Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Σκληροί με Παπακωνσταντίνου οι «πράσινοι» βουλευτές


Σκληροί με Παπακωνσταντίνου οι «πράσινοι» βουλευτές



http://img.protothema.gr/E05212D8344777702658AAC8FE2234A7.jpg
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ως έναν κοινό εκβιαστή, που, με πρόσχημα την καταβολή των δόσεων, υφαρπάζει διαρκώς την ψήφο των βουλευτών, ενώ υπογράφει μόνος του τα επικαιροποιημένα μνημόνια, χωρίς τη συγκατάθεση της Βουλής, πράγμα που προκαλεί πρόβλημα δημοκρατίας, αντιμετώπισαν τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που μετέχουν στις επιτροπές, από τις οποίες περνά το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και τα νέα φορολογικά μέτρα.

Η έκρηξη κατά του τσάρου της οικονομίας ήταν πρωτοφανής, σε μία πολύωρη συνεδρίαση, αφού όχι μόνο δεν βρέθηκε βουλευτής να υπερασπιστεί την πολιτική του, αλλά του ζήτησαν να αλλάξει -και γρήγορα μάλιστα- τη συνταγή που εφαρμόζει, διαφορετικά θα τους βρίσκει διαρκώς αντιμέτωπους.

Ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξουν σοβαρές διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς οι περιστάσεις δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια.

Το θέμα που δημιουργείται όμως με τον κ. Παπακωνσταντίνου είναι προφανές ότι θα απασχολήσει το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό αμέσως μετά τις γιορτές. Και μάλλον πρέπει να αναμένονται διορθωτικές κινήσεις, προς εξευμενισμό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στη συνεδρίαση των βουλευτών τη Δευτέρα ακούστηκαν πρωτοφανή πράγματα.

Πρώτη έσυρε το χορό η Βάσω Παπανδρέου, η οποία είπε ότι «για να βγει πέρα το πρόγραμμα χρειάζεται συναίνεση, συγκεκριμένα μέτρα και αποτελεσματικότητα. Και στα τρία πάσχει η κυβέρνηση. Όταν οι βουλευτές ψηφίζουν με διλήμματα, η δημοκρατία πάσχει. Απορρυθμίζετε πλήρως την αγορά, μας πάτε σε συνθήκες Βουλγαρίας και Λατινικής Αμερικής. Νομοθετούμε τη ζούγκλα».

Η κα. Παπανδρέου εκτίμησε ότι η χώρα πάει σε αναδιάρθρωση χρέους, επισήμανε στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι «ο λογαριασμός δεν βγαίνει», τον προειδοποίησε να «μην δοκιμάζει τα όρια των βουλευτών» και του ζήτησε ευθέως να καταργήσει την τροπολογία, που του δίνει το δικαίωμα να υπογράφει μόνος του τα επικαιροποιημένα μνημόνια.

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος είπε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να περάσει τα εργασιακά και την απορρύθμιση» και ξεκαθάρισε ότι «δεν πρέπει να ξανάρθουμε εδώ, απλά για να ψηφίζουμε ό,τι υπογράφει ο υπουργός».

Ο Έκτωρας Νασιώκας προειδοποίησε ότι «θα μας φτύνουν, θα μας ρίχνουν πέτρες. Να υπάρξει συζήτηση στα όργανα. Αφήστε τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση».

Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος κατηγόρησε ευθέως τον κ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντάς του «δεν δέχεστε μόνο τους όρους των τοκογλύφων, δέχεστε και τη λογική τους».

Ο Κώστας Καρτάλης τόνισε ότι «όταν ψηφίζουμε με τη διαδικασία κατεπείγοντος, καταργούμε τους βουλευτές. Πού θα φτάσει αυτό το πράγμα; Να ξέρουμε και εμείς, για να αποφασίσουμε τι να κάνουμε, αν θέλουμε να είμαστε βουλευτές».

Η Τόνια Αντωνίου ήταν επίσης πολύ σκληρή, λέγοντας: «Μας λέτε κάθε βδομάδα κάτι και αμέσως μετά το αλλάζετε. Λέγατε ότι δεν θα πάρετε άλλα μέτρα κι όμως τα λαμβάνετε. Λέγατε ότι υπάρχουν λεφτά κι όμως είδαμε τι συμβαίνει. Πού θα πάει αυτό;».

Ο Νίκος Σαλαγιάννης ρώτησε τον υπουργό γιατί κάνει επιχειρησιακό σχέδιο σε κάθε ΔΕΚΟ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου του απάντησε ότι ζήτησε επιχειρησιακά σχέδια από τους διοικητές, αλλά οι εισηγήσεις τους ήταν κοστοβόρες. «Τότε γιατί δεν τους απολύετε, για να εναρμονιστούν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ με την κυβερνητική πολιτική;» του αντέτεινε ο κ. Σαλαγιάνης, ο οποίος είπε ότι είναι απαράδεκτο να νομοθετούν οι βουλευτές με το πιστόλι στον κρόταφο.

Η Σοφία Γιαννακά ζήτησε να συγκληθεί η ΚΟ μετά τις γιορτές, για να αποκτήσει και ο πρωθυπουργός εικόνα από τις αγωνίες των βουλευτών.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επισήμανε: «Μας φέρνετε συνέχεια μέτρα, για να πάρουμε λεφτά από τους πολίτες. Μέτρα για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Δεν μπορείτε να μας φέρετε ένα νομοσχέδιο για να ρίξουμε τις τιμές;». Και προσέθεσε, με σκωπτικό ύφος: «Αυτό που έκανε εδώ σήμερα είναι ομαδική ψυχοθεραπεία, αφού όλα είναι αποφασισμένα. Μας εκβιάζετε με τις δόσεις του δανείου».

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης ζήτησε να ενημερωθούν οι βουλευτές «για τον ακριβή κατάλογο με τους οφειλέτες, που θα γλιτώσουν από τις διαγραφές χρεών».

Οι βουλευτές ήταν ιδιαίτερα καυστικοί και προς την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη για τις ρυθμίσεις επί των εργασιακών, τις οποίες χαρακτήρισαν «δώρο στους τραπεζίτες» και αναρωτήθηκαν «τι άλλο θα τους δώσουμε;».

Ο ΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ.....

Μια φoρά και έναν καιρό σε ένα χωριό, ένας άντρας ο Χάρης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία.


Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος ...
πήγαν και τις έπιασαν.

Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε

Το εμπόρευμα όμως λιγόστευε και οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες 
Ο Χάρης ανακοινώνει ξανά ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία.

Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες.


Σύντομα όμως οι μαϊμούδες λιγόστεψαν κι άλλο, οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους.

Ο Χάρης ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες θα αγόραζε τη μία προς 25 δολάρια.


Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έμειναν. Ο Χάρης τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες γι' αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την πόλη για δουλειές θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου.


Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει:

Κοιτάξτε τι έκανε ο Χάρης. Γέμισε ένα στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης τού τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία.


Οι χωρικοί στριμώχτηκαν μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.

Δεν ξαναείδαν ούτε τον βοηθό ούτε τον Χάρη.

Καλώς ήλθατε στην .. Wall Street ..!!..