Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ! Βίντεο...


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ! Βίντεο...






Σύνταγμα, 24 Μαρτίου 2011. Πριν ξεκινήσει η παρέλαση των μαθητών, πριν συμβεί το παραμικρό. Προσαγωγές εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών. Προσαγωγές και σκεπασμένων με νάυλον σακούλες ανδρείκελων - υλικό μιας αθόρυβης αλλά στοχευμένης εικαστικής παρέμβασης με θέμα την.....
ανεργία. Γέλια, φωνές, αμηχανία. Βέβαια ο πολύς κόσμος θα μάθει απ' τα κανάλια το βράδυ ό,τι βολεύει, πως κάποιοι ήθελαν να χαλάσουν την παρέλαση, τα γνωστά. Το βίντεο που ακολουθεί δεν έχει μοντάζ ούτε σχολιασμό. Είναι όσα έγιναν. Προσοχή: Η γελοιότητα των σκηνών μπορεί να κρύβει έντεχνα έναν πολύ μεγάλο πανικό των κυβερνώντων ή μια σοβαρότατη απειλή για όλους εμάς. Την απαγόρευση της διαμαρτυρίας, της διαφορετικής άποψης, τη λογοκρισία και την ωμή βία κατά πάντων. Η απάντησή μας δεν πρέπει να είναι άναρθρη κραυγή, που αλέθεται από τα υπέρτερα μέσα προπαγάνδας που διαθέτει το σύστημα. Η απάντηση είναι η ακόμα πιο προσεκτική επιλογή των λέξεων και των πράξεων.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Επιδιόρθωσαν τον δρόμο σε 4 μέρες!


Επιδιόρθωσαν τον δρόμο σε 4 μέρες!

Ο δρόμος που βλέπετε καταστράφηκε ολοσχερώς από τον πρόσφατο σεισμό στην Ιαπωνία. Δείτε παρακάτω πως τον επιδιόρθωσαν μέσα σε 4 μέρες παρόλο που στην Ιαπωνία επικρατούσε χάος από τα 3 δυνατά χτυπήματα που δέχτηκε (σεισμός, τσουνάμι και πυρηνική απειλή)…


Ότι και να πω είναι λίγο. Οι άνθρωποι μέσα στο χάος τον επισκεύασαν σε 4 μέρες. Εμείς που είμαστε σε νορμάλ κατάσταση θέλουμε τουλάχιστον 5 χρόνια για να φτιάξουμε η να επιδιορθώσουμε κάτι… 

Oικονομικοί εκτελεστές…


Oικονομικοί εκτελεστές…

John Perkins: Το ΔΝΤ δεν δανείζει, αρπάζει

  • Η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να σωθεί, αλλά έντεχνα θα χρεωθεί ακόμη περισσότερο μέχρις ότου οι πόροι της χώρας να περάσουν σε χέρια συγκεκριμένων εταιρειών. Αυτό θα γίνεται μέχρις ότου οι πολίτες καταλάβουν πως τους επιβάλουν μία σύγχρονη δουλεία και ξεσηκωθούν...

