Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ένα πεφταστέρι μέσα από τα μάτια ενός αστροναύτη


Ένα πεφταστέρι μέσα από τα μάτια ενός αστροναύτη


Κάθε χρόνο, τον Αύγουστο, οι παρατηρητές ουράνιων σωμάτων έχουν την τιμητική τους. Είναι η εποχή που δίνουν ραντεβού με...
τη βροχή μετεωριτών τύπου Perseid. …Η βροχή αυτή αποτελεί αντικείμενο ουράνιας μελέτης εδώ και τουλάχιστον 2000 χρόνια, σύμφωνα με υπολογισμούς της NASA. Αυτή τη χρονιά όμως, όλος ο κόσμος είχε την ευκαιρία να τη θαυμάσει και από μια άλλη, πιο κοντινή σκοπιά.Ο αστροναύτης Ron Garan έτυχε να βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή. Το μέρος δεν ήταν άλλο από το παράθυρο του διαστημικού σταθμού International Space Station και η στιγμή ήταν αυτή όπου ένας μετεωρίτης πραγματοποιούσε τη φλεγόμενη πτήση του μπροστά στα μάτια του. Κατάφερε να τραβήξει μια μαγευτική φωτογραφία του μετεωρίτη Perseid και να την ανεβάσει στο twitter του με το σχόλιο: «Πώς φαίνεται από το διάστημα ένα πεφταστέρι».
 



Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Ένα πεφταστέρι μέσα από τα μάτια ενός αστροναύτη http://24wro.blogspot.com/2011/08/blog-post_9148.html#ixzz1VK0XtRRi

Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας;


Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας;

O Dr Mark Blagrove είναι καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea και
μελετά τα "όνειρα" μέσα από επιστημονικά πειράματα και έρευνες. Μιλώντας στο pyles.tv και την Όλγα Τάντου, εξηγεί τι ακριβώς είναι τα όνειρα, πώς η προσωπικότητα μας επηρεάζει αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας αλλά αναφέρεται και στους λόγους που αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή, μας επισκέπτονται στα όνειρα μας!!





"Τι φανερώνουν τα όνειρά μας?"

Mark Blagrove : "Τα περισσότερα όνειρα σχετίζονται με το παρόν και τη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Είναι πιθανό επίσης να μπορούν να αποκαλύψουν στοιχεία για γεγονότα του παρελθόντος. Η μεγαλύτερη όμως πιθανότητα παραμένει τα όνειρα να μας πληροφορούν για τα γεγονότα του παρόντος τα οποία ίσως και να μην γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν.

Για παράραδειγμα ένα όνειρο μπορεί να μας αποκαλύψει τα αληθινά μας αισθήματά μας για κάποιο συγκεκριμένο άτομο τα οποία συνειδητά μπορεί να μην έχουμε αντιληφθει ή να μην θέλουμε να τα παραδεχτούμε."


"Ο χαρακτήρας επηρεάζει τα όνειρά μας"

Mark Blagrove : "Η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου επίσης μπορεί να επηρεάσει τα όνειρα του. Άτομα με δημιουργικό χαρακτήρα συνηθίζουν να βλέπουν περίεργα όνειρα μεγαλύτερης διάρκειας με έντονη πλοκή και εναλλαγές συναισθημάτων. Σημαντικό επίσης είναι τα διάφορα επίπεδα ύπνου. Μερικές φορές βρισκόμαστε σε βαθύ ύπνο όπου δεν παρατηρείται κάποιο όνειρο, ενώ μερικές άλλες βρισκόμαστε σε στάδια ενεργού ύπνου, όπου παρατηρείται κίνηση ματιών και ο εγκέφαλος είναι ιδιαίτερα ενεργός. Στην περίπτωση αυτή τα όνειρα αυξάνονται!"



"Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας?"

