Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Σε ελάχιστο βαθμό η ραδιένεργεια στην Ελλάδα


Σε ελάχιστο βαθμό η ραδιένεργεια στην Ελλάδα

Απολύτως καθησυχαστική εμφανίζεται, με ανακοίνωση της, η Ελληνική Επιτροπή...
Ατομικής Ενέργειας σχετικά με τις συγκεντρώσεις ραδιενεργών στοιχείων που μετρήθηκαν σε αέριες μάζες, οι οποίες εισήλθαν στον ελληνικό χώρο, στις 24 Μαρτίου.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "δεν υπάρχει η παραμικρή επίπτωση στην υγεία ή στο περιβάλλον. Είναι προφανές ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και δεν απαιτείται η λήψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας". 
Η 
Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας επισημαίνει ακόμη ότι σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει εκφραστεί ανησυχία, ούτε φυσικά έχει προταθεί η λήψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας.

Σχετικά με τις μετρήσεις στον ελληνικό χώρο, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι, στο
 διάστημα 24-25 Μαρτίου, έδειξαν ίχνη ραδιενέργειας (Ιώδιο-131) στην ατμόσφαιρα, σε συγκεντρώσεις στο επίπεδο των 125 μBq/m3 (125 εκατομμυριοστά του Μπεκερέλ (Bq) σε ένα κυβικό μέτρο αέρα).

Οι συγκεντρώσεις αυτές, εξηγεί η Επιτροπή, αντιστοιχούν σ
ε δόση ακτινοβολίας της τάξεως του εκατομμυριοστού της ετήσιας δόσης από φυσική ακτινοβολία που δέχεται ο μέσος άνθρωπος.

Επίσης, από τις μετρήσεις προσδιορίστηκε ότι ημερομηνία εισόδου των εν λόγω αερίων μαζών στη χώρα μας είναι η 24η Μαρτίου 2011.

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας σημειώνει ότι "όπως ήταν αναμενόμενο, τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι τόσο χαμηλά που δεν ανιχνεύονται καν από τους σταθμούς έγκαιρης ειδοποίησης, δηλαδή από το τηλεμετρικό δίκτυο ελέγχου ραδιενέργειας περιβάλλοντος της χώρας".

Οι μετρήσεις διενεργήθηκαν από το Εργαστήριο του Τομέα Πυρηνικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, το Εργαστήριο Πυρηνικής Τεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Ατομικής και Πυρηνικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και το Τμήμα Ελέγχου Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος της ΕΕΑΕ.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Σε ελάχιστο βαθμό η ραδιένεργεια στην Ελλάδα http://24wro.blogspot.com/2011/03/blog-post_7317.html#ixzz1Hjzro6Lm

INSIDE JOB [Greek subs]


Αποκαλυπτικό κινηματογραφικό μανιφέστο, το «Inside Job» επιχειρεί να εκθέσει τη σοκαριστική αλήθεια πίσω από την οικονομική κρίση που εξαπλώθηκε παγκοσμίως σαν επιδημία το 2008. 

Tο οικονομικό ολοκαύτωμα με ζημιές πάνω από 20 τρισεκατομμύρια δολάρια οδήγησε εκατομμύρια ανθρώπους να χάσουν την περιουσία, τα σπίτια και τις ζωές τους. Μέσα από εκτεταμένη έρευνα και συνεντεύξεις με ισχυρά οικονομικά στελέχη, πολιτικούς και δημοσιογράφους το ντοκιμαντέρ εξιστορεί την παρακμή του καπιταλιστικού μοντέλου και την ταυτόχρονη άνθηση ενός ολόκληρου μηχανισμού εξαπάτησης και αισχροκέρδειας, αποκαλύπτοντας συγχρόνως τις διαβρωτικές σχέσεις που διέφθειραν την πολιτική εξουσία. 
Θέλετε να μάθετε ποιοι είναι οι πραγματικοί υποκινητές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης; 

Δείτε τους σε αυτό το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ που ρίχνει φως κάτω απ' το τραπέζι, ξεμπροστιάζοντας χωρίς έλεος την απληστία της Γουόλ Στριτ και των golden boys της Goldman suchs.