Θα σας θυμίσω τη δράση του κ. John Perkins, στέλεχος της CIA, οικονομικός εκτελεστής και συγγραφέας του βιβλίου: «Καταθέσεις ενός οικονομικού εκτελεστή».Είχε αποστολή να σχεδιάζει κυβερνητικά συμβόλαια, που θα φαίνονταν ιδανικά, αλλά ο πραγματικός στόχος θα ήταν να «υποδουλώσει» μια χώρα σε χρέος και να την κρατήσει υποδουλωμένη για πάντα. 
Γιατί ως γνωστόν, όποιος χρωστάει, μόνο «ΝΑΙ», μπορεί να λέει σ αυτόν που του έχει δανείσει χρήματα. 
John Perkins: « Ο πιο κοινός τρόπος να δράσουμε, είναι να εντοπίσουμε μία χώρα που διαθέτει πόρους, όπως πετρέλαιο και μετά θα κανονίσουμε ένα τεράστιο δάνειο για τη χώρα αυτή, από την παγκόσμια τράπεζα ή έναν από τους αδερφούς οργανισμούς (ΔΝΤ). Αλλά τα χρήματα ποτέ δεν πάνε στην πραγματικότητα στη χώρα αυτή . Πηγαίνουν σε μεγάλες εταιρείες για να χτίσουν έργα υποδομής σ αυτήν τη χώρα. Εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, βιομηχανικά πάρκα, λιμάνια. 
Πραγματικό κέρδος έχουν οι λίγοι και πλούσιοι. Και φυσικά οι εταιρείες μας. 
Στην πραγματικότητα δεν βοηθούν την πλειοψηφία των ανθρώπων. Εντούτοις, αυτοί οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα υπομένουν και κρατάνε το τεράστιο χρέος. 
Το χρέος είναι τόσο μεγάλο που είναι αδύνατο να εξοφληθεί. Και αυτό είναι μέρος του σχεδίου. Δεν μπορούν να το ξεπληρώσουν. Και εμείς οι οικονομικοί εκτελεστές πάμε πίσω και τους λέμε: Μας οφείλετε πολλά λεφτά και δεν μπορείτε να πληρώσετε το χρέος σας. Οπότε, πουλήστε το πετρέλαιό σας πολύ φθηνά στις δικές μας εταιρείες. Επιτρέψτε μας να χτίσουμε στρατιωτική βάση στη χώρα σας ή στείλτε στρατεύματα για να υποστηρίξουν τα δικά μας. Όπως στο Ιράκ, ή ψηφίστε υπέρ μας στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών ή ιδιωτικοποιήστε την εταιρεία ύδρευσης και ηλεκτρισμού και πουλήστε σε δικές μας εταιρείες. 
Είναι τυπικός ο τρόπος που λειτουργεί το ΔΝΤ και η παγκόσμια Τράπεζα. Χρεώνουν μία χώρα και το χρέος είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούν να το αποπληρώσουν. Και μετά προσφέρονται να αναχρηματοδοτήσουν αυτό το χρέος και να πληρωθούν με περισσότερο τόκο. Και εσύ απαιτείς αυτό το αντάλλαγμα που αποκαλείς «εξάρτηση» ή «καλή διακυβέρνηση», το οποίο βασικά σημαίνει ότι πρέπει να ξεπουλήσουν τους πόρους τους, συμπεριλαμβάνοντας πολλές από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις εταιρείες κοινής ωφέλειας, τα εκπαιδευτικά συστήματα μερικές φορές τα ποινικά τους συστήματα, τα ασφαλιστικά τους συστήματα σε ξένες εταιρείες». 
«Τίποτα δεν είναι τσάμπα» σ αυτή τη ζωή και μάλιστα όταν έχεις να κάνεις με δοσατζήδες και τοκογλύφους. Η μείωση μισθών και η ελαχιστοποίηση των υπαλλήλων των Δημόσιων φορέων, είναι μια «εύλογη» εξέλιξη, όταν θα έρθουν οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες να αγοράσουν τους καταχρεωμένους οργανισμούς. 
Το κόστος όλων αυτών των κινήσεων:Απολύσεων,αποζημιώσεων, ανεργίας, υποτίμηση της ζωής και της δράσης μας, διάχυση φόβου σε έναν ολόκληρο λαό,θα το επωμιστούμε εμείς τώρα, για να...«απολαύσουν» τα δεδομένα που τώρα συμφωνούν στις διαπραγματεύσεις για την ενεργοποίηση του μηχανισμού διάσωσης των πιστωτών μας, οι «μεγάλοι». 
Γιατί ας μην γελιόμαστε, ο μηχανισμός δεν σώζει την ελληνική οικονομία. Κατοχυρώνει του πιστωτές μας, στο ότι θα πάρουν και μάλιστα έγκαιρα τα χρήματά τους. 
Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει έρμαιο των διαθέσεων αυτών που μας δανείζουν… ούτε που μπορούμε να υπολογίσουμε πόσα χρόνια. 
Οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Όσα χρειαζόμαστε ετησίως, για αποπληρώσουμε τους τόκους και τα δάνειά μας, αλλά και για επιβιώσουμε, δεν φτάνουν. Η συνέχιση του δανεισμού, είναι αυτονόητη…

Μάθετε τι είναι το δόγμα του σοκ(The Shock Doctrine) που κατά πολλούς εφαρμόζεται στην Ελλάδα…

Αποκαλυπτικό:Πώς μας ληστεύουν τα Σούπερ Μαρκετ....


Αποκαλυπτικό:Πώς μας ληστεύουν τα Σούπερ Μαρκετ....


