Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Το ξεπούλημα της Ελλάδος...!


Το ξεπούλημα της Ελλάδος...!

Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Απίστευτο και όμως αληθινό! Χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος στην τρόικα για να συνειδητοποιήσει αυτό που εξαρχής ήταν ξεκάθαρο.

Ότι δηλαδή οι στόχοι του Μνημονίου ήταν παντελώς ανέφικτοι. Ωστόσο, η αυταπόδεικτη αυτή διαπίστωση διατυπώθηκε με όλους τους τρόπους, από την πρώτη στιγμή και συνεχώς, από γνωστούς ξένους οικονομολόγους, για να μην προσθέσω και κάποιους Έλληνες, μια και αυτοί οι τελευταίοι είχαν χαρακτηριστεί ως εχθροί του Έθνους.
Επί ενάμισι περίπου χρόνο οι κυβερνητικοί μας παράγοντες, με τη σύμπραξη της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, μας βαυκάλιζαν με μύθους όχι μόνο αφελείς, αλλά και κακόγουστους όπως, «ότι πάμε καλά», ότι «σε λίγο βγαίνουμε με άνεση στις αγορές», ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού αποδίδουν» και άλλα παρόμοια. Αλλά, παράλληλα, ήταν γενικώς, ικανοποιημένη και η τρόικα, και τα μεγάλα αφεντικά της, που σε τακτά χρονικά διαστήματα αισθάνονταν την ανάγκη να κάνουν δηλώσεις του τύπου : «Η ελληνική οικονομία πάει καλά», «εκτιμούμε τις προσπάθειες της Ελλάδας» κλπ, κλπ.
Ένα από τα πολλά ερωτήματα αυτής της πικρής περιόδου, και πριν σπάσει το απόστημα της παραπλάνησης, είναι το ποιος κορόιδευε ποιόν και γιατί. Αν και οι διαδρομές που ακολούθησαν οι σωρευτικές παραποιήσεις της πραγματικότητας είναι δαιδαλώδεις, το απολύτως σίγουρο είναι ότι το θλιβερό αυτό κατασκεύασμα στόχευε στον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού. Ο οποίος, αφού εξευτελίστηκε με δηλώσεις όπως «μαζί τα φάγαμε», και αφού κατατρομοκρατήθηκε με το φάσμα της πτώχευσης, της αποπομπής από την Ευρωζώνη και με τη δήθεν αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων, δέχθηκε διαδοχικές και αιματηρές περικοπές του βιοτικού του επιπέδου, στην προσπάθειά του να σωθεί. Και μέσα στον κυκεώνα της εξαπάτησης των εργαζομένων να επικεντρωθώ σ’ ένα και μοναδικό σημείο, που είναι πολύ χαρακτηριστικό. Αναφέρομαι στις ατέρμονες συζητήσεις, αρνήσεις, διαβεβαιώσεις, υποσχέσεις των αρμοδίων, ότι δήθεν οι εκάστοτε περικοπές μισθών, επιδομάτων, δώρων, συντάξεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, -δηλαδή όλες αυτές οι συμφορές- που άρχιζαν σ’ ένα τομέα ή κλάδο δεν θα επεκτείνονταν και στο σύνολο της οικονομίας. Ποιος, αλήθεια, πρωτοετής φοιτητής οικονομικών επιστημών δικαιούται να αγνοεί ότι οι διάφοροι τομείς και κλάδοι μιας οικονομίας λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία;

Και ξαφνικά, με μια πολύ κακοστημένη, είναι αλήθεια, παράσταση, ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε ότι οι απάνθρωπες θυσίες που του έχουν επιβληθεί δεν ήταν παρά ο μεζές των δανειστών, οι οποίοι εδώ και τώρα απαιτούν το κύριο πιάτο, δηλαδή τα ελληνικά λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις παραλίες, τα νησιά και υπό συζήτηση τον Παρθενώνα, κυρίως λόγω δυσκολίας μεταφοράς του!

