικά υποβλητικές.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α. ψήφισε το 1982 το νομοσχέδιο 6363 που καταρτίστηκε από τον γερουσιαστή της Καλιφόρνια Ρόμπερτ Ντόρμαν και υποχρεώνει τις δισκογραφικές εταιρείες να αναφέρουν στα εξώφυλλά των δίσκων τους την ύπαρξη τέτοιων υποσυνείδητων μηνυμάτων. Στις 11 Φεβρουαρίου 1983 η Γερουσία της Πολιτείας του Αρκάνσας των Η.Π.Α. ψήφισε παρόμοιο νομοσχέδιο με ψήφους 86 υπέρ και 0 κατά. Η υποσυνείδητη τεχνολογία απαγορεύτηκε και στη Μεγάλη Βρετανία και στο Βέλγιο καθώς θεωρήθηκε ως η πιο ύπουλη και επικίνδυνη εισβολή στην ιδιωτική ζωή, και θεσπίστηκε τιμωρία με φυλάκιση άνω του έτους και πρόστιμο άνω των 10.000 φράγκων Βελγίου.

Η εγγραφή υποσυνείδητου µηνύµατος γίνεται α) σε χαµηλές συχνότητες, β) πάνω στη µουσική µε διαφορετική ταχύτητα, γ) σε ένα κανάλι ήχου και κυρίως δ) µε ανάποδη ηχογράφηση(remiχ). Όταν ο εγκέφαλος διεγείρεται από ένα µήνυµα γραµµένο σε υπερηχητική συχνότητα παράγει µια βιοχηµική αντίδραση που ισοδυναµεί µε ένεση µορφίνης. Αυτή η αντίδραση επιφέρει ευφορία και διέγερση της διανοητικής διαδικασίας του εγκεφάλου που επιτρέπει τη καλύτερη κατανόηση υποσυνείδητου µηνύµατος. Κάθε δευτερόλεπτο κινηµατογραφικού φιλµ αναλύεται σε 24 καρέ. Η εγγραφή υποσυνείδητου µηνύµατος µε οπτικά µέσα γίνεται µε την αντικατάσταση 3 καρέ των οποίων η προβολή διαρκεί 1/8sec.
Υποσυνείδητα µηνύµατα µε έντυπα µέσα όπως οι διαφηµίσεις και τα εξώφυλλα των δίσκων αφορούν θέµατα που σχετίζονται µε το θάνατο και την αναπαραγωγή τα οποία εντυπώνονται εύκολα στο υποσυνείδητο.

Μελέτες δείχνουν πως έφηβοι στην Αµερική ακούν 10.500 ώρες µουσική ροκ, µόλις 500 ώρες λιγότερο από το συνολικό χρόνο που περνούν στα 12 χρόνια του σχολείου! Στη µουσική ροκ έχουν εισχωρήσει και οι Illuminati(1/5/1776) που είναι αφιερωµένοι στον σατανά και θέλουν να ενώσουν την νεολαία σε µια παγκόσµια κυβέρνηση, που θα είναι αποκρυφιστική και διεθνιστική. Στους κύριους σκοπούς τους είχαν να εγκαθιδρύσουν παγκόσµιο κράτος και µια παγκόσµια θρησκεία, αφού εκµηδενίσουν τις θρησκευτικές οµολογίες και τους κληρικούς. Αυτά θα επιτευχθούν παράλληλα µε την άλωση των Πανεπιστηµιακών Σχολών και της νεολαίας.

Αν µας αρέσει κάτι χωρίς να ξέρουµε το λόγο που µας αρέσει υπάρχουν βάσιµες υποψίες για παρέµβαση στο υποσυνείδητο. Εικόνες που σχετίζονται με την επιβίωση και τη σεξουαλικότητα αποτυπώνονται ευκολότερα στο υποσυνείδητο.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά δύο διαπιστώσεις καλλιτεχνών της χώρας μας:
Δόμνα Σαμίου: Όλοι στοχεύουν στο κέρδος. Όλα έγιναν εμπόριο. Πουλήσαμε τη ψυχή μας στο διάβολο. Εταιρείες, τραγουδιστές, συνθέτες, μουσικοί.
Στέλιος Καζαντζίδης: Οι δισκογραφικές εταιρείες ελέγχονται από το μεγάλο Εβραϊκό Κεφάλαιο, και περνιούνται αποβλακωτικά ακούσματα στη νεολαία.
Περισσότερες πληροφορίες για τα υποσυνείδητα μηνύματα: http://minimata.50webs.com/
Βιβλιογραφία – Βιβλιογραφικές Αναφορές:

Κ.Γ. Παπαδημητρακόπουλος Εκδόσεις Φωτοδότες

Ο Σατανισμός στη μουσική ροκ
Μπροστά στα σύγχρονα μουσικά ρεύματα
Μεσάνυχτα στη ντίσκο
Βίντεοκλιπ: η μουσική που βλέπετε;
Υποσυνείδητα μηνύματα: Μια φοβερή απειλή!

Jean Paul Regimbal Εγκληματολόγος – Ψυχίατρος,
Παραβίαση της συνείδησης με μηνύματα υποσυνείδητα Εκδόσεις Ηλιοσκόπιο

+Πρωτοπρεσβύτερου Αντωνίου Γ Αλεβιζόπουλου Δρ Θεολογίας, Δρ Φιλοσοφίας, Αποκρυφισμός, Γκουρουϊσμός, Νέα Εποχή

Bob Larson: Rock Wheat on III Tundale House, 1980

J. P. Regimbal Le Rock ‘n’ Roll, Ed. Croisade, Geneve, 1983

Ελένης Ηλ. Δαλή Μουσική Ροκ Χριστιανική ομάδα Θεσσαλονίκης Οι σκύμνοι

Ομιλία Ευγενίου Ιονέσκου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στις 27/3/1986.


Υπονόμευση της ψυχαγωγίας μέσω των κινηματογραφικών ταινιών

Η ψυχαγωγία είναι συστηµατικά προσανατολισµένη στο σατανισµό από την ευαίσθητη παιδική ηλικία µε αποτέλεσµα τη γαλούχηση των ανθρώπων µε αυτές τις ιδέες σε βαθµό που κανείς να µην προβληµατίζεται διότι αυτή ΕΙΝΑΙ η ψυχαγωγία την οποία από νήπιο δέχεται. Η ΤV αδρανοποιεί τον εγκέφαλο, καθιστά τον ακροατή παθητικό δέκτη µηνυµάτων, µειώνει τη κρίση και τη βούληση, δηµιουργεί αποπροσανατολισµό και διαστρέβλωση της πραγµατικότητας, σχηµατίζει σκέψεις και διδάσκει άκοπα ιδέες, µειώνει τον έλεγχο αντιδράσεως, κάνει τους θεατές µοναχικούς και εγωκεντρικούς και κλέβει τον χρόνο.
Το Δέκατο Έκτο Πρωτόκολλο των Σοφών της Σιών αναφέρει ότι Το σύστηµα της κατάπνιξης της σκέψης µπήκε ήδη σε εφαρµογή µε τη µέθοδο που ονοµάστηκε διδασκαλία µε εικόνες και που θα µεταβάλλει τους Χριστιανούς σε υπάκουα ζώα που Δε θα σκέπτονται και θ' αναµένουν την παράσταση των πραγµάτων µε εικόνες, για να τα' αντιληφθούν ...
Ανέρχονται σε εκατοντάδες τα διάσηµα αστέρια που έχουν προσηλυτιστεί στο κίνηµα της Νέας Εποχής, όπως είναι οι Shirley MacLaine,David Caradain, Madona, Demi Μοπτ, Jo1m Denver,Lynn Andrews, Whitley Striebeι-, Timothy Gallwey, MaήIyη Ferguson, Ruth Montgomery, Zola Leviit, Billy Graham, Ken Carey, Jack Pursell, David Spangler, Moira Timms, Tina Tymer, Richaι-d Chamberlain, Marsha Mason, Helen Reddy, Son Connery, Harrison Ford, Linda Evans, Joyce DeWitt, Paul Horn, Richard Gu,David Coperfi1d, Piter Sellers, Roze Vantiιn, Pol Mac Cartney, Qlnar Saήf, Barbara Cartlant, Tom CωUΖ .Alyssa Milano, Rose McGowan, Holly Marie Combs,
Τρώγλες, φυλακές, οίκοι ανοχής, τραβεστί, µάγοι, σατανιστές. Οι σκοτεινές γωνίες της ζωής γίνονται θέαµα για τους πολλούς, που φαίνεται να έχουν παραδοθεί σε αυτή τη κινηµατογραφική- τηλεοπτική αποκάλυψη . Περιοδικό 7 ΜΕΡΕΣ ΤV
Η βιοµηχανία θρίλερ ακµάζει αρπάζοντας στα πλοκάµια της όλο και µικρότερες ηλικίες µέσα από την τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια και µαυρίζοντας ανεπανόρθωτα παιδικές ψυχές που χάνουν πρόωρα την αθωώτητά τους ενώ το κακό φωλιάζει για πάντα στην καρδιά τους!!! Εφηµερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Οι ταινίες αυτές δεν είναι άλλες από τις ταινίες τρόµου, τα θρίλερ, τις ταινίες αγωνίας και µυστηρίου, τις ταινίες φαντασίας και τις περισσότερες από τις ταινίες επιστηµονικής φαντασίας ...

