Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Τα μεταβαλλόμενα σύνορα!


Τα μεταβαλλόμενα σύνορα!

Ανέκαθεν είχα μεγάλη αγάπη για τη γεωγραφία. Από το δημοτικό, οι πολιτικοί χάρτες που απεικόνιζαν τις χώρες και τα σύνορά τους, με μάγευαν. Ήμουν ικανός να παρατηρώ χάρτες για ώρες! Θυμάμαι ότι στα ανατολικά του Ευρωπαϊκού χάρτη, φάνταζε μια αχανής χώρα, η Ε.Σ.Σ.Δ. Πόσο μεγάλη ήταν, τι μεγάλο πληθυσμό είχε!
Επίσης, υπήρχαν δυο Γερμανίες! Η Δυτική, με πρωτεύουσα τη Βόννη και η Ανατολική με πρωτεύουσα το Βερολίνο.
Πιο κοντά στη χώρα μας, υπήρχε μια σχετικά μεγάλη χώρα, η Γιουγκοσλαβία, η οποία ονομαζόταν σε παλαιότερους χάρτες, Νοτιοσλαυία! Ήταν δηλαδή το κράτος των Σλάβων του Νότου!
Φέτος, ο μεγάλος μου γιος κάνει Γεωγραφία στο σχολείο και επιδιώκω να τον διαβάζω εγώ. Πόσο έχει αλλάξει ο χάρτης! Πως εξηγεί κανείς ότι τεράστιες χώρες δεν υφίστανται πλέον σε ένα 12χρονο παιδί; Πως μπορείς να ισχυριστείς ότι αυτές οι χώρες για τις οποίες μιλάμε σήμερα, θα υπάρχουν σε λίγα χρόνια;
Αυτό βέβαια δεν περιορίζεται στην Ευρώπη, αλλά ισχύει σε μεγάλο βαθμό για όλες τις ηπείρους.
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά φανταστείτε τη γέννηση των παρακάτω κρατών στο προσεχές μέλλον:
Στην Ευρώπη, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη διασπάται σε τρία κρατίδια, το σερβικό, το κροατικό και το μουσουλμανικό.
Η FYROM διασπάται σε αλβανικό κράτος, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα ενώνεται με την Αλβανία και σλάβικο, το οποίο και αντιμετωπίζει ζήτημα επιβίωσης πλέον.
Βορειότερα, στην δυτική Ρουμανία, ο Ουγγρόφωνος πληθυσμός που έχει παραμείνει εκεί εδώ και περίπου 70 χρόνια, ενώνεται με την Ουγγαρία.
Πιο δυτικά, οι Φλαμανδοί και οι Βαλόνοι αποφασίζουν ότι δεν μπορούν να συζήσουν στο τεχνητό κράτος του Βελγίου και ανεξαρτητοποιούνται!
Οι Γροιλανδοί αποφασίζουν ότι καθώς η αλλαγή του κλίματος δημιουργεί ευκαιρίες για εκμετάλλευση του εδάφους και πολύ περισσότερο, του υπεδάφους, πρέπει να ανεξαρτητοποιηθούν από τη Δανία.
Προχωρώντας στην Βόρειο Αμερική, φυσικά σε αρκετά χρόνια από τώρα, οι Νότιες πολιτείες του Νέου Μεξικού και της Καλιφόρνια, κατοικούνται από Ισπανόφωνους σε συντριπτικό ποσοστό. Η ένωσή τους με το Μεξικό μπορεί να φαντάζει αδύνατη, αλλά μπορεί να το αποκλείσει κανείς;
Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ήδη τον περασμένο μήνα, προστέθηκε ανεπίσημα ένα νέο κράτος στους χάρτες, το Νότιο Σουδάν!
Τα πάντα ρεί λοιπόν και στα σύνορα των κρατών. Οι χώρες που υπάρχουν σήμερα, μπορεί να μην υπάρχουν αύριο. Το θέμα είναι αν υπάρχει τέλος σε αυτό. Η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει. Εκτιμώ ότι στα επόμενα 20 χρόνια, θα έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον δέκα κράτη στον κόσμο. Φυσικά, η οικονομική ένδεια είναι κακός σύμβουλος για όλους τους λαούς, οπότε αν συνεχιστεί η παγκόσμια κρίση, μπορεί να γίνουμε μάρτυρες αδιανόητων αλλαγών σε επίπεδο συνόρων.
Στη χώρα μας άραγε;

