Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟΝ… ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ


ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟΝ… ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ


Μια σήραγγα 120 μέτρων γεμάτη σύμβολα που οδηγούσε στους ταφικούς θαλάμους και αποτελούσε “αναπαράσταση του κάτω κόσμου” ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην αρχαία πόλη Τεοτιχουακάν χάρη σε συσκευή ραντάρ.

Χρειάστηκαν ιδιαίτερα αναπτυγμένη τεχνολογία και σχεδόν δύο χιλιετίες για να αποκαλυφθεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της...
αρχαίας Αμερικής. Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην αρχαία πόλη του Μεξικού Τεοτιχουακάν “μια αναπαράσταση του κάτω κόσμου” χάρη σε συσκευή ραντάρ: μια σήραγγα 120 μέτρων γεμάτη σύμβολα που οδηγούσε στους ταφικούς θαλάμους και η οποία παρέμενε κρυμμένη επί περίπου 1.800 χρόνια.

Οι ερευνητές προχώρησαν μόλις στα πρώτα επτά μέτρα του τούνελ, αλλά το ραντάρ αποκάλυψε ότι έχει μήκος 120 μέτρων. Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι είναι ένα πέρασμα που οδηγεί σε τρία δωμάτια και πιθανότατα θα βοηθήσει στη εξήγηση των πεποιθήσεων του αρχαίου μεξικανικού πολιτισμού. Η σήραγγα, που βρίσκεται 13 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, ανακαλύφθηκε τυχαία για πρώτη φορά το 2003, όταν βαριά βροχή άνοιξε μια μικρή τρύπα στο έδαφος. Εως τώρα δεν έχει ανακαλυφθεί κανένας τάφος μονάρχη κοντά στην πόλη του Μεξικού, αλλά αυτό πιστεύουν ότι θα αλλάξει.

“Στο τέλος της σήραγγας υπάρχουν διάφοροι θάλαμοι όπου είναι δυνατόν να διατηρούνται τα λείψανα των ηγεμόνων του Μεσοαμερικανικού Πολιτισμού” πιστεύει ο Σέρτζιο Γκόμεζ Τζάβεζ, αρχαιολόγος του Εθνικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού. “Εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 21ου αιώνα σε παγκόσμια κλίμακα”.

“Γνωρίζουμε ότι το Τεοτιχουακάν ήταν χτισμένο σαν αντίγραφο αυτού που θεωρούσαν ως κόσμο, ως σύμπαν” επισημαίνει ο αρχαιολόγος. “Ετσι, φανταζόμαστε τη σήραγγα ως αναπαράσταση του κάτω κόσμου”. Το Τεοτιχουακάν, με τις τεράστιες πυραμίδες του Ηλιου και της Σελήνης, είναι κατασκευασμένο ως ένας λαβύρινθος παλατιών, ναών, οικισμών, εργαστηρίων, αγορών και λεωφόρων. Πιστεύεται πως η πόλη χτίστηκε γύρω στο 100 π.Χ. και υπήρχε έως τον 8ο αιώνα.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, πρόκειται για το κέντρο με τη μεγαλύτερη επιρροή της προϊσπανικής Βόρειας Αμερικής, με πληθυσμό 200.000 ατόμων στην ακμή του. Μόνο το 5% του Τεοτιχουακάν έχει ανασκαφεί παρότι έχουν περάσει περισσότερα από 100 χρόνια ερευνών.

Προτού μπουν οι ερευνητές στη σήραγγα, τον περασμένο Νοέμβριο, ένα μικρό τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ με ενσωματωμένη κάμερα -το πρώτο που εξερευνά τις αρχαιότητες του Μεξικού- ερεύνησε τη σήραγγα, μπαίνοντας μέσα από μια μικρή οπή, ενώ παράλληλα έγινε χρήση θερμικών απεικονίσεων, σαν αυτές που πριν από λίγες ημέρες έφεραν στο φως 17 κρυμμένες πυραμίδες, 3.000 οικισμούς και 1.000 ταφικές τοποθεσίες κάτω από την επιφάνεια της γης της Αιγύπτου.

