Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ


ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ







Πολλές φορές στις περιηγήσεις μου, επισκέπτομαι αρχαιολογικούς χώρους που είναι δεμένοι με εκείνη την ξεχασμένη ιστορία της χώρας, αλλά και με όλα εκείνα τα σκονισμένα ιδεώδη που θάφτηκαν στον τύμβο της λήθης. Ταυτόχρονα όμως σκέφτομαι, τους Έλληνες του σήμερα που στο σύνολο τους αγνοούν όλον εκείνο τον πανάρχαιο θησαυρό που κρύβεται ανάμεσα τους, αλλά ταυτόχονα γνωρίζουν τα πάντα γύρω απο τα τηλεοπτικά κούς κούς. Τούτοι όμως οι ξεχασμένοι τόποι, ψιθυρίζουν τα μυστικά τους στο διάβα των αιώνων, ωσότου βρεθούν εκείνοι που θα πιούν απο το δισκοπότηρο της γνώσης τους και θα χορέψουν στην μαγευτική μελωδία που ακούγεται ανάμεσα στο χάσμα τούτων των τόπων και των μονοπατιών του χρόνου. Κάποιοι απο εμάς λοιπόν, κατορθώσαμε να αφουγκραστούμε ένα κομμάτι απο εκείνη την μαγευτική μελωδία, που εκπέμπει ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών. Ήταν εκείνη η χρονική στιγμή που ορισμένοι σύντροφοι μου, έμοιζαν με εκείνους τους ταξιδιώτες που είχαν γευτεί του λωτούς της λησμονιάς , που σου δωρίζει απλόχερα η καθημερινότητα. Κάπως έτσι και βλέποντας τους συντρόφους μου να σκουριάζουν στην λήθη τους, αποφάσισα να τους παρασύρω σε μία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Τόσο εγώ όσο και εκείνοι, δεν γνωρίζαμε τί φύλαγε στο σεντούκι της η Θεά τύχη εκείνη την ημέρα. Καθώς παρκάραμε τα αυτοκίνητα μας στο δρόμο που οδηγεί προς τις Μυκήνες, διακρίναμε μαζί με ένα γκρούπ από τουρίστες, ένα φωτεινό σημάδι να ίπταται πάνω απο τον αρχαιλογικό χώρο. Αμέσως βγάλαμε τις φωτογραφικές μηχανές και τραβήξαμε δύο λήψεις. Σύντομα, το φωτεινό σημάδι πήρε σχήμα κώνου και άρχισε να χάνεται. Η πρώτη μας σκέψη, ήταν οτι μπορεί να είναι κάποιος αντικατοπρισμός και τίποτα περισσότερο. Αν και δεν ξέρω, ποιά γνώμη σχημάτισε το γκρούπ. Ωστόσο συνεχίσαμε, μπαίνοντας στον αρχαιολογικό χώρο. Κάποια στιγμή και ενώ ένας απο την παρέα πόζαρε ώστε να βγεί κάποια φωτογραφία, το φωτεινό σημάδι ξαναφάνηκε, αυτή τη φορά σε κυκλική μορφή. Χωρίς περαιτέρω κινήσεις, πάτησα τα κλείστρα της μηχανής και αποθανάτισα την φωτογραφία που βλέπετε πιο πάνω, ενώ ο φωτεινός κύκλος, άρχισε και πάλι να χάνεται ώσπου έγινε αφανής. Το αξιοπερίεργο ήταν, οτι εάν συγκρίνει κανείς την θέση που βρίσκεται το φωτεινό αντικείμενο στην πρώτη λήψη με μία ευθεία γραμμή, τότε θα διαπιστώσει οτι εμφανίζεται στο σημείο όπου φωτογραφήθηκε και στην δεύτερη λήψη. Ωστόσο, μην περιμένετε απο εμάς μεταφυσικές ή λογικές εξηγήσεις του συμβάντος, γιατί τότε θα ήταν σαν να προσπαθούμε να βάλουμε σε κουτάκια τους άγνωστους νόμους της φύσης, που διέπουν τον κόσμο μας. Ωστόσο, προσωπική μου άποψη είναι οτι έχουμε να κάνουμε με κάτι παράξενο, που όμως δεν θα το βάλω σε κατηγορία, γιατί τα όποια φαινόμενα δεν κατηγοριοποιούνται. Το μόνο σίγουρο είναι, οτι οι αρχαίοι Ιεροφάντες ίσως γνώριζαν πολλά περισσότερα απο όσα πιστεύουμε εμείς γι’ αυτούς σήμερα, αλλά και οτι οι χώροι που επιλέχθηκαν απο τους προγόνους μας ώστε να στηθούν τα όποια μνημεία, δεν ήταν καθόλου τυχαίοι.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ.
ΠΗΓΗ((http://enterstarthebest.blogspot.com/?zx=705c8b70a1e03494))

Ο Καβαλάρης της Αποκάλυψης στο Κάιρο;