Σκηνοθεσία: Charles Ferguson


Σενάριο: Chad Beck, Adam Bolt


Ηθοποιοί: Matt Damon, William Ackman, Daniel Alpert, Daniel Alpert


Χώρα παραγωγής: USA


Πως γίνονται οι μεγάλες αρπαχτές στα εισοδήματα των καταναλωτών (εκπληκτικό βίντεο)!


Πως γίνονται οι μεγάλες αρπαχτές στα εισοδήματα των καταναλωτών (εκπληκτικό βίντεο)!

American_dreamΟ ρόλος του χρήματος και ο πληθωρισμός.

Ποιος παίρνει τους φόρους που πληρώνουμε στο κράτος.

Ένα καταπληκτικό τριαντάλεπτο καρτούν που μας δείχνει με αρκετά διασκεδαστικό τρόπο την απάτη πίσω από το τραπεζικό σύστημα.


Δείτε οπωσδήποτε το τέλος της ταινίας (στο δεύτερο μέρος), όπου τίμησαν δεόντως εμάς τους Έλληνες, αν και με έναν αρκετά αμερικάνικο τρόπο. Απολαύστε και... μορφωθείτε!



Ένα παράξενο φαινόμενο που συνεχίζετε!!


Ένα παράξενο φαινόμενο που συνεχίζετε!!

Σε όλο τον κόσμο γίνετε αναφορά για ένα περίεργο ήχο που ταξιδεύει σε όλη την γη. Κάποιοι έχουν αναφέρει ότι έχουν νοιώσει την γη να δονείτε κάποιοι άλλοι έχουν αναφέρει ότι ταυτόχρονα με τον ήχο έχουν δει στον ουρανό περίεργες λάμψεις και κάποιοι άλλοι δηλώνουν ότι νοιώθουν σαν κάτι να τρυπάει την γη !Εμείς συλλέξαμε τις πρόσφατες πληροφορίες και φτιάξαμε ένα χάρτη με τα περισσότερα και τα πιο πρόσφατα συμβάντα που έχουν ανακοινωθεί. Ένας περίεργος χάρτης λοιπόν στα παράλια της Αμερικής !Δεν μπορεί να μας αφήσουν αδιάφορους και οι πολλές ιστορίες από ερευνητές που αναφέρουν για φόβο τεράστιου σεισμού στο ρήγμα της Μαδρίτης στην Αμερική.Οπως και οι καταγγελίες για μεγάλα φορτία (εκατομμύρια μερίδες) έτοιμων μερίδων φαγητού από την fema .  

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Κάρτα του Πολίτη ώρα μηδέν. Το νομοσχέδιο είναι επί θύραις!


Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Κάρτα του Πολίτη ώρα μηδέν. Το νομοσχέδιο είναι επί θύραις!

15 ημέρες; ένας μήνας ακόμη; Και μετά η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (κλειδαριά) θα είναι νόμος του κράτους (εάν δεν ευαισθητοποιηθούν οι βουλευτές και με την ψήφο τους αρνηθούν τη δημιουργία της).
Πότε επιτέλους περιμένουν οι φορείς να....
αντιδράσουν; Αφού γίνει νόμος του κράτους; Δεν βλέπουν ότι η δημιουργία της ηλεκτρονικής κλειδαριάς (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση) είναι εξίσου σημαντική με το μοίρασμα των ηλεκτρονικών κλειδιών (Κάρτα του Πολίτη);


Δηλ. τι είναι χειρότερο; Το χτίσιμο της ηλεκτρονικής φυλακής ή το μάντρωμα των πολιτών μέσα στην φυλακή; Για ποιο λόγο χτίζεται η φυλακή εάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί; 

Άλλωστε η Κάρτα του Πολίτη (ΚτΠ), όπως μας πληροφορεί κατωτέρω το δημοσίευμα, θα έρθει στη ζωή μας με ένα "φιλόδοξο επιχειρησιακό πρόγραμμα". Αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι θα κατατεθεί ειδικό νομοσχέδιο για την ΚτΠ. Αντιθέτως μας προδιαθέτει ότι με Υπουργικές Αποφάσεις, Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, Προεδρικά Διατάγματα άνετα μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το "φιλόδοξο επιχειρησιακό πρόγραμμα".