Τώρα στην περιοχή εργάζονται περίπου 300 άνθρωποι, που κατεβαίνουν από τρεις σκάλες στα βάθη του τούνελ και οι οποίοι έχουν καταλήξει ότι κάποια στιγμή, γύρω στο 200 με 300 μ.Χ., έγινε σκόπιμη προσπάθεια να μπλοκαριστεί η είσοδος, καθώς τοποθετήθηκαν εκεί πέτρες και θραύσματα που προέρχονταν από έναν κατεστραμμένο ναό.

Λάμπα “καίει” από το 1901!


Λάμπα “καίει” από το 1901!


Είναι συνεχώς αναμμένη από το 1901 και ακόμα… αντέχει! Ο λόγος για μία λάμπα που «καίει» ακόμα στον σταθμό πυροσβεστικής της αμερικανικής πόλης Livermore στην Καλιφόρνια. 
Για το λόγο αυτό οι...
 κάτοικοι της πόλης ετοιμάζονται για γιορτάσουν το γεγονός… Η λάμπα μάλιστα «κατέχει» ήδη και σχετικό ρεκόρ Guinness.

Τη λάμπα δώρισε στην πυροσβεστική ένα επιχειρηματίας το 1901 και με εξαίρεση μια σύντομη περίοδο το 1903, μια εβδομάδα το 1937 και μερικές διακοπές ρεύματος η λάμπα παραμένει αναμμένη

Τι είναι αυτά;


Τι είναι αυτά;


Δεν είμαστε οπαδοί της παραφιλολογίας αλλά ομολογουμένως υπάρχει ένα ζήτημα που μας ανησύχησε όσον αφορά τις αντιδράσεις των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα. Εδώ και πολλές μέρες και συγκεκριμένα από τότε που τα πράγματα…αγριέψανε έχουν παρκάρει στο σύνταγμα 3 περίεργα…οχήματα. Τα οχήματα αυτά όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες έχουν κάτι ακόμα πιο περίεργες….κεραίες!


Το γεγονός μας τράβηξε την προσοχή μας όταν ανακαλύψαμε πως μετά τις επισκέψεις μας στους αγανακτισμένους του συντάγματος-αλλά και καθόλη την διάρκεια που παραβρισκόμασταν εκεί- ανακαλύψαμε πως οι αγωνιζόμενοι πολίτες είχαν ζαλάδες, αισθήματα κοπώσεως, πονοκεφάλους και πόνο στα τύμπανα των αυτιών.
Έτσι το ψάξαμε το θέμα λίγο και ανακαλύψαμε 3…πανέμορφα φορτηγά τα οποία στην αρχή νομίσαμε πως είναι των τηλεοπτικών συνεργείων που έρχονται συχνά στην περιοχή. Με μια πιο προσεκτική ματιά όμως διαπιστώσαμε πως τα 3 αυτά φορτηγά καμία σχέση δεν έχουν με την τηλεόραση.

Αρχίσαμε λοιπόν να ρωτάμε τους σεκιούριτι που…φρουρούσαν τα εν λόγο φορτηγά. Πήραμε μια επίσημη απάντηση η οποία μας προξένησε καινούργια ερωτηματικά: «οι κεραίες των φορτηγών είναι προσφορά των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και βρίσκονται εκεί για να ενισχύουν το σήμα των κινητών τηλεφώνων στο….σύνταγμα»(!!!!)

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά. Αν πάρουμε την επίσημη εκδοχή τότε δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως είναι δυνατόν στο κέντρο της Αθήνας να μην έχουν σήμα τα…κινητά. Επίσης εδώ προκύπτει και ένα άλλο ζήτημα. Οι εν λόγο κεραίες είναι ακριβώς στην περιοχή που μαζεύονται οι αγανακτισμένοι πολίτες. Άρα οι κεραίες της κινητής έχουν τοποθετηθεί λίγα μέτρα από τα κεφάλια των Ελλήνων που διαμαρτύρονται. Ποιο αρρωστημένο μυαλό μπορεί να τοποθέτησε δίπλα στα κεφάλια μας κεραίες που επιβεβαιωμένα προκαλούν βλάβες στην υγεία; Πως επιτράπηκε να φέρουν τόσο κοντά στον κόσμο κεραίες κινητής όταν πλέον έχει απαγορευθεί να τοποθετούνται και στις ταράτσες των σπιτιών;

Η παραφιλολογία.

