Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

...λεφτά υπάρχουν! (μια διάλεξη με τον Richard D. Wolff)

Ο RICHARD WOLFF ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Ο RICHARD WOLFF ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

 
Όσοι δεν τον θυμούνται ή δεν τον γνωρίζουν θα τους συστήσουμε να δούν μιά διάλεξή του στην Αμερική όπου αναφέρεται στην περίπτωση της Eλλάδας και στον άχρηστο μαθητή του...
Την είχαμε αναρτήσει τότε με τον τίτλο:       
ΛΕΦΤΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

Μια διάλεξη με τον Richard D. Wolff


Τώρα δημοσιεύουμε μιά εκτενή συνέντευξη που έδωσε επί Ελληνικού εδάφους και μίλησε γιά το χρέος της Ελλάδας και για το πώς παγιδευτήκαμε, πώς πρέπει να δράσουμε από δώ και πέρα, πράγματα δηλαδή που τα γνωρίζουμε, αλλά είναι ενδιαφέρον να τα λέει ένας Αμερικανός καθηγητής οικονομίας και μάλιστα δάσκαλος του...Jeffry Papandreou!

















TA ΣXOΛIA ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΤΑ...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ.

ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ--ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΤΑΠΑ ΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 10-10-11 ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ


ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 10-10-11

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ

Σε όλο τον κόσμο γίνονται διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, των ήπια αγανακτισμένων με κορύφωση την "αγανάκτιση" της 15ης του Οκτωβρίου.
Όλα είναι έτοιμα και για τα δύο ενδεχόμενα.
Αν αποφασιστεί μέχρι την 10η Οκτωβρίου, ποιά κάστα της Μαύρης Αδελφότητας θα κατασκευάσει την "εικόνα" του θηρίου , δηλαδή τον κλώνο του Αντιχρίστου, που θα....
 συγκυβερνήσει μαζί με τον Αντίχριστο για λογαριασμό της Μαύρης Αδελφότητας, τότε οι "αγανακτισμένοι" με τα πανώ θα κάνουν την γιαλαντζί επανάστασή τους, για να ρίξουν όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου, που θα πάρουν εντολή από τα αφεντικά τους να πέσουν.
Αν αποφασιστεί ότι δεν επήλθε συμφωνία για το ποιά κάστα της Μαύρης Αδελφότητας θα βγάλει τον κλώνο (την εικόνα του θηρίου της Αποκαλύψεως), τότε θα έλθει μία ηρεμία σε όλο τον πλανήτη για άγνωστο χρονικό διάστημα, μέχρι να αποφασιστεί και πάλι για το ποιός θα βγάλει τον κλώνο.
Αν αποφασίσουν ότι δεν θα βγει ο κλώνος, τότε θα σταματήσει αυτόματα, ακόμη και πριν τις 12 τα μεσάνυχτα της 10ης προς 11η Οκτωβρίου, η τετραετής διεργασία την οποία ξεκίνησε ο Ήλιος, με την οποία θα δώσει το τελικό του φλάς (ηλεκτρομαγνητικό παλμό) που θα αφανίσει κάθε ηλεκτρικό κύκλωμα και επομένως το σύνολο της τεχνολογίας των ανθρώπων.
Αν η ακολουθία αυτή, του Ήλιου, σταματήσει, θα πάψουν τα αυξημένα μικροκύματα και η παράλογη ζέστη και το κλίμα λογικά θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή στάνταρ.
Αμέσως μετά, θα πρέπει να έλθει και η λύση στην οικονομική κρίση της Ελλάδος, που απειλεί, λέει, ολόκληρο τον πλανήτη.
Η λύση στην Ελλάδα, μπορεί να έρθει βέβαια, μόνο με αλλαγή της κυβέρνησης αλλά κυρίως με αλλαγή της σταλινικής πολιτικής.
Yπάρχει βέβαια και η προφητεία που λέει ότι όλα θα γίνουν όταν θα νομίζετε ότι έχετε ησυχάσει. Ίσως πράγματι να έλθει μια άγνωστης διάρκειας περίοδος ηρεμίας
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΑΕΡΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ, ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 10ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΙΧΑ ΟΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟ....ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ... 10ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤE!