Ταινίες µε σατανισµό. Ι) Επικλήσεις στον Σατανά, ξόρκια, φίλτρα, µαύρη µαγεία, δαιµovισµένoυς, πλήθος αποκρυφιστικών µηνυµάτων και συµβόλων. Τα σύµβολα που εµφανίζονται και στην ροκ µουσική είναι τα ακόλουθα: Το πεντάκτινο αστέρι που είναι σύµβολο της µαύρης µαγείας και µε τη κορυφή προς τα πάνω υποτίθεται ότι δείχνει τη δύναµη της µαγείας- στοιχείο των άστρων! Το Μπαθοµέτ που µε το κεφάλι τράγου εικονίζει τον Σατανά. Και τα δύο αυτά σύµβολα συµβολίζουν τη πτώση του Εωσφόρου(Ησαίας 14,12)αλλά και τη πτώση του Άστρου(κακού Αγγέλου) όπως αναφέρεται στην Αποκάλυψη(9,1).
Το εξάκτινο αστέρι στο New Age συµβολίζει την ένωση του Ουρανίου Θεού Πατέρα µε την Θεά Μητέρα Γαία. ΤΟ ΑΝΚΗ ή Αιγυπτιακό σταυρός είναι αρχαίο Αιγυπτιακό σύµβολο της µετενσάρκωσης και της γovιµότητας. Σχετίζεται µε την θεά Όσιρις και συναντάται στους τοίχους των πυραµίδων στο δωµάτιο των νεκρών. Η πυραµίδα ταυτίζεται µε τη µετενσάρκωση. Επιστεύετο ότι αυτή η τεράστια πέτρινη κατασκευή περικλύει τη δύναµη των άστρων, της γης και του ήλιου. Ο αντεστραµµένος Σταυρός είναι εµπαιγµός του Σταυρού του Χριστού και σατανικό σύµβολο. Οι ταινίες επίσης πλαισιώνονται από µέντιουµ, αστρολόγους, ονειροµάντες, αριθµολόγους, ταρωµάντες ενώ δεν απουσιάζουν η τηλεπάθεια, η τηλεκίνηση, οι µεταµορφώσεις και οι ανθρωποθυσίες. Διαφήµιση Νεοεποχίτικων δοξασιών και εννοιών δοσµένες σαν γεγονότα όπως η µετενσάρκωση, ότι η µαγεία χωρίζεται σε λευκή και µαύρη ανάλογα µε τον επιδιωκόµενο σκοπό, η ύπαρξη πνευµάτων- φυλάκων και τρόποι επικοινωνίας µαζί τους*, πνευµάτων της φύσης και µυθολογικών όντων.
* Οι φύλακες άγγελοι µας προστατεύουν αΛλά η προσπάθεια επικοινωνίας µαζί τους από τη στιγµή που δεν είµαστε σε πολύ υψηλό πνευµατικό επίπεδο συνιστά παγίδα των δαιµόνων που παρουσιάζονται σαν άγγελοι φωτός εκτός του ότι οι προτεινόµενοι τρόποι επικοινωνίας σχετίζονται µε τη φαντασία που είναι το γεφύρι των δαιµόνων.
Διαφήµιση κοσµοθεωρίας ανατολικών θρησκειών, Ινδιανικών και πρωτόγονων φυλών δοσµένη µε το πρίσµα της κατοχής της «προαιώνιας σοφίας και δύναµης» που αποτελεί τη λύση σε κάθε πρόβληµα. Παραδείγµατος χάρην οι έννοιες ζωτική δύναµη ή Τσι ή Πράνα, Παγκοσµίος νους ή Συµπαντική ενέργεια, δισλογισµός, πολύτιµοι και ηµιπολύτιµοι λίθοι, κρυσταλλική δύναµη, θαυµατουργικά βότανα, ανθοιάµατα Μπαχ, οµοιοπαθητική, βελονισµός και μυστικιστικά φυλακτά.

Με τον διαλογισµό προετοιµάζουµε το σώµα και το πνεύµα να δεκτεί ότι κι αν έρθει(Davίd Caradain "Kung Fu").
Ταινίες µε δράκουλες, βρυκόλακες, ζόµπι, νεκροζώντανους, νεκροκεφαλές,
νεκροταφεία, τάφους και µε έντονη προβολή και παρουσία του θανάτου.
Τα δαιµόνια οδηγούσαν τους ανθρώπους που καταλάµβαναν σε νεκροταφεία για να δηµιουργήσουν την εντύπωση ότι η ψυχή όταν πεθάνει ο άνθρωπος µετατρέπεται σε δαίµονα, πράγµα που ουδέποτε µπορεί να συµβεί! Όµως αυτό υλοποιήθηκε στη µεγάλη οθόνη µε τους νεκροζώντανους, τα ζόµπι, τους βρυκόλακες και τα φαντάσµατα. Ο λόγος που επιλέχθηκαν οι νεκροζώντανοι είναι για παρωδία της αναστάσεως των νεκρών. Παράλληλα πρόκειται για προβολή των αφορισµένων των οποίων τα σώµατα είναι φουσκωµένα, δύσοσµα και προκαλούν το φόβο και τη φρίκη.
Ταινίες µε άγρια θηρία, ανύπαρκτα τέρατα και αφύσικα όντα.
Η επιλογή των τεράτων έγινε διότι διακρίνονται από τη τάση µεγαλοποίησης που τελικά διογκώνει το φόβο του µέσου θεατή. Ειδικότερα στο Jurassic Park οι δεινόσαυροι παρουσιάζονται υπερβολικά ογκώδεις, πανέξυπνοι, ευλίγιστοι και ευκίνητοι, που τρέφονται µε τα πάντα ακόµη και µε ανθρώπους. Όµως σύµφωνα µε την επιστηµονική κοινότητα ήταν τεράστιοι αλλά αργοί και ανόητοι. Σύµφωνα µε κάποιες θεωρίες ήταν τόσο ανόητοι που δεν µπορούσαν να βρουν τρόπους για να επιβιώσουν!
Τα τέρατα επιλέχθηκαν ακόµη διότι µέσα από τις αντιθέσεις µικρό- µεγάλο περνούν ευκολότερα τα µηνύµατα στα παιδιά. Ο δράκοντας είναι ο ίδιος ο Σατανάς(Αποκάκυψη Ιωάννη ΙΒ'3,9). Η νίκη µάλιστα του Αγίου Γεωργίου του 'τροπαιοφόρου εναντίον του δράκοντα, συµβολίζει τον θρίαµβο της Εκκλησίας εναντίον του Διαβόλου και των σκοτεινών του δυνάµεων.
Ταινίες µε άγριες, στυγερές, ανήλεες, φρικτές και αποτρόπαιες δολοφονίες.
Ταινίες µε ανθρωπόµορφα τέρατα: α) που σταδιακά αποβάλλουν το κτηνώδες στοιχείο και γίνονται άνθρωποι: «Η ωραία και το Τέρας, Η πεντάµορφη και το τέρας, β) που διατηρούν αυτή την κτηνώδη και αποκρουστική µορφή τους αλλά αγαπιούνται πολύ από τους ανθρώπους και τους ερωτεύονται πανέµορφες κοπέλες. Το πλάσµα του βάλτου, ή γ) που άνθρωποι µεταβάλλονται σε τέρατα: Μεταµόρφωση(του Τζ. Ίστµαν), ταινίες µε λυκανθρώπους, Η µύγα και τα λοιπά.
Ταινίες µε ωραιοποιηµένο αποκρυφισµό, όπως αυτές των κινουµένων σχεδίων που προορίζονται για παιδιά. «Στρούµφ», «Ουράνιο Τόξο», «Μικρό Πόνι».
Ταινίες «επιστηµονικής φαντασίας» µε φοβερά εξωγήινα τέρατα, γεµάτες από
σατανισµό και αποκρυφισµό.
Οι ταινίες µε εξωγήινους είναι το πρώτο βήµα της µύησης στην νοοτροπία ύπαρξής τους και σε αναµονή της βοήθειάς τους. Οι εξωγήινοι υποκαθιστούν τον Θεό στη συνείδηση του θεατή διαθέτοντας υπερφυσικές δυνάµεις και υπερ- αναπτυγµένη τεχνολογία. Έχοντας προετοιµαστεί το έδαφος µπορεί να προσυλητιστεί ο θεατής από τις κινήσεις εξωγήινων της Νέας Εποχής όπως είναι η Οικουµενική Ζωή, η Ραελική Κίνηση, η Μεταφυσική Εταιρεία του Γ. Ησαία και ο κόµβος Findhorn.
Ταινίες που συνδυάζουν όλα τα προηγούµενα. «Ανατριχίλα στον εξώστη» του Άντριου Κουέν που συνδυάζει 75 τέτοιες ταινίες, όπως «Τα Σαγόνια του Καρχαρία», Παρασκευή και 13, Κάρι, Σκάνερς, ο σχιζοφρενής δολοφόνος µε το πριόνι, Λάµψη, Το µωρό της Ρόζµαρυ, Άλιεν, Ψυχώ, Ένας λυκάνθρωπος στο Λονδίνο, Εξορκιστής, Τα πουλιά, Προφητεία, Τι συνέβη στην Τζέιν, Μακάβριοι Εισβολείς, Οµίχλη, Απειλή, Η Μύγα, Φρανκεστάιν, Κίνγκ Κόνγκ και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Η λεγόµενη «κινηµατογραφική αγορά» το 2001 είχε φθάσει τα 45 δισεκατοµµύρια δολλάρια ενώ τα εισητήρια µόνο στις ΗΠΑ φθάνουν τα 1,3 δισεκατοµµύρια το χρόνο! Ως υπερπαραγωγές χαρακτηρίζονται οι κινηµατογραφικές ταινίες που κοστίζουν περισσότερα από 160 εκατοµµύρια δολλάρια. Μέσα σε δέκα χρόνια( από το 1987 ως το 1997) το µέσο κόστος του µάρκετινγκ των ταινιών αυτών αναρριχήθηκε από τα 6.7 εκατοµµύρια στα 22 εκατοµµύρια δολλάρια! Τέτοιες ταινίες είναι και οι παρακάτω: Κίνγκ Κόνγκ των Ερν. Σέντσαν και Μ. Κούπερ, Τα σαγόνια του καρχαρία, Jurassic Park: 65 εκατοµµύρια δολλάρια και µε τη διαφήµιση συνολικά 133 εκατοµµύρια δολλάρια,
Ε.Τ ο εξωγήινος και ο πόλεµος των άστρων» του Στ. Σπήλµπεργκ, Μπάτµαν του Φράνσις Φόρντ Κόπολα,
Αλλαντίν, Χάρι Πότερ , ο άρχοντας των δακτυλιδιών,
Γκοντζίλα: 50 εκατοµµύρια δολλάρια και µε τη διαφήµιση συνολικά 200 εκατοµµύρια δολλάρια.
Το 2001 πρώτη ταινία παγκοσµίως ήταν η Shrek(=τεµάχιο) µε έσοδα 453,4 εκατοµµύρια δολλάρια, 3η Η µούµια επιστρέφει µε έσοδα 418,7 εκατοµµύρια δολλάρια, 4η «ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος µε 372,4 εκατοµµύρια δολλάρια, 5η Τζουράσικ Πάρκ ΙΙΙ µε 362,4 εκατοµµύρια δολλάρια. Ρεκόρ εσόδων παγκοσµίως έχουν σηµειώσει οι ταινίες «ο πόλεµος των άστρων»(922,6 εκατοµµύρια δολλάρια), Τζουράσικ Πάρκ(920,1 εκατοµµύρια δολλάρια), Ε.Τ. Ο εξωγήινος (70 1 εκατοµµύρια δολλάρια), Αρµαγεδών(549,2 εκατοµµύρια δολλάρια), Εξορκιστής Νο2(516,8 εκατοµµύρια δολλάρια) και Αλλαντίν(502,4 εκατοµµύρια δολλάρια). Βραβευµένες µε Όσκαρ είναι και οι ταινίες «ο άρχοντας των δακτυλιδιών», Δρ Τζέκιλ και κ. Χάιντ. Το Αµερικανικό Ινστιτούτο Κινηµατογράφου κατατάσει στις 100 καλύτερες ταινίες στην ιστορία της έβδοµης τέχνης τις εξής ο µάγος του Οζ, Πόλεµος των άστρων, Ψυχώ, 2001: Οδύσσεια του διαστήµατος, Ε.Τ. Eξωγήιvoς, Κίνγκ Κόνγκ, Τα σαγόνια του καρχαρία, Δεσµώτης του Ιλίγγου, Οι κυνηγοί της χαµένης κιβωτού, Η σιωπή των αµνών Φραγκεστάιν.
Με θέµα τον «Δράκουλα»(σηµαίνει «Δαίµονας») έχουν γυριστεί 150 ταινίες σύµφωνα µε το βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.
Ας µη λησµονούµε πως αρκετοί απ' αυτούς τους δηµιουργούς είναι σε σηµαντικό βαθµό µυηµένοι σε αποκρυφιστικές διαδικασίες(αφού έτσι κι αλλιώς είναι µερικές από τις πηγές τους ... ) Ένα από τα κίνητρά τους είναι, χωρίς αµφιβολία, και η µεταφορά των προσωπικών, ακόµα και θρησκευπκών πιστεύω του δηµιουργού. Έτσι ο σκηνοθέτης µπορεί όχι µόνο να υποβάλει τον θεατή αλλά ακόµα και να τον προσηλυτίσει.
Περιοδικό Τρίτο Μάτι τεύχος 5 ..
Ο Μπράµ Στόουκερ, συγγραφέας του µυθιστορήµατος για τον «Δράκουλα» ήταν αποκρυφιστής εντεταγµένος στο Τάγµα της Χρυσής Αυγής» και µέλος µιας οµάδας αποκρυφιστών του Δουβλίνου επονοµαζόµενη Goden Dawn Ιη The Outer! Ο Μπέλα Λουγκόζι αναδείχθηκε από την Universal και ήταν ένας από τους κυριότερους ηθοποιούς που ενέπνευσαν τον Δράκουλα, πίστευε τόσο πολύ στον αποκρυφισµό που έπαιζε µόνο σε ταινίες τρόµου. Πίστευε ότι αυτός είναι ο Δράκουλας, κυκλοφορούσε σε όλη του τη ζωή µε µαύρη µπέρτα και τις νύχτες κοιµόταν πάντα σε µαύρο φέρετρο! Τελικά πέθανε µισότρελλος και ναρκοµανής!
Για τον σκηνογράφο του κινηµατογραφικού έργου Δράκουλα Νοσφεράτου* Άλµπιν Γκράου χαρακτηριστηκά σηµειώνει το περιοδικό Γυναίκα( τ.1091):
ο άνθρωπος αυτός δεν έκανε τίποτα άλλο στη ζωή του παρά να ασχολείται µε τον αποκρυφισµό.
*Νοσφεράτου αποκαλούν στην Σερβία αυτόν που δεν πεθαίνει!