Mark Blagrove : "Επιστημονικά δεν έχει αποδειχτεί οποιαδήποτε δυνατότητα επικοινωνίας με νεκρούς ενώ είμαστε ξύπνιοι. Η επιθυμία όμως να δούμε για μια ακόμη φορά το αγαπημένο μας πρόσωπο που έχει πεθάνει, είναι τόσο μεγάλη που είναι πιθανό να επηρεάζει τα όνειρα μας.

Πέρα από την επιθυμία όμως υπάρχει και η δύναμη της συνήθειας, η καθημερινότητα που βιώναμε με τα πρόσωπα αυτά και η οποια ίσως έρχεται στον ύπνο μας με την μορφή αναμνήσεων. Όταν ξυπνήσουμε από αυτό το όνειρο έχουμε ανάγκη να δεχτούμε οτι δεν ήταν δημιούργημα του μυαλού μας αλλά συνάντηση -έστω ονειρική- με τον δικό μας άνθρωπο. "



"Μπορεί ένας νεκρός να μας μεταφέρει μηνύματα στον ύπνο μας;"

Mark Blagrove : "Αυτό βεβαίως προβληματίζει εμάς τους επιστήμονες. Δηλαδή ο ισχυρισμός πάρα πολλών ανθρώπων οτι ονειρεύονται κάποιον νεκρό κι εκείνος τους μεταφέρει μηνυματα για γεγονότα που θα συμβούν στο μέλλον.

Από τη πλευρά ενός επιστήμονα η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ο ονειρευόμενος έχει ήδη μια ιδέα των εξελίξεων του μέλλοντος. Επομένως ο ίδιος εκμυστηρεύεται στον εαυτό του μέσω του νεκρού, πληροφορίες που έχει κρυμμένες στο υποσυνείδητό του.

Λυπάμαι αλλά δεν έχω επιστημονικές αποδείξεις οτι πράγματι οι νεκροί έρχονται από τον άλλο κόσμο στα όνειρα των ζωντανών και μάλιστα τους αποκαλύπτουν τα μελλούμενα. Είμαι υποχρεωμένος να ερμηνεύσω τέτοια γεγονότα με βάση την ψυχολογία και όχι την μεταφυσική.

Αυτό που προτείνω είναι την επόμενη φορά που θα ονειρευτείται κάποιον δικό σας που είναι νεκρός, δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτα που θα σας πει: είναι πράγματα που δεν τολμάτε να πείτε στον εαυτό σας ενώ είστε ξύπνιοι και του τα αποκαλύπτετε την νύχτα μέσω ενός νεκρού προσώπου!!"

ΣΤΟΛΟΣ UFO ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ (VIDEO)


ΣΤΟΛΟΣ UFO ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ (VIDEO)

Ένας στόλος αντικειμένων των οποίων 18 μυστηριώδεις σφαίρες φωτός που συνελήφθησαν με φωτογραφία και βίντεο, καθώς διέσχιζαν τον ουρανό κοντά στο City Hall στο Vancouver,τηνΚυριακή 24 Ιουλίου του 2011. Σε ένα email νωρίτερα την ίδια μέρα, οι τοπικοί καναδική videographer Les Murzsa αναφέρουν ότι οι precognitive από το προηγούμενο βράδυ είχαν πληροφορίες που τον οδήγησαν να συγκεντρώσουν τις κάμερες τους και να παραμείνουν σε επιφυλακή όλο το απόγευμα. Η πρώτη εγγραφή άρχισε στις 18:16 μ.μ. PST και από 18:26 μ.μ. PST, ο κ. Murzsa κάλεσε τα γραφεία του Βανκούβερ UFO για την εξεταστή του video που εξηγεί πώς ήταν η μεγαλύτερη θέαση της ζωής του.Η δημοσιογράφος ήταν στη σκηνή και μέσα σε λίγες ώρες, μετά τη συλλογή  των αποδεικτικών στοιχείων και την παραγωγή επιπλέον βίντεο νυχτερινής όρασης καταδεικνύοντας πώς μια ομάδα UFO δραστηριοποιούνται στην περιοχή μέχρι περίπου έξι ώρες μετά το αρχικό επεισόδιο.
Δείτε το video:

