Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΑΘΑ......


ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΑΘΑ......

Για τον Παύλο! (video)
Υποκλιθείτε... Αυτός ο Παναθηναϊκός, είναι η μεγαλύτερη ομάδα όλων των εποχών στην Ελλάδα, σε όλα τα σπορ και ο ηγέτης της Ευρώπης.

Μια ομάδα - δημιούργημα του Παύλου Γιαννακόπουλου, στον οποίο είναι αφιερωμένος εξαιρετικά από παίκτες και Ομπράντοβιτς, ο μεγαλειώδης θρίαμβος επί της Μακάμπι με 78-70.
Ποιος να συγκριθεί μαζί σου; Αυτός ο τίτλος του γνωστού τραγουδιού, θα μπορούσε κάλλιστα να αφιερωθεί στον Παναθηναϊκό. Αυτόν τον τεράστιο σύλλογο ο οποίος πρόσθεσε από σήμερα (8/5) το έκτο αστέρι στη φανέλα του, η οποία πλέον μοιάζει με γαλαξία. Οι «πράσινοι» έφτασαν τα έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών φτάνοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη δεύτερη θέση πίσω μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία έχει οκτώ τρόπαια. Ό, τι και να γράψει κάποιος για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό είναι λίγο. Ίσως η λέξη περηφάνεια προσεγγίζει αυτό που νιώθουν όλοι οι Έλληνες για αυτή την ομάδα.
Ισοδύναμες έδειχναν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του μεγάλου τελικού. Ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με ένα γρήγορο 4-0 όμως η Μακάμπι απάντησε και το σκορ στο 5’ ήταν 11-8 υπέρ των «πράσινων». Σημαντικό στοιχείο σε εκείνο το διάστημα το γεγονός ότι χρεώθηκε με δύο φάουλ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Ίαν Βουγιούκα. Με τον Γκάι Πνίνι να σκοράρει έξι πόντους η «ομάδα του λαού» προσπέρασε με 13-11 στο 6’. Το «τριφύλλι» απάντησε με ένα σερί 7-0 για να ξεφύγει με 18-13 δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Τελικώς το σκορ στο 10’ ήταν 22-15 υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδος.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου. Η Μακάμπι έμεινε μέσα στο παιχνίδι χάρη στον Τσακ Έιντσον ο οποίος είχε σκοράρει μέχρι το 15’, δώδεκα πόντους και κράτησε την ομάδα του πίσω μόνο με τρεις πόντους διαφορά (27-24).  Η εικόνα του ματς παρέμεινε η ίδια αφού και οι δύο ομάδες είχαν «κολλήσει» επιθετικά, με αποτέλεσμα στο 29’ ο Παναθηναϊκός να έχει ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων (31-27). Στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 33-30.
Με το πρώτο καλάθι του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στον αγώνα τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Μακάμπι προσπέρασε με 36-35, όμως η απάντηση ήταν άμεση από τον Παναθηναϊκό με τον Ντρου Νίκολας να ευστοχεί σε σουτ δύο πόντων και νακάνει το 37-36. Δύο διαδοχικά τρίποντα του Σάτο έκαναν το 43-36 για τον Παναθηναϊκό ο οποίος κυριάρχησε απόλυτα σε αυτό το διάστημα.
Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκαναν ό, τι ήθελαν στο παρκέ για το υπόλοιπο του τρίτου δεκαλέπτου. Γι’ αυτόν τον λόγο εκτόξευσαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο για πρώτη φορά στο 29’, όταν ο φωτεινός πίνακας του Παλάου Σαν Τζόρντι έγραφε 51-40. Η λύση για τους Ισραηλινούς ήρθε από τον Μπλου ο οποίος μείωσε σε 51-43 για να απαντήσει άμεσα ο Σάτο με τρίποντο και να γράψει το τελικό σκορ της τρίτης περιόδου το οποίο ήταν 54-43.
Με την αρχή της τρίτης περιόδου η Μακάμπι προσπάθησε να επιστρέψει. Έριξε τη διαφορά στους επτά πόντους (54-47) αλλά οι απαντήσεις του «τριφυλλιού» ήταν άμεσες. Σερί 5-0 και η διαφορά για πρώτη φορά στους δώδεκα πόντους (59-47) με τον Ντέιβιντ Μπλατ να καλεί άμεσα τάιμ άουτ. Δύο βολές του Διαμαντίδη έγραψαν το 61-47 και όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός είχε πλέον για τα καλά τον πρώτο λόγο στον τελικό.
Η Μακάμπι δεν επέστρεψε ποτέ (έστω κι αν πλησίασε σε 69-64) και οι «πράσινοι» με το τελικό 78-70 κατέκτησαν το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους.
Πολυτιμότεροι των πρωταθλητών Ευρώπης, όλοι οι παίκτες τους, όλο το τεχνικό επιτελείο και φυσικά η διοίκηση.
Δεκάλεπτα: 15-22, 30-33, 43-54, 70-78
Μακάμπι (Μπλατ): Πάργκο 12, Χέντριξ, Σαρπ Μπλου 14 (3), Ελιάχου 10, Πνίνι 8 (2), Μπερστάιν, Έιντσον 17 (2), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5, Σάτο 13 (3), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (1), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου

Πανικός στη Ρώμη από πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό στις 11 Μαΐου !!!


Πανικός στη Ρώμη από πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό στις 11 Μαΐου !!!

Να ερημώσει αναμένεται η ιταλική πρωτεύουσα την ερχόμενη Τετάρτη καθώς στην Ιταλία έχει επικρατήσει πανικός από πρόβλεψη “συγχωρεμένου” εδώ και χρόνια “επιστήμονα” για σεισμό στις 11 Μαΐου.

Εδώ και μήνες σύμφωνα με το Reuters σελίδες στο Ίντερνετ, blogs και κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν την πρόβλεψη του Ραφαέλε Μπεντάντι για πολύ μεγάλο σεισμό στη Ρώμη την παραπάνω ημερομηνία. 
Η δημόσια τηλεόραση Rai μέσω ρεπορτάζ έχει προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα και η Πολιτική Προστασία εκδίδει ανακοινώσεις που συμβουλεύουν τους πολίτες να μην ενδίδουν στον πανικό. Ωστόσο πολλοί προτιμούν να “φυλάνε τα ρούχα τους”.
 Ο μπάρμαν Φάμπιο Μενγκαρέλι αναφέρει: “Εγώ θα πω στο αφεντικό μου ότι έχω ραντεβού στο γιατρό. Αν είναι να πεθάνω, θέλω να πεθάνω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Νομίζω το ίδιο θα κάνουν και άλλοι”.

Η σεφ Τάνια Κοτορομπάι δηλώνει επίσης ότι θα πάρει ρεπό και θα φύγει για την εξοχή. “Δεν ξέρω αν το πιστεύω πραγματικά αλλά μπαίνω στο Ίντερνετ και διαβάζω διάφορα και τελικά αγχώνομαι” λέει. 


Τα αισθήματα αυτά είναι κατανοητά καθώς είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από το μεγάλο σεισμό στη Λ' Άκουιλα, στον οποιο σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι και που έγινε αισθητός και στη Ρώμη.

Ποιός είναι τώρα αυτός ο "επιστήμονας" που έσπειρε τον πανικό; Ο Ραφαέλε Μπεντάντι, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών το 1979, θεωρούσε ότι οι σεισμοί μπορούσαν να προβλεφθούν με ακρίβεια με παρατήρηση των πλανητών, του ήλιου και της σελήνης.

Το 1923 προέβλεψε σεισμό στην Αδριατική για τις 2 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Έπεσε έξω μόλις δύο ημέρες και η Corriere Della Sera τον είχε πρωτοσέλιδο με τίτλο “Ο άνθρωπος που προβλέπει τους σεισμούς”.

ΟΛΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ 2012


ΟΛΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ 2012

                Ο βορράς έχει ραγδαία επιτάχυνση με ρυθμό μετατόπισης περίπου 40 μίλιαανά έτος.
                     
                     Ανεξήγητες αλλαγές συμβαίνουν σε ρευστό εξωτερικό πυρήνα της γης.

                             Τεράστιες αλλαγές συμβαίνουν στο μαγνητικό πεδίο της Γης.