Ο δηµιουργός των ταινιών Μπάτµαν, Ψαλιδοχέρης και Xριστουγεννιάτικος εφιάλτης(της Walt Disney!), Τίµ Μπέρτον είπε: Όλοι µε θεωρούσαν ανώµαλο επειδή την έβρισκα περισσότερο µε τα τέρατα, τον Φραvκεστάιν, τους βρυκόλακες, παρά µε τους κατοίκους των βορείων προαστίων ... Έχω πολύ µαύρο, πολύ σκοτάδι µέσα µου. Φταίει ο τρόπος που µεγάλωσα. Εξωτερικά όλα φαίνονται άσπρα, φωτεινά, ειδυλλιακά, αλλά κατά βάθος, ψυχολογικά, ήταν σκοτεινά.
Εφηµερίδα ΤΟ ΒΉΜΑ
Ο Έντ Γούντ, ήταν κυρίως ένας σκηνοθέτης ταινίων τρόµου και επιστηµονικής φαντασίας. Ο Τιµ Μπέρτον γύρισε µάλιστα βιογραφική ταινία γι' αυτόν, την Έντ Γούντ»! Αυτός λοιπόν, ήταν γνωστός τραβεστί, γύρισε και ταινία για τους τραβεστί (την Γκλέν και Γκλέντα!) και κατά τη µαρτυρία του Μπέρτον «είναι γνωστός στην Αµερική ως ο σκηνοθέτης που γύρισε πς χειρότερες ταινίες ... Ο Γούντ ήταν ένα πραγµαπκό πρόσωπο, που ταυτόχρονα έµοιαζε και µη πραγµαπκό»!!!
Εφηµερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΙΠΑ

Ταινίες µε υπερµεγέθη τέρατα και πιθηκανθρώπους όπως η Μπαλάου και «ο πιθηκάνθρωπος βασίστηκαν σε µυθιστορήµατα όπως του Γκαστόν Λερνώ, γνωστού οπαδού του Κάρολου Δαρβίνου!

Τη τροµολαγνεία εξαπλώνουν στη συνέχεια, βιβλία, περιοδικά κόµικς, µουσική των ταινιών σε δίσκους, CD και κασέτες, τηλεοπτικές σειρές µε κινούµενα σχέδια, DVD και Playstation καθώς και επιτραπέζια παιχνίδια µε τα θέµατα αυτών των ταινιών. Τις δύο πρώτες θέσεις σε πωλήσεις βιντεοκασετών κατέχουν το αποκρυφιστικό παραµύθι Αλλαντίν και η κινηµατογραφική ταινία Η πεντάµορφη και το τέρας. Εκατό φίρµες που παράγουν περισσότερα από 1000 προιόντα από παιδικά παιχνίδια µέχρι παπούτσια για να φέρουν το έµβληµα των δεινοσαύρων του Jurassic Park έφεραν στην Universal 1 δισεκατοµµύριο δολλάρια ενώ 1 δισεκατοµµύριο δολλάρια ήταν και τα έσοδα από προιόντα του Jurassic Park (βιβλία, περιοδικά, κόµικς, µουσική των ταινιών, DVD και CD, Playstation και επιτραπέζια παιχνίδια)!
Η Coca Cola δαπάνησε 55 εκατοµµύρια δολλάρια για να αποκτήσει τα δικαιώµατα εκµετάλλευσης των ταινιών Χάρι Πότερ προσδοκώντας σε κέρδη ύψους 550 εκατοµµυρίων δολλαρίων! Το φαινόµενο <<Χάρι Πότε ρ» που έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 191 εκατοµµύρια αντίτυπα παγκοσµίως(υπολογίζεται ότι πωλούνται οκτώ βιβλία ανά δευτερόλεπτο!), έχουν µεταφραστεί σε 46 γλώσσες και κυκλοφορούν σε 200 χώρες!
Τα µισά από τα έσοδα των προϊόντων Χ. Πότερ(βιβλίων, ταινιών, CD- ROM, DVD, εmτραπέζιων παιχνιδιών και τα λοιπά) δίνονται στην «Εκκλησία του Σατανά»(LaveΥ 1966). Σε όλες τις χώρες καταβάλλονται προσπάθειες για τη δηµιουργία Χάρι Πότερ Ρυη Club. Αυτό που βρίσκεται στη χώρα µας αριθµεί περίπου τα 8000 µέλη. Υποτίθεται ότι αυτοί είναι οι φανατικοί φίλοι του Χ. Πότερ που ασχολούνται µε ότι τον αφορά. Αργότερα άραγε µε τι; Η συγγραφέας J.W.Rowling, µέλος της «Εκκλησίας» του Σατανά µε περιουσία 280 εκατοµµύρια Ευρώ, και συγγραφέας της χρονιάς για το 1999, δηλώνει τα ακόλουθα αποκαλυπτικά: «ο σκοπός των βιβλίων της είναι να οδηΎ'ίσει τα παιδιά να καταλάβουν όπ ο αδύναµος και ανόητος Υιός του Θεού είναι µια ζωντανή απάτη ... » !!! Δες Times Λονδίνου 17.7.2000.


Τα κυριότερα σηµεία της στρατηγικής τους είναι:

