Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

"Ο ΗΛΙΟΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΑΡΑΛΎΣΕΙ ΤΗ ΓΗ ΤΟ 2013", ΛΈΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ!


"Ο ΗΛΙΟΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΑΡΑΛΎΣΕΙ ΤΗ ΓΗ ΤΟ 2013", ΛΈΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ!



"Ο Ηλιος μπορεί να παραλύσει τη Γη το 2013",αποκάλυψε ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας Λίαμ Φοξ, σε διεθνές συνέδριο για το πόσο τρωτά είναι τα ηλεκτρικά δίκτυα σε παγκόσμιο επίπεδο.




Οπως ανέφερε ο υπουργός τα στοιχεία προέρχονται από μια μελέτη της ΝΑSΑ σύμφωνα με την οποία το 2013 θα εκδηλωθεί μια πολύ ισχυρή ηλιακή καταιγίδα, η οποία θα «χτυπήσει» σφοδρά τη Γη.


Η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων από του χρόνου θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος, έντονης αυτή τη φορά, δραστηριότητας του μητρικού μας άστρου.


Η εκτίμηση της NASA.


Η εκτίμηση των ειδικών της ΝΑSΑ είναι ότι το 2013 η ηλιακή δραστηριότητα θα φθάσει στο μέγιστο επίπεδό της, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν έντονες ηλιακές εκρήξεις, εκτοξεύοντας στο Διάστημα γιγαντιαίες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων και ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Οι επιστήμονες θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι μία από αυτές τις εκλάμψεις που έχουν ονομαστεί «ηλιακές καταιγίδες» θα χτυπήσει με πρωτοφανή σφοδρότητα τη Γη. Πιστεύουν μάλιστα ότι θα είναι η πλέον σφοδρή ηλιακή καταιγίδα που έχει βιώσει ο πλανήτης μας τα τελευταία 145 χρόνια.




Οι συνέπειες της καταιγίδας στη Γη.


Το αποτέλεσμα μιας τόσο σφοδρής καταιγίδας θα είναι να τεθούν εκτός λειτουργίας οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι που βρί σκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, καθώς και τα ηλεκτρικά δίκτυα. Με απλά λόγια ο πλανήτης θα υποστεί ένα τηλεπικοινωνιακό και ενεργειακό μπλακάουτ για πολλές ώρες, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι τα προβλήματα θα διαρκέσουν πολλές ημέρες ή ακόμη και μήνες. Επίσης αναμένεται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές, στα νοσοκομεία αλλά και στα τραπεζικά συστήματα.


Σύμφωνα με τους ειδικούς μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα έχει ισχύ ανάλογη με 100 βόμβες υδρογόνου και απελευθερώνει ενέργεια 1 εκατομμύριο φορές μεγαλύτερη από έναν σεισμό 9-10 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορες προτάσεις και λύσεις προληπτικών μέτρων, όπως το να παρακολουθείται στενά η ηλιακή δραστηριότητα το επίμαχο διάστημα και μόλις διαπιστωθεί ότι εκδηλώθηκε κάποια μεγάλη έκρηξη να τεθούν αμέσως εκτός λειτουργίας για λόγους προστασίας τους οι δορυφόροι και τα ηλεκτρικά δίκτυα.
ΠΗΓΗ((http://www.apocalypsejohn.com/2010/09/2013.html))

Που αποσκοπεί τελικά το μνημόνιο;


Που αποσκοπεί τελικά το μνημόνιο;

  • Πίσω από την υπογραφή του μνημονίου στην Ελλάδα και το κλείσιμο (όπως-όπως) του Κυπριακού, κρύβεται ο αμύθητος υποθαλάσσιος πλούτος της Ελλάδας και της Κύπρου
  • Ελλάδα και Κύπρος είναι οι πιό πλούσιες χώρες της Ευρώπης, με 1 τρισεκατομμύριο ευρώ, μόνο στις νότιες ΑΟΖ