Μίκης Θεοδωράκης "Η τρόικα μας κυβερνά πραξικοπηματικά"-«Αν έκανα κόμμα θα το ονόμαζα “Πατρίδα”» video


Μίκης Θεοδωράκης "Η τρόικα μας κυβερνά πραξικοπηματικά"-«Αν έκανα κόμμα θα το ονόμαζα “Πατρίδα”» video




Για τυπικά εκλεγμένη κυβέρνηση και διαπόμπευση της χώρας έκανε λόγο ο Μίκης Θεοδωράκης, καλώντας τον λαό να αντιδράσει. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η "μια ειρηνική επανάσταση είναι μονόδρομος".

Άστραψε και βρόντηξε ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".
"Η τρόικα μας κυβερνά πραξικοπηματικά" είπε χαρακτηριστικά. Όπως επεσήμανε η τρόικα είναι παράνομα στην χώρα μας.


"Απορώ πώς δεν έχει επέμβει ακόμα η ελληνική δικαιοσύνη", πρόσθεσε και τόνισε ότι η δανειακή σύμβαση δεν έχει εγκριθεί από τα 2/3 της Βουλής, όπως και έπρεπε αν ήταν νόμιμη. 
"Δεν θα βγούμε από το αδιέξοδο, γιατί οι τόκοι αυξάνονται συνέχεια και δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε", εκτίμησε, ενώ πρόσθεσε πώς ο λαός χάνει συνεχώς. 
"Χρειάζεται μια επαναστατική κυβέρνηση… Πρέπει να γίνει μια ειρηνική επανάσταση. Μπορεί να μην γίνει σήμερα ή αύριο, αλλά αυτό θα γίνει".
"Καλώ όλο τον κόσμο να ενωθεί σε ένα παλλαϊκό, πανεθνικό μέτωπο για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε το μέτωπο από την κόπρο του Αυγείου που μας κυβερνάει αυτή την στιγμή".
Oι τροϊκανοί "ξεφτιλίζουν την Ελλάδα διεθνώς λέγοντας ότι είμαστε τεμπέληδες", επανέλαβε, ενώ σε ότι αφορά τους νέους είπε ότι δεν φταίνε που δεν επαναστατούν, απλά δεν έχουν πρότυπα.
Επίσης, μίλησε και για την σημερινή κυβέρνηση λέγοντας πώς είναι τυπικά εκλεγμένη, γιατί, όπως εξήγησε στις δημοσκοπήσεις το ποσοστό που παίρνει είναι 20%.  
"Πώς μας δεσμεύουν για τα επόμενα 20 χρόνια; Πώς το κάνουν αυτό;", είπε και αποκάλυψε ότι ζήτησε από την Αριστερά να εγκαταλείψει τηνΒουλή.
Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε ακόμα το παράπονό του, ότι δεν τον καλούν στα κανάλια να μιλήσει εξαιτίας των απόψεων του, ενώ παραδέχτηκε ότι «η σιωπή που έχω γύρω μου είναι ό,τι πιο απεχθές». 
Τέλος, δήλωσε «Αν έκανα κόμμα θα το ονόμαζα “Πατρίδα”», ενώ υπογράμμισε ότι όπως πάει η κατάσταση, προσπαθούν να μετατρέψουν τους  Έλληνες σε μουλάρια που θα σκύβουν το κεφάλι.
Nikos Deja Vu - Η συνέντευξη του Θεοδωράκη 

Ποιοι κλέβουν τον χρυσό και το ουράνιο από την Ελλάδα.


Ποιοι κλέβουν τον χρυσό και το ουράνιο από την Ελλάδα.


