Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Εκτόξευση SpaceX Falcon - ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

O πύραυλος SpaceX Falcon εκτοξεύθηκε σήμερα από τη Φλόριντα, σημειώνοντας ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπορικά διαστημικά ταξίδια. Είναι η πρώτη εκτόξευση στο διάστημα μιας ιδιωτικής διαστημικής κάψουλας, ελπίζοντας να παράσχει στο μέλλον υπηρεσίες μεταφοράς στο διάστημα στη NASA.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO 




Read more: http://ypotheto.blogspot.com/2010/12/spacex-falcon-video.html#ixzz17pBFEaUj

«Είναι ντροπή να μην υπάρχει τζαμί»απάντησε ο πρωθυπουργός στον Καρατζαφέρη

«Είναι ντροπή να μην υπάρχει τζαμί»απάντησε ο πρωθυπουργός στον Καρατζαφέρη


Από την υπαίθρια προσευχή μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας

«Είναι ντροπή, 25 χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δεσμευτεί να υπάρξει τζαμί στην Αττική, να μην έχουμε μπορέσει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο χώρο. Γι’ αυτό πολύ γρήγορα προχωρήσαμε αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχει ευρύτερη συναίνεση στο να γίνει αυτό. Είναι δικαίωμα. Και προσωρινά θα υπάρξει χώρος για την λατρεία των μουσουλμάνων» ανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, σχετικά με την «κινητικότητα μουσουλμανικών εξτρεμιστικών κύκλων στην Αθήνα».
Αναφορικά με το θέμα της τρομοκρατίας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως αντιμετωπίζεται με μεθοδικότητα και ανέφερε ότι σήμερα η ελληνική αστυνομία έχει στελέχη με σημαντική εμπειρία, τα οποία αξιοποιούνται.

Ο κ. Καρατζαφέρης, αναπτύσσοντας την ερώτησή του, είπε πως κατέθεσε την συγκεκριμένη ερώτηση στη Βουλή, όταν στο περιοδικό «Επίκαιρα», που εκδίδεται από τον Όμιλο Λιβάνη, διάβασε πως ετοιμάζεται εξέγερση στο κέντρο των Αθηνών. «Οι οργανώσεις των Αφγανών περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να ξεσηκωθούν, δημιουργώντας έκρυθμη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας» είπε. Ανέγνωσε, συγκεκριμένα, από το δημοσίευμα ότι «[...] πάνω από 5.000 Αφγανοί που είναι από τους Ταλιμπάν είναι έτοιμοι στην Αθήνα για έκρηξη».
«Μάς λένε συγκλονιστικά πράγματα. Ότι ήδη υπάρχουν μέσα εδώ, ότι υπάρχουν οργανώσεις που έχουν άμεση σχέση με ξένα κέντρα και οργανώσεις που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα. Οι τούρκικες μυστικές υπηρεσίες, όπως φαίνεται, έχουν αποκτήσει εδώ και καιρό επαφή με φανατικούς φονταμενταλιστές, που δρουν στα τζαμιά της Αθήνας και της επαρχίας» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ο κ. Λιβάνης να διακατέχεται από ρατσισμό και ξενοφοβία». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε να συζητηθεί το θέμα με σοβαρότητα ευθύνη και χωρίς κομματικές ιδιοτέλειες.
«Είναι ντροπή, γιατί η έλλειψη λατρευτικών χώρων οδηγεί σε ημι-παράνομους χώρους ή να βγαίνουν οι πιστοί στα πάρκα και να φαίνεται ως εξέγερση ή διαμαρτυρία, αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα φυσιολογικό γεγονός. Υπάρχει ανάγκη για ευνομία σε αυτόν το τομέα. Δεν αφορά μόνο τους αλλοδαπούς, που έρχονται στη χώρα και εγκαθίστανται, αλλά και τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, μέρος της οποίας είναι στην Αθήνα και ζει και δουλεύει» είπε ο κ. Παπανδρέου.
ΠΗΓΗ((
http://nationalpride.wordpress.com/2010/12/11/%C2%AB%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%BC%CE%AF%C2%BB%CE%B1%CF%80/))

Νέα μελέτη καταρρίπτει την ισχύουσα θεωρία για την ερμηνεία του Dejavu.

