Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Δεν πληρώνω... επαχθές δημόσιο χρέος...


Δεν πληρώνω... επαχθές δημόσιο χρέος...


Το δημόσιο χρέος είναι η μαμή του ελληνικού κράτους. Τα δάνεια προηγήθηκαν της δημιουργίας του. Η εξυπηρέτησή τους και όχι η ισορροπία του ελλείμματος και το εμπορικό ισοζύγιο ήταν το κριτήριο οργάνωσης και αξιοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας.

Γι' αυτό στην Ελλάδα όλα σχεδόν στήθηκαν με λάθος τρόπο. Στήθηκαν σε δυσαρμονία με....
τους ανθρώπινους, φυσικούς και ιστορικούς πόρους. Έτσι, π.χ., η διανομή της αγροτικής γης δεν γινόταν, κατά τον 19ο αιώνα, λόγω της απαίτησης των ξένων δανειστών να λειτουργήσει ως υποθήκη στα δάνεια που έδιναν. Η καθυστέρηση όμως της αγροτικής μεταρρύθμισης είχε συνέπεια τη στρεβλή εκβιομηχάνιση και σήμερα τη γραφειοκρατική αφομοίωση των νέων τεχνολογιών. 

Η χωροταξική ανωμαλία, δηλαδή η συγκέντρωση στο 3% του εδάφους (Αττική) του μισού πληθυσμού της χώρας, οφείλεται στις γεωπολιτικές ανάγκες της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας και στην εξασφάλιση της κερδοφορίας του ξένου κεφαλαίου. Η δημιουργία του πελατειακού κράτους είναι κληρονομιά της αυλοκολακείας που εισήγαγαν οι Βαυαροί κλπ. Όταν αποδίδουν το δημόσιο χρέος στον χαρακτήρα των Ελλήνων, παραβλέπουν την κύρια αιτία, δηλαδή τις πιέσεις και επεμβάσεις των ευρωατλαντικών εξουσιών για να προσαρμόσει το ελληνικό κράτος τις ιδεολογικές και παραγωγικές του δομές στην εξυπηρέτηση πληρωμής των δανείων.

Σήμερα, όλη η πρεμούρα για την πρωθυπουργοποίηση του υιού Παπανδρέου, την «τρόικα», το «Μνημόνιο», το «Μεσοπρόθεσμο» κλπ δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ραφινάτη διαδικασία αναδιάρθρωσης των μηχανισμών... εξυπηρέτησης του χρέους. Αρκεί να δει κανείς τη σύμβαση της κυβέρνησης με τους δανειστές της, τον περίφημο εφαρμοστικό νόμο («Μεσοπρόθεσμο»). Με το άρθρο 1, για τη σύσταση «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου μεταβιβάζονται σε μια εταιρεία, που υπόκειται σε ευρωατλαντικό έλεγχο μέσω εμπειρογνωμόνων, με στόχο «το προϊόν της αξιοποίησης (να) χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας». Ετσι, η δημόσια περιουσία μεταβιβάζεται στους κατέχοντες τα χρεόγραφα (ομόλογα) του δημόσιου χρέους και καθιερώνονται οι νέοι ιδιοκτήτες της χώρας, οι λεγόμενοι «επιφανειούχοι». Πρόκειται για μορφές σύγχρονων αποικιοκρατών.

Όμως το δημόσιο χρέος για να έχει αποτελεσματικότητα πρέπει να γίνει η πίστη, το φετίχ ενός λαού. Γι' αυτό μια νέα ηθική εισάγεται. η ηθική της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους. Γι' αυτό έχουν ξεχυθεί με πολιτικούς, δημοσιογράφους και τελευταία με πιο «αξιόπιστους» ηθικολόγους, όπως πανεπιστημιακούς, να πείσουν ότι το χρέος δεν είναι επαχθές, ότι πρέπει να εξυπηρετηθεί. Διατείνονται ότι δεν θα υπάρχει έλεος για όποιον καταπατάει την πίστη στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Αυτό που φοβούνται είναι το Κίνημα Δεν Πληρώνω.
Και το φοβούνται γιατί απειλεί με μια νέα πολιτική έκφραση των όρων της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, απειλεί, δηλαδή, με μια νέα μεταπολίτευση. Γιατί, αν η πίστη στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους είναι μια δήλωση των Ελλήνων ότι αναγνωρίζουν ότι το χρέος είναι δικό τους, επόμενα αναγνωρίζουν και μια διακριτή θέση υπερεργασίας και υπερφορολόγησης, αλλά επιπλέον αναγνωρίζουν ότι η δημόσια περιουσία δεν τους ανήκει, το Κίνημα Δεν Πληρώνω, με το να δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τη δημόσια (λαϊκή) ιδιότητα του χρέους, αμφισβητεί και την απαλλοτρίωση της περιουσίας του ελληνικού λαού από τους δανειστές.