Διάβασέ το!Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να καταλάβεις τις προσπάθειες χειραγώγησής σου. Ο βασικότερος είναι να καταλάβεις πως λειτουργεί ο εαυτός σου.
Πολυεθνικά-ελληνικά Super Market και Ψυχολογικές Στρατηγικές Marketing
Ας αρχίζουμε λοιπόν με μια απλή βασική αντικατασκοπευτική εργασία. Δε θα ξαναδείτε ποτέ πια τα σουπερμάρκετ ή τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα με το ίδιο μάτι μετά από αυτό. Η είσοδος είναι στα δεξιά, εντούτοις εσείς περπατάτε αριστερά Σε όλα τα σύγχρονα σουπερμάρκετ ο σκλάβος ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσει μια αριστερόστροφη φορά (αντίθετη από τους δείκτες του ρολογιού). Το 95% του κόσμου έχει μια ελαφριά ατελή ισορροπία: κλείνει προς τα αριστερά. Εάν αφήστε κάποιον μόνον του στην έρημο (μην το κάνετε), θα αρχίσει να στρέφεται τριγύρω κατά την αριστερόστροφη φορά. Αυτός είναι ο λόγος που ΟΛΑ τα σύγχρονα σουπερμάρκετ έχουν μια αριστερόστροφη διαρρύθμιση η οποία, παρεμπιπτόντως, έχει άλλες συνέπειες και κρυφές σημασίες όπως θα δείτε παρακάτω. 
Γιατί ξεκινούν πάντα με φρέσκα φρούτα;
Ο πρώτος λόγος : είναι ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα σε ένα σουπερμάρκετ έχουν τη τάση να διατηρήσουν την ταχύτητα που είχαν στο δρόμο και θα προσπερνούσαν έτσι χωρίς να παρατηρήσουν τα πρώτα εμπορεύματα, αν δεν τους σταματούσατε με μια έκρηξη χρωμάτων και μυρωδιών που μόνο τα φρέσκα φρούτα μπορούν να προσφέρουν. Ένας δεύτερος λόγος είναι να νιώσει αμέσως ο πελάτης τη σιγουριά ότι βρίσκεται σε ένα μαγαζί με φρέσκα και καλά πράγματα και όχι σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα με αμφισβητήσιμης ποιότητας προϊόντα.Σημειώστε ότι η διάταξη των φρούτων και των λαχανικών δεν είναι τυχαία. Ολόκληρο το ζήτημα στις τεχνικές υποδούλωσης που χρησιμοποιούν τα σουπερμάρκετ είναι ότι τα πολύ λίγα πράγματα που είναι πραγματικά χρήσιμα και πρέπει να αγοραστούν, κατακλύζονται από μια πληθώρα άλλων εντελώς άχρηστων προϊόντων σε πολύ πιο δαπανηρές ποικιλίες και ιδιότητες, εξαιτίας των τεράστιων κερδών που αφήνουν και των μικρότερων κερδών που αφήνουν τα βασικά προϊόντα. Επιμελημένος Φωτισμός και Μουσική
Πορτοκάλια και μήλα με πολλούς καθρέφτες, μπανάνες και αχλάδια σε ένα πράσινο περιβάλλον, σαλάτες και πατάτες με καθαρό φως.κόκκινο για το κρέας (διότι το άσπρο φως θα το έκανε γκρίζο) κ.λ.π. Ρίξτε μια ματιά στα κόλπα του φωτισμού που χρησιμοποιούν την επόμενη φορά που θα πάτε στο σουπερμάρκετ. Σημειώστε επίσης ότι είναι απαραίτητη η απαλή μουσική , γιατί διαφορετικά το σουπερμάρκετ θα φαινόταν νεκρό χωρίς αυτήν. Αυτή δεν πρέπει να είναι εντούτοις πολύ δυνατή. και θα πρέπει να αλλάζει ανάλογα με την ώρα. Βλέπετε ξέρουν πότε πάνε οι μικρότεροι και πότε οι μεγαλύτεροι σκλάβοι για να καταναλώσουν και διαμορφώνουν ανάλογα τη μουσική τους. 
Το ακριβό είναι το εύκολο και το φτηνό το δύσκολο
Τα προϊόντα τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε τα ακριβά να είναι πάντα προς την κατεύθυνση της πορείας του σκλάβου και στο καλύτερο ύψος για να πιαστούν. Αντίθετα, οι φτηνότερες ποικιλίες των ίδιων προϊόντων είναι πάντα από πίσω και λίγο χαμηλότερα ή λίγο ψηλότερα. Σταματήστε τώρα και κοιτάξτε τις ποικιλίες ενός δοσμένου είδους προϊόντος, ας πούμε ενός απορρυπαντικού για πλυντήρια. Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί έχουν τη συνήθεια να κοιτάνε από τα αριστερά προς τα δεξιά, όπως ακριβώς διαβάζουν, έτσι οι φτηνότερες ποικιλίες ενός προϊόντος τοποθετούνται στ' αριστερά και οι ακριβότερες στα δεξιά, εκεί ακριβώς που τελειώνει το σκανάρισμα με τα μάτια σας, με την ελπίδα ότι τα χέρια σας θα είναι γρηγορότερα από το μυαλό σας και θα ακολουθήσουν όχι την αρχική και ξεχασμένη πια, αλλά την πιο πρόσφατη, τελική οπτική εντύπωσή σας.. Θα έχετε παρατηρήσει ότι όλα τα ψυγεία ανοίγουν με ένα παράξενο τρόπο. Οι πόρτες τους είναι έτσι φτιαγμένες ώστε να αναγκάσουν τον σκλάβο να δει άλλα προϊόντα αμέσως μόλις κλείσει μία. Παρατηρήστε επίσης τη διάταξη των προϊόντων στο δάπεδο. δεν είναι τυχαία, όπως μπορείτε να δείτε. Παρατηρείτε πόσο μακριά είναι εκείνα τα προϊόντα και πόσο εύκολο είναι να πιάσετε αυτά εδώ; Για δείτε τις τιμές τους για να καταλάβετε τη διαφορά.. 
Μπορώ να μην σας εξυπηρετήσω; -Οι απόμακροι υπάλληλοι
