Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Τι έχουν πάνω τα δολάρια; Από πότε ξέρουν για τους "δίδυμους πύργους"; ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. ΒΙΝΤΕΟ


Τι έχουν πάνω τα δολάρια; Από πότε ξέρουν για τους "δίδυμους πύργους"; ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. ΒΙΝΤΕΟ


Τελικά ίσως να μην είμαστε και τόσο φαντασιόπληκτοι και να μη βλέπουμε παντού συνωμοσίες...αλλά αλήθειες!
Δείτε το βίντεο! 





Απόψεις: "Ο Κεμάλ δεν γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και το πατρικό του σπίτι δεν είναι αυτό που μας λένε"!


Απόψεις: "Ο Κεμάλ δεν γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και το πατρικό του σπίτι δεν είναι αυτό που μας λένε"!

Γράφει η Μαρία Σταματιάδου .
Ποιος είναι ο πρώτος και σημαντικότερος προορισμός τουριστικών γκρουπ «Τούρκων» (όπως καταχρηστικά και αυθαίρετα αποκαλούνται συλλήβδην οι Μουσουλμάνοι) της ελληνικής Θράκης, όταν πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη; Το σπίτι του Κεμάλ! Πηγαίνουν μάλιστα εκεί, όχι μόνον ως τουρίστες, αλλά και/κυρίως ως προσκυνητές!

 Φανταστείτε να μάθουν ότι το προσκύνημα δεν υπάρχει! Γιατί; Διότι ο Κεμάλ δεν γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, αλλά καταγόταν από ένα πολύ μικρό χωριό, κοντά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, την παλιά Χρυσαυγή, το Σαρίγερ, όπως ονομαζόταν παλιά. Ο Κεμάλ γεννήθηκε στο Σαρίγερ, το 1881. Όταν οι Χριστιανοί πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη έφθασαν το 1922 εκεί, οι Τούρκοι του χωριού δεν είχαν φύγει ακόμα.
 Πέρασε ένας περίπου χρόνος για να φύγουν σταδιακά όλοι. Στο διάστημα αυτό,...
 συγκατοίκησαν Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι. Από τους ντόπιους Μουσουλμάνους έμαθαν οι Χριστιανοί πρόσφυγες, ότι εκεί είχε γεννηθεί ο Κεμάλ, και ότι μέχρι τα 8 χρόνια του φρόντιζε τα ζώα του πατέρα του. Στο σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Κεμάλ, στο Σαρίγερ, έμεινε αργότερα η οικογένεια του Ανδρέα Στάθη, μετέπειτα προέδρου του χωριού. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το «παρατσούκλι» του κυρίου Στάθη ήταν «Κεμάλ», επειδή εγκαταστάθηκε στο σπίτι του.

 Επρόκειτο για ένα φτωχικό σπίτι, χτισμένο με πέτρες και πλίνθους, κολλητό με άλλα δύο σπιτάκια. Κάτω υπήρχε το χαγιάτι και επάνω είχε δύο δωμάτια. Σήμερα δεν σώζεται τίποτε, διότι οι κάτοικοι της παλιάς Χρυσαυγής γκρέμισαν τα ετοιμόρροπα σπίτια της, για να πάρουν τις πέτρες και τα υλικά και να χτίσουν το καινούργιο χωριό τους, τη σημερινή Χρυσαυγή.

Η αλήθεια αυτή αποσιωπήθηκε από τον τουρκικό εθνικισμό, που θέλει να παρουσιάσει τον Κεμάλ γεννημένο στην Θεσσαλονίκη, η οποία άκμαζε στα Βαλκάνια την εποχή εκείνη –να του προσδώσει δηλαδή μια κοσμοπολίτικη καταγωγή– και όχι σε ένα άγνωστο φτωχό χωριουδάκι έξω από τον Λαγκαδά. Το γεγονός ότι το σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Κεμάλ ήταν στο Σαρίγερ δεν ήταν άγνωστο στους Τούρκους.

Μάλιστα, μέχρι το 1981, οι Τούρκοι πήγαιναν ατομικά εκεί, για να το επισκεφθούν και να προσκυνήσουν. Αργότερα πήγαιναν οργανωμένα, με λεωφορεία, μέχρι το 2007. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι περίπου το 1981, υπήρχε ένας ντόπιος αγελαδάρης, ο Κωνσταντίνος Γιαμουτζής, που γνώριζε το σπίτι και οδηγούσε τους προσκυνητές στον χώρο.