Ο Καβαλάρης της Αποκάλυψης στο Κάιρο;


Οι ταραχές στην Αίγυπτο μπορεί να τελείωσαν με την παραίτηση του προέδρου Μουμπάρακ, όμως ένα βίντεο που προβλήθηκε από το δίκτυο “Euronews” δίνει μια νέα οπτική στη λαϊκή εξέγερση.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σε μια γέφυρα κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, ανάμεσα από πλήθη που τρέχουν και φωτιές που καίνε, μια αχνή μορφή κάνει την εμφάνισή της για λίγα δευτερόλεπτα.
Είναι ένας καβαλάρης-φάντασμα, που πετά με το άλογό του και χάνεται πάνω από το πλήθος.
Τον μυστηριώδη καβαλάρη δεν έχει καταγράψει μόνο το “Euronews”. Υπάρχουν και άλλα ανάλογα βίντεο αναρτημένα στο YouTube, καθώς και σχόλια που επιβεβαιώνουν το γεγονός, το οποίο συνδέουν με την εμφάνιση των Τεσσάρων Καβαλάρηδων της Αποκάλυψης.
Κάθε ένας καβαλάρης εκπέμπει φως διαφορετικού χρώματος στο πέρασμά του (λευκό, κόκκινο, μαύρο και της ώχρας) και φέρνει μαζί του ένα δεινό (υποδούλωση, πόλεμο, λιμό και θάνατο).
Σε αυτή την περίπτωση ο ωχρός καβαλάρης σίγουρα έφερε θάνατο στην Αίγυπτο, καθώς οι νεκροί κατά τις 18 ημέρες της εξέγερσης ξεπέρασαν τους 300.
Οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου δεν είχαν προσέξει τι περιέχει το βίντεο που πρόβαλλαν. Την περιέργεια όμως τους τράβηξαν τα υπερβολικά πολλά clicks που συνέχιζε να συγκεντρώνει, ακόμα και μία εβδομάδα μετά από τη δημοσίευσή του.
Η αξιοπιστία της αρχικής πηγής του βίντεο, πάντως, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, καθώς πρόκειται για το πρακτορείο Reuters.
Δείτε τον Καβαλάρη-φάντασμα:httpΔείτε τον Καβαλάρη-φάντασμα:


Ηλιακή καταιγίδα


Ηλιακή καταιγίδα


Σούπερ έκρηξη στον Ηλιο απειλή για τις τηλεπικοινωνίες
Νέα Υόρκη
Χθες Τρίτη, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, το διαστημικό παρατηρητήριο Solar Dynamics Observatory που παρακολουθεί τον Ηλιο κατέγραψε την πιο ισχυρή έκρηξη που έχει συμβεί στο μητρικό μας άστρο τα τελευταία χρόνια.
Η ηλιακή αυτή καταιγίδα απελευθέρωσε μεγάλες ποσότητας ακτινοβολίας που μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στην Γη. Παράλληλα παρήγαγε ένα τεράστιο κύμα φορτισμένων σωματιδίων το οποίο κατευθύνεται προς την Γη και συνήθως χρειάζεται πάνω από 24 ώρες για να φθάσει στον πλανήτη μας. Παρόμοια κύματα φορτισμένων σωματιδίων μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας στους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους αλλά και σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.
Η νέα μεγα-έκρηξη ανήκει στην κατηγορία «X» που αντιστοιχεί στις ηλιακές εκρήξεις μεγαλύτερης ισχύος και συνέβη σε μια περιοχή στο Νότιο Ημισφαίριο του Ήλιου την οποία οι επιστήμονες ονομάζουν «ενεργή περιοχή 1158».
Η αμέσως προηγούμενη έκρηξη της ίδιας κατηγορίας είχε σημειωθεί στον Ηλιο τον Δεκέμβριο του 2006. Η χθεσινή μέγα-έκρηξη είναι η πρώτη του νέου κύκλου ηλιακής δραστηριότητας που άρχισε πέρυσι και αναμένεται να κορυφωθεί το 2013.
«Υπήρχαν ορισμένες ενδείξεις ότι είναι πιθανό να εκδηλωθεί κάποια ισχυρή έκρηξη αλλά δεν περιμέναμε να είναι τόσο ισχυρή. Πιθανότατα στην διάρκεια των προσεχών μηνών και ετών θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη εκρήξεις τέτοιας ισχύος» δήλωσε στον δικτυακό τόπο Space. com ο Φιλ Τσάμπερλεν, μέλος της ομάδας των επιστημόνων που ελέγχει το παρατηρητήριο SDO.

Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα μια από τις εικόνες που κατέγραψε το παρατηρητήριο Sοlar Dynamics Obsvervatory στην οποία καταγράφονται εκρήξεις. Στο νότιο ημισφαίριο του Ηλιου διακρίνεται η περιοχή που βρίσκεται σε διέγερση την τελευταία εβδομάδα και εκεί έγινε χθες η πολύ ισχυρή έκρηξη