Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Προβοκάτσια Σκοπίων με τον Μ. Αλέξανδρο

Προβοκάτσια Σκοπίων με τον Μ. Αλέξανδρο

Δημοσίευση 20/12/2010 10:56 Ανανέωση 20/12/2010 17:10
Με άκρα μυστικότητα φυλάσσεται τους τελευταίους μήνες στα Σκόπια το επιβλητικό άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της FYROM μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του 2011.
Οι Σκοπιανοί, που ποντάρουν πολλά σε επίπεδο προπαγάνδας στην τοποθέτηση του αγάλματος και το περιμένουν με εξαιρετική ανυπομονησία, το έχουν εντάξει στο πλαίσιο ενός σχεδίου χωροταξίας και ανάπλασης έως το 2014, που αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, αφού θα ξεπερνά το ύψος μιας οκταόροφης πολυκατοικίας. Ο μαρμάρινος ανδριάντας φτιάχτηκε στην Φλωρεντία της Ιταλίας, ξεπερνά τα 22 μέτρα και περιλαμβάνει εκτός από τον έφιππο στον Βουκεφάλα Μέγα Αλέξανδρο, 8 μαρμάρινους πολεμιστές και 5 χάλκινα λιοντάρια. Όσο για το κόστος του; Οι… «γείτονές μας» δεν υπολόγισαν τα 5 εκατ. ευρώ, αφού στόχος τους είναι να συμπεριληφθεί ανάμεσα στα μεγαλύτερα αγάλματα της Ευρώπης.
Το θέμα ξεκίνησε τρία χρόνια πριν, αλλά με δεδομένο ότι το άγαλμα είναι πια έτοιμο και έχει μεταφερθεί στη χώρα που το… παρήγγειλε, είναι πλέον πασιφανές ότι τα Σκόπια με τα οποία μας χωρίζουν οι μεγάλες εθνικές και ιστορικές διαφορές, επιδιώκουν να οικειοποιηθούν και να «ορθώσουν» τον Μέγα Αλέξανδρο σε μια περίοδο που μπορεί ο ελληνικός λαός να αποπροσανατολιστεί.
Γι΄ αυτό και οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για τον Μάρτιο του 2011, οπότε και ένα από τα επικρατέστερα σενάρια κάνουν λόγο για εκλογές στην Ελλάδα με στόχο κυβέρνηση ευρείας αποδοχής. Θα προτιμούσαν, δηλαδή, την ώρα που εμείς ψηφίζουμε για την πορεία και την επιβίωσή μας ως έθνος, να τοποθετούν τον Μέγα Αλέξανδρο στην μεγαλύτερη πλατεία τους για να μας ατενίζει!
Το γεγονός, πάντως, θεωρείται τόσο τετελεσμένο, που ήδη το σκοπιανό περιοδικό «Φόκους» δημοσίευσε σε πρωτοσέλιδό του με βάση την επίσημη μακέτα το πώς θα είναι σύντομα η πρωτεύουσα με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την ίδια ώρα που, σε εσωτερικό επίπεδο, προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό η απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να πάρει θέση.

Γράμματα και αριθμοί… στα μάτια της Mona Lisa

Γράμματα και αριθμοί… στα μάτια της Mona Lisa

Γράμματα και αριθμοί… στα μάτια της Mona Lisa

Το αινιγματικό χαμόγελο της Mona Lisa ήταν για πολλά χρόνια ο κυρίαρχος λόγος που ο περίφημος πίνακας του Leonardo da Vinci είναι γνωστός παγκοσμίως. Σήμερα, έπειτα από καινούρια, πιο λεπτομερή έρευνα, ένα νέο μυστήριο αποκαλύφθηκε. Τα μάτια και όχι το χαμόγελο είναι αυτά που κρύβουν τα μυστικά.

Κρυμμένα στο μαύρο χρώμα των ματιών της Mona Lisa, βρίσκονται μικρά γράμματα και αριθμοί τοποθετημένα εκεί από τον διάσημο ζωγράφο. Όλα αυτά φάνηκαν μόλις σήμερα, με την βοήθεια τεχνικών υψηλής μεγέθυνσης.




Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα γράμματα και οι αριθμοί που είναι ζωγραφισμένα πάνω στον πίνακα αποτελούν έναν αληθινό «κώδικα Da Vinci».

Όπως αναφέρει ο Silvano Vinceti, πρόεδρος της ιταλικής επιτροπής για την πολιτιστική κληρονομιά και ο άνθρωπος που εντόπισε τα σύμβολα: «Τα σύμβολα δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά με έναν μεγεθυντικό φακό μπορείς να τα δεις καθαρά».

Στο δεξί μάτι της Mona Lisa, είναι ζωγραφισμένα τα γράμματα LV, που κατά πάσα πιθανότητα να είναι τα αρχικά του ονόματος του Leonardo da Vinci, ενώ στο αριστερό μάτι υπάρχουν επίσης σύμβολα, τα οποία όμως δεν είναι ευδιάκριτα.


«Δεν μπορούμε να δούμε καθαρά τι γράφει. Μάλλον είναι τα γράμματα CE, ή το γράμμα B» είπε ο Silvano Vincenti, ενώ συνέχισε: «Στην αψίδα της γέφυρας στο φόντο, φαίνεται να υπάρχει ο αριθμός 72 ή το γράμμα L και ο αριθμός 2».

Τα γράμματα δεν είναι ξεκάθαρα όπως όταν πρωτοζωγραφίστηκαν, καθώς ο πίνακας είναι περίπου 500 ετών και έχουν αλλοιωθεί. Πιστεύεται ότι τα γράμματα δεν είναι τυχαία τοποθετημένα, αλλά υπάρχει κάποιος σκοπός από τον ζωγράφο.

Όλα αυτά βέβαια, μοιάζουν βγαλμένα από τις σελίδες του best seller του Dan Brown «Κώδικας Da Vinci», σύμφωνα με το οποίο στον συγκεκριμένο πίνακα του ιταλού ζωγράφου βρίσκονται κρυμμένα στοιχεία για την ακριβή τοποθεσία του Ιερού Δισκοπότηρου.

«Δεν ξέρουμε ακόμα τι σημαίνουν τα σύμβολα» λέει ο Vincenti, «μπορεί να είναι και κάποιο ερωτικό μήνυμα για την γυναίκα που απεικονίζεται στο πίνακα».”
ΠΗΓΗ((
http://www.elladanews.gr/article/498686-grammata-kai-arithmoi%E2%80%A6-sta-matia-tis-mona-lisa.html))

Μια φωτογραφία ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας!! Κάντε "κλικ"!

Μια φωτογραφία ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας!! Κάντε "κλικ"!

  Την παρακάτω φωτογραφία μας την έστειλε ο φίλος Αντώνης Καστανίδης (nickname Antonio). Είναι μια πολύ όμορφη φωτογραφία του Hong Kong , τραβηγμένη πριν από τρία περίπου χρόνια. Τίποτα περίεργο μέχρι εδώ.
  Τα "θαύματα" της τεχνολογίας αρχίζουν από την στιγμή που θα κάνετε "κλικ" πάνω στην φωτογρφία. Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει σύρετε το "ποντίκι" σας ξεκινώντας από πάνω αριστερά και κατεβαίνοντας προς τα κάτω δεξιά. Ξαφνικά θα δείτε την φωτογραφία να "ζωντανεύει" μπροστά στα μάτια σας καθώς θα ξημερώνει και θα νυχτώνει στο Hong Kong, ανάλογα με την δική σας κίνηση!

  Αν κάποιος φίλος γνωρίζει λεπτομέρειες για την τεχνική, με την οποία συμβαίνει αυτό  περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να τον ακούσουμε στο forum "Μια φωτογραφία ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας!"
  Κάντε "κλικ" και απολαύστε το ηλιοβασίλεμα στο Hong Kong! 