Ποτέ δε θα ακούσετε έναν υπάλληλο του σουπερμάρκετ να σας ρωτά, όπως σε άλλα καταστήματα, το γνωστό "μπορώ να σας εξυπηρετήσω, παρακαλώ;" εκτός και αν θέλετε πραγματικά τη βοήθειά του και τον κυνηγήσετε για να σας τη δώσει, αν βρείτε κανέναν καμιά φορά μπροστά σας, γιατί συνήθως είναι άφαντοι!. Ο λόγος που σας αποφεύγουν και δεν σας μιλούν είναι για να μην σπάσουν τη μαγεία της ύπνωσής σας και περιορίσουν έτσι την πιθανότητα να αγοράσετε ένα σωρό άχρηστα αντικείμενα που δεν τα χρειάζεστε ή, το χειρότερο για τα αφεντικά τους, ξαφνικά να "ξυπνήστε" και να αρχίστε να αδειάζετε ένα μεγάλο μέρος από το εξευτελιστικά γεμάτο καροτσάκι σας. Οι υπάλληλοι είναι επίσης απασχολημένοι με το να τοποθετούν τα διάφορα προϊόντα στη "σωστή" θέση τους. Πρέπει αυτά να βρίσκονται σε μια προκαθορισμένη απόσταση.. πάρα πολλοί άνθρωποι βλέπετε σε ένα στενό χώρο και μερικοί σκλάβοι θα βάλλουν ξανά στο ράφι το προϊόν που είχαν στα χέρια τους, αντί για το καροτσάκι τους.. Αλήθεια ξέρετε ότι το 35% των προϊόντων που αγοράζετε για το ψυγείο σας θα πάνε κατευθείαν από αυτό στο σκουπιδοτενεκέ σας; Αυτό ακριβώς είναι το ποσοστό του κάθε προϊόντος που πετιέται! 
Οι Πάγκοι των Προσφορών
Οι περισσότεροι σκλάβοι έρχονται στο σουπερμάρκετ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα και δε θέλουν να βλέπουν πάντα τα ίδια πράγματα στις ίδιες θέσεις, πράγμα που θα μπορούσε επίσης να τους οδηγήσει στο σωστό συμπέρασμα ότι εκπαιδεύονται να αγοράζουν(ακόμα και όταν θέλουν να βρίσκουν εύκολα ένα πράγμα που ζητούν και να ξέρουν τη συνηθισμένη θέση του). Πρέπει λοιπόν ένα μέρος των προϊόντων να μένει στη θέση του και ένα άλλο να μετακινείται. Αυτό το ρόλο παίζουν οι πάγκοι των προσφορών.. Σαμπουάν σήμερα, απορρυπαντικό αύριο.
Κλάψε Μπέμπη Κλάψε..
Το τελευταίο ψάρεμα των βαλαντίων του σκλάβου γίνεται στους πάγκους, μπροστά από τα ταμεία, όπου είναι αναγκασμένος να σταματήσει περιμένοντας στην ουρά. Ξέρουν ότι μια και πάει στο ταμείο να πληρώσει είναι αποφασισμένος να μην αγοράσει τίποτε άλλο, αλλά αυτοί οι πάγκοι δεν απευθύνονται στη μαμά ή στο μπαμπά, αλλά στο μικρό παιδί τους. Δείτε τι ακριβώς περιέχουν: τσίχλες, καραμέλες, μέντες κ.λπ., κάτι που δεν ενδιαφέρουν συνήθως τους μεγάλους παρά μόνο τα μικρά παιδιά. Δείτε και τις τιμές τους, αν υπάρχουν. Αυτές είναι σαφώς μεγαλύτερες από τις τιμές των ίδιων προϊόντων σε άλλα μέρη του μαγαζιού, όπου δεν τα παρατηρείτε συνήθως ποτέ, γιατί δεν προτίθεσθε να τα αγοράσετε. Τι γίνεται λοιπόν εδώ στους πάγκους, μπροστά από τα ταμεία, καθώς περιμένετε στην ουρά; Το μικρό παιδί σας λιμπίζεται τη σοκολάτα ή το κουτί με τις τσίχλες που υπάρχει εκεί και το παίρνει και το βάζει και αυτό στο καροτσάκι σας. Και εάν τυχόν το βάλετε ξανά πίσω στο πάγκο, λέγοντάς του ότι δεν το χρειαζόσαστε αυτό το πράγμα, αρχίζει τα κλάματα και τη φασαρία, ενοχλώντας το κόσμο γύρω του, μέχρι να αναγκαστείτε να του το πάρετε για να σωπάσει.. 
Πώς να αντιμετωπίσετε αυτή τη κατάσταση;
Εκπαιδεύστε απλά από πριν το παιδί σας να κάνει κάποια σκανδαλιά στο πάγκο, όπως το να ανακατέψει τα επιμελώς φτιαγμένα εκεί πράγματα. Η ελευθερία στη σκανδαλιά είναι πολύ πιο ελκυστική γι' αυτό από τη γεύση της σοκολάτας. Ή χαλάστε οι ίδιοι την όμορφη διακόσμηση αυτού του πάγκου, εγκαταλείποντας για παράδειγμα εκεί άγαρμπα ένα από τα πράγματα που έχετε πάρει στο καροτσάκι σας και το οποίο δε χρειάζεστε ιδιαίτερα. Αν μάλιστα διαλέξτε να αφήσετε επίτηδες ένα αναποδογυρισμένο κουτί παγωτό, τότε θα έχετε πάρει καλύτερα την εκδίκησή σας για όσες σοκολάτες και τσίχλες αναγκαστήκατε να ακριβοπληρώσετε τη τελευταία στιγμή μπροστά στο ταμείο μέχρι τώρα.. 
Εσείς Έχετε Πάρει Κερδοκάρτα;
Όχι ευχαριστώ, δε θέλω! Αυτό είναι ένα βρώμικο και φτηνό κόλπο για να μαζέψουν ένα μεγάλο πλήθος προσωπικών δεδομένων σας, χωρίς να κουραστούν στο ελάχιστο από μέρους τους. Στο εξής θα ξέρουν αναλύοντας τα προϊόντα που αγοράζετε κάθε φορά πότε τρώτε, πότε πίνετε, πότε χέζετε, πότε πλένεστε ή πότε πηδάτε, εντελώς τσάμπα και θα γεμίσουν τις βάσεις δεδομένων τους με πολύτιμες πληροφορίες για τις καταναλωτικές σας συνήθειες. Άλλωστε δεν κερδίζετε και τίποτα σπουδαίο με τις σχεδόν μηδαμινές εκπτώσεις τους μπροστά στις πολύτιμες πληροφορίες που παίρνουν κρυφά και τσάμπα από σας. Ας πολεμήσουμε λοιπόν εναντίον τους! Καταλάβετε καλά το παιχνίδι τους κι εξηγήστε το και στους άλλους!