Συναγερμός χτύπησε στο κέντρο πυρηνικών ερευνών «Δημόκριτος» και στα υπουργεία Βιομηχανίας και Ενέργειας, όταν έφτασε πριν 12 χρόνια απόρρητη έρευνα που αφορούσε την τεράστια συγκέντρωση ραδονίου στον ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στη Νεράιδα Θεσπρωτίας.

Η μέτρηση ήταν....
 9.500 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο με όριο επιφυλακής τα 150. Παρόμοια υψηλά κοιτάσματα ραδονίου διαπιστώθηκαν στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδας, Νιγρίτας και Σουρωτής. 
Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο που αποτελεί την πιο σημαντική ένδειξη για ύπαρξη ουρανίου στις περιοχές που βρίσκεται.

Παράλληλα, στο όρος Παγγαίο, στην Καβάλα, δίνεται μάχη μεταξύ μεγάλων Funds επενδυτών της Αμερικής για την εξόρυξη τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού που υπάρχουν εκεί, ενώ στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής έχει ήδη ξεκινήσει η εκμετάλλευση του υπεδάφους που έχει χρυσό και ουράνιο από την TVX Gold του Τζορτζ Σόρος.

Απόρρητη έκθεση του Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) εμφανίζει κοιτάσματα Ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πύραυλους που υπάρχουν στο ελληνικό υπέδαφος αξίας σε δραχμές (η έκθεση είναι του 1996) 100 τρισ. δρχ.

Το κείμενο της έκθεσης υπογράφεται από 7 διακεκριμένους επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατ. τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.

Να σημειωθεί ότι η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στη διεθνή αγορά είναι 25.000 δολάρια το γραμμάριο.

Υπολογίζεται ότι το ελληνικό ουράνιο και ο ελληνικός χρυσός έχουν συνολική αξία 80 δισ. ευρώ.

Το ερώτημα είναι πόσο θα ξεπουλήσουμε και αυτόν τον ορυκτό πλούτο στους ξένους εν ονόματι της δέσμευσης των 50 δισ. ευρώ που πρέπει να βρούμε τα επόμενα δύο χρόνια.

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ο εβραίος David νέος Πλανητάρχης με την βοήθεια της αυτοκρατορίας του Μέρντοχ