Θα καθόμαστε δηλ. να περιμένουμε να μας έρθει η ΚτΠ από την κυρία είσοδο και αυτή θα μπει στη ζωή μας από την πίσω πόρτα και μετά θα τρέχουμε!

Και φυσικά μπορεί να μην δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για την Κάρτα του Πολίτη. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και με την Κάρτα του Μετανάστη, όπου ναι μεν παραδέχεται το Υπουργείο στην εγκύκλιό του ότι θα έχει RFID πλινθίο, αλλά δεν δημοσιοποιεί τις τεχνικές προδιαγραφές του RFID πλινθίου! Που είναι εδώ η ευαισθησία των μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων; Είναι χαρούμενοι που οι μετανάστες θα πάρουν ηλεκτρονική ταυτότητα με την οποία θα μπορεί το κράτος να τους παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο;

Διαβάστε και παλαιότερες αναρτήσεις μας για το θέμα Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Κάρτα του Πολίτη: 

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Ο Δούρειος Ίππος της Κάρτας του Πολίτη;

Τα κλειδιά του... "Παραδείσου" 

Διαβάστε το πρόσφατο δημοσίευμα που προαναγγέλλει την άφιξη το νομοσχεδίου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Φυσικά για ακόμη μια φορά πρόκειται για ένα δημοσίευμα που δεν κάνει καμιά αναφορά στα αρνητικά του συστήματος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Κάρτας του Πολίτη. Παρουσιάζει μόνο τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, αποσιωπώντας πλήρως τα επιχειρήματα των αντιδρώντων. Κατά τα άλλα "ΖΗΤΩ η αντικειμενική δημοσιογραφία!"

ΕΘΝΟΣ: Επικοινωνία και συναλλαγές με το κράτος θα γίνονται μέσω e-mail 

Για πρώτη φορά κατοχυρώ­νεται θεσμικά στην Ελλάδα το δικαίωμα επιλογής των πολιτών και των επιχειρή­σεων για ηλεκτρονικές συναλλαγές με το Δημόσιο

Το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση προβλέπει για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις επικοινωνία και συναλλαγές με το κράτος μέσω e-mail. Το προσχέδιο έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή από τον αρμόδιο υπουργό κ. Γ. Ραγκούση. Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης αποτελεί έναν νόμο-πλαίσιο πάνω στον οποίο θα «χτιστεί» η μετα-ΚΕΠ εποχή για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Την ψήφιση του νόμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου, θα ακολουθήσει η υλοποίηση ενός φιλόδοξου επιχειρησιακού προγράμματος που θα περιλαμβάνει την εφαρμογή της «Κάρτας του Πολίτη» ως βασικού εργαλείου για την πιστοποίηση των πολιτών στα νέα πληροφοριακά συστήματα που θα διαμορφωθούν στην κρατική διοίκηση.

Η «Κάρτα του Πολίτη» θα αντικαταστήσει την ταυτότητα από τα τέλη του 2011 και θα ενσωματώνει «ψηφιακά κλειδιά» τα οποία θα αναγνωρίζουν τον χρήστη στα ηλεκτρονικά αρχεία του κράτους. Με το σχέδιο νόμου κατοχυρώνεται θεσμικά για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το δικαίωμα επιλογής των πολιτών και των επιχειρήσεων για ηλεκτρονική επικοινωνία με το κράτος.

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές με το κράτος θα πραγματοποιούνται και με τους παραδοσιακούς τρόπους, όπως είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών στις υπηρεσίες και η κατάθεση έντυπων αιτήσεων. Οσοι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση ή δεν γνωρίζουν τον χειρισμό τεχνολογιών πληροφορικής θα μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Οι στόχοι
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας, είναι η μείωση της γραφειοκρατίας κατά 25%. Οι λιγότερες παρουσίες των πολιτών στα γκισέ των κρατικών υπηρεσιών θα συμβάλουν ουσιαστικά στη μείωση της διαφθοράς.