"Ο στρατός διαθέτει την ακτίνα θανάτου!"

"Ο στρατός διαθέτει την ακτίνα θανάτου!"

  Η ακτίνα θανάτου του Νίκολα Τέσλα, υπήρξε ένας μακρινός πόθος του εφευρέτη που έδωσε τα φώτα της ασύρματης ενέργειας.
  Είχε οραματιστεί ένα υπερόπλο που θα έκανε χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για την προστασία της ανθρωπότητας από την αυτοκαταστροφή, αλλά κάποιοι θεώρησαν ότι το όραμα του δεν μπορούσε να υλοποιηθεί. Ή μήπως υλοποιήθηκε και αποκρύφτηκε;

  Σήμερα, πέντε δεκαετίες μετά την δημιουργία του λέιζερ η αμφιλεγόμενη τεχνολογία της μοντέρνας εποχής είναι ίσως έτοιμη να υπηρετήσει τις εφαρμογές που προέβλεπε η σειρά επιστημονικής φαντασίας «Star Wars»-δηλαδή την ακτίνα καταστροφής.

 Οι εξελίξεις στην τεχνολογία επέτρεψαν στρατιωτικούς κύκλους να καταρρίπτουν εισερχόμενα πυρά από αέρος καθώς και να προσβάλουν από αέρος κινούμενους στόχους εδάφους όπως θωρακισμένα οχήματα ή νάρκες.
"Πράγματι διαθέτουμε την ακτίνα θανάτου!"

 Ο Mike Rinn υπεύθυνος του Προγράμματος Λέιζερ από Αέρος της Boeing  δήλωσε πως «πράγματι διαθέτουμε την ακτίνα θανάτου».  Η εταιρεία αυτή συγκαταλέγεται στις πολλές εταιρίες που συνεργάζονται με το Αμερικανικό Πεντάγωνο  στα προγράμματα «κατευθυνόμενης ενέργειας».

 Η δέσμη είναι αδιάκριτη από το γυμνό μάτι. Ένα από τα βασικά προβλήματα που παρουσιάζονται στην ανάπτυξη των όπλων λέιζερ ήταν η παραγωγή αρκετής ισχύος για τις εκρήξεις μεγάλου μεγέθους στα πεδία μαχών. Ωστόσο οι ερευνητές κατάφεραν πρόσφατα να ξεπεράσουν τα 100 κιλοβάτ, σημείο σταθμό στην εξέλιξή των οπλικών λέιζερ.

  Μετά από χρόνια έρευνας η παραγωγή λέιζερ είναι υλοποιήσιμη και εκμεταλλεύσιμη στο πεδίο της μάχης, με τη εξαίρεση στην άμυνα από βαλλιστικούς πυραύλους. Ο λόγος είναι το υψηλό κόστος. Ο Υπουργός Άμυνας Robert Gates πέρυσι ακύρωσε σχέδια αγοράς ενός εξοπλισμένου με λέιζερ αεροσκάφους τύπου 747, περικόπτοντας κατά 214 εκατομμύρια δολάρια τα έξοδα του κρατικού πρ��ϋπολογισμού.

 Φέτος το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μέσω της Υπηρεσίας Άμυνας Πυραύλων ότι ένα λέιζερ ισχύος 100κιλοβατ προσαρμοσμένο σε ένα αεροσκάφος 747 αναχαίτισε πυραύλους Scud, ενώ στο παρελθόν ένα παρόμοιο πείραμα είχε καταρρίψει πυραύλους Sidewinder το 1980.

  Στο βίντεο θα δείτε πώς λειτουργεί η "ακτίνα καταστροφής" 

Ολική έκλειψη Σελήνης και χειμερινό ηλιοστάσιο μαζί, στις 21 Δεκεμβρίου

Ολική έκλειψη Σελήνης και χειμερινό ηλιοστάσιο μαζί, στις 21 Δεκεμβρίου

Η ολική έκλειψη Σελήνης που θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου, συμπίπτει αυτή τη χρονιά με το χειμερινό ηλιοστάσιο, την ημέρα του έτους με τη μικρότερη διάρκεια, η οποία σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του χειμώνα. Δυστυχώς η ολική έκλειψη Σελήνης δεν θα είναι ορατή στη χώρα μας. Την επόμενη φορά που θα συμπέσουν πανσέληνος, ολική σεληνιακή έκλειψη και χειμερινό ηλιοστάσιο θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου 2094! 