Αποκάλυψη Γάλλου επιστήμονα στη Νέα Ορλεάνη 
  • Νέος "Λεβιάθαν" φυσικού αερίου στη δυτική ΑΟΖ Κύπρου, αξίας 850 δισ. €
Αποκάλυψη Έλληνα καθηγητή γεωλογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης 
  • Τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, αξίας 850 δισ. €

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (1-1-2011) της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, σε πρόσφατο συνέδριο ειδικών στη Νέα Ορλεάνη, Γάλλος εμπειρογνώμονας του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίων (ΒΕΙCΙΡ) - o οποίος είναι και σύμβουλος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ζητήματα ενεργειακών κοιτασμάτων – αναφέρθηκε σε ύπαρξη τεραστίου κοιτάσματος φυσικού αερίου στα νοτιοδυτικά της Πάφου!
Ο Γάλλος ειδικός, ένας από τους επιστήμονες που κατέχουν τα περισσότερα επιστημονικά δεδομένα για την περιοχή, τόνισε ότι πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό κοίτασμα, το οποίο και χαρτογράφησε!

Πιθανολογείται μάλιστα ότι πρόκειται για κοίτασμα φυσικού αερίου ανάλογο με εκείνο του «Λεβιάθαν», στα σύνορα των ΑΟΖ Ισραήλ και Κύπρου, το οποίο θεωρείται μέχρι στιγμής η ενεργειακή ανακάλυψη του αιώνα!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία του ισραηλινού κοιτάσματος «Λεβιάθαν», με σχεδόν 500 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, υπολογίζεται κοντά στα 100 δις ευρώ!Επομένως παρόμοια είναι και η αξία του νέου γιγάντιου κοιτάσματος της Κύπρου, ενώ υπάρχουν κοιτάσματα σε πολλές ακόμη περιοχές-θαλάσσια οικόπεδα που βρίσκονται υπό έρευνα, χάρη στην πρωτοποριακή πολιτική, την οξυδέρκεια και τη φιλοπατρία του αείμνηστου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, της πιο μεγάλης και ηρωικής πολιτικής φυσιογνωμίας του σύγχρονου Ελληνισμού, που ξεκίνησε τον καθορισμό της Κυπριακής ΑΟΖ, με στόχο την ενεργειακή και ταυτόχρονα οικονομική και γεωπολιτική εκτίναξη της πολύπαθης Κύπρου μας!

Επίσης, σύμφωνα με σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Αντώνη Φώσκολου και συμβούλου της Καναδικής Κυβέρνησης, νοτίως της Κρήτης και εντός της ελληνικής ΑΟΖ, υπάρχει μια ολόκληρη ενεργειακή «Αλάσκα» σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο!

Εντοπίζονται κατά τον Καθηγητή τρία κοιτάσματα, ένα προς τη Λιβύη, ένα νότια της Μεσσαράς (Νομός Ηρακλείου) και ένα τρίτο στα νοτιο-ανατολικά της Κρήτης για το οποίο υπάρχουν και τα μέχρι στιγμής περισσότερα στοιχεία, από τη Γεωλογική μάλιστα Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Γεωλογική Υπηρεσία της Γαλλίας!

Στην ενεργειακή αυτή ελληνική «Αλάσκα», υπολογίζεται πως υπάρχουν περί τα 3 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, που ισοδυναμούν με 19 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου!