                                     Ο κλυδωνισμός της Γης έχει σταματήσει τελείως.

                                          Οι φυσικές καταστροφές είναι πιο συχνές.

                                                Περνώντας το διαστρικό νέφος.

                                                  Αναστροφή πόλων της Γης.

                                                        Κύκλος Ηλίου 24.

                                                                 2012

Ο βορράς έχει ραγδαία επιτάχυνση με ρυθμό μετατόπισης περίπου 40 μίλια ανά έτος.
Γαίες μαγνητικός πόλος Βόρεια κατά τα πέντε τελευταία εκατό χρόνια έχει μετακινηθείοπουδήποτε 1 έως 18 χλμ το χρόνο, και συνήθως σε μια κάπως κυκλική κίνηση. Κατά τατελευταία πενήντα χρόνια τώρα κινείται οπουδήποτε 50 με 70 χλμ το χρόνο σε μια κατεύθυνση.Εδώ είναι τα δεδομένα των αισθήσεων NOAA του 1590. Θα παρατηρήσετε ότι η μεγαλύτερη αύξηση της ταχύτητας έχει συμβεί τα τελευταία 12 χρόνια. Αυτό είναι πραγματικό, και είναι η αιτία πολλών από τους μεγάλους σεισμούς, ηφαίστεια, και περίεργα καιρικά φαινόμενα πουσυμβαίνουν τόσο συχνά.Ο Μαγνητικός Βορράς έχει κινηθεί αρκετά μακριά για να έχουν τα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο να αναδιαμορφώνουν coordinance τους.
Ένα απόσπασμα του επιστήμονα στη NASA:

«Ο πόλος συνεχίζαμε κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, βόρεια με μέση ταχύτητα 10 km ετησίως,πρόσφατα έχει επιτάχυνση" σε 40 χλμ. ανά έτος, "λέει ο Newitt. Με το ρυθμό αυτό, θα βγείτε απότη Βόρεια Αμερική και να φτάσει στη Σιβηρία σε λίγες δεκαετίες. "

Ανεξήγητες αλλαγές συμβαίνουν σε ρευστό εξωτερικό πυρήνα της γης.
National Geographic γράφει:

«Οι ραγδαίες αλλαγές στην ανάδευση κυκλοφορίας των ρευστών του εξωτερικού πυρήνα της Γηςείναι η εξασθένιση του μαγνητικού πεδίου σε ορισμένες περιοχές της επιφάνειας του πλανήτη, μια νέα μελέτη λέει.

"Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι η ταχεία, σχεδόν αιφνίδιες, αλλαγές που λαμβάνουν χώραστο μαγνητικό πεδίο της Γης», δήλωσε ο ομο-συντάκτης μελέτης Nils Olsen, ένας γεωφυσικόςστο Δανικό Εθνικό Διαστημικό Κέντρο της Κοπεγχάγης.
                                                                                   National Geographic
Τεράστιες αλλαγές συμβαίνουν στο γαίες μαγνητικό πεδίο.
Από το ίδιο άρθρο στο National Geographic:

«Οι διακυμάνσεις στο μαγνητικό πεδίο έχουν εμφανιστεί σε αρκετές απομακρυσμένες περιοχέςτης Γης, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Το 2003, οι επιστήμονες βρήκαν έντονες αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο της Australasianπεριοχής. Το 2004, όμως, οι αλλαγές επικεντρώνονται στην Νότια Αφρική.

Οι αλλαγές "μπορεί να υποδηλώνουν την πιθανότητα μιας επερχόμενης αντιστροφής του γεωμαγνητικού πεδίου", δήλωσε ο ομο-συντάκτης μελέτης Mioara Mandea, ένας επιστήμονας στο γερμανικό Κέντρο Ερευνών για Γεωεπιστήμες στο Πότσδαμ. "

Ο κλυδωνισμός της Γης έχει σταματήσει τελείως.  
 
