Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

SPIEGEL: Η Ελλάδα φτιάχνει τάφρο κατά των μεταναστών


SPIEGEL: Η Ελλάδα φτιάχνει τάφρο κατά των μεταναστών



















Η Ελλάδα θέλει να κατασκευάσει τάφρο κατά των μεταναστών… 
είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του SPIEGEL-Online με υπότιτλο «Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες πέρασαν πέρσι από την Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη. Η κυβέρνηση προφανώς ενισχύει τώρα τα σύνορά της: Σύμφωνα με δημοσίευμα ξεκίνησε η κατασκευή τάφρου, η οποία θα έχει πλάτος 30 και βάθος 7 μέτρα».

Η ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας, επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» και δημοσιεύει χάρτη με την έκταση της τάφρου κατά μήκος του Έβρου, πλάτους 30 και βάθους 7 μέτρων. «Το Βήμα» γράφει ότι η τάφρος θα έχει μήκος 120 χιλιομέτρων, ενώ άλλα ΜΜΕ λένε ότι το μήκος δεν θα ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα.
«Η τάφρος στον Έβρο είναι παράλογη», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Pro Asyl. «Τέτοιες ενέργειες αυξάνουν το φόρο αίματος που πληρώνουν οι πρόσφυγες, όταν περνούν τα σύνορα». Η Ελλάδα εξοπλίζει εδώ και αρκετό καιρό τα σύνορά της: Ένας φράχτης από συρματόπλεγμα, ύψους 3 μέτρων με βάση από μπετόν και θερμικές κάμερες, έχει στόχο να ανακόψει το μεγάλο κύμα προσφύγων.
Σύμφωνα με «το Βήμα», τα πρώτα 14,5 χιλιόμετρα της νέας τάφρου έχουν ήδη κατασκευαστεί κοντά στην Ορεστιάδα, την ελληνική περιφερειακή μητρόπολη, η οποία πλήττεται περισσότερο από το κύμα των προσφύγων των προηγούμενων μηνών και ετών. Η αστυνομική διεύθυνση είναι αρμόδια για το νομό Έβρου και ως εκ τούτου και για τα σχεδόν 90 χιλιόμετρα από τα 210 συνολικά, που καθορίζουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν κολυμπώντας τον Έβρο και να φτάσουν στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην ΕΕ – αλλά χάνουν τη ζωή τους σ’ αυτή την προσπάθεια.
Οι συνθήκες, υπό τις οποίες πρέπει να ζήσουν μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα, κρίθηκαν απάνθρωπες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον Ιανουάριο. Οι δικαστές στο Στρασβούργο επέκριναν τις συνθήκες σύλληψης και διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο ως «απάνθρωπες και εξευτελιστικές». Η Γερμανία, η Ισλανδία, η Σουηδία, η Μεγάλη Βρετανία και η Νορβηγία σταμάτησαν έκτοτε την επαναπροώθηση των προσφύγων προς την Ελλάδα για ανθρωπιστικούς λόγους.
Η Pro Asyl επέκρινε αυστηρά εκ νέου προ ημερών την κοινωνική κατάσταση των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, λέγοντας ότι: Συνεχίζουν να είναι αναγκασμένοι να ζουν κατά το πλείστον στους δρόμους, επειδή οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου δεν γίνονται δεκτές. «Η κατάσταση στην αρμόδια κεντρική υπηρεσία αλλοδαπών στην Αθήνα είναι πιο καταστροφική από ποτέ», ανακοίνωσε η Pro Asyl.
Σύμφωνα με στοιχεία των Αρχών, πέρσι μόνο έφτασαν 128.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ο συνολικός τους αριθμός ήταν 512.000.
Την αρχική απόφαση κατασκευής ενός φράχτη, διαδέχτηκε η ανάγκη κατασκευής μίας τάφρου, προκειμένου να σταματήσει τη μαζική εισροή μεταναστών.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: SPIEGEL: Η Ελλάδα φτιάχνει τάφρο κατά των μεταναστών http://24wro.blogspot.com/2011/08/spiegel_05.html#ixzz1U8qGdwAv

Εξάντας: Το πείραμα της Αργεντινής (7/7) The Argentina Experiment


Εξάντας: Το πείραμα της Αργεντινής (7/7) The Argentina Experiment

Το βίντεο αυτό είναι απο το ντοκυμανταίρ του Αυγερόπουλου το πέιραμα της Αργεντινής,και περιγράφει ενα νέο ναρκωτικό για τότε το Πάκο.Στο συγκεκριμένο κομμάτι που έχουμε σταματήσει το βίντεο ο νεαρός λέει στον δημοσιογράφο ''χωρίς καμία ανησυχία και χωρίς ενδιαφέρον για οτιδήποτε''.Είναι φανερό,οτι το συγκεκριμένο ναρκωτικό το μοιράσανε στον Αργεντίνικο λαο,με την υψηλή εποπτεία του ΔΝΤ,για να τον διαλύσουνε πνευματικά και σωματικά,έτσι ώστε να του πάρουν κυριολεκτικά τον πλούτο της χώρας του.Τα ίδια πράγματα και εκεί και εδώ.
Δείτε το βίντεο....

Ο ιατρικός σας φάκελος στην παλάμη σας...


Ο ιατρικός σας φάκελος στην παλάμη σας...


Άρθρο από το SecNews
Ο ιατρικός σας φάκελος στην παλάμη σας! Ξεχάστε πλέον το χάσιμο χρόνου για την εύρεση του ιατρικού φακέλου κάποιου ασθενούς. Ένα από τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης φέρνει έναν νέο και πιο γρήγορο τρόπο αναζήτησης, βασιζόμενο στις παλάμες των ασθενών.
Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Langone Medical Center, προκειμένου να αποφύγει τη γραφειοκρατία και την κλοπή προσωπικών δεδομένων, έχει θέσει μια συσκευή σάρωσης η οποία φωτογραφίζει τις φλέβες της παλάμης του ασθενούς και βρίσκει τον αντίστοιχο ιατρικό φάκελο.
Είναι μια μικρή μαύρη συσκευή η οποία χρησιμοποιεί υπέρυθρο φως για να σαρώσει την παλάμη του ασθενούς. Έπειτα το βιομετρικό γνώρισμα το οποίο είναι μοναδικό σε κάθε άνθρωπο, συνδέεται με τα ηλεκτρονικά αρχεία του ασθενούς.
Σκοπός της συσκευής είναι η πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των ασθενών. Δυστυχώς αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται μόνο από ένα νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη και είναι πολύ αμφίβολο αν θα έρθει ποτέ και στη χώρα μας.
Το σύστημα φυσικά είναι προαιρετικό και εάν κάποιος ασθενής δεν επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει, μπορεί να κάνει χρήση της συνηθισμένης διαδικασίας.