Η απώλεια της αίσθησης του ωραίου και ο εθισµός του θεατή στο απαίσιο και αποκρουστικό.
Οι ταινίες επιδιώκουν να συνηθίσουν τα παιδιά και τους νέους στην ατµόσφαιρα του φόβου, της φρίκης, του εξωπραγµατικού, του αποκρουστικού και του απαίσιου! Με τον εθισµό που πραγµατοποιείται µε τη συνεχή επανάληψη σε αυτή την ατµόσφαιρα χάνεται σταδιακά η αίσθηση του ωραίου, του αρµονικού, του καλού, του Αγίου, του Αγγελικού, του ανώτερου, του Θείου και το απαίσιο, το αλλόκοτο, το αποκρουστικό και τροµακτικό γίνονται το συνηθισµένο.
Η εξοικείωση- ταύτιση του θεατή µε τον αποτρόπαιο, διεφθαρµένο σατανικό κόσµο, τα σύµβολα και τα µηνύµατα.
Οι ταινίες καθιστούν τον σατανικό αποτρόπαιο κόσµο κοντά στον θεατή, τον οικειοποιούν. Το ίδιο γίνεται και µε τα σύµβολα του σατανισµού (νυχτερίδες, πεντάγραµµα, πυραµίδες, κεραυνούς, τέρατα, βαµπίρ και τα λOlΠά). Αυτά εισέρχονται στη προσωπική µας ζωή µέσω πλήθους αντικειµένων όπως ρούχα, µαξιλάρια, βιβλία, σχολικές τσάντες και παιχνίδια αντικαθιστώντας όµορφες παραστάσεις ή χαρούµενα πρόσωπα, σχέδια και χρώµατα που συνήθως υπάρχουν. Για να µελετήσουµε λίγο τον Μπάτµαν που σηµαίνει «ο άνθρωπος νυχτερίδα» και συµβολίζει τον Διάβολο. Δρα µόνο τη νύχτα όπως οι βρυκόλακες, τα ζόµπι, οι λυκάνθρωποι και οι νεκροζώντανοι. Σύµφωνα µε τη ταινία, την ηµέρα είναι ένας φιλάνθρωπος, γλυκοµίλητος και καλοκάγαθος πολυεκατοµµυριούχος. Το βράδυ µε την πιο άγρια µορφή του γίνεται αυστηρός, επιβλητικός και φοβερός, σκληρός τιµωρός των εγκληµατιών και προστάτης της πόλης Γκόταµ. Στη ταινία «Μπάτµαν» του 1966 δεν υπάρχει ούτε µία σκηνή βίας ή τρόµου. Στον Μπάτµαν του 1989 µετρήθηκαν 41 θάνατοι πολύ ρεαλιστικοί και 132 σκηνές πάλης! Το 1939 που πρωτοκυκλοφόρησε ήταν ένας ήρωας τιµωρός των κακοποιών. Οι σχετικές ιστορίες ήταν αστυνοµικές αλλά προχώρησαν σε έναν Μπάτµαν σκληρό, εκδικητικό, σκοτεινό µε τη ταινία του 1989 που είναι απειλητικός, βίαιος και αιµοσταγής! Ενδεικτικό λοιπόν αράδειγµα αποτελεί η κυκλοφορία µαύρων λαµπάδων µε τον Μπάτµαν το βράδυ της Αναστάσεως!
Η έντεχνη υποβάθµιση και διαστρέβλωση του καλού µε σκοπό την προβολή και εξύψωση του κακού. Αυτό επιδιώκεται κυρίως µε τους εξής τρόπους: L Με τη συνεχή έκθεση στη βία και στο αποτρόπαιο περιεχόµενο των ταινιών που αναισθητοποιούν το θεατή. Ο καθηγητής ψυχιατρικής Χρήστος Ξενάκης, επισηµαίνει: Σήµερα τα παιδιά βλέπουν µαχαιρώµατα, βία, θανάτους, σκοτωµένους. Αναστατώνονται στην αρχή, στη συνέχεια, όµως, τη στιγµή που ο θάνατος είναι µια συνηθισµένη καθηµερινή εικόνα για το παιδί, απλοποιείται. Θεωρείται φυσικό πια ... Ο θάνατος είναι πλέον κάτι το απλό, το σύνηθες. Το έγκληµα δεν αναστατώνει πια το παιδί!
Το καλό µπορεί να δικαιώνεται στο τέλος εκπληρώνοντας τη βαθιά ανθρώπινη επιθυµία, αλλά έχει πρoηrηθεί κραυγαλέα προβολή του κακού. Στο τέλος στο σύνολο πάσης φύσεως έργων (κινηµατογραφικών ταινιών, κινουµένων σχεδίων, κόµικς, µυθιστορηµάτων) το καλό νικά το κακό, το σωστό επικρατεί του λαθεμένου, την αλήθεια να διώχνει το ψέµα, ικανοποιώντας τη βαθιά ανθρώπινη επιθυµία. Όµως προηγείται κραυγαλέα προβολή του κακού, ο «καλός» ήρωας νικά χρησιµοποιώντας τη βία και καταφεύγει σε αποτρόπαια έργα δηµιουργώντας το έδαφος για τη νοοτροπία ότι αυτός είναι ο µοναδικός τρόπος δράσης! Τελικά τα παιδιά µιµούνται αυτούς τους ήρωες και όχι το καλό που δικαιώνεται!

Το καλό δεν νικά πάντα το κακό! Στο θρίλερ «Η σιωπή των αµνών» το κακό έρχεται από το πουθενά και καταλήγει στο παν, ενώ δεν υπάρχει ούτε η επικράτηση του καλού. Το κακό µένει πια ατιµώρητο! Αυτό είναι ολοφάνερο στις ταινίες µε τα ζόµπι, τους πεθαµένους που δεν λιώνουν ποτέ! Βαριούνται κλεισµένα στους τάφου ς και βγαίνουν έξω για να ακρωτηριάσουν τους ζωντανούς και επιστρέφουν στους τάφους τους! Έτσι ο Σατανάς περνά το αποτρόπαιο µήνυµα ότι είναι ψέµα η τιµωρία του κακού και η αιώνια καταδίκη! !
Την αντιστροφή των αξιών µέσα µας!
Με τη διαρκή επανάληψη των αποτρόπαιων θεµάτων της φρίκης δηµιουργείται εθισµός προς αυτά, δηλαδή µια έλξη προς ότι είναι βίαιο, αποκρουστικό και χυδαίο και παράλληλα µια αποστροφή προς ότι ειρηνικό, όµορφο, ανώτερο και πραγµατικά µεγάλο. Μια τάση προς το ψέµα, την ακαταστασία και το χάος και µια αποστροφή για κάθε αληθινό και Θείο.
Το µήνυµα ότι όλα λύνονται και επιτυγχάνονται µόνο µε τη βία και τη µαγεία! Η βία προβάλλεται ως ο τρόπος επίλυσης των προβληµάτων αποσιωπόντας την αλήθεια που διδάσκει το Ευαγγέλιο. Ακολουθεί η προβολή της µαγείας ως υπερδύναµης την οποία µπορεί να κατέχει ο οποιοσδήποτε ακόµη κι αν είναι αδύναµος. Από αυτό το δίδαγµα δηµιουργείται η πλάνη ότι ο Σατανάς είναι δυνατός, ο δυνατότερος από όλους, και όποιος τον επικαλείται µπορεί να επιτύχει τα πάντα! Είναι η βασική πεποίθηση του νεοσατανισµού που αποβλέπει στην απόκτηση «δύναµης».
Η βλασφηµία κατά του Θεού!
Αυτό γίνεται µε τρόπους πλάγιους και έµµεσους. Στο µύθο του Δράκουλα των Καρπαθίων που ο Κόµης Δράκουλας επειδή αυτοκτόνησε η γυναίκα του πιστεύοντας ότι σκοτώθηκε σε µάχη µε τους Τούρκους, ζητά εκδίκηση ρουφώντας το αίµα των ανθρώπων, πράγµα που τον διατηρεί στη ζωή για αιώνες! Στη τελευταία µάλιστα υπερπαραγωγή του Δρ. Κόππολα, ουρλιάζοντας για το θάνατο της γυναίκας του λέει τα εξής φοβερά: Αποκηρύσσω τον Θεό. Εγώ ο Δράκουλας, πρίγκυπας της Τρανσυλβανίας, θα ξεπεράσω τπv θάνατό µου για να εκδικηθώ το δικό της, µε την βοήθεια όλων των σκοτεινών δυνάµεων! Ι! Με το σπαθί του τρυπάει έναν Εσταυρωµένο που αρχίζει να αιµορραγεί, ενώ απ' τα κηροπήγια αναβλύζει αίµα που πλυµµυρίζει το πάτωµα του παρεκκλησιού και τροµάζει τους ιερείς!
Η µεθοδευµένη διακήρυξη ότι το σκοτάδι και η κόλαση δεν είναι κακά.
Ο Μπάτµαν δρα στη πόλη Γκόταµ, µια πόλη βρώµικη, καταθλιπτική. Για το γύρισµα της ταινίας σχηµατίστηκαν 35 διαφορετικά πλάνα από την ασχηµότερη πλευρά της Νέας Υ όρκης( φηµολογείται το Μανχάταν) δίνοντας την πλέον απαίσια, παρανοική και τραγική µορφή που µπορούσαν.
Η προβολή σκηνών µαγείας, αποκρουστικών υπάρξεων που κάνουν θαύµατα, επίκληση πνευµάτων, τελετουργιών αποκρυφισµού και τα λοιπά.
Στη ταινία «ο υπηρέτης του Σατανά» µια νεαρή κοπέλα στην επιθυµία να εκδικηθεί για τον βιασµό της, καταφεύγει στη µαύρη µαγεία και επικαλείται τον Βέλιαλ( τον Σατανά). Δεν είναι τυχαίο που η µάγισσα δεν είναι µεγαλύτερη από 20 χρονών! Στην ταινία Αίµα από τον τάφο της µούµιας προπαγανδίζεται η ιδέα πως το Κακό είναι αιώνιο, αθάνατο, όµορφο και σαγηνευτικό!
Η παρουσίαση πλήθους σατανιστικών µηνυµάτων και η προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου µε αυτά!
Από τον εγωισµό και την έπαρση ως τον ασύδοτο ερωτισµό και το σεξ, την πλήρη αποδοχή γνωστών θεωριών( όπως του Δαρβινισµού) και πλανών σε ολόκληρη τη διάρκεια της ιστορίας! Στις ταινίες µε τον Φρανκεστάιν το πλάσµα θέλει να ξεπεράσει τον Δηµιουργό του! Θέλει να δηµιουργήσει ζωή ο ίδιος και να γίνει έτσι πατέρας και θεός! Φθάνει να αναµετρηθεί µε τον Δηµιουργό Του, δηµιουργώντας «πλάσµα»! Εδώ βλέπουµε την υπέρµετρη υπερηφάνια του Εωσφόρου που από φωτεινότατος αρχάγγελος θέλοντας να τοποθετήσει τον θρόνο του υπεράνω του Υψίστου και να γίνει όµοιος µε Αυτόν, έγινε σκοτεινότατος Διάβολος!
Οι Φοβερές τους Επιπτώσεις:
1) Η αντιστροφή των αξιών.
Ο παιδοψυχολόγος Ι. Κούρος αναφέρει ότι «Πρόκειται περί διαστροφής. Τα παιδιά δεν θαυµάζουν πλέον τους καλούς ήρωες αλλά τους δολοφόνους και τους ληστές. Έτσι λένε µε το νου τους ότι άµα µεγαλώσω θα γίνω κι εγώ ληστής ή µάγος ή σατανιστής»
2) Η κυρίευση του θεατή από το ακάθαρτο πνεύµα που προσκαλείται µε τις
επικλήσεις των πνευµάτων του σκότος στις ταινίες.
Ο θεατής αυτών των ταινιών γεµίζει από χάος και ακαταστασία. Αµηχανία και µελαγχολία. Γίνεται οξύθυµος µε τάσεις βίας, αυτοκτονίας ή ανθρωποκτονίας. Αποκτά µια µανία κι ένα ανεξήγητο πάθος γι αυτές τις ταινίες. Όπως στη Θεία Λειτουργία γίνεται η επίκληση του Αγίου Πνεύµατος, στις ταινίες αυτές γίνονται επικλήσεις του Σατανά και όλων των σκοτεινών δυνάµεων.
3) Η κυρίευση του θεατή από φοβίες, εφιάλτες, αυπνίες, κατάθλιψη και
αντικοινωνικότητα!
Ο ψυχίατρος Διονύσιος Λιάρος, συντονιστής της Εταιρείας Ψυχολογίας της Τέχνης αναφέρει τούτα τα σηµαντικά: Τα πρώτα βήµατα είναι η τέρψη µε αίµατα κι εγκλήµατα. Δεν µπορεί κανείς ατιµωρητί να παίζει µε τον τρόµο αλλά γίνεται θύµα του και ας θεωρεί ότι έχει τον έλεγχο αρχικά. Και µετά αρχίζουν τα συµπτώµατα. Τα «θύµατα» αρχίζουν να έχουν αυπνίες, τεντωµένα νεύρα και έναν διάχυτο φόβο, που δεν ξέρουν από πού προέρχεται, όποτε µπαίνουν σε ένα φαύλο κύκλο που επιβαρύνει ανεπανόρθωτα την ψυχική τους υγεία.
Στη Γερµανία οι µαθητές 10-16 ετών παρακολουθούν κατά µέσον όρο 6.000 ώρες τηλεόραση, που αντιστοιχούν σε 7.500 σχολικές ώρες! Στη χώρα µας το 88% των παιδιών 8-12 ετών βλέπει τηλεόραση 910 ώρες το χρόνο έναντι των 765 που διαθέτει για το σχολείο!