Υπάρχει και μια άλλη άποψη στο ζήτημα. Ίσως να είναι παρακινδυνευμένο να την αναλύσουμε καθώς δεν αποδεικνύεται εύκολα και εντάσσεται στην λεγόμενη «παραφιλολογία» όμως επειδή έχει επιστημονικό υπόβαθρο και αφορά το μέλλον του…κεφαλιού μας και των παιδιών μας είμαστε υποχρεωμένοι να την αναφέρουμε καλώντας ταυτοχρόνως τους ενεργούς πολίτες να το ψάξουν και να ενημερωθούν επί του ζητήματος.

Σύμφωνα με αυτή την «άλλη» άποψη υπάρχουν πληροφορίες ότι όντος τα κινητά στο Σύνταγμα τον τελευταίο καιρό είχανε πρόβλημα. Το θέμα ήταν πως ΕΝΩ ΕΙΧΑΝΕ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΑ δεν μπορούσανε να καλέσουν ούτε να δεχθούν κλήσεις όση ώρα ήταν στην ευρήτερη περιοχή του Συντάγματος. Σαν κάτι να τα «μπλόκαρε» και να εμπόδιζε το σήμα. Η ίδιες πηγές αναφέρουν πως το φαινόμενο οφειλόταν στα μέτρα ελέγχου πληθυσμού που τα αρρωστημένα μυαλά της νέας τάξης έχουν φέρει στην πατρίδα μας και συγκεκριμένα:

Όλοι γνωρίζουμε πλέον τους γνωστούς ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ και έχουμε εμπεδώσει ότι επηρεάζουν σίγουρα το κλήμα μας καθώς δεν είναι φυσικό να βρέχει καλοκαιριάτικα στην Ελλάδα σαν να είμαστε…Αγγλία. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ψεκάζουν (το γιατί το υποπτευόμαστε.
Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν πως ένα από τα συστατικά που ψεκάζουν είναι το ΜΑΓΓΑΝΙΟ γνωστό και κοινό ορυκτό το οποίο προκαλεί πύκνωση της ατμόσφαιρας όταν αυτό ψεκασθεί σε αυτή. Την πρακτική του ψεκασμού με μαγγάνιο την έχουν εφαρμόσει οι μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις σε κάθε χώρα που επρόκειτο να κάνουν πόλεμο στο παρελθόν διότι με την πύκνωση της ατμόσφαιρας υπάρχει καλύτερη απόκριση στις επικοινωνίες καθώς εμποδίζονται τα διάφορα κύματα να διαφύγουν και ανακλώνται πίσω στην γη (σαν καθρέπτης).

Τι σχέση έχει αυτό με τον έλεγχο του πλήθους; Θα σας πούμε. Υπάρχουν ήχοι που αν και το ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί να τους συλλάβει, αυτοί επιρρεάζουν άμεσα την ανθρώπινη συμπεριφορά σε συγκεκριμένες συχνότητες: Είναι οι γνωστοί σε όλους μας Υπέρηχοι και υπόηχοι. Η πιο γνωστή εφαρμογή των εν λόγο ήχων είναι το υπερηχογράφημα, όμως όλοι ξέρουμε και την συσκευή που βάζοντας την στην πρίζα του σπιτιού μας διώχνουμε τα τρωκτικά (ποντίκια) και άλλα ζωύφια με τους υπόηχους που αυτή παράγει!

Έχει λοιπόν ανακαλυφθεί πως οι ΥΠΟΗΧΟΙ σε συγκεκριμένες συχνότητες δεν διώχνουν μόνο τα τρωκτικά αλλά επηρεάζουν και την ανθρώπινη συμπεριφορά προκαλώντας αίσθημα ΚΟΠΩΣΗΣ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ καθώς και ΟΚΝΗΡΙΑ.

