Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Στο κόκκινο η ηφαιστειακή δραστηριότητα!

Στο κόκκινο η ηφαιστειακή δραστηριότητα!


Εδώ τα 8 ηφαίστεια που έφτασαν στο επίπεδο II:

* Mount Sinabung, in Karo, North Sumatera

* Μount Talang, Solok, West Sumatera

* Mount Anak Krakatau, Lampung (Child of Krakatau Volcano)

* Mount Papandayan, Garut, West Java

* Mount Slamet, Tegal, Central Java

* Mount Dieng, Wonosobo, Central Java

* Mount Semeru, Lumajang, East Java

* Mount Bromo, Probolinggo, East Java

Επίπεδο II ή“Caution” περιγράφει την αυξημένη, πάνω από το φυσιολογικό, δραστηριότητα παράλληλα με έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή λόγω της δράσης του ηφαιστείου.

Και δύο ακόμη ηφαίστεια:

Στις 29.10.2010 - αύξησε τη δραστηριότητα του κα το ηφαίστειο Galunggung στην Tasikmalaya, της Δυτικής Ιάβα. Ο Heri Supartono, επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης του Galunggung αναφέρει πως το συγκεκριμένο ηφαίστειο  έδωσε 34 σεισμούς αυτό το μήνα.

“Το Σεπτέμβριο, υπήρξαν μόνο τέσσερις ηφαιστειακοί σεισμοί", λέει ο Heri.

Το ηφαίστειο που βρίσκεται στα 2,167 μέτρα εξεράγη τρείς φορές μεταξύ 1822 και 1983.

Άλλο ένα ηφαίστειο, το Dempo, στο Pagaralam της Νότιας Σουμάτρα,  δείχνει επίσης σημάδια αυξημένης δραστηριότητας.

“Υπήρξαν εδώ δεκάδες ηφαιστειακοί ή τεκτονικοί σεισμοί", είπε ο Slamet, επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης του Dempo , στο τμήμα ειδήσεων του Antara την Παρασκευή.


Με τα παραπάνω κατανοούμε πως η Γη μας αντιδρά όπως συνήθως στη χαμηλή ηλιακή δραστηριότητα, μόνο που αυτή τη φορά κανένας αρμόδιος δεν ασχολείται με το να δώσει σχετική πληροφόρηση και ενημέρωση στους κατοίκους της Γης. Ο κίνδυνος ενός ηφαιστειακού χειμώνα αυξάνει, ενώ παράλληλα οι δράσεις των χημικών αεροψεκασμών μειώνουν την τοπική θερμοκρασία τεχνητά και παίζουν γενικότερα με τις κλιματολογικές συνθήκες της Γης.

Οι άνθρωποι για πρώτη ίσως φορά στη νεώτερη ιστορία του πλανήτη έρχονται αντιμέτωποι τόσο με φυσικές όσο και με τεχνητές συνθήκες ηφαιστειακής και σεισμικής δραστηριότητας. Ειδικά η δράση των διαφόρων "ιονοσφαιρικών θρεμαστρών" τύπου HAARP έχει μετατρέψει τον πλανήτη ολόκληρο -και το κλίμα του- σε ένα πλανητικό στρατόπεδο εφαρμογής γαιωλογικών/τεκτονικών όπλων. Η δε διαχωριστική γραμμή φυσικών και τεχνητών σεισμικών και ηφαιστειακών δράσεων δυσδιάκριτη...

Η παγκοσμιοποίηση θέλει τους λαούς Πρόβατα!



Ολοένα και περισσότερο αποκαλύπτονται τα σχέδια των Νέο- Ταξιτών και των δουλικών τους!
Τόσο καιρό τα φωνάζουμε, πλέον δεν γίνεται να τα κρατούν στο σκοτάδι
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο βίντεο παραδέχονται ότι τα σχέδια αυτά υπηρετούνται από ψευτό-κουλτουριάρηδες, ψευτό-ειρηνιστές και άλλα τέτοιου τύπου «κινήματα» που απαρτίζονται από μέλη που δεν δουλεύουν αλλά σκορπάνε χιλιάδες ευρώ σε προπαγάνδες!

BΡΕΘΗΚΕ 157 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!

BΡΕΘΗΚΕ 157 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!

c016105Καναδοί επιστήμονες εντόπισαν, μετά από 157 χρόνια, το φημισμένο βρετανικό διασωστικό πλοίο Ινβεστιγκέιτορ το οποίο είχε χαθεί στην Αρκτική ενώ επιχειρούσε να βρει τα ίχνη μιας προηγούμενης εξερευνητικής αποστολής.