Ράγισε το κέλυφος του αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα!


Ράγισε το κέλυφος του αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα!


Με μια λιτή ανακοίνωση η διαχειρίστρια εταιρεία επιβεβαίωσε αυτό που όλοι φοβούνταν,δηλαδή ότι το κέλυφος του αντιδραστήρα της Φουκουσίμα ράγισε.
Μολυσμένο πλοίο εντοπίστηκε στις ακτές της Κίνας ενώ στην Ιαπωνία νέες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 
πάνω από 10.000 νεκρούς και 17.500 αγνοούμενους.



Οι ρίψεις νερού συνεχίστηκαν σήμερα στους αντιδραστήρες 1,2 και 4 αλλά διακόπηκαν στον αντιδραστήρα 3.

 Νωρίτερα είχε ανακοινώσει οτι οι επιχειρήσεις για την ψύξη των αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στη βορειοανατολική Ιαπωνία μπορεί να διαρκέσουν τουλάχιστον ακόμη ένα μήνα.

"Αποτιμούμε τις ζημιές στο πυρηνικό εργοστάσιο και δεν μπορούμε να ορίσουμε μια ημερομηνία κατά την οποία θα λειτουργήσει ο εξοπλισμός για την ψύξη.


Οι εργασίες μπορεί να διαρκέσουν ακόμη τουλάχιστον ένα μήνα, ποιός ξέρει", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Tokio Electric Power.

Η ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας ανακοίνωσε ότι "δεν αποκλείει την πιθανότητα να αυξήσει σε 6 τη διαβάθμιση της σοβαρότητας του πυρηνικού δυστυχήματος στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι-1 από πέντε που έχει οριστεί σήμερα στην επτάβαθμη κλίμακα, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης", ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.