Αν λοιπόν για να ελέγξουν τον κόσμο ώστε να μην αντιδρά χρησιμοποιούν μηχανήματα παραγωγής υπόηχων (πράγμα που είναι πολύ απλό να γίνει με τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα) τότε θα κάνανε το εξής: Θα βάζανε σε διάφορα κυβερνητικά κτήρια (π.χ. Της κρατικής ασφάλειας ή του ΟΤΕ) τέτοια μηχανήματα εκπομπής υπόηχων. Επειδή το πρόβλημα είναι πως ΑΝ τα συγκεκριμένα κύμματα εκπέμπονται σε ευθεία γραμμή θα χρειαζόταν εκατοντάδες τέτοια για να καλύψουν όλο το λεκανοπέδιο όπως επίσης ΑΝ χρειαζόταν να εστιάσουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή θα ήταν δύσκολο, οπότε η λύση θα ήταν η εξής: Θα ψεκάζανε στην ατμόσφαιρα με ΜΑΓΓΑΝΙΟ και θα εκπέμπανε τους υπόηχους προς τα εκεί. Το μαγγάνιο θα ανακλούσε τα κύμματα προς κάθε κατεύθυνση της γήινης επιφάνειας με αποτέλεσμα να γινόταν μια ομπρέλα στην οποία όσοι ήταν εγκλωβισμένοι θα είχαν άμεση επιρροή από τους υπόηχους.

Για να μην επεκταθούμε σε επιστημονικές αναλύσεις και κουράσουμε τον αναγνώστη θα πούμε πως αν ισχύει η θεωρία αυτό σημαίνει πως ολόκληρες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας βομβαρδίζονται με υπόηχους και με την βοήθεια των αεροψεκασμών μας κάνουν το μυαλό και την ψυχολογία σουρωτήρι ώστε να μην έχουμε το κουράγιο να αντιδράσουμε.

Αν ισχύει η θεωρία αυτή την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού θα πρέπει να το ψάξουμε όλοι μας αλλά το πρόβλημα είναι πως στην εν λόγο πρακτική δεν υπάρχει αντίδοτο που να προσφέρει 100% κάλυψη των συμπτωμάτων.

Οι ωτασπίδες προσφέρουν μια προστασία της τάξης του 30% καθώς εκτός από τα τύμπανα των αυτιών δονείται όλη η περιοχή του κεφαλιού συν του ότι αν πήγαινε κάποιος σε πορείες και διαμαρτυρίες με ωτασπίδες δεν θα άκουγε τίποτα. Κάτι άλλο που θα μπορούσε να προσφέρει είναικάποιο είδος κράνους από φελιζόλ καθώς το φελιζόλ προσφέρει άριστη ηχομόνωση. Ένα τέτοιο κράνος συνδυασμό με ωτασπίδες θα πρόσφερε μεγάλη προστασία από αυτά τα μέτρα ΑΝ είναι αληθινές οι υποθέσεις που κάνουμε…

Ενημέρωση για το Μαγγάνιο

Μαγγάνιο (Mn):
Ανεπιθύμητο και ευκίνητο στοιχείο, με ανώτατο επιτρεπτό όριο τα 50 και ενδεικτικό τα 20 μg/l. Απαντάται στη φύση με τη μορφή δισθενούς, τρισθενούς και τετρασθενούς στοιχείου. Η πλέον αφομοιώσιμη μορφή είναι το δισθενές μαγγάνιο και λιγότερο το τρισθενές, η δε αφομοίωση του από τον οργανισμό σχετίζεται στενά με το pΗ. Το μαγγάνιο είναι απαραίτητο στον οργανισμό ιχνοστοιχείο και συμμετέχει σε ενζυμικές αντιδράσεις.

