Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Και μη χειρότερα........


Πως να υπολογίσετε πόσο θα πληρώσετε το νέο χαράτσι

Οδηγίες από τον φοροτεχνικό Βαγγέλη Αμπελιώτη για να υπολογίσετε μόνοι σας πόσο θα σας κοστίσει το νέο χαράτσι.

Καταρχάς πάρτε μπροστά σας τον λογαριασμό της ΔΕΗ και ανατρέξτε στην πάνω αριστερή πλευρά που γράφει τα στοιχεία για τον φόρο ακίνητης περιουσίας.
Θα δείτε ότι αναφέρονται πρώτα τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού σας, ακριβώς δίπλα η τιμή ζώνης και ακριβώς δίπλα ο συντελεστής παλαιότητας.
Για να βρείτε το νούμερο της τιμής ζώνης και του συντελεστή παλαιότητας του σπιτιού σας δείτε τους παρακάτω πίνακες:



Συντελεστής ειδικού τέλους (€/τ.μ.)
Τιμή ζώνης

Παλαιότητα
Συντελεστής
0,5
για ευπαθείς ομάδες

έως 26 έτη
1
3
έως € 500

25-20 έτη
1,05
4
€ 501-1000

19-15 έτη
1,1
5
€ 1001-1500

14-10 έτη
1,15
6
€ 1501-2000

9-5 έτη
1,2
8
€ 2001-2500

4-0 έτη
1,25
10
€ 2501-3000



12
€ 3001-4000



14
€ 4001-5000



16
€ 5001 και άνω




Για παράδειγμα το σπίτι σας ειναι 80 τ.μ με τιμή ζώνης 1400.
Θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε τα τ.μ με τον αριθμό 5 και το γινόμενο με τον συντελεστή παλαιότητας, πχ εάν το σπίτι σας είναι 8 ετων ο συντελεστής είναι 1,2.
Άρα 80Χ5=400 ευρώ Χ 1,2=480 ευρώ.

Τώρα εάν μένετε σε μια πιο "ακριβή περιοχή" ο συντελεστής της τιμής ζώνης ανεβάζει κατακόρυφα το κόστος για το χαράτσι.

ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΣ, ΜΕΣΑΙΕΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Νέο Ψυχικό 
Σπίτι 80 τ.μ, 8 ετών θα πληρώσει 1536 ευρώ
80Χ16=1280 ευρώ Χ 1,2=1535 ευρώ.

Χολαργός
Σπίτι 80 τ.μ., 8 ετών θα πληρώσει 960 ευρώ
80Χ10=800 ευρώ Χ 1,2=960 ευρώ

Περιστέρι 
Σπίτι 80 τ.μ., 8 ετών θα πληρώσει 480 ευρώ
80Χ5=400 ευρώ Χ 1,2=480 ευρώ.

Και αυτά μόνο για το 2011 καθώς το 2012 η τιμές των αντικειμενικών αξιών θα ακριβύνουν και το κόστος για το χαράτσι θα εκτοξευτεί.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o φοροτεχνικός Βαγγέλης Αμπελιώτης "το τέλος ακινήτων επιβαρύνει όλες τις κατοικίες αλλά τα επαγγελματικά ακίνητα. Δεν εξαιρείται κανείς πλην των ακινήτων του δημοσίου και της εκκλησίας καθώς και των κοινωφελών ιδρυμάτων και σωματείων που έχουν φιλανθρωπικό ή κοινωνικό χαρακτήρα. Οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα πληρώσουν 0,50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, δηλαδή οι πολύτεκνοι, οι επιδοτούμενοι άνεργοι και οι ανάπηροι και όχι όλοι όσοι περιλαμβάνονται στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

XΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΧΩΡΙΑ 
"Ακόμη και στο χωριό ένα ακίνητο θα έχει τουλάχιστον 3 ευρώ ανά τ.μ. επιβάρυνση" αποσαφήνισε ο κύριος Αμπελιώτης. "Δεν εξαιρούνται δηλαδή όπως έγινε με το ΕΤΑΚ που τα μικρά χωριά είχαν επιβάρυνση 1 ευρώ ανά τ.μ. Σε κάθε περίπτωση λοιπον ακόμη και στο χωριό τα 100.τ.μ θα έχουν επιβάρυνση τουλάχιστον 300 ευρώ".