ΛΕΙΑ 2 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Η συνολική αξία των παραπάνω γιγάντιων κοιτασμάτων νοτίως της Κρήτης, εκτιμάται στα 850 δισεκατομμύρια ευρώ! Όσο τρεις φορές το ελληνικό δημόσιο Χρέος! Και αυτό ακριβώς φαίνεται πως είναι το κλειδί του ξαφνικού εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας, όταν δεκάδες χώρες έχουν τα ίδια και χειρότερα ελλείμματα και χρέη, αλλά μόνο η Ελλάδα, λόγω των πολιτικών νάνων της, εκτροχιάστηκε ξαφνικά και οδηγήθηκε από τον Πρωθυπουργό της ως πρόβατο στη σφαγή της Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ (Τρόικα), υπογράφοντας εγκληματική συμφωνία εθνικής αυτοκτονίας, του πλέον ατιμωτικού αποικιοκρατικού τύπου των περασμένων αιώνων, όπου εγκαταλείπεται η Εθνική Ασυλία της Ελλάδος επί των περιουσιακών της στοιχείων! Επί των κοιτασμάτων της δηλαδή, που λόγω τεχνολογίας τα γνωρίζουν οι ξένοι πολύ νωρίτερα από εμάς!

Έτσι πίσω από το Μνημόνιο της Εθνικής Υποτέλειας, αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, υπάρχει το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και ο άφθονος ορυκτός πλούτος της Ελλάδας! Την οποία ώθησαν να πάρει τα χειρότερα οικονομικά μέτρα στην ιστορία, να τσακίσουν το λαό, τους δημοσίους υπαλλήλους, τις παραγωγικές τάξεις, τα «κλειστά» (προστατευμένα από πολυεθνικές) επαγγέλματα, ώστε να καταρρεύσουμε τόσο πολύ και με τέτοιο κρότο, που να μας σύρουν σε νέο «Εμφύλιο Πόλεμο», ενώ θα αρπάζουν την εθνική μας περιουσία, τον εθνικό πλούτο, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, συνολικής αξίας πάνω από 2 τρισεκατομμύρια ευρώ, για ένα κομμάτι ψωμί, για ένα δάνειο μόλις 110 δις (που δεν θα προλάβουν να μας το δώσουν όλο)!
Με κέρδος δηλαδή σχεδόν 2.000%!!!


Σχόλιο ιστολογίου: Τελικά, λεφτά υπάρχουν!!! Μόνο που κάποιοι έβαλαν στόχο να τα πάρουν... Το ζητούμενο είναι ο ρόλος του Έλληνα πρωθυπουργού που επιμένει να μην ανακοινώνει την Ελληνική ΑΟΖ, αφήνοντας έτσι μία τεράστια εκκρεμότητα που μπορεί να αποβεί μοιραία και να στερήσει αμύθητα ποσά από την Ελλάδα... Γιατί το κάνει άραγε; Ποιά σκοπιμότητα και τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο Γιώργος Παπανδρέου; Γιατί δεν ασκείται πίεση από την αντιπολίτευση μέσα στην Βουλή, ώστε να απαντήσει ο ίδιος ο Παπανδρέου σε καίριες ερωτήσεις, υψίστης εθνικής σημασίας;
ΠΗΓΗ((http://kostasxan.blogspot.com/2011/02/blog-post_7301.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/vhzE+(%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!)))

Δημήτρης Ιατρόπουλος: Αφού ξέρουμε, γιατί δεν μπορούμε;


Δημήτρης Ιατρόπουλος: Αφού ξέρουμε, γιατί δεν μπορούμε;

  • Έλληνες, γρηγορείτε!
  • Δεν αρκούν οι μαχόμενες εξυπνάδες εκτόνωσης, διόδια και τα ρέστα…
.Θα μας φάνε την πατρίδα,
.θα τη μοιράσουν μεταξύ τους,
.θα μας πετάξουν στα όρια της φτώχειας
και όταν θα αποφασίσουμε να αμυνθούμε
δεν θα μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας,
δεν θα ‘χουμε ρεύμα στο σπίτι μας
και νερό στις βρύσες μας,
δεν θα ‘χουμε φάει, δεν θα ‘χουμε κουράγιο,
ναι, ακριβώς έτσι.