Όσοι θέλησαν να πληροφορηθούν το περιεχόμενο του τερατώδους αυτού Μνημονίου, με το οποίο η άμοιρη Ελλάδα έχει δεθεί χειροπόδαρα, γνωρίζουν ότι έχουμε δώσει στους δανειστές το δικαίωμα να μας τα πάρουν όλα. Και όχι μόνο, αλλά και να περάσουν κατά βούληση τα δικαιώματά τους σε τρίτους. Π.χ., και γιατί όχι, στην Τουρκία.

Το θρίλερ «Ελλάς» προχώρησε πολύ. Προχώρησε ανεπίτρεπτα και με σαφείς εγκληματικές προεκτάσεις. Και τώρα πρέπει, κατεπειγόντως, να διακοπεί, γιατί διαφορετικά θα έχουμε εξαφανιστεί από προσώπου Γης.

Ο δημόσιος πλούτος μιας χώρας ανήκει στο λαό της και καμιά κυβέρνηση, με όσο μεγάλη πλειοψηφία κι αν έχει εκλεγεί, δεν έχει δικαίωμα να τον αγγίξει, και πολύ περισσότερο να τον εκποιήσει. Όπως το υποστήριξα από την πρώτη στιγμή, η μόνη μας διέξοδος ήταν και παραμένει η αναδιαπραγμάτευση-αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα, τουλάχιστον 35% τώρα πια – το ποσοστό του κουρέματος αυξάνει κάθε ημέρα που περνά, εφόσον ανέρχεται το χρέος, κάτι που επίσης ήταν ευδιάκριτο από την πρώτη στιγμή. Σε περίπτωση που οι δανειστές μας δεν συναινέσουν -πράγμα που θεωρώ απίθανο-, οι εναλλακτικές ή συμπληρωματικές μας λύσεις είναι:

* Προσπάθεια κήρυξης του χρέους ως «επαχθούς». Δεν θα είναι δύσκολο, εφόσον η σκληρότητα των όρων του δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

* Απαίτηση καταβολής, από τη Γερμανία, των €172 περίπου δισεκατομμυρίων, που μας οφείλει για τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας, που διέπραξαν οι πρόγονοί της στη χώρα μας, στο διάστημα της κατοχής.

* Προσέγγιση στην Κίνα για να μας βοηθήσει, προσφέροντάς της την εκμετάλλευση-όχι την εκποίηση- του δημόσιου πλούτου μας για κάποια χρόνια.

* Παύση πληρωμών, στο εξωτερικό, μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε, έστω και αντιμετωπίζοντας κάποιο κίνδυνο αποπομπής μας από την Ευρωζώνη, αν και πολύ μικρό, αν συνυπολογιστούν οι σοβαρότατες δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η ΕΕ και το ευρώ. Ωστόσο, στη ζυγαριά πρέπει να μπει και αυτό το ενδεχόμενο, που όμως κατά την κρίση μου θα πρέπει να βαρύνει λιγότερο από τον οριστικό μας χαμό.

* Άμεση εγκατάλειψη της αδιέξοδης αντιαναπτυξιακής στρατηγικής του Μνημονίου και κατάστρωση ενός απλού αναπτυξιακού προγράμματος, με επίκεντρο την αύξηση της ζήτησης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Εξυπακούεται ότι θα πρέπει να λειτουργήσουμε με μεγάλη ταχύτητα, και με μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων, για να αποφύγουμε κοινωνική εξέγερση, που ελλοχεύει και που απειλεί να προκαλέσει αριθμό θυμάτων ανάλογο αυτού που θρήνησε η Αργεντινή, όταν βρέθηκε, περίπου, στη θέση μας.

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,
Πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Πρόεδρος του Ιδρύματος Δελιβάνη

Απίστευτες εικόνες, με τα πλοία μέσα στις πόλεις, μετά το καταστροφικό τσουνάμι στην Ιαπωνία.


Απίστευτες εικόνες, με τα πλοία μέσα στις πόλεις, μετά το καταστροφικό τσουνάμι στην Ιαπωνία.