Οι επιχειρήσεις για την επαναλειτουργία των συστημάτων ψύξης διακόπηκαν μερικώς μετά τη μόλυνση με ραδιενέργεια τριών εργαζομένων σε κτίριο που στεγάζει μια τουρμπίνα, το οποίο είναι διαφορετικό από εκείνο που στεγάζει τον αντιδραστήρα 3, πρόσθεσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Tepco.

Η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει αποκατασταθεί μερικώς στην αίθουσα ελέγχου των αντιδραστήρων 1 και 3 αλλά το σύστημα ψύξης δεν λειτουργεί.

Ένας αντιδραστήρας θεωρείται ότι έχει ψυχθεί όταν η θερμοκρασία στο εσωτερικό πέφτει κάτω από τους 100 βαθμούς Κελσίου και τα συστήματα ψύξης επανέρχονται σε ατμοσφαιρική πίεση. Αυτή την εβδομάδα, η θερμοκρασία ανήλθε στους 400 βαθμούς σε έναν από τους αντιδραστήρες.

Παράλληλα σήμερα η Ταϊβάν απαγόρευσε τις εισαγωγές τροφίμων από πέντε περιφέρειες της Ιαπωνίας που βρίσκονται γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές μετά το σεισμό των 8,9 βαθμών.

Η απαγόρευση αφορά τα είδη διατροφής από τη Φουκουσίμα και τέσσερις γειτονικές της περιφέρειες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ουάνγκ Τζετ-τσο.

"Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και ενδέχεται να επεκτείνουμε την απαγόρευση αν η κατάσταση επιδεινωθεί", πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ, το Χονγκ Κονγκ, η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και η Ρωσία ανακοίνωσαν μέτρα απαγόρευσης ή περιορισμού των εισαγωγών νωπών ιαπωνικών προϊόντων.

  Η ραδιενέργεια που μετρήθηκε συνολικά στην διάρκεια ενός 24ώρου 30 χλμ. βορειοδυτικά του πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα ξεπερνά το ετήσιο όριο της επιτρεπόμενης δόσης, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, επικαλούμενο το υπουργείο Επιστημών.

    Στο μεταξύ οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν "αφύσικα" επίπεδα ραδιενέργειας σε ένα Ιαπωνικό εμπορικό πλοίο που εισερχόταν στο λιμάνι Σιαμέν στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν.

    Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, το οποίο επικαλέστηκε την υπηρεσία ποιότητας και ελέγχου, δεν ανέφερε συγκεκριμένα πόσο υψηλά ήταν τα επίπεδα της ραδιενέργειας στο πλοίο, που ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρία Mitsui O.S.K. Lines, ούτε εάν επιτράπηκε στο σκάφος να ελλιμενιστεί.

Το Πείραμα Φυλάκισης του Stanford (Κατάχρηση Εξουσίας), ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!


Το Πείραμα Φυλάκισης του Stanford (Κατάχρηση Εξουσίας), ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!

Τι Δεσμοφύλακας θα ήσουν; Σαδιστής ή συμπονετικός;"
"Τι Φυλακισμένος θα ήσουν; Συμβιβασμένος ή αγωνιστής;"
The Stanford Prison Experiment (Greek Subtitles)
Πείραμα φυλάκισης του Στάνφορντ
Από τη Βικιπαίδεια, την.... 
ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια http://en.wikipedia.org/wiki/Stanford...
To παρόν βίντεο είναι ο καθρέφτης του πως σήμερα αποδεχόμαστε τα πάντα.. Δείτε το και σχολιάστε.
\Το Πείραμα φυλάκισης του Στάνφορντ ήταν ένα πείραμα πάνω στις ψυχολογικές επιπτώσεις που επιφέρει η μετατροπή ενός ατόμου σε φυλακισμένο ή δεσμοφύλακα. Το πείραμα διεξήχθη το 1971 από την ερευνητική ομάδα του Καθηγητή Ψυχολογίας Φίλιπ Ζιμπάρντο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.
Εικοσιτέσσερις φοιτητές επιλέχθηκαν από 70 για να παίξουν τους ρόλους των φυλακισμένων και των δεσμοφυλάκων και να ζήσουν σε μια υποτιθέμενη φυλακή που είχε δημιουργηθεί για τους σκοπούς του πειράματος στο υπόγειο του κτιρίου της Επιστήμης της Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ. Η επιλογή των υποψηφίων έγινε με βάση την απουσία ψυχολογικών και ιατρικών προβλημάτων, αλλά και ποινικού μητρώου, έτσι ώστε να αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα για την επιστημονική παρατήρηση. Οι ρόλοι μοιράστηκαν μετά από ρίψη κέρματος (κορώνα ή γράμματα).[1]
Οι φυλακισμένοι και οι δεσμοφύλακες μπήκαν κατευθείαν στους ρόλους τους προχωρώντας τους ρόλους του όμως πέρα από τις προβλέψεις, οδηγούμενοι σε επικίνδυνες και ψυχολογικά καταστροφικές καταστάσεις. Το ένα τρίτο από τους φρουρούς κρίθηκε ότι επέδειξαν "γνήσια" σαδιστικές τάσεις, με αποτέλεσμα αρκετοί φυλακισμένοι να τραυματιστούν ψυχολογικά και δύο από τους φοιτητές να αποχωρήσουν νωρίς από το πείραμα. Μετά την κατάρρευση ενός φοιτητή από τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούσαν στη φυλακή,[2] και συνειδητοποιώντας ότι είχε παθητικά επιτρέψει ανάρμοστες συμπεριφορές να λάβουν χώρα κάτω από την εποπτεία του, ο Ζιμπάρντο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τόσο οι φυλακισμένοι όσο και οι δεσμοφύλακες είχαν ταυτιστεί υπερβολικά με τους ρόλους τους, με αποτέλεσμα να τερματίσει το πείραμα μετά από έξι μέρες. 