Κατηγορείστε με για λαϊκισμό και κινδυνολογία.
Πέστε ότι θέλετε, ξεσπάστε επάνω μου.
Μόνο κάντε μου μια χάρη: Κόψτε και κρατείστε αυτή την...
επισήμανση. Για να έχω ήσυχη απέναντι σας, τη συνείδησή μου, ότι υπήρξα κι εγώ ένας απ όσους, σας ειδοποίησαν κάποτε...

Tα πράγματα είναι γνωστά. Για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε, -αν ιδρύθηκε ποτέ, αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία- το κράτος της νεότερης Ελλάδας, οι Έλληνες ξέρουν τόσα πολλά, -σχεδόν όλα…- για τα τεκταινόμενα και τα συμβαίνοντα που σχετίζονται με τη μοίρα τους και την παραπέρα ζωή τους σ αυτή τη χώρα και κατ επέκταση σ αυτό τον πλανήτη.
Ξέρουν ποιο είναι το παγκόσμιο παιχνίδι της Εταιρίας που κανοναρχεί τις τύχες της υδρογείου και αποπειράται να βάλει κάτω από το δολοφονικό της σχέδιο όλες τις χώρες.
Ξέρουν ποιο είναι το παράρτημά της εδώ στην Ελλάδα αφού η Εταιρία έχει διορίσει εδώ τον δικό της Υπάλληλο.
Ξέρουν ότι οι «ελεύθερες εκλογές», κατευθύνονται μέσα από πλύση εγκεφάλου από τις μονάδες εκείνες των Μέσων που επηρεάζουν την κοινή γνώμη και δημιουργούν επίσης την κατάλληλη πλατφόρμα για την εισαγωγή του τρόμου και του πανικού στο ομαδικό υποσυνείδητο, ώστε εύκολα οι μάζες να κατευθυνθούν προς την ζητούμενη διεύθυνση εξουσίας.
Ξέρουν επίσης ότι σε σχέση με το διαφημιζόμενο παραμύθι περί αλλαγής και αποτοξίνωσης από τη διαφθορά και άλλα τέτοια «ηχηρά παρόμοια» πως έγραφε και ο Κωνσταντίνος Καβάφης, είναι άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε και να πετάμε τη μπάλα έξω για καθυστέρηση.
Οι Υπάλληλοι της Εταιρίας, κρατούν για προσωπική τους χρήση το δικαίωμα να διορίζουν τους δικούς τους, να τρωγοπίνουνε εις υγείαν του κορόιδου και να ξεσκίζονται στις σπατάλες και σε βυζαντινού τύπου ταξίδια και λούσα, βολεύοντας τις γκόμενες ή τους γκόμενους τους, ταχτοποιώντας τους σφουγγοκωλάριους τους και αρπάζοντας απ όπου μπορούνε ότι περισσεύει από τη μεταφορά των κεφαλαίων απ την τσέπη του λαού στις τσέπες της Εταιρίας.
Ξέρουν επίσης οι Έλληνες ότι τα μεγάλα τζάκια, οι μεγαλοφραγκάτοι του τόπου εξακολουθούν να κυβερνούν ουσιαστικά, ερχόμενοι απευθείας οι ίδιοι σε επαφή με την μητρική Εταιρία, μιας και η Εταιρία βρίσκει σ αυτούς νοικοκυρεμένες παρτίδες, και άνετο και σωστό μοίρασμα των χρημάτων.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες της Ελλάδας δεν κάνουν αστεία με την Εταιρία η οποία βλέπει ότι ο Υπάλληλος είναι κουτσό άλογο τελικά και ούτε Γενικό Γραμματέα θα τον κάνουνε όπως του τάξανε στο ξεκίνημα,ούτε τίποτε ιδιαίτερο.
Μόλις μπει οριστικά το νερό στ αυλάκι, μόλις εκποιηθούνε τα φιλέτα είτε σε δημόσιες επιχειρήσεις, είτε σε νησιά είτε ακόμα-ακόμα και σε πνευματικό έμψυχο υλικό, (αφού η Εταιρία κάνει κι άλλη δουλειά εδώ μέσα στήνοντας και το παραμάγαζο της «Νέας Ιστορίας» και της ιδεολογικής της βάσης), τότε ο Υπάλληλος θα εξωπεταχτεί διακριτικά.
Θα αποσυρθεί στην ώρα του και αν μεν είναι καλό παιδί και δε μιλήσει, θα κουτσοβολευτεί κάπου στον πλανήτη με τα κερδισμένα του, αν όμως πάει να το παίξει και καλά «κάποιος», μαύρο φίδι που τον έφαγε το φουκαρά..