Αρχαιολόγοι εντόπισαν το καλοδιατηρημένο κουφάρι του πλοίου σε βάθος μόλις 11 μέτρων στο Μέρσι Μπέι του Μπανκς Άιλαντ. Χρησιμοποιώντας ηχοβολιστικές συσκευές μέσα σε διάστημα 15 λεπτών βρήκαν το σκαρί αλλά και τις σορούς τριών ναυτικών.

Το Ινβεστιγκέιτορ αναζητούσε τα δυο θρυλικά πλοία του Βρετανού πλοιάρχου Τζον Φράνκλιν, τα "Τρόμος" και "Έρεβος", τα οποία είχαν αποπλεύσει το 1845 με σκοπό να εντοπίσουν το μυθικό Βορειοδυτικό Πέρασμα αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ στη βάση τους. Ο εντοπισμός του θαλάσσιου περάσματος που θα ένωνε τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό δια μέσου των πάγων της Αρκτικής είχε γίνει έμμονη ιδέα στον Φράνκλιν.

Έως και πρόσφατα, μέχρι να συμβούν οι κλιματολογικές αλλαγές, το πέρασμα δεν ήταν πλωτό όμως ακόμη και σήμερα ανοίγει σπανίως.

Τα πλοία Έρεβος και Τρόμος δεν βρέθηκαν ποτέ. Υπάρχουν ωστόσο ενδείξεις ότι ο Φράνκλιν προσπάθησε να οδηγήσει όσους από τους 130 άνδρες του επέζησαν και να περάσουν τους πάγους πεζοί. Ο θρύλος μάλιστα λέει ότι κάποιοι ναυτικοί για να επιβιώσουν κατέφυγαν στον καννιβαλισμό, τρώγοντας τους νεκρούς συντρόφους τους.

Ο καπετάνιος του Ινβεστιγκέιτορ, Ρόμπερτ Μακλιούρ, και οι περισσότεροι από τους 60 άνδρες του πληρώματος σώθηκαν όταν το πλοίο παγιδεύτηκε στους πάγους, το 1853. Χρειάστηκε όμως να περιμένουν επί τρία χρόνια μέχρι να τους εντοπίσουν και να τους σώσουν.
ΠΗΓΗ((http://www.liako.gr/anexigito/unknown-mystery/839-founded.html))