 Οι κάτοικοι του χωριού θυμούνται ακόμη έναν Τούρκο από την Σμύρνη, κατά την περίοδο των τελευταίων οργανωμένων επισκέψεων με λεωφορεία, που απάντησε σε κάποιους που τον ρώτησαν, αν θέλει να πάει και στο σπίτι της Θεσσαλονίκης: «Αυτό είναι ψέμα. Ντροπή που άλλαξαν τον τόπο γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ. Προσβάλλουν την μνήμη του. Δεν θα επισκεφτώ το ψευτο-σπίτι της Θεσσαλονίκης» Πέρα από τον απλό λαό όμως, και οι Τούρκοι αξιωματούχοι γνώριζαν (και προφανώς γνωρίζουν) την αλήθεια.

Το 1981, με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του Μουσταφά Κεμάλ, επισκέφθηκε την Χρυσαυγή (το κτίριο της τότε κοινότητας) ο Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης μαζί με τον γραμματέα του, σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελληνικός Βορράς», της 10ης Μαΐου 1981. Υπήρχαν μάλιστα και τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία. Παρακάλεσε τότε τους κατοίκους να του υποδείξουν το ακριβές σημείο γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ. Στάθηκε εκεί σαν προσκυνητής και τράβηξε πολλές φωτογραφίες.

 Σε κάποια στιγμή, αποκάλυψε στους Έλληνες συνοδούς του: «γνωρίζω ότι αυτή είναι η αλήθεια, αλλά είναι δύσκολο να το παραδεχθούμε επίσημα και καταλαβαίνετε τον λόγο…». Σύμφωνα με στοιχεία και από το ίδιο το στενό οικογενειακό περιβάλλον του Κεμάλ, το σπίτι που σήμερα φέρεται σαν «σπίτι του», δεν είναι δικό του. Τουρκικές βιβλιογραφικές πηγές αναφέρουν μαρτυρίες της ίδια της αδελφής του, της Μακμπουλέ, κατά τις οποίες, το πατρικό σπίτι τους είναι ένα άλλο, σε κοντινή γειτονιά. Τότε, γιατί επιμένουμε εμείς οι Έλληνες να δεχόμαστε ως σπίτι του Κεμάλ το συγκεκριμένο;

 Η απάντηση βρίσκεται στις μεγαλοστομίες της «ελληνοτουρκικής προσέγγισης», κατά τη δεκαετία του ’30, σύμφωνα με τις οποίες, αφού ο Κεμάλ είχε επιλέξει να διαδίδει ως τόπο καταγωγής του την Θεσσαλονίκη, θα ήταν άκομψο από την ελληνική πλευρά να τον διαψεύσει. Φυσικά, έγιναν και οι σχετικές «κινήσεις»: Το 1934 η ελληνική κυβέρνηση ανάρτησε έξω από το σπίτι μία πινακίδα που έγραφε: «εδώ γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ». Και για να ενισχυθεί η όλη κίνηση, το 1937 η κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά έδωσε εντολή στον δήμο Θεσσαλονίκης να αγοράσει το σπίτι από την οικογένεια Σεραφειμίδου (έμποροι υποδημάτων), που το κατοικούσε.

Όταν η οικογένεια αρνήθηκε να το πουλήσει, προφανώς από εθνική ευαισθησία, το κράτος προχώρησε στην υποχρεωτική απαλλοτρίωσή του. Τότε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Μερκουρίου ενημέρωσε επίσημα, με επιστολή του, την κυβέρνηση του Ισμέτ Ινονού, ότι χαρίζει το σπίτι στο τουρκικό κράτος. Σήμερα, το φερόμενο ως «σπίτι του Κεμάλ» στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί –μεταξύ άλλων– και ως μέσο στις πολλές προσπάθειες εκτουρκισμού των Πομάκων της Θράκης, κατευθύνοντας διάφοροι φορείς προς αυτό, συλλόγους και σχολεία.