Όπως εξηγείται στην γεωλογία και το χώρο earthchangesmedia.com ιστοσελίδα της επιστήμης
"Η ταλάντευση Chandler ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά πίσω στο 1891 από τον Seth CarloChandler έναν Αμερικανό αστρονόμο. Το αποτέλεσμα που προκαλεί είναι οι πόλοι της Γης να κινηθούν σε ένα ακανόνιστο κύκλο 3 έως 15 μέτρα σε διάμετρο σε μια ταλάντωση. Η Ταλάντευσητης Γης έχει έναν κύκλο επτά ετών η οποία παράγει στα δύο άκρα, μια μικρή ταλάντευση σε σπειροειδή κύκλο και μία μεγάλη σπειροειδή ταλάντευση κύκλου, περίπου με 3,5 χρόνια διαφορά.

Η Γη ήταν τον Οκτώβριο του 2005 κινείται μέσα στο μικρό σπειροειδώς κύκλο (φάση MIN τηςταλάντευσης), η οποία θα πρέπει σιγά-σιγά να ξετυλίγεται κατά τη διάρκεια του 2006 και τους πρώτους μήνες του 2007. (Κάθε σπειροειδής κύκλος διαρκεί περίπου 14 μήνες). Αλλά ξαφνικάστις αρχές του Νοεμβρίου 2005, το κομμάτι της θέσης της περιστροφής άξονα στράφηκεσε μια πολύ απότομη δεξιά γωνία για να περιβάλει την κίνησή του.

Το κομμάτι του άξονα περιστροφής άρχισε να επιβραδύνεται και κατά περίπου 8 Ιανουαρίου του 2006, έπαψε σχεδόν όλα της σχετικής κίνησης των x και y συντεταγμένες καθορίσουν την ημερήσια θέσης αλλαγής του άξονα περιστροφής. "

Οι φυσικές καταστροφές είναι πιο συχνές.
Η ηφαιστειακή δραστηριότητα έχει αυξηθεί 500 τοις εκατό από το 1975, η σεισμική δραστηριότηταέχει αυξηθεί κατά 400 τοις εκατό μόλις από το 1973 και οι φυσικές καταστροφές αυξήθηκαν 410τοις εκατό μεταξύ 1963 και 1993. Ο τυφώνας δραστηριότητα έχει αυξηθεί 300 τοις εκατό από το 1950. Ανεμοστρόβιλοι δραστηριότητα έχει αυξηθεί 200 τοις εκατό από το 1970.

     Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες πηγαίνει πέρα από ανθρωπογενείς παράγοντεςυπερθέρμανσης του πλανήτη. Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο κατευθύνει τον τρόπο που ο ήλιοςχτυπά τη γη που δημιουργεί διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που μπορεί να κατευθύνει τιςκαιρικές συνθήκες. Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο έχει άμεση επιρροή στις καιρικές συνθήκες. Δεν με πιστεύετε; Δείτε τι οι εμπειρογνώμονες από το Χάρβαρντ, το Smithsonian και η NASA είχε να πει. Εδώ είναι να τους επί του θέματος.

Περνώντας το διαστρικό νέφος.
           Το ηλιακό μας σύστημα σήμερα διέρχεται από ένα μαγνητικό μεσοαστρικό νέφος που οι αστρονόμοι ανακάλυψαν μόλις πριν από λίγα χρόνια. Οι αστρονόμοι αποκαλούν InterstellarCloud, «Τοπικό χνούδι"για συντομία. Είναι ακόμα ένα μυστήριο για το τι επίδραση τυχόν θα έχειεδώ στη γη, αλλά είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ένα υπέρ μαγνητικό σύννεφο που είναι30 έτη φωτός ευρεία δεν θα έχει καμία επίπτωση για τον ήλιο και τους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα. Μπορεί να δώσει εξηγήσεις το γιατί τόσες πολλές αλλαγές είναι επί του παρόντοςσυμβαίνουν σε όλο το ηλιακό σύστημα. Όπως το μαγνητικό πεδίο του ήλιου αυξάνεται κατά 230τοις εκατό από το 1901, το λαμπερό πλάσμα που βρίσκετε στην αιχμή του Ηλιακού μας συστήματος αυξήθηκε πρόσφατα σε ένα τοις εκατό 1000, το μαγνητικό πεδίο του Δία έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία 50 χρόνια, το μαγνητικό πεδίο Ουρανός αλλάζει , μαγνητικό πεδίοτου Ποσειδώνα αυξάνεται. Αυτοί οι πλανήτες είναι όλο και πιο φωτεινή, τα μαγνητικά πεδίααυξάνουν και τη συνολική ατμόσφαιρα οι ιδιότητές τους αλλάζουν. Το Φεγγάρι της Γης αυξάνεται με μια ατμόσφαιρα.
 