Ο εβραίος David νέος Πλανητάρχης με την βοήθεια της αυτοκρατορίας του Μέρντοχ


E-mailΕκτύπωσηPDF
1fdavidH πανίσχυρη Λέσχη «Μπίλντερμπεργκ» προωθεί ένα νεαρό 31 ετών οικονομολόγο και νομικό σύμβουλο του ΔΝΤ ως τον επόμενο πρόεδρο τον ΗΠΑ και πλανητάρχη στην μελλοντική Παγκόσμια Κυβέρνηση!
Σύμφωνα με σχετικά καλυμμένο δημοσίευμα ξένης εφημερίδας ο νεαρός αυτός ο οποίος προωθείται  από όλους τους ισχυρούς της Γης («Μπίλντερμπεργκ», «Ιλλουμινάτι») είναι Εβραϊκής καταγωγής και ονομάζεται, τι άλλο; David!
Η εφημερίδα αναφέρει ότι στην πρόσφατη κρυφή και μυστική συνεδρίαση της Λέσχης (όπως είναι οι περισσότερες συνεδριάσεις) οι ισχυροί του κόσμου που παραβρέθηκαν ομόφωνα εξέφρασαν τη στήριξή τους στον David, «στο νέο χαρισματικό και πολύ γοητευτικό» μελλοντικό αρχηγό της Παγκόσμιας Κατάστασης.
Ο οποίος David – σύμφωνα με την εφημερίδα – εκτός από χαρισματικός και γοητευτικός «είναι ιδεολόγος και φιλειρηνιστής, μιλάει άπταιστα 8 γλώσσες και θεωρείται ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους με πάρα πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης»!
Το πιο εκπληκτικό όμως είναι το ποια είναι η εφημερίδα που ανέφερε τα παραπάνω. Η εφημερίδα είναι η ‘The Australian’ η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία καθημερινή εφημερίδα της Αυστραλίας.
Και το ακόμα πιο εκπληκτικό είναι σε ποιον ανήκει η εφημερίδα αυτή.
murdoch1Η εφημερίδα ‘The Australian’ ανήκει στον πιο δυνατό άνθρωπο του τομέα της Επικοινωνίας του κόσμου στον Ρούπερτ Μέρντοχ, τον πλανητάρχη των Παγκόσμιων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Τον άνθρωπο που του ανήκουν τα μεγαλύτερα και δυνατότερα ΜΜΕ της Αυστραλίας, της Βρετανίας, της Αμερικής, της Ασίας, τα μεγαλύτερα διεθνή δορυφορικά και ψηφιακά Τηλεοπτικά Κανάλια, τα ισχυρότερα Αμερικανικά στούντιο παραγωγής ταινιών και δεκάδες εκδοτικοί οίκοι. Μόνο οι τίτλοι των εφημερίδων που του ανήκουν ανέρχονται σε εκατοντάδες!
Η πορεία του Ρούπερτ Μέρντοχ μόνο ‘ανθρώπινη’ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αφού με τους ισχυρούς προστάτες του κατέκτησε πριν 30 χρόνια όλα τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, στη συνέχεια κατάφερε να εξαγοράσει όλα τα δυνατά και ιστορικά ΜΜΕ της Βρετανίας νικώντας δεκάδες Βρετανούς βαρόνους των Media με ιστορία 200 και 300 ετών (The Times, Sunday Times, the Sun, News of the World, BSkyB,  κλπ). Την δεκαετία του 1980, όλος ο κόσμος απορούσε πού βρίσκει τόση δύναμη και τους αγοράζει όλους ενώ ανεβοκατεβάζει όποια κυβέρνηση θέλει στη Βρετανία!
Και δεν σταματάει φυσικά εδώ.
Τη δεκαετία του ’90 κάνει ‘απόβαση’ στην Αμερική και αγοράζει όλα τα μεγάλα αμερικάνικα Μέσα Επικοινωνίας. Εφημερίδες και Οργανισμοί (New York Post, Wall Street Journal, Dow Jones, κλπ) τηλεοπτικά κανάλια και studios (FOX, 20th Century Fox Television, 20th Century Fox Studios κλπ κλπ)
Και τη δεκαετία του 2000, βλέποντας τη μεγάλη σημασία της Ασίας και την ανάπτυξη της Κίνας παντρεύεται σε μεγάλη ηλικία κινέζα (!) και ανοίγει δεκάδες τηλεοπτικά κανάλια σε όλες τις Ασιατικές χώρες (!)
Η αυτοκρατορία του ΜΜΕ του Μέρντοχ μπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο να ανεβοκατεβάζει κυβερνήτες και ηγέτες.
Και είναι ο άνθρωπος (;) που μπορεί να επιβάλλει όποιον νέο Πλανητάρχη αποφασίσουν αυτοί που του έχουν δώσει τέτοια υπέρτατη δύναμη. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα η στήριξή του στον Ομπάμα (!)
Γιατί ο Μέρντοχ έχει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη από τον βαρόνο των ΜΜΕ Elliot Carver, ήρωα της ταινίας James Bond  με τον χαρακτηριστικό τίτλο ‘Tomorrow Never dies’ (Το Αύριο Ποτέ δεν Πεθαίνει) – τυχαίο δεν νομίζω;
Στην ταινία ο Carver - έχοντας πολύ λιγότερα ΜΜΕ από ό,τι ο Μέρντοχ - δημιουργούσε όποια γεγονότα και ειδήσεις ήθελε αυτός, όποιον πόλεμο ήθελε, και όποιους ηγέτες ήθελε. 
Πόσο μάλλον λοιπόν ο πραγματικός υπέρ-βαρόνος των Διεθνών ΜΜΕ – Μέρντοχ που διαθέτει ένα στρατό ολόκληρο από Μέσα Επικοινωνίας.
Όλα ξεκίνησαν από την εφημερίδα του ‘The Australian’ για το μελλοντικό Πλανητάρχη εβραίο David. Σε λίγο καιρό μέσω των άπειρων ΜΜΕ μπορεί να τον αναδείξει και να τον επιβάλει.
Έτσι, για πληροφόρησή σας όλα τα μεγαλοστελέχη της αυτοκρατορίας Μέρντοχ, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης είναι Εβραίοι.