Βιβλιογραφία – Βιβλιογραφικές Αναφορές:
ΚΓ. Παπαδηµητρακόπουλος Ο Σατανισµός στις Κινηµατογραφικές ταινίες
Εκδόσεις: Φωτοδότες

Πίσω από τη βιτρίνα των παιχνιδιών και των παιδικών προγραμμάτων

Τα παιχνίδια της βίας, του ερωτισµού και του σεξ αποσκοπούν στην αποµάκρυνση των παιδιών από τις αξίες του Ευαγγελίου. Τα παιχνίδια που τονίζουν τους φανταστικούς ήρωες που διαθέτουν υπερφυσικές δυνάµεις αποβλέπουν στη διαστρέβλωση της ιδέας των παιδιών για τον Θεό και στην υποκατάστασή Του. Επίσης διδάσκουν την επιβεβληµένη αναζήτηση δύναµης που έρχεται σε αντίθεση µε τον χριστιανικό προσανατολισµό που είναι η επιδίωξη της ταπείνωσης εφόσον γαρ η δύναµις µου εν ασθενεία τελειούται Β' Προς Κορινθίους 12,7-9.
Η Δύναµη σκόπιµα ταυτίζεται µε τη βία και ακολούθως µε τη µαγεία που θεωρείται η υπερ- δύναµη! Αυτή η τάση αρχίζει από τα παιδικά παιχνίδια και προγράµµατα (πχ ο lron Man είναι super δυνατός! Και στη συνέχεια ο ξεχωριστός Χάρι Πότερ!) και συνεχίζεται µε τις κινηµατογραφικές ταινίες και τη µουσική ροκ.
Τα παιχνίδια µε κρυµµένο ή ωραιοποιηµένο αποκρυφισµό µυούν τα παιδιά στον σατανισµό διδάσκοντάς τους διαστρεβλωµένη εικόνα περί της µαγείας(ότι η µαγεία είναι δύναµη, ότι χωρίζεται σε λευκή και µαύρη ανάλογη µε τον επιδιωκόµενο σκοπό, ενώ είναι απάτη ή δαιµονική ενέργεια ή συνδυασµός τους).
Τα παιχνίδια της βίας µπορούµε να τα ταξινοµήσουµε στις εξής κατηγορίες:
Πολεµικά παιχνίδια(G.Ι.Jοe, Ninja Turtles, Power Rangers, Action Man) και πολεµικά παιχνίδια «επιστηµονικής φαντασίας»(Τransfοrmers).
Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 η Hasbro δηµιούργησε τον πολεµιστή G. Ι. Joe. Προσανατολίζοντας τα παιχνίδια για τα αγόρια στη βία. Το παιχνίδι το πρό)το χρόνο πούλησε περισσότερα από 2 εκατοµµύρια κούκλες αξίας 300 εκατοµµυρίων δολλαρίων! Αρχικά ήταν ένας στρατιώτης µε διάφορες στολές και στη συνέχεια ο εξοπλισµός του περιελάµβανε από αυτόµατα όπλα, πιστόλια, χειροβοµβίδες, µαχαίρια, φλογοβόλα, κράνη και εµβλήµατα µέχρι και παράσηµα. Κατέληξε τελικά σε µια φιγούρα δράσης αποτελούµενη από 21 κινητά µέρη, βαµµένα µαλλιά σε 4 διαφορετικά χρώµατα, ένα τραχύ και σκληρό πρόσωπο κι ένα σύνολο από 23 µετάλλια τιµής! Το 1965 κυκλοφόρησε ο G. 1. Joe µαύρος µε πράσινο µπερέ καθώς οι κατασκευαστές εκµεταλλεύτηκαν τον πόλεµο του Βιετνάµ. Το 1967 µιλούσε και µπορούσε να δώσει 8 διαταγές! Το 1974 απέκτησε λαβή Kung Fu και βιονική δύναµη! Αργότερα έγινε Super Joe κατά το υπόδειγµα του Σούπερµαν και των παροµοίων του.
Σήµερα διεκδικεί τη πρώτη θέση στα βιαιότερα παιχνίδια.
Καθώς το παιδί µιµείται, φαντάζεται και προσπαθεί να υλοποιήσει αυτά που βλέπει, καθιστά τη βία βίωµα. Εµποτίζεται µε την ιδεολογία ότι η βία είναι η µόνη λύση στα προβλήµατα. Πρόκειται για αντιµήνυµα µια που η µεγαλύτερη δύναµη είναι η αγάπη. Επιπλέον εθίζονται τα παιδιά στη βία σε τέτοιο βαθµό ώστε να µην είναι ευαίσθητα όταν βλέπουν εκδηλό)σεις της.
Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις των πολεµικών παιχνιδιών φθάνουν το ποσό του 1 δισεκατοµµυρίου δολλαρίων το χρόνο. Κατά µέσο όρο το παιδί εκεί βλέπει 800 διαφηµίσεις που προωθούν βίαια παιχνίδια και σε συνδυασµό µε βίαια κινούµενα σχέδια η βία εµφανίζεται τελικά σαν ένα είδος ακίνδυνης διασκέδασης! Σύµφωνα µε τους ερευνητές τα παιδιά συσχετίζουν τα όπλα µε τη βία και έτσι το παιχνίδι τους µεταβάλλεται σε µια επιθετική δραστηριότητα. Το παιχνίδι µε όπλα προκαλεί επιθετικότητα, αντικοινωνική συµπεριφορά, όπως γρονθοκοπήµατα, σπρωξίµατα, καταστροφές, χτυπήµατα, τραυµατισµούς και απειλές.

Τα παιχνίδια της τεχνολογικής βίας Gobots, Transformers, Voltron, Robotech, Powerboots, Wheeled Waπίοrs, Mask, Spectaurs κλπ. προετοιµάζουν τα παιδιά να
mστέψουν ότι η εmστήµη και η τεχνολογία είναι η απόλυτες δυνάµεις στο σύµπαν. Τα πολεµικά παιχνίδια εmστηµονικής φαντασίας έχουν δήθεν µαγικές δυνάµεις και µπορούν να εmδράσουν στην ύλη σχηµατίζουν το έδαφος για τη µυστικιστική ιδέα της ζωικής δύναµης ή συµπαντικής ενέργειας ή παγκοσµίου νου καθώς επίσης και ότι µπορούν να αλλάξουν υλικά αντικείµενα µε τη δύναµη της θέλησης! Η πρόθεση και η συγκέντρωση του νου στον εmδιωκόµενο στόχο παραπέµπουν στον οραµατισµό και τη µαγεία. Η γενετική µηχανική, οι τηλεmκοινωνίες, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, η σύντηξη των πυρήνων του ατόµου, η τεχνητή νοηµοσύνη, η φυσική της στερεάς κατάστασης, της αναγκαίας ποσότητας, η ολογραφία, τα λέηζερ, µε τη φιλοσοφία της Νέας Εποχής, για τη δηµιουργία µιας Νέας Παγκόσµιας Τάξης. Ο James Red:field στο βιβλίο του Το Μυστικό της Σαµπάλα(Σαµπάλα στα σανσκριτικά και Σάvγκρι Λα στα Θιβετανικά σηµαίνει τόπος ειρήνης) θεωρεί τη τεχvoλoγία πρόδροµο της αναπτύξεως των δυνάµεων του νου. Αναφέρει µάλιστα ότι η τηλεόραση είναι ο πρόδροµος της αναπτύξεως της νοητικής ικανότητας της τηλεµεταφοράς. Βιβλίο σταθµός του αποκρυφισµού είναι το απόκρυφο βιβλίο Τα κλειδιά του Ενώχ. Η ανάγνωση του βιβλίου αυτού 600 σελίδων µπορεί να προκαλέσει οράµατα, εκστατικούς διαλογισµούς και φοβερές εµπνεύσεις και γρήγορα εναλλασσόµενες σκέψεις! Γράφτηκε τη περίοδο 1583-1600 µε αντίστροφη σειρά από τον καθηγητή Eλληνικής γλώσσας στο Κολέγιο Τρίνιτι της Οξφόρδης Τζον Ντι(1527-1608) και τον νεκροµάντη Έντουαρντ Κέλι υπο τη καθοδήγηση πνευµάτων(δαιµόνων µεταµφιεσµένων σε αγγέλους) παρουσιάζει τα 64 κλειδιά της Απόκρυφης Εmστήµης που υποτίθεται ότι µπορούν να µετασχηµατίσουν τη γη σε παράδεισο και τους κατοίκους της σε θεούς.