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ VRILL

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ VRILL

nazi_vrillΗ Οργάνωση vill είναι μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες μυστικές εταιρίες που υπήρξαν ποτέ. Αλλά οι πληροφορίες γι' αυτήν είναι σχεδόν απαγορευμένες. Για την Οργάνωση δεν κυκλοφορεί σήμερα στη Γερμανία ούτε ένα βιβλίο και όλα τα στοιχεία και το υλικό που θα μπορούσαν να παρέχουν κάποια σχετική γνώση, αποσιωπήθηκαν από τους Συμμάχους. ', 'Υπάρχουν συγκεκριμένοι κύκλοι εξουσίας, που και σήμερα προσπαθούν με κάθε μέσον να κρατήσουν μυστικές όλες τις πληροφορίες γύρω από αυτή την Οργάνωση. Όμως τελικά δεν μπόρεσαν να εξαφανίσουν τα πάντα...
Ο Karl haushofer ίδρυσε το 1919 την οργάνωση ¨Οι αδελφοί του Φωτός¨, ¨Φωτεινή Στοά¨ ή ¨Εταιρία του Βριλ¨ η οποία αργότερα ονομάστηκε ¨Vrill¨. (Σημειώστε ότι ο όρος ¨φωτεινή στοά¨ υπονοεί πραγματική υπόγεια στοά, από τις λίγες που οδηγούν στο εσωτερικό της Κοίλης Γης και φωτίζονται από τον αχνό ήλιο της!)
Το 1917 ενώθηκαν μαζί της και οι Οργανώσεις ¨Die herren vom schwarzen stein¨ (Οι άνθρωποι της Μαύρης Πετράς), η ¨schwarzen ritter¨ (Οι μαύροι Ιππότες) και η οργάνωση των ss με το όνομα ¨Schwarzen sonne¨ (Ο Μαύρος Ήλιος). Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι αυτοί οι άνθρωποι αποτέλεσαν τον πυρήνα του Τρίτου Ράιχ και δημιούργησαν τον Ναζισμό.
Για να καταλάβει κανείς τη διαφορά μεταξύ Οργάνωσης θούλη και Οργάνωσης vrill, ας σκεφτεί ότι η οργάνωση θούλη αφιερώθηκε στην εξωτερική και πολιτική χροιά των πραγμάτων ενώ η οργάνωση vrill ήταν ο αντίποδας. Υπήρξαν όμως και θέματα τα οποία συζητήθηκαν ή μελετήθηκαν και από τις δύο ομάδες, όπως η Ατλαντίδα, η θούλη, ο Γιλγαμές, η θρυλούμενη σχέση μεταξύ Γερμανών και Μεσοποταμιών. Μην ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί, εξαιτίας αυτής της σχέσης, φρόντισαν να μεταφερθεί στο Βερολίνο η περίφημη ¨Πύλη της Ιστάρ¨ από τη Μεσοποταμία... Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία oss ¨Η Μεγάλη Στοά τον Βριλ αναζητά την επανασύνδεση των αρχαίων παραδόσεων των Αρίων, να έρθει σε επαφή με την πρωταρχική υπερανθρώπινη "φωτεινή φυλή" και να συνάψει συμμαχία με όντα παν έχουν μυστικά ιερά, κρυμμένα μέσα στο πλανήτη.
Η Εταιρία Βριλ στη Γερμανία προωθεί την ιδέα ότι μπορεί να υπάρχει μια μυστική ενέργεια μέσα στη Γη που μπορεί να αντληθεί από το Γερμανικό λαό¨. Το εκπληκτικό είναι ότι υπάρχουν ενδείξεις πως αυτή η ομάδα υπάρχει και δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα! ¨Η Ομάδα Βριλ -τονίζει ο Αμερικανός ερευνητής Γουίλιαμ Χ. - έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό τεχνολογικά, ώστε έχει κατορθώσει να ελέγχει χιλιάδες ανθρώπους με καίριες θέσεις σε όλον τον πλανήτη. Ήδη άλλωστε, από τη δεκαετία τον '30 τα μέλη της Ομάδας Βριλ, ισχυρίζονταν ότι είχαν αναπτύξει τόσο πολύ την τεχνολογία τους, που θα μπορούσε να συγκριθεί με αυτή των Ατλάντων¨.
Άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν πως διακεκριμένοι επιστήμονες που εξαφανίζονται ¨μυστηριωδώς¨ τις τελευταίες δεκαετίες καταλήγουν στη βάση που υπάρχει εδώ και δεκαετίες στην Ανταρκτική. Εκεί, κάτω από τη Γη, όπου οι Ναζί ετοιμάζονται για τη μεγάλη επιστροφή! Οι Ευρωπαίοι ερευνητές από την πλευρά τους (κυρίως οι Γερμανοί), δηλώνουν πως οι Βριλ συνεργάζονται σήμερα με τη CIA και τους Ιλλουμινάτι της Βαυαρίας. Ο διάσημος πολιτικο-οικονομικός αναλυτής Αντονι Σ. που αρθρογραφεί στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου, ισχυρίζεται πως έχει αποδείξεις ότι η ¨Αδελφότητα του Κρανίου και των Οστών¨ - ένα δυτικό παρακλάδι των Ιλλουμινάτι της Βαυαρίας - εξακολουθεί να χρηματοδοτεί μέχρι σήμερα τους Ναζί!
Ο διακεκριμένος αναλυτής μάλιστα υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ¨κοινωνία¨ έχει τις ρίζες της στις προαναφερόμενες μυστικιστικές ομάδες (π.χ. ο Μαύρος Ήλιος, η θούλη, οι Βριλ και η Τέμπελ Χοφ) που δημιουργήθηκαν στη Γερμανία από το 1920. Ο Τζων Γκ., ένας ερευνητής που ζει στην Ουάσινγκτον και έχει κάνει πολλές μελέτες - ιστορικές κυρίως - για τον Χίτλερ και τους Ναζί, στηρίζει τις απόψεις του Σάττεν. ¨Όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, δείχνουν ότι οι Βριλ, υπό την ανοχή της cia, έχουν κατασκεύασει¨ εργαστήρια σε τεράστιες εκτάσεις κάτω από τη γη, στο Μεξικό.
ΠΗΓΗ((
http://www.liako.gr/anexigito/unknown-europe/683----vrill.html))