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ 
"Είναι ένα χαράτσι" εξηγεί ο φοροτεχνικός " το οποίο επιβαρύνει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αν υπολογίσει κάποιος οτι στην εποχή μας το ακίνητο είναι η στέγη που έχει ληφθεί με δάνειο και οι περισσότεροι χρωστούν το σπίτι τους στις τράπεζες. Δηλαδή ξαναγοράζουμε το σπίτι μας για δεύτερη φορά".

ΑΚΟΜΗ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 
"Για το 2012 με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών τότε το ακίνητο που επιβαρύνεται με 20 ευρώ το τ.μ. μπορει να φτάσει και τα 30 ευρώ το τ.μ." δήλωσε τέλος ο κύριος Αμπελιώτης. ' Ενα ακινητο σε μια μέση περιοχή στο Περιστέρι που σήμερα ειναι στα 5 ευρώ το τ.μ. με μια αύξηση 30% στις αντικειμενικές θα πάει 6,5 το τ.μ. και με τον διορθωτικό συντελεστή θα πάει 7,5 με 8 ευρώ το τετραγωνικό άρα 100 τ.μ θα έχουν 800 ευρώ. Θα πληρώσουμε δηλαδή έναν μισθό μόνο του χρόνου για ένα σπίτι σε μια μέση περιοχή".
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/09/blog-post_3963.html ΠΗΓΗ

«ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ» ΤΟ STAR WARS; ΒΡΗΚΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΔΥΟ ΗΛΙΟΥΣ! (VIDEO)


«ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ» ΤΟ STAR WARS; ΒΡΗΚΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΔΥΟ ΗΛΙΟΥΣ! (VIDEO)


Μπορεί ο πλανήτης του Λουκ Σκαϊγουόκερ και υπάρχει και στην πραγματικότητα; Όλα δείχνουν πως ναι!
Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν στο Γαλαξία μας έναν πλανήτη με δύο ήλιους, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά της αστρονομίας.
Ο εξωπλανήτης αυτός (πλανήτης εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος) περιστρέφεται γύρω από δύο ήλιους και επομένως έχει καθημερινά δύο ανατολές και δύο δύσεις. Απέχει περίπου 200 έτη φωτός από τη Γη και... οι επιστήμονες ...
τον βάφτισαν Κέπλερ-16β.

Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη τέτοιων πλανητών παρά μόνο μέσα από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και κυρίως από την εποποιία του Star Wars. Η φαντασία των σεναριογράφων "γέννησε" τον πλανήτη Τατουίν με τις άνυδρες ερήμους όπου κατοικούσαν οι άνθρωποι της άμμου.

Σε αντίθεση με τον Τατουίν όμως, και παρά τους δύο ήλιους, ο Κέπλερ-16β είναι κρύος και αεριώδης. Οι αστρονόμοι απέκλεισαν την πιθανότητα να φιλοξενεί ζωή. Η μάζα του είναι περίπου το ένα τρίτο εκείνης του πλανήτη Δία. Το μέγεθος και η μάζα του είναι παραπλήσια με του πλανήτη Κρόνου.

Κάνει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τους δύο ήλιους του σε 229 γήινες ημέρες. Τα δύο αυτά αστέρια είναι μικρότερα και όχι τόσο θερμά όσο ο δικός μας Ήλιος και για το λόγο αυτό ο Κέπλερ-16β παραμένει παγωμένος, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ -73 έως -101 βαθμών Κελσίου.

"Ο Κέπλερ-16β είναι το πρώτο παράδειγμα πλανήτη με δύο ήλιους του οποίου επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη", δήλωσε ο Τζος Κάρτερ, αστρονόμος στο Κέντρο Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν. "Για άλλη μια φορά, ανακαλύπτουμε ότι το δικό μας ηλιακό σύστημα δεν είναι παρά ένα παράδειγμα μεταξύ της ποικιλίας των πλανητικών συστημάτων που μπορεί να δημιουργήσει η φύση", πρόσθεσε.

Η μελέτη των επιστημόνων δημοσιεύεται στην αμερικανική επιθεώρηση Science.
http://www.apocalypsejohn.com/2011/09/star-wars-video.html ΠΗΓΗ

Έκρηξη στον Ήλιο. U.F.O. ή Μετεωρίτης; 15.09.2011


Έκρηξη στον Ήλιο. U.F.O. ή Μετεωρίτης; 15.09.2011



http://strange-omniverse.blogspot.com/2011/09/ufo-15092011.html ΠΗΓΗ

Προβλέπεται στο σχέδιο για το ειδικό τέλος στα ακίνητα ... Κόψιμο ρεύματος ακόμη κι αν το ...ρεύμα πληρωθεί!