Alan Watt- ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ!

ο Αλαν Βατ δίνει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση στο εργαλείο "σοκ και δεος" της ατζέντας των παγκοσμιοποιητών. Δεν έχουμε παρά να συνδυάσουμε πολλά από αυτά που λέει, με τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην πατρίδα μας τώρα, το φόβο και την ανημπόρια που επιδιώκει η εξουσία να μας φυτέψει, και γενικά τη νοητική χειραγώγηση που ασκείται και μέσα από την τηλεόραση αλλά και μέσα από την ίδια την παιδεία...

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣΟΝΙΑ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, 3

Ολοι δωρητές οργάνων με το... ζόρι!


Ολοι δωρητές οργάνων με το... ζόρι!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ (ΕΘΝΟΣ) 
Χωρίς... μάτια, καρδιά, νεφρά, συκώτι ή οποιοδήποτε άλλο όργανο θα παραλαμβάνουν εμβρόντητοι τη σορό αποθανόντος σε κρατικό ή ιδιωτικό νοσοκομείο στο άμεσο μέλλον οι εμβρόντητοι συγγενείς του, αν γίνει νόμος το νομοσχέδιο που πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο η κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση. Εν πλήρει αγνοία τους, χωρίς να τους ρωτήσει κανείς για να πάρει την άδειά τους, οι γιατροί θα έχουν προχωρήσει κατά την αυθαίρετη κρίση τους σε... μεταμόσχευση όσων οργάνων του εκλιπόντος ασθενούς επιθυμούν! Θα τεμαχίζουν δηλαδή το πτώμα κατά τις ορέξεις και τις ανάγκες που υφίστανται κατά την άποψή τους, θα αφαιρούν τα χρήσιμα όργανα και ό,τι περισσεύει θα το παραδίδουν στους συγγενείς προς ταφή! 
Αυτή η συμπεριφορά και δράση ανατριχιαστικής ιατρικής αυθαιρεσίας θα είναι απολύτως νομότυπη βάσει του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Με ένα απαράδεκτο νομικό τέχνασμα, το εφεύρημα της «εικαζόμενης συναίνεσης» των πεθαμένων (!), η κυβέρνηση αποφάσισε να νομοθετήσει ότι όλοι οι Ελληνες κατατάσσονται αυτομάτως και αυθαιρέτως στην κατηγορία των... «δωρητών σώματος» - και τα έντεκα εκατομμύρια!