Για τα κορίτσια τα παιχνίδια προσανατολίζονται στον ερωτισµό(Βarbίe, Sindy, Bibibo) παίρνοντας το παιδί των 6-1 Ο ετών και οδηγώντας το κατευθείαν στα 20! Σαφώς τα παιδιά είναι περισσότερο ενηµερωµένα σήµερα από ότι άλλοτε αλλά η σωµατική ωριµότητά τους εξαρτάται βασικά από την ηλικία.
Η Barbie εµφανίστηκε το 1959 και ήδη αντιπροσωπεύεται σε 140 χώρες και στην Ελλάδα από το 1987! Υπολογίζεται πωλούνται 2 Barbie ανά δευτερόλεπτο και ότι από το 1959 έχουν πωληθεί περισσότερα από ένα δισεκατοµµύριο τεµάχια! Το 95% των µικρών Αµερικανίδων έχει παίξει µε την Barbie ενώ κατά µέσο όρο ένα κορίτσι στις ΗΠΑ έχει δέκα από αυτές. Μέχρι τώρα έχουν κατασκευαστεί για αυτή πάνω από 900 εκατοµµύρια ρούχα, 1 δισεκατοµµύριο ζεύγη παπούτσια κι έχουν καταναλωθεί 100 εκατοµµύρια µέτρα υφάσµατος! Κάθε χρόνο σχεδιάζονται τουλάχιστον 100 εκατοµµύρια καινούρια ενδύµατα και προσωπικά αντικείµενα! Στο σχεδιασµό τους συµµετέχουν µεγάλα ονόµατα της µόδας όπως Ιβ Σεν Λοράν, Πιέρ Καρντέν, Ζάν Πόλ Γκοτιέ, Κριστιάν Ντιόρ, Αρµάνι!
Η Barbie προβάλλει αποκλειστικά την σωµατική τελειότητα, απολαµβάνει τη ζωή της µακριά από την οικογένειά της και οικονοµικά αυτόνοµη, µε ταξίδια, πανάκριβα αυτοκίνητα και τον εραστή της Κεν τον οποίο ουδέποτε παντρεύεται! Η εξαιρετική σωµατική οµορφιά προβάλλεται ως το µοναδικό κριτήριο αξίας και επιλογής της γυναίκας. Οι εραστές τους τις πηγαίνουν βόλτα µε τα πανάκριβα αυτοκίνητά τους, κάνουν µαζί τους πολλά ταξίδια, διασκεδάζουν, ζουν νυχτερινή ζωή και όλα αυτά τα θεωρούν το αποκορύφωµα της ζωής τους! Δεν δηµιουργούν καµµία απολύτως σχέση ανάµεσα στη θηλυκότητα και τη µητρότητα η οποία µάλιστα ουδόλως τις ενδιαφέρει! Είναι νέες και σέξι και όχι παιδιά ή µικρά όπως σε άλλες κούκλες. Έχει παρατηρηθεί ότι τα µικρά κορίτσια θεωρούν τον εαυτό τους συνοµίληκο ή λίγο µικρότερο σε ηλικία
απεικονίζει κορίτσι αλλά ενήλικη γυναίκα. Έρευνες της Mattel έδεΊξαν ότι τα κοριτσάκια που παίζουν µε τις κούκλες Barbie τις θεωρούν µόλις 1-2 χρόνια µεγαλύτερές τους! Δηλαδή πως ήδη φθάνουν σε αυτό το όνειρο! Τα µεγάλα Βρετανικά σούπερ µάρκετ Tesco και Asda ήλθαν σε επαφή µε τις εταιρείες που κατασκευάζουν τις κούκλες Μπάρµπι και Στέφι και τους ζήτησαν να κατασκευάζουν κούκλες µε αναλογίες µέσης γυναίκας ύστερα από τις διαµαρτυρίες πελατών ότι οι πολύ λεπτές κούκλες είχαν αυξήσει τον αριθµό των παιδιών µε ανορεξία! Τα κοριτσάκια που µιµούνται τις γυναίκες στην εµφάνιση και στη συµπεριφορά κινδυνεύουν να γίνουν άθελά τους στόχος των παιδεραστών! Επίσης κούκλες έχουν κατηγορηθεί ως πρότυπα κοριτσιών που στη προσπάθειά τους να τις μιμηθούν οδηγήθηκαν σε νευρική ανορεξία. Μελέτη των αναλογιών αυτών των παιχνιδιών έδειξε κούκλες με πολύ λεπτή μέση και μεγάλο στήθος που ανατομικά αν είχε κοπέλα αυτές τις αναλογίες θα είχε προβλήματα στη σπονδυλική της στήλη εάν μπορούσε να σταθεί όρθια!
Πριν λίγα χρόνια η οµοφυλόφιλη εµφάνιση του Κεν τον προώθησε σε έµβληµα των οµοφυλοφύλων ενώ τα µικρά κοριτσάκια κάνουν σαν τρελά γι' αυτόν!!
Παιχνίδια µε υπερφυσικές οντότητες(Ηe-Μan),αποκρυφιστικά σύµβολα και µηνύµατα(Dίgίmοn),µε κρυµµένο ή ωραιοποιηµένο αποκρυφισµό(Στρούµφ). Ενδεικτικά µπορούµε να επισηµάνουµε στα «αθώα» Στρουµφάκια ότι ο καλός παπάΣτρούµφ καταφεύγει στη µαγεία(ξόρκια, φίλτρα, βότανα) για να αντιµετωπίσει τον κακό Δρακουµέλ(δηλαδή τον Δράκουλα που σηµαίνει δαίµονας). Χαρακτηριστική είναι επίσης και η παρουσία της Μητέρας- Φύσης που εκπροσωπεί πλήρως τη κοσµοθεωρία uπisex της Νέας Εποχής.
Ο He-Man είναι δηµιούργηµα της Mattel. Κατασκευάστηκε το 1982. Επειδή αρχικά οι πωλήσεις ήταν σε χαµηλά επίπεδα προβλήθηκε µε αυτόν σειρά κινουµένων σχεδίων εκτινάσσοντας στα ύψη τις πωλήσεις. Μέχρι τον Δεκέµβριο του 1984 το πρόγραµµα το πρόβαλλαν καθηµερινά 166 τηλεοπτικοί σταθµοί στις ΗΠΑ και σε 37 ξένες χώρες του κόσµου. Επίσης µέχρι τότε η Mattel είχε πωλήσει 70 εκατοµµύρια από αυτές τις φιγούρες και 9 εκατοµµύρια παιδιά µόνο στις ΗΙΙΑ αποτελούσαν τους φανατικούς θεατές της σειράς! Τη µουσική της ταινίας «Mαster's of the Unίνerse(Κυρίαρχοι του σύµπαντος) συνέθεσε ένας πρωτεργάτης της Rock µουσικής, ο Jimmy Hendrix.
Ως προς το περιεχόµενο είναι ένας συνδυασµός των αρχαίων, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της «εξέλιξης των ειδών». Εµπνεύστηκε από το παραµύθι Κόναν ο Βάρβαρος της δεκαετίας του 1930 και δανείζεται ιδέες από τη µυθολογία και τις περιπλέκουν µε στοιχεία της σύγχρονης εποχής. Τα πρόσωπα που χρησιµοποιούν συχνά είναι µισοί άνθρωποι- µισοί κτήνοι είτε µισοί άνθρωποι- µισοί µηχανές. Και όλα αυτά τα πρόσωπα διαδραµατίζουν σχεδόν το ρόλο Θεού! Ο τόπος που διαδραµατίζονται τα γεγονότα είναι η Eternia όπου το παρελθόν, το παρόν και το µέλλον προχωρούν παράλληλα. Ιδέες σαν και αυτές δηµιουργούν γόνιµο έδαφος για την αποδοχή παράλληλων κόσµων και διαστάσεων. Όταν δηµιουργείται πρόβληµα, ο Adarn υψώνει το σπαθί του και φωνάζει Με τη δύναµη του Grαy8kull έχω τη δύναµη! και κατά µαγικό τρόπο µεταµορφώνεται στον He- Man, τον πιο δυνατό άνθρωπο του σύµπαντος, εν µέσω καπνού και αστραπών! Στον ίδιο χρόνο το κατοικίδιο του Adarn µε µορφή γάτας, µεταµορφώνεται σε µια δυνατή, σε µέγεθος αλόγου, γάτα για µάχη! Στο τέλος κάθε επεισοδίου υπάρχει ένα ηθικό δίδαγµα όπως το να είναι κανείς συνεπής, συνεργάσιµος, πραγµατικός φίλος κλπ. Αλλά µόλις για 37 δευτερόλεπτα, ικανό όµως να κάνει γονείς κι εκπαιδευτικούς να λένε για την αξία της σειράς!
Διδάσκουν την επίκληση που δίδαξε ο Ιησούς στους Αποστόλους Εν τω ονόµαπ Ιησού Χριστού του Ναζωραίου έγειρε και περιπάτει (Πράξεις Γ'6) αλλά αντί για το όνοµα του Ιησού χρησιµοποιούν το όνοµα οποιουδήποτε ανύπαρκτου αντικειµένου ή ήρωα(πχ ο Heman λέει Με τη δύναµη του GrαΥskuΙ(δηλ του γρίζου κρανίου )εγώ έχω τη δύναµη). Ο κύριος αντίπαλος του He- Man είναι ο Skeletor γνωστός επίσης και σαν ο κύκλος της καταστροφής µε πρόσωπο ένα κρανίο. Έχει τη δύναµη της Αστρικής προβολής του εαυτού του, να διαβάζει αλλά και να ελέγχει τη σκέψη των άλλων! Στο βιβλίο κινουµένων σχεδίων Powers οί Point
Dread( η δύναµη του στιγµιαίου τρόµου )που συνοδεύει µια από τις φιγούρες του παιχνιδιού, βλέπει κανείς τον Skeletor στη στάση του λωτού(παντµασάνα) και µία δέσµη ακτίνων να εκπέµπεται από το κεφάλι του και να ανυψώνει µια κρυστάλλινη σφαίρα. Με άλλα λόγια διακρίνουµε τη κρυστάλλινη σφαίρα που χρησιµοποιείται στη νεκροµαντεία και τη στάση του λωτού που είναι η βασική στάση της Γιόγκα που είναι θρησκεία και όχι επιστήµη όπως µας παρουσιάζουν. Επίσης η εκποµπή των ακτίνων από το κεφάλι παραπέµπει στο διαλογισµό µε την αναρρίχηση της κουνταλίνι των τσάκρας (Είναι ο διαλογισµός Japa που διδάσκει ο Dr. Wayne W. Dyer στο βιβλίο του Δηµιούργησε το πεπρωµένο σου) και φοβερώτερο ότι η φανταστική εικόνα µπορεί να επιδράσει στο πραγµατικό κόσµο(πχ σηκώνει τη σφαίρα).
Στη σειρά παιχνιδιών Power Lords (Κύριοι της Δύναµης) εµφανίζονται µια από τις πλέον φρικιαστικές φιγούρες δράσης που µοιάζουν κυριολεκτικά µε τέρατα που υποτίθεται ότι είναι Κύριοι της Δύναµης. Πρόκειται δηλαδή για βλασφηµία και διαστρέβλωση µια που παραγκωνίζεται ο Θεός και αντικαθιστάται από τέρατα. Η Shaya, η Βασίλισσα της Δύναµης όταν βρίσκεται σε κίνδυνο µεταµορφώνεται από ανθρωποειδές σε εξωγήινη ύπαρξη. Η προβολή λοιπόν των εξωγήινων λειτουργεί αρχικά στη δηµιουργία πίστης στην ύπαρξή τους και στη συνέχεια σε αναµονή της βοήθειάς τους όπως διακηρύσουν διάφορες UFO κινήσεις όπως η Οικουµενική Ζωή και η Ραελική Κίνηση.
Unίcοrus(µονόκερα)φτερωτά άλογα είναι σύµβολο New Age και του Αντιχρίστου. Για τους νεοεποχίτες είναι σύµβολο αθωώτητας και καλοσύνης, του µελλοντικού κατακτητή που θα φέρει ειρήνη στη γη! Πρόκειται για το µικρό κέρας στο όραµα του Προφήτη Δανιήλ το οποίο υψώθηκε στο µέσο από τα άλλα κέρατα(Παλαιά Διαθήκη:
Προφήτης Δανιήλ Η'9).
Άλλο νεοεποχίτικο σύµβολο είναι το Ουράνιο Τόξο το οποίο προβάλλεται µε µαγικές δυνάµεις διαστρεβλώνοντας το Βιβλικό νόηµά του. Χρησιµοποιήθηκε από τους Χίππις, τους σατανιστές και τους χρήστες ναρκωτικών και συµβολίζει την αναρρίχηση της κουνταλίνι των τσάκρας. Επίσης συµβολίζει τη γέφυρα µεταξύ του ανθρώπου και του Παγκοσµίου νου.
Ένα παιδί στις ΗΠΑ σύµφωνα µε στατιστικές αφιερώνει 15.000 ώρες µέχρι την ηλικία των 7 ετών και κατά τη διάρκεια της σχολικής ζωής 10.000 ώρες.
Μια µικρή ένδειξη για το πώς εισάγονται τα παιδιά στον αποκρυφισµό είναι η εξής Ο Μίκυ Μάους του Walt Disney είναι από τα πιο «αθώα» κόµικς, αριθµός τεύχους 1226 σελίδα 32 τίτλος αστροπαιχνιδίσµατα και αναφορά στα ζώδια και στην επίδρασή τους στη ζωή των παιδιών σε κάποιο χρονικό διάστηµα. Πάλι µε ήρωες του Disney, τα βιβλία των Μικρών Εξερευνητών: 10ς ôüµος σελ.12 «αναφορά στα τοτέµ», σελ.26 «οι οικογένειες του ουρανού= αστερισµοί». 50ς ôüµος σελ.65 «η τυχερή ηµέρα της εβδοµάδας σύµφωνα µε τα ζώδια», σελ.86 «Χάθα Γιόγκα: Η Γιόγκα των µικρών εξερευνητών»!? 60ς ôüµος σελ. 12 Οδηγίες µε σκίτσα γιογκικών ασκήσεων. 80ς(150ς_160ς) τόµος ερµηνείες ονείρων, χειροµαντεία, ζώδια, χαρτοµαντεία, τηλεπαθοµαγεία, διάβασµα τσαγιού, το µαγικό νόηµα των αριθµών σελ. 22,26,80,86, 96,132,136,142,164 αντίστοιχα.
Ας πάµε και στα άλµπουµ συλλογών που κυκλοφορούν στα σχολεία. Φαίνονται απλά και ακίνδυνα. Τι αποκρυφιστικό µπορεί να κρύβει ένα άλµπουµ αυτοκόλλητων µε τίτλο «Τα αρκουδάκια» που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 1990; Αν το ανοίξουµε όµως θα δούµε ότι είναι γεµάτο από διάφορα σύµβολα όπως αστέρι, ουράνιο τόξο, και αναφορά στις µαγικές ικανότητες που έχουν τα µαγικά αρκουδάκια που µπορούν να λύνουν µε µαγικού ς τρόπους τα προβλήµατα των παιδιών. Με την αυγή της νέας χιλιετίας δηµοφιλή στους χώρους των σχολείων έγιναν παιχνίδια µε κάρτες φρίκης όπως Βaphomet (Απεικονίζει τον Διάβολο. Πρόκειται για σύµβολο των Ναιτών ή Ταµπλιέρων, προγόνων των µασόνων. Ετυπολογικά προέρχεται από τις λέξεις
"βαφή"(βάπησµα) και "µήης"( σοφία) και για άλλους πρόκειται για παραφθορά της λέξεως "Μαχοµέτ"(Μωάµεθ) και οφείλεται στην επίδραση των ισλαµιστών Σαρακηνών επί των Ναιτών του µεσαίωνος).
Πρόκειται για παιχνίδι που οι παίκτες φαντάζονται η θα έκαναν σε διάφορες καταστάσεις και νικητής αναδεικνύεται αυτός που σκοτώνει τον αντίπαλό του! Πλήρης ανηστροφή των αξιών! Δίνονται βαθµοί για διάφορες αποκλίνουσες διεστραµµένες συµπεριφορές όπως δάγκωµα αυτιού περαστικής κοπέλας και τα λοιπά. Χαρακτηρισηκό σης κάρτες είναι οι αποτρόπαιες µορφές εξωπραγµαηκών πλασµάτων.