Όλα αυτά τα ξέρουν οι Έλληνες και καθημερινά τα κουβεντιάζουνε. Παράλληλα οι υπηρεσίες, οι τράπεζες και οι επιφορτισμένοι με το ψάξιμο της τσέπης τους, έχουν πείσει τον Υπάλληλο και κάποιους απ τους άλλους δίπλα του, ότι εδώ υπάρχει ακόμα «λίπος», υπάρχει ψαχνό.
Ότι οι Έλληνες τρώνε από τα έτοιμα και θα τη βγάλουνε για κάνα χρόνο ακόμη το πολύ, μέχρι να τα φτύσουνε οριστικά. Και μέχρι τότε εκτός από κλαδικές απεργίες κι αυτές για ξεκάρφωμα από τους παραϋπάλληλους εργατοπατέρες, η μεγάλη μάζα δεν θα ξεσηκωθεί πριν φτάσει στα όρια της πείνας. Πριν κινδυνέψει το θρυλικό «γάλα των παιδιών τους».
Όλα αυτά και πολλά ακόμη πλάγια και ύποπτα και πονηρά τα ξέρουν οι Έλληνες.
Δώσανε κι ένα πρώτο μήνυμα με την αποχή στις δημοτικές εκλογές.
Αλλά εκεί βλέπετε, όσοι ψηφίσανε, είτε βολεμένοι απ' το καθεστώς, είτε αναμένοντες να ξαναβολευτούν, είτε ανειδοποίητοι είτε και εντελώς αμόρφωτοι, φτιάξανε μια στοιχειώδη μάζα εκλογικού σώματος, απολύτως μειοψηφούσα βεβαίως, αλλά και η Αμερική με το 22% των αμερικανών κυβερνιέται..
Εξ άλλου το παιχνίδι με τη γλώσσα και τη διάλυση του πολιτισμικού ιστού αρχίζει να αποδίδει. Μαζί με την γλωσσική πρόσμιξη σε βαβελικό επίπεδο με τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών, μιλιούνται αυτή την ώρα στην Ελλάδα περίπου… 120 διαφορετικές γλώσσες, με κυρίαρχες φυσικά τις δέκα περίπου απ' αυτές!
Και ποια γιαγιούλα τώρα απ' τη Θράκη καταλαβαίνει τι σημαίνει «σπρεντς» και αναδιάρθρωση και επιμήκυνση, και πώς θα μπει στο Ιντερνέτ να κάνει φορολογική δήλωση ή να τσεκάρει τους καταλόγους της «διαφάνειας» που προβάλουν οι κομπιναδόροι υπουργοί του Υπάλληλου..
Αστεία πράγματα, καλαμπούρια κυριολεκτικά..
Οπότε, τι μένει άλλο από το να περιμένουμε, έτσι δε δείχνει το πράγμα;
Να περιμένουμε στημένα «θερμά επεισόδια» με τους Τούρκους; Ή να εκποιηθούν εν μια νυκτί τα φιλέτα μας; Να περιμένουμε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, ενώ έχει φτάσει κιόλας ο κόμπος στο χτένι;
Οι διάφορες αμυντικές κινήσεις του σημερινού ΄Ελληνα, είναι ακόμη εφευρήματα στο επίπεδο της μαχόμενης εξυπνάδας και τίποτε άλλο. Τα διόδια, κάποιες διαδηλώσεις και τα ρέστα.
Μόνο ένα μένει: Ένα τεράστιο βουβό λαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας με τεράστιες διαδηλώσεις χωρίς πανό, χωρίς συνθήματα, χωρίς πάσες για προβοκάτσιες και μπάχαλα και ήρωες με το στανιό.
Αν το καταλάβουμε αυτό, θα υπάρξει ελπίδα να σταματήσουμε τον κατήφορο.
Αν όχι, θα μας πιάσουν για μια ακόμα φορά κορόιδο οι ψευτοσύμμαχοι και θα κάνουν τη δουλειά τους στην πλάτη μας.
Θα μας φάνε την πατρίδα,
θα τη μοιράσουν μεταξύ τους,
θα μας πετάξουν στα όρια της φτώχειας
και όταν θα αποφασίσουμε να αμυνθούμε
δεν θα μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας,
δεν θα ‘χουμε ρεύμα στο σπίτι μας
και νερό στις βρύσες μας,
δεν θα ‘χουμε φάει, δεν θα ‘χουμε κουράγιο,
ναι, ακριβώς έτσι.
Κατηγορείστε με για λαϊκισμό και κινδυνολογία.
Πέστε ότι θέλετε, ξεσπάστε επάνω μου.
Μόνο κάντε μου μια χάρη: Κόψτε και κρατείστε αυτή την επισήμανση. Για να έχω ήσυχη απέναντι σας, τη συνείδησή μου, ότι υπήρξα κι εγώ ένας απ όσους, σας ειδοποίησαν κάποτε..

