Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Πως είδαν τα δελτία ειδήσεων προϋπολογισμό και νέα μέτρα (VIDEO)


Πως είδαν τα δελτία ειδήσεων προϋπολογισμό και νέα μέτρα (VIDEO)



Τα νέα μέτρα και η κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2011 ήταν το κεντρικό θέμα σε όλα τα δελτία ειδήσεων.


Τα δελτία αναφέρθηκαν με εκτενές ρεπορτάζ και αναλύσεις στα νέα δημοσιονομικά μέτρα, το ενδεχόμενο απολύσεων στις ΔΕΚΟ και τις διαρθρωτικές αλλαγές που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.


Δείτε το ρεπορτάζ και τα σχόλια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter



Δείτε το ρεπορτάζ και τα σχόλια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega












Δείτε το ρεπορτάζ και τα σχόλια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1


ΠΗΓΗ((http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=24392&catid=11))

Σκόνη από αστεροειδή για πρώτη φορά στη Γη

Σκόνη από αστεροειδή για πρώτη φορά στη Γη

Συνεργείο συλλέγει το δοχείο από το διαστημόπλοιο 
Επιστήμονες από την Ιαπωνική Διαστημική Υπηρεσία (JAXA) επιβεβαίωσαν σήμερα Τρίτη ότι το διαστημόπλοιο Χαγιαμπούσα έφερε πίσω στη Γη σκόνη από την επιφάνεια αστεροειδούς, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας. 


Το ιαπωνικό διαστημικό σκάφος Χαγιαμπούσα, που σημαίνει "γεράκι" στα ιαπωνικά, καταστράφηκε κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα τον Ιούνιο, τερματίζοντας νωρίτερα φέτος ένα επταετές ταξίδι, προλαβαίνοντας ωστόσο να ρίξει στην περιοχή της Αυστραλίας ένα δοχείο με το δείγμα σκόνης που πήρε το 2005, όταν προσγειώθηκε στον αστεροειδή Ιτοκάουα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιαπωνικής υπηρεσίας, 1.500 κόκκοι που συλλέχθηκαν στο ειδικό δοχείο του διαστημοπλοίου είναι όντως εξωγήινης προέλευσης. 

Όπως μεταδίδει το BBC, καθώς και άλλα διεθνή δίκτυα, πρόκειται για ένα θρίαμβο των Ιαπώνων καθώς για πρώτη φορά δείγματα από το υλικό ενός αστεροειδούς επιστρέφουν στη Γη. 

Ο υπουργός Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας, Γιοσιάκι Τακάγκι, χαρακτήρισε τη συλλογή της σκόνης από το διάστημα, άλλη από αυτή του Φεγγαριού, ως αξιοθαύμαστο και μοναδικό επίτευγμα. 

Ο επικεφαλής της αποστολής Τζουνιχίρο Καγαγκούτσι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συγκεκριμένη επιτυχία ξεπέρασε και τα πιο αισιόδοξα όνειρά τους. 

Το Χαγιαμπούσα το οποίο ταξίδεψε 6 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, κατάφερε το 2005 να προσεγγίσει και να τεθεί σε τροχιά γύρο από τον αστεροειδή Itokowa. 

Η 200 εκατομμυρίων δολαρίων αποστολή κινδύνεψε αρκετές φορές μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια λόγω τεχνικών προβλημάτων, ωστόσο η επιστημονική ομάδα στη Γη έβρισκε πάντα τρόπους να επιλύει τα όποια προβλήματα προέκυπταν. 

Αντικειμενικός στόχος της αποστολής ήταν η κατανόηση και η εξέλιξη του ηλιακού συστήματος. 

Επίσης οι επιστήμονες ελπίζουν να κατανοήσουν πότε και πώς ένας αστεροειδής γεννάται και σχηματίζεται, τα φυσικά συστατικά του, με τι είδους άλλα σώματα μπορεί να έχει έρθει σε επαφή και πώς οι ηλιακοί άνεμοι και η ραδιενέργεια μπορούν να τον επηρεάσουν. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα σωματίδια θα τους βοηθήσουν ν' αποκαλύψουν μυστικά του σχηματισμού του ηλιακού συστήματος πριν από 4,6 δισ. χρόνια. 

Οι αστεροειδείς πιστεύεται ότι έχουν διατηρήσει την αρχική τους κατάσταση, αντίθετα από την επιφάνεια της Γης, η οποία επηρεάζεται από τις ατμοσφαιρικές αλλαγές, το νερό και την ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Μέρος του δείγματος θα διανεμηθεί τον ερχόμενο χρόνο σε ερευνητές σε όλο τον κόσμο για περαιτέρω δοκιμές, ανακοίνωσε η JAXA.
ΠΗΓΗ((http://apocalypsejohn.blogspot.com/2010/11/blog-post_344.html))