Σε τελική ανάλυση, αν για τους ευρωατλαντικούς τοκογλυφικούς συνασπισμούς το δημόσιο χρέος γίνεται ο δραστικός μοχλός συμμόρφωσης και νεοαποικιακής ένταξης της ελληνικής κοινωνίας στο διεθνές σύστημα, αν από τους εγχώριους ατζέντηδές τους παρουσιάζεται η εξυπηρέτησή του ως συμφέρον του έθνους και του λαού, για τους έλληνες πολίτες, δημοκράτες και πατριώτες, το δημόσιο χρέος πρέπει να κηρυχθεί επαχθές, απεχθές και μη εξυπηρετήσιμο, δηλαδή να μην πληρώνουν γι' αυτό.

ΙΝΚΑ: Μην παραλάβετε τις κάρτες Φακελώματος.


ΙΝΚΑ: Μην παραλάβετε τις κάρτες Φακελώματος.



Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ): “ καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις
διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου”
Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων...
και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :


1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.

Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» – λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές . ) και βέβαια οι χάκερς.

Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο.

2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.

Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη – καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η υγεία του κλπ

Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.

Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.

Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΕΜΦΥΤΕΥΟYΝ ΤΣΙΠ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΥΝ; (VIDEO)

Ποια είναι η αλήθεια για την AREA 51;


Ποια είναι η αλήθεια για την AREA 51;


\
Στις 8 Ιουλίου 1947, εισήχθη στο αμερικανικό λεξιλόγιο ο όρος “ιπτάμενος δίσκος“.

Η Αμερική ξύπνησε πανικόβλητη μετά από ένα δελτίο Τύπου, που έφερε την υπογραφή του Στρατηγού Γουίλιαμ “Butch” Μπλάνσαρντ, το οποίο ανέφερε πως είχαν περισυλλέξει συντρίμμια από ένα UFO στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ρόσγουελ. Μετά το περιστατικό οι απανταχού ουφολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι δημιουργήθηκε μια περιοχή όπου κρύβουν τα συντρίμμια του UFO άλλα και τους εξωγήινους.


Κάποιοι από αυτούς ισχυρίζονται ότι αυτές οι εγκαταστάσεις διαθέτουν υπόγεια επίπεδα και τούνελ, που ενώνουν μεταξύ τους διάφορες μυστικές τοποθεσίες και περιέχουν αποθήκες γεμάτες με εξωγήινη τεχνολογία. Κάπως έτσι γεννήθηκε ο μύθος της Area 51 για την οποία γράφτηκαν πολλά βιβλία, έγιναν ταινίες ακόμα και βιντεοπαιχνίδι. Με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο της Annie Jacobsen, “AREA 51: An Uncensored History of America’s Top Secret Military Base” που περιέχει αποκλειστικές αδημοσίευτες φωτογραφίες, συνεντεύξεις και την ιστορία της Area51 το NEWS 247 κάνει μια αναδρομή στην περιοχή και τους μύθους της.