Απορροφάται από το έντερο και εναποθηκεύεται στους νεφρούς, στο ήπαρ, στα οστά και σε μικρές συγκεντρώσεις στον εγκέφαλο. Απεκκρίνεται από την γαστρεντερική οδό δια μέσου της χολής. Αυξημένες συγκεντρώσεις στα πόσιμα νερά μπορεί να προκαλέσουν, πονοκεφάλους, αδυναμία, υπερευαισθησία, αϋπνία, νοητικές διαταραχές και ψυχώσεις. Επίσης νευρολογικές διαταραχές όπως η νόσος του Parkinson. Χαρακτηριστικό είναι το βάδισμα με το σώμα να γέρνει προς τα εμπρός

Τα σχέδια της ελίτ για παγκόσμια μείωση του πληθυσμού

Τίτλοι τέλους για τον Γιώργο Παπανδρέου


Τίτλοι τέλους για τον Γιώργο Παπανδρέου

Οι πολιτικοί χειρισμοί, που έκανε ο πρωθυπουργός τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, τον αποδυνάμωσαν ουσιαστικά με αποτέλεσμα να εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για το εάν και πόσο μπορεί να συνεχίσει.
Έγκυρες εφημερίδες, με ανταποκρίσεις τους από την Ελλάδα αμφισβητούν ανοικτά την ικανότητα του κ. Παπανδρέου να διαχειριστεί την παρούσα κρίση, επισημαίνουν την ουσιαστική απραξία της κυβέρνησης του τους τελευταίους μήνες, υπογραμμίζουν τις δυσκολίες υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει και προβλέπουν ότι στο τέλος θα αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.
Χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα που επιλέξαμε.
Le Monde: “Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ελεύθερη πτώση”
“Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ελεύθερη πτώση” είναι ο τίτλος ανταπόκρισης από την Αθήνα που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Monde στην ιστοσελίδα της.
Στην ανταπόκριση παρουσιάζεται το πορτρέτο του Έλληνα πρωθυπουργού αναφέροντας πως ”ο κ.Παπανδρέου μέχρι τώρα ενσάρκωνε το μοντέλο ενός ηγέτη με κουράγιο, που υπερασπιζόταν τη χώρα του εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου θύελλας”.
Σήμερα ωστόσο, λέει ο συντάκτης,
”η κοινωνική αντίδραση που εκδηλώνεται στους δρόμους και στις κινητοποιήσεις των πολιτών κατά των μέτρων λιτότητας, φαίνεται να έχουν αποδυναμώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται έναντι μιας δεξιάς αντιπολίτευσης που στοχεύει εκ νέου στην κατάκτηση της εξουσίας και έναντι του ίδιου του κόμματός του, του ΠΑΣΟΚ που δείχνει να δυσκολεύεται να αποδεχτεί το νέο σχέδιο λιτότητας“.
Σχετικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, στην ανταπόκριση υπογραμμίζεται πως η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη θέση του υπουργού Οικονομικών, δείχνει ”την αποτυχία του ανοίγματος προς εξωκυβερνητικές προσωπικότητες“.
Η Μοnde αναφέρει ακόμη πως αρκετοί αναλυτές αναμένουν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών έως το φθινόπωρο.
The Globe and Mail (Canada)
«Όταν πριν από ενάμιση χρόνο ανέλαβε τη πρωθυπουργία της Ελλάδας, έχοντας εξασφαλίσει μια τεράστια εκλογική πλειοψηφία, ο Γ. Παπανδρέου χαιρετίστηκε ως ο μεγάλος μεταρρυθμιστής της Μεσογείου, και ως ένας «σοφιστικέ» πολιτικός στοχαστής, που θα εξαφάνιζε την οικονομική σαπίλα η οποία είχε κυριεύσει τη χώρα του στα 20 και κάτι χρόνια από τότε που ο πατέρας του είχε εκλεγεί πρωθυπουργός….
…Σήμερα, ο Παπανδρέου παλεύει να σώσει τόσο τη δική του πολιτική καριέρα όσο και αυτή του κόμματός του. Το κοινοβούλιο, αλλά και ο λαός έχουν στραφεί εναντίον του, την ώρα που η χώρα κινδυνεύει με πτώχευση. Και ενώ η αστυνομία μάζευε τα συντρίμμια των διαδηλώσεων που συντάραξαν την Αθήνα, ο Παπανδρέου πρώτα προσφέρθηκε να παραιτηθεί και να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με την αντιπολίτευση, και στη συνέχεια πάλεψε να φτιάξει μια νέα κυβέρνηση εν μέσω υπουργικής εξέγερσης, καθώς δυο βασικοί υπουργοί του αποχώρησαν, και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του περιορίστηκε αρκετά…»
….Ακόμη κι αν παραμείνει πρωθυπουργός, ο Παπανδρέου υπέστη μια ντροπιαστική ήττα. Κι αυτό είναι ένα σκληρό χτύπημα για κάποιον που έδειχνε να αποτελεί μια φρέσκια εναλλακτική λύση σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά Ελλήνων πολιτικών….
….Το 2010, ο Παπανδρέου επευφημήθηκε εκ νέου για το πρόγραμμα λιτότητας που επέβαλλε, και με το οποίο ψαλίδιζε τον δημόσιο τομέα, ιδιωτικοποιούσε κρατικές επιχειρήσεις, και έβαζε τέλος στα γενναιόδωρα πρόωρα συνταξιοδοτικά προγράμματα. Ελάχιστα όμως από αυτά πέτυχαν. .. Τα οικονομικά πακέτα βοήθειας δεν μπόρεσαν να τονώσουν την οικονομία ή να μειώσουν το χρέος… Σύντομα θα συναντηθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για να συζητήσουν την επόμενη διάσωση της Ελλάδας, αν και από ότι ακούγεται, αυτό δεν θα γίνει πριν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Και δεν είναι καθόλου σίγουρο αν ο Παπανδρέου, ή ο προϋπολογισμός του θα υπάρχουν μέχρι τότε.
FINANCIAL TIMES: Η εμπιστοσύνη του λαού εξανεμίζεται
«Η διεθνής οικονομική στήριξη της Ελλάδας ήταν η πρώτη και μεγαλύτερη έκτακτη επιχείρηση για την αποτροπή κρατικής χρεοκοπίας, για τη διάσωση των τραπεζών της Ευρώπης και τη διάσωση του ευρώ. Η κρίση, όμως, ήταν παράλληλα μία μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες πολιτικούς, επιχειρηματικούς ηγέτες, επικεφαλής συνδικάτων και γενικότερα για τον λαό της χώρας να συνενωθούν στην προσπάθεια να καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία του σύγχρονου ελληνικού κράτους
…