Το Deja Vu δεν αφορά μόνο την όραση!!


Νέα μελέτη καταρρίπτει την ισχύουσα θεωρία για την ερμηνεία του Dejavu.

Το Dejavu δεν αφορά μόνο την όραση!

Η πρωτοφανής μελέτη της περίπτωσης ενός τυφλού ανθρώπου που είχε συχνά την εμπειρία dejavu, ανέτρεψε παραδοσιακές θεωρίες σχετικές με τον τρόπο που συμβαίνει το φαινόμενο αυτό. Προγενέστερα υπήρχε η άποψη ότι το dejavu μπορούσε να προκληθεί όταν εικόνες από το ένα μάτι έφταναν στον εγκέφαλο λίγα μικροδευτερόλεπτα μετά την άφιξη εικόνων από το άλλο μάτι, προκαλώντας έτσι την αίσθηση ότι κάτι γινόταν ορατό για δεύτερη φορά. Ωστόσο, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Leeds μόλις ανακοίνωσαν την περίπτωση ενός τυφλού ανθρώπου, που βίωνε dejavu μέσω όσφρησης, ακοής και αφής!
Οι ερευνητές Akira O'Connor και Chris Moulin, από το Ινστιτούτο Ψυχολογικών Επιστημών του πανεπιστημίου, δημοσίευσαν πρόσφατα την εργασία τους σχετικά με το μη-οπτικό dejavu στο περιοδικό «Brain and Cognition». Στο άρθρο συζητούν τον τρόπο που καθημερινές εμπειρίες, όπως το να ξεκουμπώσει το φερμουάρ από το σακάκι του την ώρα που ακούει ένα συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι, ή να ακούσει κάποια λόγια από μια συζήτηση την ώρα που κρατά ένα δίσκο στο εστιατόριο της σχολής, προκαλούσαν την εμπειρία του dejavu στο τυφλό υποκείμενο.
"Η καθυστέρηση της οπτικής οδού είναι μια σχετικά απαρχαιωμένη θεωρία, αλλά ακόμη χαίρει ευρείας πίστης και εκτίμησης και αποτέλεσε τη βάση για τις συνέχειες στο μυθιστόρημα του Joseph Heller 'Catch-22'. Αλλά αυτό το νέο συμβάν μας εφοδιάζει με δυνατές μαρτυρίες ότι η καθυστέρηση της οπτικής οδού δεν είναι η εξήγηση για το dejavu. Τα ευρήματα είναι τόσο προφανή και με τέτοια διαισθητικότητα, που καθιστά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αυτή η έρευνα δεν είχε ξαναγίνει στο παρελθόν", είπε ο O'Connor.
Οι ερευνητές προσδοκούν να εργαστούν και με άλλους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, για να αποτιμήσουν το πόσο συνηθισμένο είναι το φαινόμενο. Θα ήθελαν ακόμη να προχωρήσουν την έρευνα παραπέρα: "Θα ήταν πραγματικά αποτελεσματικό αν γίνονταν κάποια πειράματα απεικόνισης της νευρικής λειτουργίας σε ανθρώπους, κατά τη διάρκεια γνήσιων και αυθόρμητων εμπειριών dejavu, αλλά είναι πολύ δύσκολο να συμβεί το φαινόμενο αυτό "κατά παραγγελία" μέσα στις πειραματικές συνθήκες", παρατήρησε ο O'Connor.
Ο O'Connor ακόμη πειραματίζεται με την πρόκληση dejavu μέσω ύπνωσης. "Πιστεύουμε τώρα ότι η εμπειρίες τύπου dιjΰ προκαλούνται όταν μια περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με την οικειότητα διαρρηγνύεται", είπε. Σε ένα πείραμα, στα υποκείμενα ζητήθηκε να θυμηθούν λέξεις, έπειτα υπνωτίστηκαν ώστε να ξεχάσουν τις λέξεις αυτές και μετά τους έδειξαν ξανά τις ίδιες λέξεις, ώστε να τους προκαλέσουν την αίσθηση ότι τις έχουν κάπου ξαναδεί. Περίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες στο πείραμα ανέφεραν ότι είχαν μια αίσθηση παρόμοια με το dejavu.
ΠΗΓΗ((http://ar8ra2.blogspot.com/2010/04/deja-vu.html))