Βιβλιογραφία – Βιβλιογραφικές Αναφορές:

Κ. Γ. Παπαδηµητρακόπουλος «Πίσω από τη βιτρίνα των παιχνιδιών» Εκδόσεις Φωτοδότες

Randall Ν. Baer «Μέσα από τον εφιάλτη της Νέας Εποχής» Εκδόσεις Στερέωµα

Τατουάζ ή δερματοστιξία

Το σημάδεμα στην αρχαιότητα λεγόταν «στίξη» (χτύπημα) ή «κατάστιξη» και η πράξη στιγματισμός. Το σημάδεμα του σώματος λεγόταν δερματοστιξία. Η λέξη όμως που χρησιμοποιείται ευρέως είναι η λέξη τατουάζ και από την οποία είναι γνωστή η όλη διαδικασία.
Η λέξη «Τατουάζ» προέρχεται από τη λέξη «Tattoo», όρος που βρίσκεται στη πρώτη δεκάδα των αναζητήσεων στο διαδίκτυο από το 1999! Η λέξη «Tattoo» είναι παράφραση της λέξης Tattawing των Μαορί (Νέα Ζηλανδία). Στην Πολυνησιακή διάλεκτο η λέξη «Τα» σημαίνει σχέδιο και «Ατουάζ» δηλώνει «αυτόν που δίνει πνοή στα πλάσματα της γης»! Με άλλα λόγια, Τατουάζ σημαίνει «το σχέδιο που σου δίνει τη προστασία των θεών»!
Επιπλέον έχει τις έννοιες «ανεξίτηλο σημάδι», «σχέδιο στο δέρμα», «μαρκάρω κάτι», «κεντώ πάνω στο δέρμα»!

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 με τις αρχές της δεκαετίας του 1970 το τατουάζ εμφανίζεται σε μουσικούς της ροκ μουσικής. Το τατουάζ έγινε συνώνυμο της ροκ και μάλιστα της πανκ μουσικής.
Το 1963 ο Μπρούνο ντέ Πιγκάλ ανοίγει στο Παρίσι το πρώτο Στούντιο Τατουάζ. Ως και φεστιβάλ διοργανώνονται σε τοπική αλλά και διεθνή βάση όπως αυτό του Σίδνεϊ, της Φρανκφούρτης, ενώ από το 1999 διοργανώνεται και στη χώρα μας Πανελλήνια Έκθεση Tattoo Art! Η Ένωση Επαγγελματιών Τατουάζ των Η.Π.Α. δηλώνει ότι έχουν κάνει τατουάζ σε 39 εκατομμύρια άτομα από το 1990 ως το 2004! (δηλαδή 1 στους 7 Αμερικανούς)!!
Στην ίδια κατεύθυνση διάδοσής του δραστηριοποιούνται διάσημοι αστέρες, αθλητές, ηθοποιοί, μοντέλα αλλά και τα ΜΜΕ.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα αστέρων που διαφήμισαν το τατουάζ είναι ο Μάρλον Μπράντο ως μηχανόβιος με τατουάζ στις ταινίες του, στις αρχές της δεκαετίας του 1980 τα supermodels όπως η Στέφανι Σέιμουρ και η Κάρε Ότις αλλά και οι σταρ του Χόλλιγουντ όπως η Ντρίου Μπάριμορ και ο Μίκι Ρούρκ.
Σήμερα πολλοί ηθοποιοί, βραβευμένοι μάλιστα με όσκαρ πολλοί από αυτούς, είναι στιγματισμένοι με τατουάζ: Λόγου χάρη Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζόντι Φόστερ, Σόν Κόνερι, Τζέσικα Λαγκ, Νίκολας Κέιτζ, Τζίνα Ντέιβις, Σον Πεν, Μπίλι Θόρτον, Μαρίσα Τομέι, Αντζελίνα Τζολί, Σαρλίζ Θέρον, Μπεν Άφλεκ κ.α.


Το τατουάζ είναι πράξη που είχε πάντοτε μαγικό χαρακτήρα. Στις περισσότερες κοινωνίες αναγνωριζόταν μαγική δύναμη σε εκείνους που επιδίδονταν στο τατουάζ. Συνήθως το τατουάζ αποτελεί δοκιμασία μυήσεως ή αναγνωρίσεως του φύλου, του αξιώματος κλπ. Γίνεται όμως περισσότερο για τη μαγική, προφυλακτική, και θεραπευτική αξία του!
Γενική Παγκόσμιος Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Λαρούς

Πρόγονος των τατουάζ εικάζεται πως είναι η παράδοση εκδήλωσης πένθους των πρωτόγονων φυλών. Χάραζαν το σώμα τους και έτριβαν κάρβουνα μέσα στις τομές, με αποτέλεσμα μετά τη θεραπεία τους, τα αδιάλυτα μόρια του κάρβουνου να παραμένουν μέσα στο δέρμα. Οι παλαιστές και οι μονομάχοι στην αρχαιότητα έφεραν τατουάζ σε ένδειξη αδελφοσύνης. Πολλές φυλές το χρησιμοποιούσαν σαν ένδειξη πένθους ενώ σε άλλες υποδήλωναν τη κοινωνική τους θέση και το αξίωμα. Σε άλλες δήλωναν πως τα άτομα που τα έφεραν ήταν ώριμα για κοινωνική ζωή.

Για τους Μαορί ακόμη και σήμερα, τα τατουάζ είναι κομμάτι της ιστορίας τους, πολύ «ιερό»! Και όπως αναφέρθηκε στη Πολυνησιακή διάλεκτο σημαίνει το σχέδιο που σου δίνει τη προστασία των θεών!