Η ιστορία της Area 51
Στο τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου η CIA συνεργάστηκε με την εταιρεία Lockheed για την ανάπτυξη αεροσκαφών, που θα πετούσαν σε πολύ μεγάλο ύψος και θα χρησιμοποιούνταν στις κατασκοπευτικές αποστολές. Έτσι χρειάστηκε μια μυστική απομονωμένη περιοχή για να γίνονται οι δοκιμές. Αυτή η περιοχή που επέλεξαν είναι 130 μίλια έξω από το Λάς Βέγκας στην πολιτεία της Νεβάδα κοντά στη περιοχή Groom Dry Lake. Οι συντεταγμένες της περιοχής 51 είναι 37ο14’36.52”N, 115ο48’41.16”W. Ωστόσο για πολλά χρόνια, οι χαρτογράφοι δεν συμπεριελάμβαναν τις εγκαταστάσεις σε κανέναν χάρτη. Ο εναέριος χώρος πάνω από την Περιοχή 51 είναι γνωστός ως R-4808, και απαγορεύεται η πτήση σε οποιοδήποτε εμπορικό ή στρατιωτικό αεροσκάφος, που δεν ανήκει στην ίδια τη βάση!
Για την κατασκευή της δαπανήθηκαν το 1947 ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Σαράντα σχεδόν χρόνια αργότερα ,το 1985 έγιναν νέες εγκαταστάσεις οι οποίες κόστισαν άλλα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πολεμική αεροπορία χρησιμοποίησε την περιοχή αυτή και για δοκιμές συμβατικών όπλων, όπως το κατασκοπευτικό αεροπλάνο U-2. Κατά καιρούς εκεί έχουν δοκιμαστεί πολλά αεροσκάφη, όπως : το U-2, F-111, F-15, F-117 stealth, B-1, B-52, B-2 και το Aurora, που είναι το πρώτο συμβατικό αεροπλάνο που θα κατασκευαζόταν με βάση εξωγήινη τεχνολογία και θα έπιανε τα 6 mach. Θεωρείται πως ήταν ο αντικαταστάτης του SR-71 ωστόσο το πρόγραμμά του ακυρώθηκε.


UFO στην Area 51;
Πολύ κοντά στην περιοχή βρίσκεται το ράντζο του Μπομπ Λαζάρ. Ο Μπόμπ ήταν ο πρώτος που ισχυρίστηκε ότι είδε προγραμματισμένες δοκιμαστικές πτήσεις εξωγήινων αεροσκαφών. Το σημείο έγινε γνωστό ως Μαύρο Γραμματοκιβώτιο και βρίσκεται κοντά στον αυτοκινητόδρομο 375 της Νεβάδα.
Εκείνη την εποχή στο ράντζο του Μπομπ συγκεντρώνονταν άνθρωποι και παρακολουθούσαν τις “εξωγήινες πτήσεις“.

Πολλοί ειδικοί αναφέρουν οτι πράγματι στην περιοχή γίνονταν εκπαιδευτικές πτήσεις αυτές όμως ήταν αεροσκαφών της Αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

Κάποια από αυτά, είχαν παράξενο σχήμα (για την εποχή), όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς δεν έχουν πιλοτήριο ή πόρτες και γι’ αυτό φαίνονταν σπάνια και εξωγήινα στο απαίδευτο μάτι κάθε περαστικού.



Θάνατοι, διαμάχες και κυβερνήσεις που αρνούνται την ύπαρξη της
Πολλοί πρώην υπάλληλοι της περιοχής 51 κατέθεσαν μηνύσεις ενάντια στην κυβέρνηση για τραυματισμούς ή θανάτους που προκλήθηκαν από παράνομες πρακτικές απόρριψης αποβλήτων. Μετά από μαρτυρίες εργαζομένων οι συνθήκες εργασίας στην περιοχή ήταν πολύ δύσκολες.
Τη δεκαετία του ’50, όταν στη βάση δοκίμαζαν τον κατασκοπευτικό αεροσκάφος U-2, η CIA αναγκάστηκε να σταματήσει τις επιχειρήσεις και να εκκενώσει τις εγκαταστάσεις λόγω μιας πυρηνικής δοκιμής στη γειτονική περιοχή της Νεβάδα.

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 30 χρόνια ώστε η κυβέρνηση να εγκρίνει ένα πρόγραμμα για την αφαίρεση του ραδιενεργού εδάφους γύρω από τη λίμνη Γκρουμ.