THE STANFORD PRISON EXPERIMENT [Greek subs] from ΕΛΛΗΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟS on Vimeo.

http://www.prisonexp.org/ 
Τα αποσπάσματα από το ντοκυμαντερ "Quiet Rage" (1992) & από την εμφάνιση του Philip Zimbardo στο κανάλι Democracy Now (2007). 

ΠΗΓΗ((http://www.triklopodia.com/2011/01/stanford.html))

"Εξαιρετικά σοβαρή" η κατάσταση


"Εξαιρετικά σοβαρή" η κατάσταση












 Εξαιρετικά σοβαρή  η κατάσταση
Σύγχυση και νέες ανησυχίες προκαλεί η είδηση για πιθανή σοβαρή ζημιά στο περίβλημα του αντιδραστήρα τρία στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναότο Καν, σε διάγγελμά του, χαρακτήρισε την κατάσταση "εξαιρετικά σοβαρή" λέγοντας: "Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύ απρόβλεπτη. Εργαζόμαστε για να μην επιδεινωθεί. Οφείλουμε να παραμένουμε σε μεγάλη επαγρύπνηση".
Οι ιαπωνικές αρχές σταμάτησαν και πάλι τις εργασίες στον πυρηνικό σταθμό, μετά την μεταφορά στο νοσοκομείο δυο εργαζομένων με εγκαύματα, τα οποία υπέστησαν όταν πάτησαν σε νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια, δέκα χιλιάδες φορές πάνω από το φυσιολογικό όριο, παρά το γεγονός ότι φορούσαν τις ειδικές προστατευτικές στολές.
Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν και σε δυο Ιάπωνες που έφθασαν αεροπορικώς στην ανατολική Κίνα. Οι ταξιδιώτες, που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, διέμεναν σε μια ακτίνα 200 έως 350 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα.
Η επιχείρηση για την ψύξη των αντιδραστήρων μπορεί να διαρκέσει και ένα μήνα, εκτιμούν τώρα οι αρχές, με την Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της χώρας να μην αποκλείει τώρα την πιθανότητα να αυξήσει στη κλίμακα έξι, τη διαβάθμιση της σοβαρότητας του πυρηνικού δυστυχήματος.

Αν. Μακεδονία και Δ. Θράκη περιλαμβάνονται στα σύνορα της Τουρκίας!


Αν. Μακεδονία και Δ. Θράκη περιλαμβάνονται στα σύνορα της Τουρκίας!

Το USE Efficiency είναι η επίσημη ιστοσελίδα για τους μηχανολόγους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάνω δεξιά έχει ένα χάρτη των χωρών που συμμετέχουν
στο site, η χώρα μας εκπροσωπείται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου η Ελλάδα φαίνεται μισή απ’ όση είναι. Για την ακρίβεια, ανατολική Μακεδονία και δυτική Θράκη έχουν περιέλθει στην Τουρκία! Θα πείτε ότι έγινε κάποιο «λάθος»! Ίσως να λέγαμε και εμείς «λάθος» εάν δεν ήταν επαναλαμβανόμενο αυτό το «λάθος» στα σύνορα της Ελλάδας σε χάρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (έχουμε δει στο παρελθόν να μας λείπει η Κρήτη, η Ρόδος, η Χίος, όλο και κάτι μας… κόβουν οι… αγεωγράφητοι Ευρωπαίοι στους χάρτες τους). Και φυσικά το κωμικοτραγικό αυτή τη φορά είναι...ότι λείπει από τον ελληνικό χάρτη η μισή Μακεδονία και η Θράκη ενώ στο όλο θέμα εμπλέκεται το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης! Μιλάμε για τρελά καραγκιοζιλίκια δηλαδή, εκτός εάν…Επίσης, επειδή τελευταία (εδώ και ένα 8μηνο) ακούγονται διάφορα περίεργα σενάρια για Κεντρική – Δυτική Μακεδονία και Θράκη, τα οποία έχουν να κάνουν με το υπέδαφος (χρυσός, ουράνιο, πετρέλαιο) και τις ορέξεις κάποιον για… επενδύσεις, και αυτά συνδυάζονται με κάποια παλαιότερα σενάρια για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης Ρωμαίικης «δημοκρατίας» στην περιοχή με εδάφη ελληνικά, τουρκικά και βουλγάρικα και πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη  επισημαίνουμε ότι ο εν λόγω χάρτης δεν είναι και τόσο… τυχαίος! Τυγχάνει και «ταιριάζει» απόλυτα με κάποια απ’ όσα έχουμε ακούσει από πολύ σοβαρά χείλη.