Προθεσμία μέχρι τις 20/03 έδωσε η Ρωσία σε Ελλάδα και Βουλγαρία για Μπουργκάς-Αλεξ/πολη


Προθεσμία μέχρι τις 20/03 έδωσε η Ρωσία σε Ελλάδα και Βουλγαρία για Μπουργκάς-Αλεξ/πολη

"Τραβάνε το σχοινί" οι Βούλγαροι και εμμένουν στη θέση τους για μη πληρωμή οποιαδήποτε ποσού στην κατασκευάστρια εταιρεία του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, μέχρι τουλάχιστον να εγκριθεί η έκθεση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου. 
"Η θέση της Βουλγαρίας είναι σαφής: δεν πρόκειται να πληρώσουμε οποιαδήποτε τέλη στην κατασκευάστρια εταιρία έως ότου...
 εγκριθεί η έκθεση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του πετρελαιαγωγού "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη" δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ.

Παράλληλα διέψευσε ότι έχει τεθεί θέμα αποχώρησης κάποιας χώρας από το σχέδιο. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν εγκριθεί μέχρι τις 20 Μαρτίου, το έργο μπαίνει στο "ψυγείο".

(Αρχικό κείμενο) Περιθώριο έως τις 20 Μαρτίου δόθηκε από την Ρωσία στην Ελλάδα και την Βουλγαρία για να εξοφλήσoυν το συσσωρευμένο χρέος των 7,3 εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία της διεθνούς εταιρείας του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Άυτό ήταν το αποτέλεσμα των διήμερων διαπραγματεύσεων της κοινοπραξίας στην Ρώμη, με την Ρωσία να απειλεί είτε με αποχώρηση είτε με "πάγωμα" μέχρι νεωτέρας (βασικά μέχρι να αλλάξουν οι κυβερνήσεις σε Αθήνα και Σόφια και να βρεθούν κυβερνητικά σχήματα "φιλικά" στον αγωγό), σύμφωνα με τον Μιχαήλ Μπάρκοφ, αντιπρόεδρο της ρωσικής συντονίστριας εταιρείας του έργου «Τρανσνιέφτ».

 

Η ελληνική και η βουλγαρική πλευρά αθέτησαν τις δεσμεύσεις τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Trans-Balkan Pipeline Β.V. έως τις 15 Δεκεμβρίου. Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας υιοθετήθηκαν οι ρωσικές προτάσεις για ελαχιστοποίηση των εξόδων και ειδικότερα για περιορισμό του προσωπικού και των ενοικίων, ενώ η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου.

 

«Εάν η βουλγαρική και η ελληνική πλευρά δεν καταβάλουν το χρέος τους και η βουλγαρική δεν εγκρίνει τη βελτιωμένη έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τότε θα αποφασιστεί να περάσει η εταιρεία σε καθεστώς “εν υπνώσει”, δηλαδή θα παραμείνει μόνο το κεντρικό γραφείο στο Άμστερνταμ με έναν υπάλληλο», σημείωσε ο κ. Μπάρκοφ, ο οποίος σχολίασε ότι «συνολικά η βουλγαρική πλευρά συμπεριφέρθηκε κατά τη συνάντηση θετικά, υπάρχει η αίσθηση βελτίωσης των θέσεών τους».

 

Πηγές από την Μόσχα αναφέρουν ότι "Υπήρξε παρέμβαση των ρωσικής πολιτικής ηγεσίας για να δοθεί η παράταση, αλλά γενικά υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός για την συμπεριφορά κυρίως της ελληνικής κυβέρνηση αφού την βουλγαρική την θεωρούν δεδομένα εχθρική". 

Ο ίδιος ο κ. Μπάρκοφ εξελέγη πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, στο οποίο εισήλθαν τρία νέα μέλη, ο Ιλιά Καζιόνκιν από την «Τρανσνιέφτ», ο Σεργκέι Αντρόσοφ από την «Ροσνιέφτ», διευθυντές και οι δύο των τμημάτων διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και ο Πέτκο Ντμίτροφ από βουλγαρικής πλευράς.

 

«Η Βουλγαρία δεν αρνείται το διάλογο» τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του το Βέστι, το οποίο είχε προτιμήσει τις προηγούμενες ημέρες την εκτίμηση ότι «οι προοπτικές του αγωγού είναι θολές». Το ρωσικό δίκτυο αναφέρεται και στο «ελληνικό χρέος 1,269 εκατομμυρίων ευρώ», σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά συμφώνησε να καλύψει πλήρως την πληρωμή του αναλογούντος ΦΠΑ για τα έτη 2008-2010, αλλά και ότι «εάν έως την 1η Μαΐου οι Έλληνες δεν μπορέσουν να πληρώσουν, το ποσό θα διαιρεθεί μεταξύ όλων των μελών της κοινοπραξίας, περίπου από 350.000 ευρώ».

 

Σύμφωνα με τη ρωσική οικονομική εφημερίδα ΡΒΚ Daily, που επικαλείται σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, «οι μέτοχοι υποστήριξαν την αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι εργασίες για την άρση των ενστάσεων του βουλγαρικού υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων σχετικά με τις επιπτώσεις του έργου στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον». Υπενθυμίζεται ότι η νέα, διορθωμένη και βελτιωμένη μελέτη έχει συμφωνηθεί να υποβληθεί στη βουλγαρική κυβέρνηση έως το τέλος Φεβρουαρίου.

 

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα οι δύο από τις ρωσικές εταιρείες που συμμετέχουν στο σχέδιο, «Ροσνιέφτ» και «Γκασπρόμ Νιέφτ» δεν σχολίασαν τις πληροφορίες, που είχαν δημοσιευτεί περί απόσυρσης της Ρωσίας από το σχέδιο (πρόκειται για την "σκληρή" ομάδα που θέλει την αποχώρηση από το όλο project), ενώ η «Τρανσνιέφτ» τις διέψευσε, σημειώνοντας ότι λόγος γίνεται μόνο για περιορισμό της χρηματοδότησης του έργου.

ΠΗΓΗ((http://ksipnistere.blogspot.com/2011/02/2003_20.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Ksipnistere_+(.+.+.+.+.+.+.+++ksipnistere+_++%CE%9F+%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CF%8E%CE%BD+%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CE%AF+%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BD)))

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