Δεκατρείς μήνες αργότερα, η εντεινόμενη πολιτική κρίση στην Ελλάδα υποδεικνύει ότι αυτή η ευκαιρία χάνεται…

Ο κ. Παπανδρέου κατέγραψε κάποια πρόοδο τους πρώτους 15 μήνες, αλλά έχει γίνει σαφές ότι τον τελευταίο χρόνο χάνει τον έλεγχο των καταστάσεων…

Ακόμη κι αν περάσει η σχετική νομοθεσία για το νέο πρόγραμμα λιτότητας, είναι μάλλον ανέφικτο να μπορέσει ο κ. Παπανδρέου να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για έσοδα 50 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις μέχρι τα τέλη του 2015
…

Για να κερδίσει όμως -έστω και υπό προϋποθέσεις- στήριξη σε αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα ο νεότερος Παπανδρέου θα έπρεπε να είναι πιο αδίστακτος στην αντιμετώπιση των εσωκομματικών του αντιπάλων και πιο έξυπνος στο να πείσει τον λαό για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων…


Αντί αυτού, ο κ. Παπανδρέου έχασε πολύτιμο χρόνο αυτήν την εβδομάδα, σε μία άκαρπη προσπάθεια να δημιουργήσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συντηρητική αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας. Υπονοώντας κατ’ επανάληψη ότι μπορεί να παραιτηθεί ώστε να ανοίξει τον δρόμο για έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, αποξένωσε τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ και φάνηκε αδύναμος. Για πρώτη φορά από το 2009, υπάρχει πιθανότητα πρόωρων εκλογών…
ΠΗΓΗ((http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_7094.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FvhzE+%28%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82%21%29))