Προβλέπεται στο σχέδιο για το ειδικό τέλος στα ακίνητα ... Κόψιμο ρεύματος ακόμη κι αν το ...ρεύμα πληρωθεί!



Η ΔΕΗ είναι αναγκασμένη να προβεί σε διακοπή ηλεκτροδότησης στις περιπτώσεις που οι πελάτες της δεν καταβάλλουν το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού, ακόμη και αν εκείνοι προχωρούν σε κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων του ποσού που αναλογεί στην κατανάλωση ρεύματος.

Στη συγκεκριμένη παραδοχή προχώρησε στο protothema.gr o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κρατική επιχείρησης ηλεκτρισμού κ. Αρθούρος Ζερβός, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "το σχέδιο που έχουμε στη διάθεσή μας από το υπουργείο Οικονομικών είναι σαφές ως προς την διακοπή ηλεκτροδότησης, εφόσον δεν καταβάλλεται το τέλος".

Ο ίδιος παραδέχεται ότι αρκετοί συμπολίτες μας καταφεύγουν εδώ και καιρό στην κατάθεση στο ΤΠΔ των χρεώσεων που αφορούν καθαρά το ρεύμα, προκειμένου να μην υπάρξει διακοπή, ενώ δεν καταβάλλουν το ΤΑΠ και τις χρεώσεις υπέρ ΕΡΤ. Ωστόσο, με το νέο νόμο, η τελική μορφή του οποίου, βεβαίως, αναμένεται, η ΔΕΗ θα είναι υποχρεωμένη να κόβει το ρεύμα.

Σύμφωνα με τον επκεφαλής της ΔΕΗ, είναι ακόμη ανοικτό το διάστημα "ανοχής" που θα προβλέπεται στη διαδικασία. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι η επιχείρηση δεν θα έχει την ευχέρεια να ακολουθήσει την πρακτική που τηρεί έως τώρα και η οποία θέλει το ρεύμα να κόβεται μετά και την παρέλευση της προθεσμίας πληρωμής και στον δεύτερο κατα σειρά λογαριασμό ενός πελάτη.

Ανοικτό, βεβαίως, είναι και το ζήτημα της αντιμετώπισης τυχόν διακανονισμών, καθώς η ΔΕΗ δίνει τέτοιες δυνατότητες σε πολίτες και επιχειρήσεις που αντικειμενικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά πιθανότατα θα είναι η ίδια υποχρεωμένη να καταβάλλει άμεσα στο υπ. Οικονομικών το πόσο που αναλογεί στον φόρο. 

Υδρογονάνθρακες: έρευνες στο Καστελόριζο ξεκινά η Τουρκία


Υδρογονάνθρακες: έρευνες στο Καστελόριζο ξεκινά η Τουρκία


Ναυτική αγγελία (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνών νοτίως τουΚαστελόριζου εξέδωσε την Πέμπτη η Τουρκία.
Υπενθυμίζεται ότι χθες έφτασε στο Οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ το γεωτρύπανο της Noble ώστε να διαμορφωθεί αμέσως η πλατφόρμα από την οποία θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου.
Στην τουρκική NAVTEX επισημαίνεται ότι το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο«Bergen Surveyor» και συνοδευτικά σκάφη θα διεξάγουν έρευνες σε περιοχή που, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, «σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου».
Σε αυτό το πλαίσιο η Αθήνα έδωσε οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσειδιάβημα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή.
Ταυτόχρονα, οδηγίες δόθηκαν στην ελληνική Πρεσβεία στο Όσλο να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους, καθώς και με το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις σχετικές ελληνικές θέσεις.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, είχε χαρακτηρίσει «άκυρη και άνευ περιεχομένου» την ανακοίνωση της Τουρκίας με την οποία εκδήλωσε την πρόθεσή της να συνάψει «συμφωνία» οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας με τα κατεχόμενα.
«Η ανακοινωθείσα πρόθεση της Τουρκίας να συνάψει «συμφωνία» οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας με τα κατεχόμενα είναι αντίθετη προς το Διεθνές Δίκαιο. Οποιαδήποτε τέτοια «συμφωνία» θα είναι άκυρη και άνευ περιεχομένου. Δεν μπορεί με κανένα τρόπο να συνδεθεί με την άσκηση του αυτονόητου κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει στην αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δελαβέκουρας.