Φωτογραφίες από δορυφόρους επιβεβαιώνουν την αφαίρεση τεράστιων ποσοτήτων χώματος από την περιοχή. Οι γύρω περιοχές ανέφεραν αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου και πολλοί ήταν εκείνοι που μήνυσαν την κυβέρνηση, ισχυριζόμενοι πως οι δοκιμές είχαν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα και ενώ μέχρι τότε όλοι οι πρόεδροι αμφισβητούσαν ότι υπήρχε μια τέτοια περιοχή ο Πρόεδρος Μπίλ Κλίντον υπέγραψε τον Σεπτέμβριο του 1995 ένα Εκτελεστικό Διάταγμα, όπου απάλλασσε την Area51 από τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Το Διάταγμα αυτό αποτελεί την πιο επίσημη παραδοχή της ύπαρξης της Area 51 από την κυβέρνηση και αναφέρεται στην Area51 ως “τοποθεσία επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στη λίμνη Γκρουμ της Νεβάδα.” Για δεκαετίες, η βάση παρέμενε κρυμμένη σχεδόν από τους πάντες και τα πάντα, αλλά το 1988 ένας σοβιετικός δορυφόρος τη φωτογράφησε. Διάφορες εφημερίδες και περιοδικά πήραν τις φωτογραφίες και τις δημοσίευσαν. Παρόλα αυτά, η απόκρυψη της βάσης παραμένει υψίστης σημασίας.
http://strange-files.blogspot.com/2011/06/area-51.html ΠΗΓΗ

Εμφανίσθηκε ξαφνικά μία βαθιά τρύπα κάτω από το κρεββάτι της!


Εμφανίσθηκε ξαφνικά μία βαθιά τρύπα κάτω από το κρεββάτι της!

Ένας απότομος και δυνατός θόρυβος τρόμαξε την Inocenta Hernandez από τη Γουατεμάλα και έτρεξε αμέσως έξω από το σπίτι της για να δει τι είχε συμβεί. Όταν, όμως, συνειδητοποίησε ότι ο ήχος προερχόταν από το σπίτι της, επέστρεψε και βρήκε μία τρύπα διαμέτρου ενός μέτρου και βάθους 12 μέτρων περίπου κάτω από το κρεββάτι της!



Από τη μία μεριά η 65χρονη ανακουφίστηκε καθώς η τρύπα δεν προκάλεσε το παραμικρό κακό στα εγγόνια της που έπαιζαν σε κοντινή απόσταση και από την άλλη μεριά δεν της προκάλεσε καμία… έκπληξη, καθώς στο παρελθόν έχουν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά στη Γουατεμάλα!

Συγκεκριμένα, το Μάιο του 2010, μία μεγάλη τρύπα άνοιξε στη μέση ενός δρόμου και κατάπιε μερικά σπίτια! Αλλά και στο Τέξας των Η.Π.Α., το 2008, μία τεράστια τρύπα άνοιξε ξαφνικά στο έδαφος και απορρόφησε οχήματα, τηλεφωνικούς θαλάμους, πεζοδρόμια, κ.ά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι τρύπες αυτές είναι φυσικά βαθουλώματα που προκαλούνται από τις τροπικές καταιγίδες…

Σκόπια. --- Η γελοιότητα δεν γνωρίζει όρια!


Σκόπια. --- Η γελοιότητα δεν γνωρίζει όρια!

Πρόσφατα είδαμε ότι η κυβέρνηση Γκρούεφσκι έσπευσε άρον άρον ναμετονομάσει το άγαλμα του αρχαίου Έλληνα βασιλιά της Μακεδονίας , Μεγάλου Αλεξάνδρου σε… “Έφιππο Πολεμιστή”. Ειδικά μετά από τα εξαιρετικά δυσμενή σχόλια που ακούστηκαν εναντίον τους και κυρίως από Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, 8 αγάλματα αρχαίων Μακεδόνων, οι οποίοι θα αποτελούν την… “Φάλαγγα” πρόκειται να τοποθετηθούν στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. Μαζί τους θα τοποθετηθούν και 8 λέοντες πλαισιώνοντας έτσι το...
 ήδη υπάρχον τεράστιο άγαλμα.

Μάλιστα κυκλοφόρησαν και οι πρώτες φωτογραφίες, στις οποίες μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση τι θα επακολουθήσει. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στις φωτογραφίες, οι Σκοπιανοί αφαίρεσαν δύο πλάγιες ακτίνες από το Ελληνικό σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας στις ασπίδες των στρατιωτών, με το σκεπτικό πως τα σχέδια που η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει στο WIPO είναι συμμετρικά, άρα το δικό τους είναι κάτι… ξεχωριστό και μοναδικό!!!

Mε λίγα λόγια είναι σαν να ανοίξουμε φαστφουντάδικο που θα λέγεται McDonald και θα έχει σήμα 1 1/2 αψίδα!! Η γελοιότητα των Σκοπιανών απλά δεν γνωρίζει όρια!!