Ships in the Cities
Ships in the Cities
Ships in the Cities
Ships in the Cities
Ships in the Cities

Ships in the Cities
Ships in the Cities
Ships in the Cities
Ships in the Cities
Ships in the Cities Ships in the Cities

Ships in the Cities
Ships in the Cities
Ships in the Cities
Ships in the Cities Ships in the Cities

Ships in the Cities
Ships in the Cities
Ships in the Cities
Ships in the Cities Ships in the Cities

Ships in the Cities
Ships in the Cities
Ships in the Cities
Ships in the Cities Ships in the Cities
Ships in the Cities
Ships in the Cities
Ships in the Cities
Ships in the Cities Ships in the Cities
Ships in the Cities


ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: Απίστευτες εικόνες, με τα πλοία μέσα στις πόλεις, μετά το καταστροφικό τσουνάμι στην Ιαπωνία. 

VIDEO: Το μυστικό όπλο του Τέσλα


VIDEO: Το μυστικό όπλο του Τέσλα


Ο Nikola Tesla δημοσίευσε τον Απρίλιο του 1907 στην εφημερίδα...
Ο Κόσμος του Τζόζεφ Πούλιτζερ, ένα άρθρο που περιέγραφε μια συσκευή που θα μπορούσε να...
 




εκρήγνυται κάτω από το νερό με ενα μεγάλο εκρηκτικό φορτίο , και θα προκαλεί ένα
.τεράστιο κύμα (τσουνάμι) που θα καταπίνει τα εχθρικά πλοία.Αυτή η εφεύρεση του Τεσλα στηρίχθηκε στη λογική, αν μια τορπίλη εκραγεί με τηλεχειρισμό δίπλα απο ενα θωρηκτό το παλιρροϊκό κυμα θα το βουλιάξει αμέσως και οποιοδήποτε πλοίο υπάρχει κοντά μη μπορώντας να αντιδράσει, θα είναι ευκολη λεία.

Αρχικά απορρίφθηκε
Ενώ η ιδέα απορίφθηκε τότε, την περίοδο του ψυχρού πολέμου υοθετήθηκε απο το Αμερικανικό ναυτικό.



















Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: VIDEO: Το μυστικό όπλο του Τέσλα http://24wro.blogspot.com/2011/03/video_8675.html#ixzz1HLesISLB

Ψάχνοντας για Εξωγήινη Ζωή....ΔΕΙΤΕ ΤΟ..


alien-midway

"Εμφύλιος" στη Θεσσαλονίκη για την ημισέληνο του TV100


"Εμφύλιος" στη Θεσσαλονίκη για την ημισέληνο του TV100




Νέα διαμάχη ξέσπασε μεταξύ των υποστηρικτών του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και των αντιπάλων του με αφορμή αυτή τη φορά, ένα γραφικό στο σήμα της εκπομπής του δημοτικού τηλεοπτικού σταθμού TV100 στην οποία παρουσιάζεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβολίου της συμπρωτεύουσας.

Η ένταση προκλήθηκε την περασμένη Δευτέρα όταν κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της συνεδρίασης του συμβουλίου παρουσιάσθηκε στην εικόνα ένα σήμα που απεικονίζει την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου με πορτοκαλί φόντο στα αριστερά και σχήμα που παραπέμπει σε ημισέληνο.

Μέσα σε λίγες ώρες τα "πληκτρολόγια πήραν φωτιά" και η blogσφαιρα πλημμύρισε από αναρτήσεις με ακραίους χαρακτηρισμούς για τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο αλλά και κείμενα που χαρακτηρίζουν "δεδομένη" την πρόθεση του Γιάννη Μπουτάρη να κάνει τη Θεσσαλονίκη Τουρκική!



Πολύ σύντομα το ένα ιστολόγιο μετά το άλλο αντέγραφε τη συγκεκριμένη είδηση και κάπου στην πορεία πήρε .... μυθικές διαστάσεις με bloggers να γράφουν ότι ο "Μπουτάρης άλλαξε το σήμα του Δήμου και έβαλε την Τουρκική ημισέληνο".