Νέο Σφαγείο σε ΔΕΚΟ - ειδικά μισθολόγια


Νέο Σφαγείο σε ΔΕΚΟ - ειδικά μισθολόγια

Ανεξαντλητες είναι οι περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο, που προβλέπονται στο νέο μισθολόγιο. Μειώσεις έως 40% στις απολαβές υφίστανται οι υπάλληλοι των εισηγμένων ΔΕΚΟ και των τραπεζών, που υπάρχει κρατική συμμετοχή.

Για όσους καταγραφούν απώλειες μέχρι 30%, θα περικοπούν άμεσα από τις αποδοχές τους. Στη φωτό ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος
Για όσους καταγραφούν απώλειες μέχρι 30%, θα περικοπούν άμεσα από τις αποδοχές τους. Στη φωτό ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος
Χωρίς τέλος θα είναι οι μειώσεις των αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων μονίμων και αορίστου χρόνου που περιλαμβάνονται στο νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο του Δημοσίου. Με ρύθμιση που εντάχθηκε την τελευταία στιγμή στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται στις διατάξεις του νέου μισθολογίου και οι 70.000 περίπου υπάλληλοι των εισηγμένων στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ, καθώς και των τραπεζών όπου συμμετέχει το Δημόσιο, οι οποίοι αναμένεται να δεχτούν μειώσεις έως και 40%, καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που έχουν υπογραφεί από την ψήφιση του νόμου, δηλαδή από τις αρχές του Νοεμβρίου. Παράλληλα η κυβέρνηση ανοίγει "παράθυρο" για περικοπές και στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι εξαιρούνται από τις διατάξεις του νέου μισθολογίου, με ειδική ρύθμιση που ετοιμάζει.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 31 του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται ότι "εφαρμόζεται ανώτατο όριο μέσου κατά κεφαλήν κόστους αμοιβής προσωπικού για τους οργανισμούς και τα Νομικά Πρόσωπα (Κεφάλαιο Β του ν. 3429/2005) όπου το Δημόσιο διορίζει ως μετόχους την πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Στο Κεφάλαιο Β του νόμου 3429/2005 περιλαμβάνονται οι εταιρείες ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ΕΛΤΑ που μαζί με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και τις Ανώνυμες Εταιρείες του Δημοσίου απασχολούν συνολικά 130.000 υπαλλήλους αορίστου χρόνου.
Παράλληλα προετοιμάζεται ειδική ρύθμιση προκειμένου να επιβληθούν μειώσεις έως και 15% στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών στο πλαίσιο προσαρμογών των αποδοχών τους στις αρχές του νέου συστήματος μισθοδοσίας στο Δημόσιο όπως περιγράφεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Η σχετική ρύθμιση για το δικαστικό σώμα έχει συζητηθεί σε σειρά κυβερνητικών συσκέψεων, αλλά και στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο. Πριν από λίγες ημέρες ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε επισήμανε ότι "οι αμοιβές των δικαστικών θα είναι στα πλαίσια του Ενιαίου Μισθολογίου" και θα καθοριστούν με ad hoc ρύθμιση για το δικαστικό σώμα.
Αν ένας υπάλληλος ΔΕ στη ΔΕΗ λαμβάνει σήμερα 2.000 ευρώ μηνιαίες αποδοχές μαζί με επιδόματα και αποζημιώσεις, τότε θα πάρει βασικό μισθό 1.497 ευρώ
Αν ένας υπάλληλος ΔΕ στη ΔΕΗ λαμβάνει σήμερα 2.000 ευρώ μηνιαίες αποδοχές μαζί με επιδόματα και αποζημιώσεις, τότε θα πάρει βασικό μισθό 1.497 ευρώ
Νέο σύστημα
Πώς θα εφαρμοστεί το "ψαλίδι"