Εύλογα βέβαια προκύπτει το ερώτημα, ποιοι δάσκαλοι προτείνουν τις επισκέψεις των μουσουλμανόπαιδων στο «σπίτι του Κεμάλ», αλλά και ποιοι προϊστάμενοι της δευτεροβάθμιας ή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποδέχονται –και κάτω από ποιες συγκεκριμένες πιέσεις– τις εκδρομές του αφελληνισμού (ή του εκτουρκισμού) των Ελλήνων Πομάκων της Θράκης; Κλείνοντας, θεωρώ άξιο σχολιασμού το γεγονός ότι, ενώ υπήρξε η επίσημη αναγνώριση του σπιτιού αυτού και από την ελληνική κυβέρνηση ως σπίτι του Κεμάλ, τελικά, μετά από τόσα χρόνια, στη συνείδηση του λαού δεν οριστικοποιήθηκε κάτι τέτοιο, γεγονός που δείχνει πόση δύναμη και δυναμική μπορεί να έχει η λαϊκή μνήμη, και πόσο δύσκολο είναι να αλλοιωθεί, ή να αλλοτριωθεί, από σκοπιμότητες… 

Λέσχη Bilderberg 2011: 9-12 Ιουνίου στην Ελβετία (?)


Λέσχη Bilderberg 2011: 9-12 Ιουνίου στην Ελβετία (?)






  • Η Λέσχη Bilderberg του 2011 θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 9-12 Ιουνίου στο St. Moritz της Ελβετίας.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Bilderberg2011.com, αρχικά ήταν προγραμματισμένο η Λέσχη Bilderberg να πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Kempinski στο St. Moritz κατά το παραπάνω διάστημα (στην ιστοσελίδα του το ξενοδοχείο αναφέρει το μήνυμα: «Please note that we are closed from Apr 10, 2011 until Jun 16, 2011. To view rates from Jun 17, 2011 please click here, otherwise enter alternate dates below.»).

    Ωστόσο, πριν λίγες ημέρες η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ανέφερε ότι η συνάντηση της Λέσχης δε θα γίνει στο St. Moritz αλλά στη Γενεύη και ότι η αρχική δημοσίευση έγινε για να… εξαπατήσει τους ενδιαφερόμενους που θα θελήσουν να βρεθούν κοντά στο χώρο της συνάντησης!
    Μία άλλη αναφορά, αυτή τη φορά της Guardian, αναφέρει το ξενοδοχείο Suvretta στο St. Moritz ως τόπο συνάντησης και διεξαγωγής της Λέσχης, το διάστημα 9-12 Ιουνίου.


    Δείτε περισσότερα: http://mystikos-planitis.blogspot.com/2011/06/bilderberg-2011-9-12.html#ixzz1OcACbPcJ

    ΜΑΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΤΡΑΝΟΣ...

    ΜΑΚΡΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ «ΕΧΕΙ ΒΡΟΧΕΣ, ΩΚΕΑΝΟΥΣ, ΙΣΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!»


    ΜΑΚΡΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ «ΕΧΕΙ ΒΡΟΧΕΣ, ΩΚΕΑΝΟΥΣ, ΙΣΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!»