Κάθε πολίτης ή επιχείρηση μπορεί να λαμβάνει και να δίνει πληροφορίες, να έχει πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα, να καταθέτει αιτήσεις, δηλώσεις, δικαιολογητικά και να λαμβάνει τα αντίστοιχα έγγραφα από τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της Κεντρικής Διαδικτυακής Πύλης του Δημοσίου από την οποία θα παρέχονται ηλεκτρονικές υπηρεσίες των κρατικών φορέων στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Προβλέπεται επίσης η ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ των δημοσίων φορέων και πολιτών ή επιχειρήσεων και η πρόσβαση των πολιτών ή των επιχειρήσεων σε δημόσια έγγραφα. Τα ηλεκτρονικά έγγραφα θα διαθέτουν προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή και θα έχουν την ίδια νομική ισχύ με τα έντυπα που έχουν υπογραφή και σφραγίδα. Θα διαθέτουν επίσης «χρονοσήμανση» και αριθμό «ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου».

Δηλαδή θα καταγράφεται η ώρα και η ημερομηνία κατάθεσης του εγγράφου καθώς και αποστολής της απάντησης, ενώ και θα παρακολουθείται η έκδοση, παραλαβή, κοινοποίηση και διαβίβαση εγγράφων. Παράλληλα οι δημόσιες υπηρεσίες θα ψηφιοποιούν τα έντυπα έγγραφα και θα δημιουργούν ηλεκτρονικό αρχείο.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις, δηλώσεις δικαιολογητικά, προσφορές, δικαιολογητικά συμμετοχής σε δημόσιους διαγωνισμούς. Η ταυτότητα πολιτών και επιχειρήσεων θα πιστοποιείται από την προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή που θα ενσωματώνεται στην «Κάρτα του Πολίτη».

Οι εμπρόθεσμες πληρωμές φόρων, παραβόλων, τελών, ενσήμων, χαρτοσήμων θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά με χρέωση τραπεζικών λογαριασμών ή πιστωτικής κάρτας.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ
Ερχονται δύο νέες Αρχές
Στο προσχέδιο νόμου προμβλέπεται η σύσταση δύο νέων Αρχών που θα επιβλέπουν την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Η Αρχή Εγγραφής Υπηρεσιών Ηλεμκτρονικής Διακυβέρμνησης η οποία θα είναι αρμόδια για τη συλλογή των απαιτούμενων στοιχείων και την πιστοποίηση της ταυτότητας ενός προσώπου που αιτείται εγγραφής σε κάποια ηλεκτρονική υπηρεσία. Η Αρχή Πιστοποίησης η οποία θα αναλάβει την τεχνική διαχείριση των ψηφιακών πιστοποιητικών για ολόκληρο τον κύκλο ζωή τους, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομμένων. Σε κάθε υπουργείο θα δημιουργηθεί Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρομνικής Διακυβέρνησης, ενώ θα συσταθεί διυπουργική επιτροπή για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Αντίστοιχα, σε κάθε φορέα θα δημιουργηθεί Ομάδα Διοίκησης Εργου με αντικείμενο την οργανωτική και τεχνική υποστήριξη της εφαρμογής του νόμου.
 
ΠΗΓΗ((http://katohika.blogspot.com/2011/03/blog-post_1680.html))

"Καιρικός έλεγχος :Παγκόσμια θέρμανση ή ανθρώπινος χειρισμός ;"-Ντοκιμαντερ

"Καιρικός έλεγχος :Παγκόσμια θέρμανση ή ανθρώπινος χειρισμός ;"-Ντοκιμαντερ

Περίπου διακόσια μίλια ανατολικά από το Anchorage της Αλάσκα βρίσκεται τοποθετημένος ένας πομπός που έχει τη δυνατότητα να εκπέμψει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια βατ ενέργειας στην ιονόσφαιρα. Είναι ένα πραγματικό θαύμα της τεχνολογίας ικανό να ελέγξει και να μετατρέψει τις καιρικές συνθήκες σε όλο τον πλανήτη.

Παρόλα αυτά, για όποιον λόγο κι αν βρίσκεται εκεί αυτός ο πομπός, το γεγονός είναι ότι η τρύπα του όζοντος μεγαλώνει. Οτιδήποτε κι αν συμβαίνει σ αυτήν την απομονωμένη παγωμένη γης της Αλάσκας αποτελεί ένα μυστήριο.