Το διαστημικό όχημα Deep Impact ετοιμάζεται για προσέγγιση με τον κομήτη Hartley 2

Το διαστημικό όχημα Deep Impact ετοιμάζεται για προσέγγιση με τον κομήτη Hartley 2



Η NASA ετοιμάζεται για την προσέγγιση του διαστημικού σκάφους Deep Impact την επόμενη εβδομάδα με έναν κομήτη, ο οποίος θα περάσει 800 χιλιόμετρα μακρυά του.
Η αποστολή Deep Impact αφού πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που εμβόλισε τον κομήτη Tempel-1 για να αποκαλύψει το εσωτερικό του, ετοιμάζεται τώρα για ένα νέο ραντεβού με μια άλλη διαστημική χιονόμπαλα, στις 4 Νοεμβρίου.

Συνολικά το σκάφος έχει διανύσει περίπου 5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ιανουάριο του 2005 που ξεκίνησε το ταξίδι του, ενώ τώρα προσεγγίζει τον κομήτη Hartley-2 με ταχύτητες που φτάνουν τα 43.000 km/h, σύμφωνα με τη NASA.

Το διαστημικό σκάφος Deep Impact έχει όμως μετονομαστεί σε Epoxi για τη νέα του αποστολή.

Οι 2.000 φωτογραφίες του κομήτη Hartley 2 που τραβήχτηκαν από τον Σεπτέμβριο αποκαλύπτουν ότι έχει ασυνήθιστα χαρακτηριστικά: η απελευθέρωση ενώσεων του κυανίου αυξομειώνεται ανεξήγητα, ενώ ο ατμός που εκτινάσσεται από την επιφάνεια είναι διπλάσιος από ό,τι σε άλλους κομήτες.

Οι αστρονόμοι πιστεύουν γενικά ότι οι κομήτες, συσσωματώματα σκόνης και πάγων, είναι κατεψυγμένα κατάλοιπα από το σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Εκατομμύρια κομήτες που δεν έχουμε δει ποτέ πιστεύεται ότι συγκεντρώνονται στο λεγόμενο Νέφος του Oort, το οποίο βρίσκεται στις παρυφές του Ηλιακού Συστήματος, σε απόσταση ενός ολόκληρου έτους φωτός από τον Ήλιο.

Όμως η εικόνα περιπλέκεται όλο και περισσότερο από το 1986, όταν ένα ολόκληρο σμήνος διαστημικών σκαφών μελέτησε τον διάσημο κομήτη του Χάλεϊ κατά το τελευταίο πέρασμά του.

Ο Hartley-2 θα είναι ο πέμπτος κομήτης που εξετάζουν οι αστρονόμοι από μικρή απόσταση. Η μεγάλη έκπληξη ήρθε το 2004, όταν η αποστολή Stardust συνέλεξε δείγματα από την ουρά του κομήτη Wild-2 και τα έφερε στη Γη. Οι ερευνητές εντόπισαν υλικά που θα μπορούσαν να είχαν σχηματιστεί μόνο σε υψηλές θερμοκρασίες, παρατήρηση που ανατρέπει τις θεωρίες για τον σχηματισμό των κομητών σε πολύ μεγάλες αποστάσεις από τον Ήλιο.

Μη αναμενόμενα δεδομένα μετέδωσε το 2004 και το Deep Impact στην πρώτη του αποστολή, όταν απελευθέρωσε ένα βλήμα που προσέκρουσε στον κομήτη Tempel-1 και εκτόξευσε τόνους υλικού από την επιφάνειά του.

Εκείνη η αποστολή αποκάλυψε την ύπαρξη δεκάδων μυστηριωδών κοιλοτήτων που μοιάζουν με κρατήρες πρόσκρουσης, καθώς και πιδάκων που μοιάζουν με ηφαίστεια υδρατμού και πάγου.

Στις 4 Νοεμβρίου του 2010, το ίδιο σκάφος ίσως ανακαλύψει γιατί ο πυρήνας και η επιφάνεια του Hartley-2 είναι ακόμα πιο δραστήρια.

Τέλος, τον Φεβρουάριο του 2011, η αποστολή Stardust της NASA θα επισκεφθεί εκ νέου τον κομήτη Tempel 1, ενώ το το 2014 η ευρωπαϊκή αποστολή Rosetta θα φτάσει στον προορισμό της, τον κομήτη Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο.


Read more: http://atithaso.blogspot.com/2010/10/deep-impact-hartley-2.html#ixzz143cvz8di