Στη Δύση εμφανίζεται το τατουάζ αρχικά στους Σταυροφόρους και το 1691 από τον Γουΐλιαμ Ντάμφερ εξερευνητή θαλασσών στην επιστροφή του στο Λονδίνο μετά τα ταξίδια του στην Πολυνησία και στα νησιά του Ειρηνικού.
Στα τέλη του 17ου αιώνα το τατουάζ μεταφέρεται ουσιαστικά στην Ευρώπη από τον Κάπτεν Κούκ, ο οποίος φέρνει μαζί του ειδικούς τεχνίτες από την Πολυνησία με σκοπό τη διάδοσή του.
Στις αρχές του 18ου αιώνα το τατουάζ γίνεται μόδα στις αριστοκρατικές τάξεις της Ευρώπης και ύστερα εγκαταλείπεται. Τον 19ο αιώνα γίνεται πάλι μόδα στην Αγγλία και σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στην αρχαία Αίγυπτο τατουάζ είχαν οι βασιλικοί ακόλουθοι και οι ιερείς των ειδώλων για να διακρίνονται.
Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν τη τεχνική της δερματοστιξίας ήδη από τη Μυκηναϊκή εποχή, ωστόσο δεν έπαυαν να την θεωρούν ως συνήθεια των βαρβάρων! Χαρακτηριστικό δουλείας, υποτέλειας και υποταγής!
Ο Πλούταρχος αναφέρει πως οι Συρακούσιοι μετά τη συντριβή των Αθηναίων στις Συρακούσες της Σικελίας, έβαλαν ένα άλογο με τη μορφή τατουάζ στα μέτωπα των αιχμαλώτων!
Οι Ρωμαίοι σημάδευαν με τατουάζ τους σκλάβους και τους εγκληματίες και με το γράμμα D τους λιποτάχτες! Αργότερα, το 750 μ. Χ. το ίδιο έκαναν και οι Κινέζοι στους εγκληματίες!
Στη Νέα Γουινέα και στην Βιρμανία χρησιμοποιούταν ως διακριτικό των φυλών ενώ στη Νέα Ζηλανδία αποτελούσε έμβλημα τιμής!
Οι Ινδιάνοι Τόμσον έλεγχαν το κουράγιο τους, κυρίως των νέων, εφαρμόζοντας τον οδυνηρότερο τρόπο τατουάζ!
Στην Παραγουάη ήταν σύμβολο της εφηβείας ενώ κάποιες φυλές στην Ινδία το χρησιμοποιούσαν σαν μέσο καλλωπισμού και σεξουαλικής διέγερσης!

Στα νεώτερα χρόνια ήταν ταυτισμένο με τους περιθωριακούς, τους μηχανόβιους και τους φυλακισμένους αλλά και διάφορα επαγγέλματα όπως ναυτικούς, εργάτες κλπ. Στις ταινίες ήταν χαρακτηριστικό των βαρυποινιτών και των μηχανόβιων μαζί με τα μακριά μαλλιά και τα δερμάτινα ρούχα.
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τη διαφήμιση που του γίνεται, εμφανίζεται από τους πεζοναύτες του Αμερικανικού στρατού ως τους Χίπις!
Τατουάζ έχουν οπωσδήποτε τα μέλη συμμοριών ως δείγμα ταύτισης συμμετοχής και παντοτινής τους αφοσίωσης σε αυτές! Παρόμοια και σε οπαδούς μουσικών ρευμάτων όπως ροκ, Χέβυ Μέταλ, πανκ μέχρι και στις κινήσεις των νέο Ναζί!

Σε όλους τους λαούς είναι συνδεδεμένα με παγανιστικές αντιλήψεις!

Στην αρχαία Αίγυπτο έχουν βρεθεί μούμιες της 6ης Δυναστείας (2000 π. Χ.) με τατουάζ! Θεωρούσαν το τατουάζ ως ιερό σημάδι και απαγορευόταν να το έχει κανείς πάνω του εκτός από τον Φαραώ. Το ταύτιζαν με τη γονιμότητα και την αρχοντιά. Με τατουάζ κοσμούσαν τους νεκρούς τους πιστεύοντας ότι ασκούσε μαγικές ευεργετικές επιδράσεις. Τα τατουάζ με σκούρα χρώματα που φέρουν στη κοιλιά, στα χέρια και στα πόδια οι μούμιες τις 6ης Δυναστείας θεωρούνται από τους επιστήμονες θρησκευτικής σημασίας!
Πολλά από τα τατουάζ που κυκλοφορούν σήμερα περιέχουν αρχαία αιγυπτιακά σύμβολα! (όπως το ΑΝΚΗ)
Από την Αίγυπτο μεταδόθηκαν σε γειτονικές χώρες και πολιτισμούς μέσω του εμπορίου (Μεσογείου, Περσίας, Αραβίας) φθάνοντας το 2000 π.Χ. μέχρι την Κίνα.
Ο Ιπποκράτης είχε παρατηρήσει πως οι Σκύθες έκαναν τατουάζ στα χέρια και στα στήθη τους με σκοπό να γίνουν πιο δυνατά!
Στη Παλαιστίνη πιστεύουν ότι αν κάνουν τατουάζ στο χέρι το προστατεύουν από στραμπούληγμα ή εξάρθρωση!
Στο Ιράκ πιστεύουν ότι το τατουάζ φέρνει μακροζωία!
Στην Ινδία με τα τατουάζ πίστευαν ότι εξορκίζουν τη κακή τύχη και τις αρρώστιες. Οι Ινδοί της Βεγγάλης μάλιστα, ακόμη πιστεύουν ότι άστικτα πρόσωπα θα γνωρίσουν δυσκολίες στο μεταθανάτιο βίο τους!
Στην Ινδονησία θεωρούσαν ότι με τα τατουάζ λάμβαναν δύναμη για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές δυσκολίες, όπως στο κυνήγι αγρίων ζώων για την επιβίωσή τους.
Το 1100 π.Χ το τατουάζ γίνεται γνωστό στην Πολυνησία, στο Βόρνεο, στις Φιλιππίνες, στη Νέα Γουϊνέα και στην Φορμόζα.
Στο Βόρνεο τα τοποθετούσαν γύρω από το καρπό και τα δάκτυλα για προστασία από τις αρρώστιες.
Στην Ταϊτή τα χρησιμοποιούν ακόμη ως φυλακτό για την αποτροπή παντός κακού.
Εικάζεται ότι από την Πολυνησία μεταφέρεται με τις μεταναστεύσεις σε όλο τον Ειρηνικό. Τον 5ο αιώνα π.Χ. συναντάται στην Ιαπωνία όπως φανερώνουν ευρήματα στην Οσάκα ενώ υπάρχουν στην Κίνα γραπτά στοιχεία σε νομικά έγγραφα από τον 3ο π.Χ. αιώνα.
Στο Νεπάλ οι γυναίκες εκτός από τα τατουάζ διακοσμούν τα χέρια τους με περίτεχνα σχέδια χένας κατά τη παραμονή της Βουδιστικής εορτής Eid al Fitr!
Στην Βιρμανία ακόμη πιστεύουν ότι αν είναι πάνω από τη καρδιά μπορούν να σταματήσουν το κακό! Τα μαύρα είναι περισσότερο διακοσμητικά ενώ τα κόκκινα τα χρησιμοποιούν για προστασία από τη βασκανία και την αρρώστια!
Οι Σαμάνοι ήδη από το 2000 π.Χ. χρησιμοποιούσαν το τατουάζ ως ένα είδος βελονισμού στης θρησκευτικές τους τελετές ίασης ή μύησης!
Οι Εσκιμώοι και οι κάτοικοι των νησιών Φίτζι κάνουν τατουάζ για να εξασφαλίσουν ευτυχία στη μέλλουσα ζωή!
Οι Ιάπωνες το χρησιμοποιούν για καλλωπιστικούς αλλά και θρησκευτικούς λόγους πιστεύοντας ότι με τατουάζ με φίδια και δράκους εξορκίζουν τους φόβους και τους εφιάλτες τους.
Οι Ινδιάνοι τα είχαν ως φυλακτά θεωρώντας ότι τους προστάτευαν ακόμη και από τον εχθρό στη μάχη! Κάποια από αυτά που κυκλοφορούν ακόμη συμβολίζουν τη μητέρα φύση και τη λατρεία της αιώνιας μητέρας!
Στις φυλές της Αφρικής έχουν πάντοτε σχέση με τη θρησκεία, την φυλή και τις προλήψεις!
Στις Φιλιππίνες υπάρχει η δεισιδαιμονία σύμφωνα με την οποία ο νικητής πολεμιστής ή κυνηγός έπαιρνε τη δύναμη του φονευμένου εχθρού ή του θηράματος αν το ζωγράφιζε πάνω στο σώμα του!

Και εντομίδας ου ποιήσετε επί ψυχή εν τω σώματι υμών και γράμματα στικτά ου ποιήσετε εν υμίν. Εγώ ειμί Κύριος ο Θεός υμών. Λευΐτικο ΙΘ 28.

Τον 8 μ.Χ. αιώνα η Εκκλησία καταδίκασε την αποτύπωση οποιουδήποτε συμβόλου επί του σώματος των πιστών ως ειδωλολατρικό έθιμο και ως πρακτική των βαρβάρων!

Νιώθουμε θλίψη όταν βλέπουμε ιερούς ναούς μουτζουρωμένους με διάφορα σπρέι… άραγε πως ανεχόμαστε να βάφουμε με ανεξίτηλο τρόπο το σώμα μας που είναι ναός του Αγίου Πνεύματος και ως εκ τούτου εμείς είμαστε ιερότεροι από τους ιερούς ναούς διότι είμαστε έμψυχοι ναοί…

Με το τατουάζ αν μη τι άλλο, σφραγίζεται κανείς με κάτι! Έτσι σαν μόδα οικειοποιείται τη λογική του σφραγίσματος…

Και επιβάλλει σε όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, τους πλούσιους και τους φτωχούς, τους ελεύθερους και τους δούλους, να δεχθούν στους εαυτούς τους χάραγμα στο δεξί τους χέρι ή στα μέτωπά τους! Αποκάλυψη Ιωάννη ΙΓ 16-18.
Βιβλιογραφία – Βιβλιογραφικές Αναφορές:

Κ.Γ. Παπαδημητρακόπουλος Με… πίρσινγκ και τατουάζ;
Εκδόσεις Φωτοδότες
Γενική Παγκόσμιος Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Λαρούς
Νεώτερο Ορθογραφικό & Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Ηλίου 
ΠΗΓΗ  ((http://katohika.blogspot.com/2010/10/blog-post_5902.html))