Τη σταδιακή επιβολή των περικοπών στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν απώλειες άνω του 30% στο εισόδημά τους από το νέο μισθολόγιο προβλέπει σχετική ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου. Με την εφαρμογή των διατάξεων για το νέο σύστημα αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων από 1ης Νοεμβρίου, για όσους καταγραφούν απώλειες μέχρι 30% αυτές θα περικοπούν άμεσα από τις αποδοχές τους. Οσοι υπάλληλοι έχουν μεγαλύτερες απώλειες του 30%, αυτές θα κατανεμηθούν ισόποσα μειώνοντας σταδιακά τις αποδοχές τα επόμενα 2 χρόνια. Εάν ένας υπάλληλος έχει συνολικές μηνιαίες απώλειες που αντιστοιχούν σε 1.000 ευρώ και αυτές αποτελούν το 50% των αποδοχών του, τότε από 1ης Νοεμβρίου θα μειωθεί ο μισθός του κατά 600 ευρώ και κάθε ένα από τα δύο επόμενα χρόνια θα χάνει από 200 ευρώ επιπλέον τον μήνα. Με τον τρόπο αυτό ο υπάλληλος που είχε μηνιαίες αποδοχές 2.000 ευρώ θα λάβει 1.400 ευρώ με την ψήφιση του μισθολογίου, 1.200 ευρώ το 2012 για έναν χρόνο και 1.000 ευρώ το 2013.
Νέο Σφαγείο σε ΔΕΚΟ - ειδικά μισθολόγια
Οι ανώτατοι μισθοί ανά βαθμολογική βαλβίδα
Μπαίνει πλαφόν στο ύψος των αποδοχών
Σε συνδυασμό με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου μισθολογίου και στα ΝΠΙΔ, στις ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου, στις δημοτικές επιχειρήσεις και στις ΔΕΚΟ καθορίζεται για τους 130.000 εργαζόμενους αορίστου αλλά και ορισμένου χρόνου (συμβασιούχους) ανώτατο όριο αμοιβών για όλες τις εκπαιδευτικές κατηγορίες όπως περιγράφεται στο μισθολόγιο, δηλαδή βασικός μισθός 1.134 ευρώ για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, 1.497 ευρώ για τους ΔΕ, 1.992 ευρώ για τους ΤΕ και 2.096 ευρώ για τους ΠΕ.
Νέο Σφαγείο σε ΔΕΚΟ - ειδικά μισθολόγια
Υπολογίζεται ότι από τις ΔΕΚΟ μόνο στη ΔΕΗ απασχολούνται περίπου 22.000 εργαζόμενοι, 5.500 υπάλληλοι στα ΕΛΠΕ και 13.000 εργαζομένους έχουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Αγροτική Τράπεζα, ενώ 8.000 απασχολούνται στα ΕΛΤΑ.
Αν ένας διοικητικός υπάλληλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη ΔΕΗ λαμβάνει σήμερα 2.000 ευρώ μηνιαίες αποδοχές μαζί με επιδόματα και αποζημιώσεις, τότε θα πάρει βασικό μισθό 1.497 ευρώ. Σύμφωνα με ερμηνεία των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, δεν θα μπορεί να λάβει το σύνολο των επιδομάτων που έπαιρνε γιατί στον νόμο τίθεται ανώτατο όριο για τον μέσο όρο των αμοιβών μαζί με τα επιδόματα και τις αποζημιώσεις τα 1.900 ευρώ για το σύνολο των εργαζομένων και να μην υπερβαίνουν τις 36.000 ευρώ τον χρόνο.
Νέο Σφαγείο σε ΔΕΚΟ - ειδικά μισθολόγια
Το γεγονός αυτό επιφέρει σημαντικές περικοπές στις αποδοχές του συνόλου των υπαλλήλων, που μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και το 40%. Αντίστοιχα, οι διευθυντές και γενικοί διευθυντές στις ΔΕΚΟ θα λαμβάνουν τις αντίστοιχες αμοιβές και τα επιδόματα των διευθυντών στο Δημόσιο με όριο τις 3.000 ευρώ μεικτά τον μήνα.
Εξαιρούνται μόνο οι διευθυντές και το τεχνικό προσωπικό των ΔΕΚΟ όπου μπορούν να λάβουν ανώτατες αποδοχές μέχρι και την αμοιβή που προβλέπεται για γενικό γραμματέα υπουργείου και αντιστοιχεί σε 3.500 ευρώ καθαρά.
Νέο Σφαγείο σε ΔΕΚΟ - ειδικά μισθολόγια
Οι φορείς υποχρεούνται να αποστέλλουν αναλυτικά στοιχεία για τη μισθοδοσία τους στη γενική γραμματεία των ΔΕΚΟ και αν δεν προκύπτει η εφαρμογή των παραπάνω όρων τότε θα διακόπτεται η κρατική επιχορήγηση.
Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στους εργαζομένους του ΟΣΕ, της ΕΘΕΛ και άλλων φορέων αφού προβλέπεται ότι με την ψήφιση του νόμου καταργείται κάθε όρος ή διάταξη συλλογικής σύμβασης εργασίας που καθορίζει αποδοχές, πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές που ξεπερνούν τα ανώτατα όρια που θέτει ο νόμος.
Νέο Σφαγείο σε ΔΕΚΟ - ειδικά μισθολόγια
Μπαίνει πλαφόν 3.000 ευρώ
Και στις ΔΕΚΟ τίθεται πλαφόν ανώτατων συνολικά μηνιαίων αποδοχών (υπολογιζόμενο σε 12μηνιαία βάση) 3.000 ευρώ, όπως θα ισχύσει με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και στον στενό δημόσιο τομέα. Σε όποιον υπάλληλο ξεπερνά τα 3.000 ευρώ μεικτά, θα του περικόπτεται το αντίστοιχο ποσό από τα επιδόματα ή τα δώρα εορτών.
Πλήττονται 130.000 υπάλληλοι
Στις εισηγμένες ΔΕΚΟ απασχολούνται περίπου 70.000 υπάλληλοι οι οποίοι θα ενταχθούν στο καθεστώς του νέου μισθολογίου. Παράλληλα, 12.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου απασχολούνται σε δημοτικές επιχειρήσεις. Στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και στις ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου υπολογίζεται ότι απασχολούνται περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου.
Νέο Σφαγείο σε ΔΕΚΟ - ειδικά μισθολόγια
Μειώσεις 40% και στους συμβασιούχους
Μέχρι και 40% θα μειωθούν και οι αποδοχές των 37.000 συμβασιούχων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αφού οι αποδοχές τους θα ακολουθήσουν την πορεία των μισθών που θα λαμβάνουν οι μόνιμοι. Υπολογίζεται ότι το "ψαλίδι" στις αποδοχές των συμβασιούχων θα κυμανθεί σε 250 ευρώ μηνιαίως κατά μέσο όρο, ενώ μεγαλύτερες μειώσεις αναμένεται να υποστούν οι συμβασιούχοι έργου.
Μέσος όρος 1.900 ευρώ
Ο νόμος για το νέο μισθολόγιο επιβάλλει στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ να υπολογίζουν τον μέσο όρο των συνολικών αποδοχών των εργαζομένων στα 1.900 ευρώ μαζί με τα επιδόματα. Ετσι, αν ο αριθμός που προκύπτει από το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών των υπάλληλων διαιρούμενος με τον αριθμό των εργαζομένων είναι μεγαλύτερος των 1.900 ευρώ, οι διοικήσεις θα επιβάλουν τις ανάλογες οριζόντιες περικοπές. Ερωτηματικό παραμένει αν στο σύνολο των αποδοχών θα προστίθενται και οι μισθοί των διευθυντικών στελεχών, οπότε θα επιβάλλονται και σε αυτούς περικοπές εάν ο τελικός αριθμός υπερβαίνει το όριο των 1.900 ευρώ ανά φορέα.
Καταργούνται επιδόματα
Μειώσεις μεγαλύτερες από 50% θα υποστούν οι υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αορίστου χρόνου που απασχολούνται στις ΔΕΚΟ, στα ΝΠΙΔ και στις δημοτικές επιχειρήσεις με τη ρήτρα του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι περιελάμβαναν στις αποδοχές τους αρκετά επιδόματα και έκτακτες αποδοχές, οι οποίες αναμένεται να καταργηθούν ή να περικοπούν σημαντικά προκειμένου να προσαρμοστούν τα μισθολόγια των ΔΕΚΟ στις "επιταγές" του πολυνομοσχεδίου. Σήμερα, ο μέσος όρος μηνιαίων αποδοχών στις ΔΕΚΟ ξεπερνά τα 2.500 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η μείωση που θα επέλθει μεσοσταθμικά και θα "χτυπήσει" τους εργαζόμενους με λιγότερα προσόντα (ΥΕ και ΔΕ) θα φτάνει τα 600 ευρώ μεσοσταθμικά, δηλαδή 25% κατά μέσο όρο.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