  

Η έκλειψη, που θα αρχίσει στις 06:33 (ώρα GMT) το πρωί της Τρίτης, θα διαρκέσει περίπου τρεισήμισι ώρες, ενώ η σκιά της Γης θα καλύψει πλήρως τη Σελήνη από τις 07:41 (ώρα GMT) και για τα επόμενα 72 λεπτά, σύμφωνα με τη NASA. Στην Ελλάδα το φαινόμενο θα συμβεί ουσιαστικά στη "δύση" του φεγγαριού, συνεπώς δεν θα είναι ορατό. 
Μια σεληνιακή έκλειψη λαμβάνει χώρα όταν η Γη παρεμβάλλεται (ευθυγραμμίζεται απολύτως) ανάμεσα στη Σελήνη και τον Ήλιο, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο τις ηλιακές ακτίνες να πέσουν στο φεγγάρι. Καθώς η Σελήνη μετακινείται σταδιακά στη ζώνη της σκιάς, την οποία ρίχνει πάνω της η Γη, ο δορυφόρος αλλάζει βαθμιαία χρώματα, από το γκρι προς το πορτοκαλί ή το βαθύ κόκκινο.

Η αλλαγή χρώματος συμβαίνει, επειδή, έμμεσα, το ηλιακό φως μπορεί ακόμα να φτάσει στο φεγγάρι, περνώντας μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης και δημιουργώντας έτσι χρωματικές ανταύγειες πάνω στη Σελήνη. Αντίθετα με τις ηλιακές εκλείψεις, οι σεληνιακές εκλείψεις είναι απολύτως ασφαλείς για παρατήρηση με γυμνά μάτια.

Αν και πρόκειται για σύμπτωση, το γεγονός ότι η έκλειψη συμπίπτει με το ηλιοστάσιο (χειμερινό για όσους ζουν στο βόρειο ημισφαίριο και θερινό για όσους ζουν στο νότιο), σημαίνει ότι - για όσους μπορούν να δουν το φαινόμενο - το φεγγάρι θα εμφανιστεί πολύ ψηλά στο νυχτερινό ουρανό. Αυτό θα συμβεί, επειδή το χειμερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί την εποχή που η κλίση του άξονα περιστροφής της Γης βρίσκεται στο πιο μακρινό σημείο σε σχέση με τον Ήλιο, με συνέπεια ο βόρειος πόλος να δείχνει στην μακρύτερη δυνατή κατεύθυνση σε σχέση με τον Ήλιο και ο τελευταίος να βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό σημείο στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου.
Το φαινόμενο, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, θα είναι πλήρως ορατό μόνο στη βόρεια και νότια Αμερική, τη βορειοδυτική Ευρώπη (σκανδιναβικές χώρες και Ισλανδία) και στη νοτιοανατολική Ασία. Υπολογίζεται ότι περίπου 1,5 δισ. άνθρωποι του πλανήτη θα μπορέσουν να δουν την έκλειψη, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες.

Η προηγούμενη ολική σεληνιακή έκλειψη είχε γίνει στις 21 Φεβρουαρίου του 2008. Το 2011, θα υπάρχουν δύο ολικές σεληνιακές εκλείψεις στη Γη, στις 15 Ιουνίου και στις 10 Δεκεμβρίου. Την επόμενη φορά που θα συμπέσουν πανσέληνος, ολική σεληνιακή έκλειψη και χειμερινό ηλιοστάσιο θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου 2094.
ΠΗΓΗ((http://obelix7.blogspot.com/2010/12/21.html))