    Τις ισχυρότερες μέχρι σήμερα ενδείξεις για την ύπαρξη ενός εξωπλανήτη που θα μπορούσε να διαθέτει ζωή υποστηρίζουν ότι συγκέντρωσαν Γάλλοι αστρονόμοι. Ο πλανήτης Gliese 581d, σχετικά κοντά στη γαλαξιακή γειτονιά της Γης, «είναι αρκετά ζεστός ώστε να έχει ωκεανούς, σύννεφα και βροχοπτώσεις». Όσοι πάντως ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν, θα πρέπει να κάνουν αυστηρή δίαιτα και να ξεχάσουν τη γήινη λιακάδα.
    Ο δυνητικά φιλόξενος εξωπλανήτης περιφέρεται γύρω από το άστρο Gliese 581, έναν κόκκινο νάνο που βρίσκεται μόλις 20 έτη φωτός από τον Ήλιο (συγκριτικά, το πλησιέστερο στον Ήλιο άστρο, το Α του Κενταύρου, απέχει 4 έτη φωτός).
    Ο Gliese 581d ανακαλύφθηκε το 2007 και είναι ένας από τους τέσσερις ή έξι πλανήτες του παράξενου συστήματος. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, δημοσιευμένη στο Astrophysical Research Letters, ο πλανήτης βρίσκεται στην άκρη της λεγόμενης κατοικήσιμης ζώνης, εκεί που η θερμοκρασία είναι κατάλληλη για την ύπαρξη υγρού νερού.
    Γεγονός πάντως είναι ότι η ανακάλυψη του Gliese 581d είχε γίνει δεκτή με δυσπιστία πριν από τέσσερα χρόνια, με ορισμένους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πλανήτης δεν υπάρχει καν.
    Ακόμα και οι αστρονόμοι που αποδέχονταν την ύπαρξή του υποστήριξαν ότι ο πλανήτης είναι υπερβολικά σκοτεινός, καθώς δέχεται λιγότερο από το ένα τρίτο της ακτινοβολίας με την οποία λούζει ο Ήλιος τη Γη -οι κόκκινοι νάνοι είναι εξάλλου ασθενικά άστρα με ήπιο, κοκκινωπό φως.
    Επιπλέον, ο Gliese 581d ενδέχεται να έχει τη μία πλευρά του μονίμως στραμμένη στο μητρικό του άστρο, οπότε στην άλλη πλευρά θα βασίλευε αιώνια νύχτα.
    Τώρα, όμως, η γαλλική ομάδα που υπογράφει τη νέα μελέτη υποστηρίζει ότι ο εξωπλανήτης έχει το δυναμικό να φιλοξενεί κάποιου είδους κατοίκους. Το σημαντικό είναι ότι η ατμόσφαιρά του πιθανότατα αποτελείται κυρίως από διοξείδιο του άνθρακα, ένα αέριο του θερμοκηπίου που συγκρατεί θερμότητα και θα μπορούσε να αποτρέπει τη θανατηφόρο παγωνιά.
    «Με μια πυκνή ατμόσφαιρα διοξειδίου του άνθρακα -ένα πιθανό σενάριο για έναν τόσο μεγάλο πλανήτη- το κλίμα του Gliese 581d όχι μόνο είναι σταθερό, αλλά είναι επιπλέον και αρκετά ζεστό ώστε να διαθέτει ωκεανούς, νέφη και βροχοπτώσεις» αναφέρει η ανακοίνωση του γαλλικού Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας (CNRS).
    Παρόλα αυτά, ο Gliese 581d «θα ήταν ένα αρκετά παράξενο μέρος να επισκεφθεί κανείς» επισημαίνει η ερευνητική ομάδα. Πρώτον, το φως του κόκκινου νάνου είναι διαφορετικό από το φως του Ήλιου. Και δεύτερον, ο πλανήτης έχει μάζα διπλάσια από της Γης, οπότε έχει και δύο φορές πιο ισχυρή βαρύτητα. Ένας γήινος που ζυγίζει 70 κιλά στη Γη θα έβλεπε τη ζυγαριά να γράφει 140 κιλά στον Gliese 581d.
    «Ο πυκνότερος αέρας και η πυκνή νέφωση θα κρατούσαν την επιφάνεια σε ένα ζοφερό, κόκκινο λυκόφως» προειδοποιούν οι ερευνητές.
    Οι γήινοι που θα ήθελαν να επισκεφθούν αυτό το παράξενο τοπίο θα έπρεπε εξάλλου να λάβουν υπόψη τους το χρόνο του ταξιδιού: το φως χρειάζεται 20 χρόνια για να διανύσει την απόσταση, ενώ οι σημερινές πυραυλικές τεχνολογίες θα χρειάζονταν 300.000 χρόνια.
    ΠΗΓΗ((http://www.apocalypsejohn.com/2011/06/blog-post_3776.html))

    ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!


    ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!

    Τους έπιασε στην κυριολεξία στον ύπνο ο αστεροειδής που πέρασε ξυστά απ'τον πλανήτη μας και αποφεύχθησαν μεγάλες καταστροφές.  Το Σάββατο 4 Ιουνίου ο αστεροειδής BD2009 που είχε ανακαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2009 πέρασε σε μικρότερη απόσταση απ'ότι βρίσκεται η Σελήνη. 



     Επιβεβαιώνοντας τον κανόνα, πως η NASA, τα ερευνητικά κέντρα αλλά και οι αστρονόμοι δεν είναι δυνατόν να ελέγχουν τα πάντα.
    Έτσι οι λάτρεις της θεωρίας του πλανήτη Χ επιμένουν στην ύπαρξη του, ενώ άλλοι συνωμοσιολόγοι προειδοποιούν πως η ΝASA γνώριζε  πολύ καλά για το κοντινό πέρασμα του αστεροειδή, απλά δεν έκανε καμία ανακοίνωση λόγω των κανόνων που διέπουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να μην προκληθεί οποιαδήποτε αναταραχή σε οικονομικούς και κοινωνικούς κύκλους. 


    ΠΗΓΗ((http://www.apocalypsejohn.com/2011/06/blog-post_6741.html))