Ανδρομέδιοι - μια εξωγήινη φυλή ...Παγκοσμιοποίηση και εξωγήινοι (Βίντεο)


Ανδρομέδιοι - μια εξωγήινη φυλή ...Παγκοσμιοποίηση και εξωγήινοι (Βίντεο)

Ο ομιλητής αναπτύσσει πολύ περισσότερο το θέμα για τους Ανδρομέδιους και γενικά τους εξωγήινους στο παρακάτω υποτιτλισμένο βίντεο:
Παγκοσμιοποίηση και εξωγήινοι


Αποτελεί αυτή η εικόνα "μήνυμα" από τον άλλο κόσμο;..Δείτε το Βίντεο


Αποτελεί αυτή η εικόνα "μήνυμα" από τον άλλο κόσμο;..Δείτε το Βίντεο
















Μία οικογένεια Αυστραλών, υποστηρίζει ότι γύρισε από το ταξίδι της στην Αμερική με ένα ενθύμιο το οποίο περιέχει.... μήνυμα από τον άλλο κόσμο!
Η οικογένεια De Vanny, βρισκόταν για διακοπές στη Χαβάη, όταν επισκέφθηκε το μνημείο που έχει στηθεί εκεί προς τιμήν των νεκρών του του Περλ Χάρμπορ.
Τουλάχιστον 1.000 αμερικανοί ναύτες έχασαν τη ζωή τους στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο κατά τη διάρκεια της επίθεσης των Γιαπωνέζων το 1941 και οι σοροί των περισσοτέρων δεν βρέθηκαν ποτέ!
Η μητέρα της οικογένειας, η Susan, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, τράβηξε μία... σειρά από ..
φωτογραφίες πάνω από το μνημείο, στον υγρό τάφο των στρατιωτών, και όταν επέστρεψε στο ξενοδοχείο, συνειδητοποίησε πως μία από αυτές, ήταν εντελώς διαφορετική από τις υπόλοιπες!

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, στην φωτογραφία που βλέπετε έχει αποτυπωθεί μία μορφή που αναδύεται από το νερό. 
« Την έδειξα στον σύζυγό και στα παιδιά μου, χωρίς να τους πω τι ακριβώς έβλεπα εγώ. Απλά τους ζήτησα να κοιτάξουν τη φωτογραφία. Αμέσως φώναξαν «Ω Θεέ μου είναι ένα πρόσωπο. Το κοιτάξαμε καλύτερα και διαπιστώσαμε ότι το πρόσωπο της εικόνας ήταν θλιμμένο.», λέει η Susan.

Εσείς, βλέπετε κάτι τέτοιο;

Κομήτης (?) χτυπά τον Ήλιο και προκαλεί τεράστια έκρηξη


Κομήτης (?) χτυπά τον Ήλιο και προκαλεί τεράστια έκρηξη



Την πρώτη του Οκτώβρη ένα τεράστιο (αναλογικά) αντικείμενο χτύπησε τον ήλιο
 προκαλώντας θεαματική αντίδραση του... με τεράστια έκρηξη. Οι εικόνες στο βίντεο είναι από το SOHO.



Read more: http://vickytoxotis.blogspot.com/2011/10/blog-post_06.html#ixzz1aBGa8BUy