Προς το παρόν απαιτούμε να γίνει άμεσα επίσημη παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για να διορθωθεί (και) αυτός ο χάρτης!

Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Κάνουν πλάκα με τον πόλεμο στη Λιβύη.(video) !!!


Κάνουν πλάκα με τον πόλεμο στη Λιβύη.(video) !!!

Τον γύρο του κόσμου κάνει σήμερα ένα βίντεο που δείχνει τον επικεφαλής των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους και τον αμερικανό υπουργό Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς να κάνουν πλάκα με τον πόλεμο στη Λιβύη. Το περιστατικό εξελίχθηκε όταν ο Πετρέους υποδέχτηκε χθες τον Ρόμπερτ Γκέιτς στην Καμπούλ. Κατά την υποδοχή του στο αεροδρόμιο, ο στρατηγός Πετρέους, μη γνωρίζοντας ότι τα μικρόφωνα  ήταν ανοιχτά, αφού καλωσόρισε τον  Γκέιτς, σε μια κακή προσπάθεια χιούμορ, αστειεύτηκε με την επέμβαση στη Λιβύη αναφέροντας... «νομίζω ότι το αεροσκάφος σου είναι μεγαλύτερο από συνήθως, μήπως θα πας να χτυπήσεις τη Λιβύη;», για να πάρει την απάντηση του Γκέιτς, «Ναι, ακριβώς»!
ΠΗΓΗ((http://katohika.blogspot.com/2011/03/video_25.html))

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ " ΕΓΩ ΓΡΑΙΚΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΓΡΑΙΚΟΣ ΘΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ"



Ραδιενεργό νέφος από την Φουκοσίμα στην Ελλάδα !!!


Ραδιενεργό νέφος από την Φουκοσίμα στην Ελλάδα !!!

Ραδιενεργό νέφος αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκοσίμα, την ώρα που εντοπίστηκε ραδιενέργεια σε γάλα, λαχανικά και νερό του Τόκιο!!!!

Το νέφος που αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα ίσως και σήμερα, όπως ενημέρωσαν οι επιστήμονες Δημόκριτου και Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας την Βουλή, δεν πρέπει να μας ανησυχεί και αυτό γιατί οι ποσότητες ραδιενέργειας έχουν ήδη εξασθενήσει…

Εντωμεταξύ, τραγική είναι η κατάσταση στο Τόκιο καθώς το νερό του δικτύου ηλεκτροδότησης στην επαρχία Σαϊτάμα κρίθηκε ακατάλληλο για τα βρέφη με αποτέλεσμα στα σούπερ μάρκετ να γίνεται πανικός για ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό! Πολλοί από αυτούς που έσπευσαν να αγοράσουν δεν πρόλαβαν και, έτσι, οι αρχές άρχισαν να διανέμουν συγκεκριμένο αριθμό φιαλών ανά οικογένεια.


Οι επιστήμονες-ήρωες της Φουκοσίμα από μεριά τους, κάνουν τα πάντα, παίζοντας κορόνα-γράμματα τη ζωή τους, προκειμένου να συγκρατήσουν τη διαρροή ραδιενεργού ακτινοβολίας στον κατεστραμμένο από το τσουνάμι πυρηνικό σταθμό.

Με τον εφιάλτη της ραδιενέργειας να σκορπά πανικό σε όλο τον κόσμο, η Σιγκαπούρη αποφάσισε να αναστείλει τις εισαγωγές γάλατος, κρέατος και γενικότερα προϊόντων που προέρχονται από περιοχές κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Εντωμεταξύ, ενώ οι μετασεισμοί δεν έχουν σταματήσει με τον πιο πρόσφατο να σημειώνεται την Τετάρτη (6 ρίχτερ) ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται… τους 9.700 έφτασαν επισήμως οι νεκροί, ενώ στους 16.500 ανήλθαν οι αγνοούμενοι.
 
www.pameevros.gr