Η κυβέρνηση ορίζει δηλαδή ότι όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας, από τη στιγμή της ενηλικίωσής τους, είναι δωρητές ανθρωπίνων οργάνων και μάλιστα χωρίς καθόλου να τους ρωτήσει!
Μόλις κάποιος πεθάνει δηλαδή το σώμα του ανήκει στο... κράτος, το οποίο διαχειρίζεται (και δυνάμει εμπορεύεται, προσθέτουμε εμείς) τα όργανά του κατά την απόλυτη βούλησή του! Δωρητές οργάνων με το ζόρι σε ένα κράτος που κανένας πολίτης δεν το εμπιστεύεται, βαθύτατα διεφθαρμένο και μισητό από τον κόσμο...
Μόνο όποιος υποβάλει δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, αφού προηγουμένως πάει και σε... συμβολαιογράφο (!) ή αστυνομική αρχή για να βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής του, μπορεί να γλιτώσει μετά θάνατον αυτή τη μεταχείριση.
Πόσοι θα το κάνουν; Ουσιαστικά κανένας, το πολύ μερικές χιλιάδες, άντε δεκάδες χιλιάδες άτομα. Ούτε καν θα το μάθουν οι Ελληνες ότι θα υπάρχει τέτοιος νόμος, μέχρι να είναι πλέον πολύ αργά. Να υποστούν δηλαδή τις συνέπειές του στο περιβάλλον τους.
Είναι εξοργιστική η εξαπάτηση του πληθυσμού σε ένα τέτοιο θέμα. Πόσω μάλλον που ένας νόμος που βασίζεται στην «εικαζόμενη συναίνεση» των πεθαμένων, θα έχει τερατώδεις παρενέργειες στην εφαρμογή του στην πράξη. Η μετατροπή κάθε νεκρού Ελληνα σε πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση θα δώσει αντικειμενικά ώθηση στα κυκλώματα εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων.
Εξαγοράζοντας υπαλλήλους της υπηρεσίας διαχείρισης των τεράστιων πλέον ποσοτήτων ανθρωπίνων οργάνων προς μεταμόσχευση, τα κυκλώματα αυτά θα κατευθύνουν τα μοσχεύματα προς πελάτες τους που θα έχουν χρυσοπληρώσει και μάλιστα όχι μόνο στην Ελλάδα - θα κάνουν και... εξαγωγές σε πλούσιες χώρες του εξωτερικού, όπου φυσικά δεν ισχύουν τέτοιοι νόμοι!
Υπάρχουν ακόμη πιο φρικιαστικές δυνατότητες παρεκτροπών. Τα κυκλώματα αυτά να εξαγοράζουν κάποιους επίορκους γιατρούς, οι οποίοι να μην καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια διάσωσης π.χ. βαριά τραυματισμένων νέων σε τροχαία δυστυχήματα, να επέρχεται έτσι ο εγκεφαλικός θάνατος και το κύκλωμα να κατευθύνει τα όργανα του νεκρού προς πελάτες που τα έχουν ανάγκη και έχουν πληρώσει γι' αυτό.
Μέχρι στιγμής τέτοιοι κίνδυνοι δεν υπάρχουν, καθώς οι συγγενείς που θα δώσουν τη συγκατάθεσή τους για τη μεταμόσχευση θα έχουν και άμεση γνώση σε ποιον θα μεταμοσχευθούν τα όργανα του ανθρώπου που έχασαν. Αυτό περιορίζει δραστικά τις δυνατότητες δράσης των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων.
Οσο για το γεγονός ότι ελάχιστο τμήμα του πληθυσμού (λιγότερο από το 1%) έχει δηλώσει αυτή τη στιγμή την επιθυμία του να είναι δωρητής οργάνων, αυτό αποτυπώνει τη βαθιά δυσπιστία των Ελλήνων προς τους κρατικούς και ιατρικούς θεσμούς που διαχειρίζονται τις μεταμοσχεύσεις.
ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ
Αλλο η πειθώ, άλλο η αρπαγή
Υπέροχη πράξη είναι η δωρεά οργάνων. Συγκλονιστική πράξη ανθρώπινου ψυχικού μεγαλείου συνιστά η μεταμόσχευση οργάνων από κάποιον που πέθανε σε άλλον που με τα όργανα αυτά θα ζήσει ή θα αλλάξει εκ βάθρων η ζωή του. Η ανείπωτη ευτυχία του ανθρώπου που με λαχτάρα περιμένει ένα μόσχευμα και το βρίσκει, ανυψώνει πραγματικά τους ανθρώπους. Αλλο πράγμα όμως είναι μια επίμονη, επίπονη, μακροχρόνια εκστρατεία διαφώτισης και πειθούς του κόσμου ώστε ει δυνατόν όλοι σχεδόν οι Ελληνες να γίνουν οικειοθελώς δωρητές οργάνων συναισθανόμενοι το μεγαλείο της πράξης τους και εντελώς άλλο πράγμα η βίαιη αρπαγή των οργάνων που προωθεί η κυβέρνηση.