«Είναι περίπου 30 έτη φωτός ευρύ και περιέχει ένα (wispy) μείγμα υδρογόνου και ηλίου άτομασε θερμοκρασία 6000 C." Στοιχεία του Voyager δείχνουν ότι το χνούδι είναι πολύ περισσότεροαπό τον καθένα μαγνητισμένο και είχε προηγουμένως υποψία-μεταξύ 4 και 5 microgauss *, "
Εδώ είναι να τους επί του θέματος.

  Αναστροφή πόλων της Γης.Οι ειδικοί συμφωνούν ότι στους μαγνητικούς πόλους αντιστροφήσυμβαίνει οπουδήποτε μεταξύ 50.000 και 800.000 χρόνων και την τελευταία φορά που συνέβηήταν περίπου 780.000 χρόνια πριν.  Οι περισσότεροι επιστήμονες θα συμφωνήσω ότι η διαδικασία αυτή διαρκεί οπουδήποτε 1000 - 4000 χρόνια, και περαιτέρω μελέτες έχουν δείξει ότιμπορεί κυριολεκτικά να συμβεί σε λίγες μόνο ώρες. Τι επίδραση θα έχει αυτό γιατην επιφάνεια της Γης ;Το αποτέλεσμα θα είναι αύξηση της ηφαιστειακής δραστηριότητας και τωνσεισμών σε παγκόσμια δραστηριότητα κλίμακα. Έχοντας μια ακίδα της ηφαιστειακήςδραστηριότητας θα επηρεάσει το παγκόσμιο κλίμα, δημιουργώντας μια επίδραση ψύξης, λόγωτου ποσού από την ηφαιστειακή σκόνη που περνά στην ατμόσφαιρα και που αντανακλά στον Ήλιο. Αυτό και μόνο θα μπορούσε να οδηγήσει τη γη σε μια εποχή παγετώνων. Σε μια δευτερεύουσα σημείωση, του Ποσειδώνα και του Ουρανού μόλις πρόσφατα είχαμε αντιστροφήπόλων σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν από το Voyager 2.
Κύκλος Ηλίου 24.
Για λόγους που δεν είναι πλήρως κατανοητοί, κάθε 11 χρόνια οι μαγνητικοί πόλοι του ήλιουδημιουργούν ένα τεράστιο ποσό της ηλιακής δραστηριότητας. Όταν ο ήλιος είναι ενεργόςδημιουργεί ηλιακές εκλάμψεις και μαζικά στεμματικές εκτοξεύσεις ,έκρηξη τεράστιας ποσότηταςηλιακής (partials) γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός, ορισμένες από αυτά ίσως ακόμα και τα αποκαλούν (όταν είναι αρκετά μεγάλα) ηλιακά τσουνάμι. Το μαγνητικό πεδίο μας είναι αυτό που μας προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Είναι επίσης αυτό που μας προστατεύει από ισχυρούς ηλιακούς ανέμους που μεταφέρουν ακτινοβολία. Έχουμε ήδη εισέλθει κύκλο 24 και είναι προγραμματισμένο να φτάσει το ηλιακό μέγιστο κοντά στο τέλος του2012. Αυτό είναι όταν ο ήλιος θα είναι το πιο ενεργός και έχει προβλεφθεί από πολλούς ειδικούςότι ηλιακό μέγιστο ηλιακός κύκλος 24 θα μπορούσε να είναι ο πιο ισχυρός που έχει καταγραφεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία.
2012
         2012, 2012, μπλα, μπλα. Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το 2012 διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο χρόνο. Όλα αυτά τα πράγματα συμβαίνουν τώρα, και πολλοί ειδικοί συμφωνούν τα χειρότερα που πρόκειται να συμβούν κάποια στιγμή κοντά στο τέλος του 2012.Προφητεία ή όχι, αυτά είναι τα γεγονότα. Θα πρέπει να κοιτάμε μπροστά.