Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Οι πιο υπέργηροι κάτοικοι του πλανήτη

Οι πιο υπέργηροι κάτοικοι του πλανήτη

Κοράλλια-μαθουσάλες, που ζουν σε βάθη 300 έως 3.000 μέτρων και έχουν ηλικία 4.265 ετών, σχεδόν όσο και οι Πυραμίδες, πιθανότατα είναι οι γηραιότεροι ζωντανοί θαλάσσιοι οργανισμοί με σκελετό που ζουν σήμερα. 



Τα αιωνόβια κοράλλια, τα οποία βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές της Χαβάης και που μπορούν να φθάσουν αρκετά μέτρα σε ύψος, φιλοξενούν πολλούς άλλους θαλάσσιους οργανισμούς και θεωρούνται επίκεντρο βιοποικιλότητας στους ωκεανούς. Το μεγαλύτερο κοραλλιογενές σύστημα στον κόσμο είναι ο Μεγάλος Ύφαλος έξω από τις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας, ενώ μεγάλοι ύφαλοι κοραλλιών επίσης υπάρχουν στην Ερυθρά Θάλασσα, έξω από τις ακτές του Μεξικού, στην Καραϊβική κ.α.

      Προηγούμενες έρευνες σε κοράλλια του Ατλαντικού και του Ειρηνικού ωκεανού είχαν εκτιμήσει την ηλικία τους μεταξύ των 1.800 – 2.740 ετών, κάτι που είχε αμφισβητηθεί από άλλους επιστήμονες. Όμως οι νέες μετρήσεις με βάση την αξιόπιστη μέθοδο του ραδιοάνθρακα (άνθρακα-14), που χρησιμοποιείται συνήθως στη γεωλογία, έδειξαν ηλικία 2.742 ετών για τα χρυσά κοράλλια (Gerardia) και 4.265 ετών για τα μαύρα (Leiopathes). Το τελευταίο είδος, κατά τους ερευνητές, είναι πλέον ο γηραιότερος γνωστός θαλάσσιος οργανισμός με σκελετό.

      Οι νέες διαπιστώσεις δείχνουν ότι οι «σκελετοί» των κοραλλιών (που αποτελούνται από διαδοχικά στρώματα ανθρακικού ασβεστίου) μεγαλώνουν πολύ βραδύτερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί ως τώρα, μόλις λίγα μικρόμετρα το έτος (ένα μικρόμετρο έχει διάμετρο περίπου όσο ένα ανθρώπινο κύτταρο). Οι μικροσκοπικοί πολύποδες που ζουν μέσα στους σκελετούς και τους δημιουργούν, έχουν ηλικία μόλις λίγων ετών και συνεχώς αντικαθίστανται με το πέρασμα των αιώνων, ενώ ο «σκελετός» γύρω τους συνεχίζει να μεγαλώνει.

      Η άνοδος της θερμοκρασίας των θαλασσών και της οξύτητας τους (λόγω απορρόφησης αυξημένου διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα) επηρεάζει αρνητικά την επιβίωση των κοραλλιών, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Μια μελέτη του 2008 εκτίμησε ότι μέχρι το 2050 μπορεί να έχουν εξαφανιστεί τα περισσότερα κοράλλια από τους ωκεανούς του πλανήτη. 
ΠΗΓΗ((http://www.dwdekatheon.org/forum/index.php?PHPSESSID=qed897m12nuv5utvntkvagqvv5vjr65e&topic=3061.0))

Εκλογές 2010:Αφαιρούν τον ΣΤΑΥΡΟ από την Ελληνική σημαία.

Εκλογές 2010:Αφαιρούν τον ΣΤΑΥΡΟ από την Ελληνική σημαία.

Πριν ένα χρόνο
το Ιστολόγιό μας (Antiparakmi) αποκάλυπτε την αφαίρεση του Σταυρού από την Ελληνική σημαία στη Δ.Ε.Θ. :

"Θεσσαλονίκη 26-29 Νοεμβρίου 2009:
Στον χώρο της 
HELEXPO (Διεθνής Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης) πραγματοποιείται αυτό το τετραήμερο η διεθνής έκθεση POLIS.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε από την Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κυρία Θεοδώρα Τζάκρη , (όπως διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα της Helexpo την Πέμπτη 26/11/2009 το απόγευμα) .

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουμε ότι μόλις είχε αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ο Γ.Παπανδρέου ο οποίος άμεσα κατάργησε το Υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης γι αυτό και η κ.Τζάκρη ονομάζεται "υφυπουργός".
Όπως μπορείτε να δείτε ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ τον ΣΤΑΥΡΟ από το ανθρωπάκι που φέρει την Ελληνική σημαία ενώ ΟΛΑ τα υπόλοιπα ανθρωπάκια ΦΕΡΟΥΝ κανονικά στο κέντρο το σήμα της κάθε σημαίας. (πχ η τουρκική την ημισέληνο, η αλβανική τον αετό κλπ).Διαβάστε την περσινή μας ανάρτηση στο :http://antiparakmi.blogspot.com/2009/11/helexpo.html


Ένα χρόνο αργότερα Εκλογές Νοέμβριος 2010:
το σχέδιο αφαίρεσης του Σταυρού από την Ελληνική σημαία ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ:
Ο ΑΝΤ 1 ξαναέβαλε το γραφικό που χρησιμοποιούσε και στις εκλογές του 2009.
Αυτό με την παραποιημένη σημαία χωρίς τον Σταυρό.
Κανείς από τους παρευρισκόμενους επισκέπτες και σχολιαστές δεν το έθιξε....
Μήπως δεν το είδαν;

Δείτε στο βέλος πως "μετέτρεψαν" την Ελληνική σημαία:Διαβάστε από το Ιστολόγιο: http://asimpiestos.blogspot.com/2010/11/ant1.html τις διαμαρτυρίες και τις γελοίες δικαιολογίες του ΑΝΤ 1 (αρχικά ότι έγινε λάθος και ότι θα το διορθώσουν και στη συνέχεια ότι είναι τάχα το γράμμα "Ε")

Δείτε και το βίντεο:

(Για το βίντεο ευχαριστούμε την ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ)
http://anti-ntp.blogspot.com/2010/11/1.html



Το ίδιο είχε κάνει ο ΑΝΤ και στις περσινές εκλογές (το 2009) :
Δείτε τις περσινές εικόνες (από το Ιστολόγιο koukfamilyhttp://koukfamily.blogspot.com/2009/09/1.html):



Τελικά μήπως μερικά πράγματα δεν είναι τυχαία;
Μήπως το σχέδιο αφαίρεσης του Σταυρού από την Ελληνική σημαία ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ;;;


Διαμαρτυρηθείτε στο :
http://www.antenna.gr/webtv/contact , στέλνοντας το ακόλουθο μήνυμα:
Δεν τιμά το σταθμό σας η παραποίηση εθνικών συμβόλων , ως αυτή που αφορά το γεγονός ότι έχετε βάλει μία Ελληνική σημαία στην εικόνα που εκπέμπετε (κάτω δεξιά), χωρίς σταυρό!!! Θα πρέπει άμεσα να επανορθώσετε, γιατί η πράξη σας μπορεί να συνιστά ακόμη και ποινικό αδίκημα (άρθρο 181 ΠΚ περί προσβολής των συμβόλων του Ελληνικού κράτους) και προωθήστε το παρόν ΠΑΝΤΟΥ.
ΔΕΝ πρέπει να αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια της Νέας Τάξης.
ΠΗΓΗ((http://antiparakmi.blogspot.com/2010/11/2010.html))