Η οξύτατη αντίδραση των συντακτών των ανυπόγραφων κειμένων προκάλεσε ερώτηση στη Βουλή από τον Βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο προς τον Υπουργό Εσωτερικών, την οποία και κατέθεσε το μεσημέρι της Τρίτης. Ανάμεσα σε άλλα , στο κείμενό του, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης σημειώνει: "Συμφώνα με δημοσιέυματα του τύπου της Θεσσαλονίκης που συνοδεύονται και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό, επισημαίνεται ότι, έγιναν από την νέα δημοτική αρχή, αλλαγές στο σήμα του Δήμου της συμπορωτευούσης, όπου πλέον το φόντο, αριστερά από την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ήταν λευκό, άλλαξε και είναι τώρα μία ημισέληνος, σε μια πορτοκαλί απόχρωση, ενώ η κεφαλή δείχνει μικρότερη και έχει μετατοπισθεί στην "άκρη" του σχεδίου".

Η αντιπαράθεση μηνυμάτων στο διαδίκτυο αλλά και στη Θεσσαλονίκη έγινε ακόμα μεγαλύτερη από το κολάζ που έκανε ένας από τους bloggers τοποθετώντας πάνω από το πορτοκαλί φόντο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ένα άλλο σήμα με την ένδειξη: πριν και μετά.



Το Real.gr επικοινώνησε με το Δήμο της Θεσσαλονίκης και με το TV100 και μας ξεκαθάρισαν ότι το σήμα του Δήμου δεν έχει αλλάξει και αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση για το "μη θέμα" όπως μας είπαν χαρακτηριστικά. Όμως, το ρεπορτάζ μας λέει ότι το συγκεκριμένο γραφικό που όντως θυμίζει ημισέληνο, σχεδιάστηκε από γραφίστα του δημοτικού τηλεοπτικού σταθμού για να παραχθεί "το σήμα που θα έντυνε την εκπομπή μετάδοσης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου".



Στις συζητήσεις που κάνουν μεταξύ τους οι συνεργάτες του Δημάρχου θεωρούν "αστείο χωρίς χιούμορ" ότι κάποιοι φαντάστηκαν την ημισέληνο στο συγκεκριμένο σήμα και επισημαίνουν ότι η μετάδοση της περασμένης Δευτέρας ήταν η 7η κατά σειρά ,από το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου που το συγκεκριμένο σήμα έχει βγει στον αέρα, ενώ εμφατικά σημειώνουν ότι πριν από το συγκεκριμένο σήμα δεν υπήρχε κάποιο άλλο που τροποποιήθηκε. Στην αντίπερα όχθη,οι "πολέμιοι" του Γιάννη Μπουτάρη δεν φαίνεται να πείθονται από αυτές τις εξηγήσεις και κάνουν λόγο για "επικίνδυνους" νεωτερισμούς.
ΠΗΓΗ((http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=53920&catID=14))

Μόνο δανεικά θα γυρίσουν πίσω τα γλυπτά του Παρθενώνα


Μόνο δανεικά θα γυρίσουν πίσω τα γλυπτά του Παρθενώνα

Το Βρετανικό Μουσείο δεν πρόκειται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα αλλά είναι πρόθυμο να της τα δανείσει, λέει ο διευθυντής του Νιλ Μαγκρέγκορ.

Στο ένθετο Spectrum της εφημερίδας The Sydney Morning Herald περιλαμβάνεται δισέλιδο αφιέρωμα και συνέντευξη του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου με αφορμή τη διάλεξη που πρόκειται να δώσει στο Art Gallery στο Σίδνεϊ στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του.

Ο Μαγκρέγκορ αναφέρεται και στα Γλυπτά του Παρθενώνα, επισημαίνοντας ότι «τα συγκεκριμένα αντικείμενα έχουν νόημα μόνο όταν εκτίθενται στο σύνολό τους, ως αφηγητές όλης της ανθρώπινης ιστορίας, συνεπώς είναι απαραίτητο να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος, ώστε όλος ο κόσμος να τα επισκεφθεί, εφόσον δεν μπορούν να ενσωματωθούν στον Παρθενώνα».

Σημειώνει, επίσης, ότι, αν και το Βρετανικό Μουσείο έχει προτείνει το δανεισμό με σειρά προτεραιότητας στην Ελλάδα, εντούτοις η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να τα δανειστεί


Read more: http://gorilaki.blogspot.com/2011/03/blog-post_7886.html#ixzz1HLY7PtXL