ΣΟΚ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ CNN: ΜΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


ΣΟΚ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ CNN: ΜΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O κορυφαίος οικονομικός αναλυτής και βραβευμένος με Nobel peace prize in economics 2008 Paul Krugman στην εκπομπή Global Public Square  στο CNN, ανέφερε πως η αμερικάνικη οικονομία θα μπορούσε να σωθεί από μία ψεύτικη εισβολή εξωγήινων.  Η επικείμενη εισβολή θα δημιουργούσε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να αρχίσει μαζικά μια προετοιμασία διαφόρων διαδικασιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί...
Κάτι τέτοιο θα έκανε τον πληθωρισμό και τα ελλείμματα να περάσουν σε δεύτερη μοίρα. (Φανταστείτε μια παγκόσμια προετοιμασία για ένα τέτοιο φαινόμενο..)
Ύστερα από ένα διάστημα 18μηνών όταν θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση, θα ανακοινωθεί πως έγινε λάθος. Καμία εξωγήινη εισβολή δεν θα γίνει και η οικονομία θα έχει σωθεί.

Σε απάντηση στην ερώτηση του δημοσιογράφου πως "όλο αυτό θυμίζει τον πόλεμο των κόσμων" (η ραδιοφωνική φάρσα για εισβολή εξωγήινων το 1938).
Επισημαίνει  πως σ΄ένα επεισόδιο του Twilight Zone επιστήμονες επινοούν ένα αντίστοιχο σχέδιο προκειμένου να επιτύχουν παγκόσμια ειρήνη.  (Εμείς θα πούμε παγκοσμιοποίηση..)


Για υπότιτλους πατήστε CC μεταγραφή ήχου


Άραγε με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να σχεδιαστεί μια εισβολή εξωγήινων;  (περισσότεραΕΔΩ).
Το σενάριο δεν είναι και τόσο καινούριο όσο πιστεύετε.  Ας θυμηθούμε όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ριγκαν μίλησε στα Ηνωμένα Έθνη για κάτι απροσδόκητο που θα ενώσει όλα τα έθνη δίχως να σκέφτονται τα κυριαρχικά δικαιώματα.. (ολόκληρο το άρθρο και βίντεοΕΔΩ).
Τι θα γίνει με τις νέες αναπτυγμένες τεχνολογίες που θα ανακαλυφθούν  προκειμένου αντιμετωπίσουμε και να προστατευτούμε από τους "κακούς" εξωγήινους; 
Ίσως μας γυρίσει μπουμεράγκ και στο ξημέρωμα  αντικρίσουμε μια New World Order που θα οδηγήσει σύμφωνα με πολλούς ερευνητές, σε μια παγκόσμια επιβολή δικτατορίας.
Ίσως πάλι λειτουργήσουμε συλλογικά ως άνθρωποι προκειμένου να κάνουμε το επόμενο βήμα στην εξερεύνηση του διαστήματος.
Περιμένοντας τους "Βαρβάρους" 


-Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

-Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μιά τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ' οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;

-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.

-Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,
και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη
στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;

-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
για να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκεί
τον έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.

-Γιατί οι δυό μας ύπατοι κ' οι πραίτορες εβγήκαν
σήμερα με τες κόκκινες, τες κεντημένες τόγες·
γιατί βραχιόλια φόρεσαν με τόσους αμεθύστους,
και δαχτυλίδια με λαμπρά γυαλιστερά σμαράγδια·
γιατί να πιάσουν σήμερα πολύτιμα μπαστούνια
μ' ασήμια και μαλάματα έκτακτα σκαλισμένα;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
και τέτοια πράγματα θαμπόνουν τους βαρβάρους.

-Γιατί κ' οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα
να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
κι αυτοί βαριούντ' ευφράδειες και δημηγορίες.

-Γιατί ν' αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
κ' η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που έγιναν).
Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ' οι πλατέες,
κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;

Γιατί ενύχτωσε κ' οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,
και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις.